Alle innlegg Sukkerforum

Ved et veiskille

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Projeksjon fr. 7 nov. 2008 23:06

Jeg har møtt meg selv i døra kan en si. Og det har smelt ganske bra. Jeg søkte meg ny jobb for 6 mnd siden og fikk den. Min nye jobb er riktignok spennnede og utviklende men blir en tanke for stressende siden jeg er alene med to barn. Noe jeg har vært hele tiden...
Så derfor søkte jeg meg ny jobb i nærområdet og har vært på intervju. Den gamle sjefen var referanse for meg i dag og det ender med at jeg rett før arbeidstid var over fikk en mail fra han. Han skriver at de vil ha meg tilbake og at en del ting er endret på siden jeg sluttet. Miljøet har vært alle tiders hele tiden men oppgavene lite utfordrende. I den jobben jeg er i nå får jeg kanskje best brukt meg selv, men reiseveien og overtidsjobbing stopper det som er bra.
Det verste av alt er at jeg tror jeg får den tredje jobben pga. tilbakemeldingene på intervjuet... Får svar på onsdag. Nå har jeg vanvittig angst for jeg tenker at det kanskje ikke er oppgavene det er noe med, det kan være at jeg ikke skal jobbe med det jeg har gjort!

Og denne situasjonen minner meg bare om meg selv og vingle-vangle livet mitt. Fokus som er spredd over alle vinder. Gutter jeg vil møte som jeg ikke vil møte...og vil møte igjen. Jeg er så forvirret nå. Ser det er på tide å ta tak i alt. Forholdsmessig, jobbmessig, mitt indre jeg.... Som bare ønsker at noen skal stoppe meg, romme meg, holde rundt meg og være svak. Jeg har vært sterk så lenge. Vært mamma og pappa, utsatt meg for en jobb med stort press og mye ansvar, stort hus og høy gjeld.
Stilt umenneskelige krav til meg selv. Og ubevisst så har jeg tiltrukket meg menn med issues, menn som har stilt ktav til meg utenifra på alle mulige rimelige og urimelige måter. Hele tiden fordi jeg ikke har villet hørt på min indre stemme. For det er den gjenklangen disse mennene har utspilt.

Jeg er ved et veiskille. Det er vondt men samtidig fantastisk.... Nå er muligheten for å endres her. Muligheten til vekst. Med noen valg skal jeg bli kjent med meg selv og velge det jeg er kommet for å gjøre. Jeg vet ikke helt hvordan ennå, bare at det er på tide...

Skjult ID med pseudonym Lilleulv lø. 8 nov. 2008 01:11

Projeksjon

Ja, ikke sant det er spennende med veiskiller i livet... Men litt overveldende i blant. Det er klassisk at en valgmulighet sjelden kommer alene, og at den gamle sjefen din nettopp nå er på hugget... Det handler alltid om balanseganger i livet. Vi er mange som ønsker oss en jobb der vi får brukt mest mulig av vårt potensialet. Samtidig vil vi ha en jobb som gjør at privatlivet forblir den viktigste arenaen. I alle fall om man har barn. Dette er ofte vanskelig i praksis. Om vi er dedikerte og engasjerte i jobben, blir det ofte mindre fokus og tid til familie, forhold og annet... I perioder har vi også andre behov enn ellers osv.

Jeg skal ikke bruke det mot deg, men jeg tror du skrev om at du traff en mann i en barnedåp engang som fortonet seg perfekt, og du lurte på om det kunne skyldes at han var gift og uaktuell... ? Jeg vet ikke, men det kan tenkes at det er en parallell? Du sier at du vingler... Javel. Det er lov. Men valg kan bli en fiende. Det er for noen umulig å gå til høyre uten samtidig å tenke på hva som ville skjedd om de hadde gått til venstre... Har de bestilt biff, lurer de på om reisndyr hadde vært et bedre valg, og har lyst tilå løpe etter kelneren... :-) Alltid redd for å gå glipp av noe. Men det er en treningssak!

