Alle innlegg Sukkerforum

Om å nå sine mål

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym perla lø. 5 des. 2015 17:12

Har du noe bevisst forhold til å sette deg mål og deretter å nå dem?

Jeg har alltid noen mål jeg har satt meg som jeg jobber mot. De er som regel ganske store, men etter hvert tipper jeg de blir mindre ettersom mye ramler på plass. Har holdt på sånn i minst ti år, og har vel egentlig alltid klart det jeg har bestemt meg for. Om ikke alltid helt til den tiden jeg har satt meg, så i alle fall ikke så langt unna. Det har vært ting som utdanning, jobb, trening, helse, sosiale ting, foredrerollen, dumme vaner jeg må få gjort kål på +++. Alt for å komme litt nærmere den personen jeg egentlig ønsker være. Også syntes jeg det er litt morsomt, for det hender jo at jeg må dra strikken litt lenger enn jeg egentlig er komfortabel med. Jeg liker rett og slett å være på vei mot noe, det gir meg et driv og litt mer mening i hverdagen.

Noen flere som stadig forsøker oppnå "litt mer", bli litt bedre, forandre på ting ++ ? Eller har dama og mannen i gata et lite bevisst forhold til hvordan de bruker tiden sin? :P

Skjult ID med pseudonym perla lø. 5 des. 2015 17:35

Kanskje det bare er jeg som føler jeg må piske meg til alt, for å få noe som helst gjort?

(mann 47 år fra Oslo) lø. 5 des. 2015 17:45 Privat melding

Akkurat nå for tida er det trening for å komme i form og gå ned i vekt igjen som er det konkrete målet. Alle andre mål settes underveis utfra hva jobb og livet ellers måtte bringe.

(mann 38 år fra Rogaland) lø. 5 des. 2015 17:48 Privat melding

Har litt treningsmål og økonomiske mål. Ellers ønsker jeg en dag å skapet et spesielt hus med egne hender.

Skjult ID med pseudonym perla lø. 5 des. 2015 17:58

@SgtPepper. Mitt inntrykk er at det fleste ikke har konkrete og langsiktige mål. Mitt inntrykk er at de fleste helst lever på "den sikre siden", misliker forandring og at de sjelden kommer seg av flekken i årenes løp.

Ellers så er jeg veldig enig i resonneringen rundt at det kan være vanskelig. Jeg syntes alt jeg har gjort har vært vanskelig. Hadde de ikke vært vanskelig, så hadde jeg jo bare fiksa det over natta, ikke trengt år på å få det til.

Dette med kosthold og trening er det jeg jobber mest med for tiden. Resultatet er jo at jeg er i mye bedre form og hele 8 kg lettere enn i sommer. Det har ikke vært noe skippertak, men mer mindre endringer på hele fjøla. Rutinene begynner sitte. Har målslutt om et år. Er jeg her ennå da, skal jeg fortelle hvor langt nede jeg begynte.

(kvinne 51 år fra Oppland) lø. 5 des. 2015 18:13 Privat melding

Perla - Hvem er de fleste . Å gratulere med gode mål og styrken du får av å sette de, å ikke minst nå dem :-)

(kvinne 45 år fra Rogaland) lø. 5 des. 2015 18:23 Privat melding

Perla: Jeg kjenner meg veldig godt igjen i det å ha mål:) Jeg er målbevisst - spesielt ifht jobb , men også når det kommer til reisemål, jakten på kjærligheten, jakten på nytt bosted da jeg ble single, foreldrerollen , kosthold , trening etc. Å ha mål er en god drivkraft i livet mitt, jeg liker å strekke meg etter noe, streve litt på veien og nyte følelsen av måloppnåelse! Denne drivkraften har ført meg i mange spennende retninger , og slik blir det også videre i livet. Jeg trenger å være på vei, og prøver å unngå stagnasjon. Men - det skal være sagt at jeg også er en racer på å nyte nuet og vil anse meg for å være en livsnyter også:)

