Alle innlegg Sukkerforum

Brent barn...

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Pessi Mist ti. 21 okt. 2008 18:09

Hvordan skal jeg tørre å tro på kjærligheten igjen når jeg er blitt tvers igjennom sviktet, såret, lurt, ført bak lyset av eks-kjæresten min, som jeg trodde var mitt livs kjærlighet? Jeg er så redd for å bli såret og sviktet enda en gang at jeg ikke 'tør' å forelske meg...og da er det jo null vits å være her. Jeg skjønner jo såpass! ;) Sikkert flere som har opplevd det samme som meg. Hva gjør dere for å tørre å satse igjen?

Det er en stund siden det ble slutt, så det er ikke noe ferske greier dette her. 'Skrekken' har bare festet seg litt for godt i systemet mitt.

Dette er vel ikke et tema som gir næring til en heftig diskusjon, men jeg ville sette stor pris på noen innspill og tanker.

Skjult ID med pseudonym jente ti. 21 okt. 2008 18:35

Mange har blitt såret og man mister troen for en periode.
Jeg er vel også redd for å bli såret,men jeg pleier å si til meg selv : hvis jeg ikke prøver , så blir jeg heller ikke lykkelig.
våg å ta en sjanse, det er ikke alle som svikter eller lurer deg.
og jeg vil elske ellers føler jeg ikke at jeg virkelig lever.
Det er bedre å ha elsket og tapt, enn aldri å ha elsket.

Dette kan høres ut som tøffe ord, men det er kanskje en viss sannhet i det.

Skjult ID med pseudonym sciroco ti. 21 okt. 2008 18:39

Du må bruke tid. Skape din egen plattform og trygghet i livet, som du vet du eventuelt kan vende tilbake til.
Du vet selv når du er klar for ett nytt forsøk på kjærligheten :-))

Skjult ID med pseudonym Tino78 ti. 21 okt. 2008 19:00

Jeg også har blitt sviktet og såret i tidligere forhold. Jeg har også hatt forhold der man har "vokst" ifra hverandre... Jeg har også hatt forhold der JEG har opplevd å være elsket og lykkelig, men som den andre part ikke har vært det... Den følelsen man har når man elsker noen og de elsker deg tilbake, er det som er drivkraften i meg, den følelsen av å legge sitt liv i noen andres hender og bare stole blindt på at de elsker deg tilbake, den overgår alle andre følelser :)

@Pessi Mist
Jeg vet at det er veldig lett å føle seg såret, sviktet, lurt og ført bak lyset. Men tenk over at det faktisk er av en person, ikke det store mangfold der ute... Man kan også ha blitt sviktet av flere gjennom sitt liv, men det er viktig å komme videre...
Hvis man lever i den troen at man skal bli sviktet igjen, så blir det til slutt en selvoppfyllende profeti... Man ser da bare det negative, og gjør faktisk da ting som får livet til å bli negativt... Si hvis man har hatt negative erfaringer på flere fester, så sier man til slutt nei til å dra når man blir bedt, pga man tror det blir negativt igjen, men hvis man sier ja, så kan det faktisk vise seg å bli hyggelig ;)
Derfor gjelder det å ha et åpent syn på livet og personene man treffer på, og tenke positivt i en ellers hektisk hverdag...
Tenker man da at man vil finne kjærligheten, man vil være en glad person, man vil ha det bra og ikke tenke i de banene man har gjort, og man vil ikke ha det slik man har hatt det tidligere, så blir man mer åpen for å treffe folk som faktisk også helst ikke vil lure, såre eller føre andre bak lyset ;) Og man får kanskje da troen på seg selv igjen ;) Man begynner da også å lete etter en "ny" type mennesker man vil omgås, og kanskje man finner kjærligheten og forelskelsen der man ikke venter å finne den ;)
Jeg håper det hjelper deg litt på vei, slik at du ikke tar alle under en kam og tror at alle er ute for å såre deg... Det finnes faktisk hyggelige, ordentlige og seriøse mennesker der ute som forstår, og som selv har blitt såret og aldri vil påføre den smerten noen andre... Det gjelder bare å finne dem, og da må man være åpen for å finne dem...

