Alle innlegg Sukkerforum

Tanker om forumkonflikter

Vis siste innlegg
(kvinne 42 år fra Hordaland) lø. 12 sep. 2015 12:14 Privat melding

Dette innlegget er ikke ment som noe annet enn nok ett hjertesukk, jeg sier ikke at folk skal gjøre ditt eller slutte med å gjøre datt, at noen tar og feil og andre har rett. Jeg har ingen fasit, jeg bare tidvis ser fine folk bli stygge med hverandre, og det gjør noe med meg, så jeg bare måtte uttrykke det jeg har på hjertet før jeg forlater Sukker.

Først, noe jeg bare må si; hva som er mobbing defineres alltid av den som opplever det, og det betyr ikke en døyt hva alle andre mener de burde tåle, eller hvordan de burde fikse det som åpenbart gir de mye lidelse. Om det er en realitet for de, så er det det, og det eneste som kan endre er gjentakende positive erfaringer som tilsier noe annet.

F.eks det å rive ned barrikadene hos noen og blottlegge den skjøre nerven i bunn i all offentlighet (som jeg så i en tråd her inne) er vondt å se på, fordi det vitner om et fravær av empati. Evnen til å forstå andres perspektiv uten å gli inn i medlidelse, å være et medmenneske og ikke et overmenneske, å komme folk i møte der de er og si "jeg forstår at du har/ser det slik, men jeg ser deg annerledes, jeg ser situasjonen annerledes", er noe annet enn å pirke og peke på hva de gjør galt og hvordan de burde vært. Å korrigere og "realitetsorientere" enkeltpersoner via et nettforum har lite med hjelp til selvhjelp å gjøre, og gjør ofte mer vondt enn nytte. Og er det mulig å rettferdiggjøre en slik ovenfra og ned-holdning, uavhengig av hvor rett vi skal ha i våre observasjoner og analyser?

Så et sted at noen mente det må være flere som sparker for at det skal kalles mobbing, vel, i forum på nett kan lett flere hundre par øyne følge en tråd selv om de tier, så det kan i høyeste grad føles som mobbing. Selv om kun en person gjør narr av deg, så vet du at veldig mange ser det og ikke sier noe på det, og om du forsøker forsvare deg selv så er mange kjappe til å poengtere at "du har bedt om det selv" om ting eskalerer. Det skal verbal slagkraft og god ryggrad til for å stå stormen bi, om du ikke har wingmannen stand by, eller korpset klar til unnsetning.

(for lang tekst...fortsetter under)

(kvinne 42 år fra Hordaland) lø. 12 sep. 2015 12:15 Privat melding

Bør jeg la være å skrive noe i forum om jeg ikke er sikker på at jeg kan tåle svaret? Jeg personlig vil si nei, fordi jeg vil ikke ha et nettsamfunn (som f.eks dette forumet) der kun de som er hardhuda og/eller verbalt overlegne skal få uttrykke seg. Jeg liker å lese tanker, følelser, erfaringer meninger fra alle slags mennesker, også de som trigger noe i meg, eller provoserer noe i meg, så lenge det ikke går eksplisitt på min person (Sånt kan tas på bakrommet, synes jeg).

Om jeg mener vi skal slutte å ta opp vanskelige tema, ytre kontroversielle meninger, være ærlige og oppriktige fordi det finnes de som kan føle seg truffet? Nei!!! Nei, nei, nei. Det er en stor forskjell på å det å ytre egne oppfatninger og perspektiver, være generaliserende og sette ting på spissen (som noen KAN ta seg nær av, om de tar det til seg og gjør det til sitt) og det å fleipe, ironisere og henge ut andres tanker, følelser, egenskaper og opplevelser.

Som nevnt tidligere, vil vi ha det slik at de som er litt mer følsomme, kanskje overfølsomme til tider, ikke skal få på plass i forumet? Er det ikke mulig å både være oss selv, og samtidig gi rom for de som er annerledes skrudd sammen?

Om vi skal gå på tå for de som er lettere å såre og fornærme? Nei, jeg er tidvis som ei tissetrengt ku i en kyllingflokk selv, og har hatt mine mindre delikate runder i salaten, så jeg vet det ikke nytter å prøve å ta hensyn til alle, men det å stå opp for seg selv er ikke det samme som å stå på andre, slik jeg ser det.

(...og litt til...rett under ;-)

(kvinne 42 år fra Hordaland) lø. 12 sep. 2015 12:15 Privat melding

Jeg er ihuga tilhenger av ytringsfriheten, og jeg liker en saftig debatt, synes det er gøy å følge de vittige og poengterte ping pong-kampene til noen av de verbalt kjappeste forumdeltakerne, men av og til ender en tilfeldig forbipasserende som kasteballen, og det som kunne vært morsomt blir bare trist. Mest av alt fordi jeg har sett andre sider ved de fleste her inne som tilsier at de ikke er slemme mennesker som finner glede i å trampe på andre, snarere tvert i mot, men det virker som det handler mer om en takt og en tone i kommunikasjonen som ikke alle klarer å danse til, og så når noen ramler uti (f.eks fordi de har en annen måte å kommunisere på), så går det galt, og så er vepsebolet i full fyr. Noen trasker plystrende og upåvirket ut av forumet, andre sitter igjen med en vond følelse og bruker lang tid på å bearbeide slagene de fikk i kampen for verdigheten.

Jeg tenker at det handler om noe så enkelt som å akseptere at vi er forskjellige, om å vise litt omtanke for hverandre og ikke være fullt så kjappe til å konkludere og korrigere, samtidig som vi utfolder oss fritt på egne vegne. Men mulig jeg tar feil, for har aldri vært i et slikt forum.

(puh...det var godt å få ut!)

(mann 39 år fra Buskerud) lø. 12 sep. 2015 12:36 Privat melding

Så lenge @pepper og @mundari er her, så kan det aldri bli god stemning.

Hehe, spøk - de to tåler det, derfor de ble nevnt.