Skjult ID med pseudonym Karl68 lø. 5 des. 2015 18:49

@perla
Som jeg avslørte et annet sted, så er jeg målløs ;-)
Men nei, jeg har ingen personlige mål som jeg jobber rettet mot, bortsett fra at jeg har hengt meg opp i et kjøretøy i en prisklasse jeg ikke har råd til, og nå bruker masse tid på å søke etter slike til salgs rundt om i Europa.
Målet er å finne en jeg har råd til, og kjøpe den.
Magen min er akkurat passe rund :-)

Skjult ID med pseudonym perla lø. 5 des. 2015 18:56

@afrodites De fleste er de fleste. Flertallet. Generaliserer ikke mer enn det, for klart det ikke gjelder alle.

@Li42 Jeg føler jeg er en livsnyter jeg og. Det vil si, jeg er ikke sånn voldsomt bortskjemt, så er utrolig lettrørt og kan kjenne på genuin lykke av å gå tur i skogen en solskinnsdag eller drikke noe kjempegodt. Tenker at det ene ikke utelukker det andre. Selv om man har en overordnet "plan" med mye av det man gjør, så er det rom for å ikke ha det og.

@mann38 Jeg hadde enn sånn couchpotato to 10K -app for noen år siden. Endte i tragedie da jeg røk hamstringen på en løpetur.

(mann 52 år fra Sogn og Fjordane) lø. 5 des. 2015 18:59 Privat melding

Jeg har personlige mål - nådd noen, flere fremdeles på høvelbenken. Karrieremål - flyttes ettersom tidl. mål blir delmål.
Mål for barna, og min rolle i den måloppnåelsen.
Kollektive politiske mål for lokalsamfunnet, og den regionen av landsdelen jeg holder til i. Håper å delta i å skape ved kontruktiv destruksjon. Si hva en vil - vi har en merkelig, men og nytenkende og småspennende regjering, og en Vestlandsk statsminister. Mulighetsrommet og momentumet må nyttes.

Skjult ID med pseudonym Karl68 lø. 5 des. 2015 19:20

Enkelte her bruker "mål" der jeg ville foretrukket "ambisjon(er)"
Og om jeg ikke har mange mål, så har jeg desto fler ambisjoner.
Så hva skiller "mål" og "ambisjon" etter deres mening?

(kvinne 45 år fra Rogaland) lø. 5 des. 2015 19:24 Privat melding

Karl68: Ambisjoner beskriver vel mer selve drømmen om måloppnåelsen, gjerne sett som drivkraften på vei mot målet? Målet er målbart og kan skrives "check" på når det er nådd. Slik jeg der det:)

Skjult ID med pseudonym perla lø. 5 des. 2015 19:25

- Ambisjoner: Noe jeg har lyst til, men ikke nødvendigvis får til
- Mål: Noe konkret der fremme, som jeg skal nå

Skjult ID med pseudonym perla lø. 5 des. 2015 19:26

Tenker man kan si at man er ambisiøs om man setter seg litt hårete mål?

(kvinne 45 år fra Rogaland) lø. 5 des. 2015 19:27 Privat melding

He he he, beskriv et "hårete mål" da, Perla?:)

(mann 52 år fra Sogn og Fjordane) lø. 5 des. 2015 19:29 Privat melding

@Li42: Mål med hår på selvsagt :)

(kvinne 45 år fra Rogaland) lø. 5 des. 2015 19:32 Privat melding

XDrive: Som i "tidenes mest hårete legger"? :)

(mann 52 år fra Sogn og Fjordane) lø. 5 des. 2015 19:38 Privat melding

@Li42: Dersom det tenner deg så gjerne det. Jeg tenkte det samlet annetsteds. Har passelig hårete legger selv takk :)

Det med ambisiøs forstår jeg likedan som dere - som intensjonen/viljen til å nå mål.

