Alle innlegg Sukkerforum

Oppfordring til norske menn?

Vis siste innlegg
(kvinne 37 år fra Telemark) ti. 15 des. 2015 21:19 Privat melding

Han Anders posta et lenge innlegg på Facebook som virkelig fikk vinger å fly på. Syns det var et heidundrende godt innlegg, og jeg tenker at en sånn kar skulle jeg gjerne hatt. Da skulle de kjærlige følelsene, oppmerksomheten og godheten man alltid har for hverandre i starten av et forhold levd evig.

Er dette The Oppskrift? Eller bare tullball?

http://m.side3.no/anders%27-oppfordring-til-norske-menn-eksploderer-pa-facebook/3423171194.

(kvinne 37 år fra Telemark) ti. 15 des. 2015 21:56 Privat melding

Ja, jeg så det etterpå. Scrolla raskt gjennom overskriftene for å se at den ikke hadde havnet her allerede, regna nesten med det. :D Men nei, den skjulte seg inni en tråd. ;)

(mann 36 år fra Rogaland) ti. 15 des. 2015 22:09 Privat melding

Er det den om gentlemenn ? Vel, de er det nok av om man bare leter litt. Men som jeg kommenterte på det innlegget, hvor er Ladyen blitt av, henne med skikk og manerer, hun savnes.

(kvinne 37 år fra Telemark) ti. 15 des. 2015 22:27 Privat melding

Utdyp gjerne Deshi. Hva er det du savner?

(mann 36 år fra Rogaland) ti. 15 des. 2015 22:41 Privat melding

Kort og greit damer som er høflige og oppfører seg, og som legger merke til en gentlemanns handlinger og setter pris på det.

I den litt yngre aldersgruppen tror jeg mange damer blir litt blendet av det overfladiske og ikke ser helt de gode kvalitetene i enkelte menn som er rundt dem da det er så mange stående tilbud. Litt synd det da.

Jeg selv er en slik som gjør plass i baren for en dame, gir bort setet på bussen til eldre, er høflig og imøtekommende være seg på butikken eller jobbrelatert, slipper frem biler i rushet. Men man er ganske usynlig i mengden om man er slik føler jeg. For meg er det bare naturlig å være høflig.

Liker det facebookinlegget men tror mangen har mye å lære, begge kjønn faktisk.

(mann 36 år fra Rogaland) ti. 15 des. 2015 22:44 Privat melding

Og jeg fikk det med bestemt, men kjærlig pekefing fra min mor :)

(mann 45 år fra Akershus) ti. 15 des. 2015 22:45 Privat melding

Og så er det jo slik at en person med "draget på det motsatte (eller samme hvis det lener til venstre) kjønn" kan bete seg omtrent hvordan h*n vill og fortsatt ha draget, mens en som ikke har det kan vare så mye gentleman/lady som h*n vil/kan/gidder og fortsatt ende opp tomhendt !

;-)

Skjult ID med pseudonym Tinka ti. 15 des. 2015 23:15

Enig Ipek
Bra artikkel, han skriver om en mann av en støpning som savnes dypt og inderlig. En gentleman som mange av oss ikke tør si så høyt at vi elsker, vi klarer jo alt selv likevel, og vi vil ikke virke gammeldagse. Og i selvforsørgelsens tid vil vi ikke oppleves som hjelpeløse. Vi er det selvsagt ikke uansett om vi tillater gentlemannen:-). Og, han setter fingeren på det vesentlige, at det ikke handler om dette, men om respekt, å se den andre. Få andre til å trives i ditt selskap. Å tillate oss å være feminin vs maskulin. Jippi!

Signerer alle punktene. Men må medgi at den med at han reiser seg når jeg går til og fra "Ladies room" på en restaurant, tja...litt overdrevet og rart. Såååå gentle trenger han ikke være, ha ha. Mht å betale for seg, så sitter det vel også i mange kvinners ryggrad i dag, at vi vil betale vår del og dele. Det er tross alt en viktig forskjell at vi jobber og tjener penger selv i dag. Men den som tar den første uten diskusjon er en gentleman, så kan vi ta den andre eller neste gang. Mellom rause mennesker jevnes alt ut uansett.

BanJohan
Ikke enig i at en mann som har draget kan oppføre seg som han vil. Den mannen mister draget, i hvert fall om han sikter på en moden, smart dame ;-) (men det er mange "dumme damer" som går for bad guys, dem om det). Men, jeg er mer enig i at en som ikke har draget (personlighet, utstråling, trygghet, selvfølelse, humor osv) - heller ikke får det, bare gjennom å være gentleman. En gentleman har nesten per definisjon tilstrekkelig "confidence" i trygg, maskulin utstråling. Var jeg sistnevnte ville jeg jobbet med å få selvfølelsen og selvtilliten i vater først. Alt annet følger etterpå. Mener jeg :-)

(kvinne 37 år fra Telemark) ti. 15 des. 2015 23:34 Privat melding

BanJohan
Kanskje denne personen har draget der og da, men h*n vil rimelig fort få sparken av enhver normalt oppegående person.

Skjult ID med pseudonym Ærligheten on. 16 des. 2015 01:10

Det er ikke rart om gentlemannen dør ut sett i lys av at vi bor i et land der formålet med likestillingsloven er å diskriminere menn til fordel for kvinner.

Skjult ID med pseudonym Z on. 16 des. 2015 01:11

Nei, Gud forby, Ærligheten!
Gi meg en MANN! En som vil og tør være mann sånn at jeg kan være dame!

Skjult ID med pseudonym Mann38 on. 16 des. 2015 01:48

Anders lever i 1952. Stakkars mann, han blir spist levende.Han lever ihvertfall ikke i den virkelige verden her blant oss andre 'normale'.

Jeg synes faktisk at man (altså kvinner) må velge: Skal dere sitte ved styrebord osv, skal dere likestilles og ikke møte et glasstak, være regnet som emansiperte, selvstendige individer med evne til å ivareta deres egne interesser, så må dere også regne med å av og til åpne ei dør selv. Dere må regne med å ta buss (eller selvvalgt transportmiddel) til daten, av og til 'go dutch' på regningen uten å engang pense tankene inn på at ettersom dere må gjøre det så har dere med en gjerrig faen å gjøre, men tvertimot med en vanlig lønnsmottaker som ikke lever i Anders sin Mad Men -jobbende éninntektshusstandsverden à lá femtitallets USA der kelnerne lever av tips. Er det vinter ute så kler dere dere dertil, hvor føkkings vanskelig kan det være å ha lært seg dette i Norge?

For min egen del så lover jeg å allikevel alltid stille opp nydusjet, nybarbert (nei, jeg er ikke hipster), og i rene klær. Jeg vil også åpne dører, trekke ut stoler, holde jakke og kåpe der det er naturlig, men vil ikke gjøre det dersom det blir en snål situasjon der jeg oppfattes som en markkrypende innyndende slimål (hvor mellomting mellom mann og kvinne er ikke det liksom?). Jeg ville aldri finne på å grafse (uinvitert) på noen som helst, og heller ikke benytte meg av ei døddrukken dame. Få henne i seng og sove en annen plass, helt enig. Reise seg på bussen og så videre, holde dører og ellers hjelpe folk der det er naturlig så klart. Og det er klart at fryser noen så låner man bort jakka eller frakken sin. Og kommer seg hjem i en helvetes fart.

Det dreier seg om å være en ålreit fyr, så jeg nevner igjen min gamle kjepphest, innlært og innstudert av oss i barneflokkene av min gamle farmor: Du kan finne den beste gentleman i selv den mest utslåtte slusk; det er et spørsmål om innstilling.

Anders får reservere Mad Men - bordet sitt og hente førstedaten sin i en taxi. Vi som lever her nede på jorda ville aldri finne på å hilse på ei dame for første gang i et kollektivt transportmiddel, vi sitter klare med vinglasset når hun for egne krefter ankommer lokalet.

Kjør virkelig debatt.

Skjult ID med pseudonym Hovmester on. 16 des. 2015 09:55

Støtter deg, Mann38. Likte ikke Anders' innlegg i det hele tatt.

(mann 46 år fra Oslo) on. 16 des. 2015 10:39 Privat melding

Og jeg som begynte med benkpress fordi jeg aldri klarte å blir toppleder, og så hjelper ikke DET heller. Makan til kravstore kvinnfolk.

(kvinne 55 år fra Akershus) on. 16 des. 2015 10:42 Privat melding

Mundari har en setning som er knakende god på sin profil, som jeg tillater meg å låne: ' I alt annet enn i erotikk og kjærlighet har kjønn ikke relevans.'

Men på dette forumet, og i samspill mellom menn og kvinner generelt er det jo nettopp de to tingene som er det sentrale, og følgelig har kjønn relevans.

Legg merke til at utgangspunktet til Anders er ikke kvinner men menn. Hva vil få dere til å ta tilbake mannsrollen på en positiv måte? Føle dere som ordentlige menn?

Jeg vet ikke om det overhodet er mulig å få et samfunn hvor man er helt likestilte i arbeidslivet, men hvor man får lov til å gå tilbake til de mer tradisjonelle rollene i samlivet. Alle ønsker det jo ikke heller. Noen kvinner ville sikkert mene at likestillingen skal være total. Også i samlivet. Jeg ville sukket fornøyd med en mann av dette kaliberet. Vi kvinner, og kanskje særlig vi som er alene med barn, må være sterke så store deler av tiden, at innimellom er det godt å føle seg beskyttet, passet på, verdsatt. Jeg har bare opplevd en gang at en mann kom og hentet meg til date, men han var også den eneste som fikk mitt hjerte til å banke - uten at det var utslagsgivende. Det hadde begynt å banke fra før av :-) Men det har noe med oppmerksomhet og omtanke og bekreftelse å gjøre, og uansett hvilken form den oppmerksomheten og omtanken og bekreftelsen tar, så er det noe alle kvinner setter pris på.

