Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym trønderpie ma. 28 sep. 2015 09:17

Har nå bestemt meg for å gi denne nettdatingen en ny sjanse. Er ikke så erfaren på dette, så tenkte å spørre litt hva dere mener.

Tror nok det går greit for meg med selve møtene. Jeg har ikke problemer med å prate for å si det sånn. Men hvis det ikke er "den rette" hvordan avslutter jeg det på en ok måte?

Når merker dere at det ikke er den rette? Merker dere det med en gang, eller gir dere det tid for å utvikle følelser?

Er det ok å date flere (2) på en gang, eller er det fy fy? Hvis dere gjør det, er dere ærlige og forteller det til de da? Eller holder dere kjeft?

Når man er litt "oppi åra" må vi jo regne med at det følger med bagasje. Hva kan dere leve med, og hva kan dere ikke leve med? (eks. barn, ekser, vold, alkoholproblemer, gamblingproblemer, kriminell fortid m.M)

Jeg har selvfølgelig egne meninger om dette, men det blir spennende å høre hva dere mener. Så kommer det sikkert frem noen historier også. :)

Skjult ID med pseudonym trønderpie ma. 28 sep. 2015 09:36

Dere trenger ikke å svare på alle spørsmålene altså. Kan svare bare på ett også.

Skjult ID med pseudonym trønderpie ma. 28 sep. 2015 09:41

@Lita
Uff da, det var nok ikke hyggelig. Han avlyste daten og skyldte på forkjølelse? Eller var det du som var forkjøla? Håper han følte litt på den.

(mann 50 år fra Nord-Trøndelag) ma. 28 sep. 2015 09:55 Privat melding

Hadde vært bedre om han ikke var dobbelbooka da.
Man kan jo møte flere til kaffe samme uke bare for å møtes og finne ut hvem hverandre er.
Først når det kommer en smule romantikk og følelser inn i bildet, og om man avtaler å møtes flere ganger, så synes jeg det blir merkelig å date flere.
Første gang er kanskje mere "hvem er du"-møte, og man har ingen moralske bånd.
Om man da trenger å fortelle at man skal møte flere? Det er et vanskelig spørsmål. Har det noe for seg?

(mann 47 år fra Vest-Agder) ma. 28 sep. 2015 10:06 Privat melding

Hei trønderpie,

jeg velger ikke å senke kravene alt for mye.

Barn er nok ofte tilstede når man har litt fartstid på denne planeten. Jeg anser det ikke som minus.

Hva gjør man med skjelletter i skapet?

Er personen åpen om det, er det bare å vurdere. Tror en som har spilt endel for ti år siden og forteller om det, må ikke være et dårlig valg.

Når merker man det?

Jeg hadde en nettdate i fjor (det var min første etter separasjonen) og vi merket ganske raskt at vi likte hverandre veldig godt. Etter to møter ble vi forelsket og var sammen i tre måneder.

Det ble slutt fordi det ikke fungerte i det lange løpet, men det var en flott bekreftelse på at jeg ikke var gått ut helt på dato.

@Litah Kjenner meg godt igjen. Har sluttet å date her på Agderlandet etter å ha lest flere ganger i Tinder profilen noe om ærlighet, respekt og så møter de ikke opp når man har avtalt det eller spiller spill.

Spesielt dumt er det når man har slått en signal om at det er greit å kansellere og ingen skam å snu bare man sier ifra.

Det er ikke bare gutter som kan være teite ;)....

(kvinne 52 år fra Østfold) ma. 28 sep. 2015 11:45 Privat melding

Ofte her på forumet kommer "date" opp.
Kan man date flere, skal man si det, hvordan si at det ikke var full klaff.. Etc

Men hva er egentlig en date? Hva legger man i det? Er en første date, det samme som nr 2 eller 5?
Har man sex på date, er det det samme som å kun gå tur eller ta en kaffe?
Har man sex på date nr 2, er det det samme om man venter til nr 7?

Komplisert når et begrep har så mange sider, og oppfattes forskjellig av alle...

Bare en liten digresjon 😉

(kvinne 48 år fra Oslo) ma. 28 sep. 2015 12:17 Privat melding

Jeg har hatt noen veldig forskjellige erfaringer med nettdatingen. Har hatt noen forferdelige for noen år siden som gjorde at jeg konkluderte med at dette ikke var noe for meg.
Men så bestemte jeg meg for å gi det en ny sjanse, så nå er jeg klar for å date igjen.
Er enig med nenetten her. Vi er så forskjellige alle sammen og det finnes sikkert like mange definisjoner om og meninger rundt det å date. Håper bare at jeg blir behandlet med respekt og ærlighet.

