Alle innlegg Sukkerforum

Sletting av tråder og kommentarer

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 5 jan. 2016 18:25

Jeg ser jevnlig at kommentarer er slettet, og har inntrykk av at noen sletter tråder når de ut vikler seg i en retning som det kan se ut til at trådstarter ikke liker. Når det gjelder slettede kommentarer, har jeg inntrykk av at noen gjør det oftere enn "skal bare rette opp skrivefeil" kan forstås som grunn. Noen ganger har jeg fått med meg slettede kommentarer, og da har det OFTE vært rimelig ufine kommentarer som gir et helt annet bilde av personen enn de vedkommende lar bli stående. Når det gjelder sletting av tråder, forsvinner ofte både nyttige og morsomme diskusjoner eller fjasete utviklinger som mange har brukt tid på å delta i. Derfor synes jeg denne slettingen er en uting. Tør ikke alle stå for den de er, og er det egentlig ganske falskt når de går inn bevisst og sensurerer negative sider av seg selv? Er det vanlig at folk føler de eier tråder de lager, og derfor mener de skal ha kontroll på hvordan den utvikler seg og hva som skal skrives der?

Skjult ID med pseudonym James ti. 5 jan. 2016 18:48

Veldig enig her, påfallende mange slettinger / uhell. Forøvrig ofte de samme, gang på gang, som sletter. Det viser gjerne at de skriver i affeksjon. Og eneste redigerings mulighet er å slette. At trådstarter sletter er mer graverende for da tar TS alle med seg. Etter mitt syn uten nevneverdig legitim grunn.

(kvinne 55 år fra Akershus) ti. 5 jan. 2016 18:52 Privat melding

Og da har jeg slettet min andre tråd i historien. Denne gangen med vilje.

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 5 jan. 2016 18:59

Det får man da si var en voldsom reaksjon, @solcristin. Her stiller jeg spørsmål ved en praksis og gir uttrykk for mitt standpunkt om en sak. Jeg tror jeg holder meg unna å karakterisere hva jeg foreløpig synes om responsen. Når det er sagt, slettet du faktisk en tråd i går også. To slettinger på er døgn er EN av grunnene til at jeg spør, men jeg har sett det skje flere ganger i det siste fra andre også. Du trenger ikke føle ansvar for at jeg synes trådsletting er en skikkelig uting. Det er et standpunkt jeg har fått I andre sammenhenger.

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 5 jan. 2016 19:01

Nå venter jeg i spenning på om noen tør diskutere sak og tema her, og om de får lov til det uten maternalistisk devaluering av standpunkter.

(mann 39 år fra Buskerud) ti. 5 jan. 2016 19:05 Privat melding

Tja. La meg si det slik..
Har jeg som TS mindre rett til å slette en tråd som etterspør seriøsitet fremfor tullball som utvikler seg til noe annet en hva som ble spurt om, som at du har rett til å skrive hva du vil i enhver tråd? (du, som i enhver her inne)

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 5 jan. 2016 19:07

@villrosa
James svarer faktisk helt saklig på mitt spørsmål i denne tråden. Jeg må si jeg ble litt overrasket nå.

(mann 45 år fra Akershus) ti. 5 jan. 2016 19:10 Privat melding

Sletting er en uting uansett syns jeg, men det er jo i tråd med samfunnsutviklingen for øvrig, så hva annet kan man forvente..?

(kvinne 55 år fra Akershus) ti. 5 jan. 2016 19:12 Privat melding

Sukk. Jeg tror ikke min tekniske inkompetanse har vært så upraktisk siden jeg prøvde å blokkere en stalker på Tvitter og endte opp med å sette et av innleggene som favorittinnlegg i stedet.

Han ble fra seg av glede, og jeg har ikke brukt Tvitter siden...

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 5 jan. 2016 19:14

Forum er laget slik at vi kan slette tråder. Der det utvikler seg til total krangling og personangrep kan jeg forstå det, men når det er fordi det bare ikke ble som ts ønsket eller det blir stilt kritiske spørsmål er det ikke greit.
Nå har det skjedd igjen i denne tråden, at en fryktelig stygg kommentar ble slettet. Jeg tar meg den friheten å kalle den det, fordi jeg alt har svart på den. Mange sier vi som skriver under pseudonym misbruker det til å være ufin. Når de som skriver med åpen profil misbruker slettemuligheten til å ikke tenke seg om to ganger før de skjeller ut noen og skriver stygge ting I affekt, da er det faktisk ille. For om den kommentaren er borte her i fra, så er den fortsatt på netthinnen min.

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 5 jan. 2016 19:23

Dette er ikke en tråd for å diskutere personer, men å diskutere sak. Nå har jeg fått svar på at det tydeligvis oppfattes av noen som at tråder er deres eiendom når de starter den. Der er jeg faktisk uenig. Trådstarten er etter mitt syn en invitasjon til andre om å delta. Når den har utviklet seg og lever sitt eget liv, er den felleseie og bør derfor leve. Med mindre det er personangrep og hatefulle utsagn I tråden.

(kvinne 55 år fra Akershus) ti. 5 jan. 2016 19:24 Privat melding

Utmerket: Da skal jeg gjenta den 'stygge kommentaren'.

'Jeg slettet tråden fordi noen hadde outet noen, og som den tekniske klønen jeg er klarte jeg å slette hele greia. Tusen takk for å blåse hele greie opp til tredje verdenskrigsdimensjoner'.

Dette skrevet med store bokstaver og utropstegn.

Bakgrunnen er som følger:
- en venninne var fortvilet fordi hun hadde outet noen som både hun og jeg bryr oss om, og hun klarte ikke å slette det fra mobilen sin
- jeg skulle se om jeg kunne slette det og endte opp med å slette hele tråden ved en feiltakelse
- og etter det brøt helvetet løs.

Jeg prøver å gjøre noe hyggelig for de som er på forumet, ved å arrangere en jentefest. Det burde ikke kunne bli så mye drama av det.

(mann 39 år fra Buskerud) ti. 5 jan. 2016 19:25 Privat melding

@kiara
Så lenge folk ikke respekterer TS sitt ønske om at tråden holdes seriøs (ikke fjas, og innenfor tema) så er det for svingene TS sitt valg å slette hele tråden om TS ønsker!
Om TS sletter fordi tråden er brukt opp, ikke holder seg innenfor tema eller andre "gode" grunner er opp til TS og avgjøre..
At tråden blir slettet uten at det nødvendigvis må være personangrep eller krangling mener jeg er uviktig.

Så får det være opp til folk å respektere TS eller ikke, samtidig "lærer" de nok etterhvert hvem som lager tråder der TS ikke aksepterer tull og kan velge og holde seg unna :)

(mann 39 år fra Buskerud) ti. 5 jan. 2016 19:30 Privat melding

@kiara
Jeg kan god se at TS kan ha et eieforhold til en tråd.
eksempler tatt fra løse luften:
- Kan jeg få tilbakemeldinger på profilen min?
- Er det noen som ønsker å være med å bade i morgen?
- Hvilken pc burde jeg velge?
osv osv....

Når disse blir kommentert med fjas, da er det etter min mening TS sin tråd og TS sletter om TS ønsker... simple as that.. Men vi kan jo være enig om å være uenig :)

(mann 32 år fra Akershus) ti. 5 jan. 2016 19:30 Privat melding

Jeg bomber denne negative tråden med mange smileys og hyper-cyber klemmer til alle som trenger det..😌😌😊😊😊😊😀😀😄😄😄😄😚😘😙

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 5 jan. 2016 19:34

Fint at du gjentar budskapet @SolCristin, men jeg skal love deg at uttrykket oppleves ganske annerledes enn dette når du pælmet det ut i store bokstaver og full affekt. Store bokstaver og minst ti utropstegn får det til å se ut som full affekt i hvert fall. Skadet ikke meg fordi du nå bare viste kjernen i det jeg ønsker å diskutere, men det er jammen mye skade vi kan gjøre mot de som er tynnhudet om det er aksept for å skrive i affekt for så å slette. Mer enn en gang har jeg sett (andre enn deg) sparke skikkelig stygt.
Bakgrunnen for hvorfor du slettet er ikke så interessant. Dette er ikke en tråd som handler om deg, selv om tilfeldigvis du slettet tråder to dager på rad nå. Det er et fenomen som skjer på slike sider. Det blir rimelig både utrygt og kjedelig på forum, dersom vi ikke kan skille sak og person. At det blir tøys og fjas i en tråd hver man planlegger jentefest er vel nesten noe man må påregne.

