Alle innlegg Sukkerforum

Psykopatene blant oss

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Dr. Fallon ti. 13 okt. 2015 02:54

Hva gjør man i en slik situasjon?
Når du ser en "psykisk-syk" person fra ett tidligere forhold / relasjon, på en dating side, på jakt etter nye offer. En person som er med på å ødelegge ett annet menneske og dets liv.
Skal man snu det blinde øyet til?
Skal man si ifra på noe måte?
Hva er riktig og hva er galt?
Hvem og hvordan gir man beskjed eller advarer folk?

Skjult ID med pseudonym Wille ti. 13 okt. 2015 07:13

Gitt at vedkommende virkelig er en fullblods psykopat:

- ville du selv trodd på en advarsel fra en ex?
- kan du komme til skade hvis du trøbler det til for h*n?
- kan du varsle anonymt eller vil det være lett å spore det tilbake til deg?

(mann 40 år fra Buskerud) ti. 13 okt. 2015 07:15 Privat melding

Psykisk syk med eller uten apostrofer? Altså syk i dine øyner eller i medisinsk betydning? Om det var dere som det ikke fungerte for så er det ikke ditt problem. Om h*n er medisinsk syk kan det være et problem.. Vanskelig.. I et slikt tilfelle vet jeg ikke hva jeg hadde gjort.. Tror jeg hadde tatt vurderingen på om vedkommende er fysisk farlig for en ny partner..

(mann 50 år fra Nord-Trøndelag) ti. 13 okt. 2015 07:34 Privat melding

Jeg tror @ts er sjangseløs.
Om trådsrarter f.eks. er en kvinne som har blitt fysisk og psykisk mishandlet av en mann... Du får det travelt om du skal berge resten av verden fra denne mannen.
Du jan jo ikke forfølge ham og "advare" andre resten av livet. Og står du fram og "avslører" vedkommende, så er du vel på tynn is juridisk?

(kvinne 54 år fra Østfold) ti. 13 okt. 2015 07:48 Privat melding

Spørs vel hva slags relasjon man har til situasjonen. Er man en bekjent / venn så kan man snakke m familie , Evt noen som er nærmere enn seg selv,men tror man må velge sine "kamper". Hadde det vært en nær venninne av meg som hadde truffet denne hadde jeg fulgt nøye med.

(kvinne 54 år fra Østfold) ti. 13 okt. 2015 07:56 Privat melding

Sorry, leste litt fort. Hvis jeg kjente vedkommende det ble "jaktet" på ville jeg snakket m dem, eller familien, hadde vært verdt forsøket , mener jeg.

Skjult ID med pseudonym phoenix ti. 13 okt. 2015 08:29

Min erfaring er at du står igjen som den tapende part hvis du prøver å advare noen. Psykopater er utrolig sjarmerende, og den nye finner det helt naturlig at du er så sjalu og desperat etter å få h*n tilbake at du vil dikte opp de villeste historier for å få det til

Skjult ID med pseudonym chicka ti. 13 okt. 2015 08:38

Enig med phoenx. Typiske trekk på psykopaten er jo nettopp det at de er så utrolig sjarmerende og gjerne også velformulerte. Sjarmør og tyrann er vel beskrivende for en med psykopatiske trekk.
Nå har du jo da, @ts, advart alle og enhver her på forum om at det minimum er én psykopat her på Sukker. Så får alle kjenne et ansvar for å lete etter faresignaler på date 3 og 4.

Skjult ID med pseudonym Wille ti. 13 okt. 2015 08:43

Dr Fallon ser vedkommende på en datingside og vet vel ikke da hvem h*n er i kontakt med?

Hvis Fallon og psykopaten begge bor på samme mindre sted vil vel en ev ny person lett bli identifisert og kan advares. Prislappen ved å advare kan bli høy. Politianmeldelse også antageligvis. Psykopater er gode til å snu ting på hodet. Har Dr Fallon har bevis på trusler og trakassering, vitner, SMS, Mail, opptak, Facebook ol vil det kanskje stille seg i et litt annet lys.

