Alle innlegg Sukkerforum

"Ordet økonomi"

Vis siste innlegg
(kvinne 53 år fra Akershus) sø. 9 nov. 2008 19:50 Privat melding

Ganske mange menn skriver ting som "har ordnet økonomi" i profilen sin, og/eller setter inn bilde av huset/hytta/bilen/båten. Det får meg til å lure.... Er vi litt mer preget av gamle kjønnsroller enn vi liker å innrømme?

Gutter: Tror dere at økonomi viktig for jenter når de vurderer profilen deres?

Jenter: Har de rett?

Skjult ID med pseudonym Nina sø. 9 nov. 2008 19:53

www.laddertheory.com den forklarer alt enkelt og greit

Skjult ID med pseudonym Zitelle sø. 9 nov. 2008 19:58

Er vi litt mer preget av gamle kjønnsroller enn vi liker å innrømme?
Svar: Ja. Vi er fremdeles veldig mye mann og kvinne oppe i hodene våre.

Gutter: Tror dere at økonomi viktig for jenter når de vurderer profilen deres?
Jente svarer: Nei, det tror de ikke. Men økonomi er viktig for menns selvfølelse da de ofte måler egenverdi ut fra vellykkethet.
Og nå ergrer jeg på meg flere gutter fordi de 1: Liker ikke at jenter snakker for dem, og 2: Mange føler seg båssatt som "grunne".

Jenter: Har de rett?
Jeg svarer: Ja, de har litt rett. Ikke fordi penger er noen måleverdi, men fordi selvfølelse er det. Synd at så mange menn bruker så mye tid på karrierestigene at de glemmer å jobbe med det som egentlig er viktig for mange jenter: Personlig integritet.

Bombastisk hilsen
fra Zitelle

Skjult ID med pseudonym Kim sø. 9 nov. 2008 19:58

Damer liker å tro at de selv ikke synes det er viktig.

Skjult ID med pseudonym Petra sø. 9 nov. 2008 20:02

Ja hva menes med ordnet økonomi. I mener at man ikke lever over evne og har høyere utgifter enn inntekter og står i gjeld til staten eller andre. Ønsker ikke å treffe en som ikke jobber, lever på trygd eller andre lumske inntekter.
Så for å svare på om jenter synes det er viktig å eie hytter, svære seilbåter eller andre materielle gjenstander, så er svaret nei. Det gjør ikke det meg mer lykkelig at han eier dyre ting. Viktigere med gode verdier i livet.

Skjult ID med pseudonym jepp sø. 9 nov. 2008 20:03

hmm.. økonomi betyr vel i grunnen noe sånn som læren om forvaltning av knappe ressurser (kapital i form av penger er bare en ressurs)..

å forvalte knappe ressurser burde da være viktig for enhver :-)

Skjult ID med pseudonym JZ sø. 9 nov. 2008 20:09

Trygg og god økonomi er vel fristende for mange jenter. Men dette er vel slikt som helst bør formidles på en mer beskjeden måte enn å blåse det opp i en profil kanskje. Sikkert bedre å nevne Masseratien i en bisetning etter å ha snakket med en kvinne en liten stund, enn å blåse den opp på profilbildet :)

Leste forresten et sted at jenter ikke ble spesielt tiltrukket av menn som hadde arvet mye penger. Men de i undersøkelsen ble derimot veldig tiltrukket av menn som hadde jobbet seg opp her i livet. Rett og slett fordi de da tilegnet de mennene andre attraktive egenskaper som er en forutsetning for å bli vellykket. Som karismatisk, god til å bygge relasjoner, trygg på seg selv, ambisiøs og målrettet.

(kvinne 41 år fra Oslo) sø. 9 nov. 2008 20:09 Privat melding

Jeg er enig med Petra. For meg er det ikke viktig med hva de eier, siden det kan kjøpes senere om man ønsker, men at man ikke lever over evne og står i gjeld til gud og hvermann, er for meg viktig. Jeg har selv vært i forhold hvor jeg har stått for inntekten, og det er tungt, så lenge man ikke tjener mer enn gjennomsnittlig.

Og ja, vi er nok fortsatt preget av kjønnsroller. Det ser vi jo stadig vekk i hverdagslivet :) Det er stort sett kvinnene som handler mat og vasker hus (selv er jeg vant med at faren min gjør det), og menn som skifter dekk på bilen. Men når det kommer til penger, tror jeg vi er blitt mer likestilte.

(mann 42 år fra Oslo) sø. 9 nov. 2008 20:13 Privat melding

Det er vel en gjenspeiling av at så mange jenter/kvinner her inne vil ha en mann med ordnet økonomi!

