Alle innlegg Sukkerforum

Barn på bilder

Vis siste innlegg
(kvinne 46 år fra Østfold) on. 25 nov. 2015 18:29 Privat melding

Har sittet å tittet på profiler å i albumet de har ;) flere menn har bilder av barna sine i albumet ! Jeg mener at bilder av barn har ikke noe å gjøre på en slik som sukker å gjøre ! kunne aldri ha lagt inn bilder av barna mine her :) ja det er søtt å se på bilde av en far som har sin lille datter eller sønn på fanget men slike bilder burde man dele privat :) er folk uenig eller enig ?:)

(mann 52 år fra Hedmark) on. 25 nov. 2015 18:37 Privat melding

Man skal være ekstremt forsiktig med publisering av bilder av barn i alle fora, men her inne er et absolutt nei.
Mine barn har helt unike navn i verden, så jeg har aldri latt de bruke navnet sitt på nett før jeg mistet kontrollen da de kom i tenårene. Legge ut bilder av dem er bare ikke aktuelt. Ble faktisk litt irritert over at skolenes datasystemer ligger på nett med navn, selv om det er passordbelagt. Stoler ikke på at oppfølgingen på sikkerhets-siden er god nok.

Skjult ID med pseudonym opptimist on. 25 nov. 2015 18:41

Enig med laxen! Legg ut bilder av deg selv og kun deg selv.

(kvinne 51 år fra Oslo) on. 25 nov. 2015 18:46 Privat melding

Helt enig thelady. Har reagert på dette selv også.
Tar man med venner, kolleger eller andre, bør de ihvertfall spørres om de synes det er ok.

(mann 49 år fra Hordaland) on. 25 nov. 2015 18:52 Privat melding

Har sett mange kvinner med barn på bildene også.

Selv har eg et bilde av James Hetfield. Men de damene som ikke ser at det er han, er eg allikevel ikke interessert i.
Har og et bilde av slikkepinnen min (ref tidligere tråd om snoppen)

(kvinne 49 år fra Hedmark) on. 25 nov. 2015 19:18 Privat melding

Nei, barn har virkelig ingenting på en datingside å gjøre! Jeg er overrasket over hvor mange som faktisk legger ut bilder av barna sine..

(kvinne 46 år fra Østfold) on. 25 nov. 2015 19:46 Privat melding

Jeg ser jo ikke damens profiler men er sikkert noen som gjør det der også ! så mye rart som fins på en dating side så skjønner ikke at folk tør !! på fb kan man velge hvem som får se bildene , jeg bruker innstillingene der ofte på hvem som får se de :) men den muligheten har man ikke her , her blir alt offentlig !syns sukker burde hatt strengere lover på dette felte her inne ang barn på bilder :)

(kvinne 46 år fra Østfold) on. 25 nov. 2015 20:04 Privat melding

@ Ban Johan på Facebook kan man velge hvem som kan se de :) og på fb har man mere oversikt / kontroll noe man ikke har her på sukker :) hva andre er redd for kan ikke jeg svare på men jeg er redd for pedofile etc :)

Skjult ID med pseudonym tilhjelp on. 25 nov. 2015 20:04

Jeg personlig har valgt å ikke ha bilde av barnet mitt her.
Men kan jeg spørre hvorfor dere er så sterkt imot det? :)

Jeg kan være enig at man ikke skal ha bilder av andre i det heletatt, men hvorfor spesielt barnet?

(mann 52 år fra Hedmark) on. 25 nov. 2015 20:09 Privat melding

Egentlig helt latterlig at denne diskusjonen skal være nødvendig i det hele tatt, dette er ikke akkurat en nyhet. Det er forøvrig forbudt å publisere bilder av andre enn seg selv, uten samtykke, og barn kan ikke samtykke, så da legger man ikke ut barn overhodet på åpne forum.

Skjult ID med pseudonym tilhjelp on. 25 nov. 2015 20:12

Ja, er enig at det er helt feil å ta med nakenbilder av barn, og SPESIELT av andres barn da det kan være gode grunner til at akkurat det barnet ikke skal avbildes på sosiale medier.

