Alle innlegg Sukkerforum

Om å senke kravene

Vis siste innlegg
(kvinne 56 år fra Akershus) to. 21 jan. 2016 10:32 Privat melding

Nylig så jeg en som skrev at han hadde senket kravene sine betydelig i det siste. Jeg vet ikke hva han la i det, men jeg tenkte at om jeg ikke finner den absolutte 'perfekte mann' så tenker jeg ikke på det som å senke kravene. Den 'perfekte' mann finnes ikke, og hvis han eksisterte hadde han sikkert ikke valgt meg, for jeg er heller ikke den 'perfekte kvinnen' (bestevenninnen min mener riktignok at jeg er det, men hun er inhabil :-)

Jeg deler opp ønsker i 'Must have' og 'Nice to have'.

Must have:
- Sans for humor
- Oppegående
- Nydelig smil
- Ferdig med tidligere forhold
- Ikke-røyker
- Ønsker ikke flere barn
- Ærlig
- Trofast
- Oppmerksom
- Orden på økonomien sin
- Overkommelig avstand
- Utseendet må appellere til meg
- Ikke-kontrollerende, ikke sjalu
- Snakke engelsk og like å være sammen med utlendinger
- Må like å reise

Så har vi en hel rekke 'Nice to have' som går på utseende og fysikk, ting han liker å gjøre og ikke å gjøre, handyman, utdannelsesnivå, felles interesser. For at det skal bli noe følelse av fellesskap og av å 'treffe meg' må en del av de tingene være der, men de kan variere fra mann til mann, og gjør at totalt ulike menn kan appellere til meg, uten at jeg fikk noen følelse av at jeg 'senket kravene' da jeg sa ja til å gå på date med noen av dem.

Og utseendet - han må være pen i mine øyne - det betyr ikke at han må være vakker i andres øyne. Høyde, bredde, hårfarge o.l. betyr ingenting så lenge smilet hans gjør meg myk i knærne :-)

- En var en fotograf som skulle flytte til Italia - og tilbød seg å lære meg å fotografere hvis jeg lærte ham italiensk (jeg sa fra at jeg var rusten :-)
- En hadde jeg en aldeles fantastisk kommunikasjon med, og han så meg og ga meg komplimenter som ingen annen mann jeg har truffet
- En hadde samme utdannelsesnivå som meg, bodde like i nærheten, og vi var begge like glade i å reise, og hadde et smil som sendte meg rett i bakken etter 90 sekunder

Hva tenker dere andre med dette området - tenker dere at dere senker kravene hvis den det gjelder ikke matcher kravene på idealmannen/kvinnen 2016, eller tenker dere som meg, at hver mann er som en forundringspakke, og at dere vil finne ulike trekk i en kombinasjon av must-have og nice-to-have hos hver enkelt som til sammen kan gjøre ham til drømmemannen?

(kvinne 45 år fra Oslo) to. 21 jan. 2016 10:50 Privat melding

Har han egne tenner og puls er mye gjort.

Jeg har skjønt at jeg ikke kan ha en slags liste, for den ville blitt justert for hvert menneske jeg treffer.
Utseendet? Tja, har møtt lave, høye, mørke, rødhårete, hårløse menn som alle har hatt x- faktoren. (Alle har forresten hatt egne tenner og puls, derfor er de kriteriene faste på lista)
Ting som humor, ærlighet, engasjement, åpenhet, intelligens, kunnskap.. slike ting vil alltid være der, ellers ville jeg neppe hatt noe felles med vedkommende. Så de trenger ikke være på noen liste.

En ikke- liste er forsåvidt lettere.
Jeg kunne neppe funnet noe felles med en sneversynt, rasistisk, fordomsfull, bitter, negativ, innesluttet, sjenert og tannløs mann.
Men en slik mann ville ikke likt meg heller. Selv om jeg har ok tenner.

