Alle innlegg Sukkerforum

Hva må vi ofre for kjærligheten?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Cassie fr. 15 jan. 2016 20:38

Skal lojaliteten ligge hos venner eller en kjæreste som forholdet kanskje tar slutt med?? Jeg er i begynnelsen av førtiårene og har vært skilt i mange år. Noen langvarige og gode særboforhold har jeg hatt, men de har tatt slutt av ulike årsaker... Uansett årsak har det jo kostet å legge det bak meg og gå videre og ikke minst i forhold til egne og den andres barn. Derimot har jeg mange gode venner som har vært der gjennom årene og jeg legger nå merke til at jeg ikke er villig til å satse skikkelig på en kjæreste...opplever at det er viktigere å være til stede for vennene og heller ha en potensiell kjæreste på si.... Må jeg legge om innstillingen til dette eller vil en partner med eget liv og nettverk tåle å spille annen-fiolin? I hvert fall en stund?? :-)

Skjult ID med pseudonym - fr. 15 jan. 2016 20:52

Du svarer jo på mange måter selv! Du må bare bytte ut "venner" med "barna"!

Skjult ID med pseudonym Cassie fr. 15 jan. 2016 21:09

Selv om stemmen ikke er klokkeklar, spiller jeg med rene toner - men ser en viss fare for at for lite oppmerksomhet mot fela også kan føre til at jeg ikke utvikler enough love (erfart) - forelskelsen uteblir :(

Og til pseudonym . - barna prioriteres først uansett :)

(mann 37 år fra Oslo) fr. 15 jan. 2016 21:10 Privat melding

Uh bare jeg som tenker at kjærligheten ikke egentlig krever noe "offer", men at man mer enn gjerne vil få det til å fungere uten at det oppleves som at man ofrer noe som helst ?

Men det kommer vel litt an på hva man ser for seg at et forhold faktisk er og hvilken rolle det skal spille i livet. Hadde jeg følt at det var et "offer" å bli sammen med noen hadde nok absolutt alle mine alarmer vært på maksimalt nivå.

Skjult ID med pseudonym Cassie fr. 15 jan. 2016 21:13

Spørs hvor mange ganger man har satset på å få det til å fungere Chris. Ung, lovende og trolig litt færre forsøk på deg :-)

(mann 50 år fra Nord-Trøndelag) fr. 15 jan. 2016 21:15 Privat melding

Om det er kjærlighet...Gjensidig, så er det jo ikke meningen at man skal ofre noe man er glad i da.
Da er det ikke kjærlighet, men tidsfordriv.
Og det finnes da mange som vil ha turfølge og sexvenner.

Skjult ID med pseudonym Cassie fr. 15 jan. 2016 21:23

Er litt uenig md deg E47 - Ved kjærlighet må man også ofre noe og statistisk sett er det større sjanse for at neste forhold tar slutt når du allerede har et samlivsbrudd bak deg... Og om det er kjærlighet tar det sin tid å finne ut av det... Gir du all inn og føler ikke noe som offer i forhold?

Skjult ID med pseudonym Cassie fr. 15 jan. 2016 21:45

Kloke refleksjoner Kiara - har også tenkt noe i den retningen om at jeg kanskje ikke har møtt den riktige ennå. På den annen side har jeg også tenkt at hvis jeg ikke åpner opp og gjør noe jeg føler som offer når jeg treffer en som gir gode vibrasjoner, så gir jeg kanskje ikke meg selv sjansen til å forelske meg heller.. Samtidig er det litt vanskelig å vite om det er prinsen eller frosken jeg kysser .. har lurt meg selv før jeg :)

Skjult ID med pseudonym - fr. 15 jan. 2016 21:53

Har du trøbbel med å commite så er det ditt problem, og er det ditt problem så sitter du på årsaken og løsningen! Gitt det, finnes det ikke noe riktig eller galt, altså det eksisterer ingen objektiv sannhet her! Du er lei, du må ha pause, du gidder ikke mer...? Men antakelig ønsker du noe mer...det dummeste du da gjør er å rådføre deg på sukker-forum! Da får du slike tåpelige svar som over her! "Har også tengt noe i den retningen om at jeg ikke har møtt den riktige ennå" - nei sier du det!!!?