Til gjengjeld tar jeg poenget med at menn også trenger oppmerksomhet, omtanke og bekreftelse. Det er kanskje ikke like lett å vite hvordan de ønsker å motta den. For meg er det naturlig å klemme mye, skryte mye når de har gjort noe praktisk (jeg er ufattelig upraktisk anlagt, så jeg er genuint full av beundring for de som er flink med hendene) smile mye, takke pent når de gjør noe for meg, sende små meldinger, finne på små overraskelser, men vi jenter har ingen slik 'oppskrift' på hvordan vi kan være 'ladien' som motstykke til en 'gentleman'. Så kanskje vi heller skulle kjøre debatt på den? Hva gjør at menn føler at de er sammen med en kvinne som får dem til å føle seg vel? Hva ønsker dere fra oss?

(mann 50 år fra Oslo) on. 16 des. 2015 10:56 Privat melding

Jeg skjønner ikke problemstillingen: Om jeg skal ut med noen så vet jeg jo ikke når de er klare, og alle over 8 år klarer å ringe drosje selv. Jeg vet stort sett om de som skal ut har råd eller ikke og har de ikke så inviterer jeg heller hjem eller spanderer. Er selv invitert ut av venner og familie i kveld og siden det er trangt nå så har han som inviterte insistert på at det er hans tur å spandere. Så kan jeg gjøre noe annet en annen gang for ham eller noen han ser at jeg gir igjen til.
For noen år siden hadde jeg et uhell med en seilbåt på ferie med kone og to barn. Det gikk sånn halvbra å seile i havn uten motor for aller første gang, men på Filtvedt er det ikke lett en sen fredag kveld å få tak i deler. En familie på vei ut på en kort fisketur ba oss ta det med ro, og når de kom tilbake skulle de se om de kunne hjelpe. NOen timer etter starter vi reisen vår igjen med en nylag del, lag som eksakt kopit av den ødelagte og tatt imot med stor takk. Men det var for mannen en selvfølge. Han hadde selv hatt uhell, og om han ikke kunne gi igjen der og da, kunne han i alle fall gi igjen til noen som trengte det.

Mann38 og hovemster:

Dere har meg på laget, han oppfører seg som han skal "kjøpe daten". Vi spanderer med glede, men deler eller tar iimot når anledningen er der, og det har virkleig ikke med kjønn å gjøre, men situasjon. Den som bærer minst åpner døren, den som er friskest til bens og nærmest døren henter inn ved. Den som er mest nevenyttig tar mer av vedlikehold, den som er best på matlaging tar litt mer av det, men vi stiller opp for alle felleskapene vi inngår i etter evne. Fortsatt uavhengig av kjønn. Kjønn har da vitterlig tilnærmet niks å si utenom pardannelse og seksualitet. Det som teller er personlig egnethet. At den er littegrann statistisk forskjellig fordelt mellom kjønnene skal da ikke styre på individplan.

Skjult ID med pseudonym Mann38 on. 16 des. 2015 11:00

Thumbs up, Mundari!

(mann 50 år fra Oslo) on. 16 des. 2015 11:23 Privat melding

Villrosa:
Høres ut som en lite sensibel person. Glem han, finn en annen.
Vi gir etter evne er det det hele skal koke ned til. Og tar imot når det er tid for det.
Legg vekk hele kjønns-spesfiseringen frem til dere skal velge "formeringspartner". Da er jeg kjønnsspesifikk, det må gjerne dere andre også være, så lenge der andre menn holder dere til hverandre så jeg får kvinnene for meg selv...

(mann 48 år fra Hordaland) on. 16 des. 2015 11:37 Privat melding

Jeg så en snutt på youtube om en kar borte i statene. Han var gentleman. Åpnet og holdt døra for ei dame på vei ut av ei sjappe. Men så..... hun hverken sa eller viste noe tegn til takknemlighet. Så fyren gikk etter henne, tok tak og dro henne pent inn i sjappa igjen. Og stengte døra etter seg 😛 Jeg måtte le litt da 😃

Gjør mot andre som du vil andre skal gjøre mot deg. Da går alt som smurt, tenker jeg 😉

(kvinne 55 år fra Akershus) on. 16 des. 2015 11:38 Privat melding

Og det var ingen av dere som hadde noe innspill på hva dere skulle ønsket igjen fra oss ?

(mann 50 år fra Oslo) on. 16 des. 2015 11:58 Privat melding

SolCristin:

Du vet da at det er helt legitimt å alltid påstå at menn bare vil ha en ting. Så det er bare å...

(kvinne 55 år fra Akershus) on. 16 des. 2015 12:12 Privat melding

Siden det ikke kom noen flere forslag, har jeg started en tråd med russiske kvinners forslag til hva menn ønsker seg fra en kvinne - så kan jo dere gutta se om det gjelder for norske menn også ...

Men Mundari, da. Under en date? Det ville da kreve akrobatiske evner å få til det på et offentlig sted uten at noen merket noe :-)

Skjult ID med pseudonym på_leting on. 16 des. 2015 12:20

@ipek Kan bare snakke for meg selv, men for meg, er det the oppskrift 😉

(mann 50 år fra Oslo) on. 16 des. 2015 12:37 Privat melding

SolCristin:

Trenger bare en lang duk på restaurantbordet. Gjør det forøvrig noe at andre merker noe?

(kvinne 55 år fra Akershus) on. 16 des. 2015 12:39 Privat melding

Mundari. Hvis vi bare snakker om å 'play footsy' som er det min fantasi strekker seg til å gjøre under et restaurantbord, så gjør det nok ikke noe at noen merker noe, nei :-)

(mann 50 år fra Oslo) on. 16 des. 2015 13:02 Privat melding

Hva du legger i en insinuasjon er opp til deg. Avsender kan ikke bestemme hvordan mottaker skal tolke en melding.

Skjult ID med pseudonym m.m. on. 16 des. 2015 17:24

SolCristin, du skriver bl.a. at mange kvinner, særlig dem som er alene med barn, er så sterke store deler av tiden at det føles godt å bli tatt litt vare på av en mann når hun er med ham. Hva da med menn som har det på samme måte? Menn som på ingen måte må være den "sterke" eller "handy" for å føle seg mann, men som liker at dama er den som er sterk og beskyttende? Det virker som om du ikke ser denne delen av regnestykket. Det beste en dame kan gjøre for meg, er å ta avgjørelser på ting som det kanskje er forventet at jeg tar ledelsen på, fordi jeg er så sterk ellers i det daglige. Det er veldig synd at damer flest ikje ser at det er mange menn som hadde elsket å få slippe presset med hele tiden å skulle være klippen i forholdet eller datingsammenheng.

(mann 48 år fra Hordaland) on. 16 des. 2015 17:27 Privat melding

@trådstarter og toppinnlegg....

Det er dessverre så altfor få igjen av oss ;) :P

Nei...fra spøk (litt) til revolver.... Han har veldig mange gode poeng.
Jeg synes absolutt menn burde ta dette til seg :D

(mann 48 år fra Finnmark) to. 17 des. 2015 03:44 Privat melding

Bare tull.
I hvert fall den versjonen jeg har sett som ser ut som den er skrevet av en amerikaner og oversatt med Google translate.
Men altså, høflighet er fint, for all del, men den skal da foregå i en kulturell kontekst og ikke defineres av Hollywood-filmer.

(kvinne 37 år fra Telemark) to. 17 des. 2015 08:51 Privat melding

Ingenting som er oversatt med Google translate her. Jeg vet ikke om du var inn på linken og kikka?

(kvinne 55 år fra Akershus) to. 17 des. 2015 09:11 Privat melding

m.m. I alle møter mellom mennesker er det snakk om å finne de man passer sammen med. Vi har alle ulike behov, og det øyeblikket du finner den som møter dine så har du funnet den rette. Jeg har ikke noe problem med å se at det kan være menn som ønsker å bli beskyttet, men de må jo da lete etter en kvinne som ønsker å være den sterke - de finnes jo også. Jeg kan bare uttale meg om hva jeg ønsker meg hos en mann. Og så vet jeg at andre har andre ønsker.

(mann 45 år fra Akershus) to. 17 des. 2015 09:26 Privat melding

Blir sikkert en hel del kleine "Hollywood/Mad Men dater" nå rundt jula ja... :-)

Skjult ID med pseudonym Sunshine to. 17 des. 2015 14:00

Holder med Mann38. Har du respekt for meg har jeg det for deg. Er du snill mot meg er jeg snill mot deg. Hvis du åpner dører eller ikke bryr jeg meg lite om, men se meg rett i øyene og lysne på hva jeg sier så skal du få all min oppmerksomhet . :-)

Skjult ID med pseudonym Mann38 to. 17 des. 2015 14:42

Det finnes så mange måter å være gentleman på. Et poeng er at uansett hva du gjør, be gentle about it, eller kanskje ikke alltid:

A Gentleman's Guide to Spanking His Bride
http://www.amazon.com/The-Lost-Art-Domestic-Discipline-ebook/dp/B00UFA8LSI

(mann 48 år fra Finnmark) to. 17 des. 2015 21:42 Privat melding

@Ipek nei, jeg har ikke gjort hjemmeleksa mi. Linker oppfører seg så dumt på mobil-sukker

(mann 33 år fra Oslo) to. 17 des. 2015 21:44 Privat melding

Får ikke opp den linken, men noe sier meg at jeg ikke kommer til å falle inn under den oppfordringen. Støtter det mann38 har nevnt.

Skjult ID med pseudonym Hovmester to. 17 des. 2015 22:06

Anders må få lov til å ha sin forhistoriske forståelse av hva en mann er.

Men sånn reality check da, lissom ... Kort oppsummert har vi utover- og ikke innovertiss. Vi har noe mer skjeggvekst. Vi er normalt mer røslig bygd og kan gjerne løfte tyngre. Vi kan ikke føde barn, eller gi dem brystmelk. Vi kan heller normalt ikke være førstesopraner. Utover dette, og litt til ... deler vi relativt likt på oppgavene, damer. Folkeskikk gjelder begge veier. Er det greit for dere, eller?