Velg noe - stå ved valget. Ikke tenk på alt som kunne vært. Om du har det bra mesteparten av tiden (enten det er med en jobb, med en mann eller med retten du har bestilt) så la være å angre på det du velger. Vær fornøyd med at du har klart å velge noe. I blant er det en seier i seg selv. Du får aldri vite om det var det beste valget, all den stund vi bare har mulighet til å leve ett liv. Vårt eget.

Jeg skriver dette egentlig like mye til meg selv som til deg... Og jeg ønsker deg lykke til med de valgene du står overfor! :-)

Skjult ID med pseudonym Projeksjon lø. 8 nov. 2008 10:47

Takk Lilleulv :-) Du svarer veldig bra.
Du bruker ikke noe mot meg når du refererer til mitt tidligere innlegg om fyren i barnedåpen ;). Det er absolutt en paralell og jeg tenker jeg ikke er enestående i mitt eksempel.
For meg så handler det kanskje mest om å være tro mot seg selv. Om å lytte til sin indre røst og mest av alt være god og være sin egen beste venn.

En flott dame sa en gang til meg: "Vær mot deg selv som du er mot andre". I denne setningen ligger det en stor sannhet. Sørger vi for å være lykkelige og tar hensyn til oss selv så vil det spre seg kjapt til våre relasjoner.

Jeg er ikke en person som dveler eller angrer på noe, det er meningsløst. Heller ikke er jeg redd for å gå glipp av noe. Min utfordring ligger helt å holdent i å vite hva jeg vil. For vi er også bundet opp mot andre ting som ansvar for barn vi selv har skapt.

Takk igjen Lilleulv for hell og lykke. Jeg ønsker det samme til deg og Sukkerfolket på en lørdag som denne! :))

Skjult ID med pseudonym /b/ lø. 8 nov. 2008 11:04

Projeksjon, du gjentar at skal lytte til din indre røst.

Jeg er enig i det, men husk at du også må klare stilne den indre dialogen(kan lette forveksles med indre røst).
Det er den indre dialogen som vanligvis pludrer det til for oss vinglere.
Jeg har nå etter 30år endelig klart få en rutine at når den indre dialogen setter igang avbryter jeg den og
sier "thanks for sharing, now leave".

(kvinne 50 år fra Oslo) lø. 8 nov. 2008 11:30 Privat melding

Dette var et spennede tema og jeg slenger med med i valsen!

@/B/
Kan du definere forskjellen på indre dialog og indre røst?
Høres ut som du har utviklet et verktøy / rutine for å styrke ditt eget fokus!
"thanks for sharing, now leave".
Vil du fortelle mer om hvordan du skiller og jobber med dette i praktis?

Skjult ID med pseudonym /b/ lø. 8 nov. 2008 11:54

indre røst er den snikende følelsen. ikke formulert i noen setinger men heller en stemme som
sier at noe er riktig eller galt.
Eks, på date er daten din kjekk, smart, ydmyk og spennende. han ber deg med hjem for en kopp kaffe.
Selv om du fakisk liker han, får du plutselig følelsen av at du skal IKKE bli med han hjem. du kan ikke forklare det
men følelsen er der og du sier istede at dere ringes...
Da var det en indre røst som sa til deg noe.

indre dialog er når man har hele setninger eller samtaler i sitt eget hode. typsisk er dette et jenteproblem.
JEnter har med simultankapasitet sin en stygg tendens til å lage syttitusen scenarioer på et sekund, og disse
er som en samling noveller.
eks, på date igjen, med en ny kjekk, smart, osv mann. Midt i daten får han en tekstmelding på mobilen, men han
tar den ikke opp for å se på den. Du spør om han ikke skal sjekke og han svarer at nå er han jo på date med deg, så
mobilen kan vente.
Da setter plutselig den indre dialogen igang imens han er å bestiller drikke. Du tenker, kanskje han ikke turde se på
telefonen fordi han har fler jenter for hånden, eller kanskje det var barna hans og da er det egentlig uansvarlig å ikke svare,
eller kanskje han er gift at han har løyet om å være singel at kona prøver få tak i han... osv Tusen slike mulige svar.
DEN indre dialogen er man stort sett ikke tjent med å tulle seg inn i.
Det jeg har klart å få til nå er at jeg gjenkjenner når hodet begynner å spinne, og da avbryter jeg med å
si til den indre dialogen min "takk for synspunktene, men vær stille". Dette for å gjenta kontrollen, for lar man den
indre dialogen spinne kan man klare overbevise seg selv hva som helst, og skjeldent noe posetivt.

