Alle innlegg Sukkerforum

Hvorfor skriver du under pseudonym?

Vis siste innlegg
(mann 49 år fra Hordaland) ti. 24 nov. 2015 02:07 Privat melding

Ser at flere bruker forum for å få ut sin egen frustrasjon, og de gjør dette ved å bruke pseudonym. Dette kan skape en kjølig atmosfære på forumet, der nye deltakere vegrer seg for å komme innpå. Vil gjerne ha en diskusjon om hvorfor flere og flere bruker pseudonym i stedet for sitt egentlige navn her inne, når det nettstedet er lager for er å ordne dater/varige forhold. Ser helst at de som svarer, svarer uten pseudonym, men en trenger ikkje å relatere til eller navngi sine egne pseudonym.

Skjult ID med pseudonym 1234 ti. 24 nov. 2015 09:38

Jeg er en privat person og, i tillegg, nokså sær og egen. Dette er viktig for meg å bevare. Jeg skiller meg ikke fra mengden fordi jeg må; jeg skiller meg fordi jeg vil. Min integritet og min essens er det mest verdifulle jeg har (her) og det vokter jeg så godt jeg kan.

Jeg trives bedre i en litt mer lun og "kjølig" atmosfære enn en glovarm atomsfære der alt er mer kaotisk og jeg bestrider din påstand om at det er enklere å bli med på diskusjoner i et forum der alle kjenner alle inngående og alle har (mer eller mindre) fått faste roller som i et skuespill.

(kvinne 41 år fra Buskerud) ti. 24 nov. 2015 11:26 Privat melding

Jeg skriver hovedsakelig med åpen profil, men det hender innimellom at jeg skriver med pseudonym der jeg kan se enkeltpersoner (pseudonyme) har skrevet

Jeg ønsker å bidra positivt uansett:-))

(mann 52 år fra Oslo) ti. 24 nov. 2015 11:36 Privat melding

Ikke for å snakke spesielt om dette forum, det er tross alt om ting som er så privat at man kanskje ikke ønsker at naboen skal vite? DOg er det gjennomgående i offfentlige fora at folk som bruker pseudonym oftest gjør det for å slippe situasjonerder folk tar mannen ikke ballen. Jeg bruker pseudonym i offentlige debatter slik at det skal være det jeg skriver som teller, ikke hvem jeg er.

(kvinne 45 år fra Oslo) ti. 24 nov. 2015 11:56 Privat melding

Jeg skriver også mest under pseudonym. Litt av samme årsak som Nyvår45 og litt fordi at jeg ikke ønsker å gi opplysninger av personlig karakter til Gud og hvermannsen.
Jeg har også sett at Google får treff på søk i Sukker - og det er nok noen av mine meninger jeg ikke ønsker å forevige. Vikle ikke syntes det var ok om barnet mitt fant et innlegg om sex på et forum og så bilde og meningsytring fra moren sin!

Skjult ID med pseudonym MsObvious ti. 24 nov. 2015 12:00

Svarer ikke med egen profil, fordi det ville vært åpenbart hvilket pseudonym som er mitt uansett.
Jeg skriver med pseudonym av tre hovedårsaker.
1) Dette er bare tidsfordriv for meg, ikke en del av "partnerjakten". De som er her inne er jevnt over for gamle til å være aktuelle partnere, og jeg har ikke noe behov for å "avsløre" meg for dem.
2) Jeg liker å kunne mene ting uten at utenforstående som ikke er med i diskusjonen får greie på det. Dvs. bekjente, kollegaer osv. som leser på forum uten at jeg engang vet at de er på sukker.
Og 3) Jeg ønsker faktisk ikke at noen skal ta kontakt med meg pga. det de har lest på forum. Men jeg er meg selv selv om jeg gjemmer meg bak pseudonymet, oppfører meg ikke som en annen, og går aldri inn for å lage konflikt.

Skjult ID med pseudonym Mann38 ti. 24 nov. 2015 12:31

Dette er egentlig en interessant problemstilling, hvorfor har folk som meg opptrådt anonymt på nett i tjuefem år? Trådstarteren legger imidlertid noen forutsetninger for tråden, og dermed blir diskusjonen lukket.

