Alle innlegg Sukkerforum

Hva overrasket deg mest med å bli singel?

Vis siste innlegg
(mann 51 år fra Oslo) ma. 27 okt. 2008 23:05 Privat melding

En del av oss har hatt langvarige forhold før. Hva er det som overrasker deg at du savner? Det du ikke hadde tenkt på før forholdet tok slutt? Det er sikkert lettest å tenke på forhånd hvis det er en selv som bryter ut, men prøv!

For meg var det det uforpliktende sosiale. Men det mener jeg at det var noen hjemme, eller kom hjem som en kunne veksle ett eller 100 ord med, hvis en ville. Eller ikke hvis det var det. Nå er det mer styr. Hvis en nå er sosial er det veldig forpliktende. En får besøk, går på besøk, treffes ute. Da er det eksplisitt sosialt, en kan ikke invitere folk til å lese avisen sammen og komme med oppgitte grynt over hva idiotene klarer å si...

(mann 53 år fra Oslo) ma. 27 okt. 2008 23:16 Privat melding

Hva som overrasket meg??? HVOR BLE DET AV HUSHJELPEN???
Neida, var vel litt andre veien det.
Det er vel som du sier, alt man gjør i hverdagen. Alt man deler av smått og stort. De daglige samtalene. Og de trenger ikke være noen lysfontener. Ikke komme hjem til mørkt hus hver dag. Ha en og lage mat til. Alle de millioner av hverdagslige småting.

Skjult ID med pseudonym Amourine ma. 27 okt. 2008 23:19

Hehe...godt spørsmål, Kit. :-)

Jeg har tatt meg i å savne sene søndagsfrokoster. Lange bilturer med prat om altmulig. Å få skiftet dekkene på bilen min helt ukomplisert, og å gjøre pjaktiske ting i hjemmet som faktisk krever mer enn èn person (uten å måtte ringe alle på telefonlista).
Kjenne lukta av herreparfyme på badet. En å kommentere filmen til...hehe. Massasje av trøtte, sure føtter. Hjelp til å dra opp glidelåsen på kjoleryggen. (prøv selv...hehe) Lyden av bilen som kommer i oppkjørselen, og jeg har rukket å lage fedig middag før han kommer hjem. Småkrangel om Lørdagsbilaget i avisa...hehe. + helt sikkert mange flere ting...

:-)

(mann 53 år fra Vestfold) ma. 27 okt. 2008 23:33 Privat melding

Grubler her.... mest overasket over å ikke savne så mye... overasket over hvor godt man har det i eget selskap... :-)))

Skjult ID med pseudonym Onkel Blå ma. 27 okt. 2008 23:37

Enig med Kit, det uforpliktende sosiale savner jeg også. Det å kunne kommme hjem og bli møtt av noen. Det å kunne handle god mat sammen en lørdag formiddag, spise middag sammen, uten å måtte ordne å styre med venner. Vite at noen er der. Gå turer, kjøre bil sammen, noen å være stille med..... I miss it!

Skjult ID med pseudonym Organ ma. 27 okt. 2008 23:47

Det å kunne være sammen med et annet menneske uten å måtte ha en agenda et stort savn, og ikke minst nærhet, skal tro om kundene "mine" har opplevd at mine håndtrykk er blitt mer "varme & langtekklige" etter jeg ble singel, hmm... :-)

Den største forskjellen er at når jeg var samboer måtte jeg aktivt oppsøke ensomheten mens nå er det omvendt. Jeg må aktivt gå inn for å ikke være ensom.

Skjult ID med pseudonym sciroco ma. 27 okt. 2008 23:50

Alt dette dere kommer med her..... Har det virkelig kommet overaskende på dere??????????????

Skjult ID med pseudonym sai ti. 28 okt. 2008 00:40

Du sier noe der scioco. Egentlig ikke så overraskende. Det er bare de små tingene man bare ikke tenker på at skal bety så mye i hverdagen. At det som den gang var vanlig og hverdagslig skulle ha en så stor betydning.