(kvinne 46 år fra Oslo) fr. 15 jan. 2016 21:57 Privat melding

Er ikke kjærlighet inkluderende? Skulle det ikke være at den som kommer i dit liv kommer med full pakke, venner ,familie osv ?Jeg håper i hvert fall det ...:-)

(mann 37 år fra Oslo) fr. 15 jan. 2016 21:58 Privat melding

@Cassie

Godt mulig. Men hvem vet :-). Så langt ser det i hvert fall ut som våre erfaringer har bragt oss like langt; sukker.no ;-).

Jeg tror forøvrig at det eneste "offer" man skal føle at man gjør er den tryggheten man har ved å være alene - man må tørre å prøve. Åpne muligheten for å bli såret. Går det galt, så går det galt. Fokuser på det som var positivt, voks på minnene og lær av erfaringene. Prøver man ikke vil det i hvert fall ikke gå, det er 100% sikkert.

Skjult ID med pseudonym Cassie fr. 15 jan. 2016 22:09

Stått opp med feil ben pseudonym . eller trenger du opplæring i folkeskikk? Hvis intensjonen er å få meg til å ta deg på alvor lykkes du lite med det..

Får inntrykk av at mange av dere har en idealistisk tro på kjærligheten og er villige til å gi "mer av jernet" - tar det med meg videre - selv om jeg ikke tror det er så enkelt :)
Og lykke til Chris :-)

Skjult ID med pseudonym - fr. 15 jan. 2016 22:12

Ingen av delene Cassie:) jeg eier ikke ditt problem, men jeg er oppriktig ift hva jeg skriver. Om du ikke takler det, gjør ikke det noe:)

(kvinne 46 år fra Oslo) fr. 15 jan. 2016 22:12 Privat melding

@Cassie, du er rett, jeg er idealist dessverre....;.)

(mann 37 år fra Oslo) fr. 15 jan. 2016 22:20 Privat melding

@Cassie

Hehe, har nok vært ute nok vinternetter til å ikke ha et idealistisk, rosenrødt forhold til kjærligheten. Kjærlighet er bare én del av et overraskende komplisert puslespill. Men det er totalt uaktuelt for meg å lukke meg, få opp forsvarsmekanismene og trekke meg tilbake.

Det tok meg mange, mange år å få dem ned til å begynne med og det ledet til forhold som aldri kunne virke.

Selvfølgelig er det vondt å gå på en smell. Jævlig vondt. Av og til sånn at man nesten ikke klarer å reise seg igjen. Men hva så? Vi overlever. Vi er mennesker, det er hva vi gjør.

Så ja. Jeg tar det nok (mye) roligere nå enn før, hopper ikke i noe like fort og ser an situasjonen litt. Men selvfølgelig skal jeg satse når det gjelder. Satser du ikke på hoppkanten tryner du bare av hoppet.

Skjult ID med pseudonym - fr. 15 jan. 2016 22:24

Og hva tenker du om det Cassie? Chris har åpenbart noe mer folkeskikk enn meg...men vi sier mer eller mindre det samme! Bare med forskjellig mengde ord! (Og type ord)

Skjult ID med pseudonym Cassie fr. 15 jan. 2016 22:27

Sympatisk å se smil hos deg oppi arrogansen pseudonym . :-)

Søte dere Kiara og Tatiana - Enig med dere i teorien, så får vi se om jeg får til å omsette det i praksis :-D

Skjult ID med pseudonym - fr. 15 jan. 2016 22:33

Ja, men da skal jeg gi meg! Du definerer meg til å være arrogant, jeg skjønner ikke hvorfor.... Du hadde vunnet mye på å heller fortelle meg hvor, og hvordan, jeg er arrogant...men det kommer du ikke til å gjøre:) ha en fin kveld!

Skjult ID med pseudonym Cassie fr. 15 jan. 2016 22:33

Pseudonym . Jeg tenker Chris er en klok mann som deler hva han tenker på en måte som gjør at man lytter til han. I ditt svar sitter man igjen mer å lurer på hva som gjør at du har behov for å latterliggjøre andre/meg enn innholdet i hva du sier ..

Skjult ID med pseudonym - fr. 15 jan. 2016 22:37

OK, jeg har ikke noe behov for å latterliggjøre deg, jeg tenker, i den grad det skjer, må du stå for det selv! Hvor prøver jeg å latterliggjøre noe som helst?