Skjult ID med pseudonym perla lø. 5 des. 2015 19:41

@li42 Tja, det kunne vært å skulle ta av 50 kg feks (jeg er ikke der!!), eller å gå fra sofapotet til maratonløper, å skulle pusse opp hele huset sitt egenhendig innen en tidsfrist, ta en lang utdannelse innen et fag du over hodet ikke har peiling på ++.

...Sånne ytterkantmål. :)

(kvinne 45 år fra Rogaland) lø. 5 des. 2015 19:52 Privat melding

XDrive: Tja, tror ikke det tenner meg så veldig, men det hadde vært et morsomt eksperiment lell ;) perla: Bra skissering av "hårete mål". For min egen del ville det kanskje vært å avanserere fra å være innmari god på å koke vann til å puste Hellstrøm i nakken.

Skjult ID med pseudonym perla lø. 5 des. 2015 19:57

@li, ja det vil jeg si krever sin kvinne!

Skjult ID med pseudonym Z lø. 5 des. 2015 20:05

Jeg har et bevisst forhold til mål.
Det gjør at jeg har kuttet ut målsetninger.
Jeg lever her og nå, og jeg skaper ikke mål for fremtiden.

Jeg erfarer til stadighet at livet har en forunderlig måte å "gi meg" det jeg trenger. Setter jeg min lit til dette, blir jeg stadig overrasket over hva som kommer rekandes på ei fjøl og hvilke dører som åpnes.

Jeg synes det er en mer spennende måte å leve på for min del :-)

(mann 47 år fra Oslo) lø. 5 des. 2015 20:08 Privat melding

Jeg er enig med deg, Z. For egen del tror jeg også at det å se seg blind på langsiktige (og kanskje urealistiske mål) fort kan gjøre at man neglisjerer de små, men likefullt viktige, målene som til daglig kreves av oss for gi vårt beste i forskjellige situasjoner.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 5 des. 2015 20:12

MAESTRO!
Vi er enige. Du og jeg. DU og JEG! :-)
Ler....det er ikke ofte du bruker å være enig med meg. Skål! :-)

(mann 47 år fra Oslo) lø. 5 des. 2015 20:16 Privat melding

Nei, nu får De gi Dere, Z! Vi har da vært enige om så mangt. Vi liker jo til og med Joni Mitchell og Chet Baker begge to, selv om ekte mannfolk tydeligvis skal like knallhard heavyrock. Sigue Sigue Sputnik og Wig Wam og sånt.

Skjult ID med pseudonym perla lø. 5 des. 2015 20:20

@Z Jeg føler ikke at livet gir meg det jeg trenger. Hadde jeg passivt kunne skulle sittet og ventet på det, så hadde jeg hatt et ganske kjipt liv nå. Rett og slett!

@HerrFekt Det er forskjell på å ville oppnå noe, og det å gå over lik for å komme dit. Tror de færreste gjør det. Jeg vil heller si at man lever normalt, men med "noe attåt" som en slags indre driv. :)

Skjult ID med pseudonym Tinka lø. 5 des. 2015 20:23

Signerer Z.

Jeg har alltid praktisert "the law of attraction", og opplever at ting kommer til meg når jeg er åpen for det. Har opplevd det med både jobber, (livs-)prosjekter, reiser osv. Kjærester også:-) Aldri hatt mål (kvantifiserbare), aldri savnet å ha det heller. Bedre venn med ambisjoner, drivkraft, vilje, drømmer...

(mann 47 år fra Oslo) lø. 5 des. 2015 20:24 Privat melding

Mjo, perla, men for min del skapes den indre driven heller av alle de små, men ofte utfordrende delmålene. For å si det litt pretensiøst: Målet er at de små målene på lengre sikt skal gjøre meg bedre på det jeg driver med.