Jeg tror også Dr Fallon er sjanseløs. Nye offer vil uansett bruke tid før de ser hva de har havnet i. Det å advare vil derfor ofte ikke hjelpe stort tror jeg. En vassekte psykopat kan dessuten skade andre uten å lette på et øyelokk. Jeg ville valgt min egen sikkerhet først. Men kunne jeg på noen måte varslet anonymt og sikkert ville jeg selvfølgelig vurdert det.

Bor de i en stor by måtte vel Dr Fallon nærmest stalket sin ex for å finne ut hvem nye som kommer inn i bildet. Ja med mindre Dr Fallon har barn med vedkommende eller fortsatt har kontakt med venner og familie av h*n.

Hvor mye fokus skal man fortsette å gi en psykopat? Og hvem har egentlig ansvar hvis / når noen nye går inn i et helseskadelig forhold til vedkommende?

Skjult ID med pseudonym phoenix ti. 13 okt. 2015 08:53

Det eneste og beste rådet jeg har fått er å holde så stor avstand til h*n som mulig, vedkommende eksisterer ikke lenger i min verden. Hva h*n gjør og hvem h*n gjør det med vet jeg heldigvis ingen ting om. Hadde vi hatt barn sammen hadde det selvsagt vært mye vanskeligere, ikke enkelt selv med en diagnose å skulle overbevise retten om at den utrolig sympatiske og sjarmerende personen er en trussel mot egne barn

Skjult ID med pseudonym Wille ti. 13 okt. 2015 09:06

Ja en ting ble i alle fall enda klarere for meg. Hvis jeg blir usikker på om en ny person er psykopat, så må jeg komme meg unna raskest mulig. Det er noe med å kjenne igjen de trekkene, så de ikke får makt over meg. De forandrer seg aldri.

Det er usikkert hvor mange prosent av befolkningen det dreier seg om. Jeg har sett et anslag på 3,4 %. Vanekriminelle i fengsel 50%.

Skjult ID med pseudonym Mann 44 ti. 13 okt. 2015 10:05

Og hvordan kjenner jeg igjen en psykopat ? så jeg kan styre unna om jeg skulle treffe på henne

(mann 50 år fra Nord-Trøndelag) ti. 13 okt. 2015 10:16 Privat melding

Du ser det ikke før hun/han har ballegrep på deg. De kan se ut som verdens herligste personer, og kan være det i begynnelsen.
Så begynner de å kontrollere deg. På alle vis.

(kvinne 48 år fra Vestfold) ti. 13 okt. 2015 10:38 Privat melding

Jeg hadde vært takknemlig for en advarsel, hvis jeg begynte å date/ble kjæreste med en som kan karakteriseres som en "psykopat". De er nok ikke alltid så lett å oppdage før man er godt inne i et forhold..desverre.

Skjult ID med pseudonym hellokitty ti. 13 okt. 2015 10:46

Jeg har selv liknende opplevelser her inne, eksen til en venninne av meg begynte å skrive med flere damer. Det viste seg at noen kjente noen som visste om saken og startet å konfrontere han, men da blokkerte han dem bare. Jeg har selv rappotert han som ufin/falsk, for jeg har sett hans måte å være på, og det er virkelig sykt. Og jeg unner jo ingen andre damer å oppleve det.. Men det er en gråsone, hvor mye skal man legge i det og hva skal man gjøre.

(kvinne 48 år fra Møre og Romsdal) ti. 13 okt. 2015 10:58 Privat melding

Vanskelig å advare andre om slike. For de vil rett og slett ikke tro på deg. Når de endelig oppdager det er det for sent og vanskelig å komme seg bort.
Det eneste positive er at har du først vært borti en psykopat så kjenner du fort igjen tegnene om du treffer en annen..

Skjult ID med pseudonym Rita ti. 13 okt. 2015 12:16

@ts. Du har fått mange gode og fornuftige råd i tråden her. Jeg tenker at hvis du har vært i et slikt destruktivt forhold, må det ha tappet deg for mye energi, både å være i det og å komme seg ut av det.

Mitt råd er at du nå bruker din energi på å komme deg videre i ditt liv, og ta med deg de erfaringene du har gjort til beste for deg selv. Bruk dem til å gjenkjenne og styre unna neste gang, enten det dreier seg om en fullblods psykopat eller en person med en narsissistisk personlighetsforstyrrelse. Lykke til videre, take care!