Skjult ID med pseudonym Cassie fr. 15 jan. 2016 22:48

Neida, ikke helt døve Villrosa... Ble litt opphengt i noen kommentarer her inne..men kan jo være en Manns døve ører du mente . Du virker å være en klok og varm dame - veldig godt potensiale :-)

Pseudonym . Jeg håndterer godt min opplevelse av deg, men hadde lyst til å gi deg en tilbakemelding på hvordan du virker på meg og på en som er ny her på forum. Opp til deg om du vil ta en selvrefleksjon på det eller ikke :-)

Skjult ID med pseudonym - fr. 15 jan. 2016 22:59

Nei, det kommer jeg ikke til å gjøre! Refleksjoner rundt min egen person er fullstendig uavhengig av sukker-forum...sorry:)

Jeg er fortsatt usikker på hvor jeg har latterliggjort deg?

Skjult ID med pseudonym Cassie fr. 15 jan. 2016 23:13

Tusen takk Villrosa - skåler til både deg og Streken jeg :-D

Skjult ID med pseudonym Lisa fr. 15 jan. 2016 23:19

Om en partner vil finne seg i å spille annenfiolin...
Jeg tenker at det bør være en viss balanse i det man gir og det man får tilbake. Så om man spiller annenfiolin i hverandres liv, så skulle jeg tro begge var fornøyde.

(mann 48 år fra Oslo) fr. 15 jan. 2016 23:45 Privat melding

Jeg er egentlig fornøyd med å spille andre reservevuvuzelanotabladsvender for konsertmester. Jeg er ikke så kravstor, serru.

Skjult ID med pseudonym Lisa fr. 15 jan. 2016 23:51

Så lenge man spiller i harmoni med hverandre, så skulle vel alle stemmer gå greit. ;-)

(kvinne 46 år fra Oslo) fr. 15 jan. 2016 23:57 Privat melding

https://www.youtube.com/watch?v=8gUDsPj33vE

(kvinne 46 år fra Oslo) lø. 16 jan. 2016 00:03 Privat melding

ahaha...ikke den riktig vuvuzela....

(kvinne 46 år fra Oslo) lø. 16 jan. 2016 00:42 Privat melding

solo per te :-)
https://www.youtube.com/watch?v=9Ir1YaH8psE

(kvinne 48 år fra Oslo) lø. 16 jan. 2016 16:46 Privat melding

@Chris
Kunne ikke sagt det bedre selv, for meg handler heller ikke kjærlighet om å føle at en ofrer noe, men ja, som du skriver "men at man mer enn gjerne vil få det til å fungere uten at det oppleves som at man ofrer noe som helst" Har også selv levd i et forhold med forsvarsmekanismene fult oppe og det funka veldig dårlig, så nå skal de forbli nede for den rette :)

@villrosa
100 % enig med deg også, jeg kan også gå gjennom ild og vann for den rette :)

Kall meg gjerne patetisk, urealistisk osv. men jeg forblir heller singel resten av livet enn at "tingene" ovenfor ikke er på plass fra begges sider! Har ikke selv barn (selvvalgt), men hadde jeg møtt på en mann som hadde sagt følgende til meg; "jeg skulle egentlig hatt barna i helgen, men velger heller å være med deg" Så hadde jeg kuttet han ut tvert, for det sier mye om akkurat han... Men må samtidig si jeg lei av praten om hvem som skal komme først i rekken barn, venner, familien osv. Hva en skal ofre osv. Hvorfor sette opp en prioriteringsrekke? Får "ofte" høre av folk " du vet du alltid kommer til å komme i siste rekke, for ev. hans barn". Men igjen hvorfor sette opp en prioriteringsrekke, hvorfor føle en ofrer noe, at en kommer i siste rekke? Den som trenger en mest der og da "får en". Eksempelvis; Barna når det hører hjemme, det samme med venner osv. For meg høres det veldig merkelig ut når folk skriver at venner kommer før partner, vil det si at en "ofrer" partneren sin for å henge med vennene sine på lik linje som en gjorde når en var singel? Satt litt på spissen kanskje... Jeg hadde heller ikke følt at jeg ofret meg for hans barn, det er de som trenger han mest akkurat der og da! Og jeg hadde ønsket å tatt del i det, samt for igjen sette det på spissen, hadde det vært et brennende hus hadde jeg valgt å redde de som ikke hadde klart det så godt på egen hånd først ergo hans barn før ham...

