Alle innlegg Sukkerforum

Behov for å bli sett

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 24 jan. 2016 16:17

Har single større behov for å bli sett i sosiale medier? Jeg skifter jevnlig profilbilder på facebook, deler det jeg gjør og ikke gjør. Laster opp mange bilder. Mest av natur og ting jeg synes er fint, men i det siste lastet jeg opp en del bilder av meg og barna mine fordi vi har vært på en tur.

Når jeg skifter bilder eller laster opp bilder, får jeg stort sett mange komplimenter og likes. Jeg velger selvfølgelig ut bilder jeg synes er fine. Helt ærlig blir jeg glad for komplimenter.

Nå fikk jeg akkurat en overhaling av en bekjent, fordi han mener jeg mister glansen ved VISE meg frem. Han mener jeg ville vært vakrere om jeg viste det på bakrommet. ( noe jeg antar er privat) Jeg kjenner jeg er en smule provosert, og også litt i forsvar for at single trenger å vise seg frem litt. Det er jo ingen som ser oss, når vi er hjemme eller alene. For meg har det faktisk betydd mye at jeg har hatt sosiale medier. Flere som opplever forskjell på single og "etablerte" der?

(kvinne 51 år fra Oppland) sø. 24 jan. 2016 16:25 Privat melding

Bedre med nyere bilder osv så bare gjør det som kjennes riktig ut for deg du ,dritt i hva andre mener .Facebook har og sider for single .Lykke til i jakten på det big love :-)

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) sø. 24 jan. 2016 16:26 Privat melding

@kiara: tror det er en liten balanse her, og noen som har en feil oppfatning av hva som er fokus, søkelys eller selfiehælvete.

Noen ser heller ikke HVEM man deler til, de bare reagerer på det som kommer i strømmen. Jeg er stolt av vesla, og legger ikke ut bilder av henne, annet enn rimelig ufokusert, eller langt unna/med ryggen til, men det er MITT valg. Jeg velger heller å skrive og ta med bilder av en situasjon, noe hun har gitt meg, etc.

Jeg får mange i strømmen min med supre familiebilder og unger i lek, og herlige episoder, men vil da ikke kritisere slikt! Jeg tenker jo mitt om slike, og skjer det med meg, er jeg snar til å legge personen i restriktiv gruppe, så slipper jeg slikt tull.

Kjør på @Kiara. :)

Skjult ID med pseudonym lillemor sø. 24 jan. 2016 16:27

Kan ikke folk bare passe sine egne saker og la andre gjøre som de vil? Hvis din bekjent irriterer seg over hva du legger ut kan han jo bare slette deg som venn. De har tydeligvis lite annet å bry seg om i hverdagen hvis de må kommentere det på den måten. Mulig han er misunnelig på deg?

Skjult ID med pseudonym Creeper sø. 24 jan. 2016 16:39

Denne mannlige bekjenten, virker jo å være litt interessert i deg. Og så vil han helst ha deg for seg selv, eller i det minste at ingen andre menn skal få se og kommentere på hvor flott du er.
Hev deg over slike kommentarer. Hvis deg fram hvor mye og ofte du vil!

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 24 jan. 2016 16:46

Takk for støtte! Jeg deler mer det jeg gjør ved å fortelle, enn ved selfier. Jeg har vært i singelgrupper og der kan det jo være en smule hett, men der opplever jeg at det for det meste er akseptert at man viser seg frem. Med mindre det er 10 nye bilder og poster per dag. Jeg blir alltid mer overrasket når folk går inn på andre personers private vegg, og er spydige og ufine. Jeg må nok bli flinkere å legge folk i bekjentelisten... Denne helgen har jeg spammet litt med bilde og lenker på profilen min. På grunn av kombinasjonen jeg opplevde noe som virkelig var stas for meg på fredag, og har i tillegg vært syk resten av helgen. Det har medført noen oppgulp. De første slettet jeg bare, men den siste svarte jeg på.

@Lillemor
Jeg skjønner ikke hvorfor en halvgammel mann skal være misunnelig på meg. Kanskje er han i en hater kvinner og blondiner periode. Kanskje han akkurat er avvist av noen, og trengte å la det gå utover noen.

@creeper
Jeg må fortsette å skifte bilder nå.???? Det er en gammel kollega jeg ikke har sett på noen år, så det er definitivt ingen grunn til at han skal ha noe eierfølelse. Men; kanskje han er type sjalu. Kommentaren om at kvinner er vakrest og mest attraktive om de ikke må vise seg frem, men velger å våre vakre på bakrommet, ville fått meg til å grøsse om den var til andre også.

Skjult ID med pseudonym Creeper sø. 24 jan. 2016 16:48

Det der med å skrive ufine kommentarer på private vegger, er jo helt unødvendig. Har sett det noen ganger selv, og lurt på hvorfor i huleste de to er facebookvenner når de tydeligvis ikke kan ta dritten med seg og gjøre opp face to face

Skjult ID med pseudonym Creeper sø. 24 jan. 2016 16:56

Signerer Paper. Jeg kjente meg igjen i alle punktene på listen, med unntak av den rare mannen. Men om jeg får meg en, så skal han vises fram mest mulig - IRL ;)

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 24 jan. 2016 16:56

Jo, det er vel sant at også etablerte tenger å vise seg frem...

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 24 jan. 2016 16:57

Det er jo mange I et forhold som overhode ikle blir sett hjemme.