TS hevder for det første at flere bruker forum for å få ut sin egen frustrasjon. Det er meget mulig, men dette forekommer jo like ofte fra folk uten pseudonym: man får ikke svar på meldinger, hvorfor har folk profiler uten bilde, hvorfor er LOOKS-funksjonaliteten så dårlig er ting som kom opp i toppen av hodet mitt her nå. Det kan imidlertid hende at TS sikter til at folk får ut sin frustrasjon ved å gå løs på andre her, og da må man nesten spørre seg om TS har noen konkrete eksempler å komme med. Jeg klarer fint å tenke meg to, uten at jeg har lyst til å nevne navn, men den ene av disse opptrer jo konsekvent uten pseudonym, så dette slår også beina vekk under trådstarters forutsetning.

Videre hevder trådstarter at nye deltakere vegrer seg for å komme innpå her. Dette er også en grunnleggende forutsetning som TS tydeligvis mener skal lede til konklusjonen at alle skal stille med egne profiler. Denne forutsetningen slår imidlertid begge veier. Jeg ville for eksempel aldri i verden ha deltatt aktivt her under 'fullt navn'. Profilen min her er med bilder og mange opplysninger, og er dermed lett sporbar til andre sosiale medier hvor jeg er temmelig aktiv, og hvor venner, barn og familie befinner seg. Dette forumet er lett søkbart for omverdenen, og her diskuterer vi alt fra personlige preferanser innen sex, samliv og forhold til at vi småflørter litt. Dette er jeg ikke interessert i skal forbindes med meg i andre sammenhenger, det gir meg frihet til å si det jeg mener og føler. Og jeg vet at flere her har det på samme måte, og dermed er også denne forutsetningen som TS legger til grunn tilbakevist temmelig grundig.
(fortsettes)

Skjult ID med pseudonym Mann38 ti. 24 nov. 2015 12:31

(fortsatt fra forrige innlegg)
Selv prøver jeg å oppføre meg som folk her, til tross for at jeg kan være himmelropende uenig med folk. Jeg kan selvsagt ikke feie for andres dør, men tar vare på meg selv. Slik det er i andre sammenhenger så får man også her kollisjoner mellom forskjellige personligheter, og dette kan være interessant å observere med eller uten popcorn :), men dette gjelder i like stor grad folk med navn og bilde som personer med pseudonym.

Deretter fyrer trådstarter løs med at nettstedet er laget for å ordne dater / varige forhold. Det stemmer jo, men jeg finner ikke datene mine her på forumet, de finner jeg på onlinelistene og i profiler jeg leser — og noen søte damer som leser min og blir interessert :). Her på forum foregår det diskusjoner om personlige og upersonlige ting, tidtrøyte osv, slik jeg har poengtert tidligere her. Hvis dette med pseudonym var et stort problem utover å tirre noens nysgjerrighet (som jeg mistenker er hovedmotivasjonen for denne tråden), så tror jeg heller ikke Sukker ville tillatt pseudonym. Hvis jeg skal anta noe om sukkers motivasjon for å tillate pseudonym, så er det å gi folk frihet til å usjenert kunne delta i diskusjoner om sex, dating og samliv uten å være redd for at dette kan finnes av unger og andre man ikke ønsker skal vite detaljer om feks ens eventuelle preferanser i den ene eller andre retningen.

Dette var alt jeg hadde å si i denne tråden, takk for meg.

(mann 49 år fra Hordaland) ti. 24 nov. 2015 12:38 Privat melding

@Mann38: Takker for godt og saklig innlegg :)

Kan være eg la for mye i innledningen min, men bra at det skaper debatt ihvertfall :)

Takker til de andre som og tar del her :)

(mann 49 år fra Hordaland) ti. 24 nov. 2015 12:44 Privat melding

Min innledning er basert på mine tanker rundt temaet. Eg skal ikkje komme her å påstå at det er absolutte sannheter. Folk har forskjellig motivasjon for hva de gjør, på samme måte som eg og har. Derfor passet eg på å skrive at anonymiseringen "kan" skape kjølig atmosfære, og ikkje at den gjør det hele tiden...

