Alle innlegg Sukkerforum

Fordel med nettdating ...

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Jens sø. 3 jan. 2016 15:14

... finnes det?

Jeg er egentlig en stor tilhenger av den gode gamle måten, dvs. se en kvinne in real live som man synes er tiltrekkende, mottar noen signaler for så å komme i prat. Men jeg føler at det har vært enklere tidligere. Når man har passert 30 faller en del naturlige møteplasser bort, mange er opptatt med familie m.m. Og så signaliserer damene i det offentlige rommet ikke akkurat at de ønsker å bli tilsnakket: man ser demonstrativt til side eller bort og skjermer seg med hodetelefon og i det hele tatt virker avvisende og utilnærmelig. Da får man ikke akkurat lyst til å ta initiativ.

Så tenkte jeg at nettdating kan være et alternativ. Da går man ut fra at vedkommende er interessert i å bli kjent med noen, og man få mye nyttig "forhåndsinformasjon". Men så har man jo dette med bilde m.m. som gjør ting så fryktelig vanskelig.

Spørsmål: Hvorfor er dere påmeldt her? Hva er fordelen med nettdating vs. real life. Og hvorfor er det på nettet minst like krevende som i real life?

Skjult ID med pseudonym Z sø. 3 jan. 2016 15:30

Hei Jens.

Fordeler med nettdating....
Jeg er gammeldags, og mener at vi mennesker i hovedsak fjerner oss fra både oss selv og hverandre ved å sitte bak skjermer både i jobbsammenheng og i fritiden. Ikke bare sosilaiseres mange mindre, det kan virke direkte fordummende på oss. (påstand). Vel, vel...

Fordel:
Nettdating gir oss muligheter ti å komme i kontakt med mennesker fra andre miljøer, andre sosiale sirkler og få nye impulser via dette. Jeg har selv venner fra sukker jeg aldri ville truffet ellers, mennesker jeg har blitt veldig glad i, og som jeg vet vil være der. Det er fordelen slik jeg ser det.

Det finnes også noen som også får større selvtillit, som får mer oppmerksomhet, som tør å komme litt ut av sin sjenerte boble pga både forum og nettdating. Noen blir lagt merke til, og føler seg mer populær og får en større sosial kontaktflate.

Jeg vet også at de som bor på mindre steder, kan finne dette positivt. Likeså aleneforeldre som sitter hjemme på kveldene og har vanskeligere for å være så sosial for å finne sin kjære der ute.

Enkelte får støtte/trøst i røffere perioder av livet via forumet her. Det kan være vanskelig å forstå for enkelte. Men jeg vet og jeg ser at forumet betyr mye for noen i perioder - før de har fått stablet seg litt på beina og rusler videre. Det synes jeg er fint, egentlig.

For de fleste fungerer nok dette bare mer som en tilleggsarena i tillegg til andre, mulige nedslagsfelt.

Da gjenstår det vel bare å ønske deg lykke til i ditt søk :-)

Skjult ID med pseudonym Jens sø. 3 jan. 2016 15:49

@Z. Takk. Dette var et bra innspill. Og det kan jeg uten problemer slutter meg til.

Jeg synes også at vi tilbringer alt for mye tid bak skjermer m.m. og bli mer og mer usosial. Blir egentlig litt feil at mer og mer erstattes av den teknologiske "framskritt", til og med å være "sosial" og å finne likesinnede / kjæresten.

Jeg for min del synes det er krevende etter en lang dag på kontoret å fortsette å sitte foran PCen hjemme, og å ha nødvendig overskudd for å skrive interessante meldinger.

Når det gjelder forum er jeg enig med deg. Jeg oppdaget dette ikke før romjul - og det er interessant å følge med. Dette burde Sukker ikke gjemme under "Aktuelt" men markedsføre mer aktivt.

Lykke til for deg også!

Skjult ID med pseudonym Z sø. 3 jan. 2016 15:54

Nemlig. Når man tenker på det, tenk f.eks på tinder: Sveip til venstre, sveip til høyre. Mannen inn eller ut av rekka går. Vips! En finger en cm til en side. Absurd! Og vi forventer at det skal funke å leve med et menneske...

Nei, jeg er ikke på tinder. Jeg er ikke på noen annen datingside. Ikke er jeg på snap chat. Ingensteder. Sukker er MER enn nok å forholde seg til. Jeg vil ikke bruke større del av livet mitt på nett enn jeg allerede gjør.

