Alle innlegg Sukkerforum

Velutdannet?

Vis siste innlegg
Skjult ID ma. 10 nov. 2008 14:01

Er det sånn at alle jentene her på sukker er langt over gjennomsnittet utdannet. Jeg opplever i 9 av 10 tilfeller "at forskjell i utdannelse kan bli er problem for dere". Greit så har jeg ikke den lengste utdannelsen men driver eget firma og trives med det.

Så lurer jeg på hvorfor jentene ikke svarer? Når jeg sender en hyggelig mld. syntes jeg i det minste de kan gi en høflig beskjed hvis de ikke er interressert. Det er jo lagt opp avvisende standardsvar. Er jeg alene om å føle dette?

(mann 38 år fra Oslo) ma. 10 nov. 2008 14:06 Privat melding

Heldigvis er "dannet" alltid viktigere enn velutdannet. Og heldigvis ser andre dannede personer fort hvem som passer i grisebingen og hvem som passer i fjøset.

Spiller ingen rolle hva du gjør med livet ditt eller hva du jobber med sålenge du og andre kan leve med deg (selv). Om 80 år er du dau allikevel, hvor mye er masteren din verdt da? Viktigere om du hadde det fett og klarte å oppdra ungene dine godt. Du trenger aldri føle deg skyldig i valg av hva du gjør for å tjene penger og sette mat på bordet. Alt som teller er hva som gleder deg og hvordan du kan ha mer av det. Og det beste er at bare din mening teller.

Kanskje du skulle sende litt færre meldinger?
Bruk gjerne svart-hjerte-funksjonen når du ser noen som klart og tydelig viser med tekst og bilder at de ikke er noe for deg.

(kvinne 56 år fra Troms) ma. 10 nov. 2008 18:02 Privat melding

dannet/høflighet er en dyd,..... og den dyden tror jeg jammen mange har mistet...;-)

Skjult ID med pseudonym Nettfeber ma. 10 nov. 2008 18:06

Kan jo være noen "blonde" setter likhetstegn mellom velutdannet og høy betalingsevne. Det er som kjent slett ikke tilfelle. Røkke er vel et godt eksempel ;o) . Kan jo være statusen lokker også for de som føler det presset ;-)

(mann 38 år fra Oslo) ma. 10 nov. 2008 19:32 Privat melding

@KresenKV:
Noen har den fortsatt. Men jeg savner mest integritet i dagens samfunn, over alt annet faktisk. At folk alltid må se på de andre før de ler av en vits de selv synes er morsom.

Men ikke ta feil av dannethet, dumhet, snillisme og fornuft. Mange som har lett for å blande de begrepene. Ikke at jeg mener du gjør det, jeg bare nevner det for syns skyld.

(mann 38 år fra Oslo) ma. 10 nov. 2008 19:41 Privat melding

Kanskje de velutdannede har lavere betalingsevne fordi man tar opp de "unødvendige" studielånene?
Hvem vet, jeg er ihvertfall en av dem, men privatøkonomien er helt okey.

Skjult ID med pseudonym Nettfeber ma. 10 nov. 2008 21:16

Antydet at det ikke var gitt at høy utdannelse nødvendigvis gir høy betalingsevne. Det betyr ikke at alle som har det tjener minst. Å ja de som har en lang utdannese kan også ha andre gode egenskaper. Hmm tråkket jeg på noen ømme tær her eller ? ;o)

Å kaste ut kona koster mer enn et studielån, men det ordner seg likavæl ;o)

Skjult ID med pseudonym Nettfeber ma. 10 nov. 2008 21:59

Ehh nei skrev ikke det faktisk Les:
"Kan jo være noen "blonde" setter likhetstegn mellom velutdannet og høy betalingsevne. Det er som kjent slett ikke tilfelle. "

Det betyr at man ikke kan sett likhetstegn på høy utdannelse og lønn. Å det utelukker samtidig ikke at det noen ganger (ofte) kan være det. Kan jo være du er litt pirkete her og kanskje litt hårsår likevel (ikke bare litt ) . At jeg gidder hihi eller at du for den sakens skyld. Å for ordens skyld Røkke er en dritkul fyr ;-)

Skjult ID med pseudonym Luring ma. 10 nov. 2008 22:04

@kit1336.9
.

Etter det jeg vet, gir de aller fleste utdanningene en høyere samlet livslønn

Kan jeg spørre hvor du har fått den statistikken fra og hva mener du med de alle fleste utdanninger ? :-)

Skjult ID ma. 10 nov. 2008 22:13

Og nok en gang har debatten sklidd helt ut og handler om noe helt annet enn det begynte med.

For ordens skyld var det jeg som skrev det opprinnelige innlegget og lurer fremdeles på om andre har samme problemet, og om alle har så høy utdannelse her.

Skjult ID med pseudonym Glimt ma. 10 nov. 2008 22:18

Tror nok ikke alle har høy utdannelse her, men etter å ha vært innom et annet sted en måneds tid vil jeg si at Ja, på Sukker er nok utdannelsesnivået høyere på både menn og kvinner enn i hvertfall ett annet sted på nett. (Kan bare svare for meg selv og de jeg har over 70 i match med9.

Skjult ID med pseudonym Luring ma. 10 nov. 2008 22:27

@ Skjult ID

Ikke gjør andres høy utdannelse til en begrensning for deg !

Og alle har ikke høy utdannelse !

Jeg tror det er få som driver eget firma !! Det er spesielt !

Med hensyn til responsen , les gjennom profilen din , kansje du kan få en vurdering av en venn eller lign.Kansje du bør endre
bildet .....! prøvd deg fram ...stå på ....Lykke til

Skjult ID ma. 10 nov. 2008 22:29

Takk for de siste 2 innleggene. Endelig noe tips man får noe ut av.

Skjult ID med pseudonym Kit ma. 10 nov. 2008 23:03

@Luringen, her er ett eksempel:
http://www.dn.no/privatokonomi/article947589.ece?WT.svl=article_image

@nettfeber:
den andre setningen i sitatet ditt sier at den første setningen er usann.

(mann 41 år fra Rogaland) ti. 11 nov. 2008 06:40 Privat melding

Du er ikke alene.Er så mange jenter som har så mange fancy navn på utdannelsen her inne og det vørste er at mye av det er noe man kan ta på 2 ukers nettkurs.men pga av det forvente di å treffe på en eller annen ingenør med høy utdanning veldig god inntekt."Goldiggere" kaller man sånne.

Skjult ID med pseudonym Xradon to. 18 nov. 2010 13:38

Du er ikke alene

På flere av profilene står det hos kvinner.

"antall år utdannelse inkl. videregående kan skape problemer for dere."

Når jeg leser dette. Då blokkerer jeg damene med engang. Jeg gidder ikke bruke tid på disse, har en interesse det er å finne den rette.

Selv har jeg flere år på skole pluss mange kurs / ekskursjoner. Jeg sitter fabian meg ikke å krysser av i relasjonsprofilen at det er viktig,svært viktig eller absolutt krav. Blir som Donald Duck, han spør andre om hva dem kan bidra med i sammen med han på fritiden. På tide å få opp øynene at utdannelse er jobbrelatert. Skal jobben bli med i stua, da glemmer dem fritiden. Jobb er jobb, fritid er fritid.

Personlig tror jeg at damene gjør dette for å finne en rik mann, med en jobb som har høy status i samfunnet. Det er dette som betyr noe har jeg funnet ut for lenge siden.

Man ser i allefall hvem som har det mest morsomt!!

(kvinne 29 år fra Oslo) to. 18 nov. 2010 13:44 Privat melding

Jeg tror ikke egentlig det burde ha noe å si, jeg har aldri opplevd det du sier, at "forskjell i utdannelse kan bli er problem for dere". Men så er kanskje jeg i en helt annen aldersgruppe enn det du er :)

(kvinne 38 år fra Oslo) to. 18 nov. 2010 13:54 Privat melding

Jeg tror ikke utdannelsen i seg selv har noe å si, men min erfaring er at de som har studert litt har mer til felles med meg. Og da mener jeg ikke faglig sett, men sosialt.

Jeg respekterer alle - uansett yrke og utdanning - men når det kommer til en potensiell partner tror jeg matchen er bedre om han også har studert noe, eller hatt tilsvarende erfaringer på andre felt. Blir jo veldig subjektivt dette, men en mann som har litt erfaring fra universitet/høgskole har etter det jeg har opplevd lettere for å orientere seg og finne ut av ting.... (ser at dette kan virke dømmende på de uten utdanning - men igjen - dette er MIN erfaring - og ikke ment som kritikk av noen - overraske og arrester meg gjerne på dette!).

Hvorfor vi ikke svarer er ganske enkelt. I begynnelsen svarte jeg alle. Men fikk så mange sure/spydige/motbydelige svar på de jeg svarte jeg ikke var interessert i at jeg sluttet. Jeg testet både den standardavvisning og egne personlige. Men når man da ender opp med lange mail som forteller meg for et grusomt overfladisk dronningemne jeg må være så gidder jeg rett og slett ikke....

Skjult ID med pseudonym Xradon to. 18 nov. 2010 14:11

**Milla** skrev

Blir jo veldig subjektivt dette, men en mann som har litt erfaring fra universitet/høgskole har etter det jeg har opplevd lettere for å orientere seg og finne ut av ting.

Bestefaren min hadde kun grunnskole, oppfinner, gårdbruker, historiker. Faktisk for godt til å være sant står det skrevet mye om han på wikipedia og likeså mange bøker fra krigens dager. Folk er interessert i historien om han!

Man kan orientere seg ute i det blå uten høyere utdanning. Husk det finnes mange svært dannede mennesker i samfunnet med integritet uten høyskole, universitet bak seg. Man kan ikke plukke ut disse bare å kreve for en spesifikk utdanning. Ikke alle har interesse av å studere bare i et felt. Noen kan litt, andre mye!

Men at det er subjektivt kan jeg være enig med deg i. Men det gjelder å ikke være for BLÅ.

Det er min mening om temaet her inne!

Skjult ID med pseudonym Whatevva to. 18 nov. 2010 14:21

Enig med Milla, jeg har selv seks års utdannelse og tjener mer enn bra slik at når det er viktig for meg at mannen jeg ender opp med har høy utdannelse, er det ikke "for å finne en rik mann, med en jobb som har høy status i samfunnet" som Xradon skriver. Det er rett og slett fordi all min erfaring tilsier at jeg har mer til felles med menn som har høy utdannelse selv. Vi har oftere felles interesser, mer å prate om etc etc.

I tillegg har jeg selv alltid hatt høye ambisjoner med hensyn til utdanning/jobb, det er en svært viktig del av livet mitt, og jeg opplever at det ofte (men selvfølgelig ikke alltid) ikke er så stor forståelse blant menn med lav eller ingen utdannelse. Jeg kan aldri ende opp med en mann som forventer at jeg skal være hjemme fra jobb kl. 16-17 til felles middag hver dag.

Skjult ID med pseudonym Eva to. 18 nov. 2010 14:38

Utdannelse fører nok ikkje alltid til at folk blir mer orinterte. Men kan godt tru at folk som er mer nysgjerrige på verden, eller generelt veldig kunnskapstørste velger å ta en høy utdannelse, og dermed virker det som at høy utdanning har en sammenheng med "orientering".

Folk som er mer praktiske av seg, og ikke like teoretiske vil vel naturlig velge en praktisk yrkesutdannelse forran en høyere, tørrere utdannelse. Men det betyr jo ikkje at folk med lav utdannelse ikke kan være like oppegående som dem med høyere, kun at du nok OGSÅ finner dem som generelt er mindre orienterte i gruppa av lav utdannelse, og mindre av disse i gruppa for høy utdannelse.

