Alle innlegg Sukkerforum

Rasisme??

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Hellige ku sø. 26 okt. 2008 15:21

Fordommer får være fordommer og jeg er forholdssvis nøytral.

Men stusser litt over enkelte minoritetsgruppers holdninger MOT ETNISKE NORDMENN,
spesielt på festlige tilstelninger og uteliv.

Når en minoritetsgruppe skuler på "normenn" som blir sammen med en minoritets-jente,
eller i ytterste konsekvens der familien straffer jenta, og skriker:
du aldri se på normann,
og kanskje gir "nordmannen" reprisalier og grov vold,fordi det er en normann.
og lista over eksempler er lang..

Er ikke det rassisme mot normenn.
eller er den "helliga kua " litt på tur nå.

Skjult ID sø. 26 okt. 2008 17:12

ikke rart at minoriteter behandler normenn på denne måten, de lærer det av oss vel

Skjult ID med pseudonym Kit sø. 26 okt. 2008 17:58

Hvis en tar utgangspunktet i nasjonaliteten til de innvandrerne det er flest av, er nok heller uttalelsen "ni får inte titta på dom jækla norrbaggarne"

Regner med pepper fra de som kan svensk. I motsetning til meg :)

Skjult ID med pseudonym timey sø. 26 okt. 2008 18:18

Hvis man ser på det helt objektivt, så vil jeg påstå at våre "nye landsmenn" er de verste rasistene som finnes! og det gjelder ikke bare her i Norge!

Hvis man havner i en diskusjon med en av dem, og Gud forby at man er uenig med dem, så blir man kalt en "jævla rasist"!
Hvis man dater ei av jentene "deres" så risikerer man å havne i bråk.
Hvis man som hvit person går inn i Harlem eller andre lignenede bydeler i USA, så kan du være garantert å havne i bråk bare pga hudfargen din.
Hvis man drar til et hvilket som helst muslimsk land og prøver å praktisere Kristendom, så vil man stå i stor fare for å bli drept, og den personen som dreper deg vil høyst få et lite smekk på lanken, men da bare for syns skyld, slik at de kan si til resten av verden at vedkommende har blitt straffet.

Selv så er jeg ikke rassist, og det kunne ikke brydd meg mindre om folk er svarte, eller gule eller blå for den saks skyld, men jeg vil våge påstanden, at et stort flertall av våre "nye landsmenn" både her i Norge og i resten av verden (Dette gjelder IKKE alle!!!!!) er en gjeng med jævlag rasister! Og jeg har ikke, og kommer heller aldri til å få noen som helst form for respekt for dem!

Skjult ID med pseudonym Kit sø. 26 okt. 2008 18:25

timey, du glemte Asia. De har en del rasister der som kan lære bort noe til de verste norske rasistene.

Skjult ID med pseudonym timey sø. 26 okt. 2008 19:05

Veldig sant Kit,
En liten kuriositet er jo at det japanske ordet "Gajin" som blir brukt på alle hvite mennesker betyr: hvite djevel... Det sier vel litt om deres syn på mennesker av en annen hudfarge...

Skjult ID med pseudonym belezza sø. 26 okt. 2008 21:26

du høres jammen meg bereist ut du timey!!!!

Skjult ID sø. 26 okt. 2008 21:29

Trenger ikke nødvendvendigvis å være bereist for å komme med ett innlegg ala Timey's. Det er bare å interessere seg for å lese noe mer enn sukkerforum, det.

Skjult ID med pseudonym migranten sø. 26 okt. 2008 21:48

Av en eller annen grunn har jeg på følelsen at "belezza" er vel så belest som "timey".

For øvrig synes jeg det går litt over stokk og stein når "timey" skal beskrive våre "nye landsmenns" rasistiske holdninger. For all del, jeg skal ikke benekte at det finnes rasister blant innvandrere, akkurat som det finnes rasister blant nordmenn. Men jeg har mange venner som er innvandrere, jeg jobber med innvandrere til daglig, jeg har reist litt og jeg har bodd i andre land, og jeg kjenner meg ikke igjen i den virkeligheten som "timey" beskriver.

Skjult ID med pseudonym belezza sø. 26 okt. 2008 21:53

hehe, takk migranten. Men egentlig er det ingen vits å diskutere med fordomsfulle folk, så jeg får prøve å ikke la meg provosere av folk jeg overhodet ikke deler menneskesyn med....

hilsen belest og bereist :-)

Skjult ID med pseudonym Hellige Ku sø. 26 okt. 2008 22:04

@migranten.
Antar at du også sitter inne med relevant kunnskap, og vi vet som deg at det finnes mange hyggelige sjeler blant nye landsmenn.
Det var ikke temaet.
Kanskje på tide med litt generell volds-statistikk, eller forbrytelser generellt for den saks skyld.