(kvinne 45 år fra Rogaland) lø. 5 des. 2015 20:24 Privat melding

Z og HerrFekt: for meg blir det en litt for passiv holdning til livet. Uten at jeg mener å trø noen på tærne, jeg bare tenker høyt:) Jeg har karrieremessige drømmer og mål da jeg brenner for jobben min og vil utvide denne horisonten. Skal jeg komme meg videre så må jeg stake ut kursen, ta mer utdannelse og strekke meg aktivt mot målet. Måloppnåelsen her vil ikke komme rekende på en fjøl. I jakten på kjærligheten har jeg også erfart at det ikke nytter å sitte passiv i sofaen, det er så langt ingen som egenhendig har banket på døren og tilbudt seg å være kjæresten min. Jeg har måtte komme meg opp av sofaen og selv være aktiv i prosessen. Hvordan vil livet være uten ambisjoner, drømmer og mål? Det er bare et åpent, undrende spørsmål og jeg er nysgjerrig på innspill som endrer holdningen min:)

Skjult ID med pseudonym perla lø. 5 des. 2015 20:25

Nei, vil jeg noe så skal jeg ha det! Ikke noe tid til å sitte å vente på at det skal komme av seg selv. Men interessant å lese hvordan andre tenker på det @Tinka. :)

Skjult ID med pseudonym Z lø. 5 des. 2015 20:26

Du har rett! Vi har vært enige om Joni og Chet. Og et par ting til ;-)
Vi er i alle fall enige i at man ikke skal undervurdere effekten av kunst.
Og nå altså dette!

(mann 47 år fra Oslo) lø. 5 des. 2015 20:30 Privat melding

Li42:
Jeg ser egentlig ingen grunn til å endre holdningen din. Det er en HELT legitim innstilling som sikkert også er relevant for både deg og din jobbsituasjon. Jeg sier bare at den ikke passer for MEG. Det betyr ikke at jeg er passiv (slik jeg ser det selv), det betyr bare at selv med mange års høyere utdanning og drømmer nytter det ikke for meg å bestemme at om så og så mange år skal jeg være der og der. Det er rett og slett utenfor min kontroll. Derfor tar jeg alle de små utfordringene jeg møter og prøver å løse dem på beste måte isteden. Så får heller tiden vis om jeg har gjort det bra nok.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 5 des. 2015 20:31

"Bra nok"
Hvordan måler du dette da, Maestro? Oppriktig interessert!

(mann 47 år fra Oslo) lø. 5 des. 2015 20:34 Privat melding

På kort sikt: Bra nok til at jeg føler meg fornøyd med at jeg har gjort så godt jeg har kunnet.
På lengre sikt: Bra nok til at det også betaler i form av flere og kanskje enda mer interessante oppgaver (ja, jeg snakker først og fremst jobb nå).

Skjult ID med pseudonym Z lø. 5 des. 2015 20:35

Skal jeg være coachen din? ;-)

Skjult ID med pseudonym perla lø. 5 des. 2015 20:35

@Herrfekt Siterer deg her: "Det betyr bare at selv med mange års høyere utdanning og drømmer nytter det ikke for meg å bestemme at om så og så mange år skal jeg være der og der. Det er rett og slett utenfor min kontroll".

Dette er jeg ikke enig i. Snakker du kun karriere her, eller generelt i livet? Klart man kan endre på ting om man vil det nok.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 5 des. 2015 20:41

(Tror ikke langsiktig målsetting fungerer likt i alle jobber)

Skjult ID med pseudonym perla lø. 5 des. 2015 20:53

@Z Nei, det tror ikke jeg heller, derfor jeg spør om han mener jobb. Men ved å ta det valget om yrkesretning, da aksepterer man å bare slenge med og.

(kvinne 45 år fra Rogaland) lø. 5 des. 2015 20:53 Privat melding

Hovmester: Liker utsagnet ditt "opp av gjørma med seg." Det var en av drivkreftene mine da jeg plutselig sto alene med barna. Jeg tror livet pr dags dato hadde vært veldig annerledes ( i negativ forstand) hvis jeg ikke hadde hatt nettopp den tanken som primus motor.