(mann 37 år fra Vest-Agder) to. 18 nov. 2010 16:01 Privat melding

Utdannelse behøver da ikke si så mye om intellektuelt nivå. Det betyr bare at man har klart å skrape seg gjennom et fastsatt pensum.

Selv har jeg bare videregående, og ja, medlemskap i Mensa.

Skolesystemet gav meg rett og slett ikke nok stimulans til å holde på interessen og oppmerksomheten min.

Skjult ID med pseudonym Emilie to. 18 nov. 2010 16:32

Med høy utdannelse fra utlandet og nedbetalt studielån ser jeg etter en som er i en noenlunde samme situasjon mht ambisjoner.

Mannen i mitt liv trenger ikke høyskoleutdannelse, men må ha en "drive" til å få til noe i livet!

Min nærmeste vennekrets består av venninner med mange år på uni/høyskole - liker meg veldig godt blandt mennesker der kunnskapsnivået er relativt høyt! Felles for oss er at vi er "fightere"!

Skjult ID med pseudonym sunway77 to. 18 nov. 2010 16:46

@TS om jentene velger å ikke svare etter du har fortalt hva utdannelse du har,er det synd... at jenter (og gutter) ikke svarer på førstemeldinger,kan være helt andre grunner..

(kvinne 39 år fra Vest-Agder) to. 18 nov. 2010 17:37 Privat melding

Avhenger av hvilket feltet man er velutdannet i . ;-)
Er det om jobb i arbeidslivet for å bli rik? da aner du ikke hva slags smerte rikdom har med seg i forhold til de som har lite eller er gjennomsnittlige som tror de har enda mer smerte i forhold til rike.
De som har mer er grådige etter å ha mer eller skaffe seg mer og mer, vil du ikke se noe ending. Men de som har lite eller er gjennomsnittlige er frustrerte etter å ha deres plass. Verden er skikkelig merkelig! :-o
Leger som jobber på sykehuset og har doktorgrad forklarer og overbeviser deg av utdannelsen sin hvor usunt røyk er og gir deg råd om hvordan du kan slutte med det. Du tar imot rådet. Men selve legen i bakgrunn røyker.

Skjult ID med pseudonym sunway77 to. 18 nov. 2010 17:47

En annen ting er: "at forskjell i utdannelse kan bli er problem for dere". det betyr ikke nødvendigvis at dere har problemer med partner av mindre/mer utdannelse.. er noe som automatisk kommer opp,og om dere har svart forskjellig på antall år utdannelse ol.

Skjult ID med pseudonym Xradon to. 18 nov. 2010 19:07

Tannteknikere = høyskolestudium

Tannteknikere = videregående skole

Det skjedde radikale forandringer i skolesystemet på 1990 tallet. Engang var dette et fag med opplæringsløp på 4 år, 2 år på skole så to år i lære.

Så ble det høysdkolestudium på tre år.

Det sier litt hvordan yrkesfag, er yrkesfag bare man får en mere teoretisk praktisk utdanning.

Jeg har yrkeskompetanse fra videregående. 3 år på skolebenken, beintøffe fag med naturfag i alle fag. Jeg sitter praktisk talt med en god kompetanse. Det er ikke lenge side at en statlig institusjon vil nå legge min utannignsbakgrunn på høyskolestudie på tre år.

Det forteller meg at høyere utdanning ikke er så mye høyere enn videregående såfremt det ikke gjelder akademisk studie, rettet inn mot profesjon over 4 år.

Lærere på videregående, høyskole som jeg jeg vært i kontakt med forteller meg at du sitter på en spesiell utdannelse. Det som skiller skolenivået fra videregående til høyskole er kun litt mere faglik bredde i noen av fagene. Ellers er de like.

Få opp øynene... Det er ikke så stort som dere tror.

Ja jeg jobber ikke med min uytdannelse. Ja jeg tjener mere enn lærere med over 20 års praksis.

Det kan fortelle litt, hvordan samfunnet er utviklet.

Derfor ser jeg ned på de som tror at høyere utdanning er noe spesiellt. Det er det absolutt ikke.

For å fortelle en liten historie. Mitt søskenbarn er prosessingeniør i statoil. 6 år på NTNU. Hun tjener omlag 800 000 kr pr år. Hun presterte å sit til mamman sin. Mamma, jeg skjønner ikke at du klarer å leve av 25 000 kr pr mnd.
Da svarte mora til bake.

Det spørs akkurat hvrdan du tilpasser deg selv det!

Siden den gang har hun holdt kjeft. Noe å tenke på det!!!

(kvinne 34 år fra Vest-Agder) to. 18 nov. 2010 19:59 Privat melding

jeg bryr meg ikke så lenge han kan forsørge seg å ikke treng ''låne'' mitt kort..

jeg er lærer har gådd mine år på skole,eneste e at har du go okonomi å dater en som ikke har det kan det bli et lite problem pga begge kan ikke leve like bra:D

Skjult ID med pseudonym kit to. 18 nov. 2010 20:04

Xradon, siden du tydelig demonstrere ett mindreverdighetskompleks i forhold til utdanning, og du sikkert er smart nok. Hvorfor ikke bare ta utdanning da?

(kvinne 42 år fra Oslo) to. 18 nov. 2010 20:14 Privat melding

Det kan jo være andre ting enn lengden på utdannelsen din som gjør at noen jenter ikke svarer på meldingene dine.

Min erfaring er at mange menn føler seg underlegne ei dame med høyere utdannelse. Jeg har fem års universitetsutdanning, og alle mine ekser har kommentert at jeg har så høy utdannelse, at jeg er "lærd" og "akademisk" - sammenlignet med dem selv. Det plaget ikke meg at jeg var den med høyest utdannelse, men det plaget tydeligvis dem.

Tar gjerne en barsk snekker, jeg. Akkurat nå skulle jeg forresten veldig gjerne datet en bilmekaniker. Jeg kan betale delene selv ;-)

Skjult ID med pseudonym qwerty to. 18 nov. 2010 20:59

Jeg har i utgangspunktet ikke noe krav om utdannelse eller ikke, men jeg merker jo at jeg sosialt har mer til felles med folk med høyere utdanning enn folk uten. Jeg lurer imidlertid på om det kanskje ikke nødvendigvis har med utdannelsen å gjøre, men snarere den erfaringen et høyere studium representerer - at man ikke går rett ut i jobb etter å ha flyttet hjemmefra, at man er mer voksen når man bestemmer yrket. Jeg skal ikke skyve under en stol at det kanskje er litt elitistisk snobberi som også ligger til grunn, men først og fremst dreier det seg om denne lavintense ferien jeg nå etter å ha vært i arbeidslivet noen år ser at studietida er og hvordan det former en.

Jeg husker at jeg en gang før jeg begynte å studere leste "10 ting en student aldri sier." Én av disse var: "Hva? Gå ut i dag? Det er jo tirsdag?" Det var en tanke som aldri slo meg før jeg selv ble student, og jeg går svært sjelden hjem senere enn klokka 9-10 når jeg en sjelden gang går ut en tirsdag, eller en hvilken som helst annen ukedag. Men da jeg var student skjedde det nok litt oftere. I hvert fall som student ved HF-fakultetet, senere SV-fakultetet, hadde jeg ingen forpliktelser utover deltidsjobben. Det er klart dette var en ferie. Eller som en kollega av meg, som studerer ved siden av full jobb, nevnte - hun ble mye raskere ferdig med de obligatoriske oppgavene enn de som studerte heltid.

Klart det er en slags ferie - og den ferien påvirker oss!

(mann 44 år fra Rogaland) to. 18 nov. 2010 21:18 Privat melding

Jeg er veldannet, og oppfører meg stort sett dannet, teller det?

Samme grad at utdannelse tydeliggjør jo et tilsvarende ambisjonsnivå, noe som separerer en fra en del andre mennesker. God utdannelse betyr ofte også en sikrere og større økonomisk frihet, noen har jo slike ambisjoner også. Godt alle ikke er like, fy søren så kjedelig det hadde vært! :)

(mann 43 år fra Oslo) to. 18 nov. 2010 21:53 Privat melding

Utdannelse og jobb betyr diddly squat for meg her inne og generelt :-)

Skjult ID med pseudonym strandboms to. 18 nov. 2010 22:03

Det forundrer meg litt alle disse som har et høyt ambisjonsnivå som ønsker det samme av en partner. Har de tenkt over hvordan dette skal gjennomføres i praksis når det f.eks kommer barn inn i bildet. Jeg tenker da på til og fra barenhage f.eks. Hvis begge er like aktive og tilbringer lange dager på jobb kan jo dette by på problemer. Jeg tenker at en perfekt match må være en som har en jobb i staten med normal arbeidstid og alle velferspermisjoner tilgjengelig for de som har høye jobbambisjoner.

Skjult ID med pseudonym qwerty to. 18 nov. 2010 22:12

Undrende:
Så du mener at folk uten høyere utdannelse ikke er i stand til å ta vare på seg selv? Elektrikere, rørleggere, bønder, fiskere, hjelpepleiere, kontorpersonale, bilmekanikere, kokker, frisører, portører, snekkere, servitører, ambulansepersonale, vektere, bussjåfører, postbud, butikkpersonale osv. osv.?

(kvinne 39 år fra Østfold) to. 18 nov. 2010 22:31 Privat melding

Jeg skal innrømme at jeg har endel "krav" som folk kanskje syns er litt overfladiske. Men det er jo bare fordi jeg er farget av det forholdet jeg sist var i. Og det er da naturlig å ta dette med når en tenker på en fremtidig drømmemann.

MEN, jeg er også klar over at om en først blir forelska, så har slike ting ikke så mye å si. Men i den relasjonstesten her, så har jeg jo svart på hvordan JEG er. For det er jo det som er meninga her på Sukker.

For meg så er utdannelse viktig fordi det gir oss en grunnplattform i forhold til mine interesser. Jeg liker å lese bøker og se filmer, og så faktisk ha en god samtale om det etterpå. Litteraturanalyse er jo bare kjempespennende. Kan hende jeg er litt nerdete, men da trenger jeg kanskje en nerdete mann også? Dette var en av flere ting jeg tenker på.

Jeg har utrolig stor respekt for alle de som har funnet sin jobb her i livet. Elsker å møte mennesker som virkelig har funnet det de vil jobbe med. Så det har ikke noe med mine holdninger til andre folks utdannelse å gjøre. Penger har heller ikke noe å si. En kan ha all verdens penger, men det kan i tilfeller bare gjøre ting verre. Men en må kjenne etter hva som er viktig i ens liv. Og for meg så er det viktig å finne en partner som liker å kommunisere. Den gode samtalen. Hehe. Hører sikkert banalt ut. Men å sitte en hel kveld å diskutere og drikke rødvin er bare luksus :-D

Men som sagt: Om jeg blir forelska så har ikke disse ønskene noe å si sikkert. Og en annen ting er jo at vi alle er forskjellige. Det finnes en kvinne (mann) som passer til alle, tror jeg.

Skjult ID med pseudonym X-Reveur to. 18 nov. 2010 22:39

Appropos det Lillah sa.... Jeg tror på polygami. Jeg trenger ei legedame, advokatberte, tannlegebabe, og ei med en viss grad av økonomisk sans, og ei som er krativ og sunn på kjøkkenet.... Er det flere behov man trenger dekket??

(kvinne 39 år fra Østfold) to. 18 nov. 2010 22:50 Privat melding

@ X-Reveur

Sexgudinne? :P

Skjult ID med pseudonym vibe to. 18 nov. 2010 23:07

Enig med Emilie i at det handler om drive.
Selv har jeg opplevd at menn med lavere utdannelse, eller mindre "maskulin" utdannelse enn meg ikke har fikset det (jeg har en cirka 30/70 kvinner/menn utdannelse), og jeg har venninner som har menn som ikke synes det er noe særlig at hun tjener (betydelig) mer enn ham (litt mer er ok, men mye mer er de ikke komfortabel med, selv om det går i felleskassen).