Men at bilder kan bli redigert å havne på et pedofilt nettsted er ikke noe jeg selv tenker på. Det kan skje med alle. Det kan skje når jeg går med henne til barnehagen og noen fotograferer i snik. Eller på badeland feks. Det er ikke greit, men det er ikke noe jeg bruker energien min på fordi det er tilnærmet umulig å unngå om noen absolutt vil gjøre det.
(Men man minsker selvfølgelig sjansene betraktelig om man ikke legger ut lettkledde og nakenbilder på nett. )

Men jeg syns fortsatt diskusjonen blir dratt litt for langt når man sier at man ikke skal legge ut et bilde på sosiale medier for å vise venner og familier at ungen spiser en is på bursdagen sin fordi noen KAN bytte ut isen med noe annet feks.

(kvinne 46 år fra Østfold) on. 25 nov. 2015 20:14 Privat melding

Men hvorfor godtar sukker det @mundiare ? ;) burde ikke sukker ikke godskjenne slike bilder ? Sukker etter min personlige mening burde kun godkjenne bilder av kun den som har profil her :)

Skjult ID med pseudonym tilhjelp on. 25 nov. 2015 20:15

@mundari Ja, på et datingsted blir iallefall litt spesielt å legge ut. Det kan jeg iallefall være enig i.
Men det er stort fokus på hvor feil det er å dele i sosiale media. Men det virker som det likevell er greit å dele i avisen feks. (bursdager, fotballkamp osv.). Hva er forskjellen?

(mann 52 år fra Hedmark) on. 25 nov. 2015 20:20 Privat melding

Hovmester: Ja de kan det, men det er lite tvil om at de er innhaboile når de gjør det valget på barnas vegne, og derfor risikerer ansvar for eventuelle konsekvenser som måtte oppstå. Derfor bør hovedregel for ansvarlig voksne alltid være at: Ikke på noe åpent forum.
Det er barnets rett å klage på den voksnes forvaltning av foreldreansvaret når barnet blir myndig.

Jeg observer jo at det allikevel skjer, om en det er aldri så idiotisk.

(mann 52 år fra Hedmark) on. 25 nov. 2015 20:24 Privat melding

Tilhjelp:
Forskjellen ligger i ansvaret og kontrollen. Om et bilde fra en avis blir stjålet, kan man ansvarliggjøre avisen, i et åpent forum der eieren er i en annen verdensdel, har man ingen å saksøke. Aviser er også ganske godt trent på å ikke publisere bilder som kan bli belastende, og lokalavis-publisering av hyggelige hendelser blir sjelden belastende. en slik vurdering er det ikke sikkert du selv er trent på, og hvor aaksøker du facebook, og har du penger nok til advokater til å vinne?

(kvinne 46 år fra Østfold) on. 25 nov. 2015 20:25 Privat melding

Men la oss holde oss til tema :) tema er datingside :) Facebook blir en annen diskusjon syns jeg :) der har man mere kontroll :)

(kvinne 60 år fra Oslo) on. 25 nov. 2015 20:25 Privat melding

Legger man ut bilder av andre, uten deres samtykke, kan dette straffes med inntil 3 mnd fengsel, det burde gjelde for barn og, da de ikke kan gi sitt samtykke.

(mann 52 år fra Hedmark) on. 25 nov. 2015 20:26 Privat melding

TheLady:
Sukker burde selvfølgelig ikke godta bilder av identifiserbare personer utenom profilen selv. Hvorfor de gjør det er nok opp til moderator å svare på. Særlig siden deres sider er tilgjengelig utenfor medlemsmassen.