Skjult ID med pseudonym my to. 17 des. 2015 22:43

Absolutt. Anders må ha hatt noen skikkelig dårlige mannlige venner og bekjente når han må kline til med et så reaksjonært innlegg. Det eneste jeg likte var det om å sørge for at en døddrukken jente kommer seg trygt i seng for å sove av seg rusen. Men det er jo nettopp fordi han som regel er sterk nok til å bakse en lealaus kropp på den måten. Jeg hadde ikke klart å løfte en full voksen mann noe sted. Uten vinsj. Og det blir litt mye å dra med seg på byn.

(kvinne 37 år fra Telemark) to. 17 des. 2015 23:36 Privat melding

@hovmester
Hva har å dele likt på oppgavene å gjøre med dette? Og ja, folkeskikk er noe alle bør studere.....

@nord
Ja jeg så det. Men for de vitebegjærlige; man kan sikkert google Anders og gentleman nå, _må_ jo komme opp treff på den.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt to. 17 des. 2015 23:45

Så.. Det han faktisk gjør er å gi sleipe mannfolk oppskriften til å få enda mer tilfeldig sex?
Allrighty then...

Skjult ID med pseudonym Mann38 to. 17 des. 2015 23:48

Ipek
Hva har å dele likt på oppgaver IKKE med dette å gjøre?

Skjult ID med pseudonym Hovmester to. 17 des. 2015 23:49

Hvem som åpner dører, hvem som betaler, hvem som tar bleieskiftet, med mer. Skjønner du nå, Ipek?

(mann 33 år fra Oslo) fr. 18 des. 2015 00:12 Privat melding

Omtrent som jeg tenkte ja, dette var ikke noe for meg:

https://www.youtube.com/watch?v=ZfqFYLMff5M

Får ikke helt med meg teksten hans dog, men melodien var ikke min stil.

(mann 33 år fra Oslo) fr. 18 des. 2015 00:14 Privat melding

Litt ironisk at dette er en av medlemmene i Modern Talking om man savner den gamle gentlemannen.

(mann 48 år fra Finnmark) fr. 18 des. 2015 01:19 Privat melding

@Ipek da - siden du befinner deg utenfor min målgruppe for hvem som bør imponeres - forholder jeg meg rolig ;p

Skjult ID med pseudonym Tinka fr. 18 des. 2015 01:26

Definisjon av ”gentle”:

1. having or showing a mild, kind, or tender temperament or character.
2. moderate in action, effect, or degree; not strong or violent

For meg handler dette IKKE om forrige århundrets nasalt småsnobbete forskjellsbehandling, fra en forstokket tweedbalsamert herremann...til en krevende, stiff upper lipp blondinedum (ska’ha ska’ha) hjelpeløs lady, upåvirket av likestillingsgevinster for begge kjønn,. Niks, det handler om omtanke, oppmerksomhet, høflighet og respekt, toveis.

Det slår meg hver eneste gang jeg er i London, det er så utrolig deilig å bli ”sett” og møtt av dem, "they are all over the place; the gentlemen".

Ikke bare menn forresten, men OGSÅ menn. Taxisjåføren, pub-tenderen, folk på gaten, på tuben, i køer…Menn som møter mitt blikk, ja – som selvsagt åpner døren, og i hvert fall aldri slenger den i trynet mitt (som jeg selv aldri gjør med andre). Som går rundt taxien og setter seg på andre siden etter at de har åpnet døren (som jeg selv gjør om jeg tar taxi med venner). Som trer til side når folk skal av The Tube, og venter med å gå på til alle er ute. Som ikke buldrer seg frem langs travle fortau med begge albuer, som sier ”please” og ”excuse me” og ikke tar seg til rette med ”begge henda”, som hyener i kamp om et åte.

Jeg kunne fortsatt i det uendelige, men stopper før jeg går meg helt vill. For meg handler dette om en holdning av respekt, omtanke, oppmerksomhet (ref definisjon over). En holdning som jeg synes er ekstrem mangelvare her på bjerget. Sikkert for begge kjønn, damer sjokker også av gårde i 45 graders vinke med "henda i lomma"l uten å se andre, uten å se seg til siden, til høyre, til venstre, uten å tre til side, helt uten kontakt, uten å være omtenksomme og høflige.

Pføy, nei takk. Vil ikke ha det. Tanken på emigrasjon til nevnte storby treffer meg hvert år. De kan det, de har det naturlig i seg – begge kjønn. Det synes jeg er deilig! Å føle seg sett som menneske, å bli inkludert, respektert, å oppleve et annet menneskes genuine interesse...I MEG ;-) Sukk, så fint altså...

Skjult ID med pseudonym Mann38 fr. 18 des. 2015 01:45

Å skrive innlegg etter Tinka er som å hoppe etter Wirkola. Jizez. ;)

Skjult ID med pseudonym Tinka fr. 18 des. 2015 02:20

Bravo Mann38!!!
Ikke mange år siden kvinner fikk lov til å hoppe, du hoppet knapt etter Anette Sagen, he he. Men; jeg liker godt at tråden (og artikkelforfatterens tema) kan nyanseres og transformeres til omtanke, snillhet, oppmerksomhet, å se andre...Jeg tror faktisk at det er dét han har skåret poeng for, i fortolkningen.

En historie fra virkeligheten:
Min nevø er 17, for fem år siden var han 12. Vi shoppet siste stressgaver i Trondheim sentrum på selveste JULAFTEN, Meg, søster og nevø, inn og ut av butikker. Det var bitende kaldt, vi ville bare bli ferdig FSBF og komme oss hjem.

Turning point: "Lille nevø" stoppet ved dame på fortauet, nektet å gå videre.. Hun satt inntullet i gamle pledd, med plastkopp foran seg. Tante Tinka ble varm om hjertet, jeg tenkte; min gode nevø har noe veldig fint ved seg.

Nevø: Hva skal du i kveld da? Du kan jo ikke sitte her og fryse
Damen: mumle mumle
Nevø: Det er skitkaldt, hvor er familien din nå da? Er du alene?
Damen: mumle, mumle
Nevø (nå med tårer som rant): Jamen, du kjæm te å frys i hjæl og dø, du må ikke sitte på asfalten sånn her, se her, ta boblejakka mi. Den e veldig varm!
Damen (får boblejakke rundt seg): mumle, mumle
Nevø (søs og jeg sto 30 cm bak): Vi har utroilg my mat hjæm te oss, vi har ribbe og sossisa og og og alt mulig og dessert og krumkaka og appelsinis og sjokolad, og vi har my plass rundt bordet, og mang ledige stola, og vi har handla masse gava og sånn, og du kan jo bli me hjæm te oss?
Damen: mumle mumle (smilte skjevt)
Nevø: Og mamma har lagd sånn marsipankake, og tanta mi kan sov på rommet mitt med mæ, og vi har senga og mat og gava... og ALT har vi (her gråt nevø HULKENDE)
Damen: mumle, mumle
Så kom en mann og løftet henne fra gaten, de gikk, vi fikk knapt anledning til å gi fra oss noen slanter og pakker. Nevø gråt og var helt knust, hans mamma (søster) og jeg gråt også. Vi avsluttet julehandelen tvert og dro hjem.

Og jeg tenkte i mitt innerste indre, at fanden spare...for en utrolig fin nevø jeg har. DET kaller jeg en EKTE gentleman...der er sånne vi vil møte, ekte GENTLEMEN.. to be or become ;-) Sukk...

Skjult ID med pseudonym Hovmester fr. 18 des. 2015 09:04

En barmhjertig samaritan, Tinka.

Men ja, når damer over 53 kommer på bussen bør man reise seg og si "Se her, gamle krok. Ta plassen min, du."

Kommer det ei under 30, klapper jeg på låret og smiler.

Skjult ID med pseudonym my fr. 18 des. 2015 12:43

Gentlepeople eller gentlepersons. Dét vil jeg ha. Jeg vil se dem, og de skal se meg, og da blir alt litt bedre. Så sannelig; fra jobb i dag skal jeg se 20 mennesker ordentlig i øynene, så de ser at jeg ser. (Det er vel så uvant at de tror noe er galt, finner et speil og sjekker at de ikke har matrester i ansiktet eller no sånt)

Skjult ID med pseudonym Hovmester fr. 18 des. 2015 18:17

La dem stirre. La dem se. Satt på en benk rett innenfor inngangen i et større næringsbygg og snakket med en kollega her en dag. Inn inngangen kom ei dame som så så lenge på oss at hun skvatt til idet hun holdt på å gå på veggen. La henne nyte utsikten.

Uansett, dere. Jeg har tidligere forklart dette med hvem som skal betale på date. Den som inviterer skal tilby seg å betale. Den andre skal tilby seg å dele. Helt kjønnsuavhengig. Damene jobber i dag. De er uavhengige. De har råd.

(mann 46 år fra Oslo) fr. 18 des. 2015 18:31 Privat melding

Tinka sa det. Etter min mening handler det først og fremst om hvordan man behandler sine medmennesker, ikke om å imponere damer.

Skjult ID med pseudonym cleopatra fr. 18 des. 2015 18:34

Kunne heller aldri falt meg inn eller tatt det som en selfølge at daten skulle betalt for meg !! man har sammens blitt enig om date så nesten litt frekt å ta det som en selfølge at daten skal betale :p hadde uansett betalt halvparten ihvertfall første daten ;p dater man flere ganger kan man betale hver sin gang , blir man kjærester så betaler mannen Hehe :p

Skjult ID med pseudonym Hovmester fr. 18 des. 2015 18:42

Hvorfor skal mannen betale når dere blir kjærester, cleopatra? Har du dårlig råd?

Skjult ID med pseudonym cleopatra fr. 18 des. 2015 18:47

Fordi da gjør han det Pga han elsker Mg eller glad i meg , stor forskjell ;p nei absolutt ikke dårlig råd jobber fult !! Gjør du @hovis ?? Uansett så er det stor forskjell å gå på date med kjæresten sin enn å møte vilt fremmed mann første gang !! :p

Skjult ID med pseudonym cleopatra fr. 18 des. 2015 18:57

Jo -rosa- *ler* neida er vel bare jeg som er vandt til at x min betalte de gangene vi var ute å koset oss , hans måte å vise på at han bryr seg om neg og setter pris på neg oga alt jeg har gjort for han i hjemmet ;p middag , klesvask you name it :p så han tok med meg ut for å vise takknemlighet :) har nok vært heldig jg :p

Skjult ID med pseudonym cleopatra fr. 18 des. 2015 18:57

Meg !!!!!