La oss anta vi har 10% Innvandrere fra norden/nordeuropa.
Vi har munligens 5% søreuropa
Vi har muligens 5% asia
5% afrika.
muligens 10% av befolkningen er muslimer.
(Kit kan sikkert gå inn og korrigere litt)

Migranten,
Mener du virkelig at jeg tar feil om jeg påstår at muslimene står for en større del av kriminaliteten enn "innvandrerskandinaverne" eller mindre andel krim enn sin befolkningsandel..
Isåfall får jeg gjøre leksa om igjen og be om unnskyld eller.eller.

@skjult id. minoritetene har vel lært uvanene av etniske nordmenn eller.

(mann 51 år fra Oslo) sø. 26 okt. 2008 22:20 Privat melding

Hellig ku. Angående kriminalitet, så har de med pakistansk bakgrunnen markert lavere lavere kriminalitet enn nordmenn, somaliere har markert høyere. Begge gruppene er islamske. Mulig det er andre grunner enn religion som er årsaken? Eksempelvis alder og kjønn. Pakistanere har hele slekta her, med bestemor og bestefar. Somaliere har en overvekt av unge menn. Unge menn er de som utfører de fleste kriminelle handlinger, uavhengig av hudfarge og religion.

-også belest og noen år ute...

Skjult ID med pseudonym Hellige Ku sø. 26 okt. 2008 22:22

Takk for supplementet kit. der er du blant de bedre.

Skjult ID med pseudonym juni ma. 27 okt. 2008 10:03

Innimellom synes jeg det kan være vanskelig å definere hva rasisme er, men min hjemmesnekrede definisjon av det er at det handler om mer enn fremmedfrykt, og at det nærmest handler om fremmedhat...

Selvfølgelig går rasisme begge veier. Der den finnes hos en part, vil den andre part også ganske snart skape emmosjonelle barriere mot "de andre".

Beste måten å dempe rasisme på, skulle jeg tro vil være at den dominerende delen av samfunnet _ikke_ utøver rasisme mot minoritetene innen et samfunn. Og siden etniske nordmenn enn så lenge er den dominerende folkegruppen i Norge, så ligger det største ansvaret på oss.

... mener jeg...

Skjult ID ma. 27 okt. 2008 10:38

jepp, juni !!!

Skjult ID med pseudonym timey ma. 27 okt. 2008 12:26

@juni
Det er klart at en del av ansvaret ligger hos oss, men hva når en overveiende majoritet av minoritetene så tydelig utviser, og utøver sitt fremedhat? Da blir det vanskelig å ikke respondere mot dem på samme viset!

For meg så handler dette mye om respekt! I utgangspunktet så har jeg ingenting imot invandrere, men slik som en stor del av de oppfører seg, så får jeg MYE imot de! Nå snakker jeg ikke om de som kommer her, og faktisk gjør sitt beste for å bli integrert med tanke på språk, jobb, følge norske lover og regler osv. men de som kommer hit og griper enhver sjanse til å prøve å undertrykke oss, og uttøve vold, både fysisk og psykisk!

Se på statistikkene på¨voldtekt feks. den siste jeg så som viste en oversikt over hvor mange voldtekter som ble begått av nordmenn kontra fremedkulturelle her i landet, viste en svak overvekt i antall tilfeller på voldtekter utført av nordmenn. Når man da tar i betraktning at det finnes melomm 4 og 4,5 milioner etniske nordmenn, og 4-5 hundre tusen fremmedkulturelle i landet, så er det en ganske stygg prosentsats for deres tilfelle! Og det sier mye om deres syn på oss og på vår kultur. De sammetallene gjenspeilier seg også i voldsstatistikkene!

Så da spør jeg deg; hvor mye ansvar har "vi" for den volden som disse innvandrerene utøver?

Skjult ID med pseudonym juni ma. 27 okt. 2008 12:51

Timey:

"Vi" har et ansvar ved at politiet gjør sin jobb mot forbrytelser... ovenfor alle her i Norge. Om en etnisk norsk begår en forbrytelse har vi et ansvar, om en ikke-etnisk norsk begår en forbrytelse har vi et ansvar, jeg ser ikke helt at det skal være en forskjell her.

Nå fokuserer du på voldtekt... det er en type kriminalitet som bunner i et behov om makt og dominanse, og jeg er ikke i stand til å diskutere det temaet uten å føre meg selv lang ut på viddene i forhold til hva jeg faktisk vet om slik kriminalitet... En annen ting er jo at statistikken sier at voldtekt oftest skjer innen parforhold og mot noen som voldteksforbryteren kjenner fra før av, så da blir jeg enda mer usikker på hva som motiverer voldtekt, og om hvem som kunne tenke seg å utføre en slik handling.

