Alle innlegg Sukkerforum

13 hemmeligheter alle menn...

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Mjau to. 5 nov. 2015 12:03

...holder for seg selv.

Kom over en artikkel på nett, som fikk meg til å dra litt på smilebåndet. Overskriften lyder egentlig: "13 skitne hemmeligheter som alle menn holder for seg selv" og handler om menn som dater. Den er til opplysning skrevet av en mann. Spesielt skitne synes jeg ikke punktene er, men jeg ble jo litt nysgjerrig på om dere Sukkermenn kjenner dere igjen i (noe) av dette.

1. Det finnes en kåtskalk i alle menn.
Gutter drives av sin indre kåtskalk, det kan dere kvinner skrive dere bak øret. Dersom du ikke tror meg, spør en kar om dette, og legg merke til på samme måte som du ville gjort om du spurte om rumpa di så stor ut i buksene dine.

2. Menn er usikre.
Mange kvinner sier at dersom de var gutter ville de tatt for seg av kvinner. Kanskje det, men gutter tenker ikke som kvinner og noen ganger aner de ingenting om det motsatte kjønn. Når en mann gjør en tilnærming til en kvinne han er tiltrukket av synes det. Dette gir kvinnen et fortrinn og gjør mannen både nervøs og spent på samme tid. Men kvinner lukter frykt som et rovdyr og kan avslå en fyr når han ikke har høy selvtillit. Og slik ruller hamsterhjulet for mannlig usikkerhet videre.

3. Menn ønsker at kvinner "hjelper til".
Ja, det er klart at de fleste menn vil jakte, men det er kvinner som til slutt "fanger" mannen. Menn er ikke flink til å tolke signaler som kvinner sender og ut de setter pris på at du viser at du liker dem. For eksempel ved å sende dem forelskede blikk eller "komme borti" armen deres. Det er veldig enkelt, men det fungerer.

4. Menn følger ikke så godt med.
Suksess med kvinner handler om de små tingene, men det er ikke menn så veldig flinke til. Forteller du en mann om dagen din vil han hjelpe deg å løse problemene dine. Han tror han hjelper til, mens du himler med øynene. Hjelp han å legge merke til ting og følge med... så godt du bare klarer.

5. Gutter er visuelle.
Det kommer vel ikke som noen overraskelse. Stell deg og ikke ta på deg joggebukser før der bor sammen.

6. Menn trenger bekreftelse på humoren sin.
Digger du ham, synes du sikker allerede at han er smart. Skjønner du ikke humoren hans kan du like så gjerne gi ham opp, om han ikke begynner på klovneskolen.

7. Ingenting slår et par lekre bein.
La buksedrakten henge i skapet nå og da og vis fram "sakene" når du er sammen med ham. En mann trenger å bli påminnet at denne kvinnen er sterk, men feminin - selv om du er i bedre form og helt sikkert kan banke ham opp.

Skjult ID med pseudonym Mjau to. 5 nov. 2015 12:03

8. Når en mann sier han skal ringe, så mener han det vanligvis det.
Menn er stort sett veldig ærlig på dette, men som barn blir de veldig fort distrahert. Dersom han sier at han skal ringe deg, vurder og spør om når. Da får han i alle fall en påminner om at du eksisterer. Og dersom han ikke ringer, glem ham. Du fortjener bedre.

9. Menn HATER Valentines Day.
Alt koker ned til press. Dersom undertøyet er til "han", burde han kjøpe det? Hvilken størrelse bruker hun dersom puppene er små og rumpa er rund? Mens han går nedover hyllene i undertøysbutikken, sjekker han sikkert ut kroppen til andre damer for å finne noen i samme størrelse som deg, og kvinner liker ikke det. Press.

10. Når det kommer til sex handler alt om tidspunkt.
Om det tar to drinker eller ti dater, du vet når det er på tide. Men om du hopper til køys for tidlig kommer han innerst inne til å lure på hvor mange ganger du har vært så "frekk". Jeg bare nevner det.

11. Veien til hjertet hans går gjennom magen.
Du trenger ikke være fantastisk på kjøkkenet, men menn elsker å spise. Vi bare gjør det. Bare gjør det du vil med denne informasjonen.

12. Han vil ha en kvinne han kan ta med hjem til mamma.
Ja, han tar deg gledelig hardt i senga og kommer tilbake for mer, dersom det er alt du vil ha. Men menn vil også vise fram dama si til venner, familie og kolleger.

13. En bra mann vil ikke at du skal forandre deg.
Vær den beste utgaven av deg selv og han vil være lykkelig. Og dersom han ikke er det, kan du bare vise han hvor døren er.