@jente
Du har helt rett i at man må våge å ta en sjanse, for er som du sier, ikke alle er ute etter å svikte eller lure ;)
Og det er bedre å ha opplevd kjærlighet, enn aldri å vite hva det er å bli elsket.
For det er en fantastisk følelse å ha opplevd kjærlighet.

Og jeg håper jeg får oppleve den igjen i et gjensidig forhold ;)

Skjult ID med pseudonym Pessi Mist ti. 21 okt. 2008 19:23

Tusen takk, spesielt til deg Tino78, for at dere svarer meg. Jeg leser det dere skriver flere ganger, for at det skal feste seg skikkelig i tankegangen her :o)

Skjult ID med pseudonym Tino78 ti. 21 okt. 2008 19:44

Værsågod Pessi Mist ;)
Hvis du vil vite mer om det med selvoppfyllende profeti, så kan du søke på nettet om det... Er i hovedsak å leve slik du vil ha det, for da får du det slik ;) Så hvis man tenker negativt, så gjør man ting selv for å påvirke at det faktisk blir negativt. men hvis man tenker positivt, så lar man de negative tankene man har eller får flykte avgårde, og tar en sjans, kan jo hende det blir bra ;)
Jeg tok eksempelet med festen, pga jeg har ofte sagt nei til å komme noen plass siden jeg har mange negative erfaringer med sammenkomster, men på fredag fikk jeg invitasjon til en venn jeg ikke har hatt kontakt med på lenge, og han ba meg på fest på lørdag...
Tenkte først, nei dette vil jeg ikke, men så spurte jeg meg selv, hva er det verste som kan skje, og svaret jeg ga meg selv var at det kan ikke skje noe ille. Så jeg dro på fest, og fikk veldig mange positive tilbakemeldinger og inntrykk av å være der...
Så moralen jeg vil fram til er å våge å ta en sjanse, det fører til masse godt, og hvis man til all formodning ikke skulle ha det bra, så bare dra derfra/gi det opp, men gi det en sjanse... Det er verdt å føle forelskelse og kjærlighet igjen... Og når man har vært i forhold og blitt skuffet og såret, så har man jo fått erfaringer, og vet hva man kan se etter for å prøve å unngå det igjen. Men det å våge har alt å si, våge å unne seg følelsen av lykke, det er viktig... Hvis ikke så går man til slutt og lever i konstant ulykkelighet, for man har et savn etter noe bedre... Våg å ta tilbake lykke følelsen!!! ;)

Skjult ID med pseudonym Tino78 ti. 21 okt. 2008 20:00

Ta en sjans og la det stå til ;) Denne sangen er fin ;) Teksten har alt å si ;)

http://www.youtube.com/watch?v=7ws1-900e44

Skjult ID med pseudonym Tino78 ti. 21 okt. 2008 21:14

@lettåhuske
Det synes jeg var fint skrevet, at hver og en av oss må skrive hver vår bok ;)

La de sidene som er skrevet ligge, og fokuser på de sidene du skal skrive framover, og at de blir så bra som mulig ;)

Skjult ID ti. 21 okt. 2008 21:16

Rett opp ryggen - livet går videre.....
Lev livet og tenk positivt , ikke la eksen ødelegge livet ditt... det finnes et stort flertall av snille og omtenksomme kandidater
der ute :-)
Lykke til!

Skjult ID med pseudonym Lilleulv ti. 21 okt. 2008 21:39

Hei, Pessi Mist

Det går jo an å skrive noe av det i profilen, da. Ikke akkurat at eksen sviktet deg, men f.eks. at du er en person som bruker litt tid før du slipper noen helt innpå deg. Du skal ikke se bort i fra at mange er i den samme situasjonen følelsesmessig, og som synes det kan være en fordel med andre som ikke er helt "gifteklare". Vit inni deg at de aller fleste som er her, vet godt hva kjærlighetssorg er... og de aller fleste har blitt såret på en eller annen måte. VI er alle på ulike stadier i livet her... Mitt råd er å være ærlig uten å fokusere for mye på det som var og som er forbi.

Ikke tenk så mye på om du tør å forelske deg igjen. Tenk heller på om at du skal tørre å treffe noen som du liker! Noen som kan berike deg og som du kan berike tilbake. Ikke tenk lenger foreløpig. Finner du det, kan det jo tenkes at kjærligheten gis nye kår.

Lykke til!