(mann 32 år fra Akershus) ti. 5 jan. 2016 19:36 Privat melding

Ah. Fikk jeg lyst på vafler. Med rømme og syltetøy... Og på neste....wait for it
SMØR OG BRUNOST!! 😆

(mann 39 år fra Buskerud) ti. 5 jan. 2016 19:37 Privat melding

Er det en ting jeg syntes er dumt/trist så er det når "nye" kommer med en tråd om hverdagslige sukker problemer (ikke svar på meldinger osv)

Og vi skal belære denne stakkarsen med å si "dette har vært diskutert tusen ganger før" "bla i forumet"

Si meg... Har dere prøvd å finne en tråd fra forrige uke her inne på mobil? De "vet" jo ikke at dette har vært diskutert i forrige uke eller noe.

(mann 45 år fra Akershus) ti. 5 jan. 2016 19:44 Privat melding

@Santonse: Det jeg syns er dumt/trist er at de "gamle" ikke klarer å ta et hint som kommer igjen og igjen. Det burde jo tyde på at noe er galt, men det er jo så mye enklere å skylde på de nye, eller..?

(mann 39 år fra Buskerud) ti. 5 jan. 2016 19:47 Privat melding

@brumlen vet ikke om den var myntet på meg, eller generelt.
Men litt usikker om jeg forstod helt hva du mente, forklarer du litt? Eventuelt et eksempel?

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 5 jan. 2016 19:48

@taklampa
Jeg synes ikke denne tråden er negativ annet enn at folk er negative og ikke tåler at det stilles spørsmål. DET er negativt.😊
@Santonse
Det er fair nok standpunkt, og da er vi uenige om trådstarters eiendom. Dersom en "hvordan er profilen min" tråd går rett i fjas og vedkommende ikke får svar eller gjøre narr av, er det ille. Samtidig kan jeg se at de trådene slettes når de har fått nok svar, fordi det er så personlig. Forøvrig enig med deg i det siste utsagnet. Dette har vi diskutert tusen ganger før, kan være rimelig nedlatende. Men jeg vet av erfaring at det er lett å havne der. Mange er flink og hente linker til andre tråder. Det er ok.
@stg. Pepper. Det er vel et tilbakevendende tema at det oppstår harde kjerner på slike steder, og at man får en hel skokk angripere som skal forsvare når man skriver noe som kan oppleves som kritikk av "en av dem". Jeg har sett det andre plasser. Likevel tenker jeg at vi lesere selv kan se det negative i at andre henter frem stygge ting om deg eller gamle betroelser fra deg, for å plukke I stykker det su formidler. Når du sletter, skjuler jo du den negative siden hos dem. Er ikke det litt dumt da?

(mann 45 år fra Akershus) ti. 5 jan. 2016 19:49 Privat melding

Den var ganske klart myntet på det forrige innlegget ditt, klarte du ikke å se det?

(mann 39 år fra Buskerud) ti. 5 jan. 2016 19:53 Privat melding

@brumlen beklager min første arbeidsdag idag, så henger ikke helt med...
Ser ikke hva jeg skrev i mitt siste innlegg som provoserte?

santonse ti. 5 jan. 19:37 Er det en ting jeg syntes er dumt/trist så er det når "nye" kommer med en tråd om hverdagslige sukker problemer (ikke svar på meldinger osv)

Og vi skal belære denne stakkarsen med å si "dette har vært diskutert tusen ganger før" "bla i forumet"

Si meg... Har dere prøvd å finne en tråd fra forrige uke her inne på mobil? De "vet" jo ikke at dette har vært diskutert i forrige uke eller noe.

@Santonse: Det jeg syns er dumt/trist er at de "gamle" ikke klarer å ta et hint som kommer igjen og igjen. Det burde jo tyde på at noe er galt, men det er jo så mye enklere å skylde på de nye, eller..?

Sammenhengen her?

(mann 32 år fra Akershus) ti. 5 jan. 2016 19:56 Privat melding

Joda, kiara. Jeg siktet til stemningen her. Jeg mener- wheres the love? Dette er ikke en god måte å starte et nytt år på. Julenissen følger med. Og jeg har lyst på vafler. Vafler lagd med kardemomme, vell og merke. Og helst hjemmelagd syltetøy. Djees. Jeg kjeder meg.

(mann 45 år fra Akershus) ti. 5 jan. 2016 19:58 Privat melding

Jeg ser det nå. Beklager, jeg legger meg helt flat, virker som Santonse og jeg er veldig enige der, sorry!

(mann 39 år fra Buskerud) ti. 5 jan. 2016 19:59 Privat melding

@brumlen og @ ipek.
DA er jeg mer med!

Beklager... Kanskje litt mer sliten i hodet en hva jeg trodde...

@brumlen... Legger meg pannekakeflatt for misforståelsen.

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 5 jan. 2016 20:02

Ja... Stemningen var veldig negativ ja, @taklampa, og de som er negative er de som påberoper seg ansvaret for feel good og ta vare på alle rollen og identiteten her. Jeg begynner faktisk å elske denne tråden, for jeg synes folk viser seg selv her. Forøvrig synes jeg det et merkelig og litt respektløst og mase om vafler for å demonstrere at du ikke liker tema jeg tar opp. Hadde jeg vært fersk i gamet hadde jeg vært skremt langt pokker i vold nå.😂 Da kunne dere sittet her med kose mose tråder.😜

Forstår jeg deg riktig når jeg leser det som at du mener @Santonse flytter fokus fra tema som er ubehagelig for noen etablerte, og til et "lovlig" tema som setter fokus på nye og andre enn de som følte seg truffet @Brumlen?😊

(kvinne 35 år fra Akershus) ti. 5 jan. 2016 20:02 Privat melding

Er det nå jeg skal være slem å si at jeg spiste vafler i går 😊 med brunost. Og jaggu ble det en vaffel til frokost også 😂

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 5 jan. 2016 20:03

Da ser jeg at alle ble enig om å forsvare de nye! 👍👍 Det er jeg enig I også.😂

(mann 48 år fra Hordaland) ti. 5 jan. 2016 20:03 Privat melding

Eg koser meg her med popcorn :)

Skjult ID med pseudonym Tinka ti. 5 jan. 2016 20:04

@Kiara
du bruker jo ganske negativ retorikk selv her.. Ref din kommentar til SolCristin: "det får man da si var en voldsom reaksjon SolCristin".

Skarp tone, og nettopp det er som du selv sier det mest negative i tråden. At folk ikke tåler at det stilles spørsmål. Da jeg leste kommentaren med de store bokstavene (som SolC slettet) løftet jeg ikke på et øyebryn, jeg leste den rett og slett ikke negativt i det hele tatt. Kan da ikke ta på vei for alt her inne?!

Her er det jo du Kiara som har presentert deg som en "veteran", mens SolCristin (som er fersk/ny) faktisk har forklart sine slettinger. Så hva er problemet?

Noen mener at tråder/kommentarer ikke bør slettes.
Andre mener at tråder/kommentarer kan slettes.
Noen synes trådstarter eier tråden.
Andre synes fellesskapet eier tråden
Kommer noen til å bli enig med andre? Niks
Kommer tråder og kommentarer til å bli slettet i fremtiden? Jepp

I lys av dette tenker jeg at det ikke betyr en dritt hva jeg egentlig mener om det. At tråder og kommentarer blir slettet må jeg bare leve med, uansett pros/cons.

Nei, livet er for kort. Spiser heller vafler med Peppern og Taklampa, jeg :-)

Heia gamle som nye...

Skjult ID med pseudonym James ti. 5 jan. 2016 20:05

@myrose - mitt innlegg i denne tråden var saklig, og relatert til Ts innhold. Fint om du ikke blander tråden her med min egen.

(mann 39 år fra Buskerud) ti. 5 jan. 2016 20:06 Privat melding

@kiara.
Jeg har ingen sterke ønsker om å flytte fokus. Jeg kom med et lite sukk etter å ha kommet med to innlegg på rad om tema.

Men forøvrig så lever jo bare tråden videre som du ønsker (smileblunkefjes)

Skjult ID med pseudonym Blue ti. 5 jan. 2016 20:07

@Kiara
Hyggelig å se at du er tilbake på forum. Har savnet dine innlegg.

Skjult ID med pseudonym Apache ti. 5 jan. 2016 20:08

Jeg sletter pga skrivefeil/tastaturfeil, og da har jeg noe mer å tilføye. Er pirkete når det gjelder mine egne skrivefeil.

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 5 jan. 2016 20:10

Eh... Hva er vitsen med diskusjonstråder hvis man ikke tar opp tema folk har forskjellige standpunkt til, @Tinka? Vi er vel alle oppdratt forskjellig, og i min lærebok roper man når man skriver med store bokstaver. At det ikke gjør det I andres, får være deres sak. Jeg tar opp temaet om sletting av kommentarer som skrives I affekt, og når det skjer i den tråden der det er tema tenker jeg det var veldig godt valg av tema.

(mann 45 år fra Akershus) ti. 5 jan. 2016 20:11 Privat melding

@Kiara: Nei da har du nok misforstått i likhet med meg; jeg tolket det først som at @Santonse forsvarte de "gamle", men jeg så i ettertid at jeg hadde lest feil :-)

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 5 jan. 2016 20:14

@Santonse
Tror deg ubetinget på det. 😊

@brummende
Skjønte det til slutt jeg også.

