Alle innlegg Sukkerforum
(kvinne 32 år fra Akershus) on. 16 des. 2015 11:53 Privat melding

Lurer på hva som er grunnen til at man må være grunnen til at man blir så kresen? Eller det jeg vil si: "Bevisst på hvem jeg vil slippe inn i livet vårt?"
Vårt liv er hundene mine, vennene, familien.

- Caroline

(kvinne 32 år fra Akershus) on. 16 des. 2015 11:56 Privat melding

Haha- Mente: Hva er grunnen til at man er kresen

Skjult ID med pseudonym Ken on. 16 des. 2015 13:06

Ja Tanteline! Hvorfor er du så kresen?

(kvinne 56 år fra Akershus) on. 16 des. 2015 13:56 Privat melding

Det er et godt spørsmål. Og nesten umulig å svare på. Noe av dilemmaet her er jo at det blir veldig utseendestyrt, og de som er fotogene eller har gode bilder ligger bedre an enn de andre. I det virkelige livet har du litt tid til å bli kjent med mennesker, og du kan ha kjent folk i lang tid før tanken om hvordan de ville være som partner overhodet dukker opp i hodet ditt. Så man kan få bli kjent med deres gode kvaliteter før du egentlig tenker på utseendet deres. (Ja,ja, jeg vet at Eia sier at alle menn tenker på hvordan det ville være å gå til sengs med alle nye kvinner de møter, men jeg satser på at det ikke er helt riktig).

Så akkurat her blir nok kombinasjon av utseende, hvordan du klarer å presentere deg selv, og hvor flink du er med skriftlig kommunikasjon veldig mye viktigere enn i det virkelig liv. Og beslutninger må tas mye fortere. Du kan ikke gå på 16 dates for så å trekke deg, selv om du kanskje hadde trengt den tiden for å se det menneskets fulle kvaliteter.

Og for de av oss som ser etter en kjæreste, og ikke bare en elsker, så er det så grusomt mye som skal klaffe. Liker vi hverandres barn, passer han sammen med vennene mine, ville vi få en trivelig ferie? Dette er et menneske som potensielt skal bo sammen emd deg og dine barn. Da må man være kresen. Kresen på egenskaper, på at man passer sammen, og ikke bare på om han har en sexy rompe, for å sitere det kriteret min svigerinne brukte da hun valgte sin mann (det er forøvrig et strålende lykkelig ekteskap, så kanskje man ikke skulle le av det :-)

Skjult ID med pseudonym Mann38 on. 16 des. 2015 13:57

SolChristin
Det var vel Knausgård som sa det.

(kvinne 45 år fra Østfold) on. 16 des. 2015 14:01 Privat melding

så flott skrevet @sol, å er så enig ang vi som søker etter kjæreste som har barn boende hjemme vi er nødt til å være kresen på det indre/egenskaper osv og ikke mest på utseende ;) tommelen opp for ett flott svar ;)

(kvinne 32 år fra Akershus) on. 16 des. 2015 14:50 Privat melding

Ikke at jeg er så flott at det gjør noe, men jo lengre jeg er singel desto mer kresen (Eller var) blir jeg på hvem jeg slipper inn

(kvinne 45 år fra Østfold) on. 16 des. 2015 14:53 Privat melding

@Tanteline8 jo du er flott,la aldri noen få deg til å føle deg mindre flott ;) du er en flott jente,godheten din skinner igjennom deg på bilde ditt;) ikke tro noe annet kjære deg ;) klem ;)

Skjult ID med pseudonym cleopatra on. 16 des. 2015 15:16

_hvit linje _ har du noen gang tenkt tanken at kanskje noen av mødrene her inne har mistet mannen sin i dødsfall,så derfor de er single ?;P bare sånn til ettertanke før man antar eller kommer med påstand om ting ;P

Skjult ID med pseudonym cleopatra on. 16 des. 2015 15:31

_ hvit linje_ jeg ser den jg,ingen er feilfri , heldigvis vil jg si,men jeg selv tar tak i mg selv å må tenke etter før jg poster,for jeg vet nemlig ikke hva den som sitter bak skjermen har opplevd ;P
men dog man kan heller ikke være hårsår når man er på et forum ;P bare at noen ganger må folk tenke 2 ganger før man går på personangrep her inne som jeg har lagt merke til skjer, dette gjelder ikke deg ,men sjenerelt ;P