(kvinne 46 år fra Østfold) on. 25 nov. 2015 20:29 Privat melding

Enig @mundiare :)! jeg snakket med min biologiske far for ett par uker siden og han er politi/lensmann og han fortalte meg så mye trist at etter det ble jeg selv ennå mere strengere på fb :) men på datingside har jeg aldri hatt bilde av barna :)

(mann 52 år fra Hedmark) on. 25 nov. 2015 20:32 Privat melding

BanJohan:
Nei det har høyst sannsynlig ingen konsekvens, men nå er det slik at regelverket ikke skiller, før man oppplever det barnet som virkelig bestemmer seg for å ta en forelder.
Det jeg beskriver er i grove trekk jussen, og jeg har desverre en gang i tiden vært med å forme deler av den gjennom arbeidt i byråkratiet. Det betyr ikke at jeg liker eller ikke liker den.

(mann 52 år fra Hedmark) on. 25 nov. 2015 20:36 Privat melding

The Lady:
Folk i politiet som har arbeidet med dette har sikkert sett ting jeg helst vil slippe innrømme at finnes. At det diskuteres her blant oppegående voksne er et steg på veien til at folk tar til fornuft.
Personlig har jeg ikke fjasbokji-konto engang, så jeg er vel overforsiktig:-)
Et poeng å få med er jo at de som vokser opp nå i realiteten vil bli helt ufattelig mye mer eksponert enn vi kan drømme om å rekke, bare ved generasjonstilhørighet. Vil vi at våre barn ikke skal ha den minste mulighet til privatliv.

Og takk for at du laget tråden, det er et viktig tema.

Skjult ID med pseudonym tilhjelp on. 25 nov. 2015 20:38

Mundari:
Ref det siste du skrev til BanJohan her.
Så du kan med andre ord gå på en smell om du havner på feil fot med barnet ditt og hun/han går til sak mot at du delte et bilde når de var små?

(kvinne 46 år fra Østfold) on. 25 nov. 2015 20:41 Privat melding

Ja å den ser jeg @mundari :) jeg var en perriode flink til å dele bilder av prinsessa mi mulig litt for mye Pga det ble en vane rett og slett å dele på Facebook så slapp jeg å sende privat til de jeg ville skulle se :) men alle feiler og jeg har begynt å bruke innstillinger og holder på å lage en mappe kun for fam og de nærmeste vennene som kun får se fremover nå :) dette etter min far fortalte meg grusomme historier og hvor lett det er at bildene kan bli misbrukt :) når det gjelder på en datingside har jeg aldri forstått hvorfor de har med barna på bilde :)

(kvinne 52 år fra Oppland) on. 25 nov. 2015 20:50 Privat melding

Grunnen er vel enkel de vil vise frem noe de er glad i ,og seg selv i mamma eller pappa rollen .Stort sett alle smelter for familie idyll . Å det gjøres vel så ofte i andre sosiale medier at de glemmer det helt bort tror jeg , at andre kan misbruke bildene deres .
Om det er forsvarlig kan nok debatteres mye ,og lenge , Hvem har retten til å bli skjermet osv, vi lever i en teknologisk tidsalder der alt deles på et par sekunder om en ønsker det ..

(mann 52 år fra Hedmark) on. 25 nov. 2015 20:57 Privat melding

Tilhjelp:
Ja om en virkelig havner på kant med tenåringen, og ikke får ordnet opp før barnet fyller 18 kan en faktisk ha et problem. Jeg unner ikke noen å være de første til å sitte i retten ogfordvare seg mot søksmål fra egne barn, så min anbefaling er å være svært restriktiv.

(mann 52 år fra Hedmark) on. 25 nov. 2015 21:03 Privat melding

The Lady:
Å lagge lukkede mapper med svært begrenset tilgang er et helt riktig steg på veien. Vi kan jo ikke lukke oss helt inne, så noe blir lagt ut uansett. Da er formen en avgjørende el av hvor lett ting blir misbrukt. Og hvor grovt misbruket er er jeg glad jeg slipper vite, jeg har ikke søkt jobb i politiet...
Og flg råd fra far politi, han vet nok hva som foregår. Personlig har jeg bare vært i en diskusjon med folk fra dem, på et foreldremøte. Det var ikke politimannens kunnskap som skuffet meg, men foreldrene:

