Alle innlegg Sukkerforum
(kvinne 54 år fra Østfold) on. 4 nov. 2015 22:43 Privat melding

Ettersom dette kom opp i en annen tråd,- hva definerer dere som utroskap ? Jeg har skjønt at man mener veeeeldig forskjellig rundt dette. Kan man forstå det? For ordens skyld,- jeg er mot , i alle varianter av, og har aldri vært utro. Det ligger ikke for meg i det hele tatt .. Jeg har blitt utsatt for det selv, og det var et stort svik, kanskje derfor jeg aldri vil utsette noen for det heller.

(kvinne 54 år fra Østfold) on. 4 nov. 2015 22:43 Privat melding

Så klarte jeg å lage 2, og får ikke slettet den ene..😜

Skjult ID med pseudonym Piapia on. 4 nov. 2015 22:49

Hørte på et TV-innslag at utroskap PR definisjon er å gjøre, si, føle og legge føringer til noe du aldri ville ha gjort om partneren din var til stede.... Det er vel noe i det?

(kvinne 52 år fra Oppland) on. 4 nov. 2015 23:00 Privat melding

Jeg liker av og til å kaste ut en brann i debattform , så det gjør jeg nå
Om du er i et forhold der du ikke lenger er intim , bare bor sammen ,ingen sex med andre ord , alle følelser er blitt daglig dags kjedelige , Har en da rett til å finne en sex partner for å dekke det behovet ?

Om partneren din er blitt syk ikke lenger seksuelt aktiv , du fremdeles elsker vedkommende osv Skal du da leve i sølibat ?

Og jeg understreker jeg har aldri vært utro , og har ingen planer om å være det heller i fremtiden :-)

Skjult ID med pseudonym Apache on. 4 nov. 2015 23:09

@afrodites: I forhold der følelsene er blitt dagligdags og kjedelige så er det best å skille lag før man sjekker andre. I såfall snakke om det.

Der hvor en er blitt syk så er det å gå bak ryggen en ekstra belastning for den syke, og den friske partneren vil slite med vondt samvittighet som vil forpeste han. Da synes jeg at kommunikasjon må til selv om hvor vondt det gjør.

(kvinne 52 år fra Oppland) on. 4 nov. 2015 23:13 Privat melding

Ok men vi har så forbasket lett for å dømme andre hele tiden , hvorfor gjør vi det er det fordi at vi har erfaringer , om den form for smerte , Man må gå i det menneskets sko for å virkelig vite , hva som er grunnene .

Hvem har retten til å nekte noen tilgang til ens egen kropp i et forhold , er det vi kvinner , vi misbruker ofte den retten ,og menn som en da har barn med må bare akseptere det , så ender det med utroskap og brudd og kvinnen er den sårede part , eller motsatt kan sikkert å skje

(kvinne 39 år fra Østfold) on. 4 nov. 2015 23:18 Privat melding

Jeg tenker at hvis du må lyve om det du gjør eller hvem du treffer så er du utro. Opp til var og en å sette grenser for hva som er ok i det forhold man er i. Vi er alle ulike.

Skjult ID med pseudonym MsObvious on. 4 nov. 2015 23:27

Man har ikke plikt til å gi noen andre tilgang til ens kropp selv om man er i et forhold, men man må innse at konsekvensen av det kan være at man blir igjen alene. Om man er den som stenges ute så er løsningen å gå, ikke å finne noen andre ved siden av. Med mindre begge i forholdet er enige om at det å ha en elsker(inne) er en løsning, så vil det å være utro aldri løse de problemene man egentlig har i forholdet. I praksis er det vel heller sånn at man får flere, ikke færre, problemer ved å være utro.

(kvinne 52 år fra Oppland) on. 4 nov. 2015 23:31 Privat melding

Tror ikke et sekund på at det er så lett å gå .en kjemper for barnas skyld . nekting av tilgang til kropp kan fort bli et våpen som utløser en makt kamp

Skjult ID med pseudonym MsObvious on. 4 nov. 2015 23:41

Jeg ville nok heller gått fra partneren min enn å ta sjansen på at barna skulle oppdage at jeg var utro mot ham.
Men det blir jo teoretiske diskusjoner, før man står i situasjonen selv kan man tro mye om hva som ligger i ens egen ryggmargsrefleks, for så å handle annerledes når man først er der. Det kan ingen garantere.

Skjult ID med pseudonym Apache on. 4 nov. 2015 23:44

@Gille: Utroskap er mer enn det sexuelle. Det å sende sms, chatte og flørte med en du har fått et godt øye til går innenfor hos meg.
Tankekontroll er ikke mulig, og har partneren fått godt øye til en annen og bruker henne som tenning for å ha sex med kjæresten så er også det utroskap om enn mentalt. Men ser at den er ikke lett da tanker er ikke lett å holde borte.