TS, du ville for meg vært interessant fordi du driver for deg selv, noe jeg assosierer med nettopp driv, og individualisme/å ta sine egne valg. I tillegg skriver du bra. Så når du ikke får svar kan det ha med andre ting å gjøre - er det feks andre orange eller røde balder? Eller skriver du kun til hotte damer på 26 som alle skriver til?

Strandboms, mange tar det litt roligere på jobb alkkurat de årene barna er små (som regel kvinnen). Dessuten vil ofte to ambisiøse mennesker ha høy inntekt og muligheten til å kjøpe seg tjenester, som nanny/au pair eller vaskehjelp etc. (så kan folk komme med "åffer får 'em onger, når 'em ikke vil bruke tid pårem" men vi snakker altså om å kjøpe seg fri fra arbeidsoppgaver hjemme, slik at tiden hjemme da går til samvær og ikke klesvask, matlaging etc).

Skjult ID med pseudonym qwerty fr. 19 nov. 2010 00:08

Undrende:
Da lurer jeg på - hva med sånne som meg? Med hovedfag og jobb i det offentlige?

Jeg er også uenig i det du skriver om å "leve på" andre - hvorfor skulle for eksempel en baker være mer av en golddigger enn for eksempel en gymnaslektor? Det eneste som skiller disse er jo selve lengden på den formelle utdannelsen, men dette sier jo ingenting om ambisjoner, ønsker, lidenskap osv. Jeg tror heller ikke det sier noe om hvor intellektuell eller ikke man er. Greit nok, har man et hovedfag i filosofi eller latin tyder det kanskje på en viss grad av intellektuelle interesser. Men en informatiker, en sykepleier, en tannlege e.l.? Tror ikke nødvendigvis det er noen sammenheng her.

Skjult ID med pseudonym mejo fr. 19 nov. 2010 00:24

Jeg har opplevd det samme der jeg får "at forskjell i utdannelse kan bli er problem for dere" hos enkelte menn, jeg har selv 4 år på høyskole men har krysset av for dette med utdannelse ikke har noe og si.

Skjult ID med pseudonym Xradon fr. 19 nov. 2010 04:57

Xradon, siden du tydelig demonstrere ett mindreverdighetskompleks i forhold til utdanning, og du sikkert er smart nok. Hvorfor ikke bare ta utdanning da?

Som Xradon jeg er studerer jeg aldri for en høyere status. For meg blir det for dumt å tro at man er noe større enn andre vis man innehar en slik utdannelse. Så enkelt er det!

Skjult ID med pseudonym kit fr. 19 nov. 2010 05:40

Xradon, det er DU som påstår høyere utdanning er høy status. Ingen andre.

Skjult ID med pseudonym meg fr. 19 nov. 2010 10:47

Må innrømme at de få månedene jeg har vært her inne, har jeg ikke sett på utdannelsen til mennene.
Bare de har en jobb de trives med, er det greit. Trives man i jobben, gjenspeiler det privatlivet.
Jeg ser etter en mann som har det bra i livet sitt og som kan trives sammen med meg og mine...det være om han har mastergrad eller "bare" videregående.
Tror ikke man skal sette seg for høye krav, kommer ikke noe godt ut av det.
Mon tro om det kanskje er jeg som er "for vanlig" her.. :)

Skjult ID med pseudonym qwerty fr. 19 nov. 2010 11:57

Undrende:
Så for deg handler det altså ikke om utdannelse, men politikk? At vedkommende ikke jobber et sted du mener sløser med "dine" skattepenger? Selv om vedkommende har høyere utdannelse?

Skjult ID med pseudonym qwerty fr. 19 nov. 2010 12:38

Synd at 99 prosent av de som har høyere utdannelse har fått det ved hjelp av denne usmakelige offentlige sektoren. Du ville ikke hatt mange å velge mellom ellers.

Selv tror jeg at utdannelse er ganske viktig, men av helt andre tidligere nevnte årsaker, men faren er jo at det gjerne også medfører en "better than you"-holdning...

Skjult ID med pseudonym Malinka fr. 19 nov. 2010 12:39

Utdannelse er et ømtålig tema. Særlig fordi de med lav utdannelse har en idé om at de med høy utdannelse ser ned på dem.
Det er nesten blitt et tabuområde, fordi det å ha høy utdannelse omentrent er synonymt med å se på sin egen menneskeverd som høyere enn de med lav/ingen utdanning.

Jeg ser på utdanning til menn på nettsider. Som oftes har disse også en profil som treffer meg bedre enn menn med lav/ingen utdanning. Det er likevel ikke sånn at jeg tenker menn uten utdanning er mindre verdt som menneske enn det jeg er.

Dette har jeg diskutert her inne før, og fikk en del hat-mail i innboksen etterpå, i tillegg til pes her på forumet. Mulig jeg utbasunerte noe om det intellektuelle nivået i diskusjoner, manglende evner til å sette seg inn i andre perspektiv enn ens egne og sånt noe.

Når det gjelder lønn, har jeg en oppfatning av at de som har ordnet seg med egne firma og menn med yrkesrettet utdanning, som er litt opp i årene, kommer best ut.

Når alt kommer til alt, så er det jo en smakssak hvilke egenskaper man setter pris på. Jeg, for eksempel, liker menn som kan bruke norsk språk på en (for meg) tilfredsstillende måte, som er morsomme og som liker å være i bevegelse.

Skjult ID med pseudonym Xradon fr. 19 nov. 2010 13:56

Xradon, det er DU som påstår høyere utdanning er høy status. Ingen andre.

Nei!

Les de utallige trådene her inne der enkelte måler høyt utdannede som supermennesker!

Teknologien ligger til de som jobber på gulvet. Uten disse, ingen jobb til de i toppsjiktet!. Fagutdannede mennesker skaper jobber men de blir ikke sett opp til!

For å si det litt grovt og på kanten så forteller den sannheten!

Skjult ID med pseudonym Malinka fr. 19 nov. 2010 14:12

Det er vel i utgangspunktet ikke noen forskjell på å foretrekke menn med utdanning i forhold til andre preferanser man har?
Her inne har vi i alle fall diskusjoner på hva som foretrekkes i forhold til:
- alder
- kroppsfasong
- dialekt
- postnummer
- barn/ikke barn
- utseendets betydning på generell basis
- mannens høyde
- seksuelle preferanser
- hva fritiden skal brukes til
- osv

For alle spiller noen av disse punktene en stor rolle, for andre har de ingen betydning. Sånn er det med utdanning også.

Skjult ID med pseudonym qwerty fr. 19 nov. 2010 14:21

Jeg er tilbøyelig med å være enig med Xradon her. Det gjelder selvsagt ikke alle, men det er ikke tvil om at det er en ganske utbredt holdning at høyere utdanning gjør en til et bedre menneske.

Ett eksempel: Jeg kjenner ei dame som gikk ut av Blindern med topp karakterer i det hun studerte. Problemet var bare at det var fag det ikke var veldig stor etterspørsel etter utenfor Bllindern, så da hun fikk tilbud om jobb på semesterbasis på universitetet takket hun ja. Der gikk hun et par-tre år på kontrakter som varte fra januar til juni, og så fra august til desember. Ingen rettigheter, og trolig litt på kanten av arbeidsmiljølovgivningen. Hun ble til slutt lei og valgte heller å søke et trikkeførerkurs, og nå er hun trikkefører i Oslo - med fast ansettelse, høyere lønn og skikkelige arbeidsvilkår. Men hva var reaksjonen hun ble møtt med? Jo - "skal du kaste bort utdannelsen din?" I manges øyne var det altså bedre å jobbe i tidsavgrensede stillinger, med begrensede rettigheter ved for eksempel graviditet og begrensede muligheter til å ta opp for eksempel boliglån, enn å jobbe i en fast og relativt godt betalt jobb.

I Norge er vi bortskjemte. Vi spør oss ikke hva vi kan gjøre for samfunnet, men hva samfunnet kan gjøre for oss. Vi vil ikke ha såkalte drittjobber. Vi hyrer inn filippinere til å rengjøre hotellene våre, polakker til å bygge boligene våre og svensker til å servere ølen vår. Vi skal realisere oss selv gjennom jobben, hvis ikke kan det være det samme. En norsk heismontør, en norsk hjelpepleier, en norsk servitør fremstår som heismontør, hjelpepleier og servitør på tross av at de er norske, de har bare ikke vært i stand til å realisere seg selv. Og ingen steder står dette sterkere enn i akademiske miljøer - jeg merker det også selv, selv om jeg ikke liker det.

Skjult ID med pseudonym Xradon fr. 19 nov. 2010 14:24

Min kompetanse er:

3 årig videregående skole som vurderes om til høyskolestudium av en offentlig institusjon.

Sertifiseringer på 6 fagområder.

Kurs på 3 nivåer ved en høgskole, kursbevis. Alltså ingen studiepoeng.

Min jobb er!

Ufaglært

Jeg bruker ikke min utdannelse i min nåværende jobb.

Jeg har ca 480 000 kr i lønn pr år. Det forteller sitt, fast ansatt i det offentlige. Lønnen jeg har er utregnet fra kompensasjon jeg har i forhold til tilsvarende stillinger.

Jeg har 14 års ansinitet.

På sukker tar jeg aldri disse poengene med i min profil. Det er for å skyve unna de som leter etter høyt utdannede, de som tjener bra med sikker god jobb som en kjæreste.

Her i gården handler det å finne noen man trives sammen med med "kjemi". Den finner man ikke med hvem som helst og i alølefall ikke med krav. Man må bare rett og slett innrømme at naturen må få styre den biten. Men å utelukke de som ikke har det samme som mehg blir bare for dumt. I allefall har jeg et stort spørsmål. Hvorfor i all verden traff dere ikke noen spesielle på de 1 til 6 studieårene ved høyskole, universitet?

Noe galt må det være!

Skjult ID med pseudonym qwerty fr. 19 nov. 2010 14:55

Xradon:
Tja, kanskje fordi vi festet bort studieårene?

Undrende:
Men du kan aldri vite nøyaktig hva markedet vil ha om ti år. Selv om det nok alltid vil være behov for lærere, sykepleiere, leger osv., er det andre studieretninger som er mer konjunkturutsatte. I Norge har det de senere årene blitt utdannet store mengder IT-personell, men selve informasjonsteknologien åpner nettopp for mer outsourcing til lavkostland, noe man for eksempel har sett i USA de senere årene.

I Norge har vi ikke vært rammet av den økonomiske krisa, i hvert fall ikke så langt, men vi skal ikke langt vekk for å se en helt annen situasjon. I Spania og Latvia er arbeidsløsheten nå på over 20 prosent, mot godt under 10 prosent før krisa satte inn, mens den i Irland har gått fra under 5 til nesten 15 prosent. Også i Danmark og på Island har krisa ført til nesten en dobling av arbeidsløsheten, selv om mindre tall i utgangspunktet gjør at utslagene virker mindre. Uansett - i en slik situasjon kan man faktisk ikke velge hvilken jobb man vil ha, i motsetning til i Norge, der vi har den laveste arbeidsløsheten i hele OECD-området. Skulle imidlertid krisa også ramme oss, så vil vi slite.

Når ulike megler- og revisjonsfirmaer går konkurs skjer dette gjerne fordi en tregere økonomi skaper mindre behov for tjenestene de leverer. Da må faktisk også pappaguttene fra BI finne seg noe annet å gjøre - uansett hvor trygg de trodde utdannelsen var da de begynte.

Skjult ID med pseudonym Tazoslo fr. 19 nov. 2010 16:18

...har litt problemer med at folk som studerer på Blindern viser aversjon til det som studeres på BI og liknende steder, men det henger kanskje sammen med at jeg studerte på "liknende steder" og har samme aversjon mot folk som studerer gratis på Blindern.