Skjult ID med pseudonym Mann38 fr. 18 des. 2015 19:08

Fælt så opptatt av formalistiske betalingsløsninger man ble her dah! (og ja, det var Anders som begynte, som den fulle sjømannen jeg mistenker ham for å være)

I den virkelige verden er det slik at har jeg penger, så betaler jeg. Har hun penger, så betaler hun, og har vi begge lite så spleiser vi, det jevner seg ut i det lange løp. Det dreier seg om å være raus og realistisk. Hvis vi har normale økonomier så har ingen av oss råd til å sitte ute og cashe alt hele tiden. Sånn lever ihvertfall jeg. Og jeg lever gjerne 'blakk' en uke før lønn hvis jeg synes en utekveld med den rette dama er viktig, og hun ikke har råd til å betale for seg. No problem.

Jeg har hatt forhold med alt fra damer som har tjent en halv million mer enn meg, til damer som har vært uføretrydet og tjent adskillig dårligere, og dette har faktisk aldri vært et problem der ute i den virkelige verden. Vil man så vil man. :)

Skjult ID med pseudonym cleopatra fr. 18 des. 2015 19:10

-mann38- sukk hadde jg visst hvem du er så hadde jg kommet priv he he liker dine holdninger :p

Skjult ID med pseudonym cleopatra fr. 18 des. 2015 19:29

Men var vel snakk om første daten ikke når man var kjærester ;p

Skjult ID med pseudonym Mann38 fr. 18 des. 2015 19:31

Første date? Jeg casher vinflaska, no problem. :)

Skjult ID med pseudonym cleopatra fr. 18 des. 2015 19:32

Ja var vel det -hovis- tok opp:p men sklei ut :p

Skjult ID med pseudonym Hovmester fr. 18 des. 2015 19:36

Helt riktig, Mann38 og Villrosa. Det er en naturlig dynamikk i et godt forhold. For meg er det naturlig å spandere. Også på kamerater. Når de prøver å betale, veiver jeg dem bort, senker stemma så dypt jeg kan og bare: "Jeg tar det." Samtidig er det viktig at de tilbyr seg å betale. Jeg hadde ikke latt en sykepleier med to barn betale for meg. Men det hadde virkelig imponert meg om hun hadde tilbudt seg å gjøre det. Det gjør noe med viljen den andre veien.

Skjult ID med pseudonym cleopatra fr. 18 des. 2015 19:39

-hovis- da er vi jo egentlig enig da :p bare at jeg skrev at jg ikke hadde tatt det som en selfølge :p ville ha betalt halvparten nettopp Pga det du skriver ;p

Skjult ID med pseudonym Hovmester fr. 18 des. 2015 19:42

Jeg er enig i at det kan være en viss balanse i at mannen kompenserer økonomisk dersom dama gjør mye i hjemmet.

Skjult ID med pseudonym cleopatra fr. 18 des. 2015 19:45

Nettopp så vi er egentlig veldig enig :p bare at når første date og forhold blir blandet sammens i samme tråd blir det missforståelser :p ergo vi er enig i utgangspunktet -hovis- :p

(kvinne 37 år fra Telemark) fr. 18 des. 2015 19:51 Privat melding

@nord
Jeg forstår det sånn at du blei fornærma av mitt tips om å google. Det var faktisk ingen sarkasme i forslaget mitt, ingen overhodet. Følte for å forklare det siden du svarte på det viset som du gjorde.

@mann38 og @hovmester
Beklager, jeg misforsto dette med å dele oppgaver, jeg forsto det som å dele husarbeidsoppgaver. Der er det en selvfølge for meg at dette bør deles.

Og til sist, essensen i innlegget til Anders passer selvfølgelig for begge kjønn. Høflighet, medmenneskelighet og respekt er da virkelig noe alle bør utvise.

Skjult ID med pseudonym Tinka fr. 18 des. 2015 19:55

Jeg ville også spandert ganske ofte, hvis jeg hadde en konemann som tok seg av hjemmefronten, serverte middag og fikset klesvasken:-)

På den annen side, jeg tiltrekkes ikke av menn som ønsker seg kokk/vaskehjelp som kjæreste (undertekst: mamma). Jeg vil heller ha en som liker å lage middag til meg, som jeg selv liker å gjøre for en kjæreste. Og en som vasker og gjør sin skjerv på hjemmebanen, med samme naturlige letthet meg:-) Hallo, 2015 jo!

Skjult ID med pseudonym Mann38 fr. 18 des. 2015 19:58

Husarbeid? Jeg snakker ikke om samboerskap, og der stiller jeg opp og gjør min del, også de oppgavene som krever sin Mann38 ;)

Og da har man også med en helt annen økonomisk virkelighet å gjøre enn som særboer. :)

Skjult ID med pseudonym cleopatra fr. 18 des. 2015 20:02

Jeg er den gammeldagse typen ;p jeg syns husarbeid etc er helt greit så lenge mannen tar den praktiske tingen i hjemmet og gressklipping og skifte hjul på bilen ha ha jeg :p ergo den likestillingen folk roper så høyt om er ikke noe for mg ;p men det betyr ikke at jeg ikke kan spørre kjæresten min om han gidder å henge opp klær for meg mens jg gjør andre ting :p men utganspunktet er at jeg liker å ha ansvaret for hjemmet og mat og mannen ta de andre tingene jeg ikke er god på :)

Skjult ID med pseudonym Tinka fr. 18 des. 2015 20:13

cleopatra,
Du og jeg kommer aldri til å konkurrere om samme mann :-)

Skjult ID med pseudonym cleopatra fr. 18 des. 2015 20:15

-Tinka- nei å heldigvis for det , fått md meg at du er en kvinne menn her inne er vakker å de har helt sikkert rett , så jeg må si jg er lettet Pga der for da fins det håp for mg oxo *ler* :p

Skjult ID med pseudonym cleopatra fr. 18 des. 2015 20:16

Skulle stå syns he he mye skrivefeil * rødvinen* sin skyld he he

Skjult ID med pseudonym Lykketreff fr. 18 des. 2015 20:25

@Hovmester eller hvem som helst. På hvilken måte kan det skape balanse i et forhold at den som gjør minst hjemme "kompenserer" økonomisk? Er det greit å kjøpe tjenester av en kjæreste? Hvis hen tjener minst, er det da rimelig at hen gjør mest husarbeid? Selv om begge jobber like mye utenfor hjemmet? (I tid, som betyr noe, ikke penger.) Jeg synes det er helt snodig å blande økonomi inn i arbeidsfordelingen i hjemmet. Hvis min partner jobber like mye som meg, men tjener dårligere/bedre, vil jeg ikke at økonomien skal påvirke arbeidsfordelingen hjemme - det vil heller bidra til en ubalanse i mitt hode, men jeg er kanskje rar.

Skjult ID med pseudonym Hovmester fr. 18 des. 2015 20:30

Det må selvfølgelig være en ønsket fordeling, slik cleopatra skisserer. Hvis dama jobber mye og tjener bra, har mannen selvfølgelig anledning til å gjøre mer hjemme. Det er heldigvis fortsatt lov å fordele oppgaver etter evne og interesse, og takk Gud for dét. Og forresten, "hen" fra Sverige er noe jeg tar sterk avstand fra.

Skjult ID med pseudonym Lykketreff fr. 18 des. 2015 20:37

Reagerer ikke på det. Enig i at oppg. må fordeles etter evne/interesse og tid til disp, men skjønner ikke hva penger har med dette regnskapet å gjøre.
Og du står heldigvis fritt til å unngå svenske ord/uttrykk du måtte mislike. Nå er det uansett tid for å heie på Norge:-)

(mann 48 år fra Finnmark) fr. 18 des. 2015 20:44 Privat melding

@Ipek Ingen grunn til å forstå det da.
Jeg bare lot være å søke når det er så mange her som har giddet.
Høflighet og kotyme er noe som endrer seg med tiden, og jeg mener at - selv om jeg ikke er utpreget sosial - så er jeg velberget på det området.
Samtidig ser jeg ikke akkurat frem mot den dagen P3's målgruppe skal drive butikken alene, og tenker at kanskje de vil ha nytte av Google her, men det er en annen sak...

Skjult ID med pseudonym Mann38 fr. 18 des. 2015 22:02

Tinka ass. Hvor har du vært i hele mitt liv?

Sorry, Cleopatra, jeg er nok mer en Tinka-kind of guy. :)

Skjult ID med pseudonym cleopatra fr. 18 des. 2015 22:05

_lykketreff_ det går nok ikke på kjøpe en tjeneste,kan jo også være at mannen eller damen for den saks skyld,vil ta med sin partner ut på noe koselig for å hedre den man bor sammens med ;P å da betaler han eller hun ;P

jeg skjønner ikke hvorfor kjøpe tjeneste kom opp ;P jg følte aldri at x min kjøpe tjeneste fra meg pga jeg syns det var helt greit å ta de hjemmelige/huslige oppgavene og han de ute eller de praktiske tingene hjemme :P

når det gjelder første daten så vet jg ikke hva du mente ;P

Skjult ID med pseudonym cleopatra fr. 18 des. 2015 22:07

_mann28_ supert he he ;P pga jg vil ha et skikkelig mannebein ;P som er ute i feltet å tjener penger mens jeg kan jobbe 8-16 jobb, å ta huset og vi har god økonomi *leer* selvsagt bare tull alt sammens ;P

Skjult ID med pseudonym cleopatra fr. 18 des. 2015 22:08

_mann38_ *ler* sorry ;P

Skjult ID med pseudonym Hovmester fr. 18 des. 2015 22:24

Nå må du tørre å ta kontakt med Tinka, Mann38. Jeg synes det er helt topp med damer som er tydelig på hvilke oppgaver de vil ha. Teamarbeid er nøkkelen.

