Alle innlegg Sukkerforum

Hvor lang tid?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym perla fr. 27 nov. 2015 22:14

Jeg er sånn som liker å ha litt tid alene mellom forhold. Gjerne et år. Er ikke så himla aktiv her inne, har for tiden fjernet alle bilder og er her mest for å lese i forumet og avvente situasjonen. Kikker litt og betrakter det hele litt på avstand inntil videre. Har vært singel siden i våres og har vært på noen dater, men kjenner entusiasmen ikke var helt "der". Så fikk jeg en telefon her om dagen som endret alt. En jeg kjenner godt har blitt separert for en måned siden og han vil treffes, helst i går. Vi har vært bekjente i 8 år, og har hatt noen møter som har vært elektriske. Nå venter jeg bare på at han skal komme hjem fra jobbreise.

Wææææ!

Jeg VET jeg liker fyren veldig godt og at han liker meg, og jeg ser for meg at dette kan bli sorg og tenners gnissel om jeg blir rebounddama hans. Dette er jo krisemaksimering fra min side, men sånn er det om man helst vil at ting skal gå bra og man føler man har noe å tape. Har altså gått fra å være litt anti til det meste, til å være redd for å bli dumpa! :D ...Egentlig en bra følelse, for man kjenner man lever!

Spørsmålet mitt er: Hvor lang tid tok det fra du ble singel, til du var klar for et nytt seriøst forhold, sånn på generelt grunnlag?

Jeg kjenner jeg er skeptisk til at han er så nysingel, men tenker at det muligens ikke trenger betyr noe?

Skjult ID med pseudonym Pinklady fr. 27 nov. 2015 22:21

Ca et år.

Skjult ID med pseudonym perla fr. 27 nov. 2015 22:22

Oh no!! Ja, dere finner jo ut etterhvert.. enten er dere kvitt meg over nyttår, ellers så henger jeg her fortsatt.

Skjult ID med pseudonym MsObvious fr. 27 nov. 2015 22:25

Tok meg et år å bli ferdig med det som hadde vært, og så nesten enda et år før jeg var klar for å ta initiativ til noe nytt.

Skjult ID med pseudonym perla fr. 27 nov. 2015 22:28

@Petter1908, jeg tenker også litt det. Han her har jeg hatt i bakhodet i 8 år. Og han det samme. Er jo egentlig ikke klar for noe nytt jeg heller, men det endret seg jo på timen. Så tenker at det burde være mulig. Hvis ikke så tipper jeg at jeg får han ut av systemet en gang for alle. Og muligens noen veldig hyggelige uker før det...

Skjult ID med pseudonym perla fr. 27 nov. 2015 22:34

@Pettern... Ha ha, nei det skal du ha. Da holder du deg bra!

(mann 47 år fra Oslo) fr. 27 nov. 2015 23:02 Privat melding

Jeg kan knapt huske sist jeg var i et forhold, og jeg føler meg fortsatt ikke klar for et nytt. Når jeg tenker meg om, var jeg vel egentlig ikke klar for noe nytt da heller. For tida er jeg mest her for å småflåse på forumet, utover det gir jeg i grunnen en lang faen.
Se, DET var vel god egenreklame?

Skjult ID med pseudonym MsObvious fr. 27 nov. 2015 23:03

Ja, du ble skikkelig attraktiv nå, Fekt ;)

Skjult ID med pseudonym perla fr. 27 nov. 2015 23:06

@HerrFekt Det er ti ganger mer sexy det der, enn å skrive en masse om at du snart håper at noen (ikke så nøye hvem, for er man desperat så er man desperat) forbarmer seg over deg.

(mann 47 år fra Oslo) fr. 27 nov. 2015 23:08 Privat melding

Og før dere by'ner: Det var faktisk IKKE et forsøk på omvendt psykologi.

Skjult ID med pseudonym perla fr. 27 nov. 2015 23:10

@HerrFekt Joh, nå er du plan B, enten du liker det eller ikke. ;)

(mann 47 år fra Oslo) fr. 27 nov. 2015 23:26 Privat melding

Hjælpe meg, betyr det at jeg er nødt til å begynne å skrive hvor utrolig snill og empatisk jeg er, og at jeg ALLTID setter andre foran meg selv for å skremme deg bort igjen, perla?

Skjult ID med pseudonym perla fr. 27 nov. 2015 23:28

@Herrfekt Nå er jo jeg så godt som gift her, så du kan vente litt med det der. Men vi som er litt anti finner jo fort desperate folk litt vel oppslukende. Greit at vi holder sammen.

