Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym Heineken on. 13 jan. 2016 19:51

Hun er intelligent, selvsikker, uredd, sjarmerende, virker verdensvant, og gir flust med komplimenter.
Ahhhh, drømmekvinnen, tenker du, helt til hun en dag plutselig viser deg en helt annen side. Nå er hun ikke vennlig og imøtekommende, men oppfarende, påståelig og manipulerende.

Jeg var fengslet i mitt eget liv i mange år.
Hvordan "oppdage" tidsnok, aller helst før man blir kjæreste at det er en psykopat man dater?

Skjult ID med pseudonym Feeder on. 13 jan. 2016 19:57

@Heineken

Du gir henne til meg:)

(mann 46 år fra Oslo) on. 13 jan. 2016 20:10 Privat melding

Psykopat er som ADHD eller Asberger syndrom et samlebegrep som inneholder et bredt spekter av atferdsmønstre. Jeg har nesten alle de trekkene en gang iblant avhengig av kontekst og hvem jeg kontraherer med. Er du sikker på at du ikke har gjort noe som har trigget denne holdningsendringen?

(mann 46 år fra Oslo) on. 13 jan. 2016 20:13 Privat melding

Det er også preget av mange vage alt og intetsigende begreper.

Overflatisk sjarm og gode intellektuelle evner
Fravær av vrangforestillinger og andre tegn på irrasjonell tenkning
Fravær av nervøsitet eller psyko-nevrotiske tegn
Upålitelig
Løgnaktig og falsk
Mangler anger- og skamfølelse
Mangelfullt motivert antisosial atferd
Dårlig dømmekraft, og manglende evne til å lære av erfaring
Patologisk egosentrisitet og manglende evne til kjærlighet
Flatt og tynt følelsesliv
Manglende innsikt
Lite responsiv i mellommenneskelige relasjoner
Underlig og frastøtende oppførsel, både edru og i beruset tilstand
Gjennomfører sjelden trusler om selvmord
Upersonlig seksualliv
Manglende livsplanlegging

Skjult ID med pseudonym Creeper on. 13 jan. 2016 20:19

Jeg ser ikke nødvendigvis en psykopat i den beskrivelsen der. Dette kan sikkert passe for mange av oss innimellom. De fleste vil trolig endre adferd om man blir trigget på en viss måte eller ikke lenger får bekreftelsen man søker gjennom et forhold.
Mangel på sex og nærhet kan for eksempel føre til depresjoner, depresjoner kan føre til at man blir mindre imøtekommende, og dette igjen kan føre til at man oppleves manipulerende og oppfarende. Og så er man inne i en nedadgående spiral.

(mann 37 år fra Oslo) to. 14 jan. 2016 00:13 Privat melding

Det er påfallende hvor vanlig det er i et brudd å tillegge tidligere partner psykopatiske tendenser. Det er for så vidt påfallende hvor mange som kan få det i et brudd.

Men det er et stykke derifra til å faktisk være psykopat.

Første regel for å komme over et brudd er å innse at, såfremt man ikke faktisk var sammen med en genuin psykopat, var det sannsynligvis ikke h*n det var noe galt med, men *dere* det var noe galt med.

Ingen har nødvendigvis gjort noe feil, per definisjon, men begge har nok gjort vanvittig mange feil ovenfor hverandre. Igjen; forholdet var feil. Kanskje feil tid. Kanskje feil person. Kanskje feil omstendighet. Kanskje alt, kanskje mer.

Men det er ekstremt sjelden *en* part er skyld i et brudd alene. Et forhold har i utgangspunktet tre komponenter: deg, meg og oss.

Alle tre trenger omsorg og egenpleie, forståelse, aksept og å bli sett. Trenger å få behovene sine møtt.

Et godt utgangspunkt vil være å være seg selv fra dag én og å være tydelig på egne grenser og egne behov. Dette må kommuniseres og opprettholdes. Dersom den nye partneren respekterer dette og du respekterer partners har man et godt utgangspunkt. Da har man ikke akseptert noe tidlig man ikke vil kunne akseptere i lengden.

Dette ble mye rart, men jeg prøver bare å si at du ikke skal være redd for å møte en psykopat. Det er ganske usannsynlig at du gjør det.

(mann 48 år fra Oslo) to. 14 jan. 2016 10:06 Privat melding

Signerer hovmester og Chris. Det der må jo være det begrepet det har gått mest inflasjon i de siste åra.

(mann 37 år fra Oslo) to. 14 jan. 2016 23:58 Privat melding

Forøvrig sgt pepper. Har ikke faktasjekket tallene dine, men 3% av 10-15% er vesentlig mindre enn 3% av totalen.

Så sannsynligheten er da 0,3-0,45% om tallene dine stemmer. :)

Ingenting å bekymre seg for med andre ord. Date uten bekymringer for psykopater.

(mann 46 år fra Oslo) fr. 15 jan. 2016 01:42 Privat melding

ADHD er innehar begrepet forstyrrelse om du vet hva A. D. H og D står for.
Flaut men sant. Attention Deficit DISORDER
Disorder=Forstyrrelse

(mann 46 år fra Oslo) fr. 15 jan. 2016 01:43 Privat melding

Noen ganger med, andre ganger uten H. som står for hyperactive. Natta :)

Skjult ID med pseudonym Lisa fr. 15 jan. 2016 01:45

Nesten all oppførsel kan være forståelig dersom man ser den gjennom de rette brillene, Pepper. Men det er ikke dermed sagt at den er akseptabel. Om det da kalles psykopati eller noe annet, spiller liten rolle.