Skjult ID med pseudonym cleopatra fr. 18 des. 2015 22:25

enig med _hovisen_ trur de to hadde blitt det perfekte paret ;P

Skjult ID med pseudonym Hovmester fr. 18 des. 2015 22:26

Enig i at det med å "kjøpe tjenester" er helbom. Minner om kantspillet til Amanda Kurtovic.

Skjult ID med pseudonym - fr. 18 des. 2015 22:28

Jeg fant innlegget tilslutt! Er det uenighet om dette? Altså, en mann skal først og fremst ta vare på kjerringa si! I gamle dager handlet dette om å holde fyr i bålet så hun ikke frøs ihjel. I våre dager handler det om helt andre ting! "Neandertal-mannen" er vel i bunn og grunn død, og mannsidealet har vel utviklet seg i tråd med forfatterens skriverier? Jeg kjenner ikke en(1) mann som ville vært uenig i beskrivelsen (og jeg kjenner flere enn en)...Når jeg leser slikt, tenker jeg at dette er litt på siden av samfunnet generelt, som i et "skrå-blikk".

Skjult ID med pseudonym Kravstor lø. 19 des. 2015 00:19

Har lest innlegget. I all hovedsak en fin beskrivelse av en klassisk gentleman. Helt spesifikt får jeg inntrykk av at det er den britiske gentlemannen som blir beskrevet.

Forstår også Mann38 sin kritikk. For meg fremstår ikke Anders som helt troverdig. Jeg klarer ikke å tro at han beskriver seg selv. Noen detaljer her og der som gjør at det kan virke som han har hentet litt i overkant mye inspirasjon fra noen andre. Det med å reise seg når damen skal på toalettet osv. Ikke helt forankret i den norske gentlemannen anno 2915!

Skjult ID med pseudonym Kravstor lø. 19 des. 2015 00:22

Anno 2015 skulle det stå. Litt usikker på hvordan dette utvikler seg mot 2915:)

Skjult ID med pseudonym - lø. 19 des. 2015 00:22

Hmmm...interresant...har du flere detaljer?

Skjult ID med pseudonym Hovmester lø. 19 des. 2015 00:22

Be a REAL MAN, som han sier.

Skjult ID med pseudonym Hovmester lø. 19 des. 2015 00:51

Damene hyller Anders i kor. Er dere der ute, moderne kvinner?

Skjult ID med pseudonym - lø. 19 des. 2015 01:00

Skal dere virkelig disse Anders? Hvorfor det? Om kvinner liker hva de leser, det gjør de åpenbart, mener dere da at Anders er en fittesnok som sniker fitter vekk fra dere? Svar meg på dette da, er det Anders eller jentene som tar feil? ...i den grad noen tar feil, selvfølgelig...

Skjult ID med pseudonym Hovmester lø. 19 des. 2015 01:01

Du og Anders må gjerne snike disse ... bort fra meg, -. Jeg kan ikke bruke dem til noe.

Skjult ID med pseudonym Hovmester lø. 19 des. 2015 01:10

Grunnen til at Anders sier at du skal vente på Hovmesteren er at jeg tar over dama di om du er en sånn tulling.

(kvinne 50 år fra Oppland) lø. 19 des. 2015 01:12 Privat melding

En gang var norske menn vikinger , jeg bøyer meg ned for dagens norske menn , de har kommet langt :-)

Skjult ID med pseudonym - lø. 19 des. 2015 01:17

Hahaha, skal dere ta meg nå? Jeg lurer bare på hvorfor dere disser Anders?

Skjult ID med pseudonym - lø. 19 des. 2015 01:20

Jeg får en sånn vemmelig fjortis følelse av å lese fjaseriet deres gutter! Dere er da menn? Eller...?

Skjult ID med pseudonym Hovmester lø. 19 des. 2015 01:25

Enkelte tror jeg er halvbroren til Jesus. Selv føler jeg meg som en helt vanlig mann.

Skjult ID med pseudonym - lø. 19 des. 2015 01:36

Så, du lar det hele falle ut i fjaserier...da du ikke er en mann? Du er kanskje mer en litt jentete-mann, eller kjeitete mann? Du er ihvertfall uenig i hva Anders skriver? Du vill kanskje at jenta skal reise seg for deg?

Skjult ID med pseudonym - lø. 19 des. 2015 01:37

...jeg har egentlig alltid trodd at mann38 er ei dame, så hun er unnskyldt...

Skjult ID med pseudonym Hovmester lø. 19 des. 2015 01:42

Nei, men hun kan håndtere stolen sin selv. Nok om deg, -. Ler godt av en del av kommentarene på Facebook under innlegget til Anders. Han blir lurt godt ut på glattisen og går ned i spagaten med både buksesprekk og lyskestrekk.

Skjult ID med pseudonym Mann38 lø. 19 des. 2015 01:44

Jeg tror streken er litt usikker på sin kjønnsidentitet, og overkompenserer. En del av attributtene til slike er å betvile andres kjønnsidentitet. Jaja.

Skjult ID med pseudonym - lø. 19 des. 2015 01:50

Ja, men det var jo en avklaring! Altså, dette er meg, ikke Anders(eller de som ler av Anders i kommentarfeltet...vi vet jo hvilke typer dette er). Det er ikke slik at du må unnskylde noe...vi tenker forskjellig om vår kjære, du tenker hun kan håndtere stolen sin selv, jeg trekker den gjerne ut! Det er jo hva Anders påpeker...du må ikke være enig med ham! Dette er bagateller, dette er ikke storpolitikk! Jeg synes det er greit å behandle jenta mi med litt "stas", du mener hun kan fikse "det" selv...helt greit!

Skjult ID med pseudonym - lø. 19 des. 2015 01:51

Hvordan er det en attributt mann38?

(kvinne 50 år fra Oppland) lø. 19 des. 2015 01:53 Privat melding

Kan noen bære meg over bekken etter vann :-))

Skjult ID med pseudonym Mann38 lø. 19 des. 2015 02:02

Ja, høyst interessant kommentarfelt, Hovmester! Skal lese mer straks jeg har hjulpet Afrodites over bekken!

Skjult ID med pseudonym - lø. 19 des. 2015 02:05

Siden du ikke svarer mann38 så skal jeg fortelle deg hva du egentlig mente! En mann som er usikker på seg selv vil aldri våge å behandle en kvinne slik Anders beskriver, fordi han er litt feig, knølete, klein og egentlig ikke skjønner greia! Det er en attributt ved en usikker mann!

Skjult ID med pseudonym Hovmester lø. 19 des. 2015 02:10

Sikkert.

Skjult ID med pseudonym - lø. 19 des. 2015 02:29

Sikkert? Hva er det dere "sukker-forum-tough-"guys" mener, sikkert?! Er det hva de kule gutta svarer! Altså, gutter, når dere har maxet puberteten og kommet halvveis opp i 20-åra vil dere skjønne at det å behandle jenta si ordentlig, og å sette litt stas på henne ikke er...ja, femi. Det er faktisk en okay ting å gjøre, og hun fortjener det! Hun fortjener det ene og alene av den grunn at du elsker henne, og dette er ikke flaut mann38 og hormester! Alle mine kompiser nøler ikke ett sekund med å trekke ut stolen for jenta si, åpne døra, gi henne jakka, eller banke dritten av en ufyselig faen som forsøkte krumme et hår på hennes hode - og dette er MENN! Dere er patetiske tissetasser;)

(kvinne 50 år fra Oppland) lø. 19 des. 2015 02:37 Privat melding

Henter melkesjokolade , og cola i mangel på popcorn :-))

Skjult ID med pseudonym - lø. 19 des. 2015 02:38

Er du uenig afrodites?

Skjult ID med pseudonym Mann38 lø. 19 des. 2015 02:46

Jeg har vel egentlig skrevet meningene mine i opptil flere lange innlegg i denne tråden.

Så å sitte og tjatre med streken i fylla hennes?

Livet er for kort. God natt.

(mann 48 år fra Finnmark) lø. 19 des. 2015 02:56 Privat melding

Dette skled jo rett ut i underholdning.
Nei, jeg holder ikke dører med mindre jeg når frem først. Nei, jeg banker ikke midten av tjueåringer for å se på dama mi. Nei, jeg trekker ikke frem stoler og skyver de under stumpene på voksne kvinner. Men jeg gjør mye annet hyggelig. Om hun vil ha Hollywood-høflighet får hun finne sin egen strek, eller en stille Anders.

(kvinne 50 år fra Oppland) lø. 19 des. 2015 02:59 Privat melding

Liker naturlige fakter på menn , tilgjort blir bare kleint :-)

Skjult ID med pseudonym - lø. 19 des. 2015 03:01

Du tok jo ikke poenget i det heletatt goppen...litt treig, kanskje....

(mann 48 år fra Finnmark) lø. 19 des. 2015 03:04 Privat melding

Mulig det bindestrek.
Generasjonskløften kan være vid og vrang.

(mann 48 år fra Finnmark) lø. 19 des. 2015 03:05 Privat melding

Ditto mht kvinner @afridites, de bør være stødige i vår egen samtid

Skjult ID med pseudonym - lø. 19 des. 2015 03:09

ja altså, det er mulig du finner en unnskyldning i det, jeg gjør ikke det!

"Vår egen samtid", var vel noe av poenget...var det ikke? Det kan være du foretrekker, eller synes, det er like naturlig at din kvinne skyver stolen under ræva di, men jeg er ikke helt der...

(mann 48 år fra Finnmark) lø. 19 des. 2015 03:15 Privat melding

Snarere en forklaring da bindestrek.

Det kan selvsagt være at jeg foretrekker det, selv om jeg ikke gjør det.
"Vår egen samtid" burde i grunn avslørt dette, men ok, kløften går til begge hold.

Skjult ID med pseudonym - lø. 19 des. 2015 03:31

Er det noe å forklare her?