Om jeg skulle telt mine lykkeøyeblikk, ville samtlige vært opplevd i livet mitt, ikke bak en skjerm. Livet er for kort til å leves bak en maskin :-)

Skjult ID med pseudonym Jens sø. 3 jan. 2016 16:05

@Z. Sveip til høyre og til venstre kan du også ha her med en looks- funksjonen. Jeg er også kun betalende medlem her - og så vil framtiden viser hvordan det går :)

Skjult ID med pseudonym Z sø. 3 jan. 2016 16:11

Så lenge jeg ikke har profilbilde, kan jeg ikke sveipe.
(Men jeg ønsker jo virkelig å IKKE sveipe :-)

Skjult ID med pseudonym Jens sø. 3 jan. 2016 16:17

Jeg sveiper alle til høyre for å se hva som skje :)

Skjult ID med pseudonym Z sø. 3 jan. 2016 16:26

Det visuelle er viktig det! Men det får aaaaaltfor stor vekt i innledende fase. Dessuten vet jo alle (får jeg håpe) at bilder juger så det griner etter! Jeg har i alle fall ikke møtt en eneste mann som ser ut som på bilder :-)

Men jeg er kanskje rar, som mener utseende også har med holdning å gjøre, hvordan man ter seg, selvtillit og hva man utstråler, hvordan man er komfortabel i både egen kropp og ulike situasjoner. osv. osv.

(kvinne 45 år fra Oslo) sø. 3 jan. 2016 16:28 Privat melding

@jens hva skje?

Skjult ID med pseudonym Jens sø. 3 jan. 2016 16:34

Enig. Og selvsagt forteller utseende også om holdninger.

Jeg lurer ofte på hva folk egentlig mener når de sier at man skal akseptere de som de er. Er det fordi de er fornøyd med seg selv (noe som er bra), eller fordi de ikke er i stand til eller villig til å ta noen grep for å oppnå det de ønsker / endre seg. Når jeg setter meg et mål må jeg gjøre en innsats for å oppnå det, og dersom jeg vil ha en viss partner så må jeg også jobbe litt med meg selv for at vedkommende synes at jeg er interessant.

Skjult ID med pseudonym Jens sø. 3 jan. 2016 16:34

@tat. Hva mener du?

(kvinne 45 år fra Oslo) sø. 3 jan. 2016 16:36 Privat melding

Når du sveiper på alle til høyre..?får du mange match?

Skjult ID med pseudonym Jens sø. 3 jan. 2016 16:38

@tat. Nei, fordi det forutsetter at de andre gjør det også :)

Skjult ID med pseudonym Z sø. 3 jan. 2016 16:42

Vet ikke om jeg er helt enig, Jens. Faktisk :-)

La oss personifisere for enkelhets skyld.
Du har levd noen år, og har utviklet en personlighet, et mennske som er deg. Du treffer meg. Jeg forelsker meg i deg fordi du er deg. Jeg ønsker ikke at du skal endre deg! Jeg ønsker at du skal være mer og mer deg så mye som du tør og evner å være deg. Det er det eneste jeg vil. Jo mer du tør å bare være, jo mer vil jeg elske deg. Mitt mål er å ikke ville endre deg. Jeg tror du har det best da, og jeg har det også best da. Det betyr igjen at jeg håper at også jeg kan få være meg uten at jeg må endre meg for å bli interessant for deg. Vi elsker ikke noen fordi de er perfekte. Jeg tror vi elsker dem fordi de viser oss hvem de er, de deler seg med oss og deler kjærligheten de har i seg med oss.

Eller?

(mann 47 år fra Oslo) sø. 3 jan. 2016 16:50 Privat melding

Jeg er, og har alltid vært, ELENDIG på sjekking ute i den store, skumle virkeligheten, så jeg kan egentlig bare se fordeler med nettdating.

Skjult ID med pseudonym Z sø. 3 jan. 2016 16:54

Maestro, tenkte på deg da jeg skrev andre avsnitt ;-)

(mann 47 år fra Oslo) sø. 3 jan. 2016 16:56 Privat melding

Z:
Hvis det er det om fordeler du tenker på, så er jeg absolutt enig. :)

Skjult ID med pseudonym Z sø. 3 jan. 2016 16:57

Jepp, Maestro. Det har vi jo snakket om før. Derfor tenkte jeg på deg!

(kvinne 45 år fra Oslo) sø. 3 jan. 2016 16:58 Privat melding

Bare fordeler...

Skjult ID med pseudonym Jens sø. 3 jan. 2016 17:01

@Z. Helt enig. Jeg mente ikke at man skal endre seg fordi en annen forventer det, men fordi man vil det selv. Spesielt i et forhold synes jeg at der en uting dersom en partner prøver å endre / forme den andre slik man vil ha den.

Det jeg mente var at mange klager over for lite respons. Da har man to valg: enten man aksepterer seg selv slik man er og at man dermed ikke er uaktuellt for en del personer, eller man gjør noen grep av egen motivasjon (fordi jeg vil det). Dette gjelder ikke bare utseende, men hele livsstilen. Men som du sier er det viktig at du ønsker det selv, og ikke føler mer eller mindre (forventnings)press utenfra.