Skjult ID med pseudonym James fr. 27 nov. 2015 23:28

Flott å være plan b - selfastim to the roof😂

Skjult ID med pseudonym perla fr. 27 nov. 2015 23:33

@James, du er plan C, for den frekke kommentaren. OUCH! :-P

Skjult ID med pseudonym Student1 lø. 28 nov. 2015 00:03

Tenker tiden det tar før man er klar for noe nytt alltid vil være situasjonsavhengig. Eksempelvis hvem som sto for bruddet. Og så er det hva som evt er "anstendig". Har han og eksen felles barn? Ikke alltid poppis at det dukker opp en ny kjæreste så kort etter (for ikke å nevne hva eksen kommer til å tro når det kommer en ny person i livet hans). Men det er en liten digresjon.
Tror ikke det er noe fasitsvar her. Hvis begge er klare og omgivelsene ikke lager en masse bry som vil kludre til lykken deres - go for it! :)

(mann 37 år fra Rogaland) lø. 28 nov. 2015 00:10 Privat melding

Som student1 sier, det er veldig situasjonsbetinget hvor fort man er over sin ex. Ble man dumpa, var man den som gikk, er en trist og lei å sitter med savn eller er man skuffa og smått forbanna.

Skjult ID med pseudonym perla lø. 28 nov. 2015 00:30

@Deshi og @Student1. Dette er nok en som har vært årevis i et forhold som ikke var bra. Det er ikke snakk om å "komme ut av forholdsskapet" med noe som helst for min del, før skilsmissen er i boks. Hvis det kommer dit. Tar ikke det et års tid? Tenker det er greit jeg.

Skjult ID med pseudonym Tinka lø. 28 nov. 2015 02:43

Jeg tror ikke det er noen fasit her.

Om jeg virkelig ville inn i et nytt forhold etter mitt eks, så hadde jeg definitivt vært (emosjonelt og mentalt) klar for det etter en dag eller to, i betydningen "ferdig med eksen":-)

Er du ferdig, så er du "klar" når som helst, om det klaffer. Men; det er ikke så enkelt å finne den klaffen.

Bærer du på en kjærlighetssorg som må bearbeides, da er det sikkert verre.

Skjult ID med pseudonym Mjau lø. 28 nov. 2015 09:06

Ingen fasit, nei. Men en mnd som singel er jo ingenting etter et forhold som har vart i noen år, selv om det ikke var et godt forhold. Nå spørs det jo om det er barn inne i bildet her, er det ikke det, så blir det jo sådan noe enklere. Uansett. Det er noe med å stable seg på bena for egen maskin, få ting på avstand, finne roen og lære seg selv å kjenne litt på nytt igjen. Selv om kjærligheten er opphørt, så er det noe med at et menneske kan likevel følelsesmessig sitte litt i en, en stund etterpå.
Her er det vel ikke noe annet alternativ for deg enn å prøve, det høres sånn ut på deg. Du er betatt og kanskje på vei til å bli forelsket allerede. Men det er vel greit å være ærlig med han om følelsene dine rundt det du frykter. Lykke til i alle fall. Jeg håper det går den veien dere ønsker. :-)

Skjult ID med pseudonym ronja lø. 28 nov. 2015 09:13

eg lurer på om dette spørsmålet blir litt i samme gate, så poster det her. Samme type spørsmål, men kanskje i en annen setting. Viss ikkje så beklage eg.
Hva tenke dere om når folk fortsatt bor med eksen? Datet en fyr her for to uker siden som fortsatt bodde med eksen. Skjønner at det noen ganger kan være vanskelig og finne seg en plass og bo med en gang. Det var slutt for lenge siden og det var ikke noe følelser igjen mellom de. Men så tenker eg allikevel litt sånn at selv om det har vært slutt, så har de jo bodd sammen og delt hverdag sammen. At det kan komme en reaksjon idet flytteeksene går over dørstokken. At kanskje det kan være greit for et menneske å bo litt alene før man skal begynne å date igjen. Hva tenker folk? Er jeg kanskje litt typisk jentete og tenker litt for mye for det?

Skjult ID med pseudonym perla lø. 28 nov. 2015 10:47

@sgt. Nei, jeg har faktisk ikke vært "tett på" han her før. Men det har vært like før. Flere ganger. Jeg tenker at uansett hva som skjer, så må man ta det veldig med ro.

@ronja Jeg tenker jo litt det samme som deg her, og ville ikke involvert meg om eksen ikke hadde flyttet ut. ALDRI. Tenker også at de fleste har godt av litt alenetid, men ikke alle syntes det selv.

Takk Mjau! :)

(kvinne 36 år fra Østfold) lø. 28 nov. 2015 12:28 Privat melding

@perla er nok veldig enig med at det finnes nok ikke noen fasitsvar på dette... noen vil bruke kortere tid enn andre for og komme seg over et lengre forhold.
jeg ble selv separert for 4,5 mnd siden og jeg var nok ikke klar for å treffe noen nye etter kun en mnd.
uansett og man har kjennskap til hverandre fra før eller ikke vil man alltid bruke litt tid for at alt på en måte skal synke inn da... det er naturlig at både kropp og sinn reagere på et brudd...
siden han har lyst og treffe deg har han nok hatt deg i sine tanker.
hvis jeg skulle gitt noen råd, ville jeg nok trådd litt varsomt frem og kanskje spør han direkte :)

Skjult ID med pseudonym perla lø. 28 nov. 2015 12:28

Jeg ville også stilt meg litt spørrende til om vedkomne snakket sant. Om man ønsker et liv uten eksen, så skaffer man seg det. Så utrolig vanskelig er det ikke å finne seg en egen bolig.