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt ti. 28 okt. 2008 06:24

Når jeg kommer hjem til huset fullt i hjelpsom familie og over- eller underbetalte håndtverkere, blir jeg sittende ekstra lenge ute i bilen, fordi det er så innmari slitsomt å ha min ellers så fredelige bolig rensket for privatliv.
Jeg liker å kunne kaste sko og sminke, lese dagens post på do med døra oppe, nyte freden på terrassen, gå en tur uten å måtte si ifra, nyte alt det jeg nyter best alene, få unna alle gjøremål FØR jeg inviterer eller går på besøk fordi det er litt forskjell på hverdagsmeg og offentligsosialmeg, sove på tvers i senga er et must.
Betyr det bare at jeg er rar, eller har jeg vært singel for lenge?
:)))

Skjult ID med pseudonym sai ti. 28 okt. 2008 08:10

HeltEnkelt: JEPP, du har vært singel litt for lenge:-) .......eller kanskje du er en person som rett og slett trives bedre alene?

Skjult ID med pseudonym Zitelle ti. 28 okt. 2008 08:19

HeltEnkelt
Hva det betyr vet du nok best selv :-)
Men i "ingen kan gjøre meg lykkelig but myself-lyset", sier det at du må ha mannen som lar deg få være deg uten så mye endring.

Det finnes forhold som "krangler" om hvem som trenger og hvorfor ikke du gir meg det jeg trenger hver sin gang og frem og tilbake.
Det finnes også forhold som er bygget på selvstendighet, forståelse for private soner - forhold det kjærligheten er eneste motiv.

Du må bare finne en partner som tåler hele deg - så må du til gjengjeld muligens vurdere å fire noen cm av senga til ham! ;-)

Skjult ID med pseudonym sciroco ti. 28 okt. 2008 08:24

hmmmmm ser jeg var rimelig konsekvent med skrivefeil på overrasket i går... det overrasket meg litt i dag :-))))))))

Skjult ID med pseudonym sai ti. 28 okt. 2008 08:28

Var det skriveleif sciroco??? Trodde det var et nytt ord som hadde med aske og gjøre som jeg lot som jeg skjønte......Tok feil igjen jeg.

Skjult ID med pseudonym sciroco ti. 28 okt. 2008 08:29

@sai

humor på morgenkvisten :-))) ler....

Skjult ID med pseudonym belezza ti. 28 okt. 2008 08:32

savnet etter en å dele hverdagen med på godt og vondt er overraskende leit, frihetstrangen har gått over - jeg vil ha en mann NÅ!

Skjult ID med pseudonym Organ ti. 28 okt. 2008 08:39

HeltEnkelt: Du er inne på noe som jeg har fundert en del på i det siste, risikerer jeg å bli rar(-ere) om jeg går singel for lenge?

Kan ikke si at jeg kaster så mye sminke rundt meg når jeg kommer inn døra, men (u-)vaner som å sitte på ringen å se film fra stua eller å gjøre husarbeid i nettoen er ting jeg ser for meg at en dame kan finne "utfordrende" å forholde seg til ;-) Har noen virkelig sære sysler også men de dropper jeg her på forumet.

Man kan kanskje si at det jeg burde savnet er den oppdragende funksjonen en kultivert dame kan ha på en mann fra "De dype skoger"

Skjult ID med pseudonym Zitelle ti. 28 okt. 2008 08:39

Ehh....
Er det krise å si at jeg jammen ikke er sikker på at jeg vil ha en mann NÅ? Jeg tar gjerne i mot venner, men en mann? NÅ? WÆÆÆ!

*dette var litt bombe for meg!*

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt ti. 28 okt. 2008 08:42

Zitelle
Right on as usual :) Tusen takk! :)

"Det finnes også forhold som er bygget på selvstendighet, forståelse for private soner - forhold der kjærligheten er eneste motiv.
Du må bare finne en partner som tåler hele deg - så må du til gjengjeld muligens vurdere å fire noen cm av senga til ham!"

Med tillatelse rapper jeg den for oppgradering av profiltekst :) Pluss selvfølgelig et tillegg om at mannen som søkes må ønske det samme i retur ;)

Skjult ID med pseudonym sai ti. 28 okt. 2008 08:45

Dette visste vi Zitelle..........................hehe :-)

Skjult ID med pseudonym Zitelle ti. 28 okt. 2008 08:46

HeltEnkelt
Du får selvsagt min tillatelse! Og jeg vil faktisk takke deg for at du spør :-)

Jeg har mer enn en gang opplevd at egne profiltekster står på herresider og at mine egne bilder vises i gutteprofiler. Totalt turnoff......

