Alle innlegg Sukkerforum
(mann 43 år fra Akershus) fr. 4 des. 2015 12:05 Privat melding

Er litt usikker når det kommer til Damping, Waping eller elektroniske sigaretter som det heter på Nårsk.
Om du damper, krysser du da av på "ikke-røyk"?

Har du vært på en date med en som har krysset av for "ikke-røyk" for så å dampe på en e-sigg? Er det greit? Eller er det å betrakte som røyk...?

(mann 35 år fra Oslo) fr. 4 des. 2015 12:16 Privat melding

E-sigg går under røyking for min del

(kvinne 38 år fra Østfold) fr. 4 des. 2015 12:52 Privat melding

Likestiller damping med røyking.

(kvinne 41 år fra Buskerud) fr. 4 des. 2015 13:37 Privat melding

Damping er likestilt med røyking for min del.
De har ulike smaker/lukter, og jeg kan reagere på de med intens hosting.

(mann 43 år fra Akershus) fr. 4 des. 2015 15:17 Privat melding

@mann38 Næh.. Ikke enig. Jeg damper på noe som nesten ikke inneholder nikotin. Det er mer nikotin i snus. Og hadde aldri løpt hen og kjøpt sigaretter...

(mann 52 år fra Oslo) fr. 4 des. 2015 16:12 Privat melding

Den logiske slutningen vil være å be Sukker lage en tillegspost, der man kan krysse av damper. Det mangler også en post for oss som "skyter":-)

(kvinne 52 år fra Oppland) fr. 4 des. 2015 16:21 Privat melding

Enkelt kunstig stimuli Ja eller kunstig stimuli Nei :-)

(mann 43 år fra Akershus) fr. 4 des. 2015 16:52 Privat melding

@mann38 95%? Noe du vet eller tror? Mange de jeg kjenner som damper bruker det ikke som et substitutt.. Enkelte har dog ikke røkt engang, men det kan hende at du har rett..

Narkotika er kanskje å dra definisjonen av å røyke litt langt, det er vel stengt tatt en annen katogori.. Hadde neppe gått på date med noen som bruker drogers forøvrig..

(kvinne 48 år fra Oslo) fr. 4 des. 2015 19:38 Privat melding

Damping er ikke røyking. Eneste likheten er røyk ut av munnen og litt nikotin i kroppen. Lukter som regel ingenting av dampen som kommer ut av munnen, bare isåfall hvis den er med smak og da kan alle mulig te slag lukte verre. Så de som sier de begynner å hoste hvis de står med noen som damper... tror jeg rett og slett ikke på. Har prøvd å dampe og blåst dampen rett i anit røyk /allergi fjes (de ville teste om de reagerte. Og de merket ingen lukt osv. Stor forsljell å kline med en damper og en røyker. Ekstremt mye mere dritt en får i seg ved røyking/snusing.

Bare litt lei av den diskusjonen😩????????😇

(mann 50 år fra Finnmark) fr. 4 des. 2015 19:49 Privat melding

Spørsmål 1: vet ikke, har ikke prøvd.
Spørsmål 2: nei.
Spørsmål 3: ja.
Spørsmål 4: nei, mer som damp.

(kvinne 48 år fra Oslo) fr. 4 des. 2015 19:50 Privat melding

Ikke røyker, men i prinsippet skulle de ha forandret til tobakk/snus osv. Men da blir det jo litt sånn, hvor mange valg skal en egentlig måtte sette opp...

Ps; at en blir avhengig av dampen også, selvfølgelig.. samme med kaffe, cola, godis osv

(kvinne 48 år fra Oslo) fr. 4 des. 2015 20:23 Privat melding

Vil det si at @på_leting hvis flertallet sier en ting så er det rett? Nope, mange kan mene mye om noe, men det vil ikke si at en har rett alikevell... Kjenner jeg er lei den også haha, blir som å si at det står i avisa/se&hør da er det rett😇😂

Og @hovmester da får du jo spørre de da om de damper, hvis det er uaktuelt😎 For meg er det mye annet som er uaktuelt, og prøver faktisk da å spørre om det meste av det... da jeg ikke gidder å dra på date unødvendig...