Denne diskusjonen, som jeg går utifra vi har i kontekst av vår samtid, med mindre du befinner deg i en annen tid (ref dine generasjonskløfter)...det virker på meg som at "generasjonskløften" er et premiss for hva du mener? Kanskje det er hva du må forklare...

Det er egentlig veldig enkelt: gjør du det til et poeng, av og til, å komme først frem så du kan ta døra? Kan du av og til skyve stolen inn under ræva på voksne kvinner? Eller er det ufravikelige prinsipper hos deg at slikt gjør man bare ikke - for det er å anse som ufyselig Hollywood-høflighet? Er det vanskelig for deg å forstå hva man mente? Hva annet hyggelig er det du gjør?

(mann 48 år fra Finnmark) lø. 19 des. 2015 03:45 Privat melding

Nå har jeg tross alt svart på hvor hun kan henvende seg for Hollywood-høflighet, så jeg farer videre til "vår samtid" som handler om summen av hvem alle er i vår kulturelle kontekst.
Der har vi opparbeidet oss generelle - jeg sier ikke universelle - forventninger til hva som skal og bør skje og hva som ikke skal og ikke bør skje i ulike sammenhenger.
Det er ikke værre eller mer personlig enn som så.
Det eneste som er personlig er generasjonskløften, og den må du gjerne tygge videre på om du ønsker det, bindestrek.
Jeg er ferdigtygget.

Skjult ID med pseudonym - lø. 19 des. 2015 04:12

Da må hun tydeligvis henvende seg til meg eller Anders...dog, jeg er noe usikker på hva denne Hollywood-høfligheten er for noe...men..

En skulle jo tro at denne generasjonskløften talte til fordel for Anders, i dette tilfellet, mer enn vår nåværende kulturelle kontekst. Jeg opplever vel at han i større grad reflekterer tidligere generasjoner enn dagens.

(mann 33 år fra Oslo) lø. 19 des. 2015 10:29 Privat melding

Er det typ Richard i "Høy på pæra" som er idealet til Anders her? Får fortsatt ikke opp linken.

Skjult ID med pseudonym Mjau lø. 19 des. 2015 10:35

Legg til html etter siste punktum, Klippekort.

Skjult ID med pseudonym Hovmester lø. 19 des. 2015 10:36

Tenker du på Mrs. Buckets (Bouqays) lett underdanige ektemann? Den mannens tålmodighet er beundringsverdig. Den vettskremte nabovenninna er også velspilt.

Skjult ID med pseudonym Hovmester lø. 19 des. 2015 10:37

For en geek du er, Mjau.

Søk på disse tre ordene på guggel, klippekort: anders visne menn

(mann 33 år fra Oslo) lø. 19 des. 2015 11:09 Privat melding

Ja, jeg tenker på mrs. Bucket's ektemann.

Har skummet gjennom innlegget nå. Det er vel noe i den duren han tenker ja. Det blir alt for overdrevent for min del. Jeg syns for så vidt starten var ok:

"Det handler ikke om å være tøff i trynet, ta lassevis i benkpress eller være toppleder, slik treningsmagasinene og selvhjelpsbøkene snakker om. En ekte mann er ekte mann på innsiden, og handler deretter. Spesielt i sin behandling av kvinner."

Men etter dette falt jeg mer og mer av. Det er mulig det er dette damer vil ha, men i såfall får de finne noen andre:

"- Hold opp døren, og om det ikke blir klønete grunnet omstendighetene, dra frem stolen. Når hun reiser seg for å gå på toalettet, reis deg, og reis deg igjen når hun kommer tilbake."

Holder selvfølgelig oppe døra om jeg går inn først, men å dra frem stolen og reise meg når hun skal på do (eller toalettet som man selvfølgelig sier som en ekte gentlemann) blir normalt sett for overfladisk og påtatt for min del.

"- Er det kaldt, gi henne jakken din. IKKE SPØR om hun vil ha den. Legg den om skuldrene hennes. Spør du, vil hun bare si nei av høflighet."

Personlig syns jeg hver enkelt bør ta ansvar for egen bekledning, men jeg har ikke problem utover det med å låne bort ei jakke om jeg ikke selv fryser. Men jeg vil jo selvfølgelig vite om hun fryser, slenger ikke bare jakka over skuldrene hennes uten noe forvarsel. På samme måte som jeg ikke bestiller mat og drikke for henne.

"Hvis du nå sitter og tenker "fy faen, må jeg hente henne og reise meg bare hun skal på do?" Nei, du må ikke. Du må strengt tatt ingenting. Du kan fortsette å visne sammen med resten av de som lurer på om de "må" det ene eller det andre."

Takk.

"- Er du en hyggelig, positiv og hjelpsom person? Smiler du til fremmede? Holder du opp døren for de som kommer bak deg, selv om det er en mann, en aldrende kvinne eller en med et utseende du ikke kan fordra? Sier du unnskyld om du dunker borti noen? Går du ut i gaten dersom det kommer noen mot deg, slik at det blir plass? Slipper du folk frem i trafikken? I køen? Gjør du noe for andre, eller gir du egentlig faen og tenker at livet ditt, det er hardt nok fra før, det?"

Her er jeg mer med igjen. Normal folkeskikk, være hyggelig mot folk om de ikke gir deg grunn til noe annet.

Skjult ID med pseudonym Hovmester lø. 19 des. 2015 11:12

Rolig og godt resonnert, klippekort.

(mann 33 år fra Oslo) lø. 19 des. 2015 11:32 Privat melding

Treffende kommentar fra kommentarfeltet:

"Gentleman og tøffelhelt ligger snublende nær hverandre. Blir du først hekta og satt i bårs, er ikke veien lang til total underkastelse. "

(mann 51 år fra Sogn og Fjordane) lø. 19 des. 2015 12:56 Privat melding

Han som skrev innlegget er i debatt om det på om det nrkp1 ukeslutt nå.

(mann 48 år fra Finnmark) lø. 19 des. 2015 13:12 Privat melding

@Villrosa Kan bare snakke for meg selv, men nei, jeg er ikke redd for slike forventninger.
De som måtte forvente sånt av meg får ta seg en stille Anders ;)

Skjult ID med pseudonym Mann38 lø. 19 des. 2015 13:16

Jeg hater kollektivisering av det personlige, slik at når Anders bruker lite gentlemansaktige skjellsord om menn som er annerledes enn ham selv for å få folk inn i en femtitalls Mad Men-aktig satt form for 'date-conduct', så stegler min indre anarkist.

(mann 51 år fra Sogn og Fjordane) lø. 19 des. 2015 13:25 Privat melding

@Mann38: Forstår deg. Jeg og har en betydelig indre anarkist som viser utenpå. Ettersom årene går får jeg ham til å bli flinkere til å bruke vernesko og hjelm. Får jeg ham ferdigforedlet og redusert spontan inngår anarkisten i mitt indre refleksjonsteam og blir en vedlig nyttig call fritenker :)

(mann 51 år fra Sogn og Fjordane) lø. 19 des. 2015 13:26 Privat melding

*call = calm

Skjult ID med pseudonym Hovmester lø. 19 des. 2015 13:30

En stille Anders. Den er fin.

Nå må du være litt konkret, Villrosa. Hva mener du med "redd" og "komme til kort"? Leser du det vi skriver om saken, eller?

Er det virkelig ingen moderne kvinner her som misliker Anders' innlegg?Heldigvis er det noen av dem som kommenterer ham kritisk på Facebook. Disse damene er nok opptatt.

Skjult ID med pseudonym Hovmester lø. 19 des. 2015 13:35

Jeg har lest det du har skrevet, Villrosa. Du er i all hovedsak positiv til innlegget hans.

(mann 33 år fra Oslo) lø. 19 des. 2015 13:40 Privat melding

Langt ifra redd. Men måten han generaliserer på er ikke bra. "Er du ikke slik er du ikke mann". Personlig ønsker jeg ikke ei dame som forventer at jeg skal være som Anders. Som trenger konstant oppvartning.

Skjult ID med pseudonym Mann38 lø. 19 des. 2015 13:44

Louis CK sier egentlig mye av det samme som Anders, bare så uendelig mye mer elegant - og morsomt:

http://youtu.be/UTULoJlD_V4

(mann 48 år fra Finnmark) lø. 19 des. 2015 13:46 Privat melding

Vel, jeg er en usikker mann.
Men jeg er ikke usikker på hvordan te seg, kotyme, slike ting.
Usikkerheten kommer før jeg evt. møter en kvinne og overøser henne med nøktern høflighet.

Skjult ID med pseudonym Mann38 lø. 19 des. 2015 13:50

«...overøser henne med nøktern høflighet.»

Hahaha!

(mann 51 år fra Sogn og Fjordane) lø. 19 des. 2015 13:50 Privat melding

Om dere hører debatten på NRK sine nettsider vil dere forstå at artikkelen er spissformulert. Budskapet der er at skrell bort det som ikke passer din sosiodemografiske tilhørighet så er det universell empati, etikk og hensyn mot enhver i gjen. Faktisk så enkelt.

Fristet til å si neeext - men gjør det ikke av copyright-hensyn :)

Skjult ID med pseudonym Hovmester lø. 19 des. 2015 13:56

Nei, Villrosa.

Skjult ID med pseudonym Mann38 lø. 19 des. 2015 13:57

Nå er 'kritisk innstilling til bambuspreik' plutselig blitt til 'går i forsvar'.

Så forutsigbart.

Skjult ID med pseudonym Hovmester lø. 19 des. 2015 13:58

Nå må du stå for det du sier om å gå i forsvar, Villrosa. Hva mener du med det?

Skjult ID med pseudonym Hovmester lø. 19 des. 2015 14:02

Nånei, xDrive. Det nytter ikke å dra spissformuleringskortet når man får motbør. Da får man eventuelt vurdere å moderere seg. Eller peise på.

Skjult ID med pseudonym mr wanker lø. 19 des. 2015 14:05

Alfred the Butt ler :(

Skjult ID med pseudonym Mann38 lø. 19 des. 2015 14:11

Anders modererer seg ganske mye i dette innlegget:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1529182747405193&id=100009404461231&comment_id=1532589753731159

(mann 51 år fra Sogn og Fjordane) lø. 19 des. 2015 14:21 Privat melding

@Hovmester: Akkurat.