Skjult ID med pseudonym undrer lit to. 5 nov. 2015 12:38

Stemmer unntatt at pkt. 9 er vesentlig for sterkt i og mangler jul og konfirmasjon. Nr. 10 stemmer ei. Er vel unødvendig å si siden jeg skriver for egen del - men det er altså meg :)

Skjult ID med pseudonym undrer lit to. 5 nov. 2015 14:31

@Mann38: Tror jeg misoppfattet deg litt, eller oppfattet deg nyansert riktigere seinere i den tråden. Har bare glemt å kreditere deg inn igjen.

Konfirmasjon var referert til som høytidsarrangementer generelt, ikke på undertøy. Syns jul er kurant vinterpause, men ikke mer, og mye styr. Konfirmasjoner av barna ser jeg ikke fram til i tilværelsen 2 single foreldre - stemningen blir kunstig. Men uansett - ordbruken i pkt 9. er for sterk.

Målet her på forum er ikke å gjøre meg glad. Det tas under radaren her inne ;)

@Hovmester: Kommer an på det. Gutta - trolig. Jeg refererer til menn jeg identifiserer meg med.

(mann 33 år fra Oslo) to. 5 nov. 2015 14:40 Privat melding

Ho ha! Generaliserende greier fra magasiner? Burde hatt Sukkers skala fra ikke viktig til absolutt krav el.l. ;) kjenner meg igjen i noe - men langt fra alt. Har en søster som har solgt undertøy så får hjelp der ;) (men ærlig talt; hvorfor skal jeg kjøpe undertøy til dama???) tror damene heller foretrekker en mer romantisk presang (og en velstelt mann som ikke tok på seg en lurvete boxer me fransk åpning ;) ). jeg synes valentinsdagen er kos - såfremt hun ikke forventer at man skal dekke hele leiligheten i lys og roseblader ;)
11. Alltid vært jeg som lager mat, så eh..
12 stemmer bra!
4 og 7 henger jo godt sammen. Klar tale og tydelig språk! Etterhvert kan vi lære oss de subtile hintene, men regn med å starte på scratch!
1) er ingen grabukk så det var langt utenfor 10poengern, men tiltrekning er rimelig essensielt ja. De fleste har uansett noe ved seg som er ekstra bra - så da legger jeg nok mer merke til det :)
2) jepp, alle er usikre (mener nå jeg da). Bare forskjell på hvor flink man er til å skjule det ;)

Skjult ID med pseudonym undrer lit to. 5 nov. 2015 14:42

@Hovmester. Fins ikke mandig - derimot moden :)

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt fr. 6 nov. 2015 01:29

Kjenner meg ikke igjen i #1 for å være ærlig.
#2 passer veldig bra til meg.
#3 stemmer for min del, men dulte borti og blikk er aaaaalt for vage signaler til at jeg kan plukke det opp. Det må være mye mer tydlig enn som så.
#4 og 5 er jeg vel i grunn enig i.
#6 er jeg ikke så nøye på.
#7, 8 og spesielt #9 er jeg enig i.
#10 og 11 er ikke gjeldene for meg.
#12 er en allright ting å kunne gjøre.
#13, passer vi ikke sammen i utgangspunktet så har jeg hverken planer eller lyst til å forandre på deg for at vi skal gjøre det.

Skjult ID med pseudonym Mjau fr. 6 nov. 2015 09:15

@Salpinus
Selvsagt er dette en generaliserende greie. ;-)

(mann 49 år fra Nord-Trøndelag) fr. 6 nov. 2015 09:37 Privat melding

Sånn generelt stemmer det sikkert, og så har man det faktum at folk er forskjellige og ikke kjenner seg igjen i alt.

Når det gjelder nr 1, tror jeg dette er kjernen i alt en mann foretar seg. Kåtskalk var nå et idiotisk ord og helt nytt for meg.
Jeg tror at nesten alt vi menn foretar oss er forankret i sex, kampen for sex eller ønsket om...
Vi tenker vel bare ikke over det 😄

Er urinstinkt skjult bak alt vi foretar oss. Vi skal ha mat og vi skal ha sex.
Elgen kan ikke spille golf, skyte, sykle birken eller kle seg pent osv..
Derfor pisser de på seg selv og slåss.
Den sterkeste får dama.