(kvinne 48 år fra Sør-Trøndelag) ti. 13 okt. 2015 12:37 Privat melding

Jeg ble en gang advart, både per e-post og tlf av en ekskone, og det førte ikke til noen annerledes handling fra min side. Jeg bar dønn forelsket.
Nå må det sies at han ikke på noen måte var psykopat eller voldelig, så det var tomme advarsler, men jeg ville nok uansett ikke forstått at hun snakket sant i startfasen. I begynnelsen er tom psykopater kjærlige, sympatiske, generøse og amorøse.

La det ligge og håp på det beste, tenker jeg, og bruk heller godheten din på den som allerede er rammet.

(kvinne 48 år fra Sør-Trøndelag) ti. 13 okt. 2015 12:47 Privat melding

@Litah
Psykopati er en personlighetsfortyrrelse (som det finnes mange varianter og grader av) og psykopat brukes den dag i dag, det.

Det som er problematisk er at psykopat som ord er blitt brukt som et skjellsord om folk som ikke har diagnosen, og da innvirker på stigmaen.

(kvinne 48 år fra Sør-Trøndelag) ti. 13 okt. 2015 12:59 Privat melding

@Litah
Ok. Erstattet i undervisning gen eller praksisen?
En psykologvenninne av meg forklarte nettopp dette for meg og der hun jobber er det en normal (men dog sjelden) diagnose. Ikke sjelden fordi få er psykopater, men fordi psykopater sjelden søker hjelp av psykiatrien, fordi de selvsagt er aldeles perfekte i egen persepsjon 😉

(kvinne 48 år fra Sør-Trøndelag) ti. 13 okt. 2015 13:01 Privat melding

Beklager @Dr. Fallon for sidesporet ☺️

(kvinne 48 år fra Møre og Romsdal) ti. 13 okt. 2015 13:27 Privat melding

Psykopat er vel det navnet den vanlige borger bruker å det må da vel være lov på et forum.

Skjult ID med pseudonym Tinka ti. 13 okt. 2015 13:44

I din situasjon kan jeg (heller) ikke helt se eller forstå at du kan gjøre noe som helst. Du kan ikke ”oute” noen på en datingside. Du vil antakelig ikke få greie på hvem de nye ”ofrene” (ditt begrep) er. Din eneste mulighet hvis du unngå å operere på kanten av din rett til intervensjon er å snakke med den psykisk psyke selv, og eventuelt forsøke å påvirke vedkommende til behandling, hvis mulig. Da går du ikke bak noens rygg, du opererer i åpent felt og gjør ingenting du trenger moralsk aksept for fra andre. Du har jo rett og slett ingen andre muligheter heller?

Jeg leser spalten ”Etikeren” i Morgenbladet hver uke, skrevet av idehistoriker og retoriker Trond Berg Eriksen. Du kan sende moralske kvaler og etiske dilemmaer til ham på etikeren@morgenbladet.no. Han har alltid gode, reflekterte svar. Veldig kunnskapsrik og klokt tenkende mann. Alltid!

Skjult ID med pseudonym Tinka ti. 13 okt. 2015 13:45

*Din eneste mulighet TIL å unngå å operere...

Skjult ID med pseudonym Mann 44 ti. 13 okt. 2015 13:47

Alle er Psykopater på hver sin egen måte ....

(kvinne 48 år fra Sør-Trøndelag) ti. 13 okt. 2015 15:25 Privat melding

@Stg.Pepper

Hvilken kilde har du? Jeg er genuint nysgjerrig, for vi mener litt forskjellig her.
Jeg mener at man ikke helt kan erstatte psykopati med antisosial eller dysosial personlighetsforstyrrelse.

Det er ikke viktig for meg personlig, men jeg lærer gjerne noe nytt hvis jeg kan :-)

Skjult ID med pseudonym Feeder ti. 13 okt. 2015 15:31

Et eksempel på psykopater er ifølge meg er alle disse nettrollene på diverse nettaviser som går til angrep på innvandrere, venstrevridde og andre svake grupper i samfunnet.