(mann 47 år fra Oslo) lø. 5 des. 2015 21:06 Privat melding

Jeg er uenig med deg, perla. Jeg har aldri sett på meg selv som en som bare "slenger med" utfra det yrkesvalget jeg har tatt (i likhet med med mange andre, uansett hva slags yrkesvalg de har tatt). For meg handler det mer å om å fokusere grundig på der man er der og da, rett og slett for å gjøre så godt man kan.
Hvis du spør meg om kjærligheten, så vil jeg i høyeste grad si at jeg bare slenger med. Jeg gidder rett og slett ikke anstrenge meg nevneverdig akkurat når det gjelder den biten.

Skjult ID med pseudonym perla lø. 5 des. 2015 21:36

Nei, og her er vi! :-P

Skjult ID med pseudonym Karl68 lø. 5 des. 2015 23:40

@Li42 Ja, du har strengt tatt rett ettersom ambisjoner handler om ærgjerrighet :-)

Selv tenker jeg at fremgang kan måles på mange måter og at ambisjoner stiller en friere med hensyn til veien mot hva man ønsker oppnå; at man slipper detaljerte fremdriftsplaner med konkrete delmål og derav slipper masse revisjoner.

Når jeg sa tidligere at jeg ikke har mål, så gjelder det ikke i mitt arbeid.
Der har jeg både egne, organisasjonens og samfunnets mål å forholde meg til, så jeg ønsker ikke mye av sånt på privaten :-)

Skjult ID med pseudonym Karl68 lø. 5 des. 2015 23:49

@perla som gammel headbanger er en av mine ambisjoner mindre hår. Egentlig såre enkelt, men nei, egentlig ikke når man verken har viker, måner eller andre biologiske faktorer som insentiv til fortgang ;-)

(mann 47 år fra Oslo) lø. 5 des. 2015 23:54 Privat melding

Litt forbanna på Karl68 nå. Her er nemlig både viker, vom og falmende biologi på full frammarsj.

(kvinne 45 år fra Rogaland) sø. 6 des. 2015 00:11 Privat melding

Hovmester: Jeg liker det du skriver her. Når du skriver "jo bedre man gjør det (jobben sin), jo mer attraktiv blir man innenfor markedet sitt". På bakgrunn av dette så KAN man jo få tilbud om annen, høyere stilling - ergo at det i prinsippet kan komme rekende på en fjøl . Men - det vil jeg tro skyldes at det nettopp legges merke til at vedkommende er ambisiøs og målrettet . Guts selger hos arbeidsgivere. En passiv og noe resignert arbeidstaker vil gjerne ikke få samme tilbudet servert . Eller?

Skjult ID med pseudonym Tinka sø. 6 des. 2015 00:32

Jeg synes det mest negative med å være målrettet er at mål ofte representerer en mekanisk fremskriving av historien (fra-til-tankegang). Det snevrer mulighetene. Å være fokusert kan snus til å bli; å være sneversynt.

I mitt eget liv ville mitt største livsprosjekt aldri (!!!) inntruffet hvis jeg hadde hatt klare mål for hva jeg ville den gangen sjansen dukket opp. Da ville jeg rett og slett ikke sett eller oppdaget det, jeg kunne ikke fulgt den impulshandlingen som bidro til at jeg gjorde det, det ville vært helt på tvers av et eller annet mål, fordi det var noe spontant, ikke planlagt og noe helt på siden av alt jeg hadde tenkt...helt til det bare dukket opp i livet mitt og ble fantastisk fint og viktig. Et mål i en mer logisk retning (basert på det jeg var eslet og utdannet for) ville stått i veien, det hadde vært umulig.