Jeg vil påstå at 50-60% av de profilene jeg har tittet på her inne har som et ønske/krav at drømmemannen skal ha ordnet økonomi.
Kanskje ikke så rart at mannfolkene følger opp med å fortelle at de har det dere ønsker dere? :-)

Skjult ID med pseudonym Zitelle sø. 9 nov. 2008 20:15

Jeg håper da for Guds skyld at alle jenter her inne ønsker seg seg en ordnet økonomi!

Men en ordnet økonomi betyr jo noe helt annet enn en mann som har masse penger! :-)

Skjult ID med pseudonym oslomann sø. 9 nov. 2008 20:22

@TS

Det er faktisk en del jenter her inne som skriver at de foretrekker - eller i enkelte tilfeller også krever - at "drømmemannen" , eller den mannen de søker, har orden på økonomien sin. Så da er det vel greit for gutta å legge akkurat det der til profilteksten sin så de ikke blir diskvalifisert på grunn av manglende opplysninger (i det minste hvis de kan stå inne for det). Jeg har gjort det nettopp av den grunnen, men synes i utgangspunktet det er ganske tåpelig. Men det er bare min personlige mening selvsagt, og jeg er fortsatt ung nok til at jeg godt dater studiner og andre med litt mindre penger, og som heller ikke i like stor grad ser ut til å bry seg. Kanskje jeg like godt skal fjerne den biten fra profilen min igjen?

Skjult ID med pseudonym Petra sø. 9 nov. 2008 20:23

Enig med Zitelle, selvfølgelig vil alle jenter ha en man med ordnet økonomi. De fleste her inne klarer seg jo i hverdagen med den inntekten man har selv, men selvfølgelig blir livet enklere med to inntekter. Må bare sleng inn i kjønnsrollediskusjonen at jeg skiftet til vinterdekk på bilen min selv i år. Ja, rimelig stolt av å ha gjort det selv..mestringsfølelsen steg litt da ja!!!

Skjult ID med pseudonym Zitelle sø. 9 nov. 2008 20:25

Men snakker vi ikke forbi hverandre og med stor begrepsforvirring her?

Kan ikke en person som tjener 100 000 i året også ha ordnet økonomi?
Eller mener noen at man må tjene en viss sum (uavhengig av utgifter) for å kunne si at man har såkalt "ordnet økonomi"?

Skjult ID med pseudonym oslomann sø. 9 nov. 2008 20:33

@ Petra

Godt gjort! Du har all grunn til å være stolt. Det har du alltid grunn til når du gjør noe som kanskje er nytt og vanskelig og lykkes med det :-)

Skjult ID med pseudonym Expekt sø. 9 nov. 2008 20:34

Her er jeg helt enig med Zitelle. Ordnet økonomi betyr vel ikke det samme som mye penger? Tror vi tolker og analyserer hverandre i hjel her inne. Noe skal vi jo skrive i profilene våre, men det betyr jo ikke at alt som står der er like viktig. Når det gjelder bilder av biler, båter, hytter osv., kan det ikke være at vi har lov til å være stolte av noe vi eier? Ingen bør vel skamme seg over hva en eier / ikke eier?
Mange har jo bil,båt,hytte,dyr osv som en hobby på lik linje med musikk, frimerker, kunst osv. og det kan være naturlig å ha det med i en profil.

Skjult ID med pseudonym Zitelle sø. 9 nov. 2008 20:37

Personlig ser jeg veldig få menn som har skrytebilder av bilen eller hytta si. Det er vel en kjent sak at de som faktisk har en del penger, har behov for å bli likt for den de er, og ikke på grunn av tingene sine. Det er mellomsjiktet/normalfolket som brifer her.....

Skjult ID med pseudonym ? sø. 9 nov. 2008 20:46

Det er et veldig bra sprørsmål. Hva betyr ordnet økonomi for den enkelte? Her er det mange synspunkter.
Etter man har vært sammen med et økonomisk kaos føles ordnet økonomi kanskje trygg? Jeg (kvinne) foretrekker å ha orden på økonomien min og ønsker det samme fra partnern min. Er det feil?

Skjult ID med pseudonym Zitelle sø. 9 nov. 2008 20:47

Det er ikke feil, det er en selvfølge "?" - om man definerer ordnet økonomi nettopp som en som har orden på egen økonomi.

