Alle innlegg Sukkerforum

Ferdig med tidligere forhold?

Vis siste innlegg
(kvinne 53 år fra Østfold) fr. 14 nov. 2008 22:14 Privat melding

I mange av profilene leser jeg ønsket om en partner som er ferdig med tidligere forhold. Mitt spørsmål er da. Blir man noen gang det?

Vi gjør oss noen erfaringer etter et brudd, og de setter spor på godt og vondt. dessuten, har du barn med tidligere partner så blir man vel aldri helt ferdig....eller? Ikke jeg ihvertfall, må stadig ta noen diskusjoner (oftest snille diskusjoner) med min tidligere partner.

Så er det ikke mer riktig å ønske seg en partner som er klar for å gå videre med en ny kjæreste, at man er klar for et forhold? Jeg føler meg så absolutt klar for et forhold......bare litt tankespinn

(mann 53 år fra Akershus) fr. 14 nov. 2008 22:41 Privat melding

Veldig godt innpill.
Skjønner hva du sier her ja. Har selv 2 barn og har et veldig godt VENNSKAPELIG forhold med min eks. Er det galt? Jeg synes det er viktig at et par som ha barn kommer godt overens. Vi er venner, men det er aldri i noens tanker at vi kan finne sammen, det er definitivt over. Jeg ønsker jo og finne en jente/dame og dele min tid samnmen med.

Skjult ID med pseudonym Ditte_ fr. 14 nov. 2008 22:51

Nei, jeg ser ikke noe galt i det, det er berikende for barna

Skjult ID med pseudonym Ludo64 fr. 14 nov. 2008 22:53

Endelig, flere enn meg som har skjønt det..... ;)

Skjult ID med pseudonym Kompisen fr. 14 nov. 2008 23:22

Vi er mange som har det sånn..

GODT å se flere som ikke er opptatt av å svartmale hverandre og skape et hverdagslig helvete. Jeg og mitt barns mor gikk fra hverandre på forsommeren i fjor, og etter litt tilvenning har vi de siste 8-9 måneder funnet tilbake til det gode gamle vennskapet vi hadde i begynnelsen. Og mye av vennskapet i dette ligger _nettopp_ i at vi begge vet at vi ikke er ment for hverandre, men at vi sammen skapte det vakreste i verden.

I den forstand å "komme over" henne, så er hun et menneske jeg er glad i og vil det beste i verden, samtidig som hun ikke er det jeg ser etter i etter en livspartner.

Men slike vennskap tror jeg skremmer mange. Og det får det bare gjøre da det i mine øyne sier alt jeg trenger å vite..

Skjult ID med pseudonym rufse fr. 14 nov. 2008 23:39

Her forvirrer begrepet... å være "ferdig med tidligere forhold" betyr ikke at man er "ferdig" med ekser i den forstand at man er uvenner/ikke har kontakt - men at man er ferdig med FORHOLDET (altså kjæresteforholdet....) - Jeg har verdens beste "forhold" til min eks. og har kontakt med ham nesten hver dag fordi vi har to barn sammen , men jeg er ferdig med det følelsemessige. Jeg har selv skrevet i profilen min at han jeg leter etter må være ferdig med tidligere forhold fordi jeg ikke gidder å innlede noe med en som egentlig bare ønsker gamlekjæresten tilbake....

Skjult ID med pseudonym hilrun fr. 14 nov. 2008 23:41

Så godt å se at det er mange som har et fint forhold til eksen!
Det er jo så godt å beholde et vennskap med en man har delt såpass mye med- som det å få barn sammen....
Selvom det kan være litt kinkig i overgangsperioden... ;-)
Jeg setter pris på vennskapet med eksen, og det fine samarbeidet vi kan ha med ungene. Det betyr ikke at vi ikke unner hverandre nye kjærester, og at vi går videre i livene våre, sammen med ungene- og hver for oss...
Fortsett fremover, sammen- og hver for seg!

Skjult ID med pseudonym Surrrr fr. 14 nov. 2008 23:44

Herlig tema. :-)

Jeg er også i den situasjon at jeg bryr meg om mine barns pappaer. Begge er herlige menn som jeg selvsagt gjør det beste for å forstå og samarbeide med. Jeg er av den oppfatning at alle har noen bra sider i seg. En gang fallt vi for vedkommende. Selv om fallet er over i dag, det kanskje aldri var ment-to-be så har man et ansvar ovenfor seg selv og barna sine.

Om DET er et problem for en fremtidig mann så går jeg fort. Faktisk så er det noe jeg alltid sjekker ut. Jeg spør den jeg dater eller blir kjent med om han kan fortelle om hva som skjedde i sitt tidligere forhold siden det ble slutt. Får jeg noen stygge beskrivelser om en gal eks så vet jeg hvordan han vil omtale meg når det blir slutt også.

Ganske tidlig kan man avdekke ganske mye, bare spør riktig ;)

Skjult ID med pseudonym yeehaw lø. 15 nov. 2008 01:25

Det er sjenerende når tidligere forhold stadig blir tema i nye forhold. Og da tenker jeg ikke på f.eks. barn fra tidligere forhold.

Man må kunne forvente at en partner ikke deler hele fortiden med seg.

Skjult ID med pseudonym Ditte_ lø. 15 nov. 2008 20:50

Takker for alle innspillene.

@rufse, jeg også har brukt det begrepet før, jeg bare filosoferte litt rundt bruken av det, hva det egentlig betyr.

Skjult ID med pseudonym Kompisen lø. 15 nov. 2008 21:11

Rufse: ferdig med eksen/forholdet er en nokså vag tilstand.. Det finnes flere enn du tror som med den term mener ferdig med all kontakt ovenfor tidligere partnere..

Yeehaw: Tidligere forhold blir før eller senere et tema i en seriøs søken. Det er bare spørsmål om det kommer etter at nødvendig tillit er skapt og det følelsesmessige bånd til hverandre sterkt nok.

Jeg har ingen problemer med å være åpen og ærlig på mine år "før" en ny partner. Om hun er like åpen, spiller for meg ingen rolle om jeg stoler på henne.

Skjult ID med pseudonym Zhair lø. 15 nov. 2008 22:18

TS jeg er litt med på die tanker.

Når er man egentlig ferdig med et forhold/ menneske? Jeg har i hvert fall noen jeg bærer med meg videre i hjertet. Men forholdene er slutt og jeg er klar for noe nytt.

Jeg opplever at mange egentlig savner og vil ha tilbake frøken x og da er det bare å ta halen mellom bena fort som fy.

Skjult ID med pseudonym Ditte_ lø. 15 nov. 2008 22:20

Den skriver jeg under på Zhair :-)

Skjult ID med pseudonym Zhair lø. 15 nov. 2008 22:27

Ja, jeg følte at vi var på nett føken ditte ;=)