Skjult ID med pseudonym Antonyma ti. 24 nov. 2015 12:50

Tatt i betraktning at @ts egentlig vil ekskludere de med pseudonym i svarene eller legge føringer for hvem og hvordan folk skal velge å svare skal han være fornøyd med at så mange med pseudonym gadd i svare i hele tatt! ;) Jeg er uenig i premissene trådstarter legger til grunn (som mann38) og heller mot at her er det nysgjerrighet og/eller ønske om å sette noen i dårlig lys som er det egentlige motivet. Har ikke sansen. Pseudonym er en mulighet her inne og folk har ulike legitime grunner for å velge det,og så vidt eg ser gjør det diskusjonene mindre konsensuspreget, noe som er bra. så...deal with it! ;)

(kvinne 54 år fra Oslo) ti. 24 nov. 2015 12:50 Privat melding

Hvis noen ikke vil ta kontakt med meg pga noe jeg har skrevet på Forum så er det greit.
Hvis noen vil ta kontakt med meg pga noe jeg har skrevet på Forum så er det greit.
Jeg tror at vi i våre meninger og ytringer her å Forum ofte er langt ærligere enn vi er i profilteksten vår. Her får du lese hva jeg mener - ikke hvem jeg tro jeg er.... Tenker jeg da.

Men ser samtidig at man ikke vil skrive "som seg selv" i tråder om svært personlige temaer. Start en tråd om intimbarbering og så og si alle skriver med pseudonym. :)
Jeg forstår også at mange bare har Forum som hygge og fjaserier (det har for så vidt jeg også) og ikke vil profilere seg her. Jeg forstår også utmerket godt at mange vil ha en lav profil på Sukker sånn rent generelt. Ser ikke noe problem her jeg. Man blir jo kjent med pseudonymene også - ikke sant?

Det litt morsomme hadde jo vært å havne på date med en som etter hvert avslørte at han har "kranglet" med meg på Forum, uten at jeg visste at det var ham.

Skjult ID med pseudonym 1234 ti. 24 nov. 2015 12:52

Grundig og bra skrevet, Mann38! Du inkluderer ting jeg ikke engang har vurdert spesifikt for forumet her og jeg er veldig takknemlig for ditt innspill.

Vet ikke om denne var tilsiktet (forhåpentligvis ikke), men jeg klarer ikke dy meg:
Skjult ID med pseudonym MsObvious ti. 24 nov. 12:00
"Svarer ikke med egen profil, fordi det ville vært åpenbart hvilket pseudonym som er mitt uansett."

Hah!

Skjult ID med pseudonym Antonyma ti. 24 nov. 2015 13:02

Apenbart at det ville være msobvious ja👏👏.. Good one! ..og sannsynligvis tilsiktet tenker eg 1234:)

(mann 49 år fra Hordaland) ti. 24 nov. 2015 13:03 Privat melding

@Antonyma: Om du hadde lest mer nøyaktig hva eg skrev, så ser du at eg avslutter med: Ser helst at de som svarer, svarer uten pseudonym, men en trenger ikkje å relatere til eller navngi sine egne pseudonym.

Eg prøvde altså ikke å ekskludere de som skriver med pseudonym fra å svare, men oppfordret folk å svare direkte med egen profil. Alle skal selvfølgelig få legge frem sine synspunkter. Noe som folk tydeligvis også gjør.

Bortsett fra det, så takker eg for dine synspunkter, og ser de som valide.

Mange gode argumenter for anonymitet her inne, og eg støtter de fleste. Er jo anonym eg og, innimellom. Ser at folk har forskjellige behov og ønsker i forhold til dette...

Skjult ID med pseudonym Antonyma ti. 24 nov. 2015 13:34

Jeg las nøyaktig hva du skrev jeg @ts;) og ser på det som et forsøk på å legge føringer på hvordan man skal svare..og hvem som skal svare. Står for det eg har skrevet. Siste setningen din er vel litt overflødig i alle tilfelle..??.du hadde vel ikke forventet at folk til alt overmål skulle relatere til pseudonym eller til og med navngi egne pseudonym i tillegg til evt å svare uten pseudo?? Enten er du naiv eller så anser du pseudofolk som naive tenker eg da;) ...setningen som står igjen da er "jeg ser helst at de som svarer, svarer uten psuedo." Her hadde du egentlig fortjent å kun få svar fra de som skriver med åpen profil spør du meg, spesielt tatt i betraktning alt du tillegger pseudofolk av intensjoner (få ut frustrasjon) og at vi skaper kjølig miljø (at du skriver "kan" tar ikke bort brodden desverre). Du generaliserte mhp pseudonymfolka, men eg mistenker som sagt at dine (an)klager egentlig retter seg mot noen få, og da blir adressa litt feil tenker eg.