Skjult ID med pseudonym Perle62 lø. 8 nov. 2008 12:08

Så bra å "endelig" ha kommet til veiskille. Det ligger jo så mye gjennomtenkning og argumentasjoner for og i mot før man kommer dit.
Slik jeg leser deg er det slik at du ikke har noe imot den gamle jobben, og at miljøet var veldig bra der. Samtidig som du i din nåværende jobb får det du ønsker deg av utfordringer, men må ofre en del ekstra tid på å reise dit. Og så er det den nye jobben....

Stjeler den jobben du er i nå så mye tid at det er hovedårsaken til at du har søkt en ny, (og ikke det du beskriver som vinglete tilværelse) så bytt jobb. Uansett om du går til den nye eller gamle jobben kan du forhandle om å få kantraktfestet at du får utfordrende oppgaver. Hvordan dette skal utformes blir opp til deg og arbeidsgiver å utforme. Bruk gjerne som argument at du byttet jobb grunnet manglende utfordringer og at du ikke har noe ønske om å bytt jobb raskt igjen av samme grunn. Kanskje kan du be om et karriere opprykk? Så lenge referansene dine er så gode som du beskriver vil du ikke bli mistenkt for å måtte få mindre utfordrende oppgaver fordi du ikke løser dem på en god måte. *Smiler*

Å komme tilbake til en jobb du kjenner gjør at du kjenner systemer og strukturer og kan spare endel energi på dette. Dessuten vil kanskje dette valget fremstå som trygt? Men forstår jeg deg rett er du opptatt av nye utfordringen. (Det er det ikke noe i veien med, snarere tvert imot synes jeg :) Men å oppdage om et arbeidsmiljø er godt eller ikke er vanskelig å oppdage.
Men er du sikker på at det er bra så sjekk om den oppfyller de andre kravene du har til en jobb. Om du ikke allerede har gjort det så kan det anbefales å lage en liste med krav du synes er viktige, mindre viktige og "kjekt å ha" kategorier. Mange lokker med blendende "kjekt å ha" insentiver som til syvende og sist ikke er mer enn det... kjekt å ha, og betyr lite om andre ting skulle lage skygger i arbeidssituasjonen. Har skrevet mye mer om resten av det du beskriver, men tror jeg stopper her.
Lykke til med ditt valg!

Skjult ID med pseudonym Zhair lø. 8 nov. 2008 12:10

Er indre røst det samme som intuisjon/ magefølelse?

Om indre dialog kan være unyttig grubling så er jeg helt enig.
Men kvinners evne til å fange mye informasjon er egentlig en fin egenskap. Kunsten det må være at man ikke forutsetter noe. Men lagrer alle innput slik at man på den måten gjør seg opp en mening om situasjonen eller menneskene på sikt. Tar seg tid til å analysere med andre ord....

Om kvinner automatisk tenker negativt om mannen får en sms er det andre ting det handler om. Det kan jo like godt være at han liker å være høflig i andres selvskap. Den ser jeg veldig godt da det er tusen mulige svar på valgene andre tar. En fin reflesksjon på morgenkvisten og takk for svar.

Skjult ID med pseudonym Luring lø. 8 nov. 2008 12:18

@/b/

Er du mann eller k. ? ble litt forvirret !!

fint innlegg !