Det blir nyttet en tjeneste her, som folk betaler for - ergo er bruksretten på plass - det er upåklagelig. Kodene i spillet som pågår i trådene, som for det meste er skrevet med glimt i øynene (kodene som gjerne er skjult for leseren). Jeg tror de fleste driter seg litt ut før man blir tilvendt noe som er uvant - man lærer av det, av dette som av alt annet.

Man må nesten stå opp for den man er, enten det er sart, eller hardt, eller medelsvensons grå tilværelse på midten .. tjenestene fra sukker er nå en dag bygget opp slik .. er man altfor sårbar, og ikke tåler kritikk, så bør man derimot vurdere om forum er plassen å leke på .. starte i det små og ikke slenge ut altfor bastante meninger fra børjan er vel også kanskje lurt

Derimot forstår jeg appellen til et bedre samfunn - derimot ikke forvent så mye fra nettsamfunn som dette, det er heller en utopi - ofte er grunnlaget til kritikk og dårlig stemning - sterke meninger/påstander uten hold - holder man seg unna dette, så er det vel stort sett god stemning

(kvinne 54 år fra Østfold) lø. 12 sep. 2015 12:37 Privat melding

Det er såååååå riktig, og viktig, det du uttrykker her! Jeg er så hjertens enig!! Noen er jævlig kjappe til å peke finger, og blir personlige. Skal det være rom for alt? Ja, til en viss grad. Har sagt det før, at man blr lese igjennom det man skriver, før man poster. Og hvis man klarer:
Ord har ikke mer makt enn man gir dem. (Ja, har sagt det noen ganger nå)

(kvinne 42 år fra Hordaland) lø. 12 sep. 2015 12:45 Privat melding

Jeg ser hva du mener @Guybrush, men jeg er ikke enig (hehe). Jeg vil ha et forum der alle folk som tør og vil kan uttrykke seg, og ramler en som er litt mer sår inn i en tråd der vepsene ruler, så kan de vel alltids på bli gjort oppmerksomme på det på en skånsom måte, så de kan velge om de vil bli og tåle den tonen som er, eller danne en annen tråd mer i deres ånd.

Og ja, jeg tror nok jeg drømmer om en utopi, men det føles godt å uttrykke det, blir litt virkeligere da, på en måte.

@gille, så enig! Er veldig med på det du sier om at ord ikke gir mer makt enn vi gir de (og ingen kan gjøre deg mindre enn du føler deg), det var noe jeg ikke kom inn på, som etter min oppfatning er det beste motargumentet til det jeg skriver over (som jeg OGSÅ står for, lenge leve paradoksene!).

(mann 39 år fra Buskerud) lø. 12 sep. 2015 12:56 Privat melding

Hvordan forum blir, avhenger av deltakerne som er tilstede (ettersom det ikke er noen moderator her) - derfor er det alltid velkomment med nye folk. Det er også de som ukritisk utleverer seg fra dag 1 (jeg er stygg, jeg er lav, ingen liker meg, blabla) - og selv om det sikkert har sin nytteverdi, så er det greit å bruke hodet før man poster - iallefall ukritisk.

Det kalles ikke et samfunn uten grunn, og inneholder egentlig alt et reelt samfunn har - så, jeg ser deg foran meg i et tog med en fakkel eller en rose her nå, eller en appell fra en kasse på torget.

Få frem en karismatisk taler som taler de sartes sak - kanskje det er deg Aliena ;) (spøker ikke, og er ikke ironisk - en saueflokk trenger en hyrde)

(kvinne 42 år fra Hordaland) lø. 12 sep. 2015 12:57 Privat melding

@Litah, ja, etter å ha tenkt meg litt om, så er jeg enig i det med at det er viktig å lære å ta litt avstand, og ikke la ting bli for personlige.

Men det kommer ikke like natur hos alle, og det må da være mulig for de sterkeste av oss (som leker i vei i forumet og ikke tar oss så nær av det som kommer veltende mot oss) å bli litt mer selektive mht hvor vi retter skytset? Det blir jo feil å skåne de som ikke vil skånes (f.eks synes jeg tonen mellom likesinnede her inne er rasende festlig til tider), men bare la være å slenge med leppa til de som ikke skjønner, eller som blir lei seg? De er jo stort sett lett å se hvem som er med på leken, og ikke.

Jeg VET ikke om jeg har rett, om det hadde gjort noen forskjell...bare undrer meg. :)

(mann 39 år fra Buskerud) lø. 12 sep. 2015 12:58 Privat melding

*Pennen er mektigere enn sverdet - inntil man stirrer metallet inn i øynene selvsagt, men ordene en etterlot seg blir likevel ens arv

(kvinne 42 år fra Hordaland) lø. 12 sep. 2015 13:02 Privat melding

Haha, nå lo jeg høyt @Guybrush! Morsom du =D

Jeg ser fortsatt poenget ditt, og kanskje er du den mest realitetsorienterte av oss, men jeg er og blir idealist, i BÅDE ord og handling. Jeg er forresten helt enig i at de som poster negative innlegg om seg har like mye ansvar for å tenke gjennom hva de poster som andre, og jeg vegrer meg for å stakkarsliggjøre folk, så om det virker som jeg er ute etter å dyrke ofrene og gjøre forumet om til et sykehus, så er det altså ikke intensjonen. :)

(kvinne 54 år fra Østfold) lø. 12 sep. 2015 13:03 Privat melding

Det er jo også de som føler seg "berettiget" til å støtes, uansett hva som blir skrevet, og forlanger å bli tatt hensyn til. Men sant som du sier @ Guybrush, forumet speiler de fleste sider av samfunnet, og det er lurt å holde tunga i rett munn når man leser andres og poster egne meninger. Er viktig å ikke ta alt så personlig, også, ja 😊

(kvinne 48 år fra Sør-Trøndelag) lø. 12 sep. 2015 13:04 Privat melding

Namasté @Aliena

(kvinne 42 år fra Hordaland) lø. 12 sep. 2015 13:07 Privat melding

@Guybrush..altså jeg lo om det med hyrden...ikke sverdet i pannen.
Oh, jeg bare må legge et bilde inn i albumet mitt av en sau med en passende kommentar, inspirerende dette.