Skjult ID med pseudonym cleopatra on. 16 des. 2015 15:44

_hvit linje_ flott er du uansett pga du så plutselig flere sider av en situasjon uten å svare frekt tilbake,der fikk du en stjerne i boka mi he he ;P men nuh på trening ,ha en strålende kveld videre _hvit linje_ ;P

Skjult ID med pseudonym Sunny on. 16 des. 2015 16:26

Kresen? Hva er liksom alternativet??
En må ha gode følelser for at en skal ønske å bli bedre kjent med tanke på om personen en har kontakt med eventuelt skal bli en kjæreste.

(mann 50 år fra Hordaland) on. 16 des. 2015 16:54 Privat melding

Liker ikke "kresen". Når man definerer seg som det FØR noe som helst skjer, så tenker jeg at man ikke er klar for noe heller. Da er man bundet opp av premisser som vil vise seg svært vanskelig å oppfylle. Må du ha 100% treff? Eller firer du på 2 av krava hvis han er dritlekker liksom? Kanskje 5 av krava hvis han er millionær? Men hallo.....jeg skal ikke dømme noen for noe som helst. Det var bare et sprsm ut i luften :)

Når man ser seg selv i retrospekt derimot, så ser vi jo alle at vi er/var "kresne" i gitte sammenhenger. For meg i min alder, og de vennene jeg har rundt meg, så handler dette om den erfaringspakka vi har bygd opp gjennom en halv generasjon. I x antall forhold for en selv og andre. Slik jeg beskriver det, så ligger det da en lang liste i bakhodet, om enn ubevisst, med elementer vi IKKE ønsker i en ny partner. Så slik sett vil vi bære preg av å være kresne, ja.

Hvordan unngå det? Ingen fasit på det, dessverre. Men for meg så er jeg bevisst på å frigjøre meg fra det så godt jeg kan. Jeg VET at det ikke finnes noen der ute som er 100% perfekt, og blir jeg forelsket i noen så må jeg være klar for den pakka som følger med ;)

Jeg pleier ikke å spørre om du vil eller evner.......men TØR du elske?
(det er en vesens forskjell)

Skjult ID med pseudonym cleopatra on. 16 des. 2015 17:24

Helt uenig :p kresen betyr at man er selektiv kvalitetsbevisst i sine valg :p det betyr for meg at jeg blir ikke forelsket i utgangspunktet i en mann som ikke har de kvalitetene i seg som jeg søker etter :p det er forskjell på å være forelsket og betatt ! Kanskje mange forveksler disse to ordene også :p er man kresen så er det ikke hvem som helst man åpner sitt hjerte for :p blir mere bekymret for de som ikke fins kresen da er der jo fritt vilt :p :-)

Skjult ID med pseudonym Cirkeline on. 16 des. 2015 17:31

Syns ordet "kresen" har en negativ klang, og er kanskje et man ikke ofte bruker om seg selv? Håper hvertfall de fleste tenker at egne ønsker og prioriteringer er rimelige. Og det er ikke rart om det blir strengere prioriteringer etter hvert, man får gjerne flere erfaringer med alderen og for egen del flere hensyn å ta i og med at jeg har barn.

Skjult ID med pseudonym cleopatra on. 16 des. 2015 17:33

-cirkel- nemlig å ja må si meg enig det er en negativ klang over det ordet som jeg selv brukte :p men helt enig jo mere erfaring i livet jo mere bevisst blir man :p

Skjult ID med pseudonym frøken-o on. 16 des. 2015 17:36

Kjenner at jeg nå er veldig nysgjerrig på, helt konkret, hva de som definerer seg som kresne stiller som krav ? Ikke bare : vi må kommunisere bra, han må vekke min interesse, få meg til å føle meg hel, få frem det beste i meg osv. osv..... osv.
Ellers veldig enig med @Condor ) man må ta med hele pakka hvis man faller for noen. Jeg har selv ikke knekt koden og skulle ønske jeg visste helt konkret hva jeg lette etter.