Er derimot veldig enig om at det ikke finnes et eneste mannfolk på BI blant alle pastellkledde, svenskesleik saggende metrosexuelle unskyldninger for menn.....på den ANDRE siden så har man ikke der en konkurranse om kle seg mest mulig trashy som man har på Blindern.

aaa...så gøy med generalisering og fordommer! :-D

Skjult ID med pseudonym Malinka fr. 19 nov. 2010 16:38

Tja. Jeg har studert både på høyskole, universitet og BI.
Synes foredragsholderne på BI er voldsomt dyktige. Kan ikke si det samme om alle foredragsholderne på høyskole og universitet. Det er i grunnen greit, siden det koster en formue å gå på BI.

Skjult ID med pseudonym Whatevva fr. 19 nov. 2010 17:35

Xradon - hva er det egentlig du prøver å få frem med innlegget ditt kl. 14:24?

Når jeg leser innleggene dine i denne tråden forsterker du mitt standpunkt om at jeg vil ha en mann med høy utdannelse (og da mener jeg en utdannelse på minst 5 år).

Du skriver dårlig norsk (turn off), du kan ikke argumentere saklig (turn off), du fremstår som sneversynt (turn off). Alle disse tre tingene er noe du ville behersket bedre med en lengre universitetsutdannelse.

Skjult ID med pseudonym Xradon fr. 19 nov. 2010 18:26

(Skjult ID med pseudonym Whatevva) - fre 19 nov 17:35
Xradon - hva er det egentlig du prøver å få frem med innlegget ditt kl. 14:24?


Håpet inderlig noen så svaret jeg ga i innlegget. Å håpe, tro at man kan forlange hva som helst er som å lete i søppelkassa. Er det ikke godt nok?

Å nei jeg føler meg absolutt ikke truffet av innlegget ditt, angrepet. Diskuter sak, ikke person er du snill!

Skjult ID med pseudonym qwerty fr. 19 nov. 2010 18:53

Tazoslo:
Det var faktisk ikke poenget mitt å disse BI-studenter denne gangen, det kan jeg ta i en annen tråd. Men jeg vil nå tro de er overrepresentert i de mest konjunkturavhengige yrkene sammenlignet med de av oss som har studert på et "vanlig" universitet (og, niks, jeg har ikke studert på Blindern). Det samme kan man sikkert si om folk som studerer ved NHH, men jeg innbiller meg at de har et litt sterkere faglig fundament - det er vel fortsatt en av de utdanningsinstitusjonene det er vanskeligst å komme seg inn på.

Undrende:
Alle tjenester kan selvsagt ikke flyttes til lavkostland, men mye kan faktisk flyttes. Skandiabanken, som jeg er veldig fornøyd med selv, har kun et lite kontor i Norge, resten drives fra Sverige, men hvorfor skulle det ikke like gjerne kunne drives fra India, der man har tilsvarende kompetanse, men langt lavere lønninger? Selv om det sikkert finnes eksempler på det motsatte, tviler jeg ikke på at dette er en utvikling som vil fortsette.

Whatevva:
Jeg har vært borti mange med høyere utdanning som skriver dårlig norsk, argumenterer usaklig og er sneversynte. Det gjelder også vitenskapelig ansatte.

Skjult ID med pseudonym kit fr. 19 nov. 2010 20:01

Xradon, hvis du ikke har ett mindreverdighetskompleks i forhold til utdanning, hvorfor maser du så mye med at du har en fagutdanning som kanskje blir høgskole etterhvert?

Hvorfor har du slikt behov for å rakke ned på de som har foretatt andre valg enn deg?

@qwerty sin venninne. Jeg hadde også lurt på hvorfor hun måtte bruke 6 år på Blindern for å kjøre trikk. Lærte hun urdu? Jeg hadde også spurt elektrikeren som ble snekker om akkurat det samme.

@BI studenter og kjøp av karakterer. Det stemmer, 3 stykk hyret inn en kollega av meg for å løse hjemmeeksamen for seg. Visstnok den billigste A-en de gutta fikk. :)

Skjult ID med pseudonym qwerty fr. 19 nov. 2010 20:16

Kit:
Hun valgte det studiet fordi hun syntes det var spennende. Og, selvsagt, det kunne gitt henne en jobb innenfor feltet, men hun var også helt klar over at dette var langt fra sikkert, selv med gode karakterer. Så har man valget, da, gå rett ut i jobb, for eksempel som trikkefører, etter videregående, eller sose rundt på Blindern eller Nygårdshøyden eller Dragvoll noen år for å finne ut hva man skal bli - og samtidig få mye verdifull sosial ballast på kjøpet.

Jeg kan jo også tilføye at jeg slett ikke planla å bli det jeg er da jeg begynte å studere - eller da jeg var ferdig, for den saks skyld - og jeg ser jo at det som er relevant for jobben min i dag kunne vært tillært på ett år, maks to. I stedet gikk jeg rundt på Nygårdshøyden og soset i årevis - og jeg angrer ikke ett sekund på det.

Skjult ID med pseudonym Xradon fr. 19 nov. 2010 20:17

Xradon, hvis du ikke har ett mindreverdighetskompleks i forhold til utdanning, hvorfor maser du så mye med at du har en fagutdanning som kanskje blir høgskole etterhvert?

Grunnen for at jeg nevner det. All utdanning for meg er likeverd uansett hvem man er! Det beviser aldri hvem personen er for å si det kort og enkelt. Skulle vel ikke være vanskelig å forstå dette?

Hvorfor har du slikt behov for å rakke ned på de som har foretatt andre valg enn deg?

Rakke ned på andres valg? Nei jeg poengterer at høyere utdanning ikke er status. Når personer presterer å forlange at partner skal ha høyere utdanning. Bare fordi det beviser en høyere IQ blir bare for dumt. IQ har de aller fleste i store porsjoner av og det trengs absolutt ikke bevises på et skolepapir med tall og bokstav kombinasjoner!

Alt dette handler om status. Hvem gidder bruke tid på det? Som jeg skrev tidligere. Jeg blokkerer disse damene enkelt og greit. Jeg bruker heller tid på de jeg vet ikke har komplekser mot andre mennesker.

Jorden er en underlig planet å leve på!

Xradon

Skjult ID med pseudonym kit fr. 19 nov. 2010 20:25

Xradon, for meg er alle mennesker like mye verdt, uavhengig av utdanning og jobb. Det er vel sannsynlig at de som velger en type utdanning er forskjellige fra andre. Det var de nok før de tok utdanningen også.

Hvorfor drar du inn IQ? Det eneste høyere utdanning sikrer er ett minimumsnivå, som vel ikke er avskrekkende i og med halvparten av årskullene nå går videre på høyere utdanning. Men, alle har ikke store porsjoner med IQ. Halvparten har en IQ som er lavere enn gjennomsnittet.

qwerty, jeg forstår den, jeg har selv surret rundt på Blindern. Men jeg hadde forstått hvorfor folk spurte hvis jeg ikke hadde bruk for utdanningen min. Hvis en ikke bruker utdanningen eller helst kunnskapen om å tilegne seg nytt stoff er det jo en lang ferie.

Skjult ID med pseudonym qwerty fr. 19 nov. 2010 20:36

Kit:
Nemlig, en lang ferie, som jeg skrev om i et innlegg tidligere i tråden. Ingen skal fortelle meg at studenter i Norge, i hvert fall ved HF og SV (som er de fakultetene jeg kjenner til), ikke kunne gjort unna studiene sine på mye kortere tid. Når en kollega av meg, som studerer full tid ved siden av full jobb, leverer de obligatoriske oppgavene før medstudentene sine, så sier det mye - veldig mye. Og snakker man hav som er jobbrelevant...? Hadde holdt lenge med ett år for de fleste...

Når jeg trekker frem det eksemplet jeg gjør, sier jeg ikke at hun visste hun ikke ville få bruk for det i jobbsammenheng, men det var nok overveiende sannsynlig, noe man kanskje ikke alltid tenker på når man er 19 og fersk student. Poenget mitt var imidlertid snarere å vise en holdning - at det ikke er "akseptabelt" i manges øyne å gå "ned" i et ikke-akademisk yrke, noe som tyder på en viss elitisme som jeg ikke liker. For å si det sånn - vi har nok vel så mye bruk for trikkeførere som vi har for kriminologer, midtøstenvitere, latinamerikavitere og sosialantropologer.

Skjult ID med pseudonym kit fr. 19 nov. 2010 20:54

undrende, hvor mye bruk en har for folk blir vel delvis avspeilet i lønnen?

Skjult ID med pseudonym qwerty fr. 19 nov. 2010 21:09

Nå er det dessverre ikke samfunnsnytte som avgjør hva en person tjener, det er vel heller snakk om, i hvert fall i det lange løp, tilbud og etterspørsel. Arbeidskraften er jo, tross alt, en vare som alle andre.

Skjult ID med pseudonym kit fr. 19 nov. 2010 22:37

I følge mine vurderinger er det en del, spesielt i trøst og bæreyrkene som fortjener mer i lønn.

Men så lenge folk flest ikke prioritere økt lønn til disse yrkene høyere, har jeg vanskelig å se at samfunnet vurderer nytten av deres arbeid noe høyere enn den lønnen de faktisk får.

Skjult ID med pseudonym Malinka fr. 19 nov. 2010 22:49

Årsaken til at omsorgsyrkene er så lavt lønnet, er vel at Norge ville ha gått konkurs dersom de skulle fått lønn etter samfunnsnyttig innsats?
Folk med lang høyere utdanning har forresten også lav lønn i offentlig sektor. Ser ikke for meg at en offentlig ansatt jurist sin jobb er mindre samfunnsnyttig enn en jurist i privat sektor?

Skjult ID med pseudonym kit fr. 19 nov. 2010 23:04

Malinka. Hvem vurder den samfunnsmessige nytten? Er det ikke de som betaler gildet? I offentlig sektor er det oss og hvor mye vi vil betale i skatt. Samlet sett synes altså vi at en jurist i det offentlige ikke gjør mer nytte for seg enn lønnen. Arbeidsgiveren hennes i det private synes hun gjør mer nytte for seg og betaler det som må til for å få henne til å jobbe for seg.

Skjult ID med pseudonym Xradon lø. 20 nov. 2010 12:40

Xradon, for meg er alle mennesker like mye verdt, uavhengig av utdanning og jobb. Det er vel sannsynlig at de som velger en type utdanning er forskjellige fra andre. Det var de nok før de tok utdanningen også.

Hvorfor drar du inn IQ? Det eneste høyere utdanning sikrer er ett minimumsnivå, som vel ikke er avskrekkende i og med halvparten av årskullene nå går videre på høyere utdanning. Men, alle har ikke store porsjoner med IQ. Halvparten har en IQ som er lavere enn gjennomsnittet.

Hvorfor jeg drar in intelligensen? Jo, det skal jeg fortelle deg. Man trenger absolutt ikke bevise at man har intelligens nok til å foreta riktig valg i livet som gjør at man overlever. I gjen vil jeg si, jo høyere utdanning man har betyr rett og slett ikke at man innehar respekt i samfunnet eller fortjener det. Det betyr bare man har valgt en jobb man vil, bør trives med. Med visse unntak, det bør være bruk for dem.

Hvorfor er høyere utdanning minimumsnivå? Bad...
Man trenger ikke bevise at man kan noe, må man ha høyere utdanning!