Skjult ID med pseudonym Hovmester lø. 19 des. 2015 14:25

Mann38: Jeg har diffet teksten i side3-saken og den du lenker til. Det som er moderert er bare noe aggressiv språkbruk. Meningen er fortsatt den samme.

(mann 51 år fra Sogn og Fjordane) lø. 19 des. 2015 14:30 Privat melding

@Mann38: Du mente sikkert supplerende forklaring han ga litt nedi tråden du linket ut. Det er det samme han sa på NRK1 og jeg summerte opp ovenfor. Han skriver utfra sin sosiodemografiske "boble", og påpeker at den må tilpasses enhver.

Det nexter seg unektelig nå.., :)

Skjult ID med pseudonym Mann38 lø. 19 des. 2015 14:30

Nja, han modererer seg vel når det gjelder taxi, hovmester--kontekst-fjolleri, betal alltid alt også tror jeg.

Siden de som er kritiske 'går i forsvar' så lurer jeg på om dette også gjelder de damene som er kritiske til Anders i kommentarfeltet hans.

Skjult ID med pseudonym Mann38 lø. 19 des. 2015 14:31

Ja, hele lenken ble krøllete her. Anders modererte seg i en kommentar i går morges tror jeg det var.

(mann 51 år fra Sogn og Fjordane) lø. 19 des. 2015 14:39 Privat melding

@Mann38: Du har rett og de du nevner er inkludert i min bruk av "boble".

Motargumentene fra spinnesiden har jeg ikke lest og kan ikke noe om bakgrunnen for uansett - av naturlige årsaker. Jeg forstår hva han mener justert til mine rammebetingelser. Om jeg ville naturlig utøvd den tilpassede andelen jeg burde er jeg ikke sikker på. Kommer f.eks. innimellom på stolen etterpå... :-)

Sorry - nå har ikke jeg mer å tilføre tror jeg...

Skjult ID med pseudonym Lykketreff lø. 19 des. 2015 15:03

Nå er det mye som er kjipt på en gang her hos meg, og jammen kom ikke feberen som selveste julestjerna på toppen:) Skulle gjerne fått utløp for frustrasjon gjennom litt kverulering her altså, men orker rett og slett ikke. Drømmer i stedet om en (ekte) gentleman som kunne kommet med en kopp te og kysset meg ømt på pannen. Han skulle fått det dobbelte igjen ved en senere anledning. (Altså to kopper te og to kyss i pannen, ev. ett et valgfritt sted.) Bare han hadde latt meg bruke the ladys room uten å lage for mye fuzz av det.

Skjult ID med pseudonym Mann38 lø. 19 des. 2015 15:07

Lykketreff
Du får dispensasjon på grunn av sykdom! God bedring!
(tekopper og så videre er en selvfølgelig del av livet)

Skjult ID med pseudonym Lykketreff lø. 19 des. 2015 15:13

Tusen takk, @Mann:-) Gjelder å sende ut et lite varsel før noen kan komme i skade for å oppfatte en som rund i kantene!

Skjult ID med pseudonym Mann38 lø. 19 des. 2015 15:16

Lykketreff
Ikke rart du føler behov for å varsle. Kyss i panna og greier. Et øyeblikk det begynte jeg å lure på om du var helt nedsmeltet.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 19 des. 2015 15:20

Apropos norske menn. Her komme en klage på noen av dere, så hold på hatten!

Hørte på radioen i sta kommentarer ang. temaet: Den norske mannen er i ferd med å visne!

Ikke er han gentleman, ikke tar han initiativ som er å skryte av, og når han får seg en date, er han mer opptatt av å imponere dama med egen suksess fremfor å være nysgjerrig på henne!

Og det får meg til å tenke på hvordan man oppfører seg på sukker. Det ER ikke moro å svare en som skriver "Du gjør på da?" eller "Treffes for kaffe, vin eller sex?" Altså karer - dere må bedre enn dette!

Savner vi den oppmerksomme og trygge mannen? Mannen som er seg selv på en selvfølgelig og raus måte, mannen som liker å varte opp en kvinne litt, mannen som viser hva han liker og går etter dette, mannen med litt.....baller?

Beklager, men det virker som om det er så mange menn som liksom ikke er...levende! De er ikke vitale, de byr ikke på seg selv, de leker ikke lenger, de har.....visnet litt! Og vær så snill - ikke føl dere truffet om dette ikke gjelder dere. Men i dag da jeg gikk på gata, så jeg på alle menn i min alder. De fanger ikke min interesse.....nettopp fordi de virker bare eksisterende. Hvor er livet i blikkene deres? Hvor er vitaliteten?

Er det bare jeg som har blitt blind? :-)

Skjult ID med pseudonym Z lø. 19 des. 2015 15:22

(og nå scrollet jeg litt oppover i tråden, og ser at dere kanskje snakker om nettopp dette? Hmm....jeg må visst lese)

Skjult ID med pseudonym Lykketreff lø. 19 des. 2015 15:24

Ikke sant! Når jeg skriver innlegg til støtte for selveste Mesteren, er det jo betimelig å spørre om jeg har tatt tempen;-) Har bare så vidt passert 38, så vil fortsatt påstå at jeg tenker klart, og ja, Hovmester, vi finnes:)

Skjult ID med pseudonym Hovmester lø. 19 des. 2015 15:35

Det er klart at kroppstemperaturen må opp for å holde følge med meg.

Skjult ID med pseudonym Hovmester lø. 19 des. 2015 15:36

Z, du må forsøke å huske på at du må fatte vår interesse også, ikke sant?

Skjult ID med pseudonym Z lø. 19 des. 2015 15:38

Jeg skjønner ikke hva du mener, Hovmester. Men ok.

Og ja, jeg rister på huet av meg selv. Fatta ikke før nå at det er nettopp det jeg hørte på radioen at tråden handlet om. DOINK!

Have mercy!

Skjult ID med pseudonym Hovmester lø. 19 des. 2015 15:44

Dere single damene som savner interesse fra de riktige mennene må tenke på at de som passer dere best mest sannsynlig er opptatt, og at de som er bra OG ledige, antagelig ser etter noe annet enn dere. Det er ikke noe som har visna.

Det er klart at vi må inspirere hverandre. Jeg er i dvalemodus inntil jeg leser en profil som interesserer meg, eller enda bedre; møter ei dame i det virkelige liv som får meg til å bråvåkne.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 19 des. 2015 15:46

JEG tror at mange har visnet. Både kvinner og menn.
Men i denne gentlemanns-sammenhengen nevnte jeg altså menn.

La oss bare godta at vi er uenige atter en gang, Hovmesteren, og la det være med det.

Skjult ID med pseudonym Lykketreff lø. 19 des. 2015 15:48

Har skjønt det nå, og ligger godt an Hovmester, tempen kryper jevnt oppover her:)

@Z Tar du ofte initiativ til treff her inne selv, eller sender en førstemelding? Jeg tenker at det ville vært rart om mange her inne tilsynelatende var gode kjæresteemner for akkurat meg ( og omvendt). Det er jo ikke hver dag man treffer slike irl heller. Vær aktiv, søk selv også, ikke vent på å bli funnet av den rette. Jeg har møtt mange supre menn herfra. Flere av dem oppdaget jeg helt selv, eller de kom ofte på besøk uten å ta kontakt. (Der går det fort en grense, så skynd deg å sende mld hvis han virker interessant før du mister interessen pga. hans tilsynelatende tafatthet.)

(mann 51 år fra Sogn og Fjordane) lø. 19 des. 2015 15:49 Privat melding

@Z: Din 15:20 - vel artikulert, og du var allerede fullklaff med radio-ahaen - før during den.

Husk: Kun en DOINK hver tredje dag - and we have mercy :)

Skjult ID med pseudonym Z lø. 19 des. 2015 15:50

Lykketreff
Jeg tar nesten utelukkende initiativ selv på sukker.
Men når jeg treffer menn, er det som oftest der ute i verden.
Har mer sansen for det, egentlig.

Og ja, det finnes flotte menn på sukker.
De jeg kontakter er som oftest flotte menn selv om vi ikke skal gifte oss!

Likevel: "Du gjør på da" gjengen kan ikke klage på respons når de ikke opptrer bedre enn som så. Og slike menn er det maaaange av her.

Skjult ID med pseudonym Hovmester lø. 19 des. 2015 15:51

Ja, det trenger ikke å være en veldig god grunn til at jeg IKKE tar kontakt med noen jeg besøker. Ofte er det fordi det står lite eller ingenting i profilen, noe som ikke inspirerer meg til å hilse på. Dersom de skulle gjøre det, så tar vi en liten prat.

(mann 51 år fra Sogn og Fjordane) lø. 19 des. 2015 15:51 Privat melding

*during = fikk den

Skjult ID med pseudonym Z lø. 19 des. 2015 15:52

x-drive
Jeg vet at jeg var på månen. Jeg har isolert meg litt på en hytte og ikke fulgt med i timen verken på fb, nett eller forum. Vet jeg var ute. Sorry :-)

Skjult ID med pseudonym Lykketreff lø. 19 des. 2015 15:55

Da er vi nok enige, Z:) Jeg tror de fleste som tar kontakt gjør så godt de kan der og da. Bruker lite energi på de som åpenbart er dårlig match. Sikkert mange som synes slike åpninger er helt greie, og så er de i gang:)

Skjult ID med pseudonym Hovmester lø. 19 des. 2015 15:57

Dere gjør på dah, Z & Lykketreff?

Skjult ID med pseudonym Lykketreff lø. 19 des. 2015 16:01

Ha ha, Mester:-) Ligger her og venter på at en gentleman skal oppdage meg. Godt jeg er kjent for å være skikkelig tålmodig!
Du da? Har du funnet skjegget?

Skjult ID med pseudonym Lykketreff lø. 19 des. 2015 16:04

Osv. @Z See? ;-)
Det slo meg plutselig at mange av disse kanskje er ironisk ment. Tenk så mange vi lar gå her inne!