Ambisjon og vilje, drømmer og ønsker: Ja takk.
Målsetninger: Nei takk

Interessant diskusjon forresten. Og skjerpende, etter å ha lest alle kommentarer har jeg likevel ikke fått lyst til å bli mer målrettet. Salgsargumentene renner vekk som vannet på gåsa her:-)

(kvinne 45 år fra Rogaland) sø. 6 des. 2015 00:47 Privat melding

Jeg ser vi tenker forskjellig ifht målsettinger , Tinka. Og det er jo helt greit, vi har alle ulike tilnærminger til livet, For min del har det å være målrettet nettopp GITT muligheter, ikke snevret dem inn. Jeg fikk senest i forrige uke et muntlig jobbtilbud i en helt annen stilling enn det jeg har pr i dag. Engasjement og ambisjoner ble nevnt som årsak. Nye muligheter banker på døren. En annen ting: Da jeg var liten elsket jeg alle programmene til David Attenborough ! Jeg satt foran skjermen og tenkte "En dag skal jeg stå på savannen i Afrika!". Da jeg var 30 gjorde jeg nettopp det, og det å stå på Serengeti i soloppgang var magisk. Målet var nådd, jeg sto der på mine egne to føtter. Jeg reiste med kun pass, flybillett og penger , og reisen ble til underveis. Mitt mål ga meg opplevelser på den Kenyanske landsbygda i møte med mennesker jeg aldri ville møtt hvis jeg ikke forfulgte drømmen og målet. Så for meg har mine mål gitt enormt med muligheter og berikelse.

Skjult ID med pseudonym Tinka sø. 6 des. 2015 00:55

@Li
Serengeti migration skjønner jeg godt. Men mål? For meg handler det om å realisere drømmer. Og det liker jeg godt. Å leve med ambisjoner og drømmer kan ta deg helt ut av kontekst og plan, det er deilig. Et mål blir så...sementert. Det er målbegrepet jeg ikke liker. De kvantifiserbare målene. Mulig vi mest har semantiske uenigheter her.

Skjult ID med pseudonym Tinka sø. 6 des. 2015 01:02

Jeg kjenner en del med Birkenmål. Det som er litt trist, er at de driver seg selv som straffedømte, jeg kan ikke se gleden. De smiler ikke når de trener, de "må" - for de har måååål. Det kan hende jeg sliter med målbegrepet fordi jeg kjenner så mange som er så jævla strenge med seg selv på at de skal nå alle disse målene sine. De virker ikke lykkelige med sine mål. Mål, mål, mål, jobbe, jobbe, jobbe. Jeg er ikke i stand til å tenke sånn, ikke jobbmessig heller.

(kvinne 45 år fra Rogaland) sø. 6 des. 2015 01:07 Privat melding

Tinka: Jeg har hovedmål i livet. For meg er de viktige. På veien dit kan jeg delvis flyte med . Som f.eks var hovedmålet Serengeti, men hele turen var på backpackers vis hvor jeg lot meg flyte med fra dag til dag, sted til sted. Så Målene står klart for meg, veien dit blir til mens jeg går.

(kvinne 45 år fra Rogaland) sø. 6 des. 2015 01:09 Privat melding

Villrosa: Gratulerer! Så fint å høre😊

(kvinne 45 år fra Rogaland) sø. 6 des. 2015 01:12 Privat melding

Når det gjelder trening så har jeg et mål ( iiiik) og det er at det skal være lystbetont. Jeg er lite glad i jogging og velger det bort. Gi meg dance -step og jeg kan holde på en time og to. Fordi det er gøy , ikke fordi jeg skal bygge opp smekre gluteus 😉

Skjult ID med pseudonym Tinka sø. 6 des. 2015 01:14

Tenk på det Li42, jeg har ingen mål, du har mål. Men vi er sikkert like fornøyd, ha ha. Og det er slett ikke sikkert at du realiserer mer enn meg, selv om du har dine mål. Og ditto for meg, uten mål - kun med drømmer.