(mann 51 år fra Østfold) to. 21 jan. 2016 11:14 Privat melding

Må klare å løfte henne (og jeg er sterk), trives i selskap med og mulighet til å møtes minimum en gang i uka. Done.

Skjult ID med pseudonym BruceW to. 21 jan. 2016 11:15

Ok, da.. må være rimelig grei å se på. Svisj...

(kvinne 45 år fra Oslo) to. 21 jan. 2016 11:18 Privat melding

Du kan jo dempe lyset, og dermed stryke det siste punktet?

Løfting er forresten fint, men det er en annen debatt :D

(mann 35 år fra Oslo) to. 21 jan. 2016 11:44 Privat melding

Er det mulig å senke kravene? Enten har man et krav, eller så har man ikke et krav. Alternativet er vel å fjerne kravene.

(kvinne 56 år fra Akershus) to. 21 jan. 2016 11:49 Privat melding

@Bruce.w. Nå er nok vi neppe noe dream team uansett, men bare sånn av nysgjerrighet, hvor mye klarer du å løfte :-)

Skjult ID med pseudonym BruceW to. 21 jan. 2016 11:55

Sol:

Kommer an på hvordan det skal løftes antagelig. Rekorden er vel tre.

Som Donald Sutherland sa i Kellys Helter: Don't hit me with those negative waves so early in the morning, baby :-)

https://www.youtube.com/watch?v=ncbEucjsNFU

(kvinne 56 år fra Akershus) to. 21 jan. 2016 12:02 Privat melding

@ BruceW Tre hva da? Damer, tonn?

Which negative waves are you talking about? :-)

(mann 51 år fra Østfold) to. 21 jan. 2016 13:08 Privat melding

Påstå at vi ikke er dream team før man møtes og kan lukte på feromonene til hverandre. Hmph!

Tre stykker vel... :)

(kvinne 56 år fra Akershus) to. 21 jan. 2016 14:03 Privat melding

Bruce.w. Samtidig?

Kjære, hvis du hadde lest like nøye det jeg har skrevet, som jeg har lest det du har skrevet, hadde du ikke trengt å sniffe meg...

Skjult ID med pseudonym BruceW to. 21 jan. 2016 14:43

Så viktig denne bæringen var da ;-) Joda, jeg har bært (båret??) tre damer på en gang. Flere meter faktisk.

(kvinne 52 år fra Oppland) to. 21 jan. 2016 14:48 Privat melding

Med fare for å kaste inn en ny brannfakkel , Hva skal vi med alle disse kravene , for meg personlig er det ting som de fleste oppegående menn har som du nevner , det handler vel i bunn og grunn om hvem vi faller for blir forelsket i som gjelder til slutt , eller er jeg bare håpløst romantisk av meg som tror det :-)

(kvinne 56 år fra Akershus) to. 21 jan. 2016 14:48 Privat melding

Imponerende :-)

(kvinne 52 år fra Oslo) to. 21 jan. 2016 15:13 Privat melding

Senke kravene, kresen, eller hva man tenker.
I et nettsamfunn hvor man har muligheten til å velge bort mange - ja så gjør man det.
Hvor smart det er? Vel, det kommer jo an på situasjonen vi er i.

For meg er regnestykket "enkelt" Har han et utseende som jeg "tenner" på. Trives vi i hverandres selskap og ønsker å være mer sammen, selv når vi ikke kan? Ja da kan jeg revurdere noen praktiske ting.
Men som regel har jeg jo sørget for at de praktiske tingene er på plass før det blir en kommunikasjon, rett og slett for at jeg kan.
For når alt kommer til alt, ønsker jeg en mann å dele fremtiden med. Og da er det viktig at vi har noenlunde samme verdier. At avstand er overkommelig. At jobb og økonomi er på plass.
Er det for mange interresser som ikke klaffer, vil det sjeldent fungere.