Skjult ID med pseudonym Z sø. 3 jan. 2016 17:05

Da er vi mer enig, James.

Jeg tror at slike "endringer" ofte er kortsiktige, med mindre man virkelig jobber for å få et bedre liv selv, og holder seg til planen i lang tid. Det sies at det tar to år for kropp og sjel godtar endringer. Det tror jeg kan være noe i, og nevner det i disse nyttårsforsett-tider :-)

I tillegg tror jeg at å føle seg elsket for den man er, er en helt annen følelse enn å føle seg elsket fordi man har blitt flinkere til å gå ut med søpla, ikke hive røde sokker i hvitvasken eller gå ned 10 kilo. Det er det essensielle i oss, den vi "alltid" har vært, som vil elskes. Ikke produktet vi evt kan lage oss ved å skaffe oss gode jobber eller deilige kropper.

Skjult ID med pseudonym Jens sø. 3 jan. 2016 17:13

@XY Jeg tro du mener meg, Jens. Jeg tro vi er 100% enig. Mennesker liker ikke endringer, og de har en tendens til å være kortvarig dersom de forutsetter egeninnsats. Man faller vel gjerne tilbake til gamle atferdsmønster.

Men poenget mitt var altså følgende: Er du fornøyd med livet ditt? Hvis ja, fortsett. Hvis nei, endre noe. Sistnevnte kan også innebærer å justere tankesettet sitt, herunder å akseptere seg selv som man er.

Skjult ID med pseudonym Z sø. 3 jan. 2016 17:17

Ler.....sorry! Jens! Jeg mente Jens, Jens, Jens! Åh Jens! (ups, kødda!)

Jeg tror jeg skjønte hva du mente. Men jeg er nok uklar på hva jeg mener.
Som kvinne er man sjelden fornøyd! Jeg tror jeg kunne gått i graven uten å være helt fornøyd. Det ligger til min natur å ville litt mer, litt bedre, litt annerledes. Så for MIN del handler det om å akseptere snarere enn å til stadighet skulle bli bedre. Jeg tror det er en bedre vei å gå :-)

Og DER leste jeg hele ditt innlegg, og kom til siste setning - som oppsummerer hele dette innlegget med 10 ord.

Huff, jeg er så ufokusert når jeg er på forum. Det er som regel derfor jeg er på forum! Sofagris-skriverier! Sorry. Have mercy! :-)

Skjult ID med pseudonym Jens sø. 3 jan. 2016 17:25

@Z Som kvinne greier man som regel også at mannen føler seg i det minste medskyldig. Så, jeg erkjenner meg medskyldig på alle tiltalepunkter. Kommunikasjon er vanskelig :)

Skjult ID med pseudonym Z sø. 3 jan. 2016 17:27

Ler!
Nei, nei, nei, nå driter du deg ut, Jens!

Dere MÅ IKKE påta dere skyld for husfredens skyld! Dere mister jo egoet deres, og vi slutter å elske dere fordi dere har blitt tøfler!

Så trekk det tilbake!

Skjult ID med pseudonym mr wanker sø. 3 jan. 2016 17:30

Ha ha ha :) Women ass...Impossible creatures *rister på hodet*

(mann 32 år fra Akershus) sø. 3 jan. 2016 17:30 Privat melding

Gjør det, ikke gjør det......Makan!

Skjult ID med pseudonym Jens sø. 3 jan. 2016 17:35

@Z. Dette er en vanskelig balansegang :) Med henvisning til selvinsikten din om at du blir aldri fornøyd trekker jeg hermed tilbake min tilståelse - og påstår det motsatte :)

Skjult ID med pseudonym Z sø. 3 jan. 2016 17:37

Det er flott med snille menn!
Men mange snille menn er vant til "litt bråkete" kvinner.
Ergo går de lett inn i et mønster når de kommer i forhold.
Menn SKAL føle seg like fri i forhold som de gjør som singel...stort sett.
Derfor: Vær så snill - vær dere selv også med kvinner, karer!
Jeg liker dere som dere er.

Skjult ID med pseudonym Z sø. 3 jan. 2016 17:38

(Skjønner ikke.....hva er det som eeeegentlig er vanskelig?)

Skjult ID med pseudonym Jens sø. 3 jan. 2016 17:46

@ Z Alt i orden :) Jeg fleipet bare litt. Du har prisverdige synspunkter! Og forholdet du beskriver er jo nesten en drømmescenario.

Skjult ID med pseudonym Z sø. 3 jan. 2016 17:47

Det vet jeg, Jens.
Han som blir sammen med meg, vil få det godt. Enkelt og greit.

Jeg vet det er kvalmende å skrive her i Norge, men det er sant.

Skjult ID med pseudonym Z sø. 3 jan. 2016 18:32

Det er bra, VIllrosa! :-)