Skjult ID med pseudonym Mjau fr. 6 nov. 2015 10:51

#10 er også et punkt jeg tror betyr mer enn mannen innerst inne er klar over eller innrømmer. Igjen, jeg VET at jeg ikke kan skjære alle over en kam. Jeg tror ikke det i størst grad handler om at mannen tenker sitt om dama som velger å hoppe til køys med han på 1. eller 2. date, men det faktum at sex aktiverer store ting i oss (positivt eller negativt). Og det er her menn og kvinner ofte ser ut til kræsje, av en eller annen grunn.
Når begge er ute etter det samme; finne en partner: Damer forsterker følelsene sine gjennom sex, selv på et meget tidlig tidspunkt. Når de har hatt sex, har hun ofte stjerner i øya. Mannen derimot... Han må føle seg mer enn fysisk tiltrukket av dama hvis sex´en skal virke forsterkende. Ellers er det akkurat som om stjernene blekner for han så snart de har hatt sex. Et elementært behov er dekket. Jakten er over. Hun går over til de ordinæres rekker igjen. Jeg tror sex kan være meget positivt- til riktig tid. Men hva er riktig tid... Generelt tror jeg ikke det skader å vente med å ha sex. Kyssing og berøring derimot. Kyssing og berøring knytter bånd og forsterker spede og begynnede følelser --> et bedre utgangspunkt for at sex´en blir en positiv opplevelse for begge. Dette er mine personlige tanker rundt det, basert på egne erfaringer, og hva jeg har plukket opp via venners/venninners erfaringer.

Skjult ID med pseudonym Impala fr. 6 nov. 2015 11:25

Når vi først er inne på generaliseringer, så er følelser det mest intime for kvinner enn sex, og sex er det mest intime enn følelser for menn. Det er derfor kvinner kan i visse tilfeller tilgi utroskap, men kan ikke tilgi dersom det er følelser involvert. For menn er det omvendt, følelser kan i noen tilfeller tilgis, men sex er en deal breaker.

Når det er sagt, så er det kanskje derfor punkt 10 er så reel: Fordi sex for menn betyr noe annet enn det det gjør for kvinner.

(Igjen, dette er generelle overordnet tanket rundt punkt 10, siden punkter flest på den listen er generaliserende).

(mann 33 år fra Oslo) fr. 6 nov. 2015 18:42 Privat melding

Jeg hadde nok blitt dødsens skuffa uansett hva slags intimitet det var. Men tommelfingerregelen er at det henger sammen slik ja.

Tross alt biolog, så har vel fått mer enn nok av human adferdsøkologi og div evolusjonære årsakssammenhenger inn enten jeg vil eller ei ;)
Regla er enkel nok for alle dyr: Spre genene!
Da har man to livshistoriestrategier å velge mellom (som mann):
1) Par deg med så mange som mulig, og sjansen er stor for at det blir en rask celledeling hos en eller fler. Store ulempen er hvis man er mange om beinet - eller det som er over bena og bak navlen et sted, sånn omtrent i alle fall. Koster energi å bli stor og sterk for å vinne alle slåsskampene også! Samtidig er det gjerne trekk som da også viser at du har de "rette" genene så vinner noe på det og.
2) Hold deg med èn og hjelp til med å fostre opp avkom , og du har stor sjanse for at podene vokser opp. Derimot har du ikke peiling på om kid'en er din! Så da er det viktig å være litt på vakt og tydeliggjøre sjalusien sin litt hvis noen skulle gjøre tilnærmelser.

Menn har et større spillerom sånn sett, for vi investerer veldig veldig lite i selve produksjonsfasen. Risikoen for oss er jo gamblingen vi gjør; enten at valg 1 ikke gir noe avkom i det hele tatt - mens for valg 2 ikke er noen garanti for at ungen du hjelper til med å fostre opp er din.

Kvinnene vet uansett hvem som står for X-kromosomene, så for dem er jo saken å sikre trygghet for seg og barn. Derimot risikerer de å miste "alt" skulle 2'er-mannen finne på å lage seg en ny familie et annet sted. Hvis han bare driver 1'er-strategi med andre er det ikke så farlig.

Biologi trenger ikke være veldig vanskelig egentlig. Ganske selvinnlysende til tider også :p

Skjult ID med pseudonym Impala fr. 6 nov. 2015 20:44

Personlig er jeg lei av at biologien blir trukket inn i ligningen. Ja, vi har instinkter. Ja, vi har behov. Men vi er også i 2015 og forhåpentligvis har noe mellom øra, som kan overstyre ting med fornuften.

(mann 33 år fra Oslo) fr. 6 nov. 2015 21:31 Privat melding

Å, misforstå meg rett! Jeg burde skrevet hva årsaken er, til forskjellen man generelt ser på hva menn og kvinner reagerer på.
Jeg er _ikke_ av den oppfatning av at vi er tankeløse kjøttsekker drevet rundt utelukkende av vår trang til å spre gener etc ;)
Men når det kommer til de mest basale følelsene våre så tror jeg absolutt de har sin bakgrunn i biologien. Så får man bruke hodet til å tenke seg litt om eventuelt og lære seg å overvinne det :)
Synes det er sjeldent jeg ser biologi bli trukket inn i noe som helst utenfor bio-bygget jeg? Selv her snakker vi generelt om andre ting (sikkert fordi vi får mer enn nok av det ellers ;) ).

Det jeg ikke liker å se er ordet "naturlig" bli brukt i hytt og gevær - som om det at noe er naturlig automatisk betyr at det er bra.