(mann 50 år fra Hordaland) on. 16 des. 2015 17:37 Privat melding

@cleopatra

Om jeg forstår deg rett her...
Du vil altså se først om jeg fyller kravene dine, og så VELGER du evt å bli forelsket og åpne hjertet ditt til meg? Hmmm... hvilken knapp er det du har som ikke jeg har? ;)

Men joda....misforstå meg rett. Jeg har selvsagt som alle andre et vell av premisser for hvem jeg kan like og ikke like. Jeg sitter jo her på Sukker og luker bort de jeg velger å tro helt åpenbart er feil for meg. Men jeg kan ikke plukke den med høyest matchtall, og så bestemme meg for å bli forelsket i henne.

Selektiv kvalitetsbevisst heter det ja. Helt enig. Kresen er for meg et ord som betyr overdrevet selektiv kvalitetsbevisst ;) Men det er da min definisjon ;)

(kvinne 51 år fra Oslo) on. 16 des. 2015 17:38 Privat melding

For meg er følelser noe abstrakt, ikke konkret..

(mann 50 år fra Hordaland) on. 16 des. 2015 17:44 Privat melding

Søker jeg etter etter en rundt min alder, så kan jeg ikke forvente f.eks en kropp til en 19-åring. Selv om det selektive kvalitetsbevisste jeg helst sikkert ville hatt det. Poenget mitt er at vi kanskje må redusere tankene våre rundt dette med premisser. Og heller gi oss mer hen til kjærligheten. :D Det er den som er fundamentet i et forhold uansett hvordan vi vrir og vender på det :D

Skjult ID med pseudonym cleopatra on. 16 des. 2015 17:46

-condor- jeg ville møtt deg på en date med åpent sinn , men før vi hadde kommet så langt som til en Evt date har jeg allerede lagd meg ett bilde av deg , hvis du skjønner :p men jg dater ikke bare for å date det må være noe der som tiltaler :p andre igjen dater bare for å date Pga det er hyggelig :p men la oss si vi møtes et par ganger og jg finner ut at nei du er en flott mann , en sjarmerendes mann men det viser seg at vi to er helt forskjellig på ting som betyr mye for meg , da hadde jg tenkt at dette vil skape mere problemer en hyggelige ting i vår fremtid å vil da ikke involvere meg mere i dg :p det er en ærlig sak å få mene :p dessuten man åpner vel heller ikke hjerte sitt helt de første datene i bli kjent fasen ihvertfall ikke jg :p men jeg forelsker meg heller ikke i hvem som helst :p

Skjult ID med pseudonym cleopatra on. 16 des. 2015 17:48

Alt handler ikke om kropp og utseende er vel andre ting som man kan være bevisst på enn akkurat det !

(mann 50 år fra Hordaland) on. 16 des. 2015 17:48 Privat melding

@cleo

Helt enig i det siste du skriver her :D

Skjult ID med pseudonym cleopatra on. 16 des. 2015 17:49

Det burde du -condor- vi har Trossalt 90 i match he he :p

Skjult ID med pseudonym frøken-o on. 16 des. 2015 17:52

Noen som har noen absolutter som ikke går på kropp og utseende ? ) helt ærlig nysgjerrig på det...

(mann 50 år fra Hordaland) on. 16 des. 2015 17:52 Privat melding

Hihi :) Tøft!

(mann 50 år fra Hordaland) on. 16 des. 2015 17:54 Privat melding

@Cleo....du får sende meg et hjerte/mld da, sånn at jeg kan vurdere deg ;) Moahahaha :P

Skjult ID med pseudonym frøken-o on. 16 des. 2015 18:01

"Størst av alt er kjærligheten" ... og den spør heller ikke om alkoholkonsum, spilleavhengighet.. den treffer alikevel vet jeg. Selv om det går ad undas med forholdet så vil jo kjærligheten være der.