Men en ting vet jeg... "vi" har ansvar for all vold og kriminalitet som utføres i landet vårt. En gang var Bergen den byen som hadde desidert flest drap i landet vårt, det var liksom aldri snakk om å utestenge Bergen fra Norge av den grunn... det var snakk om å ta tak i problemet og finne løsninger!

Skjult ID med pseudonym juni ma. 27 okt. 2008 13:16

Timey:

Og for ordens skyld... jeg er ikke av dem som har innvandrere som venner, av en eller annen grunn så har jeg ikke det... :p Men jeg flyttet inn i svarteste Oslo øst i den tiden da invandrerfamiliene var sentrert rundt der jeg bor nå. Men boligprisene endret seg og etterhvert ble det billigere for store pakistanske familier å flytte til litt større leiligheter i drabantbyene østover. Men fortsatt er de i flertall her.
Det er mulig at jeg er det mest naive menneske som går på denne jord, men jeg trives med mangfoldet her og føler meg tatt vare på av det pakistanske, det somaliske og resten av det fremmedetniskemiljøet her hvor jeg jo faktisk ikke vet hvor alle kommer fra i mitt lille nærmiljø i Oslo. De som gjør ugavn er etniske nordmenn som er rusmisbrukere og som må finansiere bruket sitt via kriminalitet.

Skjult ID med pseudonym timey ma. 27 okt. 2008 13:18

@juni

Det er greit at vi har et ansvar ved at politiet gjør jobben sin mot forbrytelser.

Det jeg egentlig ville frem til og som jeg kanskje ikke fikk presentert klart nok, er den store overvekten av voldtekter, og voldsepisoder som blir utøvet av invandrere i forhold til hvor mange de er prosentmessig. Denne andelen tror jeg er en stor del av grunnen til at vi ser de holdningene i nordmenn som gjerne blir oppfattet som rasistiske.

Og samenligningen din med at Bergen en gang var den byen i Norge som hadde flest drap, og at man aldri prøvde å utestenge Bergen fra Norge pga det, faller egentlig på sin egen tåpelighet! Det er ikke akkurat et eksempel som kan brukes i denne debatten!

Skjult ID med pseudonym juni ma. 27 okt. 2008 13:30

timey:

oki... er ikke i stand til å argumentere mer med deg.

Skjult ID med pseudonym belezza ma. 27 okt. 2008 14:18

Hei juni, må bare si at jeg også bodde på Grønland/Tøyen i mange år, og følte meg alltid trygg når jeg kom til Tøyengata, følte meg hjemme der endda jeg er en bleking

Skjult ID med pseudonym juni ma. 27 okt. 2008 14:29

belezza:

Og det et er akkurat slik jeg har det :-)

(mann 51 år fra Oslo) ma. 27 okt. 2008 20:31 Privat melding

Ett moment som er interessant i forhold til skepsis til fremmede, er at når en får erfaring med de i nabolaget, blir vi "norske" mer like. De som var mest skeptisk, blir mindre skeptiske. De som var minst skeptiske, blir mer skeptiske.

Skjult ID ma. 27 okt. 2008 20:42

Stiller man spørsmål med hvordan våre nye landsmenn oppfører seg eller handler, er man straks rasist.
Er det ikke rasistisk at våre døtre blir kalt "Hvite horer" eller "White trash"? Nei, det er det selvfølgelig ingen som prater om for sender man den i retur er man straks rasist.

Hva er egentlig rasisme? Det er å diskriminere andre grunnet hudfarge eller kulturell bakgrunn. Rasismeordet er blitt så utvannet nå at man ikke lenger ser dem som virkelig blir utsatt for rasisme!

Skjult ID med pseudonym belezza ma. 27 okt. 2008 20:47

white trash, black trash , hore og andre ufine ord har desverre blitt ganske vanlige uttrykk i ungdomsgjenger, både i hvite, gule, brune gjenger.

Skjult ID ma. 27 okt. 2008 20:49

@ belezza

Betyr det at vi skal akseptere det for det? Er det vi som har oppdratt våre barn slik?

*med fare for å bli kalt rasist og fordomsfull*

Skjult ID med pseudonym belezza ma. 27 okt. 2008 20:55

har jobbet en del med ungdommer så mener jeg har belegg for det ja, og til skjult ID, jeg har aldri sagt vi skal godta det - jeg misliker slike ord om det kommer fra en hvit eller mørk person.

Skjult ID ma. 27 okt. 2008 21:00

@ Belezza

Du svarte ikke på det andre spørsmålet.

Skjult ID med pseudonym belezza ma. 27 okt. 2008 21:03

hva er det andre sp.målet? Om det er vi som har oppdratt våre barn slik? Ikke vet jeg, jeg gjør ikke det ihvertfall

Skjult ID med pseudonym belezza ma. 27 okt. 2008 21:06

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article921419.ece - les denne artikkelen

Skjult ID ma. 27 okt. 2008 21:06

Det var akkurat det som var poenget. Ikke jeg heller nemlig.