(kvinne 52 år fra Østfold) ti. 13 okt. 2015 15:40 Privat melding

Snakker vi om en "virkelig" psykopat, altså ikke bare en dust, LIGG UNNA!
De søker aldri psykologisk hjelp. De er perfekte i egne øyne, og kan egentlig ikke behandles mot psykisk sykdom. De er ikke mottagelige, akkurat fordi de ikke har noen feil.
Godt råd, ligg lavt, langt unna...
"Ref dårlig erfaring"

(kvinne 48 år fra Sør-Trøndelag) ti. 13 okt. 2015 15:51 Privat melding

@Feeder

De kaller jeg idioter.

Skjult ID med pseudonym Apache ti. 13 okt. 2015 15:56

Har vedkommende fått med. diagnose el. folkets diagnose psykopat? Det skal mange kriterier til med. sett. Folk kan være trollete, maktsyk el. voldelige uten å få en med. diagnose.

Har vedkommende fått en med. diagnose så regner jeg med at du har fått ekspert hjelp, og er sikker på at de har sagt til deg at du skal være meget glad og lettet over at du har kommet deg bort, og legge flest mulig avstand mellom dere og aldri se tilbake.
Jeg kan ikke fatte og begripe hvorfor du da med vitende og vilje og med åpne øyne skal vikle deg inn i livet til vekommende igjen med alle de konsekvenser det innebærer der du vil få unngjelde grovt. Helt merkelig behov.

Skjult ID med pseudonym Feeder ti. 13 okt. 2015 16:02

@manuki

De er psykopater. Mange av skriver på en lignende måte som.....ja, jeg skal ikke nevne navnet hans her.

Skjult ID med pseudonym Apache ti. 13 okt. 2015 16:06

@Feeder: Du kan ikke kalle dine politiske motstandere for psykopater. I oppstillingen har du ikke nevnt høyrevridde for de blir også angrepet av venstreekstremister.

Skjult ID med pseudonym Apache ti. 13 okt. 2015 16:07

@Villrosa: Det å melde i fra ramler på vedkommende selv. Ekte psykopater er ikke dumme og finner det fort ut.

(kvinne 48 år fra Sør-Trøndelag) ti. 13 okt. 2015 16:17 Privat melding

@Feeder
Det er ikke riktig å kalle alle de man er uenig i og som er ekstreme og fæle i sine uttalelser for psykopater.

Skjult ID med pseudonym Apache ti. 13 okt. 2015 16:19

Litt om psykopati.

http://www.psykologtidsskriftet.no/index.php?seks_id=280427&a=3

http://psykopaten.info/blog/2014/12/06/hva-er-en-psykopat/

@Villrosa: Det er sant at det ikke er lett, og det er ikke lett å skille mellom en drittsekk og en ekte psykopat som er mester i psykolgisk spill og manipulasjon til ofrene er fratatt all kredibilitet og gjort til et vrak. Da er det å komme seg bort med hjelp og aldri se tilbake.

Skjult ID med pseudonym Apache ti. 13 okt. 2015 16:23

@Villrosa: Hvorfor har du med t i Apache? En bokstav mer å skrive.:-)

Skjult ID med pseudonym Feeder ti. 13 okt. 2015 17:06

@manuki

Da har vi forskjellige meninger om det.

Skjult ID med pseudonym Feeder ti. 13 okt. 2015 17:07

@apache

Ser du på hvilke grupper høyrevridde angriper så skjønner du kanskje hvorfor.

Skjult ID med pseudonym Apache ti. 13 okt. 2015 17:54

@Feeder: Høyreekstreme og venstreekstreme er samme ull som islamister. Svt i politisk korrekte Sverige hadde en dokumentar om venstrevridde som brøt seg inn hos folk de mistenkte var mer til høyre, de brydde seg ikke om det var barn tilstede. Norge har ikke kommet så langt der venstreekstreme er organisert som nazister, men har fulgt med og sett på hvordan munnbruket hos dem er og hvordan noen av dem blir islamister. Så spar meg for skyttergrav taktikk.