Elevene gikk i 6. klasse og det skulle diskuteres internett med representant fra politiet tilstede. Foreldre diskuterte og spurte om hva de skulle gjøre for å beskytte barna sine mot ubehagelige sider på nettet. TIl slutt gikk jeg lei av hykleriet og gjorde oppmerksom at en av de andre elevene hadde vist sønnen min grovporno i andre klasse, så det var vel litt for sent å tenke på moralkontroll av netttet. Det avsluttet hele debattten. Når jeg endelig syntes det var spennende:-)

(kvinne 46 år fra Østfold) on. 25 nov. 2015 21:13 Privat melding

@mundari beklager men måtte le nå, jeg kan bare se for meg de andre foreldrene da når du fortalte dette .flirer... men du har rett selvsagt, du er en klok mann @mundari ;)

ja tror rette veien er å bli flinkere til å kanskje tenke seg om 2 ganger,snakker for meg selv nå ;) før jeg legger ut på facebook ,) bilder av barna, leger nesten aldri ut av sønnene mine pga de har gitt meg beskjed om at jeg får ikke lov uten dems godskjennelse og det er nesten aldri hehe ;) så det fikk meg til å tenke på prinsessa mi på 7,5år hun sier ikke noe,men ikke sikkert hun liker det for det ;)

å etter hun begynte i barnas røde kors fikk jeg ennå mere aha opplevelse rundt dette, pga mange barn lever skjult, f.eks så er reglene på røde kors INGEN får lov å legge ut bilder fra arrangementene barna er på, når de lærer førstehjelp eller andre ting... da kan vi bli straffet ,)) derfor syns jeg det er så rart at sukker ikke har strengere regler ang barn i album her inne ..

(mann 52 år fra Hedmark) on. 25 nov. 2015 21:20 Privat melding

The Lady:
Det møtet ble jo fullstendig avsluttet da jeg satte ting i perspektiv.
Røde kors reglement er nok helt nødvendig. Desverre, for jeg unner ingen å måtte leve i skjul for galninger. Men de har intet valg.
Når det gjelder sukker synes jeg nok de børsette ned foten. I reglement og i praksis. Men det er deres database, så hva vet jeg?

Jeg er somdu skjønner overbevist om at vi skal få nok av saker om misbruk av bilder opp idagen over tid.Våre barn vil ha lite privatliv som ikke er lagret elektronisk og dermed overvåkbart for både gode og onde krefter i verden fremover. Vi bør gjøre som deg og bevisstgjøre oss og ta ansvar for våre.

Faen, nå nøys jeg over hele dataskjermen. Må vaske.

Skjult ID med pseudonym ronja on. 25 nov. 2015 21:22

har også sett mange legger ut bilde av barna. kjenner at eg blir mer skeptisk enn interessert da. i alle fall de som har bilder av barna i eks typisk badeland inne på sukker. en ting er at man ikke burde legge ut bilder av barna i første omgang, og i alle fall ikke på badeland med minimalt med klær på et åpent forum som sukker er. virkeligheten er dessverre noen ganger verre enn man har mulighet til å se for seg.

(mann 52 år fra Hedmark) on. 25 nov. 2015 21:24 Privat melding

Ronja:

Hovmester har vist oss mest effektive middel imot: Ikke la dem få noen dater...

(kvinne 46 år fra Østfold) on. 25 nov. 2015 21:25 Privat melding

enig @litha :;) derfor blir jeg så sjokkert når jeg ser menn har det,men som skrevet over her tidligere så gjør kvinner det også ,jeg fatter ikke hva de tenker med... ;)

ja man blir aldri for gammel til å lære @mundari heldigvis hehe ;)))

(kvinne 46 år fra Østfold) on. 25 nov. 2015 21:29 Privat melding

@ronja akkurat slik tenker jeg også, jeg blir bare irritert å mister interessen tvert.. ;) motsatt effekt ;) enn det han antagelig trur ;))

(mann 52 år fra Hedmark) on. 25 nov. 2015 21:32 Privat melding

Litah:
Ja det er vel internetts identitetsproblem. Hvem er det egentllig bak profilene?
Det er derfor jeg bare har falske bilder og aldri går på en date, da ville dere bare sett at jeg er en 19 år gammel fotomodelljente og ikke en bitter gammel mann.