@Apache
Det kommer sikkert jeg til å gjøre også. Det er ikke slike sporadiske slettinger jeg snakket om

@blue
Tusen takk 😘

Skjult ID med pseudonym Tinka ti. 5 jan. 2016 20:23

@Kiara
Selvsagt enig i at diskusjonstråder med ulike standpunkter er fint. Men; når trådene sklir over i tuppen-og-lillemor krangling og angrep, da er det ikke like fint (ref; negativ retorikk og ditt utspill mot SolC). Mitt standpunkt er altså pragmatikerens, på ditt tema. Det er også et standpunkt.

Jeg er også oppdratt etter samme lærebok som deg mht. bruk av store bokstaver. Men jeg er også veldig godt trent i å lese og tolke undertekster. Og underteksten i SolCristins forklaringer til hvorfor hun slettet synes jeg var helt fin. Hun beklaget og hun er ny, det fortjener forsonlig holdning og full aksept, i hvert fall sånn som jeg er oppdratt :-)

Skjult ID med pseudonym James ti. 5 jan. 2016 20:23

Kiara, ser du treffer spiker'n på hodet i svar til Tinka. Jeg synes du har et klokt hode, og en skarp penn. Du bidrar med noe veldig positivt på forum med denne tråden. Det vil alltid være noen som opplever å bli "tråkket på tærne", og det tenker jeg går helt fint. Vi må være romslige, og vi må være rause.

(mann 32 år fra Akershus) ti. 5 jan. 2016 20:31 Privat melding

Ok. Igjen. Ingen problemer med tråden din Kiara. Så få det ut av verden :)
Du skjønner det har vært så mange krangletråder her (Ikke ment som i trådens tema, men som i kommentarer som bidrar negativt) Du vet, ta spilleren-ikke ballen. Jeg prøver bare å lette på stemningen her med litt avsporing. Eller kanskje det ikke bidrar noe fornuftig. Who cares. Senk skuldra og nyt livet.

(mann 32 år fra Akershus) ti. 5 jan. 2016 20:33 Privat melding

Og ja skm82. Litt slemt. Du får sende i posten neste gang. :p

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 5 jan. 2016 20:38

Det handlet som jeg har påpekt flere ganger, @villrosa, overhode ikke om bare den ene tråden. Det har skjedd flere ganger bare det siste døgnet av flere.

@Tinka
Beklager, men jeg har ikke sett at hun beklager noe. Jeg ser hun kommer med en forklaring. Som du kanskje kan være enig i, ville det vært vanlig praksis som jeg tar opp til kritikk I tråden her, dersom jeg ikke hadde gitt svar på tiltale. JEG har ikke vridd denne tråden til persontema. Det er det andre som har gjort.

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 5 jan. 2016 20:39

Forresten.😄 Du trenger jo selvfølgelig ikke på noen måte være enig i min analyse, altså @Tina.

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 5 jan. 2016 20:45

Takk @James.😊

Egentlig skjønner jeg at det var det du gjorde @taklampa. 😊 Det blir krangletråder når det er slik personfokus som det har utviklet seg til å være her, og i en del andre tråder jeg har lest. Dersom vi ikke kan greie å diskutere sak uten å trekke inn person og at man i tillegg må passe seg vel for å ikke starte tema som noen med venner på forumet kan blir truffet av, blir det jo bare kjedelig og ekskluderende

Skjult ID med pseudonym Tinka ti. 5 jan. 2016 20:52

Kiara
(Antar at Tina skulle være Tinka:-)

Ikke at det betyr noe, men jeg er faktisk enig i din analyse og synes sletting er en uting, en feig feig uting. For det meste, hetsen unntatt. Jeg har selv vært i duell med en som slettet alle sine kommentarer etterpå. Mine står fortsatt, men jeg forstår hvorfor han slettet sine. Hans holdninger ble avslørt, ufin ville være "understatement". Slettemulighet gir alle en mulighet til å iKKE ta konsekvensen av det de sier. Definitivt en uting. Men; etter nevnte opplevelse har jeg kommet til at jeg ikke gidder å bry meg, for annet enn å forsøke å opptre respektfullt og stå for deg jeg selv sier. Derav min pragmatiske holdning; det er som det er - inntil Sukker endrer slettereglene, noe de så og si ikke kan gjøre siden det alltid vil være i manges interesse å fjerne ufine tråder.

Ergo; her var det faktisk bare reaksjonen på SolC jeg reagerte på, siden hun er altså er ny og må få lov til å finne ut av ting, inkludert egensletting (av en tross alt uskyldig tråd med invitasjon til jentetreff:-)

Skjult ID med pseudonym Blue ti. 5 jan. 2016 21:05

Det som er så fint med Kiara er at hun bruker ord og setninger som er lett å lese/forstå.

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 5 jan. 2016 21:12

@Tinka
Da svarer du på tema jeg tar opp. Flott. Takk. En ting som er uting ved å være anonym, er at man ikke kan ta opp ting på bakrommet. Jeg er ikke interessert i finne meg i at dersom noen føler seg krenket av mine utsagn, så får jeg deg og en hel bøtteballett av damer og menn som kjenner vedkommende på nakken. Ny i denne sammenhengen er relativt, og jeg har lest lenge nok her til at jeg synes den blir tynn unnskyldning. Utover det har jeg svart direkte til den som ble krenket på de svarene hun har gitt I tråden, og da får dere bare hive dere på å fordømme meg så hardt dere orker så lenge dere gidder. Jeg er ikke den første som opplever slik flokkangrep her eller andre steder, og vil ikke bli den siste.

At jeg presenterte meg med at jeg har vært før, er ganske enkelt fordi jeg bruker samme nick og det vil alltids være noen jeg dumper bort i som jeg har en "historie" med. De fleste her er ukjente for meg, og det er ganske interessant å være den som kommer inn ny og angripes av flokken. Nyttig læring.

Skjult ID med pseudonym James ti. 5 jan. 2016 21:16

@tinka / seriøst? @sol later til å være en voksen og smart kvinne. Og om vi skal vurdere henne ut fra tråder, og innlegg på egne og andres tråder, er hun langt fra nybegynner å regne. Vi gjør alle feil, og bør ha baller og ryggrad til å stå for de. Og som tidligere kommentert, det bærer galt av sted om sletting skal fungere som rettetast for de som skriver i affekt. En del bør styre temarementet sitt før de absolutt må ha tankene på trykk. (Tenker ikke på ironi, humor, etc.)

Forøvrig, sletting, særlig av tråder, men også innlegg, synes du, Ts og jeg ha lik oppfatning om.

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 5 jan. 2016 21:18

På dette teamet opplever jeg at vi er helt på linje på alle måter, @James.
Jeg tåler forøvrig ikke å få usannheter servert, så dersom noen synes jeg er veldig skarp står det beskrevet I en tidlig kommentar hvorfor jeg sannsynligvis er skarpere en jeg ellers ville vært.

(mann 32 år fra Akershus) ti. 5 jan. 2016 21:21 Privat melding

Inviter Kiara på jenteaften, så blir det så bra så. ;)
Jeg er sikker på at de fleste her er greie mennesker men alle kan ikke finne tonen på alt, og alle kan ikke være enige med hverandre . Kunsten er vel å respektere andres meninger selv om man er milevis uenig selv? Ikke le av eller håne andre? Med mindre det er promp og tiss prat fra Peppern. Da er det lov å le. Det tror jeg går greit for han
Og kanskje bare prøve å bryte ut av en dårlig tone med sin erkefiende på forum og heller røyke en fredspipe sammen, i blant? Bare for å ikke gjøre det så utrivelig for seg selv og andre? Det er jo tross alt ikke kommentarfeltet i VG dette?

Prøver ikke å pådra meg en Ghandi rolle her. Jeg er ikke heller så engasjert på forum. Forum er kun tidsfordriv for min del, men for mange her er det en sosial vedvarende greie.
Så ta dere en pause hvis forum gir dere knuter i nakken og blodåra tyter ut av panna. Det finnes en verden der ute som har ekte mennesker dere kan forholde dere til.

Og Kiara. Sletting gjøres av mange grunner. Men folk bør stå for hva dem skriver. unntak er hvis du skriver møkkdrita kl 3 på natta. Da er det lov å slette. :p

Skjult ID med pseudonym James ti. 5 jan. 2016 21:22

@youall - kan dette være sakens kjerne ?
"Passe seg vel for å ikke starte tema som noen med venner på forumet kan blir truffet av, blir det jo bare kjedelig og ekskluderende"

I en annen tråd omtalte jeg dette som "hylekoret", men igjen så opplever jeg Ts å treffe spikern på hodet. Tenk på det... Noe i det?