(Okei, off topic, hvordan får jeg skikkelig smiley her inne, sånne gule, runde glis?)

(kvinne 42 år fra Hordaland) lø. 12 sep. 2015 13:07 Privat melding

Namasté @Manuki =D

(kvinne 42 år fra Hordaland) lø. 12 sep. 2015 13:10 Privat melding

@gille, ja selvfølgelig, det er de som bruker offerrollen for alt det er verdt, og det er kjipt, både for de og alle andre, og gjør noe med stemningen, men som sagt, finnes det ikke måter å håndtere slikt på, som ikke leder til konflikt? Eller er jeg for naiv?

(kvinne 48 år fra Sør-Trøndelag) lø. 12 sep. 2015 13:12 Privat melding

@Aliena
Hvis du kommer fram til at du er for naiv, kan du vennligst bare fortsette med det? :-)

(kvinne 42 år fra Hordaland) lø. 12 sep. 2015 13:13 Privat melding

Takk @Litah, ser det blir like kjedelige smileyer fra min kant til min siste time her. Kanskje jeg skal gjøre det jeg gjorde på nittitallet, og skildre kroppsspråk og følelser i stjerner i stedet, *sukket hun betuttet*. Hehe.

(kvinne 42 år fra Hordaland) lø. 12 sep. 2015 13:14 Privat melding

Hehe, det kan jeg sikkert love @Manuki, fordi jeg er 38 år, og har grublet på det i iallefall 33 av de ;-)

(kvinne 54 år fra Oslo) lø. 12 sep. 2015 13:15 Privat melding

Har lastet ned emojitastatur jeg... Men det funker ikke her på sukker... ????

(mann 39 år fra Buskerud) lø. 12 sep. 2015 13:17 Privat melding

"så om det virker som jeg er ute etter å dyrke ofrene og gjøre forumet om til et sykehus, så er det altså ikke intensjonen" - Thank god! ;)

(kvinne 42 år fra Hordaland) lø. 12 sep. 2015 13:18 Privat melding

@Litah, det beste hadde jo vært om alle klarte å holde på seg selv, kjenne sin egen verdi og styrke, tross alt som kommer utenfra. Og jeg ser også poenget med å tenke litt gjennom om forumet er rette stedet å vanke, om huden er tynn og tårene sitter løst. Men selv kravlet jeg inn hit fordi jeg ikke fikk noe svar på post og heller ingenting i innboksen, og forstår at andre føler seg fristet til det samme (for det fører jo frem! jeg ble sett og kontaktet, og det var veldig godt:-) selv om de kanskje ikke er verdensmestere på tastaturet, eller har nevneverdig med erfaring med å ferdes i slike fora.

(kvinne 54 år fra Østfold) lø. 12 sep. 2015 13:20 Privat melding

Jeg er også naiv, ganske enkel i egne øyne, og ikke på en "stakkars meg"-måte, tror det er fint at vi er det @aliena, naive, altså.. Smilefjesa kommer vel bare på pad og telefon,tror jeg..😊😋

(kvinne 42 år fra Hordaland) lø. 12 sep. 2015 13:21 Privat melding

Nei, ikke takk gud @Guybrush, takk gudinnen (c'est moi) =D

Skjult ID med pseudonym lettrømme lø. 12 sep. 2015 13:22

Bortsett fra den ene store kranglefanten på forumet som provoserer noen andre men en spesiell skjellsord vokabular som man ikke hører til vanlig.....er det en helt grei arena her.

Men uansett folkens, ikke ta det altfor personlig som blir skravlet her.
Forum er kun en tidsfordriv----> tidstyv. Og egentlig hadde vært bedre å sjekke online-lista og sende ut noen meldinger istedenfor å henge her inne.

Skjult ID med pseudonym lettrømme lø. 12 sep. 2015 13:23

Og enda bedre ...å kome seg UT !

Hvorfor sitte her inne når alt håp er der ute ;-)

(kvinne 42 år fra Hordaland) lø. 12 sep. 2015 13:25 Privat melding

@gille, ja kanskje vi skal være glade for naiviteten, jeg vil iallefall ikke gi opp troen på det gode i mennesket enda, eller håpet om at vi kan gjøre verden en anelse bedre for oss alle

Hm..ja jeg tror jeg lar smilefjesene få stråle til meg fra andres meldinger, og heller leve med misunnelsen. Liker særlig godt den der smileyen som ler så hun griner :)

(kvinne 42 år fra Hordaland) lø. 12 sep. 2015 13:26 Privat melding

@lettrømme, fantastisk forslag, nå går jeg UT (men hvem tok sola mi?)

Skjult ID med pseudonym lettrømme lø. 12 sep. 2015 13:30

Kos deg Aliena.

Og så håper jeg det blir en konfliktfri tråd.
Jeg skal også ut. Om noen timer er forumvors og sukkerfest :-)

(kvinne 48 år fra Sør-Trøndelag) lø. 12 sep. 2015 13:33 Privat melding

Lastet ned et emojitastarur nå. Virker det mon tro..? ????

Uansett, ha det kjekt. Jeg skal ut! ????????

(kvinne 54 år fra Oslo) lø. 12 sep. 2015 13:34 Privat melding

Noen velger offerrolle.
Andre velger å plukke ut en et ord i en bisetning du har skrevet, mistolke det, deretter arrestere deg og bruke pekefinger for alt det er verdt.
Ironi blir tatt som blanke alvor.
Din form for humor blir misforstått.
Du sier du har blitt avvist etter en date, og er egentlig ok med det. 20 innlegg lenger ned har fjæra blitt til 20 høns. Du kjenner ikke igjen din egen historie i det noen forsvarer deg mot mobbing som aldri har hendt og andre kritiserer deg for noe du aldri har sagt.
Vi kritiserer andres preferanser fordi de ikke stemmer med hvordan vi selv vil bli valgt eller velge.
Vi tar ting vanvittig personlig! Og vi overdriver så det holder!
Innimellom finnes det en og annen god fredsmegler. Men før du aner det har vi igjen en tråd om "hvorfor får jeg ikke svar når jeg sender melding?". Også har vi det gående igjen.....