Skjult ID med pseudonym Z lø. 19 des. 2015 16:05

Altså....jeg har hele tiden hatt på feelingen at jeg ikke kommer til å treffe "min" kjære her på sukker. Man vet ikke alltid hvorfor man "vet" sånt. Men sånn føler jeg det i alle fall. Så hvorfor jeg er her? Fordi jeg har en tendens til å ta kontakt med noen som gir meg døråpnere til akkurat det jeg trenger. Jeg har lært ufattelig mye via min tid her, og jeg er veldig takknemlig for det. Så håper jeg jo at jeg tar feil, og at han finner meg!

(Her er jeg - kom hit daaaah!)

Skjult ID med pseudonym Hovmester lø. 19 des. 2015 16:09

Kult, Lykketreff. Jeg ser på Manchester United - Norwich mens jeg jobber og småsjætter med dere. Z vil ikke si hva hun gjør på. Kjiper'n. Skal i kveld dah? Noen som er hypp på vin og/eller puling?

Skjult ID med pseudonym Z lø. 19 des. 2015 16:10

@ Hovmester
Still too advanced!

Skjult ID med pseudonym Lykketreff lø. 19 des. 2015 16:16

Dette har du gjort før, Hovmester:-)

Skjult ID med pseudonym mr wanker lø. 19 des. 2015 16:18

Er det trekant på gang her, igjen?

Skjult ID med pseudonym Hovmester lø. 19 des. 2015 16:20

Næss. Z virker lite hypp, og Lykketreff har feber. Og så jeg som har nok på konto til noe billig pappvin, da. Jaja, da drypper det mer på andre, vet dere.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 19 des. 2015 16:22

Drithypp!

Skjult ID med pseudonym Hovmester lø. 19 des. 2015 16:23

Regner det på presten, drypper det på klokkeren, som de sier.

Skjult ID med pseudonym mr wanker lø. 19 des. 2015 16:32

Et dikt for Z og hovmesteren

Dee, dee, na, na, na
Saturday night, I feel the air
Is getting hot like you baby
I'll make you mine you know
....

Skjult ID med pseudonym Z lø. 19 des. 2015 16:33

Ler.....DET SKJER IKKE, mr wanker. Ai pråmmis ju :-)

Skjult ID med pseudonym Z lø. 19 des. 2015 16:37

Jeg sliter med forumsarkasmen, ikke ironi til vanlig, Mann38.
Sarkasme synes jeg derimot mindre om.

Julekonsert?

Skjult ID med pseudonym mr wanker lø. 19 des. 2015 16:40

Sentrum Scene, Hvilken scene? Fortell. Vi lover å holde det hemmelig...

Skjult ID med pseudonym Z lø. 19 des. 2015 16:40

....ikke meg. Sakralt er bra! :-)

Skjult ID med pseudonym Hovmester lø. 19 des. 2015 16:41

Korgutten Mann38 oppfører seg nok fint, med vannkjemmet sideskill og nybretta skjorte fra 'a mor.

Joda, tror du er litt på gli, Z. Så vidt meg bekjent har du ikke trukket tilbake noen av frieriene dine ennå.

Skjult ID med pseudonym Mann38 lø. 19 des. 2015 16:42

Z
Sånn er det når du gjemmer deg på ei hytte. Håper du har gyldig grunn!

Skjult ID med pseudonym mr wanker lø. 19 des. 2015 16:44

Loool mann38 er korgutt :)

Jeg lurer på er du født i 38 eller er du 38 år gammel?

Skjult ID med pseudonym Z lø. 19 des. 2015 16:44

Gyldig grunn: Lei av stress, mas, støy, stressa folk, manglende adventsfølelse. Derfor godt å lade opp til gode juledager på en hytte i fred og ro, med god musikk, god vin, god mat - stillhet og fred i sjelen :-)

Skjult ID med pseudonym Z lø. 19 des. 2015 16:45

Fin påminnelse, Hovmester!
Jeg trekker herved mitt kandidatur mht ekteskap. Vinn - vinn :-)

Skjult ID med pseudonym Mann38 lø. 19 des. 2015 16:46

Z
Det der er ugyldig grunn så lenge det foregår uten en kul fyr.

Skjult ID med pseudonym Hovmester lø. 19 des. 2015 16:46

Nystrøken, skulla det vær. Ein skulla vøri fire år i romjul'n, og kjint ei jinte som va nesten fem.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 19 des. 2015 16:46

Foregår det uten en kul fyr? ;-)

Skjult ID med pseudonym Mann38 lø. 19 des. 2015 16:48

Jeg synger en nystrøken A

Skjult ID med pseudonym Hovmester lø. 19 des. 2015 16:48

Jaja, samme det, sikkert noen andre som vil gifte seg ..!

Skjult ID med pseudonym Mann38 lø. 19 des. 2015 16:49

Z
Aner ikke? Det er vi jo nysgjerrige på, fortell!

Skjult ID med pseudonym Z lø. 19 des. 2015 16:49

440 eller 444?

Skjult ID med pseudonym Mann38 lø. 19 des. 2015 16:49

440. Vi leker ikke vokalister.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 19 des. 2015 16:50

Mann38. "Vi" er ikke nysgjerrige på det. Kanskje du er? I så fall: Bra.

Detaljer som omhandler andre deler jeg ikke på noe forum uansett what so ever. Jeg verner om mitt private liv. Men jeg er på sukker. Ergo er jeg singel :-)

Skjult ID med pseudonym Z lø. 19 des. 2015 16:51

Hehe....O heeeeeeeeeeelga naaaaaaaaaaaa-aaaaat.....

Skjult ID med pseudonym White Line lø. 19 des. 2015 16:57

@Z
Kan du høre forkjell på 440 og 444 HZ

Du er forresten veldig glad i dag.. Er du ferdig med mensen? (Det var ironi)

Kan du høre forkjell?

https://youtu.be/oIj-qD2VEqA

Skjult ID med pseudonym Mann38 lø. 19 des. 2015 16:59

Z
Jepp, her blir det å knipe sammen. Er nysgerrig av natur. ;)

Skjult ID med pseudonym Z lø. 19 des. 2015 17:01

Ja, klart jeg hører forskjell :-)

Nei, jeg er egentlig ikke så veldig glad og dette er ikke ironi.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 19 des. 2015 17:03

Åå....bare nysgjerrig av natur, Mann38.
Trodde du likte litt det jeg skrev jeg på samme måte som jeg ofte liker det du skriver. Men nysgjerrig av natur er jo noe helt annet! :-)

Skjult ID med pseudonym Mann38 lø. 19 des. 2015 17:06

Pseudonym, Z, pseudonym. Skuffa nå?

Ja, stemmer at jeg liker mye av det du uttrykker. :)

Skjult ID med pseudonym Z lø. 19 des. 2015 17:07

Litt. Men det går bra, Mann38 :-)

Nå finne på noe annet å gjøre. God kveld, folks!

Skjult ID med pseudonym Apache lø. 19 des. 2015 17:28

Oppfordring

- Vær deg selv
- De som er sporty av natur, fortsett med det på en naturlig måte.
- Sofasittere. Kast ølet, opp å gå og få bort magen.
- Kast hvite tennissokker.
- Har du lite hår, så er ingen hår sexy.
- Vær tilstede med barn og partner i forholdet, og ikke kom haltende når det er for sent.
- Vær venn med din kjære.
- Husk at barn og din kjære kommer foran venner.
- Joggebukser, tresko er usexy.
- Våg å bruke farger på skjorter, bukser, dressjakker, shorts osv. i gode kombinasjoner.
- Røyk er ut.
- Svettlukt ikke bra. ( Dusj og god deodorant etter arbeids- og treningsøkt)
- Røyk, gammel alkoholdunst er tommel ned.
- Gullsmykker hengende over stor mage og blottet brystkasse er usexy og vulgært.
- Hjelp hjemme.
- Gi ikke blomster pga dårlig samvittighet.
- Ikke vær mannsjåvinst.
- Vær god lytter.
- Kommuniser mer, også når noe plager dere.
- Forholdet er gi og få (ikke ta)
:-)

Åpning av dører, trekke frem stol og betale regning ute er unødvendig for meg. :-)

Noe av dette gjelder selvsagt kvinner også, men dette er tråden om menn.

Skjult ID med pseudonym White Line lø. 19 des. 2015 17:33

Kan du alt dette @Apache?

Det var dumt spørsmål. Det skinner igjennom på den måten du kommuniserer på, her på forum.

(er det ironi heller?)

Skjult ID med pseudonym Hovmester lø. 19 des. 2015 17:36

Det er bare barna som kommer foran venner. Et forhold der partner alltid skal komme foran venner, er et dårlig forhold. Situasjoner der man må velge bør over tid balanseres jevnt, basert på hvor viktig det som skjer er.

Skjult ID med pseudonym White Line lø. 19 des. 2015 17:38

For øvrig..
Jeg er bare meg selv jeg.. Jeg gidder ikke sånne idiotiske lister å følge. Ta meg som jeg er, eller så bare drit i det.

Enig Hovmester i det du skriver. :-)

(mann 45 år fra Akershus) lø. 19 des. 2015 17:43 Privat melding

He he ... likte lista til @Apache ! :-)
Punkt #1 : Var deg selv .... etterfulgt av en lang liste med 'si, men ikke så' punkter ... ;)

Skjult ID med pseudonym White Line lø. 19 des. 2015 17:55

Selvfølgelig mann 38.

Jeg er snill jeg, jeg bare spissformulerer noen ganger.

Angående det der med lister, så er det det at jeg kan fint begå meg jeg blant folk. Er alltid velstelt og høflig. Men jeg har et privat JEG.. Jeg promper for eksempel, noen ganger må pelle meg i nesa og klø meg i rumpa.

Offentlig er jeg super, privat er jeg akkurat som alle andre.. og den kommer med i et forhold.

Skjult ID med pseudonym Apache lø. 19 des. 2015 18:44

@Mann38: You got it. Tommel opp.