Så jeg støtter SolCristin, la oss velge den som er best for oss, og satse på at vi er den beste for den ene :)

(kvinne 56 år fra Akershus) to. 21 jan. 2016 15:27 Privat melding

@Afrodites: Poenget mitt var at det er enkelte 'grunnverdier' som må ligge i bunnen. og som jeg neppe ville kunne gå utenom, men etter det så kan de fleste av oss falle for ulike typer med ulike interesser. Resten er nettopp ikke 'krav' men ønskeliste, som du vet at bare noen at punktene ville treffe.

Jeg har opplevd at en likevel ikke ville møte meg fordi jeg ikke kan gå på ski. En annen nevnte etter en date at han var bekymret for den samme manglende skigåingen, og at jeg ikke var aktiv syklist (sykler mest til butikken og sånn...) . Det betød ikke at han ikke ville vi skulle fortsette å date, men det bekymret ham dypt. Jeg har få slike absolutte krav utover listen over. Jeg elsker å svømme, men kan ikke tenke meg å droppe en fyr hvis han ikke kunne svømme- Jeg hadde syntes det hadde vært et kjempepluss om han snakket spansk - men det er ikke noe krav. Bare utrolig kult om han gjorde det (har datet to som snakket spansk så langt - men det var andre ting som ikke matchet).

Og ja. Det handler selvsagt om hvem vi blir forelsket i, og det er jo gjerne fordi det er noe felles at vi faller for ham :-)

(kvinne 45 år fra Østfold) to. 21 jan. 2016 15:34 Privat melding

off ordet *man kan velge bort mange* klinger dårlig i mine ører ...;)

sitter på toget hjem fra jobb,å overhørte en tlf samtale,pga vedkommende satt ved siden av meg, de skulle feire hennes foreldres gullbryllup og jeg tenkte så vakkert ;) men tviler sterkt på at det ekteskapet ikke har hatt sine runder,men de har jobbet sammens som teamwork å fått det til å fungere ;) så sitter man her altså på sukker å blar og leser i profiler å tenker **nei dette menneske har ikke det jeg krever** hehe det hele blir egentlig helt absurd ;) hva med å bare møte en person du har en god dialog med å se hva som skjer,å ikke ha en lang smørbrødliste om krav?? for hvem vet,plutselig kan man forelske seg i en som ryker på mange av kravene men får deg til å føle deg elsket;) jeg tenker ihvertfall slik jeg er åpen av meg,gir folk en sjanse uansett,så for man ta det som det kommer ;) jeg selv har vel egentlig bare et KRAV å det er at han ikke vil ha flere unger ;) og har et ØNSKE å det er at han helst er høyere en meg, ellers er jeg åpen å setter ingen standar før jeg har møtt vedkommende ;) viktigste for meg er hvordan personen oppfører seg ,og heldigvis er de fleste menn oppegående menn ;)

Skjult ID med pseudonym BruceW to. 21 jan. 2016 15:51

sniff sniff

Skjult ID med pseudonym BruceW to. 21 jan. 2016 16:10

Ja, må jo sjekke om det er matchende feromoner ute og går når dere skriver så mye fint i utgangspunktet.

(mann 47 år fra Møre og Romsdal) to. 21 jan. 2016 16:22 Privat melding

Man kan være så pragmatisk man bare vil, og ønskelisten kan gå herfra til Nordpolen, men uten matchende feromoner som Bruce nevner, så vil det bli null sommerfugler i magen og lite svimmelhet i hodet.

(kvinne 56 år fra Akershus) to. 21 jan. 2016 16:33 Privat melding

@thelady; Hvis du titter på listen som jeg har satt som 'krav' så tipper jeg at forelskelsen ville fått dårlige kår hvis ikke noe av dette var oppfylt, og du forelsket deg i en mann uten sans for humor, som var treg i oppfattelsen, fortsatt lå med sin ex, var syklig sjalu og kontrollerende, løy for deg, bedro deg, skyldte penger på Luksusfelle-nivå, og bare ringte deg for booty-calls og når han trengte mere penger...