Å diskutere relativt personlige ting - som vi jo gjør her - med folk vi egentlig ikke kjenner er vanskelig. Det er dømt til å bli høy temperatur og konflikter innimellom.

(kvinne 48 år fra Sør-Trøndelag) lø. 12 sep. 2015 13:34 Privat melding

Nope.. *ler og logger av* ;)

(kvinne 54 år fra Østfold) lø. 12 sep. 2015 13:49 Privat melding

Enig @LisaLinn.. Og ja@ Alenia.. Vi ( nå sa jeg vi!) fortsetter og tro på det gode i folk,- kommet jeg alltid til å gjøre😉

(mann 53 år fra Vestfold) lø. 12 sep. 2015 15:11 Privat melding

Jeg tror innholdet og deltagelsen fra folk her på forumet hadde vært annerledes om Sukker hadde tatt vekk muligheten til å være anonym.
Hvor mange medlemmer er det på Sukker og hvor mange enkeltindivider går igjen på forumet som ivrige profiler med bilder og som forumtroll uten bilde og med anonymt nick? Tror ikke èn promille av medlemmene på Sukker bruker forumet og det sier sitt. Sistnevnte anonyme gruppe har noen få enkeltindivider som har en tendens til å gruse en hver god tråd her eller hakke løs på andre åpne brukere, bruke anonymiteten til å spre drit om saker, ting el personer de ikke liker og ikke minst bruke diskusjonsteknikker og personlige egenskaper på en slik måte at de skremmer vekk svært mange andre brukere. Det er umulig å diskutere eller snakke seriøst om ett tema med en anonym bruker som ikke trenger å stå for sine utsagn på samme måte som en åpen profil med bilde og link til egen side må gjøre. Sukker har selv ett ansvar for tilstanden her inne i tillegg til noen enkeltpersoner som raljerer anonymt på forumet her.

Skjult ID med pseudonym Blue lø. 12 sep. 2015 15:31

Vær slik du vil andre skal være imot deg, så får du det godt tilbake."Peace"

(mann 38 år fra Oslo) lø. 12 sep. 2015 15:33 Privat melding

@ ts synes det er veldig viktig du tar denne diskusjonen, vet ikke hvorfor folk har behov for og være best i alt eller tråkke nedover. Jeg mener man skal kunne diskutere på et forum uten at man skal påpeke feil som overhodet ikke har noe betydning blir for meg provoserende. Men er dessverre alt for mange som mener alle andre har feil...alle andre har feil, men ikke jeg.

(mann 48 år fra Rogaland) lø. 12 sep. 2015 16:00 Privat melding

Jeg er fullstendig enig med @ts, det er et emne jeg verdsetter stort. Jeg er også enig med @Trapezium sier.

Jeg synes det er utrolig dumt at det skal være slik at man skal etter en tid få et stempel ut fra det en ytrer. Det er akkurat som om det til tider er konkurranse om hvem som klarer å fyre opp stemningen med å tenne lunta. Det burde ikke være slik, vi burde kunne vise såpass respekt at vi ikke går til person angrep. Klart det skal være takhøyde for fleip og moro, men ikke til enhver pris!

Jeg skulle ønske flere av medlemmene på Sukker deltok i stedet for en hard kjerne.

Skjult ID med pseudonym Blue lø. 12 sep. 2015 16:07

@Galactic mange blir nok for skremt til og åpne kjeften når de ser noen av trådene...ja.:o)

Skjult ID med pseudonym Drivkraft lø. 12 sep. 2015 17:28

Å bruke energi på et forum som dette er lite tidsriktig -og det er ren energisløsing. Noe å tenke på i disse energibesparende tider.

(mann 53 år fra Vestfold) lø. 12 sep. 2015 18:19 Privat melding

@My.
Jeg mente ikke fjas, tull og tøys, tvert i mot. Det lager liv og jeg morer meg hver gang noen av skøyerene her setter i gang. Jeg tenkte på folk som sitter annonymt og slenger ut direkte og personlige meldinger/tråder om f eks dårlig erfaring med likestilling (rammer kvinner), hvor elendige menn er til ditt og datt osv. Det er mye stigmatisering og stempling her inne og alt for lite "lets make love and fun".

Skjult ID med pseudonym arneand lø. 12 sep. 2015 18:33

Forumdrama er sååå 1997 ass ;p

@Biology lø. 12 sep. 15:11
Nope, nei, njet!
Anonym er bra, forum er fint som det er...

Har du sett *Danish Language - Uti Vår Hage* ?
https://youtu.be/s-mOy8VUEBk

Jeg sier som melkemannen til slutt: *No, no no, we don't need any help, this is going all so fine, the whole communi... leave us alone please, let's handle this ourself!*

;p

Skjult ID med pseudonym bos lø. 12 sep. 2015 19:11

@Biology

Ikke se deg blind på anonymitet = negativitet . Hvordan skulle brukerne ta opp et pinlig tema uten anonymitet ? At noen misbruker muligheten er prisen for friheten til å kunne lufte sine mest intime tanker også .:-)

(mann 53 år fra Vestfold) lø. 12 sep. 2015 19:21 Privat melding

@bos.
Jeg er helt enig i det du skriver, og du skjønte helt sikkert at jeg også ønsker både åpenhet og anonymitet men enn så lenge Sukker ikke modererer så blir dette som en candystore for enkelte unger som ikke klarer å oppføre seg. Dere faste synes dette er helt ok men husk, ikke én promille av medlemmene bruker forumet og det sier litt om innholdet her inne.
Jeg håper du og andre faste anonyme som ønsker ett seriøst forum med og uten åpne profiler bedriver litt bedre selvjustis på helt åpenbare hensynsløse brukere som ikke klarer oppføre seg. Hvs ikke blir dette en lekeplass for de få, noe sikkert enkelte også ønsker ref Donald en plass over deg.

