Alle innlegg Sukkerforum

Sex og kreft

Vis siste innlegg
(mann 29 år fra Hordaland) ti. 29 des. 2015 14:25 Privat melding

Mye snakk om at oralsex gir kreft. Jeg har lest mer på det, og det er visst viruset HPV 14 og HPV 16 som øker sannsynlighet for diverse typer kreft med opp til 225 %. Sjansen for stupekreft er ca. 1-2 prosent, så da øker dette til 3-6 prosent.. Det er ikke kun fra oralsex, men fra kroppskontakt generelt, selv kyssing. Kvinner får kreft i livmorhalsen av samme virus, selv om noe mindre hyppig, og mange er vaksinert mot det.

Det viser seg at HPV 16 og 18 varer i ca. 15 år. Jeg tror jeg skal se om jeg kan få meg testet for disse greiene, men mitt spørsmål er som følger: Hvis du tester deg selv for disse greiene og finner ut at du faktisk har de kreftframkallende HPV typene, sier du ifra til alle framtidige mulige partnere? Jeg mener, det å øke noens sannsynlighet for å få kreft med 2-4 prosent er ingen spøk! Samtidig betyr det å si ifra til sine partnere i praksis at du kan glemme å ha sex de neste 15 år (om viruset da forsvinner, noe jeg ikke fikk helt klart svar på, kan hende det varer livet ut). Det er jo ingen tvil om at det rette å gjøre er å si ifra, men hadde du klart å ofre sex i mellom 15 år til resten av ditt liv? Man kan jo finne noen andre som har samme virus, men det er noe lite sannsynlig. Hva ville du gjort?

Selv vil jeg poengtere at jeg ikke har testet meg selv enda og ikke har peiling på om jeg har noe slikt, men om jeg tester meg selv og finner ut at jeg har det er jeg sannelig ikke sikker på om jeg er tilstrekkelig uselvisk til å kunne gi opp sex i praksis resten av livet slik at jeg ikke øker noens kreftmuligheter med noen prosenter. Hva med dere?

(kvinne 46 år fra Østfold) ti. 29 des. 2015 14:35 Privat melding

syns dette har tatt helt av jeg altså hehe ;)

det kan ikke bli slik at man skal spørre sin evt nye partner at du,har du
hvp virus ? hehe

mye skremsel ute å går altså....

men kanskje like greit at vi blir nonner og munker,å lever i sølibat,slutter med all nærkontakt/intimkonatkt ,så lever vi til vi blir 100år ,det er fasiten,men nei vent litt, pokker....

leste i vg her for noen uker siden,at mangel på nærkontakt kunne også gi sykdommer hmmmm

nei la oss legge oss ned å slutte å leve, la oss bare eksistere istedenfor leve ,det er livet det hehe ;)

@TS ikke gruble så mye på dette,ikke la dette ødelegge sex livet ditt ;) vil du ta tester så gjøre det,velger du ikke så er det også greit;) noen ganger må man leve i uvitenhet,å man kan leve godt med det ;)

(kvinne 46 år fra Østfold) ti. 29 des. 2015 14:42 Privat melding

@pepper... dekker den Hvp vaksinen alle over 100 forskjellige typer ?;)

(kvinne 46 år fra Østfold) ti. 29 des. 2015 14:49 Privat melding

oki,har ikke peiling jeg derfor jeg spør :-)

men i følge legen min så er jeg i risikiogruppen allikvel siden jeg allerede har hatt grove celleforandringer å måtte fjerne litt av livmorstappen min;) noe min søster også måtte ha gjort,men ingen av oss har hatt hvp men vi har den genetiske/arvelige varianten ;) men ikke sikkert vi utvikler det for det,men går 2 ganger i året til gynekolog så tar det uansett før det blir alvorlig hehe ;)

men godt å høre at mange er ufarlig,men kommer til å vaksinere min datter ,)

(mann 29 år fra Hordaland) ti. 29 des. 2015 14:54 Privat melding

Joda, 70 % har HPV, men siden kun visse typer HPV er farlige er det egentlig irrelevant. Det er egentlig meningsløst å nevne prosentforekomsten på de typene som er ufarlige, men prosentforekomsten på den typen som har noe å si er av en eller annen grunn ikke nevnt. Det er beroligende å si "70 % har det, du har det sikkert du og", men det forteller jo egentlig ingenting, da det kun er de typene som er farlige som er relevante.