Skjult ID med pseudonym cleopatra on. 16 des. 2015 18:05

De 10 siste prosentene som mangler er vel avstanden -condor - om jg er bra nok ellers vet jeg sannelig ikke :p

(mann 50 år fra Hordaland) on. 16 des. 2015 18:16 Privat melding

Avstand?? Hva er det liksom? Bare en ren teknikalitet det :P
Alle er bra nok vet du. På sin måte. Man må bare finne den som synes akkurat det :D

Skjult ID med pseudonym cleopatra on. 16 des. 2015 18:19

Problemet er jo at mange er fryktelige gode på å sjule sine såkalte problemer , å man merker ikke slike ting før man Evt kanskje har flyttet sammens med en person :p derfor er jo særbo en perfekt måte å ha det på en god stund til man har opplevd mye sammens først :p er jo bare å lese om slike ting å man blir vettskremt :p

Skjult ID med pseudonym cleopatra on. 16 des. 2015 18:22

-condor- nemlig :p

Skjult ID med pseudonym cleopatra on. 16 des. 2015 18:28

-rosa- ja viktig å bruke god tid :p

Skjult ID med pseudonym CPU on. 16 des. 2015 18:59

Jenters kresenhet er et produkt av likestilling (som er stort sett bra), og at dem bor i et land med veldig god økonomi. Og så spiller det nok litt inn hvor stor andel kvinner det er i Norge sammenlignet med menn. Og nå så er det flere menn enn kvinner i Norge.

Skjult ID med pseudonym cleopatra on. 16 des. 2015 19:28

-cpu- du verden virkelig flere menn ?? Juhuuu da fins det virkelig håp for meg oxo da jo :p phuu det var årets glad melding på tampen av dette året he he :p

(mann 38 år fra Oslo) on. 16 des. 2015 22:11 Privat melding

At man er kresen er jo en ting som man kan velge selv, men om man velger og gå for noe man vanligvis ikke går for så betyr ikke det nødvendigvis at man legger lista lavere. Mitt tips er at er man prøver nye ting og folk man blokker tantelise :-P

(mann 35 år fra Oslo) on. 16 des. 2015 22:44 Privat melding

Litt rart det der, får nesten alltid bedre respons hos utlendingene jeg kontakter. Tror mange nordmenn lever med litt for store skylapper innimellom. Meg selv inkludert sikkert.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt on. 16 des. 2015 23:38

Grunnen til at vi er kresen er vel fordi vi ønsker oss en person som passer oss best mulig, som tenner oss mest mulig og som vi trives mest mulig med. :)
I håp om at det vil øke muligheten for at forholdet skal lykkes.

Men jeg reagerer derimot litt på at folk syns det er negativt at en ikke er litt kresen. At en blir sett ned på for å like en vid variasjon med både utseendet og personlighet.
Bare fordi en ikke er kresen så betyr det ikke at en er fullstending Jokke i Pondus heller da.

(mann 48 år fra Oslo) to. 17 des. 2015 01:03 Privat melding

Jeg er egentlig ikke så kresen, jeg er bare 1) Altfor glad i egentid, og 2) Nærmest umulig å være i hus med over lengre tid.
Da gir resultatet seg egentlig selv.

(kvinne 56 år fra Akershus) to. 17 des. 2015 16:57 Privat melding

White Line: Det er ikke mye jeg er sikker på i dette livet, men jeg kan gi deg en absolutt 100% garanti på at jeg ikke kommer til å gå på mye ukjent sex. Jeg tilhører nok de som vil gå i graven mens jeg angret på de jeg ikke hadde hatt sex med, heller enn de jeg hadde hatt sex med.

Og ja, det er mye som skal klaffe, og jeg forutsetter at en mann lurer på noen av de samme tingene som meg. Hvordan er hun å våkne opp sammen med, vil barna mine like henne, passer hun inn i familien min, liker hun å gå på ski (svaret på det siste er nei)?

Hvis kriteriet mitt for en partner hadde vært 'grei, hyggelig mann med et usteende jeg liker i passende alder' kunne jeg stoppet etter første date, eller tatt en hvilket som helst etter det. De har vært flotte menn alle sammen. Men i tillegg til alle spørsmålene om hva som passer eller ikke passer, tilhører jeg den sære gruppen som må forelske meg for at det skal bli noe. Og det er ikke nødvendigvis noe man gjør bare fordi man ellers passer sammen.