Skjult ID med pseudonym Petra sø. 9 nov. 2008 20:48

Hehe Oslomann, var ganske enkelt å skifte dekk på bilen, måtte bare jobbe opp lit mot til å begynne...
@zitelle: jeg mener at en person som tjener 100 000 i året bør ha ordnet økonomi og ikke spille bort pengene..Men igjen kan jo ha gjort seg til gjeldsslave ved kjøp av bolig, (blir vel villa vi snakker om da vel?) eller andre dyre vaner...;-)

Skjult ID med pseudonym Bike sø. 9 nov. 2008 20:48

Nå er det jo slik da, at ordnet økonomi har MANGE definisjoner....desverre.

Skjult ID med pseudonym she sø. 9 nov. 2008 20:49

Hytte ved sjøen og fjellet, han blir ikke mindre int. for det !
Klart jeg ville valgt han fremfor en som ikke har jobb!

Skjult ID med pseudonym Zitelle sø. 9 nov. 2008 20:53

Zitelles definisjon på ordnet økonomi:
En person som har utgifter som står i forhold til inntekter, og som har råd til å føle at han kan leve fint uten bekymringsnattevåk......

For meg altså en selvfølge når det er snakk om livspartner :-)

Skjult ID med pseudonym ? sø. 9 nov. 2008 21:03

utgifter som står i forhold til inntekter.........

jeg kunne ikke ha sagt det bedre!

Skjult ID med pseudonym she sø. 9 nov. 2008 21:14

Ikke enig, er lei av at det bare holder mnd for mnd!

Skjult ID med pseudonym Petra sø. 9 nov. 2008 21:19

Enig, vil sitte igjen med en god slant på kontoen ved mnd slutt!!!!! Væh jobber i det offentlige og der er ikke lønningene høye nok for min livsstil. hehe vil si jeg har et gjennomsnittlig forbruk og ikke dyre vaner!

Skjult ID med pseudonym she sø. 9 nov. 2008 21:36

Helt enig, den kjøpefesten alle snakker om, den har ikke jeg sett noe av !

Skjult ID med pseudonym hansomspør sø. 9 nov. 2008 21:43

Litt uenig med definisjonene deres. Sier som Churchill:

If the gap between income and expenditures becomes uncomfortably wide, the spirited solution must always be to increase income rather than to reduce expenditure.

Skjult ID med pseudonym Zitelle sø. 9 nov. 2008 21:57

Så ryddighet i forhold til at man har nok penger til å betale for de utgiftene man har er altså ikke en ryddig økonomi.
Hva er da en ryddig økonomi?

Utover dette kan man selvsagt ønske seg til både rikdom, ære og berømmelse. Men dette betegnes vel ikke som "ryddig økonomi"?

Forresten:
Hvilke definisjoner er du uenig i, hansomspør? Hvor mange definisjoner har du sett i denne tråden så langt? :-)

Skjult ID med pseudonym Luring sø. 9 nov. 2008 22:05

Det er vel ingen som ønsker seg en mann som har 7 barnebidrag på samvitigheten og sliter med å betale det , sånn gjeld
kommer du aldri over og det vil medføre en belastning for forholdet !
Gjeldslave/slendrian/ er min def. på dårlig økonomi .........Jeg ønsker meg heller ikke en kvinne som har økonomiske problemer i den form jeg beskriver ......)så der er vi like selv om jeg ikke skriver det i min profil , er det en kriterie jeg er bevist på !

Skjult ID med pseudonym Lilleulv sø. 9 nov. 2008 22:41

Akkurat når det gjelder økonomi, føler jeg meg som en skikkelig romantiker...
Jeg bryr meg minimalt om inntekt, fine biler, mulighet til å spise dyrt, shoppe klær osv. Når she sier:
"Hytte ved sjøen og fjellet, han blir ikke mindre int. for det !
Klart jeg ville valgt han fremfor en som ikke har jobb!"
vil jeg si at det ikke er like klart for meg.

Noen mennesker er rett og slett en glede å være i nærheten av. Noen mennesker er i seg selv så fascinerende at de gjør at en biltur til sognsvann føles som et eventyr. Det kan være mange grunner til at en person i noen faser av livet er uten jobb... Et det så viktig? Uten ønsker, evner eller utsikter til jobb, ville vært noe annet. Om jeg ikke får opplevd Maldivene noengang, so be it. Det er utrolig lite av materielle goder jeg trenger i livet for å ha det bra i hverdagen. Det er likevel viktig å ikke ha så lite at man MÅ være gjerrig. Dvs. å måtte få tilbake halvparten om man har leid en videofilm sammen osv. Det blir slitsomt, Men veldig ofte er gjerrighet ikke knyttet til dårlig økonomi, men til mennesketype. Enig med Zitelle at jeg forbinder ordnet økonomi med å ikke leve over evne, men at inntekter og utgifter balanseres i forhold til hverandre.