(kvinne 54 år fra Oslo) ma. 28 sep. 2015 16:32 Privat melding

Når det gjelder bagasjen: Jeg kan leve fint med at han har barn. Jeg har jo barn selv. Men jeg er såpass "oppi åra" at mine egne barn er over 20 og jeg liker friheten som det medfører. Fint om han da har barn som i hvert fall er tenåringer... Men ikke noe krav.
Også setter jeg pris på at han har et avklart og ok forhold til sin eks, spesielt hvis han har barn som fortsatt bor hjemme. Er det drama, uenighet og støy med eksen så blir hverdagen tung. (Jeg er superheldig som har et godt vennskap til min eks.) Livet mitt har gått inn i en fase hvor voksenlivet har prioritet og da har jeg i hvert fall ikke lyst til å involvere drama med ekser i livet mitt.

(mann 35 år fra Oslo) ma. 28 sep. 2015 16:37 Privat melding

nenetten: "Har man sex på date, er det det samme som å kun gå tur eller ta en kaffe?"

Ja, den skal jeg bruke om noen foreslår kaffedate. "Er egentlig ikke så glad i kaffe, vi skal ikke bare ha sex i stedet da?"

(kvinne 54 år fra Østfold) ma. 28 sep. 2015 16:46 Privat melding

"It's a date" er jo å sette en dato for en avtale, og man kan jo ha flere avtaler ,- er jo som flere sier at når det blir litt mer romantiske følelser m i bildet, kan det være greit å konsentrere seg om en. Holder man flere på gress kan man kanskje miste lett essensen av hver enkelt, og da blir det jo vanskelig å velge :) hvor ærlig man skal være spørs vel hvor man ser det går, men å juge er uansett unødvendig. I disse dager er det jo fler date-arenaer, så man kan ha litt forskjellige ståsteder 😊 men åpenhet gjør det mye enklere på lang sikt;)

Skjult ID med pseudonym trønderpie ma. 28 sep. 2015 18:08

Det høres fornuftig ut mye av det som kommer frem her, og det er litt det samme jeg har tenkt. Nå sonderer jeg terrenget litt, og kunne godt tenke meg å treffe flere av de jeg skriver med. Men jeg blir nok å konsentrere meg om en hvis noen følelser skulle oppstå.

@kafko
Jeg er absolutt ikke kresen og gir stort sett blaffen i fortid, men jeg er opptatt av om det vil prege livet mitt, eks hvis en notorisk gambler ikke er helt over gamlingen og dette går utover forholdet. Eller en alkoholiker som ikke helt har kommet ut av avhengigheten. Den type ting orker jeg rett og slett ikke å begi meg inn i. Det er ikke å være kresen.

Skjult ID med pseudonym trønderpie ma. 28 sep. 2015 18:30

Å ja, jeg glemte selvfølgelig å nevne de små grønne menn... ;)

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ma. 28 sep. 2015 21:39

Du må gjerne date flere om gangen, men for all del ikke si det.
Sier du det så er sjansen stor for at en eller begge rett og slett trekker seg, så sitter du igjen med ingen.

Hadde ei jente sagt til meg at hun datet en annen fyr i tillegg til meg så hadde jeg takket for meg og ønsket henne lykke til med en gang.

Det beste er vel å å holde seg til en av gangen og fokusere helt på vedkommende og være sikker på at det eventuelt ikke er noe der.

Skjult ID med pseudonym trønderpie ma. 28 sep. 2015 23:14

Ser folk mener forskjellig når det gjelder å si ifra om andre dater eller ikke. Jeg tror jeg gjør som noen sier over her at ved første møte kan man date andre, men med en gang det blir romantiske følelser i bilde blir det bare han.
Å ha noen på gress synes jeg ikke noe om. Det er urettferdig for andre parten som da kanskje går glipp av en annen potensiell partner fordi han/hun er knyttet til deg. Har vært i den situasjonen selv og det var ikke noe alright.

Skjult ID med pseudonym Tinka ti. 29 sep. 2015 00:56

@kafko
Jeg er kresenhetens forsvarer:-)

Kresen på praktiske forhold og tulleting blir for smått, det er jeg enig. Kresen på attraksjonsverdi derimot, det mener jeg er viktig. Attraksjon oppstår og / eller utvikles, eller ikke. Finnes ikke ingrediensene til den magiske cocktail, da blir vi venner. Jeg vil gjerne ha en kjæreste som venn, men ikke en venn som kjæreste.