Skjult ID med pseudonym Projeksjon lø. 8 nov. 2008 14:10

/b/

Takk for påminnelsen! Jeg er enig i at det er viktig å skille. Jeg er en daglig meditasjonsfreak og jobber mye med å stilne min indre dialog. Jeg vil beskrive denne som egoet, og det er faktisk denne som roter litt.
Det som er viktig er å være klar over hva denne delen av oss kan tiltrekke seg. Så derfor sier jeg som deg etter at den er oppdaget og hørt: nå kan du gå. I denne prosessen vil jeg mene at det er viktig å se hva den vil selv om man ikke gir etter. For overser vi den kan det ofte resultere i, som i mitt tilfelle, et uttrykk "der ute".

Nå er det tid for meditasjon! Indre stemme/røst vil jeg si er intuisjon og den får man best tak i etter stillhet :).

Skjult ID med pseudonym Zhair lø. 8 nov. 2008 14:19

Hva kan den indre dialogen tiltrekke seg?

Skjult ID med pseudonym Projeksjon lø. 8 nov. 2008 14:19

Perle62

Takk for fine innspill. Du sier det på en ryddig og fin måte. En del research skal til :). Forøvrig ellers så er dette et karaktertrekk ved meg jeg ikke er fortrolig med. Det lar seg absolutt løses :).

Liste skal lages i dag :o).

Skjult ID med pseudonym Projeksjon lø. 8 nov. 2008 14:26

Zhair

Et eksempel av hva den kan tiltrekke seg er skrevet i mitt første innlegg. Om jeg er en overdreven perfeksjonist ubevisst/bevisst så gjentar den indre dialogen en god del krav i løpet av en dag. F.eks: "Det gjorde du ikke bra nok, om jeg bare går ned 5 kilo etc.." Noe vil vi alltid ha men det gjelder å ha en balanse av hva man sier til seg selv og ikke overvekt av "gjør det bedre" kommentarer. For de fleste er dette ubevisste signaler til oss selv og ikke direkte dialog.

Min mening er at inntil jeg klarer å gjennomskue denne dialogen og heller sette pris på meg selv som jeg er, så kan jeg tiltrekke meg mange mindre heldige forhold. Dvs. i mitt tilfelle ekser som er det samme utad som jeg er "innad".

Skjønner du?

Skjult ID med pseudonym Zhair lø. 8 nov. 2008 14:37

Mener du at de problemene vi har som vi ikke er bevisst eller har kontroll på tiltrekker seg menn med samme type problemer?
- "Dvs. i mitt tilfelle ekser som er det samme utad som jeg er "innad"

Skjult ID med pseudonym Projeksjon lø. 8 nov. 2008 15:28

Ja, det vil jeg si Zhair.

I mott tilfelle så var jeg sammen med en sjalu, til tider meget sint mann. Det er ingen enkel forklaring på dette, og vi kan bare svare for oss selv. I starten så så jeg ikke disse sidene, men som vi ble kjent og når jeg forsøkte avvikle forholdet så kom sidene sterkere frem.
Jeg har i den senere tid sett at på det tidspunktet vi møttes så hadde jeg det alt annet enn bra med meg selv. Sinnet mitt har jeg jobbet med (sinne innad), og innsett i ettertid at jeg var ekstremt engstelig for å bli forlatt.
Denne mannen jeg trodde var min "fiende" var også min "venn" (dualitet), og ved å treffe han fikk jeg muligheten til å se på meg selv i ettertid.

Skjult ID med pseudonym Zhair lø. 8 nov. 2008 17:28

Glimrende måte å se tingene på Projeksjon.

- da blir alt læring og det igjen er en bra positiv fokus! Jeg er veldig med på at mange vi møter på ferden er gode læremestere på en aller annen måte. Det mest spennede er å se at de man kanskje har irritert seg mest over, kan være de beste læremestere sett i forandringens ettertid !

