Alle innlegg Sukkerforum

Brunost???

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym sai sø. 2 nov. 2008 20:54

Ja eller nei?

Skjult ID med pseudonym Zitelle sø. 2 nov. 2008 20:57

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaa ! ! !

Skjult ID med pseudonym Pusti sø. 2 nov. 2008 20:58

Ja:-)

Skjult ID med pseudonym Smily:o) sø. 2 nov. 2008 20:58

Jaaaaa...
På varme rundstykker eller nybakt brød. :o)

Skjult ID med pseudonym antiox sø. 2 nov. 2008 21:03

Brunost er barndomens godis. Bestemor lagde ostekuler til meg da eg hadde lyst på noko godt. Og vi er jo oppdratt til å like brunost, og sjokolade-sjokade-nugatti osv var uaktuelt for små barnemunner. Men: nugatti er faktisk sunnere enn brunost, da det inneheld umetta fett i form av nøtter og energi (kcal) er bortimot like mykje. Brunost inneholder nesten ingenting av det kroppen treng, nesten berre sukker og fjøsfett. Så; brunost er ikkje hverdagsmat:)

Skjult ID med pseudonym HotMum sø. 2 nov. 2008 21:03

Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeei ;D

Skjult ID med pseudonym stjerne62 sø. 2 nov. 2008 21:06

Knekkebrød med geitost.....jaaaaa

Skjult ID med pseudonym Luring sø. 2 nov. 2008 21:07

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa med syltet.....på

Skjult ID med pseudonym schada sø. 2 nov. 2008 21:12

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:))

Skjult ID med pseudonym yeah sø. 2 nov. 2008 21:19

Njææææ, bare i små mengder...........det er jo ikke så veldig sunt da! ;p

Skjult ID med pseudonym Zitelle sø. 2 nov. 2008 21:21

Oppfattet ikke om vi synes spørsmålet var sunt eller ikke, eller hvor ofte vi spiste det eller ikke.

Var ikke spørsmålet ment om vi synes det er godt? Det var i alle fall det jeg svarte på! :-)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv sø. 2 nov. 2008 21:37

Det er mat - hallo! Hva er problemet? Jaaa! :-)

Skjult ID med pseudonym R sø. 2 nov. 2008 21:40

Ja!

Skjult ID med pseudonym chandler77 sø. 2 nov. 2008 21:43

NEI!

Skjult ID med pseudonym sunway77 sø. 2 nov. 2008 22:25

jaaa! bruost på skolematen hver dag i 9 år....men lite av det nå som voksen

Skjult ID med pseudonym Ludo64 sø. 2 nov. 2008 22:28

Nei

Skjult ID med pseudonym Onkel Blå sø. 2 nov. 2008 22:34

M syltetøy! Nam!

(mann 41 år fra Akershus) sø. 2 nov. 2008 22:59 Privat melding

Jaaaaaa..,helt klart..

(kvinne 36 år fra Hordaland) sø. 2 nov. 2008 23:11 Privat melding

nei, æsj!

(mann 59 år fra Østfold) ma. 3 nov. 2008 00:00 Privat melding

Ja, helt klart!!! Både på varme rundstykker, brødskive med syltetøy, på knekkebrød og ikke minst i sausen.
Saus uten brunost i er håpløst tam i smaken.
Her ryker det med nesten 1/2 kilo i uka!!!
OG SÅ ER DET SUNDT (ennå i alle fall!!!)

(kvinne 60 år fra Telemark) ma. 3 nov. 2008 12:42 Privat melding

Spiste masse brunost da jeg var liten, men nå har jeg opplevd å få halsbrann av den, dessverre.
Er gla' i brunosten jeg, selv om den setter seg fast i gommene, he he ;-), og er enig med sololei; i den brune sausen må det være brunost.... og en dæsj med sennep....

Skjult ID med pseudonym juni ma. 3 nov. 2008 12:50

... jeg grubler liksom litt på sai sin intensjon her... han er liksom ganske fraværende. Burde han ikke være med på å forfekte for eller i mot? ;p

For meg er det altså bare gudbrandsdalsosten som gjelder.
Men takke meg til (eller i mot) å ha denne osten i noe annet enn i en viltsaus...er for mye smak i den brune osten til at den kan funke i en ikke-vilt-kjøttrett.

Skjult ID med pseudonym juni ma. 3 nov. 2008 12:56

... ehh... jeg har forresten farget håret mitt rødt i dag (måtte bare få det ut...)

Skjult ID med pseudonym Ludo64 ma. 3 nov. 2008 13:03

Grattis med "nytt" hår, juni.

"Menigheten" forventer nytt profilbilde..... :)

Skjult ID med pseudonym juni ma. 3 nov. 2008 13:09

Ludo:

hehe, takk :-D
Men profilen min er altså fryktelig kjedelig og ribbet for alt... pausemodus heter det vel :-)

Skjult ID med pseudonym jezzy ma. 3 nov. 2008 15:22

Okay. Men brunost på Lutefisk är väl å dra den lite väl langt......?