(kvinne 48 år fra Oslo) fr. 4 des. 2015 20:44 Privat melding

Da får en være enig om å være uenig @hovmester. Jeg syntes det både blir for dumt, uvitende, samt kverulerende å si at tobakk røyk er likestilt/ eller sammenlignbart med damp røyk... hmm burde kanskje vært valg for nikotin tyggegummi (ekkel lukt, neppe god å kline med haha), nikotintabl/plaster osv. 😂😇

(mann 52 år fra Oslo) fr. 4 des. 2015 21:09 Privat melding

Mann 38: De som tar en joint av og til røyker da? Det er plantemateriale som gløder i begge tilfelle. Begge avgir røyk:-)
Kristin 112: Om du bor der kartpilen din peker, hvorfor ikke gå hundre meter opp i veien og få en drink...

(kvinne 48 år fra Oslo) fr. 4 des. 2015 21:18 Privat melding

Tja, @villrosa om du syntes det er sært å dra fram nikotin tyggegummi, betyr null, niks nada for meg. Du burde da også se hvilken sammenheng jeg dro "den" fram... bedre å kline med en damper enn en nikotintyggeir...

Det blir også for dumt og barnslig å kalle de som ikke har lik mening/ andre argumenter enn deg som kverulerende.

Jeg kjenner også mange astmatikere som ikke reagerer på damp, men andre ting igjen.. det blir veldig individuelt...

(kvinne 48 år fra Oslo) fr. 4 des. 2015 21:25 Privat melding

@mundari 100m det var skummelt nært😳 haha

(mann 52 år fra Oslo) fr. 4 des. 2015 21:27 Privat melding

Rosa: Min erfaring er at de fleste arbeidsplasser ender med å be dampere gå ut på samme måte som røykere. Om det ikke er ubehagelig så ser det i mange sammenhenger noe tåpelig ut å dampe i situasjoner man klart ikke ville røkt.

(kvinne 48 år fra Oslo) fr. 4 des. 2015 21:32 Privat melding

@hovmester. Men damp røykere er jo ikke røykere. Damp=oljedamp, mens røyk er ja, hva blir det gløderøykegreie...

Tror vi samme hva ikke kommer utenom noen som drivere med lurerier el. noen som føler seg lurt.. både vekt, alder, bilde ikke i samsvar med irl. Men forhåpentligvis kommer alt fram irl. Jeg for min del er litt lei av alle profiler der folk må fortelle hvor snille og greie de er. Må det sies liksom... og hørt at smarte jenter bør være skeptisk til menn som sier de er snille😳:facepunch:????😂😇

(mann 52 år fra Oslo) fr. 4 des. 2015 21:33 Privat melding

Rosa: Bare et spørsmål om tid før utesteder ber dem gå ut de også. Men vi skal være gald de finnes, for det er nok langt mindre usunt enn sigaretter.
Kristin112: LIker innstillingen din om smak ved kyssing. Skuddene i armen setter ikke smak på kyssingen, så det er bare å komme:-)

(kvinne 48 år fra Oslo) fr. 4 des. 2015 21:37 Privat melding

@villrosa Nei, det var ikke jeg som dro fram kverulerende orde først, det var @hovmesteren i innlegget over meg og jeg svarte da kun at det ev. er like kverulerende det motsatte ...

(mann 52 år fra Oslo) fr. 4 des. 2015 21:45 Privat melding

Hovmester:

Hvordan kunne du vite det? Jeg som ikke bruker tørkepapir engang?

Kristin112: Du har ikke banket på døren, hvor blir du av?

(kvinne 52 år fra Vestfold) fr. 4 des. 2015 22:44 Privat melding

Himmel og hav, her var det en del vranglære å finne. Oljedamp? Det finnes ikke olje i e-juice. Noen damper juice med nikotin, og andre velger en uten. De fleste typer juice lukter ikke, og dersom astmatikere reagerer på den typen, vil de også reagere på dampen fra poteter som koker.