Se på de som bygger landet. Fagarbeidere, de som bygger husene, de som bygger veier, de som driver matvareproduksjon, de som innehar lederansvar, driver egne firmaer, hjøernesteinsbedrifter uten å måtte inneha høyere kompetanse.
Jeg vet om slere bedrifter jeg. Ikke nok med de, de sitter på ideer å realisere det dem tenker på. Vi hadde for noen år siden en gigantisk konkurs i vårt distrikt. 45 arbeidsplasser gikk til spille pga valg fra daglig leder, som ble tilsatt to år før. Han ville bygge om konstruksjonen fra Pappegøya til å bli en grå spurv. Dette er en farkost som hadde internasjonal annerkjennelse som selv de store fabrikkene i Europa ikke kunne måle seg. De som drev fabrikken, før denne latmarksutdannede økonomen kom inn i bildet drev firmaet i PLUSS. Plutselig forsvant det flere mill kr til å fornye som markedet ikke etterspurte.

Vi kan trekke frem at Fosen Mekaniske Verksteder på Kvithylla i Rissa i Sør Trøndelag hadde en grunder som aldri hadde en akademisk utdanning. I over 40 år har dem produsert flere tusen arbeidsplasser gjennom tidene. Dem har forsørget for stor næringsutvikling, med lokale aktører. Dem innehar også den 3 største og beste teknologien på Ro-Ro og Supplay skip i hele verden. Industrikongen som fikk til dette var selveste Jens Bye. Da han levde, startet han opp som skipper på egen båt og så muligheter.

Vi har en rekke andre bedrifter på samme ambisjonsnivå. Utdannelde er ikke alltid like viktig!!!!

Skjult ID med pseudonym kit lø. 20 nov. 2010 16:46

Xradon, jeg forstår du er sint, men hva er du egentlig sint på?

Det er for enkle sjeler som meget uklart hva poenget ditt er? Er det at du synes det er urettferdig at jenter har preferanser også på utdanning?

Skjult ID med pseudonym Malinka lø. 20 nov. 2010 16:50

Dette er en morsom tanke; tenk dersom hele den offentlige sektoren ble privatisert. Lurer på hvordan det da hadde vært med samfunnsnytte og lønn...

Skjult ID med pseudonym qwerty lø. 20 nov. 2010 16:53

Malinka:
Det ser vi jo allerede. Tidligere i år hadde sykepleierne i NHO-området en streik for å få samme tariff som sine kolleger i offentlig sektor. Konflikten gikk, selvsagt, til lønnsnemd, og resultatet der ble at de fortsatt henger etter sine offentlig ansatte kolleger.

Skjult ID med pseudonym kit lø. 20 nov. 2010 17:04

Å la private utføre noen offentlige oppgaver blir gjort i dag. Problemet med å debattere det er at folk hopper i skyttergravene sine med en gang, det er enten "å sette bestemor på anbud" eller "privat drift er alltids best".

Jeg har ikke noe religiøst forhold hverken til privat drift eller offentlig drift. En bør velge den organiseringen som gir mest velferd for kronene i det enkelte tilfelle. Jeg tror ikke det er en katastrofe at en i Oslo har privat søppeltømming da det er plass nok til flere aktører, men ser at på en liten plass er kun rom for en søppeltømmer. I det siste tilfellet kan det være best at han er offentlig ansatt.

Skjult ID med pseudonym Malinka lø. 20 nov. 2010 17:15

Nå tenkte jeg lite nyansert; dersom HELE offentlig sektor ble privatisert. Dersom folk selv skulle betale prisen for tjenestene. Der feks helsepersonell hadde blitt målt etter innsats og man måtte være dyktig for å få en godt betalt jobb.
Da hadde de med lavest lønn (og som bidrar med minst skatt) også vært de som hadde hatt råd til det dårligste tilbudet. Mens de med høyest lønn hadde måttet betale mer for tjenester av kanskje samme kvalitet som det de får i offentlig sektor i dag. I dag består sannsynligvis offentlig sektor av en _blanding_ av dyktige og fullstendig inkompetente ansatte i helsevesnet. Dersom alt hadde blitt privatisert, antar jeg at de som hadde gjort dette til butikk, ville ha sørget for å ansette det beste personalet, mens de mindre dyktige ville måtte ta det de fikk.

Ikke at jeg egentlig har peiling på dette i det hele tatt. Vil nok likevel anta at ved fullstendig privatisering, så ville store deler av offentlig ansatte kunne få høyere lønn enn i dag.

Det er DA jeg spør; hvordan blir det med lønn og samfunnsnytte dersom hele offentlig sektor blir privatisert?

Jeg kjenner forresten flere sykepleiere som jobber i privat sektor og har langt høyere lønn enn de som er offentlig ansatt. Forsikringsselskap, off-shore og bedriftshelsetjenester for eksempel.

Skjult ID med pseudonym Malinka lø. 20 nov. 2010 17:21

Skal ikke dere på OB for å ta en øl før festen?
Ikke sitte her inne og henge. Gå ut og finn dere en finfin dame.
Husj, avgårde med dere!

Skjult ID med pseudonym Malinka lø. 20 nov. 2010 17:49

Hehe. Nei. Det er kanskje lurt å være sjarmerende brisen og ikke fullstendig ute av format når man skal sjekke damer.

Skjult ID med pseudonym Xradon lø. 20 nov. 2010 20:28

Xradon, jeg forstår du er sint, men hva er du egentlig sint på?

Hva som får deg til å tro at jeg er sint? Har du noen gang forstand til å diskutere sak så nevn ikke navn. Respektløs. Dette er et diskusjonsforum ,Ikke å diskutere nick. Jeg tok opp temaet utdannelse. Man kan ikke gå rundt å tro at man er supermenneske når man innehar høyere utdanning og kan kreve deretter. Mest sannsynlig vil mange av de høyt utdannede her inne vil aldri finne hverandre med sine spesifikke smørbrødliste. Naturen er slik, den gir ikke etter ønsker. Men etter behov!

Ikke mange som kjønner denne der!

Skjult ID med pseudonym Malinka lø. 20 nov. 2010 20:35

Hva tenker du er forskjellene i behovene til en med høy utdanning og en med lav utdanning?
Og hvorfor er jeg ikke et supermenneske?
Hva er det jeg ikke kan kreve?
Jeg har også lyst til å vite hva min spesifikke smørbrødliste er?
Jeg har enda mer lyst til å høre hva DIN spesifikke smørbrødliste er.

Skjult ID med pseudonym kit sø. 21 nov. 2010 19:44

Tull og tøys, naturen gir vel ikke etter behov! Hvis den hadde gjort det hadde det ikke vært så mange overvektige og sultende samtidig!

Selvsagt er jeg ett supermenneske! Aller er sitt eget supermenneske.

Så lenge en krever og kravene med glede blir akseptert, er kravene rimelige. Urimelige krav er krav som en ikke får oppfylt, fordi ingen er villige til å innfri de. En del menn vil for eksempel aldri kunne få ett langvarig forhold. Det er rett og slet for få jenter i forhold til menn i de yngre årsklassene. Derfor er det urimelig for noen menn å tro at de har krav på ett forhold, noen vil havne utenfor. Dette har sikkert noe med evolusjon å gjøre....

Skjult ID med pseudonym Xradon ma. 22 nov. 2010 12:35

Hva får dere til å tro at dere har krav på en person som har høy utdannelse som kjæreste?

Det bestemmer dere nemlig ikke selv! I såfall venter dere svært lenge og oppgir de som ikke har det og dunster bort den rette, perfekte som passer utmerket sammen med dere. Men pga høye krav så gir dere ikke muligheten til dere selv.

Supermenneske? Når mennesker selv påstår høyt utdannede mennesker passer best sammen kun sammen med andre høyt utdannede så oppbøyrer dem seg selv til små store guder.

Jeg tør si soppas. Jeg kjenner igjen profiler her inne fra den tiden jeg var her for tre år siden. Ennå er dem single! Forteller ganske mye om det temaet jeg har diskuter side opp og side ned.

Når det gjelder naturen så mener jeg ikke biologisk. Det er forskjellige naturer i mennesker, noen negative, andre positive. Andre er full av energi, andre rolige. Naturen er slik den, fra universets side der ønsker aldri blir oppfylt. Du må bare erfare og oppleve det.

Verre er det ikke å skjønne den biten!

Ikke mye imponerende det som står skrevet her. Ennå er jeg ikke oerbevist at deres teori er riktig! Så bare kom med bedre og mere fornuftige svar som kan tilfredstille egoet mitt!

Ja husk dette er et diskusjonsforum!

Skjult ID med pseudonym Malinka ma. 22 nov. 2010 12:45

Krav på?
Det er vel ingen som har krav på et annet menneske, uansett utdannelsesnivå?

Skjult ID med pseudonym Xradon ma. 22 nov. 2010 13:08

Krav på?
Det er vel ingen som har krav på et annet menneske, uansett utdannelsesnivå?

Å jo når vi ser dette så er det det!

"at forskjell i utdannelse kan bli er problem for dere"

Det forteller jo at mange vil bli avvist! Da har man lagt lista alltfor høyt. Hvor mange er det ikke som bare går videre når dem ser dette?
Jeg har gjort det mange ganger::)

Skjult ID med pseudonym Malinka ma. 22 nov. 2010 13:19

Hvor går listen din, da, Xradon?
Synes du enhver kvinne passer for deg?

Skjult ID med pseudonym Xradon ma. 22 nov. 2010 13:25

Hvor går listen din, da, Xradon?
Synes du enhver kvinne passer for deg?

Min liste? alle er like attraktive, selv med eller uten utdannelse. Jeg gjør ikke forskjell på folk hverken på date eller i venneflokken.

Men her på sukker er listen veldig høy blant mange. Jeg er soppas smart at jeg ikke interesserer meg for de som tror, det er bare å forlange. Virkeligheten er en helt annen!

Livserfaring teller::)

Skjult ID med pseudonym Malinka ma. 22 nov. 2010 13:27

Men du sier jo noe i denne tråden om at det er noen du ikke vil ha?
Som for eksempel de som tror de har krav på, eller de som synes utdanning er flotte greier? Dette må da være kvinner som ikke passer for deg? Eller?

Skjult ID med pseudonym Xradon ma. 22 nov. 2010 13:33

Som jeg skrev!

Jeg hverken ser opptil eller legger opptil krav.

Jeg vil bli kjent med mennesket slik det er uten noen form for nykker som kan være til hinder!

Man kan ikke kreve at den rette skal ha 6 år på universitetet. Blir en måte å shoppe et menneske etter å få tilfredstille et negativt ego!

For meg blir slike mennesker "virkelighetsfjern".

Verre, og mere enkelt skulle det ikke være problem å forstå dette?

Jeg synes livet er hærligt!!

Skjult ID med pseudonym Malinka ma. 22 nov. 2010 13:50

Jeg bare påpeker at du sannsynligvis har noen "krav" til hvilken kjæreste du vil ha. Du vil bla ha en kjæreste uten noen form for nykker som kan være til hinder.
Dersom nykker som kan være til hinder, utelukkende gjelder at hun synes hun er et supermenneske pga utdanningen sin, så er jo disse damene ikke kjæresteenmer for deg?
Stemmer dette?

Skjult ID med pseudonym LOL ma. 22 nov. 2010 18:34

Jeg vil ihvertfall ikke date en mann som tror at ordet SÅPASS staves SOPPAS.......så får bare han synes at jeg er en overlegen bitch.

Face it Xradon - folk (du også) har forskjellig krav/ønsker vedrørende en fremtidig kjæreste, det kan være utseende, interesser, meninger - og utdannelse - og mye mye annet. Det gjør nok ikke deg til et lykkeligere menneske å irritere deg over andres preferanser - bruk heller energien din på å lete etter den dama som har preferanser som du passer inn i.

Skjult ID med pseudonym Zel ma. 22 nov. 2010 19:35

Mitt siste forhold - over to år - var med en som hadde niårig grunnskole. Søt og festlig, bevares. Han var i fast arbeid, ufaglært sådan. To ganger var han permittert. Da det ble oppsigelser, stod han farlig nær å ryke, men reddet seg på håret da han hadde et par uker lenger fartstid enn dem som måtte gå.