Skjult ID med pseudonym belezza ma. 27 okt. 2008 21:07

Bra :-)

Skjult ID med pseudonym Hellige Ku ma. 27 okt. 2008 21:35

"Møøø"
Mye fornuftig her heldigvis.
Har noen opplevelser man er i nærheten av lenger oppe, som ikke bør utdypes, da fremstår jeg antakeligvis som rassist.
Diskusjonen er høyst relevant og får meg til å slappe litt av nå.
Takk alle sammen, positive og negative innspill.

Skjult ID med pseudonym fåreskalle ma. 27 okt. 2008 23:10

Rasisme er diskriminering pga hudfarge og rase, IKKE kulturell bakgrunn. Det mange ikke liker med innvandrere " er antagelig ikke hudfargen, men kulturen. Er de da rasister? Egentlig ikke

Skjult ID med pseudonym migranten ti. 28 okt. 2008 00:00

Jeg synes det blir noe litt "god dag mann, økseskaft" over denne diskusjonen.

Jeg tror ingen benekter at det finnes rasister blant innvandrere, og ingen benekter at det finnes rasister blant nordmenn. Uenighetene, slik jeg ser det, dreier seg om hvor mye rasisme som finnes blant de ulike befolkningsgruppene og hvordan dette skal møtes.

Ingen ønsker å fremstå som en rasist, alle forstår jo at det ikke er stuerent, men samtidig så argumenterer man på en måte som nesten gir meg en følelse av at man vil forsvare/rettferdiggjøre/skape forståelse for at det finnes rasisme blant nordmenn. "Det finnes jo slik en overrepresentasjon av innvandrere (særlig muslimer) på kriminalstatistikken og de er minst like store rasister som oss", lyder argumentasjonen. Da må man jo forstå at det utvikles rasisme og fremmedfrykt blant nordmenn: "De oppfører seg som drittsekker og er rasister selv, så da er det ikke noe rart at folk blir negative til dem". Her snakker vi "øye for øye, tann for tann".

Gjennom tråden her så kan man finne noen uttalelser av typen "Jeg er ikke rasist, men...". Det er nesten så jeg morer meg litt over dem, men egentlig er det jo mest trist: "I utgangspunktet så har jeg ingenting imot invandrere, men slik som en stor del av de oppfører seg, så får jeg MYE imot de!" og "Selv så er jeg ikke rassist (...), men jeg vil våge påstanden, at et stort flertall av våre "nye landsmenn" både her i Norge og i resten av verden (...) er en gjeng med jævlag rasister! Og jeg har ikke, og kommer heller aldri til å få noen som helst form for respekt for dem!" (beklager at begge sitatene ble hentet fra deg, timey).

Problemet med slike uttalelser er at det hjelper egentlig ikke å forsøke å moderere seg gjennom å slenge på "men det gjelder ikke alle, altså", fordi man har i utgangspunktet allerede plassert en hel gruppe mennesker i bås. Det blir som om man tar utgangspunkt i at alle er drittsekker, også får man heller være snill og plukke ut de som vet å oppføre seg. Med slike holdninger så blir livet til en kamp for alle innvandrere for å bevise at de ikke hører hjemme i den båsen.

...fortsettes...

Skjult ID med pseudonym migranten ti. 28 okt. 2008 00:09

...fortsettelse...

Jeg er egentlig ikke så veldig opptatt av hvem som er mest rasist eller mest kriminell. Enten du er kristen eller muslim, svart eller hvit, kvinne eller mann, for meg er du først og fremst et menneske, ett individ. Oppfører du deg som en drittsekk så må du kjempe for å få min respekt, gjør du noe kriminelt så skal du straffes for det, men jeg kan da ikke gå rundt å skule mistroisk på alle som er muslimer, bare fordi jeg vet om noen muslimske drittsekker.

Det er godt mulig at jeg ikke er en drittsekk, men hvis du kaller meg en drittsekk så er sjansen tilstede for at jeg blir en drittsekk, i hvert fall mot den personen som kaller meg det. Når en hel gruppe mennesker, for eksempel muslimer, blir stigmatisert som en gjeng med kriminelle som kjønnslemlester og tvangsgifter døtrene sine og mangler respekt for alt som er norsk, så rammer det blindt. Det hjelper ikke om du aldri har gjort en flue fortred; du må like fullt bruke tid på å bevise for alle at du er et godt menneske som fortjener å bli gitt en sjanse (forsøk bare å begi deg ut på arbeidsmarkedet etter å ha endret navnet ditt til Abdalla Hosseini, og sleng gjerne på et par ubetydelige skrivefeil i jobbsøknadene).