Skjult ID med pseudonym Apache lø. 12 sep. 2015 20:06

På debattsider i aviser var det mye diskusjoner om åpne og anonyme profiler. Journalister og andre samfunnsaktører argumenterte for åpne profiler. Det viser seg nå at de som logger seg inn med fb og diskuterer er ikke bedre. Så mye dritt som kommer fram er helt utrolig. Positive for sånne som vil ha åpne profiler som f.eks. Vg er at de kan ringe til disse folkene som har et annet syn og henge dem ut, mens andre nettroll med samme syn som nevnte Vg får fortsette med drittprat.

Poenget er at nettroll er nettroll om de opererer med anonyme el. åpne profiler. Det har kommentarfeltene i avisene bevist. Her på forum opererer de samme folkene anonymt og åpent, så det er ikke enten eller.

Skjult ID med pseudonym bos lø. 12 sep. 2015 20:06

@Biology

Jeg ser deg men la meg forklare , for noen år siden var jeg innom her og den gangen kunne man bytte pseudonym som det passet , noen opererte med opp til 5 forskjelige har jeg fått med meg i motsetning til bare en idag , dette gjorde selvsagt at det ble mye misbruk men jeg må også innrømme at forum var mye mer spennende enn det er idag . Pr idag ser jeg at brorparten av aktørene har et åpent profil og jeg vet ikke hvor mye de evnt bruker/misbruker pseudonymet flittig . Det jeg prøver å fortelle er at denne problemstilling er ikke noe nytt , den dukket opp da som nå med forskjellige argumentasjon og det jeg ser er at Sukker har gjort tiltak og mulig vil de gjøre det i fremtiden også .

Det er egentlig ikke opp til de faste å bestemme hvilket stemning som skal regjere her og personlig ønkes det et allsidig forum med seriøse og morsomme , pinlige useriøse, og alt som mennesker har å by på av lykke og tragedier :-)

Skjult ID med pseudonym Blue lø. 12 sep. 2015 20:11

Jeg tror om det ikke hadde vært så mye hode rulling, så ville flere droppet og være anonyme.:o)

(mann 53 år fra Vestfold) lø. 12 sep. 2015 20:24 Privat melding

@Bos.
Jeg har også vært her over flere år, i perioder vel å merke og husker tiden da det var mulighet til forskjellige anonyme nick. Husker det ble sagt på spøk at før eller siden ender vi som ikke får parret oss her på sukker opp på forumet under desillusjonerte psevdonymer :) Jeg er kanskje bare litt naiv..

(mann 43 år fra Telemark) lø. 12 sep. 2015 22:05 Privat melding

Nå har jeg ikke lest alle svara men jeg vil si følgende...noen av de mekanismene du snakker om har en viss grad av tilstedeværelse på forumet. Men for at det skal kalles mobbing så må det være organisert og foregå over et tidsrom.

(mann 35 år fra Oslo) lø. 12 sep. 2015 23:31 Privat melding

Sier meg enig i siste linje i første innlegg. Men det står sikkert mye bra ellers også.

(kvinne 38 år fra Hordaland) sø. 13 sep. 2015 00:19 Privat melding

Folkens! Konklusjonene er altså følgende: Det har blitt observert fra sidelinjen hvordan jeg i alt for lang tid nå har blitt herset med og mobbet av forumfolket! Jeg blir aldri tatt på alvor, gjort narr av og diskriminert, kun som følge av at min alder er noe høyere enn den den gjengse Sukkerbruker. Jeg er glad for at noen nå endelig står opp for meg og taler min sak ;) Tusen takk for støtte @ts!

Skjult ID med pseudonym arneand sø. 13 sep. 2015 08:42

@Biology lø. 12 sep. 19:21
*sukk* Nå beveger du deg farlig mye mot Lektor Tørrdal ass :/

@Black rose sø. 13 sep. 00:19
Du er her fortsatt o.0
*henter popcorn*

(kvinne 42 år fra Hordaland) sø. 13 sep. 2015 09:49 Privat melding

thank you spank you for alle svarene, sette veldig pris på alle innspill, også de jeg ikke tar meg tid til å svare på. Nå tar jeg pekestokken min og tusler ut av lekekassen, mitt sukkerliv er snart forbi :)

(mann 53 år fra Vestfold) sø. 13 sep. 2015 10:26 Privat melding

@arneand
Jeg er helt enig og skal snart gå under cover jeg også :p Dette ble rett og slett dumt.

Skjult ID med pseudonym Blue sø. 13 sep. 2015 11:28

Ikke noe dumt det her er, kanskje heller folk som ikke fatter poenget >:)

Skjult ID med pseudonym Blue sø. 13 sep. 2015 11:29

Burte vært en forum moderator her for lenge siden..>:)

Skjult ID med pseudonym bos sø. 13 sep. 2015 11:58

@ Blue Med en moderator på plass hadde vi ikke hatt to forvirrende Blue :-) Har du lagt ut selvskudd og glemt det ?

Skjult ID med pseudonym Blue sø. 13 sep. 2015 15:35

Faen har folk greid og få aliena til og slette kontoen sin..>:(.

(mann 35 år fra Oslo) sø. 13 sep. 2015 15:39 Privat melding

Sikkert alle kommentarene som har skremt henne bort...

Skjult ID med pseudonym Blue sø. 13 sep. 2015 15:50

Om det er rett er det faen bare og kutte ut heile forumet, da ser faen ikke jeg vitsen i det hele tatt. >:(

(mann 39 år fra Buskerud) sø. 13 sep. 2015 16:11 Privat melding

"så jeg bare måtte uttrykke det jeg har på hjertet før jeg forlater Sukker"

.. og det gjorde hun. Adios Aliena :)

(mann 39 år fra Buskerud) sø. 13 sep. 2015 16:19 Privat melding

Ja faen i helvete Blue :)

Aliena klarte seg bra, var vel ingen i tråden her som var spesielt negative til henne

Prate til en pc skjerm har uansett ikke mye effekt i denne sammenhengen

Skjult ID med pseudonym Blue sø. 13 sep. 2015 16:24

@Guybrush jeg mener ikke deg da, men " fuck it" hvorfor prøve og ha ett hyggelig forum mye bedre ta råtta på flest mulig. Og beklager jeg prøvde og si noe seriøst >:)

(mann 39 år fra Buskerud) sø. 13 sep. 2015 16:45 Privat melding

Jeg gir blanke, samme om du mener meg eller ei, faen i helvete å du banner :)

.. og jeg er ikke den som skal tilgi. Tilgi deg selv, så er du sikkert tilgitt av oss andre, eller .. fuck it, og gjør hva faen du vil .. faen! hehe ..