Om jeg hadde 3 hytter på sørlandet og 2 på fjellet, hadde jeg aldri sagt noe om det i en profil. Nettopp for å hindre at det skal gi meg et fortrinn... Jeg vil rett og slett ikke tiltrekke meg personer for hvem min økonomi er viktig.

Skjult ID med pseudonym Petra sø. 9 nov. 2008 22:57

Hehe godt sagt Lilleulv, money isn`t everything!! Puh glad jeg ikke er mann og skal imponere deg (og meg) her inne med fancy båtar og bilar!!

Skjult ID med pseudonym hmmm sø. 9 nov. 2008 23:10

de fleste jenter er VELDIG opptatt av om menn har god økonomi. og når det sies, betyr god økonomi at du er RIK...

Skjult ID med pseudonym Zhair sø. 9 nov. 2008 23:11

Rikdom har lite med penger å gjøre!

Skjult ID med pseudonym Zitelle sø. 9 nov. 2008 23:11

Likestiller du virkelig GOD ØKONOMI med ORDNET ØKONOMI?

*blir virkelig ikke klok på hvordan det tenkes :-) *

Skjult ID med pseudonym Zhair sø. 9 nov. 2008 23:16

Jeg tenker at god økonomi er en privat økonomi over et snitt. Ordnet økonomi er det samme som orden i økonomien.
Spennende å høre hva dere andre legger i disse begrepene!

Skjult ID med pseudonym hmmm sø. 9 nov. 2008 23:18

ja, god økonomi er som ordnet økonomi i mine øyne, ZITELLE ;)

Skjult ID med pseudonym Zhair sø. 9 nov. 2008 23:21

ordnet økonomi kan være både orden i økonomien og god økonomi, jeg ser den.

Kanskje ordnet økonomi er et nøytralt begrep og bare betyr at det er fravær av rot ?

Skjult ID med pseudonym hmmm sø. 9 nov. 2008 23:27

jepp, fravær fra rot, det er jo godt :) men i fleste øyne er god sammelignet med rik, begge er jo bra ord. men alle mennesker vil jo ha bra økonomi, alle vil jo ha en partner som ikke sliter

Skjult ID med pseudonym Zhair sø. 9 nov. 2008 23:31

Er ikke den diskusjonen stor egentlig? Er det slik at krake søker make! Hva mener du?

Skjult ID med pseudonym Zitelle sø. 9 nov. 2008 23:31

Så god økonomi er nøyaktig det samme som ordnet økonomi i enkeltes blikk?

Fascinerende hvor ulikt man kan tenke på en så banal ting, egentlig ;-)

Skjult ID med pseudonym hmmm sø. 9 nov. 2008 23:40

krake søker make? er ikke helt med zahir..

Zitelle: alle folk tenker forskjellig ;)

Skjult ID med pseudonym Zhair sø. 9 nov. 2008 23:42

Jeg mener at likt vil ha likt - middelklasse søker middelklasse osv ? = krake søker make

Hurra for forskjellen!

Skjult ID med pseudonym Zitelle sø. 9 nov. 2008 23:50

Jeg mener at det blir heeelt feil, Zhair :-) Nettopp derfor er det også en banal ting for meg.....god/rik økonomi ved valg av partner.

Skjult ID med pseudonym hmmm sø. 9 nov. 2008 23:51

jo, stemmer nok det zhair.. more money, more problems... spør hvordan person man er.. jeg er middelklasse.. vil hverken ha over eller under..

Skjult ID med pseudonym Zhair sø. 9 nov. 2008 23:53

Like mange meninger som mennesker ser jeg!

God natt og sov godt begge to ;=)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv ma. 10 nov. 2008 00:16

Uttrykkene "ordnet økonomi" og "god økonomi" betyr ikke det samme, men jeg ser at de lett kan få samme betydning her.

Hvorfor? Dette er min teori: Jeg tror at de som ikke er opptatt av rikdom og inntekt når de søker en mann, ikke har behov for å si noe om økonomien i det hele tatt. En person som synes det er greit å innlede forhold til en som tjener 100.000 ville neppe trekke fram "ordnet økonomi" som et viktig kriterie. De som derimot ønsker seg en mann med god økonomi, signaliserer dette ved å kalle det "ordnet økonomi", da dette klinger mer nøytralt, og ikke virker like materialistisk og gold-digger-aktig...