(kvinne 48 år fra Oslo) fr. 4 des. 2015 23:01 Privat melding

@hortenzia så mye vranglære var det vel ikke at det ble "himmel og hav" ut av det😏 Olje el. e-juice... poenget mitt var damp og hvis det er juice-damp og ikke olje-damp så greit. Det er ihvertfall ikke tobakk med ørten hundre andre giftstoffer...

Men selvfølgelig enig med deg i sistnevnte, det lukter ikke.

Skjult ID med pseudonym cleopatra fr. 4 des. 2015 23:08

Det som kommer ut av e-sigaretten danner en sky av små væskepartikler og organiske partikler, og kalles gjerne damp eller aerosol. Denne er trolig langt mindre skadelig enn sigarettrøyk.
Imidlertid finnes det stoffer i e-sigarettene som kan medføre helseskader og plager. Dampen fra nikotinholdige e-sigaretter inneholder så mye nikotin at personer i nærheten også får det i seg. Dette kan være særlig uheldig for gravide, barn og hjertesyke.
Dampen er ikke luktfri, og den kan medføre ubehag og reaksjoner for eksempel for astmatikere og allergikere

så at villrosa har ett poeng

Skjult ID med pseudonym cleopatra fr. 4 des. 2015 23:10

E-sigaretter selges gjerne på ulike nettsteder, og det er stor variasjon i typer e-sigaretter og innhold i væsken som dampes. Den tekniske kvaliteten varierer, og det er funnet mangler i enkelte produkters innholdsfortegnelse.
Lekkasje av nikotinholdig væske kan oppstå ved bytte eller påfyll av væskebeholderen eller ved eventuelle tekniske feil. I større mengder er nikotin en farlig gift.

bare å google mere så ser dere at villrosa har ett poeng ang dette

Skjult ID med pseudonym cleopatra fr. 4 des. 2015 23:16

;villrosa nemlig, så man må ikke være så bastant når det florerer informasjon på nettet om dette,bare å google til dere som mener det motsatte ;P

(kvinne 48 år fra Sør-Trøndelag) fr. 4 des. 2015 23:58 Privat melding

Jeg tåler ikke sigarett-/tobakksrøyk, men har til nå ikke reagert på e-sigarettdamp. (Har vært I nærheten kun to ganger).
Mens scenerøyk, dét er fæle greier. Nesten like ille som førstnevnte.

(kvinne 48 år fra Sør-Trøndelag) lø. 5 des. 2015 00:03 Privat melding

Son svar til trådstarter:
Her får man gjøre som man føler. Evt oppgi det i profilen hvis man tror det kan vippe vektskåla.
En jeg kjenner som røyker e-sigarett anser jeg som røyker, men det er mer fordi han har røykt i lang tid og også fordi jeg er ganske sikker på at han kommer til å starte på igjen.

(kvinne 52 år fra Vestfold) lø. 5 des. 2015 00:07 Privat melding

Det er riktig at dampen fra e-sigaretter inneholder noe av de samme stoffene som scenerøyk, så hvis man reagerer på det, vil man også reagere på damp fra en som damper. Målinger som er gjennomført viser imidlertid at damp fra damping inneholder ørsmå mengder gift - så små at man fant de samme mengdene i vanlig ut-pust fra folk som ikke dampet. ;-)

(kvinne 52 år fra Vestfold) lø. 5 des. 2015 00:08 Privat melding

(PS: Siden jeg nå har skjønt - og erfart - at det er et problem for noen, har jeg spesifisert i profilteksten min at jeg damper. Jeg er stolt ikke-røyker, og vil ikke finne på å date en som faktisk røyker. Men at jeg damper skal ikke være noen hemmelighet, eller noe som kommer som en uvelkommen overraskelse på noen som måtte finne på å møte meg.)