Skjult ID med pseudonym Zitelle ti. 28 okt. 2008 08:47

(med fare for å ødelegge tråden: Hvordan visste dere det da, Sai? ;-)

Skjult ID med pseudonym sai ti. 28 okt. 2008 08:48

HeltEnkelt.
Hvis du vurderer og fire noen cm av senga til ham og du da ønske det samme i retur.........................hvor mange cm blir det igjen da???
Etter mine beregninger er man jo da laaangt på minussiden. To enkeltsenger er vel litt greiere :-)

Skjult ID med pseudonym sai ti. 28 okt. 2008 08:49

Okei zitelle, jeg blandet inn litt for mange her..........................................jeg visste det ;-)

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt ti. 28 okt. 2008 08:57

sai
Eller en større dobbeltseng i hver bolig for litt gjensidig firing hver gang den andre er på besøk? Kanskje?
Du vet; Her snakker vi om å gi rom for selvstendighet og ha fokus på kjærlighet, som Zitelle så treffende sa. Da blir det kanskje ikke mye fellesdeling i hverdagen å krangle om, vettu ;)

Skjult ID med pseudonym sai ti. 28 okt. 2008 09:04

Men hvorfor skal man krangle om fellesdelingen i hverdagen??? Er det det man regner med kommer til og skje eller skal man jobbe for at man bare kan ha det deilig sammen?
Og ha rom for selvstendighet og ha fokus på kjærlighet virker nok bra i starten av et forhold men jeg tviler på at det vil fungere etter en god stund i hver sitt hi.............eller?

Skjult ID med pseudonym Zitelle ti. 28 okt. 2008 09:04

........jeg vet at du visste det, sai ;-)

Absurd å føle seg som 10 000 lovers in one, og samtidig ikke finne en eneste lover blant 10 000 egentlig! ;-)

*burp*

Skjult ID med pseudonym sai ti. 28 okt. 2008 09:08

Ja da føler vi det samme Zitelle...............................tror vi må ta en kaffe til og snakke litt om dette her :-)

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt ti. 28 okt. 2008 09:10

sai

eller!

Skjult ID med pseudonym Zitelle ti. 28 okt. 2008 09:16

Om alle er unike på sin måte. Om alle leter etter noen som kan passe inn i forhold til sin egen unikhet, som er meningen.....
.....da vil vel de fleste føle akkurat som deg og meg, sai? Det blir et hellandes kaffekalas! *S*

Jeg drikker jo ikke kaffe......bare kaffe latte. En formildende greie med sart melk i! ;-)

Skjult ID med pseudonym SagMoon ti. 28 okt. 2008 10:21

Det jeg merker at jeg savner aller mest, er at noen holder om meg. Nærhet av en som ikke jeg har ansvar for (som f.eks barna;-), en jeg kan støtte meg til og være en støtte for, bare gjennom nærvær. Ei hånd å holde i på tur, en armkrok å hvile i på sofaen, en skulder å hvile hodet inntil på flyet, en fot å flørte med på kjedelige foreldremøter. Små kjærtegn som betyr så inderlig mye for meg. Savner den absurde internhumoren som kjennetegner mine forhold, og lukten av mann (DET overrasket meg, hvor mye jeg savnet lukten av nydusjet mann...går og sniffer lengselsfullt etter forbipasserende med den rette lukten, hehe).

Jeg har vært uten samboer så lenge at jeg merker at jeg savner mindre og mindre en mann i heimen, og setter mer og mer pris på friheten ved å slippe ta hensyn og kjøre mitt eget løp. Det overrasker meg mer enn noe annet...
(Men tror den rette mannen kan minne meg på hva jeg går glipp av, hehe)

Skjult ID med pseudonym R ti. 28 okt. 2008 17:06

Jeg er egentlig ikke overrasket over særlig mye ved singellivet, ettersom jeg har vært singel i lengre perioder i mitt voksne liv og har erfaring på området....:-) Men i den grad noe overrasker meg så er det hvor bra jeg har det alene. Det er en del SSB (Secret Single Behavior) som jeg trives svært godt med og som jeg, i likhet med HeltEnkelt og Organ, ser kan bli utfordrende i et forhold. Jeg har nok blitt ganske sær på egne (u)vaner...:-)

Men! Noen ganger savner jeg at han holder rundt meg når jeg skal sove. At han er der når jeg våkner. At han blir med meg i dusjen. At han sitter ved kjøkkenbordet og forteller meg om dagen sin, mens jeg lager middag. At han blir med på tur. At han er der. Ikke fordi jeg trenger det, men fordi jeg vil ha ham der :-)

Før jeg vet ordet av det, så er han der ;-)

Skjult ID med pseudonym Midwife ti. 28 okt. 2008 17:39

Det jeg savner mest (ikke overraskende men...) er "mannen i mitt liv " når jeg skal på ferie.