Skjult ID med pseudonym perla lø. 28 nov. 2015 12:35

@LL82, ja jeg tenker vel omtrent som deg. Også er det fint for min egen del at jeg ikke har noe hast også. Har gitt klart uttrykk for det.

Tror mange er redd for ensomhet etter et brudd.

(kvinne 36 år fra Østfold) lø. 28 nov. 2015 12:44 Privat melding

@perla alt som man har vært igjennom skal på en måte fordøyes og alle inntrykk må få tid til å synke litt inn...
jeg vet med meg selv at litt den "frykten" over at en plutselig er alene var litt hard å ta til seg... mange tanker som kom snikende på da...
tenkte vel litt at jaja, da ender jeg vel opp med en hel haug med katter da og blir den rare catlady... hehe
men jeg ville vel kanskje spurt rett ut om du føler du er usikker :)

Skjult ID med pseudonym perla lø. 28 nov. 2015 12:50

@LL82, ja jeg tenker at vi må treffes noen ganger og se hvordan det går. Nå er jo plutselig "alt lov" og det jo et litt annet scenario enn hva vi er vant med. Tonen er heldigvis veldig åpen, så spør nok rett ut om jeg føler behov for det.

Skjult ID med pseudonym perla lø. 28 nov. 2015 13:06

@Hovmester Hvor lang tid tar det før man kan anta at han er ute av den fasen? Har ingen planer om å knipe igjen til jeg har ring på fingeren.. ;)

Skjult ID med pseudonym perla lø. 28 nov. 2015 13:31

Jeg tenkte på fasen hvor jeg ikke kunne få et vettugt svar fordi han var kåt og frustrert. Håper ikke vi snakker år her! :S

Tror jeg bare må forsøke slappe av og ta det som det kommer og ikke gå på akkord med meg selv. Da kan det ikke blir sånn helt galt! :)

(mann 51 år fra Oslo) lø. 28 nov. 2015 13:42 Privat melding

TS:
Før du svarer på spørsmålet for deg selv, spør deg hvor lenge det er siden den andres forhold egentlig tok slutt. For han kan jo ha levd i et dødt forhold i flere år allerede, og være helt ferdig med den forrige, eller han kan ha blitt dumpa uten forvarsel samme dag som de forlot hverandre. Hadde det riktige menneske kommet og budt meg opp et halvt år før jeg ble singel hadde jeg blitt med, så jeg var altså klar et halvår før vi ble separert...

Skjult ID med pseudonym ronja lø. 28 nov. 2015 14:08

Dere har så rett. Folk har godt av å bo for seg selv før de begynner å date igjen, selv om de ikke vil det selv. Var vel det eg egentlig tenkte/ hadde kommet fram til, men godt å få bekreftet det fra sine andre tanker og.

perla; enig med deg, slapp av og ta det som det kommer. Viktigste er at du ikke går på akkord med deg selv:)

(mann 45 år fra Oslo) lø. 28 nov. 2015 14:14 Privat melding

Det er nesten 10 år siden jeg var i et oppriktig forhold; det eneste seriøse forholdet jeg har hatt. (Hittil :) Vi hadde 2 intense år. Hun var fra et land langt borte i Europa. Jeg kunne ikke klare å lære meg hennes språk, og hvis én skulle flytte til den andre måtte hun tatt på seg alt ansvar med språkopplæring. (Jeg har alltid strevd med tom engelsk, men vi forsto hverandre fordi vi var på bølgelengde i måter å tenke på.) Men de 2 neste årene skjønte vi etterhvert at det var ikke realistisk på sikt, så kjæresteforholdet tok gradvis slutt.

Da startet kjærlighetssorgen som varte i 18 måneder. Hvis forholdet hadde brutalt (kun av den ene) plutselig blitt avsluttet så hadde sorgen trengt adskillig lengre tid. Dette er de 18 månedene i livet jeg har vært mentalt nede. Ellers har jeg generelt alltid vært sprudlende lykkelig. Og takk for det, og klem til dem som strever med noe idag.
:-|

Skjult ID med pseudonym perla lø. 28 nov. 2015 21:52

@tresnitt, Takk for svar. Jeg fikk en påminnelse nå, om at ingen er like. Mitt siste forhold varte i 4 år. Ingen felles barn (jeg hadde fra før av) og det var absolutt null sorg for meg, når det ble slutt (jeg gjorde det slutt). Litt vemodig og rart i maks en måned, men det er det. Var mest lettet for å ha tatt steget ut. Helt i andre enden av skalaen enn deg, med andre ord. Rart med det. :)