Alle innlegg Sukkerforum

Småprat versus dypere samtaler

Vis siste innlegg
(mann 41 år fra Østfold) lø. 10 okt. 2015 11:32 Privat melding

Hvor står dere? Selv engasjerer småprat om været og gardiner meg svært lite, og jeg er samtidig veldig dårlig på det. Tulleprat går bedre, da kan jeg bruke noe av den unike, sjarmerende (og tørre) humoren min ;). Men jeg elsker egentlig å engasjere meg i dype samtaler, om livet, døden, filosofiske spørsmål osv osv. Psyken er også utrolig fascinerende, hvordan man påvirkes av elementer utenfra og hvordan man overkommer personlige utfordringer ved hjelp av tankens kraft.

(kvinne 48 år fra Møre og Romsdal) lø. 10 okt. 2015 11:42 Privat melding

Starter gjerne med tullprat, liker jeg fyren så blir det fort dypere samtaler. Kjeder han meg så blir det fort småprat til samtalen dør ut av seg selv :o)

(kvinne 54 år fra Østfold) lø. 10 okt. 2015 12:37 Privat melding

Må kunne både tulleprate og være seriøs, jeg fascineres av alle aspekter i menneskenaturen , så nye å pludre rundt 😊 og masse annet også 😊

Skjult ID med pseudonym Tinka lø. 10 okt. 2015 12:53

@ts
Enig, jeg er som deg der. Jeg har kommet til at jeg assosierer smalltalk i kategorien "vær og gardiner" med noe veldig lite intelligent. Og der tar jeg av og til feil. Men dumskap gir alltid høyeste odds for avtenning her i gården.

Så jeg må ta meg i det noen ganger, dvs. ta meg sammen og øve meg på smalltalk. Å være for streng på hva som sies og ikke kunne henge med på smalltalk er jo ikke spesielt sosialt intelligent heller:-) Det gjelder å forsøke å liste småpraten over på småprattemaer du liker.

Tull, moro og fjas - elsker det. Dype samtaler - helt konge :-)

(kvinne 45 år fra Oslo) lø. 10 okt. 2015 13:02 Privat melding

Alt til sin tid..., ja, takk til begge deler. Det viktigste blir vel at det er naturlig å snakke om det som opptar meg, eller ham.

(mann 41 år fra Østfold) lø. 10 okt. 2015 13:02 Privat melding

@Sgt. Pepper Månens kraft begrenser seg vil vannstanden for min del, så vi tenker nok likt der også.

(kvinne 46 år fra Rogaland) lø. 10 okt. 2015 13:08 Privat melding

For min del funker smalltalk i den spede start. Det kan blant annet avsløre om man matcher på humor ( som er viktig for min del). Men prat om gardiner og været forteller meg lite om den andre som person og blir fort kjedelig. Jeg tror mange damer (og menn) tenner først og fremst på det mentale plan , og da må man by på seg selv på et dypere plan. Mental OG fysisk tiltrekning er en killer-combo😊

(mann 38 år fra Rogaland) lø. 10 okt. 2015 13:43 Privat melding

Mange ganger lurer jeg på om den andre part er 8 år og i det hele tatt har fullført barneskolen.

Stort sett enveiskjørt smalltalk dialog på meg, det avsluttes fortere enn svint og med en blokkering på vei ut døra !

(kvinne 46 år fra Akershus) lø. 10 okt. 2015 13:57 Privat melding

Jeg vil ha begge deler, enkelte dager er det godt med totalt overfladisk snakk om vær og vind, mens andre dager sitter man i dype samtaler. Å kunne gjøre begge deler er viktig. Det hele handler om kjemi. Enkelte klikker jeg bare så godt sammen med å kan snakke om alt, mens andre må jeg dra orda ut av munnen. Jeg selv har ofte lett for å komme i prat med folk, men det starter gjerne med litt smaltalk og forhåpentligvis fortsetter det med en langt mer interessant samtale, men det skjer ikke hvis ikke begge parter er litt åpne for å snakke om alt, noen føler jeg forventer at jeg skal stå for all snakking og selv sitter de der og nikker med ett ja og nei og ikke helt skjønner hvorfor jeg gir opp. Men det blir jo fort smaltalk hvis kanskje ikke kjemien er helt tilstede, men viktig at man gir den andre parten litt tid, noen bruker jo litt lengre tid å åpne seg.

(kvinne 48 år fra Møre og Romsdal) lø. 10 okt. 2015 14:03 Privat melding

@Deshi
Ikke spesielt voksen å blokkere folk heller da.
Skjønner ikke gleden av å blokkere folk, gjerne slenge dritt før man blokkerer noen også.
Greit nok å blokkere stalkere for å få fred....men folk man ikke vil snakke med??? Tror de fleste tar et hint å kutter kontakten selv

(mann 38 år fra Rogaland) lø. 10 okt. 2015 14:13 Privat melding

@ Exangel

Jeg er aldri ufin. Kall det sortering i listene mine bare.