Den finnes ikke den verden hvor alle er enige, så nå er du litt dramaqueen Blue - prøver du å få igang noe her? - din faen?!

Skal slutte å tulle, skal på jobb .. bye

Skjult ID med pseudonym Cllou sø. 13 sep. 2015 16:54

@Blue
Fbaben i bnælvete.

Hadet godt, @Aliena ????

Skjult ID med pseudonym Apache sø. 13 sep. 2015 16:58

@Blue: Det er noe jeg lurer på. Hvorfor sletter du så mange av dine innlegg? Når du har skrevet et innlegg, ligger det et hav av slettete innlegg etter deg. :-)

Denne tråden inneholder ikke noe som noen kan bli støtt av. Mener noen at det er det så begriper jeg ikke og må spørre om hva har skjedd med nordmenn når de blir støtt av alt mulig? Det har virkelig gått nedover med nordmenn siden foreldregenerasjonen som var tøffere. Denne generasjonen høres ut som det er "lett krenket generasjon".

Noen av trådene på forum har noen harde innlegg, men jevnt over er det viser de samfunnet i dag og for en tid tilbake.

Skjult ID med pseudonym Apache sø. 13 sep. 2015 17:02

@Blue: Aliena sin Sukkertid her er over tror jeg. Jeg selv betaler 1 måned i gangen.

Skjult ID med pseudonym Blue sø. 13 sep. 2015 17:04

Veldig enkelt, jeg blir usikker på om det er verdt og si min seriøse mening. Jeg hater krangel og dropper det heller😊

Skjult ID med pseudonym Apache sø. 13 sep. 2015 17:41

@Blue: Du må ikke krangle, men diskutere. Meningsutveksling er sunt, og din mening teller også.

Skjult ID med pseudonym Blue sø. 13 sep. 2015 18:55

@Apache kjempehyggelig at du syntes det >:) føler jo selv jeg har mye fornuftig og si da. Men skyr unna konflikter, jeg kan bite tilbake om nødvendig men skjer nesten aldri.>:)

Skjult ID med pseudonym Apache sø. 13 sep. 2015 19:45

@Litah: Kvinner er det sterke kjønn. Menn som er så lett å krenke gjenspeiler det vi leser i avisene der kvinner ser ut som om vi har blitt konkurrenter enn jevnbyrdige individer. Det ser ut om det ikke er alle som tåler at kvinner er egne individer, men vil ha en de kan kontollere og som er underordnet menn.
Må poengtere at jeg ikke sikter til noen spesielle, men generelt til det som leses daglig i aviser.

(mann 41 år fra Oslo) sø. 13 sep. 2015 20:02 Privat melding

@Litah

Nå ja, har da opplevd at du gir uttrykk for krenkelse selv. Men du skal ha for at du galant hopper over sutring og klaging og bruker hersketeknikker som sarkasme og spydigheter i stedet! Du var for eksempel svært så krenket på vegne av de som er skriveteknisk utfordret i en tråd nylig, og gnålet i vei om at disse ikke er dårlige personer, til tross for at ingen hadde hevdet det.

@Apache

Mener du at sutringen og klagingen som noen få menn står for på forumet er et utslag av at menn ellers i samfunnet opplever kvinner som konkurrenter og har vanskeligheter med å akseptere at de ikke lenger kan kontrollere eller underordne seg kvinner?

Hva tenker du om sutringen og klagingen som kvinnene står for på forumet? For det er nok av tråder der kvinner, på lik linje med menn, kommer med hjertesukk i forbindelse sine opplevelser på Sukker. Hva tror dette kan være et utslag for?

(kvinne 48 år fra Møre og Romsdal) sø. 13 sep. 2015 20:19 Privat melding

Spot on @Scipio

(kvinne 48 år fra Møre og Romsdal) sø. 13 sep. 2015 20:24 Privat melding

Jeg har tidligere uttalt meg direkte til deg Litah og hva jeg mener om deg og din væremåte.
Jeg henvender meg aldri til deg eller svarer på noen av dine kommentarer. Setter pris på om du kan gjøre det samme mot meg

(mann 41 år fra Oslo) sø. 13 sep. 2015 20:28 Privat melding

Haha! Takk for nok en konstruktiv tilbakemelding, Litah, og en svært god demonstrasjon av det jeg påpekte i innlegget over!

Skjult ID med pseudonym Blue sø. 13 sep. 2015 20:30

Nå smeller det "løper i dekning".>:D

(kvinne 48 år fra Møre og Romsdal) sø. 13 sep. 2015 20:31 Privat melding

Var mye som sto i det innlegget Litah, tro det eller ei men du er faktisk ikke forumets midtpunkt og ikke alt er myntet på deg.
Jeg var enig i det han skrev

Har du fått plukket opp noen private ting om meg som du skal kringkaste her på forumet da kanskje???? *leeeeer*

Skjult ID med pseudonym frøken-o sø. 13 sep. 2015 20:48

Exangel : DEN har du ventet lenge på !

(kvinne 48 år fra Møre og Romsdal) sø. 13 sep. 2015 20:49 Privat melding

Nei faktisk ikke

Skjult ID med pseudonym Blue sø. 13 sep. 2015 20:50

ventet på hva da..>:O

(mann 40 år fra Buskerud) sø. 13 sep. 2015 20:57 Privat melding

@my
Delvis enig, men har en trådstarter merket tråden som seriøs, hvorfor skal da folk ødelegge den?

Er det ikke nok av søppeltråder folk kan kommentere i?

Hvorfor skal alle "tåle" at noen ønsker å ødelegge alle former for tråder?

Hvorfor kan ikke alle "tåle" at det er noen tråder som skal holdes seriøs?