Dette ble muligens en del gjentagelser, men regner med at folket skjønner hva jeg mener her :)

Skjult ID med pseudonym Cassie lø. 16 jan. 2016 17:04

@Kristin112 Er mange aspekter i dette og er enig i det du sier om barn. Det ansvaret har man uansett og ikke snakk om første og siste rekke der, men jeg har erfart at jeg kan ha bad feelings hvis jeg treffer en mann og plutselig skal prioritere han fremfor venner - som har stått der last og brast i flere år og som regner meg som en viktig del av deres sosiale nettverk.. Denne problemstillingen er kanskje mindre gjeldende når man har mer tid og barn har flyttet hjemmefra. Har også erfart denne problemstillingen med et par kjærester som har godt sosialt nettverk og som har vært litt utfordret av det samme... og motsatt med noen som gir "all inn" for tidlig...Men vi mennesker er nok ulike av natur og har ulike forventninger... Så da er det vel bare å få oppklart det i oppstarten :-D

(kvinne 45 år fra Østfold) lø. 16 jan. 2016 18:55 Privat melding

jeg er nok motsatt av flere her ser jeg,jeg går ikke i igjennom ild og vann for den rette ;) hvis jeg finner den rette så skal jeg slippe å gjøre det ;) jeg er den personen som ikke orker å ha han oppå meg 24timer i døgnet,jeg er veldig for at vi har et liv sammens men også hver vårt ;) til å begynne med vil jeg nok bruke den fritiden jeg har til å møte kjæresten min,for å bli kjent osv,jeg vil tilbringe mye tid med han alene før hele tatt unger blir dratt inn i forholdet;)

når den tid evt kommer så vil jeg dra han inn i min vennekrets,noe jeg håper han også gjør med meg,men etter hvert når tryggheten er der og tilliten er tilstede vil jeg ha den tryggheten om at vi kan gjøre ting hver for oss ;) hvis jeg ikke kan få dette av en mann så går jeg ikke igjennom ild og vann for kjærligheten eller en mann ;) alt handler om kommunikasjon og teamwork og frihet unner ansvar ;)

(kvinne 48 år fra Oslo) lø. 16 jan. 2016 21:06 Privat melding

@Cassie
Nå har jeg heldigvis ikke vært i den problemstillingen som du snakker om og hadde jeg kommet opp i den så hadde jeg verken valgt bort vennene mine for ham, eller ham for de. Den av de som hadde stilt meg det valget hadde jeg valgt bort. Men det er litt der den greia kommer inn med det å ikke måtte ofre noen eller noe. Så hvis jeg hadde sett "den" i en ny partner så hadde ikke han vært noe for meg og ergo ikke den rette... Jeg skal fortsatt ha mine venninne greier og han sine greier :)

@thelady
Tror ikke vi egentlig tenker så forskjellig. Å gå gjennom ild og vann for den rette vil ikke si for meg, at en skal være sammen 24/7. Så det du skiver om er for meg selvfølgeligheter, selvfølgelig skal en ha trygghet til å gjøre ting hver for seg, noe jeg for øvrig bare syntes er sundt! :)

Det jeg legger i å gå gjennom ild og vann for den rette er det å være der for partneren sin i tykt og tynn, klisje aktig sagt, være der i gode og mindre gode dager, kjempe for det gode en har og ikke la små bagateller ødelegge osv. osv. MEN da måtte han virkelig være den rette. Litt greia "hvem ville du ha tatt med deg i krigen". Jeg tenker og føler akkurat det samme ovenfor min familie og venner. Og bare så det også er sagt "å gå gjennom ild og vann for den rette" slik jeg tenker, vil ikke si at jeg hadde kjempet for å "få" en mann, prøvd å "kapre" mannen fra en annen dame osv. Det hadde jeg ikke behøvd og ikke giddet/ønsket. Jeg hadde heller ikke som nevnt ofret meg selv, hunden, mine venner/familie, hobbyer osv. for ham, for er han den rette aksepterer han også alle sider ved meg visaversa :)