(kvinne 55 år fra Akershus) ti. 5 jan. 2016 21:27 Privat melding

Det er mye jeg kunne tenkt meg å si, men jeg tror jeg skal la det meste ligge.

Det ble etterlyst nye stemmer, for en måned siden bestemte jeg meg for å bidra med min.

I dag prøvde jeg å gjøre noe positivt for miljøet og jeg prøvde å beskytte en jeg brydde meg om. Jeg klønet det til. Det kommer jeg sikkert til å gjøre igjen.

Men hvis nye på forumet skal bli behandlet på denne måten hver gang de gjør en tabbe er jeg redd de etterlyste nye stemmene kan forstumme eller utebli.

Jeg har lært mye om mennesker i dag.

Men hvis folk har fått sagt det meste de har på hjertet, og det later til at argumenter har blitt gjentatt ganske flittig, så kanskje vi skulle gå ut og flørte litt i stedet?

Jeg kjenner at det er det jeg er klar for akkurat nå i hvert fall.

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 5 jan. 2016 21:33

@taklampa
Verden trenger Gandhier og Mandelaer, og en rekke andre som setter i gang prosesser som ikke alltid er like fredelige men kanskje kan røyke frem et og annet rusk under teppet. 😊 Det er nok affektslettingene jeg reagerer mest på. De verste er der jeg har sett noen sparke andre rett og slett, mens de som slettes bare fordi de avslører negative sider ved en person irriterer meg skikkelig. Fordi det for meg blir litt falskt. Vi skriver alle i affekt før eller siden når vi skriver mye, og da får man stå for det.

Takk @blue. Det artigste jeg vet er, om jeg greier å formidle noe jeg synes er umulig å sette ord på.😊

@Villrosa
Det blir litt lettere å diskutere, dersom dere slutter å trekke inn en enkeltperson. Selvfølgelig lever tråder sitt eget liv, og I følge min egen påstand må jo dere få lov til å forsvare og unnskylde henne så mye dere vil i tråden, men personfokus er en uting som stopper diskusjoner synes jeg.

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 5 jan. 2016 21:45

@SolCristin
Det siste døgnet har det vært i hvert fall to andre tråder som har blitt slettet, i tillegg til de du har slettet. At du og noen med deg har valgt å gjøre dette til en tråd om deg, får dere selv ta ansvar for. Jeg har invitert til diskusjon om et tema, dere har gjort det til en diskusjon om en person. Det er jo synd du føler deg som offer, men jeg ser ingen grunn til å beklage at jeg bragte dette temaet på bane. Tvert i mot er jeg veldig glad for å ha fått kjent på hvordan forumet er nå. Jeg er ikke sånn person som bare prøver å være snill og god her i verden jeg, derfor liker jeg diskusjoner. For at det skal være trygt å diskutere, setter jeg høyt at man fremelsker at alle står for det de har skrevet og gjort. Jeg hadde satt pris på om dere sluttet å gjøre diskusjonen så liten, som til at det handler om en jentefesttråd. Oute noen er selvfølgelig noe vi ikke gjør, og flørting er alltid fint slik til hverdags.

Skjult ID med pseudonym James ti. 5 jan. 2016 21:46

@myrose / endelig er vi på nett, du siterer jo meg😂 Pult er pult 😂

(mann 32 år fra Akershus) ti. 5 jan. 2016 21:55 Privat melding

Folk så nok en sammenheng her fra slettet tråd til trådens tema. Dette skjer ofte her ofte, Kiara. Misforståelser og forum går hånd i hånd. Du klarer sikkert å se den.
Det var sikkert ikke intensjonen din. Så hvis folk vil diskutere videre kan dem forholde seg kun til tema. Og legge den slettede tråden dødt.
Ps: Litt fjas er alltid lov :p

Skjult ID med pseudonym Apache ti. 5 jan. 2016 21:56

@James: Jeg kommer med min mening av og til, og handler og skriver kun ut i fra det og har kommentert deg noen ganger. Jeg har ingen venner her, og kjenner ingen og ikke møtt noen herfra IRL el. snakket privat.

Alle som har vært på forumet en tid og skriver jevnlig er faste, men det er stor forskjell på å være fast og være inne/ute. Jeg er ute, men skriver i ny og ne som en av light faste. Inne er de som finner hverandre her som røykere gjorde på en arbeidsplass tidligere. Det kan være felles humor, sjargongen, utadvendtheten og annet.

Skal man kritisere noen få så må man være modig nok til å adressere kritikken riktig sånn at de får en mulighet til å forklare seg.:)

@SolChristin: Det er flott at nybegynnere er her, men mist ikke motet ved første klinging med sverd. Jeg har vært her i halvt år og fått mye kritikk, selv om jeg generelt sett ikke diskuterer personer. Mange har ikke likt mine meninger, og sagt mye stygt. Men er her ennå, og fortsetter med å være meg og ikke lagspiller.:)
Nybegynnere må blåse i hva som blir sagt og hevde sin rett til å være her og skrive om det de vil selv om mye er om snøen som falt i fjor.

(kvinne 55 år fra Akershus) ti. 5 jan. 2016 22:00 Privat melding

Og jeg går og ringer til en kjekk sukkermann ettersom det er derfor jeg egentlig er her. :-)

Hva med å bruke de neste 10 minuttene til å sende en førstemelding til en dere synes er søt, svare på en dere har fått, skrive en kjærlig melding til en dere har lyst til å gå på date med eller ringe til en dere har nummeret til?

Så kanskje vi alle innen en måned sitter der fornøyd med hver vår kjæreste og ler godt av alle diskusjonene vi hadde på forumet.

Var ikke det en tanke :-)

(mann 32 år fra Akershus) ti. 5 jan. 2016 22:03 Privat melding

Men jeg tror ikke du har nummeret mitt SolCristin. Og desv så må jeg skuffe deg. Jeg er et reservert kjøttstykke.

(kvinne 55 år fra Akershus) ti. 5 jan. 2016 22:06 Privat melding

@Taklampa: Fillern også, jeg får finne noen andre *lett flørtende smiley*

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 5 jan. 2016 22:08

@taklampa
Jeg ser den, og det var selvfølgelig en sammenheng i tillegg til at det var x antall som var slettet på så kort tid. Det antok jeg at kunne komme en kommentar på, men jeg må nok innrømme at jeg ikke hadde ventet sånt raseri. Jeg hadde nok ventet en mye høyere grad av saklighet. Jeg liker ikke slike offerkonstellasjoner. Det er ikke noe i min ts som kan sees som angrep på personer som sletter tråder. Personer som sletter kommentarer er jeg nok mindre snill med når jeg karakteriserer dem i åpningen.
Fjas er jeg veldig tilhenger av, men det er vanskelig med mindre det dukker opp noen som har kompatibel humor. 😄

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 5 jan. 2016 22:12

@Apache
Helt enig i at man skal adressere riktig om man skal kritisere noen, slik at de kan forsvare seg! Tar man opp prinsipper eller atferd som fenomen, mener jeg derimot ingen trenger å forsvare seg. Enten er man uenig eller enig, og så diskuterer man argumenter for og i mot.

(mann 32 år fra Akershus) ti. 5 jan. 2016 22:13 Privat melding

Jeg tror folket rett og slett trenger en vaffel eller to ;)

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 5 jan. 2016 22:13

Kan være kontorpult også @hovmester. Dessuten har jeg hørt rykter om at det ordet kan ha en annen betydning, men jeg har glemt hva det var.😕

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 5 jan. 2016 22:14

Eller kanskje seks, @taklampa?

(mann 32 år fra Akershus) ti. 5 jan. 2016 22:16 Privat melding

6 pleier å hjelpe på det, Kiara.

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 5 jan. 2016 22:17

Ja... Kanskje vaffel blir helt overflødig.

(mann 32 år fra Akershus) ti. 5 jan. 2016 22:24 Privat melding

Jeg takler begge deler, Kiara

Noras hjemmelagde (den på boks i frysedisk), Så godt som hjemmelaget. Bare helt overlegent alt annet i butikk

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 5 jan. 2016 22:28

Den i frysedisken er rørt, og den på glass kokt. Jeg kjøper bare vaffel lagd av Telemarksrøre på bensinstasjoner, og bare dersom vaffelen fortsatt er varm. 😍

(mann 39 år fra Buskerud) ti. 5 jan. 2016 22:29 Privat melding

Tok akkurat ut et rykende varmt speltbrød fra stekeovnen.. men mangler brunost.. sukk

(mann 49 år fra Hordaland) ti. 5 jan. 2016 22:29 Privat melding

Vi kunne jo kanskje ønske oss redigeringsmuligheter? På Facebook kommer innlegg opp som "edited", og om jeg husker rett, har du muligheten til å se forrige versjon. Dermed kan man fikse de irriterende skrivefeilene og lignende.