Alle har hver sin taktikk her inne right ?

(kvinne 48 år fra Oslo) lø. 10 okt. 2015 14:32 Privat melding

Smalltalk i begynnelsen går bra, men det fårmeg fort til åmiste interessen Men det kommer jo alt an på situasjonen da som gravlaksen påpeker. Det er et sted for alt liksom.Men hvis menn skriver til meg her, så mister jeg fort interessen hvis det bare blir prat omvær og vind... Jeg liker litt dypere samtaler hvor vi snakker om alt mulig.

(kvinne 46 år fra Akershus) lø. 10 okt. 2015 14:46 Privat melding

haha @Gravlax jeg ser den, men det var nok ikke det denne gangen, jeg prøvde å spørre om ting uansett hva ble det besvart med et vet ikke, ja eller nei, men han innrømmet at han ikke var av den snakkesalige typen. Jeg er ikke akkurat så opptatt at mannen skal "se" meg, heller mer at han skal være glad i meg og respektere den jeg er. Jeg må ha noen som i alle fall orker å svare litt tilbake, men de trenger absolutt ikke skravle dagen lang ;)

(mann 41 år fra Østfold) lø. 10 okt. 2015 14:57 Privat melding

Jeg er ikke av den mest snakkesalige typen da jeg heller mest mot introvert enn utadvendt, men å bare svare på spørsmål med ja eller nei, uten å utdype det, der er jeg ikke. Jeg kan til å med presse meg til å finne på noe småprat om det blir for stille, men vil gjerne komme til noe mer spennende så fort som mulig. Selv om jeg er stille så er jeg ikke den som ikke svarer, så lenge jeg får tenke gjennom spørsmålet.

(mann 41 år fra Østfold) lø. 10 okt. 2015 17:48 Privat melding

Vanskelig å si, psykologi kan være spennende, spesielt hva som er menneskelig atferd i forskjellige situasjoner. Synes det er viktig å lære å forstå seg selv for eksempel, og på den måten vokse til en sterkere og bedre person. I mange tilfeller handler det ikke om å finne ut hva som er galt, det handler om å finne ut hva som er riktig - men som resten av verden har fortalt deg er galt. Selvaksept og selvfølelse, slike ting synes jeg både er lærerikt for meg selv og spennende å snakke om.

(mann 41 år fra Østfold) lø. 10 okt. 2015 18:08 Privat melding

Nå snakker jeg ikke om første date, da ;). Mer generellt.

Gir meg nesten ut for å være en evig dyp særing her, men jeg har jo andre modi jeg befinner meg i. Musikk, data, mat og fiske, slike ting kan jo også være moro å snakke om for min del.

(kvinne 45 år fra Akershus) lø. 10 okt. 2015 18:27 Privat melding

Jeg liker flere ulike typer samtaler. Samtaler er faktisk jobben min. Men noen ganger tenker jeg at jeg ikke burde fortelle andre at jeg er psykiatrisk sykepleier. Da får jeg ofte betroelser av typen: "dette har jeg aldri fortalt til noen før..." Ikke alltid greit hvis jeg er i festlig lag.

(mann 41 år fra Østfold) lø. 10 okt. 2015 18:30 Privat melding

Dette har jeg aldri fortalt til noen før, bortsett fra alle jeg treffer.

Skjult ID med pseudonym Apache lø. 10 okt. 2015 23:25

For meg er småprat hvis det menes smalltalk en evne til å kunne holde en samtale i gang med ukjente personer man nettopp har møtt el. kjenner ikke godt nok. Det er viktig å kunne for de som er ute på representasjon med tilhørende selskap/middag og for de som ofte pga sin stilling i samfunnet går ofte på selskap el. møter nye folk og folk de kjenner overfladisk. Tenk hvor pinlig når tvungen taushet oppstår el. når man begynner med dyp samtale som får andre til å føle at en grense er trukket over. Smalltalk for meg er mer enn vær og gardiner da det er viktig å finne noe å snakke om som motparten er med på. Da må det noen ganger reasearch til.

Med personer jeg kjenner godt så vil jeg ha dype samtaler og meningsutveksling. Hvis personen da bare kommer med chit-chat da lurer jeg på om den personen er overfladisk. Tøyseprat følger med humoren og da med folk man kjenner godt.

Smalltalk, tøyseprat og dype samtaler for meg er avhengig av tid, sted og og hvem jeg kommuniserer med. Noen driver å chit-chatter i vei med litt sladder innimellom. Slitsomt.