Alle innlegg Sukkerforum

Mat entusiast

Vis siste innlegg
(mann 32 år fra Buskerud) to. 15 okt. 06:43 Privat melding

Noen som er glad I å lage mat som kan gi en kokk nye utfordringer?

Skjult ID med pseudonym Gravlax to. 15 okt. 08:20

@ts: nytt og morsomt tema. Jeg er helt amatørmessig på området, så å utfordre deg er nok utenfor hva jeg evner.

Men kanskje vi kan snu litt på det. Du som er kokk, kan kanskje komme med et tips til en lettvint og sunn middag - sånn på en torsdag? Ofte lager man de samme tingene om igjen og om igjen...så innimellom er det artig med noe nytt ;)

(kvinne 52 år fra Oslo) to. 15 okt. 08:39 Privat melding

Jeg har i det siste begynt å lage indisk Tarka Dal (hvis du ikke vet hva det er så er Google din venn). Noen ganger blir det linsesuppe av det og noen ganger linsecurry. Spiser det både som selvstendig rett og som tilbehør til kjøtt.

Bruker ofte Jamie Olivers grunnoppskrift - men her kan man eksperimentere.
http://www.jamieoliver.com/news-and-features/features/lentils-and-basic-tarka-dhal-recipe/

(mann 31 år fra Akershus) to. 15 okt. 10:24 Privat melding

Kjør en biff wellington. 👍

(kvinne 46 år fra Sør-Trøndelag) to. 15 okt. 10:43 Privat melding

Nå er det så gode norske rotgrønnsaker og gresskar. Lag en suppe eller pastasaus av rotgrønnsaker og flaskegresskar og masse gode urter og krydder.
Laget mye og frøs ned nylig, en gylden skatt å finne i frysen. Utrolig godt med raspet parmesan på (og evt bacon eller krutonger) 😋

(kvinne 46 år fra Sør-Trøndelag) to. 15 okt. 10:44 Privat melding

PS. Utfordringer her er å prøve noe nytt, for dette er jo superenkelt å lage 😄

(kvinne 52 år fra Oslo) to. 15 okt. 10:58 Privat melding

Enig @Gille Det er nå det er tid for å fråtse i gode grønnsaker.
Jeg lager grønnsaksgryter med forskjellige krydderier.
Bruker også fårikålkjøtt (men mye mindre enn om jeg skulle laget fårikål) og kutter opp masse forskjellige rotgrønnsaker og lager en sabla god lammegryte. Litt tomater, krydderurter, hvitløk og chili og vips har man noe som varmer godt nå som det har blitt litt kaldt ute.

(kvinne 46 år fra Sør-Trøndelag) to. 15 okt. 11:02 Privat melding

Gille? 😄

(kvinne 46 år fra Sør-Trøndelag) to. 15 okt. 11:03 Privat melding

Lam er godt i gryter 😋

Skjult ID med pseudonym Gravlax to. 15 okt. 11:15

er også blitt veldig glad i rotgrønnsakene og lager ofte en grønnsaksuppe eller en type lapskaus.
Nå ser jeg at Norgesgruppen har endelig begynt å selge porsjonspakninger av rotgrønnsaker. En liten pakke med litt av hvert av grønnsaker. Så slipper man å kjøpe store bunter og hele hoder.
Jeg fikk nylig øynene opp for rødbeter i suppa. Ikke mye, bare noen få biter..og det ga suppa slik en flott farge ;) Må jo tenke litt estetikk også.

(mann 31 år fra Akershus) to. 15 okt. 11:39 Privat melding

Litt tidlig for primører :p
Det er til våren det : p

(mann 53 år fra Oslo) to. 15 okt. 11:51 Privat melding

@Gravlax
Ja du er der du også.. Rotfrukter.. YEZZ...

Man kan gjøre så mye spennende med rotfrukter, at det er helt utrolig, også er det så mye mer sundt enn det man faktisk tror.