Dersom det er mange spørsmål som dukker opp regelmessig, kunne kanskje noen påta seg å vedlikeholde en FAQ? Altså en liste med de vanligste spørsmålene, og standard svar som de fleste er enige om? Og så kunne man henvise til den, istedenfor å sukke høylytt hver gang det kommer en nybegynner forbi?

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 5 jan. 2016 22:30

Jeg tror forresten vafler og 6 på en dag er i meste laget for meg taklampe... Alderen og manglende trening.😕

(mann 32 år fra Akershus) ti. 5 jan. 2016 22:30 Privat melding

Må fikse seg sjøl nå vøtt. Menne... Jeg skal ikke skryte på meg vaffeljern selv, så bestilling går rett til mor.

Den i frysedisken er verdt å prøve ut. Den er....Jeg har ikke ord engang til å beskrive. Du har sett den priceless reklamen? Noe sånt..

(mann 39 år fra Buskerud) ti. 5 jan. 2016 22:33 Privat melding

@ketilxm gode tanker, dessverre forblir de nettopp bare det, hvertfall enn så lenge sukker ikke har moderatorer her inne. (jeg skjønner jo at det er mye jobb)

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 5 jan. 2016 22:33

Veldig konstruktivt @Ketilxm! 😊 Redigeringsmuligheter burde det vært! Det er forsåvidt en positiv greie at man kan se at kommentarer er slettet nå. Da vil man se gjengangerne. For de som er opptatt av slikt, vil man fort oppdage de som til stadig sletter i diskusjoner.😊 Dersom man har mye dynamikk og morsomme tråder, gjør det jo ikke noe om samme spørsmål kommer jevnlig. 😄

(mann 32 år fra Akershus) ti. 5 jan. 2016 22:34 Privat melding

Det er hårda bud, Kiara

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 5 jan. 2016 22:34

Ja...😢

Skjult ID med pseudonym Tinka ti. 5 jan. 2016 22:45

Og jeg har fakstisk vaffeljern :-)
Måtte sjekke, og sannelig fant jeg et retro-looking et i 70-tallsstil bakerst i skapet av merket Adax, ubrukt i årevis men duger sikkert.

Vafler kan heldigvis ikke slettes

Skjult ID med pseudonym James ti. 5 jan. 2016 22:48

Kiara, tematikken hadde sin berettigelse, d viser jo deltagelsen. Imidlertid mistet du meg på 6 & vaffel. Var det 6 du var for gammel til😂?

Skjult ID med pseudonym Apache ti. 5 jan. 2016 22:52

@Kiara: Der er vi enig når det gjelder saklige diskusjoner.

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 5 jan. 2016 22:53

NeI, nei... bare begge deler på en gang 😜

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 5 jan. 2016 22:55

@Hovmester
Egentlig er kaoset og manglende mulighet til struktur og orden, noe av det som gjør sukkerforum sjarmerende og morsomt. Det at alle må forholde seg til hverandre, gir morsom dynamikk og nødvendig temperatur. 😉

Skjult ID med pseudonym James ti. 5 jan. 2016 23:03

Hva med stå hvilende lett foroverbøyd over vaskemaskinen mens du tygger vaffel? Går det da☺️?

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 5 jan. 2016 23:04

Jeg er redd vi aldri får svar.

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 5 jan. 2016 23:04

He he.. Den kommentaren passet jo til begge de to siste😂😂😂

Skjult ID med pseudonym James ti. 5 jan. 2016 23:09

Og vil hevde det var lite å le av😝😝

Skjult ID med pseudonym James ti. 5 jan. 2016 23:11

Bare ikke slett tråden selv om du sporer av med all 6'n, - glass hus & alt d der😐

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 5 jan. 2016 23:14

Kunne ikke falt meg inn...😂 Jeg liker at tråder ender på make up sex nivå... Sånn pratmessing eller metaforisk eller teoretisk altså... ☺️

Skjult ID med pseudonym James on. 6 jan. 2016 00:37

@tiara / hvordan ha metaforisk teoretisk make up sex, og er den like god IRL ? Dette kan jo bli spennende voksenopplæring :))

Skjult ID med pseudonym Kiara on. 6 jan. 2016 00:40

Nå ble jeg usikker her... Mulig jeg ment euforisk?

Skjult ID med pseudonym Z on. 6 jan. 2016 00:46

Det er ikke ofte jeg får lyst til å slette tråder. Synes man skal stå for det man skriver, og at man skal ha respekt for at andre også har brukt tid og energi ved å bidra.

Men noen få ganger...der jeg ser ting blir dumme eller såre for noen er det "riktigere" å fjerne ord og innlegg...

Skjult ID med pseudonym James on. 6 jan. 2016 00:51

@tiara / Aha, euforisk metaforisk teoretisk makeup sex, nå skjønner jeg...not?? Det flotte her, du har et "kar" å øse av, forstår jeg. Sexolog?

Uansett, opplever jeg har bidratt til å utligne saklighetsnivået, også på denne tråden????

(kvinne 51 år fra Oppland) on. 6 jan. 2016 00:57 Privat melding

Jeg slettet feil tråd her om dagen , jeg laget nesten to like tråder der tanken bak var at sukkerfolk kunne bli kjent med hverandre ,via 3 spørsmål men den gikk fort i surr ,så jeg laget en ny en med 1 spørsmål og enkelte som @Z la tid og mye av seg selv i den , Jeg beklager det..

Den kunne utviklet seg til å bli en morsom men samtidig en tråd med mulighet til å bli kjent , tenker ikke kun da på de såkalte faste på forum , men ville å bruke den til å lokke fram nye forum mennesker , men det er bare for andre å ta opp den Leketråden eller lage en ny .Alltids åpen for kreative innspill og forslag .......

Skjult ID med pseudonym James on. 6 jan. 2016 01:01

Da kan jeg trygt gå til sengs med Tiaras euforiske metaforiske teoretiske makeup sex på netthinnen.... What a night.. Nei, shade, - Tiara, du og jeg har jo ikke vært uenig.

Skjult ID med pseudonym Z on. 6 jan. 2016 01:04

La så godt som ingenting i den tråden, afrodites. Så siktet ikke til deg.

Men det har vært virkelig gode tråder her, der enkelte har gått inn for å sabotere, greid det og ødelagt for mange som ønsket å bidra på en god måte.

Synd, synes jeg.
Ikke alle synes ablegøyer til stadighet er like festlig i lenden. Noen få, få tråder kan også få ha livets rett med snev av alvor i deg.

(kvinne 51 år fra Oppland) on. 6 jan. 2016 01:15 Privat melding

@Z.

Ja ,det kan vi alle ta til oss vi er jo her inne for en grunn . debatter med takhøyde dybde og positiv utvikling er inne på noe der , jeg tror vi kan skille tråder , hjelpe hverandre positivt på vegen til love :-)

(mann 45 år fra Oslo) on. 6 jan. 2016 01:21 Privat melding

*dramatisk

(kvinne 51 år fra Oppland) on. 6 jan. 2016 01:28 Privat melding

Haha tullsjurer elsker hormonell humor :-)

(mann 45 år fra Oslo) on. 6 jan. 2016 01:33 Privat melding

Right. bollocks. definisjonsmakten is shiftin

(mann 45 år fra Oslo) on. 6 jan. 2016 01:53 Privat melding

Denne tråden er literatur.

(mann 45 år fra Oslo) on. 6 jan. 2016 01:55 Privat melding

Den er av typen meta. Detvil si at den reflekterer av segselv, Thinkaboutit. meta,,,, phewwwww magic. send me your money now, kontonummer sånn og sånn og sånn

Skjult ID med pseudonym Kiara on. 6 jan. 2016 08:59

@James
Typisk meg å sovne når temaet blir sex. Vi kranglet jo aldri, så det hadde blitt rimelig tamt.😂

Skjult ID med pseudonym James on. 6 jan. 2016 10:00

@kiara, la oss ta en fight med det for øyet, - makeup😉

Skjult ID med pseudonym Kiara on. 6 jan. 2016 10:31

@James
Gid, jeg har da så vidt møtt Dem.☺️ Noe sier meg dog, at det nok blir en skikkelig diskusjon før eller siden.😉

(mann 47 år fra Oslo) on. 6 jan. 2016 11:06 Privat melding

Innser man at man har tråkka over streken, er det bedre å beklage og eventuelt forklare det i et seinere innlegg enn å slette det man har skrevet.
Ellers irriterer det meg ikke så mye at tråder og innlegg at det slettes, jeg er nok mer sånn at jeg flirer litt for meg selv når jeg åpner en tråd og ser at femten innlegg på rad har blitt sletta i en oppheta diskusjon. :)

Skjult ID med pseudonym Kiara on. 6 jan. 2016 11:16

Så vidt jeg har observert, er de som sletter slike overtramp mer opptatt av egen image enn hvorvidt de har tråkket over noen grenser. Dersom de var opptatt av at den andre, ville det vært naturlig med sletting OG en beklagelse.

