Alle innlegg Sukkerforum

Ironi, sarkasme

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Feeder sø. 13 des. 2015 15:58

Jeg har lagt merke til at man skal være varsom med å bruke ironi og sarkasme når man skriver til andre her inne. Det er av den enkle grunn til at den du fleiper med ikke kan se deg, høre deg, derfor så blir det vanskeligere for vedkommende å skjønne at det bare er en fleip.

Når ironi og sarkasme står skrevet tolker man det på verst mulige måte. Hvorfor er det sånn? Liker folk flest bare sånn koselig humor?

(kvinne 51 år fra Oslo) sø. 13 des. 2015 16:03 Privat melding

Å bruke ironi og sarkasme er en kunst. Når man verken kjenner eller kan se personen i den andre enden er det fort gjort å tolke feil.

Skjult ID med pseudonym PippiLille sø. 13 des. 2015 16:03

Jeg bruker mye ironi og sarkasme og blir nok misforstått nokså ofte, må forklare etterpå at jeg fleipet. Hvorfor det er sånn er sannelig ikke lett å svare på. Koselig humor er jo vel og bra det men jeg elsker å få meldinger med litt snert hvor det kanskje harseleres litt med feks. det at man jakter på kjærligheten på et sted som Sukker og ikke på et tog eller i en grønnsaksdisk.

Skjult ID med pseudonym Feeder sø. 13 des. 2015 16:11

@pippiLille

Det som jeg syns er veldig teit er om vedkommende har oppgitt i profilen min at hun liker ironi sarkasme alla Bård og Harald, Otto Jespersen osv. Da syns jeg det blir dumt av henne å bli fornærmet av vitsen min;)

Skjult ID med pseudonym PippiLille sø. 13 des. 2015 16:21

Kanskje ikke alle vet hva ironi er? Godt poeng, det står i profilen hvilken type humor man liker. Har man ført opp ironi så burde det være mulig å tenke seg til at her kan det dukke opp litt sarkasme. Mange misforstår bruken av ironi. Jeg er slettes ingen ekspert på ironi, bare tenker høyt. Men jeg ler av Otto Jespersen.

Ironi er en kunst og Kierkegaard var ingen dum mann.

Skjult ID med pseudonym Feeder sø. 13 des. 2015 16:36

@PippiLile

Enig med deg. Tror svært få vet hva det er.

Skjult ID med pseudonym PippiLille sø. 13 des. 2015 16:47

Takk @WhiteLine, fikk meg en god latter der. Det er jo ironi på høyt nivå. Kommentarfeltet derimot...

Uansett. Ironi er ikke lett og man skal være ganske sikker i sin bruk av ironi i skriftlig form. Som nevn, jeg har brukt det mye og har etterpå måttet forklare hva jeg mente. Derfor tror jeg kanskje det er like greit å la være selv om det står ironi i profilen min på humor.

Skjult ID med pseudonym Feeder sø. 13 des. 2015 16:50

@whiteline

Men hva hvis vedkommende har skrevet at hun liker ironi? Og ikke skriver jeg nedsettende ting heller....

Skjult ID med pseudonym Feeder sø. 13 des. 2015 16:51

@PippiLille

Nja har vel hørt bedre enn det der men...

Skjult ID med pseudonym PippiLille sø. 13 des. 2015 17:05

@Feeder

Ja men..... det var det jeg fikk opp i dag :) Da lo jeg av den. Jeg hadde aldri i verden klart det bedre. Not a chance.

Skjult ID med pseudonym 1234 sø. 13 des. 2015 21:15

White Line:
"Folk forstår ikke ironi, de vil bare ha god stemning @Fedder :- ) (det var ironisk ment)"

Ironien er at utsagnet stemmer.

(mann 52 år fra Hedmark) sø. 13 des. 2015 21:35 Privat melding

Det er da ingen som bruker slike vanskelige språklige virkemidler her inne. Jeg har i hvertfall til gode å se andre, eller selv bruke det. Det eneste jeg ser her inne er dårlig ortografi.

(mann 52 år fra Hedmark) ma. 14 des. 2015 03:08 Privat melding

White Line:

Ville ikke hørt et døyt på meg om du da ikke mener jeg skriver noe fornuftig. Jeg mener ikke jeg skriver noe fronuftig, bare søppel fra min munn såvidt jeg kan se. Opp til deg blir det okke som, det er alltid du som bestemmer hva du legger i en tekst du leser.
Hvis jeg mot formodning skrev noe jeg ville at leserne forsto uten forbehold, f.eks. noe viktig og fornuftig ville jeg uttrykt meg helt klart. Hvilket jeg selvfølgelig gjør, jeg bruker da ikke tid på svada.