Skjult ID med pseudonym pigalopp ma. 10 nov. 2008 00:21

Jeg er en av dem som dessverre ikke kan skryte av ordnet økonomi. Derfor vil jeg bruke noen ord her slik at de som er så heldige å ha det kan få forståelse for oss som ikke har det.
Skal prøve å gjøre det kort;
Gift første gang 17 år gammel, ble tvunget til å skrive under på særeie. Fikk ikke lov til å gå ut i jobb av ektemann.
Fikk hjelp av foreldrene mine til å skaffe meg egen leilighet, for jeg fikk bare halvparten av innboet, da jeg endelig ble skilt.

Var alenemor i 16 år, jobbet så mye jeg kunne, og var fornøyd om jeg klarte å betale før regningene gikk til inkasso. Ikke alltid det lyktes, men jeg klarte meg ved hjelp av snille foreldre, slik at jeg kunne ungå sosialen.

Giftet meg igjen, med en som ville at vi opprettet særeie, og det var helt greit for meg, for han hadde jo alt. Derfor var det heller (i hans øyne), ikke nødvendig at jeg bidro med noe av mitt til hjemmet vårt. Barna delte alt jeg hadde, så da jeg ble skilt for annen gang, sto jeg bokstavelig talt på bar bakke.

Det koster å starte opp igjen, og de eneste lånene jeg fikk var MasterCard. En stund var jeg på omskolering via attføring, og måtte ta opp et studielån på over 100.000,-. Tennene mine gikk til helvete, og jeg måtte låne 80.000,- for å få orden på dem. Nå er det seks år siden, og alt må ut, så protesen kan gjøre sitt inntog. Der må jeg også ut med 12.-15.000,-.

Pr. i dag har jeg lån på tilsammen mellom 250.000 og 300.000. Jeg eier ingenting jeg kan bruke som pant for om mulig å få samlet dem under ett, og jeg kjenner ingen som kan kausjonere for meg og gjøre hverdagen en smule lettere. Jeg betaler nemlig stort sett renter.

Jeg har ingen grunn til å klage, for om jeg bare har betalt de viktigste regningene, har mat i huset, tobakk for å tilfredstille
røykhungeren, bensin på bilen og tak over hodet, så er jeg fornøyd.

Jeg jobber bare 24% fast, innen helsesektoren, og må ta det jeg får av ekstravakter for å være sikker på å klare meg.

Til tross for alt dette, er jeg ikke ute etter en rik mann med masse gods og gull. Han må gjerne være fattig; MEN IKKE GJERRIG.
Jeg har forklart dette, for å vise at omstendighetene ofte har veldig mye å si, også i forhold til økonomien.
Jeg lever et godt liv, så det eneste jeg gjerne vil ha, er en kjæreste å finne på ting sammen med, noe som ville gjøre livet mitt enda bedre.Glimtet i øyet er nemlig på plass enda, og litt stahet har kommet godt med opp igjennom ;-)

Skjult ID med pseudonym Zitelle ma. 10 nov. 2008 00:22

Næheeeei Lilleulv! Jeg tar gjerne en steinrik mann i mine armer! Jeg lover! Jeg hadde til og med trivdes med det! :-)

Men om han ikke har smartness, humor, lojalitet og tenning til felles med meg kan han bare glemme det!

Skjult ID med pseudonym pigalopp ma. 10 nov. 2008 00:30

Beklager TS, men innlegget mitt ble litt på siden.
Jeg tror nok at vi er mer preget av kjønnsrollemønsteret enn det mange er villige til å innrømme.

Jeg tror også at endel av gutta innbiller seg at vi jenter kanskje sikler en smule ved synet av flotte hus, hytter, båter, biler eller what ever. Funker ikke sånn hos meg. Her er det mannen i seg sjøl, og hva han står for, som er det viktigste.

Det finnes nok noen "gold-diggere" her i verden. Noe annet ville vært rart, men jeg tror de fleste ser forbi alle statussymbolene og penisforlengerne som vises i profilene. Kanskje jeg er naiv som tror det?

Skjult ID med pseudonym Ludo64 ma. 10 nov. 2008 02:15

@pigalopp; du er rik!!!
Du har holdninger som er mer verdt enn gods og gull!!
Stå på og lykke til :)

Skjult ID med pseudonym davegahan ma. 10 nov. 2008 06:24

tæring etter næring=ordnet økonomi

(mann 38 år fra Oslo) ma. 10 nov. 2008 12:18 Privat melding

For alle de som sliter med økonomi som begrep eller som praktisk brytekandidat i hverdagen, kan jeg anbefale et søk på Farmann TV på youtube.

http://www.youtube.com/watch?v=lmzLJX91JSY&feature=related