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) on. 6 jan. 2016 11:20 Privat melding

Så lenge opphetede debatter leder til makeup-sex, er jeg for alle ivrige diskusjoner. :P

Skjult ID med pseudonym Z on. 6 jan. 2016 11:21

Jeg tror at de som sletter ofte er påvirket av noe - og når de da kommer til seg selv, skjønner de hvor idiotiske de har vært, og sletter.

Alternativt at de er litt i mental ubalanse og blir revet med i en diskusjon der de ikke evner å gå etter ballen, men spilleren. Ufinheter er et faktum.

Jeg er enig med Kiara. Jeg tror sletting handler om å redde eget skinn.

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) on. 6 jan. 2016 11:46 Privat melding

@Z: Helt enig. Det passer kanskje ikke til hva de har skrevet om seg i profilen, så da blir det kræsj. Eneste gangene jeg sletter er når det er digre skrivefeil, eller setninger som er helt kokko. Men jeg retter det opp og publiserer på nytt. :)

Skjult ID med pseudonym Kiara on. 6 jan. 2016 12:05

@nigma
Det gjelder å legge til rette for det riktige utgangspunktet og motivasjonen til disiplinert temperaturøkning.😃

@z
Tror også det ofte er årsaken.😊

(kvinne 47 år fra Vestfold) on. 6 jan. 2016 12:06 Privat melding

Min dag ble startet å fore en hel stall i 18 minus grader :) Det var virkelig godt å kjenne kulda på huden. Får en egen ro i kropp og sjel;-) Etter å ha lest litt i denne tråden, tror jeg det er flere som trenger en avkjølende tur ut. Ta en pause herfra og nyt det flotte vinterværet vårt.
Til tema..så synes jeg godt trådene kan bli her, selv om de er godt diskutert. Hvis det forekommer overtramt/personangrep/røping av pseudonym, burde det kunne fjernes.

Skjult ID med pseudonym Mjau on. 6 jan. 2016 13:36

Å ikke ha muligheten til å slette tråder/innlegg tror jeg vil føre til at færre deltar på forumet. Samtidig vil en slik streng linje kanskje bidra til at folk tenker seg bedre om før de velger å poste kommentaren(e). Men, jeg tror også forumets temperatur (dere vet, den som skaper liv og røre, både på godt og vondt) kanskje vil kjølne ved en slik begrensing? Jeg synes sletting av innlegg etter innlegg i en tråd er kjipt, for det raserer dialogen/diskusjonen. Jeg ender ofte opp med å bla forbi slike tråder (det er jo ikke alltid man er med fra starten og får med seg alt), selv om jeg finner trådens tema interessant.

Skjult ID med pseudonym Z on. 6 jan. 2016 13:41

Helt uavhengig av regler for sletting, streng eller snill - det vil ikke påvirke måten jeg skriver på. Det vil begrense trollene, ellers vil nok folk være som de er.

Men det sier seg jo selv at når trollene er borte, blir det færre ting å henge seg opp i, svare eller være irritert på. Mange trenger trollene for å ha noe å skrive. Ikke alle kommer opp med ting selv, dessverre. Det er utrolig synd at et forum trenger negativitet og kjølighet for å overleve. Jeg tror ikke det trenger å være sånn, men....det er sånn.

Skjult ID med pseudonym Mjau on. 6 jan. 2016 13:58

Er du et reelt nettroll så er du jo ute etter å spre møkka di. Engasjementet til slike troll vil neppe la seg påvirke av at de f.eks ikke kan slette sine egne innlegg. Hvorfor velger forumister å slette innlegg?

De får ikke frem budskapet slik de ønsket og føler seg feiltolket.
De ønsker å rette opp inntrykket av seg selv.
De tør plutselig ikke stå for det de har sagt.
De blir kjørt opp i et hjørne av noen.

Blant annet...

Skjult ID med pseudonym Z on. 6 jan. 2016 14:01

Jepp. De har også en beundringsverdig utholdenhet. Og derfor får de holde på. Ingen oppegående orker å ta opp kampen og utsette seg selv for så mye dritt. Man er ikke villig til å bruke krefter på sånt...

Skjult ID med pseudonym Z on. 6 jan. 2016 14:19

Villrosa
Mener du det på ramme alvor? At innlegg ikke ble helt som man tenkte?

Jeg ser at netter og helger er høysesong for sletting.
You do the math...

(mann 49 år fra Hordaland) on. 6 jan. 2016 14:24 Privat melding

Nasse sa til Ole Brum....
"Det der var ikke helt klokt sagt"

Ole Brum svarte...
"Det var klokt når det var inne i hodet mitt. Og så skjedde det noe på veien ut"

Skjult ID med pseudonym Mjau on. 6 jan. 2016 14:29

Hvorfor dukket Donald Trump opp i hodet mitt nå, Condor? :-P

(mann 49 år fra Hordaland) on. 6 jan. 2016 14:31 Privat melding

@mjau
Hahaha...tenkte ikke akkurat på han. Men når du nevner det, så er det sikkert av helt naturlige årsaker ;)

(mann 47 år fra Oslo) on. 6 jan. 2016 14:42 Privat melding

Det som jeg dessverre tror er sant, er at det meste av det som kommer ut av kjeften til Mr Trump er resultat av MEGET kloke, veloverveide politiske og populistiske beregninger.

(mann 49 år fra Hordaland) on. 6 jan. 2016 15:13 Privat melding

@Hovmester
Dette er du sikker på? Altså det du sier om "helt uten selvinnsikt". Du baserer det gjerne på egen selvinnsikt?
På seg selv kjenner man andre, er jo et ganske veletablert uttrykk.

Jeg bare undres her jeg sitter

Skjult ID med pseudonym Apache on. 6 jan. 2016 15:34

@Herrfekt: Det mener jeg også. Trump har ikke kommet så langt i livet sitt om han var slik noen tror. Han er så smart og kynisk at alt han sier og gjør ligger det en bevisst tanke bak. Om han vinner tilslutt så vil vi se mer av hva han virkelig står for. Så langt har hans metoder virket.

(mann 32 år fra Akershus) on. 6 jan. 2016 15:52 Privat melding

Trump har støtte av ca 16% av alle Amerikanere. (Sist jeg sjekket før nyåret) Meningsmålingene han utgir går på potensielle velgere på Republikansk side. Faktum er at de fleste I USA rister på hodet av han. Og med god grunn. Han får holde seg til eiendom. Og det hjalp vel han godt på vei, å låne en stor sum av faren sin til å starte forretning.

Skjult ID med pseudonym James on. 6 jan. 2016 16:42

@myrose / grinete i går😉
Ps, om du leser trådene i et annet lys i dag, ser du det annerledes? Og du kan se Ts ønsket debattere sak, mens du gjorde det til å handle om person?

Skjult ID med pseudonym Kiara on. 6 jan. 2016 16:46

@villrosa
Det skjer med alle før eller siden, og det jeg ikke skjønner er hvorfor man da ikke heller forklarer på nytt og eventuelt beklager. Jeg har selv trampet feil mange ganger, og beklaget, bedt om unnskyldning og forklart. Til og med slettet. Dog har jeg ikke brukt det aktivt for jevnlig selvsensurering og imagebygging. Det er kanskje en forskjell på oss som bare er her for å ha det gøy og ikke for å selge oss, og de som aktivt bruker forum for å vise glanssiden for å få beilere? Heldigvis opplever vel de fleste at de som over tid fremstår med både gode og negative sider, er mennesker man kan like😊

Skjult ID med pseudonym Kiara on. 6 jan. 2016 16:49

Snakker @villrosa og @James om det som han har skrevet i denne tråden? Så vidt jeg har fått med meg, har ikke han latt som han fjaset? Syntes han ettertrykkelig stod ved meningen sin jeg. Nå skjønner jeg ingenting.

Skjult ID med pseudonym Kiara on. 6 jan. 2016 16:51

Ja det gjør de @hovmester. 😂 Mangel på selvinnsikt er et farlig stikkord å bringe til torgs😉

Skjult ID med pseudonym Kiara on. 6 jan. 2016 17:10

Men; mener du at han har gått bort fra det han skrev først og kalt det fjasete etterhvert her altså? Jeg ser det ikke.

(mann 49 år fra Hordaland) on. 6 jan. 2016 17:13 Privat melding

@Hovmester
Siktet du til meg?
Understanding is in the eye of the beholder.
Er ikke ute etter noen jeg. Du konkluderte (trodde jeg). Jeg ettergår av uenighet. Har da ingenting med person å gjøre.
Men følte du deg angrepet, så er det jo bare å beklage

Skjult ID med pseudonym Kiara on. 6 jan. 2016 17:20

Det er klart at du ikke trenger å svare, men jeg blir nysgjerrig når det kommer uttalelser jeg ikke skjønner, og jeg liker ikke å bli avfeid med at ikke alle skal skjønne alt. Du er selvfølgelig velkommen til å trekke deg ut og delta i tråden så mye du vil.☺️ Men uimotsagt blir du nok ikke. 😉

Skjult ID med pseudonym my on. 6 jan. 2016 18:00

Hvem er ute etter hvem, og hvordan?
Make a list.

