Alle innlegg Sukkerforum

sex press NEI

Vis siste innlegg
(kvinne 43 år fra Hedmark) ma. 14 des. 2015 14:13 Privat melding

Jeg er veldig overraske at man klarer ikke å gå på en date uten å bruke sex press. Det er ubehagelig! Sexpress, det å utsette en person, fysisk eller psykisk, for seksuell og erotisk pågang uten at vedkommende ønsker slik kontakt. Etter den annen verdenskrig er det skjedd betydelige endringer i synet på seksualiteten. Holdningene er preget av større åpenhet og vilje til å drøfte og behandle menneskelig seksualitet som et viktig tema. Med større åpenhet er det også kommet en større grad av liberalitet. Det er mange faktorer som ligger til grunn for denne utviklingen, som ikke i ett og alt kan sies å være entydig positiv. Et eksempel på negative sider ved det frigjorte syn på seksualitet kan være sexpress.Sexpress utøves praktisk talt alltid fra menn overfor kvinner. Mønsteret har åpenbar sammenheng med kjønnenes forskjellige sosiale maktposisjon, det være seg i en arbeidssituasjon eller i samfunnet i sin alminnelighet. Kampen mot sexpress er derfor i økende grad blitt et viktig innslag i likestillingsarbeidet. Ikke kontakt meg hvis du tenker på sex på første date, takk!!!

(kvinne 54 år fra Akershus) ma. 14 des. 2015 14:49 Privat melding

Det var leit å høre at du har hatt ubehagelige opplvelser på date. Jeg har vært på syv dates nå, og de har oppført seg eksemplarisk alle sammen, så jeg har nok vært ekstremt heldig.

Desverre er det nok enkelte som har en litt annen oppførsel i møte med utenlandske kvinner. Det kan forsåvidt ha både positive og negative sider. Jeg har en god del utenlandske venninner som forteller at norske menn insisterer på å betale for dem, åpner dører, drar ut stolen og så videre, noe de ikke alltid gjør overfor norske kvinner, og beklager seg over at norske kvinner ikke vet å sette pris på det (det gjør vi forresten - bare prøv :-) men den negative siden er at de også prøver seg på ting de ikke i edru tilstand ville prøvd seg på overfor norske kvinner, eller eventuelt at det er en spesiell type menn som blir tiltrukket av utenlandske kvinner - jeg vet ikke helt.

Jeg har opplevd samme situasjon i Syd-Europa som ung. Norske kvinner ble sett på som lettlivede, så jeg måtte være dobbelt så restriktiv med mine kjærester som mine spanske venninner var, for ikke å pådra meg dårlig rykte. Det er urettferdig, men man lærer seg etterhvert å bli litt mer tilknappet for ikke å gi mulighet for at de oppfatter feil signaler. Passer på å sette seg litt på skrå for dem, utenfor fysisk rekkevidde, begrenser øyenkontakten noe etc. Og hvis de sier eller gjør noe som gjør en ukomfortabel, si fra med en gang, og reise seg og gå hvis det gjentar seg.

Lykke til! Håper ikke du får noen flere ubehagelige opplevelser. Det er masse flotte menn der ute!

Skjult ID med pseudonym 1234 ma. 14 des. 2015 15:11

Jeg forstår godt at dette ikke er behagelig og ser dilemmaet med at det også er litt ødeleggende for et forhold basert på gjensidig tillit å eksplisitt ta det opp før første treff.

Har du skrevet det t-y-d-e-l-i-g i profilen din, linda42? Kanskje det eventuelt er noe å overveie? Jeg ser ganske mange enten er preventive (uten å mene "prevensjonsmidler") på dette eller har gått i samme fella selv og likte ikke erfaringen.

(kvinne 46 år fra Oslo) ma. 14 des. 2015 16:09 Privat melding

Jeg er litt enig med deg Linda. Har opplevd sexpress på 1. date, selv om jeg har vært klar på at det ikke blir aktuelt.
Det er heldigvis ikke alle som er slik. Jeg har også vært på dater hvor menn har respektert at jeg ikke ønsker sex på 1.date (eller 2. og 3. for den saks skyld). Ikke alle er like pågående.

Skjult ID med pseudonym White Line ma. 14 des. 2015 16:17

@Linda42
Det er leit å lese at du opplever sexpress i fra oss menn. Dette er ikke i orden å bør ikke og forekomme, men dessverre så ser og hører vi fra mediene daglig at verden består av mange dårlige gjæringer.

Men jeg vil kommentere noe av det du har skrevet.

Du skriver blant andet:
”Sexpress utøves praktisk talt alltid fra menn overfor kvinner.”

Jeg er ikke umiddelbart helt enig i det du skriver der.

Jeg har faktisk selv som mann vært utsatt for sexpress på jobben når jeg var i praktikk. Min praktikklærer var en kvinne og henne viste altfor stor interesse for meg og hun var svært fysisk nærgående. Jeg hadde ikke noen interesse for henne og jeg avviste henne når det ble for mye. Dette var en farlig situasjon, fordi hun skulle bestemme om jeg bestod eller ikke besto praktikken, og det hold på å gå galt. Etter at jeg avviste henne, var hun sur og uvennlig i mot meg, men det gikk bra til slutt. (lang historie meget kort)

Så det finnes også eksempler på det motsatte, selv om jeg tror at sexpress som oftest er noe menn gjør.. Men det gjelder langt i fra alle menn som driver med dette og jeg er en av dem.

Jeg hadde bare behov for å si det..

Skjult ID med pseudonym BruceW ma. 14 des. 2015 21:47

Sexpress har vel ikke noe med makt å gjøre, snarere at menn generelt har mindre sperrer for å ha sex med folk man ikke nødvendigvis har tenkt å dele livet med. Dette er biologisk og du kan google temaet så får du drøssevis av forskningsrapporter om det. Null problem for deg å komme til bunns i dette tilsynelatende uforståelige fenomenet. At noen ikke har folkeskikk og at andre er hyperkrenkbare er en helt annen sak.