Rasisme eller ikke, her snakker vi faktisk om de harde realiteter i dagens Norge. Mennesker lider på grunn av ugjerninger begått av folk de ikke en gang kjenner, men blir straffet fordi de deler samme hudfarge, samme religion eller har en annen fellesnevner med gjerningsmannen. Det å møte slikt i hverdagen er med på å skape en følelse av oppgitthet og håpløshet, det er lett å miste motet, tenke ”det er jo ingen vits å prøve, jeg får ikke sjansen allikevel”.

...fortsettes...

Skjult ID med pseudonym migranten ti. 28 okt. 2008 00:10

...fortsettelse...

Norge har utviklet seg til å bli et flerkulturelt samfunn, enten man liker det eller ikke. Spørsmålet er om man ønsker at det skal være et godt og rettferdig flerkulturelt samfunn, eller om man skal la det gå på dunken. Hvis man ønsker det siste, så kan vi bare fortsette med å snakke om alle disse innvandrerne som ikke fortjener vår respekt fordi det er så mange slemminger blant dem. Det vil få mange nok av dem til å føle seg urettferdig behandlet og kanskje vende seg mot oss. Hvis vi vil at det skal gå bra, så må vi slutte med båstenkningen. Når vi møter et menneske må vi forstå at vi møter ett menneske, ett individ, ikke en ondsinnet kultur eller religion. Også må vi gi det mennesket vår fulle respekt og sjansen til å lykkes. Vi må se mennesker som de ressursene de er og de mulighetene de representerer. De som oppfører seg som drittsekker får tidsnok sin straff, uten at alle andre fra samme etniske bakgrunn skal måtte lide for det.

***slutt***

Skjult ID med pseudonym Hellige Ku ti. 28 okt. 2008 00:16

@migranten ala "mini-radjah".

Nå har du totalt missforstått temaet.
Dagsorden var fokus på hva som er motsatt rasisme, det er konkludert med at de fleste er respektable mennesker.
Men siden du skyter såpass små-vilt.
Hva med å modernisere og tilpasse muslimsk oppdragelse i et forholdsvis fredelig land,
95% av norges befolkning er jo forholdsvis fredfulle eller.
Og et vesentlig poeng:
Det er kanskje på tide å innføre litt strengere oppdragelse om å akseptere mangfold internt i de ganske minoritets-hjem fremfor fremmedhat for å forebygge intriger..

Fnnes det begrepet i det heletatt hos minoritets-normenn, du opplyste mann.

Skjult ID med pseudonym Mr.Right ti. 28 okt. 2008 00:18

Jeg mener religionen er problemet. Den dagen da det blir muslimsk flertall i Norge er det for sent. Jeg mener bestemt at det ikke burde vært lov til å praktisere annen religion i det offentlige rom en den snille gamle og uskyldige kristendommen. Jeg hadde en gang et godt forhold til en (smart og klok) pakistansk venn. Aldri noe kluss mellom oss, alltid morro. Flere år etter møtte jeg han igjen og det var i den tid da karriakturstriden pågikk. Da vi snakket ut om saken viste det seg å være et skremmende stort gap mellom oss som førte til full splid. Vi måtte bare gi opp å snakke mer. Selv ikke han som var min gode venn viste seg å være det innerst inne. Jeg mente at det burde være frihet til å kritisere profeten, og at en fornærmelse på ham på ingen måte kunne rettferdiggjøre et drap. Det viste seg å være to helt forskjellige prinsippielle oppfatninger på dette som ikke kunne forsones. Først da forsto jeg alvoret i å få flere og flere muslimer i landet.

Det var også en annen vekker. Det var da den norske ambasaden ble brent og 5000 muslimer skulle gå i tog. Jeg tenkte at det var da jammen på tide at de skulle sympatisere med Norge og vise sin avsky mot å brenne ambasaden til det nye moderlandet deres på et så SYLTYNNT grunnlag (alt var jo iscenesatt av muslimene selv). - Men du store tid! Det var ikke den totalt umotiverte muslimske aggresjonen mot Norge de demonstrerte mot, men derimot mot selve trykkingen av en Mohammed tegningene i en liten kristen avis!! Hva i H gikk det av dem? De var jo gale her hjemme også! Og enda værre. Alle norske jeg snakket med tok demonstrasjonen mot uskyldige Norge med knusende og selvutslettende ro!?! Am I right?

Skjult ID med pseudonym Hellige Ku ti. 28 okt. 2008 00:24

Mr.right støttes prinsippielt.
En dag ønsker merk #fredelige nordmenn# nok russernes beskyttelse muligens. Am I right.