(mann 39 år fra Buskerud) on. 6 jan. 2016 19:10 Privat melding

@z
Skjult ID med pseudonym Z on. 6 jan. 11:21 Jeg tror at de som sletter ofte er påvirket av noe - og når de da kommer til seg selv, skjønner de hvor idiotiske de har vært, og sletter.

Alternativt at de er litt i mental ubalanse og blir revet med i en diskusjon der de ikke evner å gå etter ballen, men spilleren. Ufinheter er et faktum.

Jeg er enig med Kiara. Jeg tror sletting handler om å redde eget skinn.

En ufattelig lite gjennomtenkt kommentar, og særlig fra deg utfra hva du har skrevet tidligere.. Snakk om å skjære folk over en og samme kam!!

Jeg tror aldri jeg har slettet en innlegg (om det ikke var fullt av feil) MEN jeg HAR slettet tråder jeg har startet fordi jeg har merket de som seriøs, noe folk ikke har respektert! Og det vil jeg fortsette med i fremtiden! Det går på noe som folk har mindre og mindre av, nemlig respekt. Om de ikke kan respektere en TS sitt ønske om at tråden holder tema er de dermed respektløs ovenfor TS. Akkurat som IRL... Jeg har full forståelse for at mange har andre meninger enn meg, og det skal jeg leve ufattelig fint med..

Også kommer @pepper med et godt poeng her.. Folk misforstår hele tiden, og det kan komme uheldig ut. Se misforståelsen mellom meg og @brumle lengre opp her f,eks...

Skjult ID med pseudonym Z on. 6 jan. 2016 19:14

@ santose

Ok.

Skjult ID med pseudonym mr wanker on. 6 jan. 2016 19:21

Mange på denne tråd trenger en klemm:) meg inkludert. Kan jeg få blåsejobb istedet?

(mann 39 år fra Buskerud) on. 6 jan. 2016 19:25 Privat melding

Hmm... @mr wanker

Altså, ikke at jeg skulle stå for det altså!

Trodde du var en mer håndfast person jeg... (Nicket ditt) ;)

(mann 35 år fra Akershus) on. 6 jan. 2016 19:49 Privat melding

I sin enkelthet ligger både styrker og svakheter ved sukkers forum. Det positive er at kun de nylige og mest aktuelle diskusjonene ligger øverst. Gamle tråder blir fort glemt, og det krever relativt lite til ingen moderering. Brukerenes suverenitet ligger høyt for hjerte i sukkerforumet. Ved at det er enkelt og har få funksjoner, gjør også terskelen for å hive seg løs lavere, tror jeg.

Det negative med sukkerforumet og dets enkelthet er at eneste mulighet til å rette på seg selv eller sensurere seg selv, er å slette kommentar eller hele tråden. Vil en understreke noe, har en få eller ingen muligheter til å gjøre dette uten enten SKRIVE STORE BOKSTAVER eller å t r e k k e u t b o k s t a v e n e s l i k. Begge deler kan være både effektivt og uheldig. Behagelig eller ubehagelig å lese. En annen ting med sukkerforumets enkelthet og alltid de mest aktuelle trådene øverst er at det blir veldig uoversiktlig. Hadde sukker hatt forumet delt inn i kategorier, og kanskje med mulighet for å redigere egne kommentarer, så ville mye vært løst. Samtidig ville det nok krevd flere moderatorer på fulltid for å holde orden i forumet.

Sukkerforumets enkelthet har sin sjarm, men også sine begrensninger. Derfor tenker jeg det er helt greit å slette egne innlegg om en selv forstår at en tråkket over streken. Det handler ikke om å skjule hvem en er, men å vise respekt ovenfor sine medmennesker og medbrukere her på forumet.

Så er jo spørsmålet, vil vi ha et oversiktlig forum, delt inn i kategorier, med fancy bloggfunksjoner, og et regelregime en diktator verdig? Eller vil vi ha et enkelt forum, med sine klare begrensninger og som i grunnen totalt sett er ganske uoversiktlig, men som holder liv i aktuelle diskusjoner og temaer? Et forum som er den Ville vesten verdig.
Kanskje kan en si som Ole Brum, ja takk, begge deler.

Jeg synes det er fint å vite at jeg har anledning til å slette innlegg og kommentarer. Ikke for å skjule min egen personlighet, men for å respektere mine medbrukere av og på forumet. Kommer jeg med noe oppgulp som ikke hører hjemme noensteds, så er det helt greit at jeg fjerner dette, hvis det ikke hører hjemme her overhode. Det handler ikke om å skjule, men å vise respekt. Det mener nå jeg.

Da har jeg sagt mitt, så da setter jeg p u n k t u m

Skjult ID med pseudonym Apache on. 6 jan. 2016 19:53

Noen sletter som om de har noe farlig i hælene. Gjør de det pga at de angrer det de skrev, så forteller det om hvor lite gjennomtenkte noen er når de skriver. Da bør de lese gjennom innlegget sitt flere ganger før de poster.

For meg kan folk gjøre som de vil så lenge de ikke er så sleip at de sletter for senere kunne nekte for at de har sagt det andre sier de har sagt. En løsning. Ta skjermbilde av de samtalene.....:-)

Skjult ID med pseudonym my on. 6 jan. 2016 19:55

Jeg tar screenshots av alle "slemme" innlegg og legger dem ut på FB. Er det gæer'nt?

Skjult ID med pseudonym Apache on. 6 jan. 2016 19:58

@My: Jeg sender det til tv....;-))

Skjult ID med pseudonym Kiara on. 6 jan. 2016 19:58

@Santonse
Den misforståelsen ble jo rettet opp på en utmerket måte uten noe sletting?

@alle
Det har kommet mange fine og seriøse innspill i løpet av dagen. Jeg får ikke svart alle direkte nå, men er glad for svar.

Takk for et skikkelig og saklig svar om tema her på slutten @stg.pepper Jeg synes det er helt betimelig at vi har fri vilje og mulighet til å slette og redigere det vi har laget og skrevet, men jeg synes det er like betimelig å være åpne for å diskutere hvordan vi bruker de rettighetene vi har. Bruker vi dem på en god måte eller dårlig? Det handler ikke om at jeg ønsker herredømme over hvordan alle bruker denne retten. Jeg ønsket en debatt om hvordan og hvorfor.

Jeg personlig mener at man viser veldig godt hvem man er, dersom man skriver mye over tid i et forum. Ikke hele seg og alle aspekter ved seg selv, men ganske mye av seg selv. For meg har det faktisk stor betydning hvordan folk oppfører seg, og uttrykker seg når de er sint og diskuterer. Jeg tåler veldig dårlig en partner som som angriper og rakker ned på personer når han diskuterer, og jeg har nulltoleranse for at han angriper og "sparker" de som er svakere enn seg. Jeg fikser heller ikke løgner. Når det blir mye slettinger av kommentarer, fjerner man det som er en mer usminket versjon av en selv. Jeg har faktisk gått på en skikkelig smell eller to der, og den ene gangen var det starten på et halvårig mareritt. Når jeg i ettertid la merke til alle tråder og kommentarer vedkommende slettet, kom det frem et HELT annet bilde enn det de fleste av oss hadde sett. Dersom vi skal se på etikk her, vil jeg nok holde frem som et etisk ideale at man trener seg selv til å kontrollere sine utspill også i kampens hete.

Jeg er faktisk ikke i mot at det skal være en mulighet å slette kommentarer eller tråder. Av og til er det på sin plass, og i de aller fleste tilfeller er det også ikke så mye å legge merke til. Jeg er også enig med flere over her at det kan være mange årsaker til at man sletter, og at det å slette ikke nødvendigvis er synonymt med falskhet eller fasadepynting. Jeg har slettet selv, og jeg kommer til å gjøre det igjen. Når man erkjenner at man har vært for drøy, kan man beklage det overfor den man har vært det mot uten at man fjerner det. Driver man med fylleskriving, kan det være lurt å slette. Driver man med fyllekrangling, bør man slutte å slette som en påminnelse til seg selv om å ikke krangle i fylla. :-) Osv osv...

(mann 39 år fra Buskerud) on. 6 jan. 2016 20:15 Privat melding

@kiara
Ja det ble den, med god hjelp av vakre @ipek
Men det var jo en bagatell å regne, har sett tråder der jeg faktisk var i tvil om folk kunne se det de andre skrev, for snakk om å snakke rundt hverandre.

