Alle innlegg Sukkerforum

Foreldre og valg av partner

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Mannen ma. 27 aug. 2007 14:48

Jeg har lest en del steder og selv erfart at folk ofte har en tendens til å velge partner basert på hvordan egne foreldre er. Menn kan ofte velge eller se etter en partner som har liknende egenskaper som sin mor og kvinner ser etter noen som likner far. Det kan være interessant å vite om brukerne på sukker velger partner basert på egenskaper hos den av foreldrene med motsatt kjønn.

Skjult ID med pseudonym jente27 ma. 27 aug. 2007 21:37

Tja, jeg tror man kanskje ikke gjør det helt bevisst- men det har nok en del å si... For min del har jeg vokst opp med en far (og bror) som er veldig handy hjemme når det kommer til snekring og alt slikt. Men de har også alltid strøket egne skjorter, kan lage mat og det meste. Og faren min har kontroll på økonomien, er fornuftig i valgene og relativt nøktern. Jeg merker selv at jeg forventer mange av disse egenskapene i min "drømmemann". Men på den annen side har jeg med å ramle borti menn som er mye mer av den sosiale og runde typen sånn egenskapsmessig- noe jeg faktisk vil ha annerledes. Så ja takk, det som er bra av pappa og litt motsatt er perfekt. Være handy må han nesten være for å ikke bli ledd ut iallefall. Sånn er det nok bare....

Skjult ID med pseudonym Mannen ma. 27 aug. 2007 23:18

Jeg er enig med deg. For min egen del er det visse egenskaper som jeg har sett demonstrert hos min mor som jeg bevisst eller underbevisst forventer hos en partner. For eksempel forventer jeg at en potensiell partner faktisk liker barn godt. Det er nok ganske typisk for mange kvinner å like barn men jeg har også møtt de som egentlig ikke synes barn er så viktig.

Jeg har også en relativt sterk personlighet (ikke kontrollerende og dominerende men sterk) som både kan være en fordel og ulempe. Min erfaring er at jeg kommer veldig godt overens med jenter som har fedre med sterke personligheter. Det er som om de forventer visse ting fra en mann og at jeg i hvert fall i noen grad innfrir disse forventningene og plutselig er det kjemi der.