(kvinne 46 år fra Østfold) on. 25 nov. 2015 21:33 Privat melding

@litah å fy søren nå fikk jeg gåsehud, å kan bare tenke meg sjokket til denne dama offf altså ;(((

(mann 52 år fra Hedmark) on. 25 nov. 2015 21:45 Privat melding

Jeg tok yrkesskolen fotografi en gang i tiden. "Alle" tok nakenbilder, men det var da av frivillige voksne, på ordinær film. Det dere diskuterer vil jeg ikke engang tenke på, om jeg kan la være. Godt det ble avslørt, og mannen fjernet fra muligheten til å gjøre slikt. Det beskyttet ikke bare deres barn, men alle andre han kan treffe i fremtiden.
Og som med andre saker om misbruk av andre, så anmeld! Uansett hvor ubehagelig. anmeld, for alternativet er at de går videre til andre, selv om du selv har sluppet unna.

(kvinne 46 år fra Østfold) on. 25 nov. 2015 21:47 Privat melding

@litah ja selfølgelig følte hun det hun ,er jo mamma og morskjærliheten verker, dessverre så er ikke alltid lett å få meg seg tegn på slik, slike mennesker er verdens beste skuespillere,å barn er så tillitsfulle og er de veldig små å ikke har skikkelig språk så er det ikke lett å fange opp huff...

det er så skummelt å begynne å anta også,pga mange fedre har blitt beskyldt for slike ting når det faktisk ikke har skjedd, av x som vil ta hevn.. det var nok en rimelig tøff situasjon for henne vil jeg anta og håper virkelig ikke personen rakk å gjøre noe med hennes barn.. og hun skal være glad hun fant dette ut..

(kvinne 46 år fra Østfold) on. 25 nov. 2015 21:49 Privat melding

@mundari så sant så sant :-))

(mann 52 år fra Hedmark) on. 25 nov. 2015 21:53 Privat melding

Nå må dere slutte med alvoret, når jentene her inne leser hva jeg skriver så ender de opp med å tro jeg er enda strengere enn på bildet. Da får jeg ingen dater engang, langt mindre en kjæreste. Kom igjen og brekk av med noen mer latterfremmende versjoner...:-)

(kvinne 46 år fra Østfold) on. 25 nov. 2015 21:58 Privat melding

fliiiirer @mundari trudde det ble motsatt jeg pga kvinner liker att menn er seriøse også ihvertfall jeg,å det jeg digger med deg at du er ikke så fryktelig opptatt av å måtte skrive så himla flott hvis du skjønner hehe du snakker fra levra eller chatter blir det ;))

har lurt mange ganger på at de som bruker så himla flotte ord hele tiden etc virkelig snakker sånn i rlf ? hehe jeg taster rett frem uten å bry meg men er høfligere i stemmen eller dannet i stemmen heter det vel i rlf hehe ,)

orker ikke bruke tid på å virke så smart på chatt jeg er det i rlf haha ;)) fornøyd ? leer ;))

(kvinne 46 år fra Østfold) on. 25 nov. 2015 22:06 Privat melding

@hovmester så bra du LEER godt å kunne få se den siden av deg også hehe ;))

men til dere andre som har bidratt til en flott tråd/diskusjon takk,men nå må jeg lalle senga , opp 5.30 ,)) å har en lang dag i morgen, pga nissetog med prinsessa og juletretenning i byen på kvelden,ha en flott kveld videre alle ;))