Skjult ID med pseudonym Mr.Right ti. 28 okt. 2008 00:36

Hvorfor er vi så inni helvete selvutslettende? Da karrikaturstriden startet så skulle jo alle vestlige medier trykke alt i en uke og diskutere dette skikkelig. Selv "tøffe" gutter som Støre og Stoltenberg sto jo der med halen mellom beina og pekte bort på den stakkars skyldige Selbekk. Og akkurat da kjente jeg at denne Selbekk var en knakendes god kar (tross at jeg er i mot all religion)

Skjult ID med pseudonym Hellige Ku ti. 28 okt. 2008 00:43

Enten falt migranten i koma etter en time til ingen nytte eller..eller.. har han satt på fatwa-alarm muligens.
Viser jo bare hvor hårsår enkelte kan være.
@Mr,Right: eksemplene er mange, men det er vist rassistisk å ramse de opp har jeg hørt.

(mann 47 år fra Hordaland) ti. 28 okt. 2008 00:57 Privat melding

"migranten" her. Jeg er såpass komfortabel med mine meninger på dette området at jeg følte det var på tide å gi slipp på min anonyme forumtilværelse.

Jeg kan nok ikke være en så veldig "opplyst mann", Hellige Ku, for jeg skjønner ikke helt hvor du vil hen med din kommentar.

Mulig jeg har misforstått temaet, men jeg føler vel egentlig at jeg bare kommenterer andre innlegg og sånn sett bringer jeg ikke så mye nytt på banen. Mitt spørsmål er: hvor vil man egentlig med en diskusjon om hva som er "motsatt rasisme" (som du kaller det)? Det kan være farlig å tolke, men for meg så blir det nærliggende å tro at man da forsøker å forsvare at det også finnes rasisme blant nordmenn eller at det er forståelig at man er skeptisk til eller ikke liker innvandrere.

Jeg har ikke blitt utsatt for det selv, men jeg innrømmer gjerne at det finnes rasisme blant innvandrere, kanskje like mye eller mer enn blant nordmenn, hva vet jeg. Det gjør det allikevel ikke greit at det er rasisme andre veien.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv ti. 28 okt. 2008 01:12

Mr. right

Du kaller du kristendommen for en snill, gammel og uskyldig religion (i motsetning til Islam). På hvilket grunnlag kan du hevde det? Gå noen hundreår tilbake, og du vil kunne finne alt annet enn godhet i kristendommens navn...

Jeg har lest både Koranen og Bibelen i sin tid, og det slo meg at Koranen er langt fredeligere, og Bibelen langt voldeligere enn det jeg hadde trodd på forhånd. Om man sammenligner de to religionene basert på tekstene, finner du ikke så stor forskjell som man skulle tro. Det at kristendommen av mange i dag oppfattes som snill og uskyldig, skyldes nok at vi lever i et samfunn her i vesten som er sterkt sekularisert, og at religionens plass i det offentlige rom liten, mens mange muslimske land er teokratisk bygget opp, og religionens plass er noe langt mer enn rettesnor for personlig etikk og tro..

Du vil nødvendigvis finne en rekke selvmotsigelser i en samling av hellige skrifter som er skrevet av mange ulike personer over et langt tidsrom... Så da er spørsmålet hva samfunnet velger å legge vekt på. Man kan fint hevde med Bibelen i hånd at ved urett gjelder et øye for et øye. Man kan også fint hevde med Bibelen i hånd at ved urett skal man vende det andre kinnet til...

Jeg tror ikke problemet er religionene i seg selv, eller troen på disse, men hvilken plass de har fått i enkelte samfunn.
Jeg har respekt for tro. Men jeg har ikke respekt for ugjerninger som rettferdiggjøres av religion. Så der er vi enige, Mr. Right.

Skjult ID med pseudonym Mr.Right ti. 28 okt. 2008 09:41

Jeg mente snill i den form den utøves i dag i Norge. Kan ikke se at kristendommen utløser annet enn til tider vonde familiefølelser her.
Grunnen til at jeg misiker muslimer så sterkt er at jeg aldri noen sinne har hørt at de står opp for å støtte det vestlige demokratiet de har valgt å flytte til. Mulig jeg ikke har studert alle med lupe, men jeg har aldri sett en muslim jobbe hardt for at muslimene skal tilpasse deg det vestlige systemet. De kommer derimot kun en mengder krav i kraft av å være en minoritet (som de hater og jobber hardt for å ikke være), viser misnøye, lar det gå sport i skattesnyteri, kommer med bebreidelser og rasisme - ja dypest sett ett generelt hat til det norske samfunnet. Samtidig kan alle ubekymret ture rundt når deres høvdinger kommer med drapstrusler til de av oss som ikke liker at de dreper sine døtre for de har følt seg litt "krenket"! Hva i F er dette ÆRE pisset?! Respekt! liksom. For hva? spør jeg.

Skjult ID med pseudonym Mr.Right ti. 28 okt. 2008 09:47

En ting til. Jeg tror at muslimske grupper som vokser i et land er en tikkende bombe. Hvis man spør nordmenn (totalt anonymt) om de liker muslimer eller ikke, altså definert ved deres tro, så tror jeg vi vil se at et overveldende stort flertall ikke liker dem.
De færreste tør å si dette fordi de føler seg litt terrorisert selv. Vi har sett så mange drap og drapstrusler mot kritikerne at vi kun tør å uttrykke våre ekte holdninger på anonyme forumer. Er så vannvittig iritert over den arrogante stilen de kjører at jeg ikke kan få sagt det!