Jeg er jo ikke så fryktelig glad i disse pattedyrene, og etter at jeg så en obduksjon av en som hadde krefttypen sarkom, som er en bindevevs kreft, og så at det lignet på fårekjøtt, så har jeg etter det, aldri klart å spise fårekjøtt. Ja, jeg er litt rar – og den er grei.

Livretten min er sushi, jeg kan spise det til frokost til og med.. Ååå.. jeg er så glad i fisk.

Men om jeg skulle gi kokken en utfordring, så venter jeg på å oppleve verdens beste spaghetti carbonara.. det har jeg ennå til gode og oppleve, at noen kokker har server meg på en restaurant.. og det høres jo utrolig ut… men det er sant..

(kvinne 51 år fra Østfold) to. 15 okt. 12:18 Privat melding

Hey Manuki! Haha nå Jeg lurte på hva jeg hadde skrevet😳 men er enig?

(kvinne 45 år fra Oslo) to. 15 okt. 12:52 Privat melding

@Manuki og @Lisalinn
Den pastasausen og gryta kunne jeg gjerne tenke meg oppskriften på. Har dere lyst til å dele? Enten her, eller sende meg pm? Pliiiis!

Jeg er ikke så veldig oppfinnsom selv, men er god til å følge oppskrifter. ;-) Så jeg er vel ikke den rette til å komme med utfordring. Men hva med en fiskegryte mex masse rotgrønnsaker? Legg gjerne ut oppskriften her, så har jeg noe å lage i helgen. ;-)

(mann 32 år fra Buskerud) to. 15 okt. 13:29 Privat melding

@gravlax;) lett og sunn middag gjort I en fei. Kjøp laksefilé la den tine.pakk den inn I folie med purre,paprika,dasj honning,kanel .salt ogpepper og 0.5-1dl følte stekes på 215gr I 10-14 min I mellomtiden koker du pasta. Serveres mrd friske urter på toppen

(kvinne 52 år fra Oslo) to. 15 okt. 13:34 Privat melding

@Villrosa og @Metwo: Den gryta mi er litt sånn "man tager hva man haver" - men jeg kan vel sy sammen en oppskrift :)
Poster den litt senere i dag.

Ellers har jeg blitt veldig ivrig på å bruke søtpotet!

(mann 48 år fra Nord-Trøndelag) to. 15 okt. 13:37 Privat melding

Jeg og dattra bruker en del laksefilet. Da legger vi 4 fileter i en ildfast form, heller over ferdig Toro sandefjordsaus og steker i ovnen en halvtime. Serveres med ris og noen salatblader :) Helt nydelig :)

Skjult ID med pseudonym Gravlax to. 15 okt. 13:54

@solkammen: takk for tips. Har jo ofte laks i folie, men med honning og kanel? høres spennende ut... ;)

(kvinne 51 år fra Østfold) to. 15 okt. 14:31 Privat melding

Neste greie; Sukker-matlagings-treff! Noen som har tilgang på stort kjøkken?

(mann 31 år fra Akershus) to. 15 okt. 15:32 Privat melding

-E47.
Sandefjord smør verdens enkleste sak. Finnes flere andre mål å bruke.
Ca 150 g smør (terninger)
Ca 2 dl fløte (reduser til ca halvparten)
Persille
Sitron
Salt og pepper etter smak.
😊

(kvinne 51 år fra Østfold) to. 15 okt. 16:04 Privat melding

Åh.. Sulteeeen!!

(mann 32 år fra Buskerud) to. 15 okt. 16:12 Privat melding

@gravlax grunning til Honning er at det blir litt søt smak på fisken og kanel Gjør det slik at ganen løper litt løpsk. Skal prøve ut noe nytt idag. Og det blir. Man tar en slik plate av bambus man lager sushi av. Legger bacon smøreost og kjøttdeig ruller det til ei pølse og steker den I ovnen.