(kvinne 52 år fra Oppland) on. 4 nov. 2015 23:50 Privat melding

Jeg tror mange her inne har erfaringer om at sexlivet ble tamt eller borte , lett å krangle da om en er seksuelt frustrert , så om en ikke bare tenkte følelser men gav intimitet lek uansett både emosjonelt og fysisk hvor mange hadde da ikke holdt sammen enda , ingen hadde trengt å være utro da eller ...

(kvinne 54 år fra Østfold) on. 4 nov. 2015 23:56 Privat melding

Har som sagt opplevd dette selv, så har kjent på flere aspekter av det.

Skjult ID med pseudonym Tinka on. 4 nov. 2015 23:57

Enig med flere, og Pipias definisjon er god.

Jeg vet for egen del eksakt hvor grensene går. Jeg har også øvd meg på det når det gjelder flørting, rett og slett fordi jeg er en flørtete type, ikke bare vs menn - mer av natur i alle sosiale sammenhenger. Da er det viktig å sense og vite at det er ok for kjæresten, sikre at jeg ikke kan misforstås.

Nå har jeg aldri vært fristet, verken til flørting "over grensen" eller utroskap. Aldri skjedd. Det er kanskje det viktigste, å ville være i det du er mer enn nok til at du aldri lurer på å utfordre grensene. Lurer jeg på grensene, eller føler fristelse, da ville jeg tatt grep så fort som mulig for eget vedkommende. Men det har heldigvis ikke vært "en annen" som har vært grunnen til mine brudd.

Skjult ID med pseudonym Tinka to. 5 nov. 2015 00:14

@Hovmester

Syretesten er (var), at mine kjærester har var STOLTE over å være min kjæreste, når jeg flørtet med andre, som når andre menn smilte tilbake, slang en replikk, et kompliment osv. Mao: godt innenfor alle grenser, mer en gjensidig akt av anerkjennelse og sympati. Men gjerne med et smil og et blunk ;-) Det gjelder å kunne flørtekunsten og aldri tråkke over.

Flørtet med en beduin i Sinaiørkenen som tilbød min kjæreste en haug kameler i bytte, ha ha. Vi lo ganske godt av den. Sammen!

Skjult ID med pseudonym Tinka to. 5 nov. 2015 00:23

Hovmester
It takes two to tango. Det er to som har fasiten i et forhold, ingen andre. Jeg og min eks hadde fasiten for grenser og akseptabel flørtekunst for oss i vårt forhold. Du for deg og dine. Ingen andre har den for noen andres.

(kvinne 54 år fra Østfold) to. 5 nov. 2015 00:33 Privat melding

Ærlighet er alltid en forutsetning, og tillit. Og man bør vel vite hvor partnerens grenser går ?

Skjult ID med pseudonym Piapia to. 5 nov. 2015 07:06

Gjennom et langt samliv, tror jeg det er vanskelig ikke å treffe noen man er fascinert/ tiltrukket av, men det gjelder å ikke agere på disse følelsene. Man tar et valg.

(mann 48 år fra Akershus) to. 5 nov. 2015 08:02 Privat melding

Utroskap kunne jeg aldri tenkt meg å utføre mot kvinnen jeg elsker av hele mitt hjerte. Da lever jeg heller alene da faren for å såre noen er mye mindre. Jeg hater ordet også.

(mann 34 år fra Oslo) to. 5 nov. 2015 08:38 Privat melding

Dette er virkelig ikke vanskelig. Er det noen behov du ikke får tilfredsstilt og du har klart å kommunisere disse frem på en forståelig måte, du er blitt hørt og forstått, men situasjonen endres ikke, og du kan ikke leve tilfredsstillende uten at disse behov er tilfredsstil, da må du bare gå din vei. Ansvar for sin egen lykke og alt det der, og du har bare ett liv. Utroskap i mine øyne er en mangel på ansvar for seg selv og sine behov.

Utroskap er dessverre ikke et helt svarthvitt tema, det er veldig mange nyanser her, men ingen av de er en unnskyldning til å være utro. Gjør det slutt først heller.

(mann 48 år fra Akershus) to. 5 nov. 2015 08:49 Privat melding

Barna er de uskyldige oppi alt dette tullet om å være utro. Snakk ut om problemene eller gå i fra hverandre

Skjult ID med pseudonym Z to. 5 nov. 2015 17:13

"Hva tenker du på?" sier kvinnen til mannen...

Altså. Som det voksne individet man er, må man da i det minste få lov til å ha tankene sine for seg selv!

Så når det kommer til utroskap, handler det for meg primært om det fysiske. Har man krysset en grense, har man krysset en grense.

Når det er sagt:
Om jeg oppdaget at mannen min satt på sukker og råflørta med en annen dame, ville jeg sett på det som et svik, selvsagt. Fordi da har han bevisst valgt en retning som bevegde seg bort fra meg kontra å jobbe sammen med meg om han følte at han savnet noe i forholdet.