Alle innlegg Sukkerforum

God dating-skikk og -bruk…?

Vis siste innlegg
(mann 62 år fra Akershus) lø. 14 nov. 2015 13:44 Privat melding

Jeg lurer på hva holdningen er blant andre Sukker medlemmer når det gjelder kontakt med flere potensielle “dates” samtidig? Som svært monogam mann synes jeg det er vanskelig å forholde meg til flere enn én kvinne ad gangen, og har hittil holdt meg til “seriell” frieri, for å si det slik. Med andre ord, at jeg har først truffet noen IRL før jeg evt. har gått videre og tatt kontakt med en annen – forutsatt, selvfølgelig, at daten ikke var en match made in heaven, noe som det jo tydeligvis hittil ikke har vært, ellers hadde jeg ikke sittet her og skrevet dette…:-) Hvordan stiller andre seg til det? Er det ok å avtale eller treffe flere potensielle partnere samtidig – og selvfølgelig være åpen om dette – eller er det ryddigst å holde seg til en person ad gangen?

Skjult ID med pseudonym undrer lit lø. 14 nov. 2015 14:21

@2ndEdit: Syns @Litah har besvart spørsmålet ditt godt i den grad det går an å besvare. For egen del erfarer jeg at det kan kompliseres tidligere enn hun antyder. Om vi har hatt god dialog både her og på annet vis varierer det noe i hvilken grad både den/de man dater legger i av forventninger (altså følelsesmessig komt lenger enn mange kanskje finner rasjonelt). Jeg velger å la det smitte over på meg også, både fordi det er krevende å teste kjemi samtidig med mer enn en, fordi jeg må rydde i noe i motsatt retning om det blir noe i denne retn. Sånne adjø av typen jeg har nevnt er nesten like vondt som å være den som får adjøet som skuffet part. Det er ikke kjekt å håndtere så åpenbar skuffelse som den av og til kan være over at vi ikke går videre.

Derfor praktiserer jeg din seriemetode så langt råd er, faktisk allerede på skrivestadiet. Gjør unntak når det det ville være en åpenbar unnlatelsessynd å la være - ingen hensynsadferd uten mindre unntak og tilpasninger etter skjønn. Selv om jeg så godt jeg kan prøver å være menneskelig så er jeg ikke annet enn et menneske :)

@Litah: Jeg må gi deg anerkjennelse for din fine penn. I dag skriver du såpass vart at jeg må like deg. Og det er kred., ikke ironi eller sarkasme. Tror ikke du og jeg har adressert hverandre i tråder hittil, selv om vi har sett ulikt på ting. Er heller ikke søknad om å ikke få høgg seinere, fordi jeg tåler. Ville bare si :)

(kvinne 44 år fra Aust-Agder) lø. 14 nov. 2015 14:36 Privat melding

Jeg går ikke på date hvis jeg ikke tror at han kan være den rette for meg!
Jeg føler ganske fort om en person er spennende og interessant , og er han det forholder jeg meg bare til han !
Jeg har ikke fritidsproblemer og trenger ikke å date flest mulig, jeg vil bare finne han som jeg ønsker å våkne opp med hver morgen :-))

Skjult ID med pseudonym yyy lø. 14 nov. 2015 14:43

Synes også det holder med en om gangen når det har kommet så langt som til datingdelen.
Tenker at det kan være vanskelig å beholde fullt fokus på daten, hvis man begynner å tenke på den personen man allerede har møtt eller skal møte senere.
Jeg mener at man burde respektere daten såpass at vedkommende får 100% fokus når man treffes.

At noen velger å skrive med flere samtidig og er åpen om det respekterer jeg fullt ut.

(kvinne 48 år fra Akershus) lø. 14 nov. 2015 14:48 Privat melding

Jeg tror heller ikke at det finnes noen fasit på dette, men jeg vil nok date kun en i gangen. Jeg skriver med flere her inne, men de fleste kun på vennskapelig basis, og jeg vet at mange av de ikke er potensiell partner for meg.