Ellers merker jeg ingen stor forskjell fra da jeg var samboer, noe som kanskje forklarer hvorfor det ble slutt :-)

Det "gleder "meg å se hva andre savner i singellivet, da vet jeg at det er en forskjell på det å være singel og to. Hadde nesten begynt å tvile på om det var noen forskjell i det hele tatt og derfor blitt litt skeptisk til å innlede et nytt forhold. Nå har jeg fått troen på at det er en forskjell, takket være alle dere som savner noe :-)

Da får jeg fortsette å være her på sukker da, og da ikke bare pga. diskusjonsforumet ;-)

Skjult ID med pseudonym juli ti. 28 okt. 2008 20:32

Det jeg savner mest........er litt overrasket.....at det er eller var(bedre nå) når jeg var aleine fredag og lørdagskveldene,....ble veldig rastløs.Det burde helst skje noe i helgene. Overrasket pga helga er fordi det var helga som ikke var noe i de 37år jeg var gift.....

Skjult ID med pseudonym Hei ti. 28 okt. 2008 20:37

Jeg savner spesielt en kjæreste på søndagene..... Den dagen kan bli lang hvis man er alene....

Skjult ID med pseudonym Desp ti. 28 okt. 2008 20:43

Jeg savner nærhet...når det å sitte godt inntil noen på t-banen er dagens høydepunkt bør det helst skje en forandring snart...

Skjult ID med pseudonym Annonym ti. 28 okt. 2008 20:55

Savner sexen til en som kjenner meg og vet ha jeg liker. ONS er ensomme grieier.

Skjult ID ti. 28 okt. 2008 22:08

@fakinsupah

Jeg føler det vel som deg... uken uten barna går fort (heldigvis) fordi vi syssler med andre ting...
Tenker ofte hvis jeg skal møte en mann med barn.. ville det vært fint om ukene stemte... ellers kan det bli mine barn en uke og hans sine den andre.... eller altfra 1 til 4/5 unger en uke...
Herregud,,,,, skjønner at jeg har vært for lenge alene....

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt on. 29 okt. 2008 08:21

Da jeg var nysingel en gang (eller flere) for leeenge siden, lå det savn i alt stort og smått i hverdagen.
Etter å ha funnet tilbake til eget fotfeste, ligger overraskelsen i alt det jeg ikke savner. Hvor mye jeg trodde at jeg trengte, men som viser seg å være godt å slippe.

Det jeg nå savner er slikt jeg ikke reflekterte over i forhold eller i nysingelperiodene.
Fortrolighet og tillit, det å beundre eller bli beundret, følelsen av å få være det viktigste mennesket i noens liv, det å ha noen som er viktigere for meg enn alle andre, følelsen av tilhørighet, engasjement og deltakelse, det å løfte hverandre, en som ønsker at jeg skal lykkes i mine prosjekter slik jeg også ønsker å være hans støttespiller, respekt, det å anstrenge seg for hverandre, det å verdsette og bli verdsatt, noen som får meg til å føle meg spesiell, unik og verdifull, det å kunne få han til å føle seg enda mer spesiell, unik og verdifull. Glede. Forelskelsen. Begjæret. Motvekten til hverdagsslitet. Den enkle kjærligheten som er selvfølgelig og evigvarende og overordnet livsfaser og hverdagsproblemer. Like enkelt som livslange vennskap.

Egentlig alt det som ikke krever, eller som kanskje til og med krever det motsatte av, at man trår oppe på hverandre i hverdagen.
Det å gi det beste og få det beste.

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt on. 29 okt. 2008 08:27

Og i tillegg til forrige ord sagt;

Å med alle sanser nyte en helt spesiell mann ;)