Han ville aldri prate om hvordan dagen på jobb hadde vært, han var heller aldri interessert i å høre om min dag. "Er du på jobb ennå eller har du fri???"

Da jeg var i videreutdanning og brukte kveld og helger på å lese og skrive oppgaver, furtet han og følte seg glemt og oversett.

Jeg spanderte de to sommerferiene vi hadde, den ene gikk til sydligere strøk i to uker med all inclusive.

Han leide leilighet. Hadde ikke bil. Ingen barn.

Jeg har vært alene med tre barn i ti år. Utdannet meg i voksen alder. Sitter med eget hus og bil. Har en trygg og god jobb og stadig mulighet for mer videreutdanning.

Det er klart at utdanning alene ikke nødvendigvis er alt, men du verden som det kan hjelpe på!

Skjult ID med pseudonym Avania ma. 22 nov. 2010 19:49

Bare sånn til informasjon så har de med (lang) utdanning også livserfaring. Vi lever mens vi studerer.

Skjult ID med pseudonym kit ma. 22 nov. 2010 21:59

Normal er ut fra øynene som ser....:)

Skjult ID med pseudonym Tingeling ma. 22 nov. 2010 22:19

Det finnes nok endel som jobber på Rema mens de tar høyere utdanning her også. Må evt satse på å kapre dem tidlig i utdanningsløpet da, så de ikke "unormaliseres"?
;-)

*Og i hvilken bås havner vi som rett og slett LIKER kunnskap? Som liker å lære? Velutdannet eller ei...pr. ymse def.*

(kvinne 56 år fra Nord-Trøndelag) ma. 22 nov. 2010 23:44 Privat melding

Jeg trenger ikke ha en mann med lang utdanning så lenge han tenker, snakker og oppfører seg som om han hadde det!

Skjult ID med pseudonym Xradon ti. 23 nov. 2010 04:15

Som andre har nevnt på utallige diskusjonstråder!

Preferanser påkreves? Sitter Ola og Kari Nordmenn som de eneste i verden som er så kravstor og lkever i et høykostland og bare krever og krever at slik vil jeg ha det?. Jeg var nede i europa i sommer med bil, ja les bil. Vi kjørte ca 760 mil tur retur. Vi havnet til slutt i Hellas og ble kjent med lokalbefolkningen på nesten tre uker like ved Tessalonika. Vi som alle andre oppsøkte restauranter, hoteller. Vi fikk spørsmål hvordan det var å leve i Norge med snø. Ok ikke verst, vi har jo jobber som vi trives med, frituidsysler og en natur som blir flittig brukt. Men vi fikk spørsmål om det stemte at Nordmenn er kravstore? Vi hører gjennom folk som reiser dit på forettningsreiser osv at nordmenn tenker bare på penger. Jeg fortalte til en viss grad selv det stemmer nok det. Men hvorfor er det da så mange single i det landet spurte dem. Jeg sa det rett ut som det var. Kvinner sikter høyt på høyt utdannede menn og mange vil falle ut. Jeg kan jo ikke lyve til de. Det overassker ikke oss sa dem og sikter til andre øst europeere som sikter mot norske menn som kjæresteemne.

Hvorfor skal vi utelukke facts? Det snakkes og legges merke til dette i andre land har jeg fått med meg!

Skjult ID med pseudonym Fanny ti. 23 nov. 2010 05:12

@Zel.

Bare SÅ enig med dig. Førdi jeg har liknande erfaring :). Et langt (over 10 år) forhold med en mann som ikke har høyre utdanning. Han var morsom, snill og meget smart, men inga ambitioner hade han! Og vi blev tilslut alltfør førskjellige på alla mulige områden!

Jeg tog også min høyre utdannelse efter at jag fått barn. Og jag er bare SÅ takksam før at jag gjort det. Har fått ekonomisk tryggehet, klarar mig själv fint, med barn hus og bil.
Har fått et intellektuellt stimulerande jobb og kan ta olika vidareutdaninger om jag skulle ønska det :).Har jobbat på "golvet" under noen år føre barn og høyre utdannelse. og det var bara SÅ pyton! Ett slit før ingen løn! Og også MEGET stor motiovationsfaktor till høyre utdanning før at kunna få en meningsfullare vardag :)!!!!

Skjult ID med pseudonym kit ti. 23 nov. 2010 10:02

Ja, nei det er jo selvsagt alltid de andre som er alt for kravstore til at jeg sitter her singel.

Jeg er jo så fantastisk smart og fortjener kun det beste. Det må stemme, for det sier de både i utlandet og mamma er helt enig.

Skjult ID med pseudonym Xradon ti. 23 nov. 2010 12:09

Noe som heter å legge av seg arbeidsplassen på utgangdøra der når man forlater stedet. Må man absolutt ha med seg jobben hjem? Gir det stimuliu?
Jeg vil hvertfall ikke ha en kvinne som snakker om debit og kredit og med både åpningsstatus og årsavslutning og hvordan hun utfører det daglige gjøremålet på jobben. Det gir meg absolutt ingenting. Jeg vil ha en dame som vil leve sammen med meg i hverdagen, på fritiden uten å trekke inn arbeidsplassen.

Ikke skal kvinnen ha med seg arbeidskollegaer som venner. Vis det er kun via jobben hun har skaffet seg et sosialt nettverk, da er hun sosial innadvent. Det gir meg heller ingenting.

Jeg derimot har mange interesser som jeg bruker på fritiden. Arbeidskollegaer er ikke venner, ikke heller får dem komme på besøk uten at det er nødvendig.

Min faglige kompetanse den deler jeg ikke med en kjæreste med mer mindre hun spør selv.

Jeg er tross alt et sosialt menneske som er utdadvent. Jeg bruker ikke da jobbsituasjonen som et sted å klamre seg til som de eneste jeg ferdes med på fritiden!

Derfor blir det for dumt å kreve, påkreve at partner absolutt må ha høy kompetanse. Det blir feil for min del! Har noe annet å fare med enn å drømme, ønske og kreve. Livet er ikke slik, man får både i pose og sekk. Du må jobbe for det!

Skjult ID med pseudonym kit ti. 23 nov. 2010 13:01

Men det er helt greit å forvente at hun firer på sine krav for å tilfredsstille deg?

Skjult ID med pseudonym Xradon ti. 23 nov. 2010 16:23

Men det er helt greit å forvente at hun firer på sine krav for å tilfredsstille deg?

Ja ellers kan hun dra til det stedet peppermøer blir født! Det finnes bedre!! og det er en god trøst! For jeg er ikke på sukker for at kvinner skal tro at dem får status vis dem finner en mann med voldsom høy utdannelse. Har det selv jeg også, men delkurs. Jeg oppgir det aldri på min profilside. Jeg synes ikke det er stort en gang, de kursene jeg gikk minnet meg som standard undervisning slik på videregående. Derfor brydde jeg meg aldrig å gå opptil eksamen i fagene. Det var ikke så stor forskjell!

Men hva er så spessielt med tre-årig høyskoleutdannelse? Slike som sykepleiere, ergoterapeuter, fysioterapeuter, hysdyrfagkandidatrer, tannteknikere?

Det er jo i hovedsak yrkesrettet utdanning::)

Skjult ID med pseudonym kit ti. 23 nov. 2010 16:46

"Ja ellers kan hun dra til det stedet peppermøer blir født! Det finnes bedre!!"

Da ser jeg ikke problemet. Du er ikke interessert i damene med høyere utdanning, og de er ikke interessert i deg. Så hvorfor gidder du i det hele tatt å bruker energi i en eller annen form på de? Du ønsker de jo til der peppermøer blir født?

Nå er jeg ikke helt sikker på, ut fra min personlige erfaring, at damer med høyere utdanning er der peppermøer blir født, men...

Skjult ID med pseudonym Emilie ti. 23 nov. 2010 16:55

Kit

Forstår deg slik at du ikke har utdanning?

Du er like singel som de av oss som HAR utdanning

- i tilegg virker du bitter på at flere av oss har høyere ambisjoner enn det du har........og dermed gjerne velger deg bort.........

Skjult ID med pseudonym Xradon ti. 23 nov. 2010 17:07

Nå er jeg ikke helt sikker på, ut fra min personlige erfaring, at damer med høyere utdanning er der peppermøer blir født, men...

"at forskjell i utdannelse kan bli er problem for dere".

Poenget er, jeg vil ikke ha damer som tror dette er stort med høy utdannelse og dem ser helst at menn har det. Jeg ser heller ikke poenget i dette. Enten vil dem leve alene eller så gir dem seg ikke før dem får prøve en mann, for å ta litt hardt i. 15 år på universet om med all verdens titler.

Man blir ikke større av det. Man skal ikke forvente at folk skal ha respekt for deg som en "autoritet" dem man ser helst får en rød løper med blankpussede røde hælsko.

Synes det er barsnlig jeg. Bruker livet mitt kun på normale folk for å si det enkelt.

Jeg aviser ikke kvinner med høyere utdanning. Men dem må ikke tro at dem skal bli behandlet som gudinner av den grunn. Jeg er soppas oppi årene at jeg har levd livet og opplevd mye. Jeg verdsetter andre ting viktigere, som familie, venner, fritidsinteresser enn å tenke på at jeg har hovedfagsoppgaver som jeg må forgude og tilbe. Det er bare en utdanning som gir mulighet til forskjellige jobber!

Skjult ID med pseudonym qwerty ti. 23 nov. 2010 17:11

Fint, det, Xradon, du vil ikke ha dem og de vil ikke ha deg. Så hva er problemet?

Skjult ID med pseudonym Emilie ti. 23 nov. 2010 17:21

qwerty

"LIKER"

Skjult ID med pseudonym kit ti. 23 nov. 2010 17:38

Emilie, du har TOTALT misforstått. Les innlegget mitt som svar på innlegget over.

Jeg vil bli overrasket om du har høyere utdanning enn meg. For all del, en del har det.

Ja, jeg er singel som alle andre. Men det hende jo en treffer på noen hyggelige jenter da...

Skjult ID med pseudonym Malinka ti. 23 nov. 2010 17:42

Hehe. Nå ble denne tråden egentlig ganske underholdende.

Skjult ID med pseudonym kit ti. 23 nov. 2010 17:45

Malinka, jeg trodde det var dere jenter som skulle si "du hører ikke på hva jeg sier"... :)

Skjult ID med pseudonym Emilie ti. 23 nov. 2010 17:47

Kit

Skal ikke være lett ;-)

Skjult ID med pseudonym Malinka ti. 23 nov. 2010 17:49

Det var akkurat den tanken som slo meg også.

Skjult ID med pseudonym Fanny ti. 23 nov. 2010 18:19

@ qwerty.

SÅ enig- som emilie sa- "LIKER"

Skjult ID med pseudonym Xradon ti. 23 nov. 2010 22:29

Fint, det, Xradon, du vil ikke ha dem og de vil ikke ha deg. Så hva er problemet?

Ikke ha meg? Det er noen av dem som har satt hjerter på meg*S*

Skjult ID med pseudonym Xradon on. 24 nov. 2010 16:07

Hva betyr velutdannet og ingen jobb?

Noe feil må det være? Alltfor mange sitter på en høyere utdanning. Men får ikke jobb.

Da teller ikke kompetansen din noe:o)

Mangen av disse havner som barnehagetante eller vaskehjelp på frisørsalongen. Jeg kjenner til noen tilfeller av dette eksemplaret. I dag angrer dem på sitt yrkesvalg. En av disse driver å tar fagbrev som tømrer. Dvs to år på videregående skole, to år i lære. Han har bachelorgrad, tidligere cand mag i økonomi og ledelse.

