Alle innlegg Sukkerforum

Hverdagsutfordringer

Vis siste innlegg
(mann 41 år fra Oslo) ti. 15 des. 2015 08:18 Privat melding

Det finnes mange av de, men hva ville dere andre gentleMenn gjort i denne situasjonen.

Du sitter på bussen og aner fred og all fare. Så er det plutselig ikke flere sitteplasser igjen, så du reiser deg og inviterer ei dame som akkurat kom inn til å ta plassen din.

"Værsågod, ta min plass"

"Nei takk"

Hva i all verden skal du da gjøre?
(ingen andre damer eller eldre i nærheten)

Jeg kom på det beste jeg kunne...
"Jeg skal av om bare 145 stopp, så jeg står bare jeg og" :D

(mann 36 år fra Rogaland) ti. 15 des. 2015 08:37 Privat melding

Et bra slag for gentlemannen! Nå gjelder det bare for kvinner land og strand rundt å utnytte den muligheten som byr seg.

Kan huske en tråd som sa at gentlemannen var død. Du har bevist det motsatte. Vi andre har bare å følge opp.

(mann 33 år fra Akershus) ti. 15 des. 2015 08:43 Privat melding

145 Stopp? :o
Hadde lett satt meg igjen 😏

(mann 52 år fra Hedmark) ti. 15 des. 2015 09:41 Privat melding

Jeg hadde sagt:

Om du ikke ser til helvete og tar setet du blir budt, kommer jeg aldri til å reise meg for noen igjen, hverken bevegelsehemmde, eldre eller gravide. Vil du egentlig ødelegge for alle som kommer etter deg? Sitt!

Skjult ID med pseudonym 1234 ti. 15 des. 2015 10:31

Jeg hadde lydig satt meg igjen.
Slik jeg tolker "frigjorte kvinner av 2016", hadde de blitt provoserte av at jeg ikke bare insinuerte, men nesten demonstrerte at de er et svakt kjønn.

Du kødder ikke med damer som anser seg som uskyldige.

Skjult ID med pseudonym Lexi ti. 15 des. 2015 10:52

Til hennes forsvar er vi jenter så redde for å være til bry at vi ikke tør å ta imot. I enkelte andre land reiser alle menn seg for kvinner, så da er det ingen som synes det er noe rart. En litt mykere variant av Mundaris forslag hørtes ellers ut som en god ide.

(mann 52 år fra Hedmark) ti. 15 des. 2015 10:59 Privat melding

Villrosa:

Ville ikke brukt ordet galt, for det assosierer til diagnoser. For sånne som meg er diagnoseboken enda ikke skrevet. Når den kommer blir vi ikke sperret inne, vi blir bare "fjernet". Samfunnet kan ikke ta noe sjangser...

Lexi:

Jeg tonet meg kraftig ned for å bli tatt alvorlig. Jeg pleier bruke et språk som selv i Nordnorge ville gjort de råeste bannere seriøst brydd!

(mann 51 år fra Østfold) ti. 15 des. 2015 11:34 Privat melding

Jeg reiser meg ikke opp for funksjonsfriske unge damer. Det er lenge siden de sluttet å anse det som høflig. Nå har de lært av samfunnet at jeg har en baktanke med det. Har sluttet å gi spontane komplimenter til nogenlunde ukjente damer også, av samme årsak.

(kvinne 48 år fra Oslo) ti. 15 des. 2015 11:49 Privat melding

@brucew
Jeg hadde ikke trodd du hadde baktanker ved å gi meg et kompliment. Det er bare koselig å få kompliment fra menn (fremmed eller ikke).

(kvinne 57 år fra Akershus) ti. 15 des. 2015 13:08 Privat melding

Trist at vi er kommet dit at menn ikke tør å reise seg. På metroen i Moskva var det en gang en skallet branne på nesten 2 meter som så ut som han kunne vært vakt i Treblinka, som reiste seg og tok to skritt mot meg. Jeg tok automatisk to skritt tilbake i forskrekkelse, inntil jeg innså at han bare hadde reist seg for å gi meg plassen sin...

I Russland er det utenkelig for en mann å la en kvinne over 20 stå, og hvis noen prøver seg på å sitte likevel, får han så ørene flagrer av et samlet babushka-korps.

Jeg har i Norge gått gjennom to graviditeter med daglig bruk av kollektive transportmidler og opplevde en eneste gang at noen reiste seg for meg. En 80 år gammel kvinne. Vi er alle forskjellige, men jeg setter enormt pris på at menn er gentlemen. Men jeg forstår også godt de som ikke tør. Det er kjipt å gjøre noe hyggelig, å så bare få olme blikk i retur.