(kvinne 54 år fra Østfold) sø. 13 sep. 2015 20:58 Privat melding

Nå måtte jeg applaudere litt 😂😂😂 God søndag, ja 😁

(mann 53 år fra Vestfold) sø. 13 sep. 2015 21:01 Privat melding

Vet du, dere, alle sammen hva? Dere er noen unger hele gjengen. Sitte her på et offentlig medium og fyre løs med kjønnskamp, catfight, tøffelsutring og jeg vet ikke hva. Det er til å riste på huet hele greia her inne, og spesiellt noen av dere faste som bruker forumet som pr-kanal for egen fortreffelighet og eget ego.

Prøv i det minste å gjøre litt ære på hun som startet denne tråden og som ga fra seg ett hjertesukk om mangel på anstendig oppførsel her inne på sukkerforumet.

Skjult ID med pseudonym lettrømme sø. 13 sep. 2015 21:01

Det er nesten tragikomisk at en antikonflikt-tråd ender opp i konflikter læll ☺️

Skjult ID med pseudonym Blue sø. 13 sep. 2015 21:04

@Biology spot on >:)

Skjult ID med pseudonym Apache sø. 13 sep. 2015 21:05

@Scipio_77: :-):-) :-)

Jeg skrev at jeg ikke sikter til spesielle på forumet.

Noen menn som klager på forumet gjør det pga mobbing de har blitt utsatt for i samfunnet utenfor, og noen av de sliter med dårlig selvtillit. De tenker jeg ikke på. Kvinner sliter også. Det er lett å skille de fra de i kapittelet nedenfor.

De andre mennene som klager gir uttrykk for at de er sunne, friske og har god selvtillit. De er meget opphengt i dette med sterke kvinner, Thaibrud osv. I forum, i aviser og andre fora dukker de opp og legger all skyld på kvinnen.

Skjult ID med pseudonym Apache sø. 13 sep. 2015 21:06

@Litah: ;-)

Skjult ID med pseudonym Apache sø. 13 sep. 2015 21:10

Hvorfor må noen gå til personangrep? Diskuter sak og ikke personer.

(mann 51 år fra Rogaland) sø. 13 sep. 2015 21:13 Privat melding

Jeg hadde egentlige bestemt meg for å ikke skrive så mye mer på dette forumet, da jeg ofte blir misforstått, og tydeligvis selv også misforstår andre. Ja det er lov og skrive kritikk, men det er også lov å si at en oppfatter noe av kritikken som ugrei. Det er lov å si sorry, jeg mente det mer slik og slik. I stedet går en i skyttergravene og så bli det et j......... Spetakkel når andre slenger seg på. Jeg håper at alle her inne på denne tråden går opp og leser innlegget om igjen og så går litt i seg selv. For tråden handler nettopp om det som skjer her nå. Litt ydmykhet og selvkritikk synes jeg at vi alle sammen kan ha godt av. ??

(mann 53 år fra Vestfold) sø. 13 sep. 2015 21:13 Privat melding

@Apache sø. 13 sep. 19:45.
Det høres ut som om du sitter fast i 70 tallet ang din omtale av menn.
Trist å se voksne mennesker søke en av det andre kjønn og samtidig ha sånne tanker om nettopp det motsatte kjønn. De eneste som gnir seg i henda av denne kjønnskampen er Sukker.

(kvinne 54 år fra Østfold) sø. 13 sep. 2015 21:16 Privat melding

Ettertanke er lurt! Godt m noen som holder hodet klart ! @biology @stamor Tommel opp! 😚

Skjult ID med pseudonym Tinka sø. 13 sep. 2015 21:27

Forumleven. Eh lemen. Alltid noen som sprekker

https://vimeo.com/21749260

(kvinne 38 år fra Akershus) sø. 13 sep. 2015 21:36 Privat melding

@Tinka

Hahahaha...sitter helt alene og ler høyt her! Takk for kveldens latter!!! 😂

Skjult ID med pseudonym Apache sø. 13 sep. 2015 21:42

@Biology: Måtte slette, feil tråd. Kan poste det her. Har aldri sagt at kvinner ikke klager. Har i flere tråder kritisert enkelte kvinner, og det viser at jeg er rettferdig. Det er ikke sånn at kritiserer jeg menn så holder jeg med kvinner totalt. Det går fint å ha flere tanker i hodet samtidig.

(mann 53 år fra Vestfold) sø. 13 sep. 2015 21:47 Privat melding

Apache, i rest my case.

Skjult ID med pseudonym Blue sø. 13 sep. 2015 22:11

efffff..nei ombestemte meg gidder ikke si noe>:)

(mann 38 år fra Rogaland) ma. 14 sep. 2015 02:04 Privat melding

Skulle gjerne deltatt mer på forumet, men da jeg føler meg litt skriftlig svak så sitter man for det meste på sidelinjen og observerer.

Synes også det er mye fjasing her inne men innimellom er det gode tråder med mye tips og triks ang dating, kjærlighet osv som er av interesse. Henger på andre hobbyforum å synes alltid det er fint når et forum kan bli et slags verktøy for meningsutveksling og gode råd / andres syn/meninger. At man kan være anonym har både positive og negative sider.

(mann 52 år fra Oslo) ma. 14 sep. 2015 08:39 Privat melding

Hel utrolig at dere klarer skrive en så lang tråd der dere alle skriver i ring rundt hverandre. Noen oppklaringer kan være på sin plass:
Anonymitet/identitet: Det ble for et par år siden gjort en gigantundersøkelse av google, og de konkluderte med at det ble ikke bedre debatter ved å fjerne anonymiteten. Snarere tvert om. Med anonymitet oppnår man at sentrale personer som ellers ikke tør skrive av hensyn til sin arbeidsplass, rolle etc ikke skriver, og man går glipp av sentrale punkter. De som slenger drit, de slenger drit uten å tenke over at de er på med navn.
Når det diskuteres netthets i det offentlige så er det nesten utelukkende på sosiale fora referansene er, fjasbokji, snap etc. I aviser og "fag" som dette er hets nesten fraværende. Om man leser dagbladets (anonym tillatt, moderert) eller vgs (fjasbokji-identitet, moderert) kommentarfelt så er det mer "idiot"-uttrykk i vg enn i db.
Jeg har tilgode å se mobbing her inne. Det har ikke vært målrettet drit mot en person over tid. Teknisk sett burde det være nesten umulig, for det er jo bare å la være svare, så faller negative kommentarer på sin egen urimelighet. Det finnes allikevel ganske drøye enkeltkommentarer (har sikkert både skrevet og fått selv også).

