Alle innlegg Sukkerforum

Pseudonym - hvorfor ikke?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym MsObvious ti. 24 nov. 2015 15:30

Det har dukket opp et spørsmål om hvorfor folk bruker pseudonym, og det kommer frem av tråden at noen kan synes at det er litt plagsomt at vi gjør det. Hva er årsakene til at du mener vi bør droppe pseudonymet? Hvorfor er det "viktig"/ønskelig for deg at jeg, og de andre, gir opp anonymiteten og begynner å diskutere med bilde?

Skjult ID med pseudonym Apache ti. 24 nov. 2015 16:17

Jeg synes at det er dumt å kuppe tråden til @Runbas.:-) Det ville jeg sagt med profilbildet også. Jeg er den samme med og uten pseudonym.

Skjult ID med pseudonym Cllou ti. 24 nov. 2015 16:19

Hvorfor bruke utere hvorfor noen gjør det
Hvorfor ikke bruudonym?

Hva blir neste tråd?

Hvorfor både bruke og ipseudonym?
For å kunne diskkke bruke pseudonym?
Hvorfor verkke pseen bruke eller ikke bruke pseudonym?

(kvinne 42 år fra Vestfold) ti. 24 nov. 2015 16:20 Privat melding

Forstår hva du mener Villrosa. Du kjenner jo en del herifra, både med og uten pseudonym, og ser at det kan være forvirrende. Selv er jeg ganske fersk her og kjenner ingen. Om de skriver åpent eller skjult bryr jeg meg lite om. Selv gidder jeg ikke å bruke energien min på å delta i tunge diskusjoner. Jeg slenger inn en kommentar innimellom hvis jeg føler for det, eller har noe jeg kan bidra med. Det blir for det meste fjas og useriøse morsomheter, kun fordi jeg kjeder meg og skal slå ihjel litt tid. Har ingen problemer med å skrive åpent selv, men forstår at enkelte velger å "gjemme" seg.

(kvinne 42 år fra Vestfold) ti. 24 nov. 2015 16:26 Privat melding

Flirer av dere to @Soleie og @Cllou😂

Skjult ID med pseudonym MsObvious ti. 24 nov. 2015 16:26

Hensikten har ikke vært å kuppe noen tråd, heller ikke å starte en haug med tråder med ulike pseudonym-vinklinger. Om noen opplever det som harselering eller å tråkke på tær så er det overhodet ikke ment sånn.
Denne tråden blir en slags parallell tråd, fordi den er vinklet andre veien. For meg som er en konsekvent bruker av pseudonym så får runbas sin tråd meg til å lure på hva som er argumentene for at man "burde" slutte, fordi jeg på egenhånd har vanskelig for å se dem. Det var ment som en tråd nummer to som utfyller den andre, ikke som en konkurrent.

(mann 47 år fra Oslo) ti. 24 nov. 2015 16:27 Privat melding

@Villrosa
Jeg fremstår iblant som større dust m/ pseudonym. (Ikke ved å håne andre men via dårlig humor.) Men jo bedre folk kjenner meg jo mer ser de denne fatalt dårlige humoren i virkeligheten og det er ikke noe jeg egentlig prøver å skjule.

(mann 47 år fra Oslo) ti. 24 nov. 2015 16:35 Privat melding

Og jeg liker deg både ved ikke bruk av pseudonym eller uten pseudonym, Villrosa ;-)

Skjult ID med pseudonym Apache ti. 24 nov. 2015 16:35

@MsObvious: Godtar den i og med Runbas vil helst ikke ha svar fra Pseudonymfolket.:) Ellers er vinklingen hans mest ment å provosere, antar jeg.

(mann 49 år fra Hordaland) ti. 24 nov. 2015 16:45 Privat melding

Hahahahaha :D Fantastisk. Skrev jo flere ganger at eg selv også noen ganger skriver med pseudonym. Jaja. Slik er det... Folk leser ting slik de selv ønsker å lese det ;)

Og var da flere svar fra de med pseudonymer, og følte ikkje at eg trakasserte de på noen måte utover i tråden ;)

Skjult ID med pseudonym Cllou ti. 24 nov. 2015 16:47

Du TRAKASSERTE dem. Ser det på SMILET ditt :)
(Hø?)

Skjult ID med pseudonym Cllou ti. 24 nov. 2015 16:48

Neida :P

Skjult ID med pseudonym MsObvious ti. 24 nov. 2015 16:49

Jeg føler meg overhodet ikke trakassert heller, har ingen problemer med tråden din. Har til og med en oppfatning av deg som en hyggelig fyr ;) Men du HAR etterlyst at vi alle sammen opptrer med ansikt innimellom, du er ikke den eneste heller, og jeg lurer på hvorfor man har det ønsket. Ikke fordi jeg føler meg angrepet, men fordi jeg er nysgjerrig.

Skjult ID med pseudonym MsObvious ti. 24 nov. 2015 16:54

Haha, ansiktsvariasjon, ja. Det er nok ikke godt nok argument for meg, men jeg kan skjønne at man føler seg mindre utsatt når man deler det med noen ;)

(mann 49 år fra Hordaland) ti. 24 nov. 2015 16:55 Privat melding

Min agenda var mer å få satt fokus på nettrollene som gjemmer seg bak pseudonymer. Men slik eg har forstått det på flere her etter tråden, så er nettroll nettroll uavhengig av om de er under profilbilde eller ikkje...

Og trakk tilbake et innlegg eg hadde lagt inn i annen tråd også. Får skylde på vinen eg hadde i går, angående det ;)

Ellers så ser eg det som helt greit at folk opptrer under alter ego når de ønsker det. Ser og at flere tråder er mer dominert av slikt nå enn tidliger...

(kvinne 46 år fra Rogaland) ti. 24 nov. 2015 17:22 Privat melding

Å delta med full profil gjør at man samtidig legger seg lagelig til for "hogg", og det er noe man på forhånd må vurdere om man tåler. Med full profil risikerer man også "å skyte seg selv i foten" rent dating-messig. Her kan det slå begge veier. Men så lenge man kan stå for det man skriver og argumentere for det på en saklig og god måte så bør det jo gå greit. Dog hadde det vært interessant å se hvordan klimaet på forumet hadde blitt hvis alle postet under pseudonym.

Skjult ID med pseudonym 1234 on. 25 nov. 2015 15:52

Jeg har fremdeles ikke sett noen "stå fram", fronte sin avatar, med noe annet enn bilde (som vi jo alle vet i beste fall er et glansbilde, men mest sannsynlig retusjért). Ingen ekte navn i profilene, ikke engang fornavn.
Hvor stor er forskjellen på å være ganske anonym og litt anonym?
Og hvor stort sannhetsvitne er en profil på et nettsted som dette?

Den absolutt eneste grunnen jeg kan se som fordelaktig med å skrive med åpen vei inn til egen profil, er at forumfolk kan finne tilgang. Men tilogmed dette argumentet virker både for og mot.

(mann 51 år fra Møre og Romsdal) on. 25 nov. 2015 16:03 Privat melding

Hvordan opprette man pseudonym, når jeg skal opprette en ny tråd, har lyst til å skrive om ett tema.