Og nå ville du sikker svare at du ikke ville forelske deg i en slik mann, og mitt svar til det er: Nettopp.

Noen ting må ligge i bunnen, og så etterpå kan man forelske seg i folk med sort hår, grått hår, uten hår, og med og uten kosemage :-)

(kvinne 46 år fra Akershus) to. 21 jan. 2016 17:01 Privat melding

I grunnen veldig enig med mye her.
Jeg har også kun ett absolutt krav....ikke flere barn! Har fått de jeg skal ha.
Å så har jeg greie....han må være "kyssbar"......
Hvis jeg ser på et bilde å tenker: Han kan jeg ikke kysse.....da blar jeg videre.....

(kvinne 45 år fra Østfold) to. 21 jan. 2016 17:15 Privat melding

@sol ser poenget ditt :) men la oss si du treffer en mann som har alt du krever hos en mann men mangler en ting , la oss si å reise :) men du blir kjempe betatt og får de berømte sommerfuglene i magen :) vil du da stryke han som en potensiell partner Pga han stryker på det kravet ? :) eller vil du kunne satse allikevel ? :)

(kvinne 56 år fra Akershus) to. 21 jan. 2016 17:28 Privat melding

Hmm. Den ble veldig vanskelig, for akkurat å reise er nesten livet for meg. Hvis han godtok at jeg reiste på egenhånd og klarte å trives sammen med mine utenlandske venner når de kom hit, ville det gått fint, men hvis han krevde at jeg skulle sitte hjemme i Norge sammen med ham så hadde det ikke hjulpet om det var George Clooney personlig og hele sommerfuglfarmen var tilstede.

Jeg har reist rundt alene siden jeg var 11, bodd fire år alene i utlandet, mine neste drømmemål er Usbekistan, Kazakhstan og Georgia, og jeg fyser på Kirgisistan. Jeg ville gått oppetter veggen med en mann som syntes drømmen var en tur til Nesodden. Uten at jeg har noe i mot Nesodden :-)

(kvinne 46 år fra Oslo) to. 21 jan. 2016 17:32 Privat melding

Jeg tenker og tenker på hva mine "must have " er og jeg kommer egentlig bare på en: når jeg er forelsket det jeg ønsker er at han viser meg hvor mye jeg er verdt for han . Det må ikke vare store ting å skryte om, jeg er sjenert og går sikkert ikke rundt å snakke om det , det er bare jeg som må føle det...det holder lenge :-)

(mann 47 år fra Møre og Romsdal) to. 21 jan. 2016 17:35 Privat melding

Ikke vær beskjeden nå @Tatiana.
Du skal få et ønske til 😆

Skjult ID med pseudonym Floppes to. 21 jan. 2016 17:37

Det var litt av noen krav. Lykke til med det.

(kvinne 45 år fra Østfold) to. 21 jan. 2016 17:38 Privat melding

oki @sol ser den ,jeg også tenkte slik at hvis han godtok at du reiste og du godtok at han ikke likte å reise,så kunne dere allikevel kunne fått et bra forhold ;) jeg mener bare at vi alle kan ha krav om det ene eller det andre,men jeg tror personlig (har ikke fasit svaret) at hvis 2 parter blir forelsket og elsker hverandre så kan man se bort ifra noen av kravene ;) jeg tror kjærligheten er sterkere enn kravene ;) jeg tenker også at har man kjemi,kommunikasjon og tilliten i et forhold og kanskje det viktigste teamwork så vil våres krav bli redusert automatisk tenker jeg ;) legg merke til jeg skriver Våres pga snakkes sjenerelt;)

(kvinne 46 år fra Oslo) to. 21 jan. 2016 17:39 Privat melding

Det jeg glemte å si er at dette er naturligvis det jeg gjør , en ting kan han være sikker på : han vil forstå hvor verdt en er for meg...

