Alle innlegg Sukkerforum

PMS - trumfkort?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Gravlax ma. 2 nov. 2015 14:55

PMS er forbeholdt kvinnen. Og jeg har hatt ulike erfaringer i møte med kvinner under denne perioden av syklusen.

Kvinner kan kjefte og smelle og være riktig ufordragelig mange ganger - under henvisning til PMS.

En forklarte en gang at hun var kvinne, og en kvinne klarer ikke å stagge sine følelser. Mens mannen kan kontrollere sine følelser. Så derfor er det tillatt og må forventes at kvinnen kan være en "bitch" i denne perioden. Og at mannen da bare må innfinne seg i dette og tolerere å bli bjeffet på uten grunn. (sett fra en manns ståsted)

Men her er det sikkert flere forklaringer. Og flere erfaringer. Dette er jo et område som er forbeholdt kvinner, og hvor de selv kan sette premissene. Vi menn har ingen mulighet å sette oss inn i dette.

Men er det generelt slik? PMS er kvinnens trumfkort. Den trumfer over alt annet? selv om mannen sitter med fire ess eller royal straight flush?

Og innser kvinnen selv at hun kan være /har vært en "bitch" under PMS, og kan etterpå be om unnskyldning for sin oppførsel?

(kvinne 53 år fra Oslo) ma. 2 nov. 2015 15:11 Privat melding

Det er en forklaring på at man er bitchy, men ingen unnskyldning egentlig.

(kvinne 53 år fra Østfold) ma. 2 nov. 2015 15:18 Privat melding

Bare bullshit,- og dårlig unnskyldning for ikke å oppføre seg.,Man skal alltid be om unnskyldning når man ikke har oppført seg.. Sorry, jenter

(kvinne 53 år fra Oslo) ma. 2 nov. 2015 15:20 Privat melding

Blir det ikke litt sånn dramaqueen da?
Enig med @gille jeg - bare bullshit!

(kvinne 53 år fra Østfold) ma. 2 nov. 2015 15:23 Privat melding

Lisalinn 👍????😉

(mann 49 år fra Nord-Trøndelag) ma. 2 nov. 2015 15:26 Privat melding

Var sammen med ei som sa klart ifra at hu va sur og hadde lyst til å krangle 😄
Lo litt av seg selv. Ba om unnskyldning om hu bjeffa til meg eller var utidig og vred på ting jeg sa.

Veldig greit, så man vet hva man har å forholde seg til.

Jeg har alltid prøvd å unnskylde "bitchy" oppførsel såsant jeg vet at det er den tiden. Om hu trenger en å la det gå utover, så stiller jeg opp der og 😄
Det er ikke så greit å være hormonforstyrra. Husker da hvordan jeg selv var i puberteten. Klarte ikke styre humøret og var direkte stygg mot mora mi som ikke hadde gjort noe galt.

(Når jeg tenker meg om, så tok vel det siste forholdet slutt i en sånn periode 😕
Det ble så stygt at det ikke kunne repareres. Usikker på om det hadde blitt så ille ei uke før)

(kvinne 47 år fra Vestfold) ma. 2 nov. 2015 15:33 Privat melding

Pms..hva er det? Aldri skjedd meg før :)
Men derimot hesten min er veldig prebrunstig..om man kan kalle det for det;)

(mann 49 år fra Nord-Trøndelag) ma. 2 nov. 2015 15:36 Privat melding

Glefser den da @snupsi? 😄

(kvinne 53 år fra Oslo) ma. 2 nov. 2015 15:45 Privat melding

Altså jeg forstår at noen kvinner sliter med PMS. Men IKKE at de bruker det som trumfkortet når de er bitchy.
Jeg har vært heldig, har vært rimelig forskånet med slike plager.
Jeg tenker at det er kommunikasjon som er nøkkelen her også. Si ifra om hvordan man har det og ta hensyn - og det hensynet må gå begge veier.