(kvinne 46 år fra Østfold) ti. 29 des. 2015 14:58 Privat melding

men hørt så mye om at den hvp vaksinen gir skumle bivirkninger,pga den er ikke forsket nok på,men sikkert skremselpropaganda det også hehe

neimen ikke lett hva man skal gjøre som mor ihvertfall;)

(kvinne 46 år fra Østfold) ti. 29 des. 2015 14:59 Privat melding

det er sant @pepper,leste en plass at alle har egentlig kreftceller i seg,men ikke alle de bryter ut på ;)

(mann 29 år fra Hordaland) ti. 29 des. 2015 15:02 Privat melding

Sgt. Pepper

Det var nå med min opprinnelige tekst ikke frykten for å FÅ noe jeg forsøkte å spørre om, men frykten om å GI det til noen om man finner ut at man har det. Er det forsvarlig å øke noen andres sannsynlighet for kreft med 2-4 % uten å si ifra om det om man vet at det er tilfellet på forhånd? Det er vel et spørsmål om etikk.

(kvinne 46 år fra Østfold) ti. 29 des. 2015 15:06 Privat melding

gjør som meg @bjørn ;) mulig mange himler med øynene når jeg skriver dette nå,men jeg har ikke ubeskyttet sex med evt min nye partner før jeg ser en fersk hivtest,eller vi går sammens å ta en hivtest,da kan dere sjekker dere for hvp samttidig ;)

(kvinne 46 år fra Østfold) ti. 29 des. 2015 15:15 Privat melding

er blodgiver jeg siden jeg har den sjeldne blodtypen rhesus minus 0 så blir sjekket i hue og ræva støtt leer ;) så føler meg trygg hehe

(kvinne 34 år fra Aust-Agder) ti. 29 des. 2015 15:25 Privat melding

Det er som pepper sier; "kreft" får vi ofte, men vi har mekanismer som gjør at den murterte cella tar selvmord. Så det blir bare tatt hånd om. 15 år uten sex??!! Er ikke en uke uutholdelig nok, liksom. Da må du finne deg en av de damene som bare har sex for skam skyld ;)

(kvinne 46 år fra Østfold) ti. 29 des. 2015 15:26 Privat melding

jeg vet @pepper ;) mitt blod kan gies til alle men jeg kan KUN motta rhesus minus O ;)

jeg måtte ha blodoverføring under en fødsel,mistet 1 liter blod,men molde sykehus hadde ikke nok på lagret,så de måtte ringe en jeg selfølgelig ikke fikk vite hvem var og han måtte tappe blod til meg ;)

da fikk jeg 6mnd karantene med å gi blod selv,pga strenge regler,jeg måtte igjennom omfattende prøver før jeg fikk lov å gi blod igjen selv ;) den typen vi har @pepper er det mangle på,derfor oppfordrer jeg alle som kan gi blod av våres type å gi,pga den er sårt trengt;)

(kvinne 46 år fra Østfold) ti. 29 des. 2015 15:31 Privat melding

ler @gladiol 15 år er leeeenge flirer

(mann 29 år fra Hordaland) ti. 29 des. 2015 15:37 Privat melding

En uke uten sex er lenge? Herre jenter har det enkelt :P

(kvinne 34 år fra Aust-Agder) ti. 29 des. 2015 15:45 Privat melding

@Bjørn Ja, men om det går så lenge så furter typen for et eller anna, som regel!

(kvinne 34 år fra Aust-Agder) ti. 29 des. 2015 15:47 Privat melding

@Thelady Ja himmel! Da må man ha seg ei frigid ei, det blir jo win win for begge parter ;)

(mann 52 år fra Hedmark) on. 30 des. 2015 05:38 Privat melding

Glaodiol:
En uke uten sex og typen furter? Her i gården er det skilsmisse etter 11 timer!