Skjult ID med pseudonym Lilleulv ti. 28 okt. 2008 14:38

Mr. Right.

Når du snakker om å "like muslimer" eller ikke, er synes jeg spørsmålsstillingen er merkelig. Liker du muslimer? Liker du homofile? Liker du mørkhudede? Liker du jøder? Osv. Vi mennesker har en tendens til å like best de som er akkurat som oss selv. Og alt og alle vi føler oss truet av, og ikke kan forstå "liker vi ikke". Det blir veldig lettvint. Jeg forstår at vennskapet til din pakstanske venn var en tankevekker for deg. Og jeg opplevde noe av det samme med en jødisk venninne, da vi "kom i skade" for å snakke politikk. Jeg enig i at når religionens rolle går inn i politikken, er det uheldig. Uansett hvilken religion det dreier seg om.

Men det gir oss likevel ikke rett til å kjemme alle over en kam. Jeg er enig med Migranten, det handler om å gi alle mennesker en sjanse. Om vi ser merkelappene "muslim" eller "homse" eller andre ting før vi er villige til å se personen som står foran oss, er vi mer glad i våre egne fordommer enn i våre medmennsker... Det er så fort gjort. Jeg vet jeg gjør det selv fra tid til annen. Men det er skummelt, uheldig og jeg jobber stadig med å ikke la slike lettvinte følelser få overtaket.

Og siden dettte er en datingside, vil jeg til slutt trekke en liten parallell: Det er mange nordmenn som er utro. Om jeg skal starte et nytt forold og tenke at han kommer sikkert til å bedra meg, for det gjorde han forrige, er forholdet dømt til å mislykkes.... :-)

Skjult ID med pseudonym Mr.Right ti. 28 okt. 2008 17:14

Jeg liker ikke den muslimske tro og hva den fører med seg, og da dessverre også dem som besitter og handler i forhold til den. Det handler jo selvfølgelig om at dette er en trussel for Norge på sikt. Krigsreligionen Islam ble ikke akkurat funnet opp i går..
Enig i at foraet er feil forsjåvidt

Skjult ID med pseudonym sæp ti. 28 okt. 2008 17:39

Fattige mennesker uten utdanning, som føler seg truet eller satt utenfor på et eller annet vis, tenderer til å bli fanatiske UANSETT hvilken tro som ligger til grunn. Det finnes mange eksempler fra kristendommen, kanskje ikke noe særlig i Norge, men kikk over dammen...

Jeg syns vi skal fokusere på hva som kan gjøres med levekår heller enn å skape ytterligere splid ved å fokusere på religion. Levekår i vid forstand, og i Norge må vi forholde oss til norsk standard, lover og regler. Men vær så snill, slutt å snakke om "disse muslimene"... Det er fullt mulig å snakke om intergreringsproblematikk uten å komme inn på religion! Jeg tror årsaken ligger helt andre steder. Fattige kristne er like skumle som fattige muslimer og fattige jøder.

Men la oss nå si at det er slik at det ER islam i seg selv som er roten til alt ondt. Hva skulle man i så fall gjort med det? Storstilt misjonering i Norge? Avskaffe det norske demokratiet og innføre diktatur? Jo takk - DET hadde vært det norske samfunns undergang...

"Ronny.... er du helt IDDIOT!!!!!"

Skjult ID med pseudonym Mr.Right ti. 28 okt. 2008 21:30

Bare å stenge moskeene og si at offentlig religionsutøvelse, annet en den gamle tradisjonen med å gå i kriken en sjelden gang, ikke er lov. Da er det ikke like morsomt å komme hit..
Men hva hadde skjedd da tror du? Jo selvmordsbombere ville gått av på alle kjøpesentre i byen og politikere ville blitt drept! Man ville rett og slett ikke tørre å gjøre noe slik p.g.a. av at de er så voldsomme. Det leder til det interessante spørsmålet hvorvidt denne overreaksjonen og dermed trusselen i seg selv er grunn nok til å kriminalisere religionen.

Skjult ID med pseudonym sæp ti. 28 okt. 2008 21:39

Du synes kanskje at ytringsfrihet er en dum ting også? Ser du ikke at dine løsninger = diktatur?
Eller hva med kristne abortmotstandere som tar livet av leger? Nei vi må nok pokker meg kriminalisere all religion gitt...

Skjult ID med pseudonym yeah ti. 28 okt. 2008 22:54

Somalier beserk med kniv i Oslo ikveld. What a surprise!!! Må ta inn flere sånne! Det er vel nå supersosialistene sier at de ikke får hjelp nok til å tilpasse seg samfunnet. Jada.......gi de en flunkende ny leilighet med utsikt, en personlig superpsykolog og masse trygd.....også til den oppdiktede kona og alle de fiktive 5 ungene.