Skjult ID med pseudonym my ma. 2 nov. 2015 18:48

Klarer fint å være bitch uten PMS. Klarer å be om unnskyldning etterpå. Om jeg blir tilgitt er en helt annen sak.

Skjult ID med pseudonym Gravlax ma. 2 nov. 2015 18:51

Takk for svar, damer :) Bitching er en uting uansett PMS eller ikke ;) Fasiten er notert og skal hermed overrekkes rette vedkommende ;)

(kvinne 47 år fra Sør-Trøndelag) ma. 2 nov. 2015 20:10 Privat melding

Det blir som å unnskylde seg med at man var beruset..
Pms er en del av livet for mange, men å bruke det som våpen er idiotisk!

Syns dog det er fint om menn forstår at det ikke er noe man velger å ha.
Jeg har ikke store pms-plager nå, men p-sprøyte skal jeg a l d r i ha mer. De kunne nok ha bidratt til å ødelagge et samboerforhold om jeg hadde hatt et da.

Skjult ID med pseudonym arneand ma. 2 nov. 2015 23:28

@ts
Tsk, tsk...
Ser du symptomene...

Run, Forrest, Run!

;p

Skjult ID med pseudonym trønderpie ti. 3 nov. 2015 00:59

Er i PMS periode nå. Jeg blir ikke så bitchy egentlig, men jeg blir emosjonell. Kan nok kanskje sette spørsmålstegn ved ting, og være litt ekstra hårsår, men kan da å oppføre meg. Men har ingen problemer med å be om unnskyldning hvis noe skulle glippe.

Det som er verst er vel den konstante murrende smerten den første dagen med mensen. Noen ganger er den direkte jævlig, mens andre ganger kjennes det knapt. Under de verste smertene vil det jo selvfølgelig tære på humøret. Da holder jeg meg stort sett for meg selv.

Skjult ID med pseudonym Mjau ti. 3 nov. 2015 09:25

Premenstruelt syndrom, ja. Ordet i seg selv beskriver jo noe som skjer før menstruasjonen kommer (en til to uker før). Det vil si når mensen kommer skal de jo avta. Menstruasjonsmerter er jo noe som kan komme i tillegg, men dette går ikke direkte under det som menes med PMS. Typiske PMS-symptomer er irritabilitet, nedstemthet, gråting, ømme bryster, hodepine, endring i appetitt... Det er jo ingen direkte kur for dette. Det er selvsagt ikke noe trumfkort, selv om det sikkert kan misbrukes av noen. Men det går vel mer på personlighet, spør du meg. Det viktige er å være klar over hva PMS er, både for kvinne og mann. Det oppstår symptomer for en kort periode og så skal de forsvinne. Har du en kvinne som skylder på PMS "hele" måneden, bør det ringe en bjelle. Ingen liker et humørsykt, ustabilt og kjeftete kvinnfolk- jeg ser den. Men å bare be dama om ta seg sammen er nok lettere sagt enn gjort. ;-) Vi snakker om hormonforandringer i kroppen som forstyrrer deg på en måte som gjør at du nettopp mister litt kontrollen over deg selv. Jeg sier dermed ikke at PMS er grønt kort for å brøle når du kan. Hvis du virkelig blir ei kjeftesmelle ut av dimensjoner, så må du jo også vurdere om det ligger noe annet bak i tillegg. At dette forsterkes til de grader når PMS inntrer. Har du det bra ellers? Er det noe i forholdet som plager deg? Går du rundt og egentlig er litt sint hele tiden, men viser det ikke? Noe kan du selvsagt prøve å gjøre for å redusere stresset/spenningen som påføres de som er rundt deg. Du kan informere om hvordan PMS utarter seg for deg, og hva du tror vil hjelpe i denne perioden. Om det er å bare være mest mulig i fred eller om du likevel trenger en klem selv om du har brutt sammen i hulkegråt over litt melkesøl på kjøkkenbenken.