Fortsetter under.

(mann 52 år fra Oslo) ma. 14 sep. 2015 08:40 Privat melding

Det som kan være et problem her er at folk diskuterer noe som er viktigere enn vi egentlig innrømmer: Følelser og attraksjoner. Når folk da er litt spinkle og folk sier de ikke vil ha noen uten former, eller litt lubne og folk ikke vil ha blubber så sårer det. Og det sårer fordi en føler en ikke når opp til et tenkt ideal. Glem det. Det idealet er bare i ditt eget hode. Den som ikke vil ha din fasong, alder, smartness, hva som helst, er ikke for deg. Så det første en må lære seg er at slike ting er ikke personlige mot noen når de står på en nettside. De er personlige fra noen. Om du tenker på det som å ramme deg tar du inn over deg fullstendig overflødige ting. Ikke gjør det.
Samtidig, kan avsender tenke: Er det nødvendig å diskutere dette? Skal jeg fortsette en debatt om 5 kilo for mye er avvisningsgrunn, om andres ønsker om yngre eller eldre personer er noe du behøver mene eller skrive noe om. Alt kan diskuteres, men en kan klare å gjøre det slik at det teoretiseres rundt, ikke blir konkret, og ikke går på person. Om vi alle klarer det så vil risikoen for å såre avta kraftig.
Jeg er selv en aktiv bruker av (dårlig)fleip. Ikke alle forstår andres humor, og smilet bak en ironisk eller velplassert sarkasme er nesten umulig å se igjennom et datanettverk. Som sendere kan vi bli mer forsiktige, og tydeligere. Samtidig har man da en fare for at det hele blir litt kjedeligere. Leserne på sin side kan ta seg tid til å lese en støtende kommentar to ganger. Det kan hende at det er du som leser som tenner emo-gnisten for raskt. Tenk deg om: Kan egentlgi et voksent oppegående menneske mene det du leser, eller skal jeg ta på ironi og sarkasmebrillene og le høyt?
Vi tar oss alt for lite tid til å le høyt. Le med andre, og le av oss selv. Å le av seg selv med de andre er en veldig fin egenskap, for det avvæpner "angrep" fullstendig. Hvordan såre en som ler av at du vitser med ham. Nesten umulig uten selv å gå så langt at det slår tilbake.
For vi har alle lært, og bør ha godt innpodet:
Den som tar spøk for spøk og alvor kun alvorlig, ja den har i grunn forstått begge deler like dårlig.

Og neida, jeg skriver ikke langt og jeg renner ikke over av ord. For en påstand.

(mann 52 år fra Oslo) ma. 14 sep. 2015 09:21 Privat melding

Takk Litah. Vi skal ikke være enige om alt, men vi skal være lit bevisst på hvilken innvirkning vi har på andre, og veie våre ord litt.

Dessuten er dette et sjekkemarked, og da er selvmedlidenhet, sutring og sinne veldig lite sexy egenskaper. Samme med fordømming, sneversynthet og overdreven selvopptatthet (i fullt alvor, ikke som fleip om narsisismen vi alle besitter litt av). Vi må le mer alle sammen, da kanskje vi blir meldt ut av sukker av en eller annen flott partner som river oss vekk.

Om vi ikke er her for å fiske i makrellsteng...

Skjult ID med pseudonym Blue ma. 14 sep. 2015 16:20

mammaen min er død >:((((

Skjult ID med pseudonym Blue ma. 14 sep. 2015 16:47

Tusen takk veldig snilt av deg @villrosa..:o(, kanskje dumt og komme på forum og si sånt men føler jeg blitt litt kjent med dere. Nå er de borte begge to føles som hele verden rast.:o(..takk igjen

(mann 52 år fra Oslo) ma. 14 sep. 2015 16:58 Privat melding

Hvordan ordlegge seg Blue: Min dypeste medfølelse. En av de værste dager i mitt liv da min forsvant for familien. Ikke galt å uttrykke følelser for oss her, det er det medmennesker er til for.

(kvinne 52 år fra Oppland) ma. 14 sep. 2015 17:04 Privat melding

Blue det er alltid vondt å miste noen som står en nær , kondolerer

Skjult ID med pseudonym Wille ma. 14 sep. 2015 17:11

Men kjære deg, så inderlig trist Blue. Det å miste foreldrene sine som voksen kan gjøre vondt langt inn i sjela. Min far døde i mai for tolv år siden, min mor døde i mai for seks år siden. Jeg har vært sykemeldt hver mai de siste seks årene pga sorg. Masse varme tanker sendes til deg.

(mann 46 år fra Oslo) ma. 14 sep. 2015 17:15 Privat melding

@Blue
Det er slettes ikke dumt av deg å si det her. Sorgen må vi alle gå gjennom selv, men vi kan tenke på hverandre og gi tid og trøst. Jeg ønsker deg alt godt. En tanke som slår meg er at du kan nok 'være glad for' at du har det så vondt nå når de er borte. De har betydd så mye for deg, og du uttrykker din og deres verdi med dine tanker og behov for å dele det med flere. Aller aller beste ønsker fra meg :-|

Skjult ID med pseudonym Blue ma. 14 sep. 2015 17:53

Tusen hjertelig takk alle sammen for alle de fine ordene, dere er mennesker med hjerter av gull. Det hjelper og vite noen bryr seg og håper dere får alt av det beste i verden. Og finner kjærligheten, det fortjener dere..:)

(mann 53 år fra Vestfold) ma. 14 sep. 2015 18:51 Privat melding

Stor klem på Blue