Bevares..........vi har jo så masse penger!

(mann 42 år fra Oslo) on. 29 okt. 2008 10:38 Privat melding

@sæp

Har du vært avskåret fra media de siste ti årene? vi har ytringsfrihet i Norge og resten av den vestlige verden, men det kan man ikke akkurat si om den muslimske verden! Ref han som nylig ble dømt til døden for å ha spurt læreren sin i en skole time om det ikke snart var på tide at kvinner ble behandlet på lik linje med menn! Det er ytringsfrihet det!

Hvor mange nordmenn tror du ville ha gått inn for å drepe en som stilte seg opp på Karl Johan og sa at alt som stod i bibelen var løgn?
og på motsatt side, hvor lenge tror du en som hadde stilt seg opp i bagdad å sagt det samme om Koranen hadde overlevd?

Skjult ID med pseudonym Hellige ku fr. 31 okt. 2008 17:35

Det er avertert fest på nærskolen for 4-7 klasse !!

Muslingene tar visst over haloween også..

På vår skole som sikkert alle andre skoler har vi tatt imot med åpne armer muslimer..

Takken er at såvel min jr og flere vegrer å gå i frykt for vold fra disse. de er 12 år.

Det er forsøkt meklet forsiktig fra skole, foreldre etter gjentatte voldsepisoder.. pappa ikke forstå, eleven ikke forstå,
mamma ikke møte på skolen på 15 mnd.

"Vi må ha sånn tolk som kommunen ikke har skaffet ennå, vi ikke se noen problem., og de har vært her i15 mnd,
de fremstår som noen forbanna gamle esler på 18 år, det man ikke har lært kan ikke læres..

Fyfaen for noen ekskluderende (invivider) muslinger...

Skjult ID med pseudonym belezza fr. 31 okt. 2008 17:42

Hellige ku, kanskje ikke så rart ungene dine er redde når faren deres snakker så nedsettende om muslimer, fy faen det innlegget ditt er det verste jeg har lest på lenge av rasistisk propaganda. Det handler ikke om at vi som ikke er rasister er sosialister hele gjengen. jeg har gode venner som er høyrefolk og som avskyr dine holdninger

Skjult ID med pseudonym Hellige ku fr. 31 okt. 2008 18:58

@belezza..
Om du er en hjernevasket "ex-nordmann" eller minoritet er meg likegjyldig.
Om du beskylder meg for å prate nedsettende uten å kjenne meg må du gjerne gjøre.
Jeg prater ikke som en rassist i motsetning til en betydelig gruppe minoritet såvel her og i det ganske land jfr tidligere diskutert.

Forsvar utbredt trusler og vold allerde på barneakolen du.. og vær stolt av din holdning for..
Norge er et fritt land med frie ytringer, med god plass til deg og ditt syn.

men mange har ikke plass til avslappede etniske nordmenn blant sitt syn og sine holdninger, noe som er direkte lavmål og skammelig for oss avslappede våkne nordmenn.

for din egen del håper jeg du bare seiler avsted med grå stær uten å a sett eller hørt noe av betydning de neste 20 år.
Du får sikkert stor sympati hos blinde-forbundet iallefall.

Skjult ID med pseudonym belezza fr. 31 okt. 2008 19:09

Hellige ku, nei jeg kjenner deg ikke, men mener nå en gang at utsagn som "muslingene" "pappa ikke forstå" osv er en utrolig nedsettende måte å snakke om folk på. Men beskyld meg gjerne for å være hjernevasket, at jeg forsvarer trusler osv kunne ikke bry meg mindre enn om hva du måtte mene om meg......
Jeg jobber med barn og unge både etniske norske og minoritetsgrupper så tror ikke jeg er helt blind. Ja det er mange problemer med mange i minoritetsgruppene, og jeg har ingen problemer med å forstå at mange av de har en lite hensiktsmessig atferd - det er bare det at jeg også har forstått at måten vi tar imot dem på ikke er god nok - den fører til mange problemer. Vi har alle et ansvar for å få det bedre sammen. de har jo kommet for å bli ikke sant?

Skjult ID med pseudonym Hellige ku fr. 31 okt. 2008 19:17

Sitatene er hentet fra virkelige hendelser..
Vi legger ballen død, problemene og (forgjeves) virkemidler og vise versa er tidligere tatt opp.
Ønsker deg og alle en fin haloween-kveld. om en noe amputert her pga et inkluderende norge som må godta mye.

Skjult ID med pseudonym belezza fr. 31 okt. 2008 19:18

hehe ja vi blir ihvertfall aldri enige, ha en fin om enn noe amputert halloween kveld da :-)