(mann 52 år fra Hedmark) on. 25 nov. 2015 22:07 Privat melding

The lady: Jeg kan godt legge om til tungt akademikerspråk, etter ørten år på HIstorisk-filosofisk fakultet på Blindern. På "kulturfag":-) Eller legge om til å skrive med språket fult av referanser til latin eller gresk for den sak skyld. Men hvorfor det. Er ikke poenget å få frem noevettugt, nytig eller morsomt til lesere av alle sosiale skikt. Jeg finner sånn språkføring litt patetisk, for jegvet hvor lett det er å gjøre, og hvor lite de egentlig forstår av det de selv skriver. Nei fortsett å skrive slik man snakker med ordinære, men voksne mennesker. Det er tross alt meningsutveksling vi driver, på en ganske så lett måte. Det er ikke søknaden om doktorgrads-stipend.
Jeg var på en student-kongress i Sverige en gang. To foredragsholdere som holdt fremleggingen sin sammen. Etter en elendig fremstilling med ufattelig mange fremmedord spurte jeg hvem det var. Det var visstnok to fantastisk viktige doktorgrads-studenter. Vel, den gangen var ensvansk doktorgrad langt kortere enn et norsk hovedfag, så da var alle nordmennene til stedet bedre utdannet en de var i ferd med å bli:-)
Og det er de som tømmer søppel og vedlikeholder kloakken som gjør livet levelig i moderne urbane samfunn...

(kvinne 39 år fra Akershus) on. 25 nov. 2015 22:22 Privat melding

Skuffende mange med elendig dømmekraft her inne.

Det er alt for mange mannlige profiler med bilder av ungene sine (eller onkelbarn eller hva det nå er). Fordelen med at de er så dumme og lite gjennomtenkte at de bruker unger i "markedsføringen" er at de ryker rett ut hos meg, direkteblokk rett og slett med én gang jeg ser det.

Da slipper jeg å risikere å havne i dialog og eventuelt på date med et menneske som er fullstendig uaktuell som potensiell kjæreste..

(mann 52 år fra Hedmark) on. 25 nov. 2015 22:24 Privat melding

Jeg får klistre inn noen bilder av andres barn og fremstille som mine egne så jeg slipper unna da Smylfz:-)

(kvinne 39 år fra Akershus) on. 25 nov. 2015 22:28 Privat melding

Trenger ikke late som de er dine i det hele tatt Mundari, bare smell ut et bilde av en random unge og du er kvitt meg for alltid. Jeg er ikke så vanskelig å ha med å gjøre ;)

(mann 51 år fra Finnmark) on. 25 nov. 2015 22:46 Privat melding

Har ikke bilder av meg sjæl engang ;)

(mann 52 år fra Hedmark) on. 25 nov. 2015 22:52 Privat melding

Godt å vite Smylfz, om det skulle bli en problemstilling. Som du ser av profilen er jeg ikke en billedmessig trussel hverken for barns integritet eller somm konkurent for mennene her inne. Du har jo "hundre ganger " fler bilder enn meg:-)
Og jeg tror ikke fotografiene mine er et salgstriks uansett:-)

Skjult ID med pseudonym Apache on. 25 nov. 2015 22:58

Dette å ha bilder av barn på nett er overtramp mot barna. For å sammenligne foreldrenes avgjørelser, uten at dette er en diskusjon om religioner som er noe annet, så var foreldre kritiske til at barn ble automatisk meldt inn i kirken tidligere da det var statskirke, og sa at barna skal selv bestemme det når de er gamle nok. Mange av de samme foreldre har jeg opplevd publiserer ukritisk bilder av sine barn på datingnettsider, fb, instagram, snapchat og på andre sosiale medier. Hvor er bestemmelsesretten til barn da? Bilder som kan havne på deling verden rundt.

Det var en sak tidligere i år der pedofile raidet sosiale medier og fulgte med på barn der bilder var delt. De fikk tak i sted og adresse på noen. De kjørte rundt til disse stedene og fulgte med på barna. Dette ble selvsagt rullet opp av politiet.

Noen foreldre sier at de deler kun med noen få. Men rett som det er så dukker bilder opp som venners venner har delt. En annen ting er at ingen vet hvem den gode naboen er da kriminelle som har sonet blir plassert rundt omkring blant vanlige familier. Noen steder i USA ble naboene varslet når det skjedde. I Norge er det ikke lov å varsle om hvor pedofile blir plassert etter soning. Det er også slik at det kan være pedofile blant venners venner. Pedofile finnes i alle samfunnslag og familiesammenhenger.