Skjult ID med pseudonym Apache ti. 13 okt. 2015 18:14

@Dr. Fallon: Jeg vil ikke være med på dette. Jeg kjenner deg ikke og vet ikke om det du skriver er sant. Er det sant så har jeg svart tidligere.:)

Hvis det ikke er sant så for alt jeg vet kan det være du som plager exen din. Meldt deg inn her og fortalt en allerede nedbrutt h med skadet selvtillit at du er her og viser h det du har skrevet og svarene som vil påvirke en skadet sjel. En psykopat ville gjort presis det, og forfulgt exen på den måten. Pseudonymet ditt er også merkelig i denne sammenhengen.

Så lenge du er en fremmed som skriver om noe som ingen kan kontollere trekker jeg meg ut av denne tråden.

Skjult ID med pseudonym Feeder ti. 13 okt. 2015 18:17

@apache

De aller fleste muslimene i Norge ender ikke opp som islamister men er lovlydige borgere og skaffer seg utdannelse. At du putter alle muslimer i bås med Mulla Krekar vitner bare om manglende kunnskap.

Skjult ID med pseudonym Apache ti. 13 okt. 2015 18:20

@Feeder: Nå er du i gang med svart/hvit krigen din. Kanskje du er en av nettrollene der ute. Konklusjonene er i allefall ikke din sterke side.

Skjult ID med pseudonym Feeder ti. 13 okt. 2015 18:23

@apache

Et positivt nettroll. Jeg har flere muslimske venner og ingen av de er islamister.

(kvinne 52 år fra Østfold) ti. 13 okt. 2015 18:26 Privat melding

Nå er det jo faktisk ytterst få som får stilt en diagnose som psykopat. Dette siden det er få som lar seg diagnistisere. De trenger jo ikke det, siden de er perfekte.
Diagnosen settes oftest i forbindelse med rettspsykoligi og innen fengselsvesnet, hvor de er pålagt psykologisk vurdering.

Skjult ID med pseudonym Apache ti. 13 okt. 2015 18:28

@Feeder: Flott for deg. Klapp klapp. Mullah diskusjonen har ikke noe på Sukker å gjøre.

(mann 39 år fra Buskerud) ti. 13 okt. 2015 18:36 Privat melding

Det er ikke mye du kan gjøre med egne dårlige erfaringer med et individ med en mulig skadet amygdala på en datingside - blokker og gå videre

"Gå til sak mot vedkommende og bruke moderatorer på sukker er nok litt far fetched. Dersom han skulle blitt kastet ut, så hadde han bare kommet tilbake igjen likevel. Målet helliger midlet"

"Dersom du står frem og outer, så virker du sannsynligvis bare som en sjalu eks"

Er personen under huden din ennå, så vern deg selv på best mulig måte - igjen, blokker .. what else to do?

Rent bortsett fra det, så er det nok mange slags avvikere på sukker, og mange slags erfaringer som folk føler daglig, som sikkert kan syntes litt eller ganske på kanten.Ergo: Hva gjør denne personen så spesiell at personen skiller seg fra mengden, og hvordan kan du påstå at h*n er en tikkende bombe ..

Skjult ID med pseudonym Apache ti. 13 okt. 2015 19:04

@Litah: Velkommen tilbake.:-)

Skjult ID med pseudonym Feeder ti. 13 okt. 2015 19:15

@apache

Nå var det du som dro fram islamister så;)

(mann 39 år fra Buskerud) ti. 13 okt. 2015 19:36 Privat melding

Alle dine personligheter Pepper? hehe

(kvinne 48 år fra Sør-Trøndelag) ti. 13 okt. 2015 19:41 Privat melding

Me, myself and I 😂

Skjult ID med pseudonym bos ti. 13 okt. 2015 20:05

@Ts

Og jeg lurer på hvor mange psykopater finnes i denne tråden ? :-)

(mann 39 år fra Buskerud) ti. 13 okt. 2015 20:14 Privat melding

@bos - Hvorfor in the name of relevance lurer du på det - har du blitt sjekket opp av noen av oss?

Skjult ID med pseudonym bos ti. 13 okt. 2015 20:20

@Guybrush

Neeiii , har ikke hatt date med forum-dame :-) Jeg er innesperret psykopat som driver med sosial trening her på Sukker . Derfor lurte jeg på om det var noen andre i samme situasjon liksom :P

Det er bare ikke så lurt å poste først og lese tråden i etterkant ....for relevansen skyld :)