Skjult ID med pseudonym Zhair lø. 8 nov. 2008 17:44

Du kan velge i mellom tre jobber med samme oppgaver:

Den du hadde - hva var problemet der og er det sansynlig at ting er bedre? Har du falt for smiger / sjefen ønsker deg? Trygghet?
Den du forlater! - bra oppgaver men mye reising- kan den tilrettelegges? Arbeidstider, hjemmekontor osv?
Den nye - nærhet til hjemmet samme oppgaver - kanskje bedre miljø en din første jobb?

Lønn, pensjonsordninger frynsegoder osv!

Bransje
- vil du drive med det du driver med? Kanskje du egentlig kjeder deg?

Skjult ID med pseudonym /b/ lø. 8 nov. 2008 18:10

<Zhair 12:10-8/1
<Er indre røst det samme som intuisjon/ magefølelse?

Det definerer du selv. Men ja jeg kan også kalle det intuisjon/ magefølelse.
Det som er med indre røst er vel kanskje nettopp at det er litt udefinerbart.
Samme som kjærlighet eller glede for den saks skyld. Det bare er, også putter man på egne merkelapper for
å prøve fatte det med sinnet. Det trenger man jo egentlig ikke.

@Luring
Jeg er en sånn mann sak(med liten 'm', mann er ikke et egennavn :-) ).

Skjult ID med pseudonym Luring lø. 8 nov. 2008 19:11

@ /b/

Jeg skjønner ikke hva du mener ? :(

Skjult ID med pseudonym Zhair lø. 8 nov. 2008 19:13

Tenk luring tenk ......

Skjult ID med pseudonym /b/ lø. 8 nov. 2008 19:22

@Luring

Sånn generellt av det jeg har skrevet eller detta med 'm'?

Skjult ID med pseudonym Luring lø. 8 nov. 2008 19:37

@ /b/

:-) sånn generelt så lurer jeg på om det kansje er deg som ikke forstår ? :-) jeg spurte om du er mann eller kvinne , så det blir til dette med M , ja !

Skjult ID med pseudonym Zhair lø. 8 nov. 2008 19:47

Du luring
- et tips om du er en mann.

Hva er de kvinner skriver i sine profiler skriver de at de ønsker seg en ekte Mann /eller en ekte mann?

Skjult ID med pseudonym /b/ lø. 8 nov. 2008 19:59

exactamundo Zhair ;) you got it

@Luring
Kort direkte svar; Jeg er mann.

Skjult ID med pseudonym Luring lø. 8 nov. 2008 20:06

@ /b/

Exactamente !!! mann med m :-))

@Zhair,

Takk :.....Jeg er mann !

Skal ikke avspore mer !

Skjult ID med pseudonym Zhair lø. 8 nov. 2008 20:14

- men hvorfor er ikke vi på sukkerfest ? det lurer jeg på i kveld....lurer dere på det samme? ( bare for å avspore pittellitt)

Skjult ID med pseudonym /b/ lø. 8 nov. 2008 20:23

jeg skulle vært på sukkerfes(dammit),
men så hadde jeg gjort en avtale med foreldrene mine for en milliard år siden(eller 6000år for kristene) som gjorde at jeg
ikke bestillte billett. Det var dumt, for her sitter jeg nå da, og gamlingene har dratt hjem.... Kunne jo vært på fest jeg nå...

Neste fest skal jeg pokker-i-mæ på...

Skjult ID med pseudonym Luring lø. 8 nov. 2008 20:26

Jeg har barnehelg .-)

Skjult ID med pseudonym Zhair lø. 8 nov. 2008 20:27

Ja, herregud er sikker moro der også vet du. Hundrevis av single glade mennesker hot hot hot !!!!
- men du klarer sikkert å lure deg inn ennå?

Skjult ID med pseudonym /b/ lø. 8 nov. 2008 20:34

lure meg inn vurderte jeg faktisk, men så fannt jeg ut at jeg ikke gadd det heller.

Det kommer alltids en fest... :)

litt trist er det likevel at ikke jeg får se hattene til sukker-soldatene. håper noen tar bilder.