(kvinne 36 år fra Akershus) ti. 24 nov. 2015 14:14 Privat melding

Ikke mye erfaring fra forumet her, men hvordan får man pseudonym som ikke er det samme som nicket?
Hjelper jo ikke så mye å skrive under pseudonymet skm82 når det er navnet mitt her inne :-)

Skjult ID med pseudonym Mann38 ti. 24 nov. 2015 14:58

Elis10 ass. Bra! Kurt Vonnegut er alltid god å ha i referansebunken.

Et annet utsagn av ham fra 'Timequake' er «If you can't say something nice, then don't.» – mange i forskjellige fora kunne med fordel lagt seg akkurat den på minnet.

Skjult ID med pseudonym MsObvious ti. 24 nov. 2015 15:13

Om du ikke føler for å ta motsatsen til din diskusjon i tråden, runbas, så bare hiv meg ut herfra, så kan jeg lage en egen tråd. Det jeg lurer på er hvorfor det er "viktig" for dere å vite hvem som er bak pseudonymet? Legger inn den forhåndsantagelsen fordi det kommer frem av tråden at enkelte ikke ønsker at andre konsekvent skal bruke pseudonym. Oppførsel er jo viktig enten man skriver med eller uten ansikt, så det blir litt for enkelt å plassere det bare der.

(mann 49 år fra Hordaland) ti. 24 nov. 2015 15:21 Privat melding

@MsObvious: Eg tar imot alle innspill, eg. Ville jo se hva folk mente. Ser at en legger mer i mine påstander enn eg selv la i de, men det er greit nok. Har ingen intensjoner om å lempe noen ut fra noe som helst, eg. Føler dog det var klosset av meg å ta opp samme opplegget i andre tråder... :P

Og synes det er greit at folk bruker pseudonymer. Som eg har skrevet, så gjør eg det jo selv også noen ganger :)

Skjult ID med pseudonym MsObvious ti. 24 nov. 2015 15:33

Sånn, ny tråd, så kan vi diskutere det også. :)

Skjult ID med pseudonym Apache ti. 24 nov. 2015 15:45

Jeg skriver det samme her som i en annen tråd da det nå er en egen tråd om teamet.

Jeg er den samme med og uten pseudonym. De som er ufine er det uansett. Har sett mange som skriver med profilen og blir personlige under en debatt. 

I avisredaksjoner har det lenge vært diskusjon om å bruke sitt eget navn el. nickname, og mange mente at ved bruk av egne navn ville kommentarfeltene bli bedre. Men sannheten viste seg at stygg i munnen var de som brukte sitt eget navn også. På fb har det gått så langt at politiet har sin egen fb-gruppe for å ta verstingene. Vg ringte opp de som var nettroll. 

Konklusjonen er at de som er de som er ufine er det uansett, og bryr seg ikke om de viser bildet sitt.

Skjult ID med pseudonym Apache ti. 24 nov. 2015 15:59

Det er klart at det man er på forumet er noe man er. Her viser man mer av seg selv enn på Profilsiden der mye er pyntet på for mange. Derfor har jeg foreslått for Sukker at det må gå an å kontakte pseudonymfolkene som er interessante på en el. annen måte uten at det røper hvem dem er.

(mann 40 år fra Buskerud) ti. 24 nov. 2015 16:35 Privat melding

Pluss 1 @ apache..
Skulle gjerne kontaktet noen som er anonym, gjerne på en slik måte at de forblir anonym.. Forresten gjelder det både menn og kvinner.. Noen ganger jeg har lyshastigheten å utdype eller be om utdypning utenom forumet.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ti. 24 nov. 2015 17:07

Som så mange andre sier. Forumet er tidsfordriv (mens jeg venter på interessante profiler skal dukke opp eller mot all forventning ta kontakt) og absolutt ingen sjekkearena.
Med unntak av ei, så er det heller ingen av interesse her på forumet.
Hverken som poster med åpen profil eller som trigger nysgjerrigheten min gjemt bak pseudonym.