Og det er absolutt et betimelig tema og ta opp for diskusjon mener jeg.
Er enig i mye det du og dine meningsfeller skriver, men kanskje ikke i alt. Men tenk så kjedelig verden hadde vært om vi skulle være enig i alt :)

Forøvrig vil det uansett hva dere skriver om den saken være et faktum at for de av oss som har valgt å skrive med åpen profil, så ER dette nok en arena for å vise oss frem... Jeg mener.. Jeg betaler jo for svingende for dette ;) om det alltid er smart av oss å skrive åpent er en annen ting. Og jeg kan kun svare for meg selv, jeg skriver sjelden (forhåpentligvis aldri) noe jeg ikke kan stå inne for...

MEN det jeg kan finne på og gjøre er å komme med argumenter som egentlig strider mot det jeg måtte mene og synse om en sak, men det for å belyse flere sider av en sak...

Skjult ID med pseudonym Apache on. 6 jan. 2016 20:19

@Kiara: Der folk konsekvent følger en rød tråd når det gjelder tema/skrivemåte/oppførsel over lengre tid så mener jeg at de viser noe av seg selv, og de skygger jeg bort fra.

Har en venninne som trodde på mannen hun møtte da han sa at all krangling, konfrontasjoner og kverulering er gjort på gøy og han ble backet opp av vennegjengen rundt han. Da de flyttet sammen fikk hun smertelig erfare at alle de gale signalene var der hele tiden og at hun ikke skulle ha bagatellisert hans væremåte fra før de ble samboere.

Skjult ID med pseudonym Guybrush on. 6 jan. 2016 20:21

Det er de samme personene som skriver med åpen profil som med lukket. Teksten blir slettet ved de tilfellene der sender forglemmer seg og huke av/på pseudonym rubrikken da de inntar rollen som seg selv, og eller sitt alias for å slippe å føle å stå til rette for gode, eller dårlige forfattede meldinger - til de samme personene som her i teksten nevnt ..

Hvorvidt det er sant eller ei, det vet ikke jeg, men jeg forstår at denne sannheten ei heller kan bli forkastet som usant - til det er den for overbevisende, om enn kun for meg ..

Vitterlig nok, sannhet eller ei, En kaffekopp på kvelden nå, er det eneste som frister meg

.. som en begynnelse på slutten

.. av dagen

.. i dag

.. !

Skjult ID med pseudonym Kiara on. 6 jan. 2016 20:25

Jeg vil tro det absolutt er en effektiv arena for å vise seg frem @Santonse. Jeg har datet menn jeg, fordi jeg har hatt sansen for slik de fremstod på forum. Videre har jeg venner, hvor grunnlaget for hva jeg har tenkt om dem er lagt via forum. Jeg kommer forresten til å slette uten forklaring om jeg ved et uhell poster uten Nick ;-)

Verden er kjedelig om alle skal være enig! Jeg har ikke nok trykk til å holde liv i diskusjoner om jeg ikke engasjerer meg i temaet og har synspunkter jeg vil ha frem, men ser poenget med å være den som mener det de andre ikke viser frem. Det er jo en styrke å kunne se en sak fra mange sider.

Skjult ID med pseudonym Kiara on. 6 jan. 2016 20:33

Er det ubehagelig med diskusjoner og forskjellige meninger og mange nyanser @hovmester? :-) Jeg synes det i utgangspunktet er en uting å slette tråder, men noen ganger er det greit nok og noen ganger er det riktig. For det meste er det en dårlig greie.
Det å slette kommentarer på grunn av korrektur og en sjelden gang fordi man finner det riktig, forståelig og greit. Når man er ufin mot andre og skriver i affekt for så å slette, kan det være riktig om det er unntak. Når det er normalen at folk sletter fordi de ikke vil stå for det de har skrevet, er det ikke greit.

Skjult ID med pseudonym Kiara on. 6 jan. 2016 20:54

@apache
Det samme tror jeg også man ser. En sleivete kommentar eller et uheldig utsagn betyr ikke mye, men over tid vil man vise en stil. Uten unntak har det stemt med de jeg har blitt kjent med i virkeligheten.

@guybrush
Det er vel en del som skriver både lukket og åpent, og noen ganger kan det virke som det er noen diskusjoner som holdes i live av det. Det virker som det tross alt er mindre forvirrende nå, når vi ikke kan velge nytt nick hver gang vi poster.:-) Eller noen kan stjele og posten under andres nick. (Jeg begynner forresten å bli så gammel at jeg blir stresset av tanken på kaffe så sent :-P )

Skjult ID med pseudonym Kiara on. 6 jan. 2016 22:06

@stg pepper
Jeg vil aldri påta meg rollen å fortelle deg eller noen andre hvem de er. Selv etter at jeg har kjent noen mange år. Jeg kan bare si noe hvordan jeg opplever en person, og hvilken atferd jeg mener vedkommende har og hva det gjør med meg. Det vil uansett aldri være hele bildet Så du kan senke skuldrene med hensyn til slavekontrakt hos meg.😄

Projisering er virkelig nok, men å bruke det som argument I diskusjoner eller samtaler, kan fort fungere som hersketeknikk.
Jeg synes ikke det er negativt overhode at folk viser hvem de. Selv om det er "negative" sider de viser. Det er mange "negative" sider ved mennesker som jeg godt kan tåle og like fullt elske personen, mens det er andre sider som mange finner uproblematisk men som er veldig vanskelig og virker destruktivt på meg. Derfor er det bra at vi ikke skjuler de negative sidene og sensurerer dem bort tenker jeg. Jeg er forøvrig den samme om jeg er anonym eller ikke, men jeg er mye mer enn det jeg viser på nett.😊

Skjult ID med pseudonym Kiara on. 6 jan. 2016 23:34

Tror det er en overdrivelse å si at vi er helt enig, men er med på at vi ser noe likt .😄

Skjult ID med pseudonym Kiara on. 6 jan. 2016 23:38

Jeg synes det er helt greit å ikke være helt enig jeg. Finnes ikke negativt. 😄
Jeg er Tyr. Vi tåler edderkopper.😄

Skjult ID med pseudonym Kiara on. 6 jan. 2016 23:50

Og det rimer på yr og gryr.😄 DET er fine ord det.😍

Skjult ID med pseudonym Kiara to. 7 jan. 2016 00:03

Natta .

Skjult ID med pseudonym James to. 7 jan. 2016 10:50

Og så levde de lykkelige i alle sine dager.
Snipp, snapp, snute, og så var dette eventyret ute.

I kveld skal skal vi ta et nytt trådeventyr, det skal skape debatt og glede. Det skal gå i kjærlighetens ånd. Me sjåast:))

Skjult ID med pseudonym Kiara to. 7 jan. 2016 16:44

Gleder meg til det, @ James... En tråd er forøvrig aldri død før den slettes. Plutselig en dag er det noen som henter den frem.😊

(mann 54 år fra Oppland) on. 20 jan. 2016 23:39 Privat melding

Leste innlegget ditt. Det er for forum å bestemme, og for oss å følge rekkene. Tenker han selv ga uttrykk for et ønske om å være "bad ass", og at grensen ble skjøvet. Vet ikke alle likte kranglingen med påfølgende sletting når det gikk for langt. Plutselig er han tilbake, vi alle har lært, og allting glemt😊😂

(kvinne 23 år fra Buskerud) to. 21 jan. 2016 00:28 Privat melding

På sin plass at han ble utestengt.

(mann 45 år fra Oslo) to. 21 jan. 2016 07:11 Privat melding

Bring Pep back!!

(mann 54 år fra Oppland) sø. 31 jan. 2016 22:59 Privat melding

Kiara dette var mitt første møte med deg. Og bare så det er sagt, nå har jeg slettet en del tråder, før jeg forlater skuta:)) forøvrig en heftig tråd :))

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 31 jan. 2016 23:33

He he...

(kvinne 46 år fra Oslo) ma. 1 feb. 2016 09:39 Privat melding

@Kiara
Jeg sletter bare når jeg skriver feil. har spurt om de ikke kunne lagt en endre knapp inn slik man kan endre om man skrev feil. :-)
Ellers står jeg gjerne for det jeg skriver :-)

(kvinne 47 år fra Sør-Trøndelag) ti. 2 feb. 2016 22:50 Privat melding

Tok ham med seg hitlistene? Makan 😂

(kvinne 47 år fra Sør-Trøndelag) ti. 2 feb. 2016 22:50 Privat melding

Tok han*

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 2 feb. 2016 23:56

Ja, det gjorde han, @Manuki.😕

Happy_girl
Jeg sletter også for korrektur innimellom. Redigerings mulighet hadde vært superr! 😊

(kvinne 47 år fra Sør-Trøndelag) on. 3 feb. 2016 00:06 Privat melding

Søttan også. Det var en fin liste, jo.. 😕

Skjult ID med pseudonym Kiara on. 3 feb. 2016 00:15

Dersom de beholder en redigeringslogg som facebook gjør.😊 Da blir det greit.😃