Skjult ID med pseudonym Sunny to. 21 jan. 2016 17:41

Når en møter noen IRL er ting annerledes enn om en blar i Sukkerkatalogen. Jeg vil likevel søke en kjærest som også kan være min bestevenn og er like aktiv som det jeg er innen friluftsliv. Viss han er innemenneske og ikke ser poenget i å bli med ut på ski nå når månen nesten er full - ja da er vi på to ulike planeter. Jeg er også glad i å reise og oppleve nye kulturer så det ville være utfordrende om en kjærest ikke ville lengre enn til hytta.

(kvinne 52 år fra Oslo) to. 21 jan. 2016 17:47 Privat melding

@ the Lady.
Vedr det siste spørsmålet ditt til Sol.
Det er akkurat det jeg mener.
Møter man en fyr (eller dame) og det er en sterk tiltrekning og man trives godt i hverandres selskap, så ville i hvert fall jeg satset på å følge opp det.
Men når jeg snakker om utvelgelse, skjønner jeg at det ikke klinger bra, men det er jo akkurat det som skjer i nettdating.
Og noen har flere kriterier enn andre :)

Når alt dette er sagt, har jeg ikke mistet håpet og troen på at det finnes en kar som er alt for meg. Kanskje vi begge må justere på noen ting, men noe annet vil være unormalt :)

(kvinne 45 år fra Østfold) to. 21 jan. 2016 17:54 Privat melding

@pånigjen der er jeg enig jeg tenker man møtes på den gyldne middelvei ;) man må gi og ta i et forhold ;) å klarer man det er kjærligheten sterk nok ;) man må se muligheter ikke bare begrensninger ;) derfor nevnte jeg team work ;) er jo fryktelig syns at 2 personer som kunne fått et godt liv sammens ikke tør satse pga man ryker på noe som man i utgangspunktet kunne ha justert på,akkurat slik som du skriver ;) du vet blir som skjønnheten og udyret,ingen kan fatte og begripe hva skjønnheten ser i udyret,men skjønnheten ser noe som er så utrolig vakkert som ingen andre ser, det er ekte kjærlighet mellom de ;) uavhengig av krav osv ;)

Skjult ID med pseudonym Z to. 21 jan. 2016 18:19

Smartness - Tiltrekning - Snill - Initiativrik

Det er egentlig det jeg tenker, og nøyer meg nok ikke med mindre :-)

(mann 46 år fra Akershus) to. 21 jan. 2016 18:21 Privat melding

Hmm, jeg har også lyst til å skrive at jeg har båret 3 damer flere meter, men det var kun fordi de kastet seg over meg mens jeg prøvde å komme meg unna...

Skjult ID med pseudonym Wille to. 21 jan. 2016 20:36

Ja til løfting! Da min ex brått og uventet løftet meg opp jeg fikk se inn i et fuglerede med små unger i, da smeltet jeg og hjertet mitt åpnet seg. Akkurat da han løftet meg.

Skjult ID med pseudonym Creeper to. 21 jan. 2016 20:50

Jeg har bare ett eneste krav:

Han må være den jeg forelsker meg i! Så enkelt, så komplisert.

Og så må han like sex og intimitet

(mann 53 år fra Oppland) to. 21 jan. 2016 21:03 Privat melding

Senke kravene..hmm..betyr det at man må ofre noe ?..det er fali det..)

Jeg tror dette helt fint lever sitt eget gode liv når det er "meant to be"..

(kvinne 46 år fra Oslo) to. 21 jan. 2016 22:46 Privat melding

kjemisk ubalanse i hjerner gjør at man blir ofte bedre personer enn det man er når man er alene...

(kvinne 48 år fra Oslo) to. 21 jan. 2016 22:54 Privat melding

Hvorfor "senke kravene" jeg vil ikke være sammen med noen som har "senket" sine krav...

@Kiara
Skriver under på den👍????