Noen blir skokk dumme mens andre får opp øynene!

Det er ikke så spessielt som dere tror::)

Skjult ID med pseudonym kit on. 24 nov. 2010 16:35

Feed the troll:

"Noe feil må det være? Alltfor mange sitter på en høyere utdanning. Men får ikke jobb."

Tull og tøys. Ledigheten for de med høyere utdanning er markert lavere enn for de uten.

Skjult ID med pseudonym Xradon on. 24 nov. 2010 16:39

Tull og tøys. Ledigheten for de med høyere utdanning er markert lavere enn for de uten.

Jeg trekker frem eksempler og det er ikke få av dem der ute. Bare innrømm det!

Skjult ID med pseudonym kit on. 24 nov. 2010 16:46

"Jeg trekker frem eksempler og det er ikke få av dem der ute. Bare innrømm det!"

Selvsagt er det arbeidsledige med høyere utdanning. Poenget er at det er større sannsynlighet for å være arbeidsledig hvis en ikke har utdanning.

Skjult ID med pseudonym Xradon on. 24 nov. 2010 16:49

"Jeg trekker frem eksempler og det er ikke få av dem der ute. Bare innrømm det!"

Selvsagt er det arbeidsledige med høyere utdanning. Poenget er at det er større sannsynlighet for å være arbeidsledig hvis en ikke har utdanning.

Det er jeg enig med deg i. Men for å få jobb trenger ien ikke høyere utdannelse:o)

Men for å sette ting litt utfor kanten. Hvorfor foretrekker kvinner menn med høyere utdanning? Kun for at mannen skal i relasjon, høyere utdanning tjene mye mere enn de faglærte?

Skjult ID med pseudonym kit on. 24 nov. 2010 16:52

"Men for å sette ting litt utfor kanten. Hvorfor foretrekker kvinner menn med høyere utdanning? Kun for at mannen skal i relasjon, høyere utdanning tjene mye mere enn de faglærte?"

Jeg er usikker på om de gjør det, men hvis de gjør det er det muligens fordi de liker å kunne ha en meningsfylt samtale?

Skjult ID med pseudonym Xradon on. 24 nov. 2010 19:00

"Men for å sette ting litt utfor kanten. Hvorfor foretrekker kvinner menn med høyere utdanning? Kun for at mannen skal i relasjon, høyere utdanning tjene mye mere enn de faglærte?"

Jeg er usikker på om de gjør det, men hvis de gjør det er det muligens fordi de liker å kunne ha en meningsfylt samtale?

Får man meningsfylt samtale kun med mennesker med høy utdannelse? Jeg jobber som virksomhetsleder i en kommune. Vi er 19 ansatte totalt som jeg har drift og personalansvar ovenfor. Jeg fikk ikke min jobb pga utdannelse, men manglende utdanning ble kompensert med lang praksis.
Jeg har treårig videregående skole (ikke fagbrev) men med avgangsvitnemål. Har semesterkurs ved en høyskole, delkurs innenfor økonomi og administrasjon. Jeg har ti år i forsvaret som befal, jeg begynte med utskrevet serjanstkurs og sluttet som gradert kaptein. Jeg har masse ledererfaring.

Jeg har aldri vektlagt cand mag grad, nå bachelor grad. Synes jeg har fått de jobbene jeg villet hatt pga min oppbygde kompetanse, svært bevisst fra jeg var helt ung.

Må jeg bevise for å holde en samtale ovenfor en kvinne innenfor et kjærlighetsliv, må ha høyere utdanning? Da jeg skrev min profil vektla jeg å skrive serviceyrker. Jeg krysset av for formell kompetanse, utdanning. Jeg kan ikke lyve om meg selv. På dette er jeg svært uattraktiv for mange damer her inne.

Ikke for å generalisere noen her inne. Men det blir jo fakta at kun papirer som teller for små hoder!

Skjult ID med pseudonym Fanny on. 24 nov. 2010 22:11

Men for å sette ting litt utfor kanten. Hvorfor foretrekker kvinner menn med høyere utdanning? Kun for at mannen skal i relasjon, høyere utdanning tjene mye mere enn de faglærte?:

nej verkligen ikke kun før at mannen skal tjene mer penger en den faglærte!
Jeg føretrekker en med høyre utdannelse førdi han kanskje har mer til felles med mig! At gå gjenom en høyre utdannelse kan si noe om ambisjoner i livet. Det kan vare meget utvicklende og faktiskt GJØRE noe med personen! Det er ikke bare pappirer! Og dermed ikke sagt at man KUN får meningsfulle samtaler med høyre utdannede personer, selfølgeligt ikke. Perosnligheten teller mest!

Det betyder ikke at jeg ikke kan tenke mig en med lavere utdannelse også. Det er helheten som teller mest! Og personligheten!

Jeg baserer dette med at jeg søker en med høyre utdannelse på erfaringen jeg har med et langt forhold med en som ikke hade høyre utdanning!

Skjult ID med pseudonym Xradon to. 25 nov. 2010 10:43

Ambisjoner i livet er jo så mangt.

Noen vil begynne med fjellklatring andre vil spille på data. Andre foretrekker å lære mye av historien, andre skriver bøker.

Jeg synes det fortsatt er patetisk å gæ etter høyt utdannede mennesker. Men det om de, jeg er iallefall ikke slik. Jeg foretrekker å passe sammen med kjæresten min fremfor å huke tak i drømmer som man selv har som man forventer at andre skal ha!

Høyt utdannede er ikke akkurat så intelligente når det kommer til saken. Noen, de fleste av dem kan kun jobben sin og gå tur med bikkja. Andre kan litt om alt og er ivrige samfunnsbyggere. Det er fortsatt mange politikere, også på tinget som ikke har høy utdannelse.

Jeg vet av en ordfører som er kun postmester, har postskolen fra gamle systemet. Han har ingen høyere utdanning og har sittet som folkevalgt i over 16 år. Det kan fortelle litt om ambisjoner!

Skjult ID med pseudonym Fanny to. 25 nov. 2010 11:29

@qwerty
Jag synes dem ambitioner du snakker om her er eksempel på ting man gjør på sin fritid....

finnes raringer overallt, lavt utdannede og høyt utdannede, det finns osmarta, ointilligenta øver allt också. Men en viss intilligens må du nog ha før att klara många utbildningar. Og en viss intillegins må du ha før at klare vissa jobber også!

Så finns det folk med inga ambitioner och med ambitioner øver allt också-. alla är individer och när man generaliserar kan man alltid komma med motargument på att "ja men jag känner en /vet om en i den kategorin som inte stämmer på din generalisering..." osv.

Så...vi kan ju hålla på och disskutera denna frågan i evigheter här, angående høgre utbildning!

Det finns skillnader! det finns massa forskning också på det också! Ta t.ex. hälsa och levnadssätt hos dem med lav utdanning kontra høy. Og de undersøkelserna visar faktiskt på STORA førskjeller i levnadssätt !! Dem med lav utadannelse ER sykere, og lever MER usunnt og er MER øverviktiga- før at ge et eksempel....

Jag skjønner ikke helt vad du prøver og få fram egentligen här angående utdannelse. Det är førskjeller mellan folk som har /og ikke har. Generellt sett! Og det finns alltid undantag fra generaliseringar!

Og jag synes ikke det er så intressant med en mann som jobbar i et yrke där han hele dagerne gjør noe monotont arbeid uten utfordringer. Jeg synes det er usunnt og ikke noe bra i det hele tatt! Nej, jag snakker ikke om din jobb, har skjønnt du har en bra, utfordrende og intellektuellt stimulerende jobb, så du trenger ikke ta åt dig ;)

Og allt vi velger at gjøre her i liver påvirker faktiskt VEM vi er og HUR vi er. At komma og si at høyre utdannelse ikke er verdt noen ting og vare så nedlåtande som jag synes du er overfør høyt utdannende er ufint! Og att si att en utdannelse ikke er verdt noe, at det ikke gjør noe som helst med vem man er er bullshit! Praktisering GJØR også noe med vem man er!

Det spelar faktiskt en roll vad gjør på dagarna! Vad man gjør med sin tid! Det påverkar VEM man er ! og vise versa!

Du verkar beundra dem som får till "noe" her i livet utan utdannelse. Men dem som får till ting MED en utdannelse ser du ned på? så patetsikt! Og du blir irritert på kvinner som vill ha en mann med utdannelse- førdi du ikke har det? løjligt synes jag! Du tror dem kvinnorna är golddiggers? OMG, ja, vi er hvertfall mange som klarer oss helt fint alene og IKKE er golddiggers! men finns självklart golddigers og, og kommer allt

Skjult ID med pseudonym Fanny to. 25 nov. 2010 11:32

forts. og kommer alltid finnas golddiggers også!

Skjult ID med pseudonym Xradon to. 25 nov. 2010 14:18

Men dem som får till ting MED en utdannelse ser du ned på?

Ser ned på? Ikke så lenge dem forventer å få en høy kompentert mann.

Jeg tok opp spørsmålet lengre oppe men fikk ikke svar. Men de med treårig høyskoleutdanning som tannteknikere, sykepleiere, fysioterapeuter, ergoterapeuter osv.

Det er en del flere fag her som ikke er nevnt som alldeles ikke er så spesielle selv om det er lagt under høyskole studium. De med slike utdanninger bør ikke legge lista så veldig høyt!

Men jeg er ellers enig med deg:::)

Skjult ID med pseudonym Xradon to. 25 nov. 2010 14:38

Jeg vil legge til!

Treårig høyskolestudium. Generelt er det fra gammelt av de med realfag, samfunnsfag, handel og kontor som tok en fagutdanning utover videregående.

I dag er flere av fagene fra tidligere videregående opplæring opptil fagbrev lagt under høyskolestudium.

Vi har flere fag som er på trappene til å bli høyskolestudium. Blant dem agronom-utdannelsen som er en treårig videregående opplæring fra en naturbasert linje, landbruksskole.. Rent praksis er denne utdanningen svært spesiell på VK 1 og VK 2. Dette er også en fagretning som vurderes som høyskolestudium.

Dem har bedriftsøkonomi, full regnskapsopplæring. Naturfagnivået er på lik høyde som realfag, dem har også husdyrfag med produksjonslære, avlslære. Dette er nødvendige kunnskaper for å drive en gård og ta avgjørelser som er mest økonomisk gunstig for produksjonen.
Vi vet jo at norske bønder sitter på en svært god kunnskap innenfor matvareproduksjon. Vi har trolig verdens beste kvalitetpå mat i forhold til klima.
For å trekke frem enda mere så er denne utdanningen akkurat likedan som på husdyrfag på høyskole, treårig studium. Eneste forskjell er litt mere faglig dybde i noen av fagene, samt de som velger husdyrfag har oftets bare studiekompetanse fra allmenne fag. Med enkelte tilfeller, full utdanning fra landbruksskole som agronom, ettårig påbygning og sitter på en spisskompetanse.

Men nå vet vi jo de fleste av oss. Den offentlige etaten som vil la landbruksutdanningen bli høyskolestudium. Det ligger en del politiske motiver bak dette. Odelsloven bør vekk. Den sikrer ikke godt kvalifiserte bønder. Dem bør skaffe seg utdanning.
Likeså handler det mye om å la folk med interesse for faget få slippe til mye enklere. Dette for å sikre god matvareproduksjon med god kunnskapsnivå innenfor hvert sitt felt.

Dette vet jeg og kan mye om.

Så det er mange mennesker, med feks videregående opplæring som er svært smarte som de aller fleste ikke bør se ned på. Isåfall lurer dem seg selv!

Jeg vurderer å drive gård, slutte i min nåværende jobb. Jeg føler jeg er utlært, vil ha nye utfordringer. Å være velutdannet betyr ikke akkurat man bør i minste sitte på høyere utdanning. Det er nok av fagretninger der man bør bruke hodet dypt.