@Hov
Jeg gråter ikke når jeg trener, jeg elsker det og smiler, også når det gjør vondt. I går fant jeg ut at jeg trener samme treningsform som Aksel Lund Svindal, he he (artikkel på trenerens blogg). Så nå lurer jeg på om jeg skal bli proff (LOL). Post-proff:-)

Skjult ID med pseudonym Tinka sø. 6 des. 2015 01:17

@Li42
Det er jo ikke et mål!!!
Det er en ambisjon, et ønske. En lyst!!! Herlig
Mål er altså målbart/kvantifiserbart. Mye kjedeligere:-)

(kvinne 45 år fra Rogaland) sø. 6 des. 2015 01:17 Privat melding

Tinka: Vi er garantert like strålende fornøyd. Det gjelder å finne den oppskriften som passer for seg, ikke gjøre som alle andre. Det finnes ikke noe rett og galt her😊

(kvinne 45 år fra Rogaland) sø. 6 des. 2015 01:21 Privat melding

Joda, valg av riktig treningsform for meg kan være et mål. Jogging? Kjedelig . Step? Har jeg det gøy? Ler jeg under trening og glemmer melkesyre? Svinger jeg ekstra på hoftene og synger av full hals? Jepp. Mål om lystbetont trening oppnådd.

(kvinne 45 år fra Rogaland) sø. 6 des. 2015 01:23 Privat melding

Hovmester: 😂

Skjult ID med pseudonym Tinka sø. 6 des. 2015 01:26

Jada Hov
(gjesp). Alltid så positiv og hyggelig du:-)
Hva er AFP?

(kvinne 45 år fra Rogaland) sø. 6 des. 2015 01:30 Privat melding

Avtalefestet pensjon

Skjult ID med pseudonym Tinka sø. 6 des. 2015 01:32

Pensjon?! Ha ha, intet mindre liksom. Det gjelder ikke for oss som er selvstendig næringsdrivende, vi slipper. Hurray. Det er bare å gi gass:-)

(kvinne 45 år fra Rogaland) sø. 6 des. 2015 01:35 Privat melding

Jeg lo altså av scenarioet på Solkysten og den skisserte kultiverte språkbruken, ikke av pensjonskommentaren. Bare for å ha det på det rene, Tinka😃

Skjult ID med pseudonym Tinka sø. 6 des. 2015 01:39

Hovmester
Du bruker for mange fremmedord. Hva pokker er faltulens?
Snakk norsk da mann!

Skjult ID med pseudonym Tinka sø. 6 des. 2015 01:42

Hov
Projeksjon? Er det dét du sliter med?
Vi driver ikke med slikt i min familie:-)

Skjult ID med pseudonym perla sø. 6 des. 2015 10:09

Oioi. Her har jeg purket og sovet, og se hvilken vending tråden har tatt? Flatulens? Kanskje vi må ha egen tråd for fremmedord? Jeg har minst et gøyalt på lager!

(kvinne 45 år fra Rogaland) sø. 6 des. 2015 10:21 Privat melding

God morgen, perla ! Her ble det hyggelig herjing mens du lå og purket og sov. Jeg ler ennå av Hovmesteren spanskekyst-innlegg, det var fantastisk😂 Lag en tråd for fremmedord, jeg er med!

Skjult ID med pseudonym Wille sø. 6 des. 2015 10:52

For meg henger verdier og mål sammen. I den grad jeg setter meg mål, så er de guidet av verdier. For ganske mange år siden klargjorde jeg hva som er mest viktig for meg, innerst i hjertet. For meg er viktige å bygge meningsfulle relasjoner, utvikle åpenhet og intimitet, være ekte og sann. Det kan virke som floskler, det er ikke det. Det er, for meg, om å leve så enkelt og naturlig som mulig.

(kvinne 36 år fra Buskerud) sø. 6 des. 2015 13:32 Privat melding

Ja, jeg liker å jobbe mot forskjellige mål jeg har lyst til å nå.

(kvinne 45 år fra Rogaland) sø. 6 des. 2015 13:39 Privat melding

Willie: Jeg synes du har fine, ekte og ærlige verdier og mål i livet. Miss-81: Har du lyst å dele et ?:)