(kvinne 52 år fra Oslo) to. 15 okt. 16:32 Privat melding

I dag skal jeg ha stekt laks og guacemole.
1 avokado, 3-4 cherrytomater, bittelitt hakket løk, et par fedd hvitløk, en halv chili, frisk koriander og saft fra lime. Moser avokadoen og hakker opp alt det andre, blander sammen, mens laksen steker.
Yummie!!! 😋

(kvinne 46 år fra Sør-Trøndelag) to. 15 okt. 18:25 Privat melding

@Villrosa og @Metwo
Oppskrift skal bli! Må få poden i seng og sånt først.

(mann 38 år fra Buskerud) to. 15 okt. 19:40 Privat melding

@solkammen
Har du testet med bacon lagt ut på en slik sushi rullematte og lagt kjøttdeig med noe spennende krydder oppå baconet, legge inn en lengde ost, rulle den sammen og marinere med bbq saus, stekes på 180 grader i 20 minutter, tas ut og marineres på nytt, stekes i nye fem minutter før ny marinering og så nye fem minutter i ovnen. deles opp i sushibiter og serveres med bbq saus som dippsaus..
Nydelig!

(mann 38 år fra Buskerud) to. 15 okt. 19:42 Privat melding

Eller min (egentlig Stiansens) spesialitet, Stange kylling med 40 (jeg bruker 70-80) fedd med hvitløk. serveres med en nydelig hvitvinssaus basert på stekeskyen og baguett.

(kvinne 46 år fra Sør-Trøndelag) to. 15 okt. 20:18 Privat melding

Pastasaus av rotgrønnsaker

1 flaskegresskar (butternut squash)
1 stor søtpotet
1 kålrot
6 gulrøtter
4 poteter
1 gul løk
2-3 ss ekte smør
Krydder feks timian, ramsløk, chili, malt korianderfrø, paprika, muskatnøtt
Salt og pepper
Vann

Bruk helst en vid og høy kaserolle.
Kutt løken og smørstek denne med krydderne på svak varme til den er helt myk.
Kutt rotgrønnsakene i like biter og ha disse oppi løken. La det frese i noen minutter mens du rører litt. Tilsett så forkort vann til det dekker det hele og la koke på middels varme til alt er mørt.
Bruk stavmikser og mos alt til en jevn saus. Smak til med salt og pepper.

Dette gir mange porsjoner, og kan med fordel fryses i plastposer som legges flat i fryseren for rask tining.
Server gjerne med osterester eller parmesan.

Ønskes suppe brukes bare mer vann og litt buljong/fond. Hold mel og maizena langt unna her, grønnsakene gjør jobben.

Bon appétit! 😋

(kvinne 46 år fra Sør-Trøndelag) to. 15 okt. 21:03 Privat melding

Og ja, jeg er fullstendig klar over at gresskar vokser oppå jorda 😝

(kvinne 45 år fra Oslo) to. 15 okt. 22:48 Privat melding

Takk for oppskrift manuki. Men kjøper du gresskar på flaske? Har jeg aldri sett. Hvor får jeg tak i det?

(mann 31 år fra Akershus) to. 15 okt. 22:51 Privat melding

Den retten har jeg siklet over lenge Santonse. Bare redd for å utrydde en landsby med vampyrer.

(kvinne 46 år fra Sør-Trøndelag) fr. 16 okt. 00:42 Privat melding

Flaskegresskar er fersk gresskar som har fassong som en flaske 😄
Søke på det så ser du. Jeg skrev det engelske navnet i tilfelle det står det på butikken.

(kvinne 51 år fra Østfold) fr. 16 okt. 07:05 Privat melding

Wow , 40 fedd hvitløk..? Høres digg ut, for en kveld hjemme 😜😁😂. Men høres digg ut! Får be folk hjem, på sånt😁

(mann 38 år fra Buskerud) fr. 16 okt. 07:11 Privat melding

De stekes jo hele med skallet på, så ikke så ille som det høres ut som... Dog hadde jeg nok ikke planlagt denne retten samme dag som jeg skulle på byen (i tilfelle) Men latterlig god!
Skrev Stange kylling fordi det er så stor forskjell på å bruke den og annen kylling at det er nesten skummelt.