Skjult ID med pseudonym BruceW sø. 24 jan. 2016 17:04

Greit at single viser seg frem, men når folk tilsynelatende blir siamesiske tvillinger og opptrer med fellesprofiler og ALT er VI så går det en sikring hodet mitt. Det blir så søtt at jeg heller spiser en kilo marsipan og koser med fire kattunger som gjør morsomme ting med hundevalper samtidig.

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 24 jan. 2016 17:05

Ha ha... Ja, det er slitsomt, @Bruce.W.😄 Og når de elsker hverandre I Tusen kommentarer per dag. 😁

Skjult ID med pseudonym BruceW sø. 24 jan. 2016 17:08

Hver sin profil med småmobbing er derimot nydelig :-)

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 24 jan. 2016 17:18

He he... bare de ikke er alt for teit forelsket. Jeg blir bare grinete av det 😂

Skjult ID med pseudonym BruceW sø. 24 jan. 2016 17:26

Og så, når man møter fyren på pub så er han dritflau og vil ikke snakke om det ;-)

Skjult ID med pseudonym Orokjeks sø. 24 jan. 2016 18:54

Folk som elsker å eksponere seg selv på Internett, Facebook osv, er som regel også de som utsettes for mest "direkte plassert reklame", spam med virus som følge, svindel, innbrudd og ID tyveri... Kontra de som opprettholder en vis form for mystikk rundt seg selv :)

De sistnevnte er mye mer sexy enn de desperate selfie og skryte-se-hva-jeg-har-gjort menneskene som har poppet opp i hverdagen :)

Just my two cents...

Skjult ID med pseudonym Creeper sø. 24 jan. 2016 19:05

Om noen i et forhold plutselig begynner å eksponere seg selv i sosiale medier, så er det gjerne fare på ferde.

En fyr jeg kjente i fjor, endret totalt adferd på facebook over natten. Det var ekstremt påfallende. Fra å ha postet ett innlegg i måneden, og aldri byttet profilbilde, så begynte han å legge ut nye selfier ukentlig. Og masse andre fjollete innlegg. Det var så utrolig tydelig for hele verden at noe skjedde, men kona er ikke på face og fikk det ikke med seg. Ungene hans i 20-åra ble flau over sin egen far. Og innleggene var slike typiske "å se så forelsket jeg er"-innlegg. Stakkars kona...

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 24 jan. 2016 19:29

Uff det er trist, @creeper.😕

(kvinne 56 år fra Akershus) sø. 24 jan. 2016 23:01 Privat melding

@Kiara: Dette er jo tankegods fra 50-årene. Som barn leste jeg en bok fra den tiden 'for unge damer av god familie' og hvordan de skulle oppføre seg. Å ikke gå i for mange selskaper, slik at man ikke ble for mye sett, var et av rådene.

Jeg ville enten ignorert ham, lagt inn ekstra mange bilder du trodde ville irritert ham eller slettet ham. Eller alle tre etter tur :-)

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 24 jan. 2016 23:18

@solcristin
Jeg må ærlig innrømme at jeg bare er blitt mer indignert I løpet av dagen. Vanligvis sletter jeg ufine kommentarer, men denne har jeg bare latt stå for det var så voldsomt. Folk kan vel like gjerne få se det. Dette er en velutdannet mann, med god jobb og eller tillitvekkende fremtoning. Skummelt at janteloven og slike holdninger fortsatt lever. Meldingen var som følger:

Xxx, du som er så flott! - mister noe av glansen når du må VISE deg fram så fantastisk flott.. Vakker på bakrommet er sterkere, mer interressant og gir deg ennå flere plusspoeng! -i min målestokk. da...

Det er da nesten en oppfordring til å begynne med bruka. 😱

(mann 35 år fra Oslo) sø. 24 jan. 2016 23:43 Privat melding

Kiara: Vil du karakterisere det der som en overhaling? Syns da det var en kraftig overdrivelse. Jeg syns mer det var en sær kommentar. Et slags kompliment, "men for all del, kle på deg". Men om det er en du ikke har hatt kontakt med på lenge ser jeg ikke helt poenget heller.

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 24 jan. 2016 23:49

Ja... Jeg opplevde det som skikkelig drittpakke. Det var et portrett.

(mann 35 år fra Oslo) sø. 24 jan. 2016 23:53 Privat melding

OK. Nå kjenner du jo vedkommende fra før så du vet nok best selv.

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 24 jan. 2016 23:56

Noe med I hvilken kontekst kommentarer kommer I. På en singelside eller her på forum, ville det vært ingenting. Jeg bruker ikke dele lettkledde bilder på siden min, så det handler mer om å vise seg frem som menneske og vise for mye.

(mann 50 år fra Finnmark) ma. 25 jan. 2016 00:27 Privat melding

@ts Nei, opplever ikke forskjeller. Dvs. noen, single som ikke-single, eksponerer seg mer eller mindre enn andre single som ikke-single.
Jeg var i en interesseorganisasjon og begynte med Facebook for å få kontakt med politikere. Det funket så bra at det egentlig er skummelt, men det dro med seg gamle skolekamerater, kolleger, naboer, sambygdinger osv.
I perioder har jeg spammet alle sammen, i andre har enkelte "ryddet meg fra vennelista" fordi jeg nesten ikke er innom og at den som ikke kommenterer eller "liker" noe angivelig "bare er en nysgjerrigper som spionerer på hva andre gjør" ;)
Uansett, sosiale medier er fryktelig viktig for mange, men alle har åpenbart sine egne regler for bruk, og hva man kan tillate seg.