Skjult ID med pseudonym juni ma. 3 nov. 2008 16:38

jezzy:

... nå satte du altså bråbrems på hele denne alvorlige diskusjonen!

.

Skjult ID med pseudonym jezzy ma. 3 nov. 2008 17:09

Juni:

Ja fy skäms på mig!!!!
Men jag höll mig iallafall till temat då, å börja inte babbla om nya hårfärger å sånt.... Klippte mig föresten i lördags, jag blev skitsnygg!

(mann 52 år fra Oslo) ma. 3 nov. 2008 17:57 Privat melding

Beklager Juni. Og selfølgelig skulle trådstarter ha vært litt mer aktiv. Skal ikke skje igjen :-)
Grunnen til denne tråden var at det var så mange seriøse tråder her og da tok jeg rett og slett det første ordet som var oppe i det lille hodet mitt, nemlig brunost...............................please dont ask why!!! :-)

Jeg er selfølgelig FOR brunost!!!!!!!!!!!!!!!!

Skjult ID med pseudonym Tino78 ma. 3 nov. 2008 18:46

Brunost er JA på knekkebrød og nybakt brød, og selvfølgelig i brun saus ;)

Skjult ID med pseudonym Surrrr ma. 3 nov. 2008 19:16

Brunost på varme vafler!! Nam nam :-)

(mann 52 år fra Buskerud) ma. 3 nov. 2008 20:49 Privat melding

Jezzy: Til Lutefisk (bevisst skrevet med STOR L) kan man ha allt som er godt!!

Og dersom brunost er godt kan man selvfølgelig spise den sammen med Lutefisk!! :)

Tips til neste gang det blir for seriøst her, Lutefisk ja/nei :)

Skjult ID med pseudonym Skippern ma. 3 nov. 2008 20:59

Brunost.. Dette norske fenomenet som japanere/koreanere smugler hjem for å vise frem..
Som nordmenn i utlandet lurer en stakkars besøkende til å medbringe i kofferten..
Som ikke kan hverken kokes, stekes eller gratineres..

Ligner forresten mest på dyamitt i sikkerhetsgjennomlysningen på Gardermoen... (måtte jamen inn å pakke opp))

Brukes best som kloss bak hjulet, når du bytter dekk.....

Skippern...... brun uten ost....

(kvinne 39 år fra Oslo) ma. 3 nov. 2008 21:02 Privat melding

Vet du vad ludo64, då ser jag inte varför folk klagar när jag spiser curryketchup till min lax.
Lutefisk är ett YES!

(mann 52 år fra Buskerud) ma. 3 nov. 2008 21:06 Privat melding

Jezzy; takk for tipset :)

(mann 52 år fra Oslo) ma. 3 nov. 2008 21:25 Privat melding

Etter mange års fravær fra osten da jeg bodde i Australia fant jeg i en delibutikk SKIQUEEN!!!!!!!!!!!!!!!!! Norsk brunost med holdbarhet til neste verdenskrig!!!!! Har noen prøvd den?

(mann 59 år fra Østfold) ma. 3 nov. 2008 22:51 Privat melding

Når en del personer her har begynt å strekke denne tråden ........ganske langt ut på kantene kan jeg komme med følgende hårete opplysning: Jeg har også klippet meg, men ikke farget håret (det har allerede et stort innslag av naturens grå toner!!!)

For så å skjene litt mer over på den andre siden så falt det meg i tankene når noen nevnte vaffler og brunost.
På nesten-svensk: Pølse i vaffel er "jettegodt"!!!

Ha en vidunderlig aften med hva det måtte være av tilbehør under brunosten og på/i vaffel!!

(kvinne 33 år fra Oslo) ma. 3 nov. 2008 23:31 Privat melding

Nam ja :)

Skjult ID med pseudonym /b/ ti. 4 nov. 2008 06:41

Fløtemysost, ja i små mengder og viktig ingridiens i kalkunsaus.

Geitost, nei. Smaker som selvdaua sau.

Jeg har ikke klippt håret, og har blitt en rufsete slask. Men glad da...

Skjult ID med pseudonym housemusic ti. 4 nov. 2008 19:11

Jaaaa :-)

Skjult ID med pseudonym Skippern ti. 4 nov. 2008 21:04

Her tror jeg snart brunostens dager er på hell.. Tror jeg prøver å invitere til julebordslutefisklag.. Kan jo prøve å bestille et sted med tilbehør brunost, vafler, knekkebrød, masse syltetøy, spelt (hva er det) curry ketscup og div nnet..
Brannslange legges frem mot halsbrann...
Og akevitt og brunost går vel.....
Og akevitt, øl, vafler og brunost, med lutefisk og laks og curry og ketchup går vel det oxo.. bare det er nok akevitt.. og der er jo alltid tid for en øl oxo..

Send påmelding til riksturistsjefen med endel kopier og la oss samles for å hylle brunosten og spise lutefisk..... eller no annet...

Skipperhilsen fisk er sundt og det er sikkert brunost også....