Men å treffe noen irl, da er det kun en som gjelder. Jeg må være sikker på at det ikke er noen som helst romantiske følelser imellom oss før jeg dater en ny mann. Synes det er mest ryddig på den måten, og mest rettferdig for den andre parten.

(kvinne 55 år fra Oslo) lø. 14 nov. 2015 15:46 Privat melding

Hvis jeg får den gode - og da mener jeg som i at vi har virkelig funnet tonen og jeg tror jeg liker deg - da holder jeg meg til en. Men om jeg ikke vet om det blir aktuelt med date en gang... Ja da snakker jeg med flere. Men jeg treffer/dater aldri flere samtidig.

Nå dater jeg så og si aldri heller da... Mennene her inne glimrer med sin taushet eller/og får aldri ut fingeren!!! Enten er de dønn seriøse/alvorlige eller så skal de ha noe uforpliktende... Hva med å bare treffes, prate litt og se hvordan det går?

(Det var dagens hjertesukk fra meg. Er litt opprørt over hva som skjer i Frankrike og trenger egentlig bare en armkrok og et stort glass rødvin)

Skjult ID med pseudonym x eller y lø. 14 nov. 2015 15:50

Har ved en anledning hatt samtaler med 2 stykker som resulterte i dater samtidig. Dette ble fortalt til begge og det var ok så lenge de visste om det (trenger ikke bety de likte det).

Å generelt date 2 eller fler samtidig uten at de andre vet om det er IKKE greit.

(mann 48 år fra Akershus) lø. 14 nov. 2015 15:50 Privat melding

Helt tragisk det som skjer i Paris :( Du kan få låne armkroken min Lisalinn ;)

Skjult ID med pseudonym Tinka lø. 14 nov. 2015 19:13

Siden jeg har vært på date med to i løpet av 7 sukkeraktive måneder (og møtt begge 1 gang), så vil jeg vel ikke si at seriedating representerer et akutt dilemma for meg;-)

Frankrike i tankene i dag, julemiddag hos fransk-norsk venninne avlyst, dette er ikke en festdag.

(mann 39 år fra Rogaland) ma. 16 nov. 2015 17:25 Privat melding

Kan fjaseskrive litt med flere, men mer seriøs skriving med sikte mot date foretrekke jeg en om gangen.

Har dog ved flere anledninger merket at andre part har skrevet med flere, og fått bekreftet dette, da dabber det ofte fort av for min del om jeg er den som sitter igjen med minst oppmerksomhet.

(mann 34 år fra Oslo) ma. 16 nov. 2015 18:52 Privat melding

Hovmester oppsummerte det ganske bra. Jeg skriver og dater en om gangen, og de som liker å dra inn evolusjon og biologi mener kanskje at det er en lite optimal praksis, men jeg er skrudd sammen sånn. En om gangen, uansett nivå: skriving, dating, osv.

Jeg evner heller ikke å holde fokus for flere enn en, og det er skrudd tett sammen med følelser, da jeg er 95% følelsesmenneske. Det ligger litt i kortene at jeg ønsker å møte noen som er lik meg på den fronten også :)

To each his/her own, men jeg får dårlige vibber av flere baller i luften (pun not intended)

(kvinne 48 år fra Akershus) ma. 16 nov. 2015 19:19 Privat melding

@Villrosa
Har du sørget for kølappsystem da? Så må du rope ut "Vær så god neste". ;-)

(mann 40 år fra Buskerud) ma. 16 nov. 2015 22:45 Privat melding

Datet to samtidig en gang, de syntes det var litt kleint til å starte med, men de fant tonen fort og gikk derfra sammen.. Uten meg.... Neida...

Er nok en one girl only fyr.

(mann 43 år fra Telemark) ma. 16 nov. 2015 22:50 Privat melding

Så lenge det er på et vennskaplig stadie kan jeg ha date fler av gangen. Men jeg styrer ikke med fler, det vil si å ha en på gress mens jeg dater den andre. Jeg vil heller ikke inlede et forhold til mer enn en kvinne.

(mann 50 år fra Nord-Trøndelag) ti. 17 nov. 2015 00:19 Privat melding

Jeg er på trygg grunn. Jeg dater ikke noen ☺️?