Alle innlegg Sukkerforum

Godt arbeidsmiljø?

Vis siste innlegg
(kvinne 56 år fra Østfold) lø. 8 nov. 2008 13:26 Privat melding

Se for deg situasjonen: Du skal bytte jobb. Godt miljø på jobben betyr svært mye for deg. De fleste som jobber i bedriften vil jo si at miljøet er bra. Hvordan finne ut av om _du_ synes miljøet er bra?
(Nei, dette er ingen gåte med finurlig svar).

Skjult ID med pseudonym Zhair lø. 8 nov. 2008 13:36

Hei perle ;=)

Jeg ber om å komme på besøk i bedriften og på den konkrete avdelingen.

Skjult ID med pseudonym Perle62 lø. 8 nov. 2008 14:08

Enig i det, men nesten alle som jobber der er vel fornøyd med det miljøet de har der. Spør du vil svaret være at ja, her er det et godt arbeidsmiljø. Og obervere om et arbeidsmiljø er bra krever vel mer enn et besøk?

Skjult ID med pseudonym Zhair lø. 8 nov. 2008 14:26

Det kan jeg ikke svare på. Jeg er jo selv en del av miljøer som skal skapes. Så for min del er det kjemi med leder som er det avgjørende. Jeg tror det er viktig å sjekke om bedriftens verdier samsnakker med dine egne. Alle passer ikke over alt selv om miljøet i utgangspunktet er godt. For fire år siden valgte jeg arbeidsplass ut fra verdier og har truffet blink med det. Jeg storkoser meg i en kultur som var som forventet.

(kvinne 44 år fra Rogaland) lø. 8 nov. 2008 20:24 Privat melding

Et godt arbeidsmiljø kan være svært personavhengig, spesielt dersom man jobber teambasert. Det vil si at én person kan elske miljøet, mens en annen ikke synes det er noe særlig, på grunn av manglende personkjemi. Sett bort fra det individuelle kan arbeidsmiljø måles ut fra så mange faktorer...sykefravær, grad av åpenhet, osv.

Skjult ID med pseudonym kreativ lø. 8 nov. 2008 20:29

Ts.....ville nok heller fokusere på hva jeg kunne bidra med for et godt arbeidsmiljø...men synes problemstillingen er spennende.

Skjult ID med pseudonym HotMum lø. 8 nov. 2008 21:36

Finn ut om det er stor turn-over i bedriften. Er arbeidsmiljøet godt og folk liker seg, så blir de som regel der også. Stor turn-over kan være en indikasjon på at alt ikke er som det bør.

Skjult ID med pseudonym Zitelle lø. 8 nov. 2008 22:19

Jeg synes arbeidsplassene jeg hittil har hatt, har vært preget av et godt arbeidsmiljø. Jeg og de fleste med meg har trivdes godt.
Likevel ser jeg kollegaer som stadig er misfornøyd, som klager på sjefer og medarbeidere. Ville de være enig med meg ang. miljø?

Hvor stort del av ansvaret for trivselen ligger hos en selv? Hvor stort ansvar ligger det hos sjefen? Og hvor stort hos kolleger?
Dessverre er det ofte de som ikke våger å si så mye på møter, men som sier desto mer "på gangen" som er de mest misfornøyde.
Noen ganger undrer jeg meg på hvor problemet ligger; på arbeidsplassen eller hos den enkelte.
Jeg sier meg forresten enig i uttalelsen tidligere i tråden om at ikke alle arbeidsplasser passer for alle mennesker.

Om noen synes jeg forenkler, så har de sikkert rett. Likevel synes jeg det kan være verdt å tenke på sin egen rolle på jobben.
Man har fått en fri vilje sammen med et fritt nebb i et demokratisk land. Her ligger også kjernen til endring - om man er interessert.
Jeg synes mange forventer for mye uten å brette opp skjorteermene og gjøre en innsats selv. Jobbmessig og "sukkermessig" :-)

Jeg kan jo også benytte meg av anledningen til å minne om en leveregel som sier noe om hva man skal ta personlig og ikke.....

Når dette er sagt: Vær oppmerksom og "lydhør" for kjemien mellom jobbintervjuer og deg, og din egen følelse på det nye stedet :-)