Jeg kommer ikke til å ende opp med null selv om jeg er kresen! Kan ta litt tid, men jeg skal heller ikke rekke noe. GULL FINNES. Hvis du med praktiske forhold mener det faktum at du bor et sted hvor det er lite eller fraværende marked for deg og du ikke er flyttbar, da skjønner jeg at ”mindre kresen” kan bety noe, hvis du da heller vil ha ”noen” enn å være singel. Jeg ville nok valgt singel om jeg var i den situasjonen. Men altså; dette er ikke et gyldig argument for mange av oss som bor midt i et digert smørøye:-)

Kresenhet er en dyd, det er ikke negativt. Jeg synes altfor få er altfor lite kresne. Jeg ser rundt meg, på kjedsomheten, frakoblede samboere, lidenskapsløse forhold, usynke personligheter, lite sex, lite nærhet, kontaktløse relasjoner osv. Skal vedde på at mange av dem var altfor lite kresne fra start; ensomhet og andre motiver; bedre to enn alene osv. har drevet mange inn i passe dårlige parforhold. Kjenner altfor mange dessverre. Nei, huff.

Polerer metalldetektoren. Går for gull:-)

Skjult ID med pseudonym trønderpie ti. 29 sep. 2015 09:38

Amen!
Jeg har selv akkurat kommet ut av et forhold med en som bare ble en venn. Jeg ventet og ventet på at de riktige følelsene skulle komme, men det gjorde de ikke. Da holder det rett og slett ikke. Jeg savnet forelskelsen og følelsen av at blodet bruser. Nei nå har jeg lært, jeg vil ikke bli sammen med en "venn" igjen.

(kvinne 48 år fra Oslo) ti. 29 sep. 2015 11:08 Privat melding

Jeg er veldig åpen for det meste, men er enig i at de riktige følelsene bør være i bildet. Når det gjelder bagasje synes jeg det er helt greit med barn. Er nødvendig at tidligere forhold er avklart og over da.

(kvinne 52 år fra Østfold) ti. 29 sep. 2015 11:15 Privat melding

Noen kan kalle det kresen, jeg kaller det å være bevisst.
Jeg vet hva jeg vil ha og ikke ha i livet mitt. Jeg vet hva som vil fungere, og ikke fungere.
Dersom jeg velger bort det å være bevist, er sjansen for å "misslykkes" større.
Jeg velger å være bevisst, selv om det har resultert i mange år alene, og kanskje like lang tid til den rette for meg dukker opp.
Hvorfor "nøye" seg med noe man vet ikke vil fungere, bare fordi man vil ha noen, eller blir fortalt at man "har for store krav".

(mann 40 år fra Buskerud) ti. 29 sep. 2015 11:21 Privat melding

Ser at i forskjellige tråder så nevner folk at en eventuelt part må være avklart og over tidligere forhold.
Jeg skjønner ikke helt den der jeg..
Jeg vil aldri bli ferdig med min eks kone..
Om hun skulle få det dårlig, skje noe i hennes nærmeste krets eller annet så påvirker jo dette meg i aller høyeste grad! vi har jo barn sammen for pokker!

(kvinne 48 år fra Oslo) ti. 29 sep. 2015 11:48 Privat melding

Det jeg mener med avklart forhold er at man ikke lenger har romantiske intensjoner med en eks. Eller at man ikke er såret og bitter på eksen og den type ting. Da er man ikke kommet over eksen mener jeg. Jeg har ingenting imot vennskap med eksen, og ville tatt det som en forutsetning når det er barn inn i bildet. Jeg vil bare ikke blandes inn i noen eksdrama.

(mann 50 år fra Nord-Trøndelag) ti. 29 sep. 2015 13:45 Privat melding

...så prøver vi sukker, og havner på kjøret

Skjult ID med pseudonym Tinka ti. 29 sep. 2015 13:45

@kafko
Ja men da er vi rett og slett enige, på alle punkter. Ikke verst:-)

Kjenner en vakker, høy, blond urnordisk kvinne. Forsker med doktorgrad. Hun fant en kineser som drev gatekjøkken! Fortsatt gift etter over 20 år og tre barn. Et av de gode forholdene jeg vet om. Det er vakkert. For mange år siden var jeg sammen med en tysk pønker. Som vestkantjente var det mange som lurte (vi så jo litt ulike ut:-) men de som kjenner meg visste og forstod at pønkern passet bedre for mitt vesen og min personlighet enn han straite, konservative finansfyren jeg forvillet meg sammen med noen år tidligere. (Man trenger ikke være vestkantjente selvom man kommer fra vestkanten:-). Åpen og ikke forutinntatt er bra. Og ja, Eros må pleies og fristes og fornyes hele tiden, vaner og rutiner og fiskegrateng tar liv. Sexliv.