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt to. 21 jan. 2016 23:51

@Kristin112

Hvorfor senke kravene? Jo fordi det finnes de som har urealistiske krav.
Både generelt og ut i fra dem selv og hva de har å tilby.

Å senke kravene vil i den sammenheng være og være litt mer realistisk i sine krav.

Det er på ingen måte det samme som å ta alt som kommer ens vei.

Er det egentlig noe bedre å være sammen med noen som ikke har noen krav da? Eller er det like ille?

(kvinne 48 år fra Oslo) fr. 22 jan. 2016 00:21 Privat melding

@pow
Så hva er urealistiske krav? Heldigvis er smaken som baken, forskjellig! Mine krav er mine krav og jeg går ikke etter en mann som jeg syntes er halvveis bra. Han skal være den jeg syntes er aller, aller best på ja, alle områder. Noe som ikke vil si at han ikke skal ha noen sjarmerende teite greier ved seg. Men som Kira skrev og som jeg underskrev. Han skal være et menneske som jeg kan være 100% trygg på og ja, det skal krible!

Og når jeg skriver "...jeg vil ikke være sammen med noen som har senket sine krav" Så betyr jo det akkurat det. Så jeg skjønner ikke helt hvorfor du skriver "er det bedre å være sammen med noen som ikke har krav" Han jeg ev. ender opp med skal og bør også ha krav, hvis ikke er han ikke noe for meg. Det sier noe om ham!

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt fr. 22 jan. 2016 02:20

@Kristin112

Du vil jo aldri kunne vite om noen har "senket kravene" sine.
Om en har det eller ikke er jo egentlig ganske irrelevant om vedkommende syns du er en fantastisk person og liker deg godt.

Det du snakker om er jo ikke nødvendigvis det å "senke kravene", men snarere å ta til takke med noe.
Og det er jo ikke nødvendigvis det samme.

La meg ta et eksempel.
Si jeg vil at dama skal se akkurat ut som Kim Kardashian, men ha interesser som er like mine.
Det er ganske urealistiske krav syns du ikke?
Så hva da om jeg "senker kravene" til noe mer realistisk. F.eks ei dame jeg syns ser bra ut og har en og annen felles interesse med meg?
Mener du virkelig at jeg da tar til takke med noen som er halvveis bra fordi jeg har "senket kravene"?

Skjult ID med pseudonym Tinka fr. 22 jan. 2016 02:28

Jeg må bare gjenta; kresenhet er en dyd. Jeg kommer aldri til å fravike dette. Det handler om totalpakka.

Jeg vil rett og slett ha en (for meg) veldig bra mann – på veldig mange måter, og en som jeg kjenner sterk tiltrekning til. Simple as that. Trade-offs er greit, om attraksjonen finnes.

(Og det har jeg faktisk nå:-)

(kvinne 46 år fra Oslo) fr. 22 jan. 2016 02:33 Privat melding

@Tinka .Heldig jenta ....<3

Skjult ID med pseudonym Tinka fr. 22 jan. 2016 02:36

@Tatiana
Jaaaaaa!
;-)

(kvinne 46 år fra Oslo) fr. 22 jan. 2016 02:52 Privat melding

Du har vunnet jackpot !!

(kvinne 45 år fra Østfold) fr. 22 jan. 2016 07:31 Privat melding

Gratulerer så mye @tinka :-)

(kvinne 48 år fra Oslo) fr. 22 jan. 2016 12:40 Privat melding

@pow
Nei, du vil aldri få vite om noen har senket kravene iht en selv, men tror det hadde vært ganske så merkbart iht interessen personen viser og behandler en.

Tja, vet ikke om jeg akkurat syntes eksemplet ditt var så godt, for jeg mener nå hvis en finner en person en syntes er atraktiv, trives med osv så har en ikke senket kravene sine. Så da å komme med eks. som se ut som Brad Pit, og som... blir for meg litt dumt...