Dette får være nok.

Skjult ID med pseudonym qwerty to. 25 nov. 2010 17:41

Fanny:
Nå var det vel Xradon, ikke meg... :-)

Skjult ID med pseudonym kit to. 25 nov. 2010 22:50

Etterhvert begynner det å demre for meg hvorfor noen jenter ønsker menn med utdanning....

Skjult ID med pseudonym irene;) to. 25 nov. 2010 22:55

Merker bare jeg blir litt skremt når noen mener folk med høy utdannelse er mer fightere??? Hellu? Farlig holdning...
Smarte, dumme, slappe, streberske og såkalte "fightere" er det over hele linjen!
Ellers ser det ut til at folk har en plass å lufte frustrasjonene sine:))

Skjult ID med pseudonym Tingeling to. 25 nov. 2010 23:08

*Det sies at: Den som tror han er ferdig utlært, er ikke utlært, men ferdig.*

Skjult ID med pseudonym kit to. 25 nov. 2010 23:09

Tingeling, og det er det veldig mye sant i!

Skjult ID med pseudonym Tingeling to. 25 nov. 2010 23:11

I think so. :-)

Skjult ID med pseudonym Malinka fr. 26 nov. 2010 12:33

Nå fikk jeg sånn god magelatter av Kit. Fine mannen!

Skjult ID med pseudonym Xradon fr. 26 nov. 2010 12:42

Etterhvert begynner det å demre for meg hvorfor noen jenter ønsker menn med utdanning

Tror man skal være temmelig forsiktig med utsagnet. Ikke rettet mot skribenten men tanken bak ordene! Her på sukker gjelder kun høyere utdanning i største grad. Er det derfor det er så mange single i Norge at ingen når opp og kravene sitter for høyt oppe og ikke er i stand til å gi av seg selv?

Ikke rart at folk finner hverandre. Jeg kan si, fra den tiden jeg var her først for 3 år siden er det faktisk flere damer som fortsatt er her. Det er spennende!

God helg

Skjult ID med pseudonym Malinka fr. 26 nov. 2010 12:44

Men du er jo også her, Xradon...

Skjult ID med pseudonym Malinka fr. 26 nov. 2010 12:45

Det var forresten jeg også, tror jeg.
Tror nok ikke jeg var helt klar for noe forhold den gangen, da.

Skjult ID med pseudonym Xradon fr. 26 nov. 2010 12:50

Men du er jo også her, Xradon

Mye som skal klaffe mellom to. Men heldigvis fant jeg en skikkelig god jentevenn som jeg fortsatt har god kontakt med:o) Hvorfor jeg er single? I alklefall ikke pga krav til utdannelse, men heller metalt plan og kjemien skal stemme. Uten dette, ingen mulighet på meg!
Tjohooo

Skjult ID med pseudonym Malinka fr. 26 nov. 2010 12:53

Det er vel sånn ca det som er årsaken til at de fleste her inne er single, tror du ikke?

Skjult ID med pseudonym Xradon fr. 26 nov. 2010 12:55

Jo men de fleste kan gjøre noe med det selv::)

Skjult ID med pseudonym Malinka fr. 26 nov. 2010 13:00

Akkurat som deg og meg?

(mann 44 år fra Akershus) fr. 26 nov. 2010 13:10 Privat melding

Jeg må si jeg ikke helt forstår poenget med diskusjonen. Noen mener det er viktig å få noen med høy utdannelse, noen mener det ikke er det. Hvis personen mener det er viktig, og du ikke har det, så er det jo bare å gå videre. Om jeg kom inn på profilen til noen som foretrakk halte negere med kronisk hikke, så hadde jeg rett og slett ikke orket å gjøre noe for å selge vedkommende på hvite menn som kun halter når man tråkker over.

For min del, etter 6 år med universitetsutdannelse, så *foretrekker* jeg noen som jeg vet er interessert i å lære og se dypere på ting og tang. Det betyr ikke at jeg avfeier noen, men jeg orker ikke å treffe noen flere som eksen, som hadde ett år med sveising på videregående skole og som ikke forsto fascinasjonen med noe som helst og som ikke godtok at jeg faktisk koser meg med faglitteratur og lever etter mottoet "life without learning is death in disguise". Hadde hun godtatt meg for det, så hadde ikke jeg hatt noen problemer med henne heller (bortsett fra at hun ikke var god i hodet... :p ).

All min erfaring tilsier uansett at det er større sjanse for å treffe en som deler mine interesser og syn om jeg treffer en som har i det minste tilnærmet lik bakgrunn som meg. Jeg setter større pris på å kose meg hjemme med god mat, noe godt å drikke i moderate mengder, og gjerne noen venner på besøk. Så sitter man og skravler litt og kanskje spiller litt brettspill eller lignende. Jeg orker ikke ukentlige, om ikke flere, grøftefyll-turer med grining, sjalusi og halvveis bære "min andre halvdel" hjem.

Det er klart det er satt litt på spissen, men hvordan kan jeg anta at en person som ikke har giddet å gå på skole skal ha forståelse for at jeg bare skal lese en kjapp bok på 3000-4000 sider for å oppdatere kunnskapen min?

Får jeg kontakt med en person, så snakker jeg selvsagt med vedkommende for å finne ut hvem hun er og hvordan hun fungerer, men skal jeg velge mellom to stykker som virker like lovende og den ene har en master og den andre "kun" har artium, så er valget mitt enkelt...

Skjult ID med pseudonym Malinka fr. 26 nov. 2010 13:13

Det er ikke pent å slenge dritt om eksen sin ute på det store internettet.
Jeg hadde ikke blitt så veldig glad for å lese noe sånt fra min eks her inne.

(mann 44 år fra Akershus) fr. 26 nov. 2010 13:15 Privat melding

Malinka: *ler* Jeg har mer enn en eks, og det jeg sa her var absolutt ikke slemt alt tatt i betraktning ;) Men, om jeg hadde identifisert vedkommende så hadde jeg sett poenget ditt, og jeg er veldig klar over at i denne settingen så vil det kun kunne speile negativt på èn person om noen ikke så ironien som jeg prøvde å frem :)

Skjult ID med pseudonym Xradon fr. 26 nov. 2010 13:31

Akkurat som deg og meg?

Jeg har i allefall ikke høye forventninger av andre::) Må bare innse vi er kun hoder som skurrer og tror at vi er såååå mye bedre enn andre. Det hjelper å ta tak i seg selv også for å slippe single statusen. Men den, de damene jeg har møtt har ikke akkurat satt store forventninger selv::) Alle har sine kvaliteter.

Men får å sette ting litt på kanten så skal det ikke mye til for å se hvem man passer sammen med. Jeg har møtt mange via jobb, både i forsvaret og i det sivile der kvinner ikke har hatt nokk vitaminer å tygge på::) Kvalitet kan gjøres om til kvantitet i mange tilfeller.

Denne var ikke akkurat pent sagt men den sier jo sitt!!

Skjult ID med pseudonym Avania fr. 26 nov. 2010 20:10

Nå ble jeg nysgjerrig på hvilke fagfelt som har bøker på 3000-4000 sider.

(mann 44 år fra Akershus) fr. 26 nov. 2010 20:22 Privat melding

Avania: tja...programmering. De "nye" programmeringsspråkene har ofte ikke så store bøker lengre, men jeg har sertifiseringsbøker på over 5000 sider, og jeg hadde en gang en manual på programmering mot skjermkort som var på godt over 2000 sider. Og det var bare mot ett spesifikt skjermkort. Hørtes jeg ut som nerd nå, eller? *ler*

Skjult ID med pseudonym levlivet31 fr. 26 nov. 2010 20:37

Utdannelse i seg selv er ikke så viktig, selvom jeg har høy utdannelse selv. Det viktigste er at han har litt ambisjoner.. Livets skole kan være vel så verdifull bare man har vært litt målrettet. Menn blir i mine øyne mer attraktive når de er flinke til noe.. Mange her inne med vesentlig lavere utdannelse enn meg, som jeg synes virker veldig attraktive utifra profilene sine. En litt grepa handy-man er ikke nødvendigvis å forrakte.. ;-) Det som jeg ser på som et større turn off er menn som har krysset av "Jobber så lite som mulig" under yrke...

Skjult ID med pseudonym levlivet31 fr. 26 nov. 2010 20:44

Utdannelse i seg selv er ikke så viktig, selvom jeg har høy utdannelse selv. Det viktigste er at han har litt ambisjoner.. Livets skole kan være vel så verdifull bare man har vært litt målrettet. Menn blir i mine øyne mer attraktive når de er flinke til noe.. Mange her inne med vesentlig lavere utdannelse enn meg, som jeg synes virker veldig attraktive utifra profilene sine. En litt grepa handy-man er ikke nødvendigvis å forrakte.. ;-) Det som jeg ser på som et større turn off er menn som har krysset av "Jobber så lite som mulig" under yrke...

(mann 45 år fra Oslo) fr. 26 nov. 2010 20:54 Privat melding

Noen som har driv og vil noe med livet sitt og ikke bare jobbe for å tjene så det går rundt og bruker kvelden til å se paradis hotel. Dame med ambisjoner er sexy.

Skjult ID med pseudonym levlivet31 fr. 26 nov. 2010 21:12

@M_Sloan: Det gjelder å finne balansen. Mange mellomting mellom ambisjonsløs sofagris og gift med jobben.. ;-) En mann som virkelig brenner for noe og engasjerer seg i noe som ikke nødvendigvis gir så høy inntjening, kan være vel så sexy. Jeg mener at det er viktig å sørge for seg selv og skaffe seg et godt liv, slik at man kan stå på egne ben. Jeg vil være avhengig av en mann for noe annet enn penger. ;-)

Skjult ID fr. 26 nov. 2010 22:08

Jeg har kun grunnskole og 3 år på videregående, utenom det har jeg gått livets skole. Jeg har vært borti mye og kan noe om det meste. Det jeg funnet ut er at når damene får vite at jeg er alenepappa så er jeg ikke interesant lenger. Hvorfor?

Skjult ID med pseudonym kit lø. 27 nov. 2010 16:28

Du kan ikke sammenlikne det, kresen. En lærer ingenting mer av livets skole av å flytte inn til storbyen. Det er mye mer livets skole å henge rundt i bygda en er født i og har kjent hver minste krok siden en var 8...

(mann 39 år fra Hedmark) lø. 27 nov. 2010 17:08 Privat melding

kit...

Den kommentaren synes jeg avslører forskjellen mellom lav og høy utdanning, i hvert fall en skremmende begrenset horisont, så godt som noe. Jeg er fra bondelandet selv, eller Nordens Baltimore som det er i ferd med å utvikle seg til, og det å holde seg til de faste krokene som du kaller det kan derimot bidra til å snevre inn horisonten. Mens det er umulig å ta en universitetsutdannelse uten å utvide horisonten.

Livet har langt mer å by på enn bygda:)

Skjult ID med pseudonym BruceW lø. 27 nov. 2010 17:22

@Kresen
tommel opp

Skjult ID med pseudonym kit lø. 27 nov. 2010 17:27

@msi1978. Ironi er ikke din sterkeste side?

Skjult ID med pseudonym msl1978 lø. 27 nov. 2010 17:33

Bra! Jeg skrev det først, men strøk det. You got me;)

Skjult ID med pseudonym Xradon lø. 4 des. 2010 18:26

Artig å se kråkeslottene som de høyt utdannnede bygger seg. Eller rettere sagt får andre fagfolk til å bygge for seg::)

Skjult ID med pseudonym kit lø. 4 des. 2010 19:42

Vel så morsomt å bo i kråkeslottet og se på de som glaner ute i kulda....