Skjult ID med pseudonym Apache fr. 15 jan. 2016 07:23

Den som kaller andre for psykopat og baktaler dem offentlig har et problem selv.

@Kiara har rett. Asbergers og ADHD går ikke under personlighetsforstyrrelser.

ICD-10 opererer med disse lidelsene.

F 60 Alvorlige personlighetsforstyrrelse
- Paranoid
- Schizoid
- Dyssosial
- Emosjonelt ustabil (også kalt borderline)
- Dramatiserende (også kalt histrionisk)
- Tvangspreget
- Engstelig (også kalt unnvikende)
- Avhengig

ICD-10 har
ADHD under (F 90 Hyperkinetiske forstyrrelser) og Asbergers under (F 84 Gjennomgripende Utviklingsforstyrrelser).

Emosjonelt ustabil personlighetsforstyrrelse kan i noen tilfeller ikke være lett å skille fra ADHD og da er det snakk om differensialdiagnose. En av komplikasjonene til ADHD kan være at voksne har økt risiko for personlighetsforstyrrelser som borderline personlighetsforstyrrelse eller antisosial personlighetsforstyrrelse.

Skjult ID med pseudonym Z fr. 15 jan. 2016 09:14

Du har vært fengslet i eget liv i mange år fordi du har levd med en psykopat. Du ønsker å unngå dette igjen. Det er ikke vanskelig å forstå.

Jeg kan lite om dette, men en psykopat er ikke lett å gjennomskue. Og helt oppriktig tror jeg det er svært vanskelig å se dette annet enn over tid.

Men de er sterke, og de er opptatt av å skape allianser. Derfor er de joviale og rause, en til en i sær. De pynter på sannheter/lyver/lover raust. Det er lettere å avsløre slikt i gruppesammenheng. En psykopat er visstnok også ofte opptatt av makt/posisjon, er gjerne som du sier sosiale, joviale og godt likt av mange.

Det viktigste for deg tror jeg må være at uansett årsak eller diagnose/ikke diagnose - du skal ikke leve i fengsel. Du skal ikke tillate deg selv å være i et elendig eller destruktivt forhold. Det å våge å bryte er kanskje lærdommen du skal ta med deg fra de siste, vanskelige årene? Våge å prioritere hvordan du ønsker å ha det i ditt liv?

Uansett gode tanker til deg og lykke til videre! :-)

(kvinne 57 år fra Akershus) fr. 15 jan. 2016 11:33 Privat melding

De få gangene jeg har åpnet opp om hvordan jeg hadde det mens jeg var gift, har jeg også fått spørsmålet: Er han en psykopat?

Mitt svar har som regel vært som følger: Svært mange jeg kjenner mener at eksen var psykopat. Rent statistisk er det imidlertid usannsynlig at flertallet av ekser er psykopater, og jeg er ikke utdannet til å gi en slik diagnose. Var det mye ubehagelig som skjedde? Ja. Var det enkelte ting som kunne dekkes av en slik diagnose? Ja. Var jeg selv feilfri? Nei. Gjør det livet mitt noe bedre, eller erfaringene mine noe mer betydningsfulle å sette en slik merkelapp: Nei. Og den oppførselen et menneske har mot slutten av et ekteskap i oppløsning er jo ikke nødvendigvis betegnende for deg som menneske. I kampens hete gikk det ut et par SMSer fra meg også som jeg ikke er stolt av i etterkant, for eksempel.

Derimot tar jeg med meg erfaringen videre, og når jeg ser ting som gjør at min 'spider sense' går av så trekker jeg meg. Man behøver ikke å begå de samme dumhetene om igjen og om igjen.

Så @ts, jeg tror ikke jeg kan gi deg noe bedre råd enn å lytte til magefølelsen din, og hvis du ser ting som uroer deg, så observer, avvent og om nødvendig, trekk deg ut. Det er få ting jeg virkelig angrer på i livet mitt, men ekstrem tålmodighet er en av dem.

Skjult ID med pseudonym Trallala sø. 17 jan. 2016 16:16

Følg magefølelsen...
Er hun stadig i konflikter, "alt" er andres feil, uvennskap i nær familie, ting du stusser over av småløgner, lav moral etc. Til tross for tilsynelatende sjarmerende, morsom, snill og med et omgjengelig vesen. Er hun for god til å være sann..? Da er hun antakelig det.
Og løp da i motsatt retning..
En psykopat er ekstremt utholdende, og det er ingen hensikt å argumentere fornuftig. De projiserer alt over på motparten, og snur virkeligheten på hodet. Karakteravvikere som heldigvis er sjeldne å møte på, men gjør man det er det bare en ting å gjøre: å komme seg vekk.. Det gjelder å velge sin eks med omhu. Det er ikke sikkert man oppdager karakteravviket før etter bruddet heller.. De er flinke å skjule, og da kan et sant helvete begynne. Good luck ;)

(mann 51 år fra Finnmark) sø. 17 jan. 2016 20:30 Privat melding

@ts Tror nok du må vente helt til den dagen hun gir sitt egentlige jeg til kjenne, dessverre. Din erfaring kan selvsagt være til hinder for at du tør å satse helhjertet på noen igjen, men ha i bakhodet at folk flest ikke er slik, og at muligheten er stor for at den neste som fremstår som drømmekvinnen, faktisk er det. Og skulle det mot formodning gå galt igjen, så vet du jo nå at det ikke nytter å vente til det går over og blir bra igjen, så du vil uansett ikke oppleve årevis i fengsel flere ganger.
Lykke til :)