Skjult ID med pseudonym Sunshine ti. 15 des. 2015 17:15

Syns det er kjempefint med gentlemen, men hvorfor må jeg som kvinne si ja takk? Kvinnen på bussen syntes sikkert det var greit å stå. Hvorfor tar du det så negativt å få ett nei takk? Hun skjønner sikkert at du er en hyggelig fyr, men trengte ikke å sitte. Ikke alltid vi trenger hjelp, men vi blir fortsatt glad når dere spør. :-)

(kvinne 46 år fra Rogaland) ti. 15 des. 2015 17:27 Privat melding

ErikJoh: Jeg hadde nok sagt "tusen takk, så hyggelig da! ". Og ment det. Jeg er hverken "svak"i fysikken eller av kjønn ( muligens litt svak i viljen av og til ) , men jeg har stor sans for gentlemen. Det Brucew skriver er sørlig lesning.... Leit at du har konkludert slik, Bruce😞 Mitt syn på saken? Damer som er trygg på seg selv og sin feminitet vil ta det som en fin gest, ikke som en trussel eller noe nedverdigende. Jeg synes du skal fortsette i samme leia jeg, ErikJoh:)

Skjult ID med pseudonym cleopatra ti. 15 des. 2015 18:35

-Li42- skriver under på den , damer som er trygg på seg selv og sin feminitet tar det som en fin gest og helt riktig de lar seg ikke true eller bli pirket på nesen ! Kommer til å savne dine kloke ord og setninger :p

(kvinne 48 år fra Sør-Trøndelag) ti. 15 des. 2015 18:38 Privat melding

Jeg liker at menn er oppmerksomme, vennlige og handlekraftig, og handler deretter, men jeg liker liksågodt at kvinner og barn er det.
Når jeg labber inn på full buss med en sliten minstemann i hånden, er det faktisk mest kvinner som gir poden/oss et sete. Formodentlig i empati.
Jeg ser i grunn lite gentleman-fakter hos menn der jeg ferdes. Jeg kan godt like å bli hjulpet av/på med jakken, men verdsetter nok andre måter å bli vist oppmerksomhet og vennlighet på. Både av fremmede som av en evt date eller kjæreste.

Jeg vil forresten også forbehold meg retten til å takke smilende nei om det passer meg best, om en mann tilbyr meg setet sitt, selv om jeg mest sannsynlig hadde takket like smilende ja. Jeg reiser mye kollektivt.. ;-)

(kvinne 48 år fra Sør-Trøndelag) ti. 15 des. 2015 18:41 Privat melding

Smør på flesk i starten der, ser jeg.. Men såpass tåler vi i disse førjulstiden 🐖 (<- forestiller en gris, i tilfelle spm-monsteret igjen er ute på vift).

(kvinne 57 år fra Akershus) ti. 15 des. 2015 20:10 Privat melding

@Gravlax: Skallete menn kan være både supersexy og gentlemen, helt klart :-) Akkurat han her så regelrett farlig ut, men viste seg altså å ha et hjerte av gull. Man skal ikke skue fanten på fillene.

@Sunshine: Gode grunner for å si ja er å ikke gjøre den som reiser seg for deg flau, og å gjøre at han reiser seg neste gang han tror noen trenger det. (Ref. Mundaris innlegg).

For et par år siden var det en 15-åring på ekskursjon med klassen og lærerne sine som reiste seg for meg på bussen. Først ble jeg paff, og nesten fornærmet "Unnskyld, ser jeg virkelig så gammel ut' hadde jeg på tungen. Jeg klarte helt fint å stå. Men så så jeg på ham at han ble usikker av at jeg nølte, så jeg takket ham pent og satte meg ned, og jeg så hvor stolt han ble over å ha hjulpet meg. Lærerne kommenterte det og skrøt av det, og plutselig begynte en del av de andre podene å reise seg også, og gudsjelov hadde også de andre vett til å si jatakk. Det er mye sannhet i 'Den største glede du kan ha, det er å gjøre andre glad.

(mann 50 år fra Hordaland) ti. 15 des. 2015 21:02 Privat melding

Det er da ikke mer å gjøre vel?
Gentleman har du vært. Ferdig med det. Hun takket nei, og sånn ble det.
Du kunne kanskje avsluttet med "Neivel, frøken. Du skulle ihvertfall få tilbudet", og så satt deg ned igjen :D

(kvinne 46 år fra Rogaland) ti. 15 des. 2015 21:03 Privat melding

Spot on, Gravlax! Jeg "lærer" opp sønnen min til å ha litt gentlemanstakter - på bakgrunn av de poengene du viser til der. Men jeg mulig han blir bitt hodet av når han blir eldre og er høflig mot kommende generasjons unge damer? Er jeg på villspor ifht oppdragelsen tro?

(kvinne 48 år fra Sør-Trøndelag) ti. 15 des. 2015 21:06 Privat melding

Men Gravlax, hvis det handler om dannelse og høflighet, så er jo ikke det kjønnsavhengig? 😉

(kvinne 48 år fra Sør-Trøndelag) ti. 15 des. 2015 21:17 Privat melding

Det handler klart om oppdragelse, Gravlax :-)

Derfor vil jeg heller ha en mann som viser med genuin vennlighet og omtanke enn en som er oppdratt etter "damene først". Og HVIS jeg skulle være så heldige å få i både pose og sekk, noe som er mulig, så skal jeg alltids klare å holde ut 😂