Alle innlegg Sukkerforum

Personlige egenskaper

Vis siste innlegg
(mann 43 år fra Akershus) on. 12 nov. 2008 23:45 Privat melding

Har gått gjennom en del profiler her inne mhp søkekriterier som er interessante akkurat for meg. Ganske mange av profilene, faktisk det store flertall, har bl.a valgt å krysse av for høy intelligens. Da snakker vi om godt over middels, avkrysset trolig 9-10 på skalaen. Har merket med at det er "in" å være smart, bl.a Dagbladet som har hjernetrim fast i lørdagsmagasinet sitt. Er derfor interessert i beveggrunnene til at folk velger å krysse av for høy score mht intelligens: fordi det er "in" å være smart, fordi man har prestert svært bra på utdanning, fordi man har det verifisert fra psykolog evt. mensatest osv.

(mann 38 år fra Oslo) on. 12 nov. 2008 23:55 Privat melding

Jeg vil bare advare deg på forhånd. Det hjelper lite å være smart om du utsettes for en rekke av sukker-forumets "resonnementer" av typen:

"Du kjører gul båt, derfor må du også være ond. Og bollebaker i tillegg."

Eller:

"Katter er som regel sorte i fargen. Derfor vil det komme til å snø i morgen."

Nå slipper du å bli frustrert, Mensa-medlem eller ei.

For å adressere tråden nærmere:
Det som til enhver tid er "in" er definert av flere variabler enn intelligens. Tror jeg. Jeg kan ikke tenke meg at Mensa-testen vil hjelpe deg om du f.eks. er på besøk hos dama, og legger deg i fosterstilling og gråter fordi du kom for tidlig. Da blir det nok "grunn" til å "bevege" seg ut døra ganske fort.

Lykke til.

Skjult ID med pseudonym Zitelle to. 13 nov. 2008 00:00

Trådstarter

Her finnes mange, mange flotte mennesker som er åpne for andres meninger og følelser. Jeg håper du treffer på flotte mennesker som beriker deg. Det har i alle fall jeg gjort!

Lykke til fra meg også! :-)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv to. 13 nov. 2008 00:02

De fleste ser nok på seg selv som over middels smart. På samme måte som de antar at de har mer eller bedre sans for humor enn gjennomsnittet. Det betyr bare at dette måles ut fra egne kriterier og referanserammer.

Om det er så himla in å være smart for tiden er jeg neimen ikke så sikker på. Synes nå det meste handler om utseende og helse, både ved lesing av profiler og om man skal tro ukeblader og avviser gjenspeiler det folk er opptatt av.. (eller var det motsatt)?

(mann 43 år fra Akershus) to. 13 nov. 2008 00:04 Privat melding

En ren hypotetisk situasjon du skisserer Kontrasten, men mitt innspill går i mere generelle vendinger på om man skriver det som forventes å gjøre inntrykk eller det man faktisk mener representerer en selv. Når det er sagt, er personligheten bestående av maange flere variabler enn intelligens, bare så det er sagt....... uten at jeg vet det helt sikkert.

(mann 38 år fra Oslo) to. 13 nov. 2008 00:12 Privat melding

@tabletten:
Jeg var da ikke hypotetisk, jeg antok med største selvfølgelighet at slike situasjoner var det som livet ditt bestod av, kun basert på profilbildet ditt.

Før noen går amok (igjen):
Bare kødda.

Fra spøk til revolver:
Det jeg skriver appellerer absolutt ikke til folk som ikke har hatt nærkontakt med fremmedord tidligere for eksempel. Jeg er en av de som ikke satser bredt.

Jeg tror at intelligens og formulering da vil appellere mer til den typen jenter (og gutter som samtalepartnere på forumet) som forstår formuleringene.

De som ikke forstår dem, jenter som gutter, vil bare ta meg for en mannsjåvinistisk drittsekk (jeg burde jo elske alle damer fordi alle damer er spesielle bare fordi de er damer) og andre mindre flatterende ting, og deretter vende tilbake til campingvogna si og fortsette å lese dagens Se og Hør med Cappelens ordbok trygt plassert på kaffebordet ved siden av.

Skjult ID med pseudonym jeppe to. 13 nov. 2008 09:33

Det er ingen hemmelighet at flertallet tror de er smartere enn gjennomsnittet. Og det har aldri vært in å være dum. Selv har jeg tikket av 10 på intelligens, av den enkle og logiske tilnærmingen at jeg er blant de ti prosent smarteste.

Jeg tviler på at du finner så mange av de ti prosent minst intelligente her inne, så derfor vil vi ende opp med en tilsynelatende skjevfordeling. Jeg tipper skalaen her inne går fra fire til ti, med median på syv. Du skal ikke se bort i fra at dette ikke er så langt fra virkeligheten heller.