Alle innlegg Sukkerforum

Forskjellen på kvinner og menn på

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Creeper sø. 24 jan. 2016 16:46

...Facebook!

Jeg ler så jeg holder på å daue noen ganger, over kommentarer som mine mannlige venner får på sine profilbilder. Om en mann legger ut et nytt profilbilde, så kommenterer andre menn "Fy fan så feit du har blitt", "Deilige Tom", "You sexy gay!" og profileier svarer "Dra til helvete!" etc. Dette er folk jeg vet er utrolig gode venner i hverdagen.

På damers facebookprofilbilder hagler det med følgende: "Så vakker du er", "Nydelig!", "Du er like vakker utenpå som inni"....

Må innrømme at jeg ville syntes det var flau å få kommentarer av sistnevnte type. Hva tenker dere? Kommenterer dere andres profilbilder?

Skjult ID med pseudonym BruceW sø. 24 jan. 2016 16:51

Nå beveger du deg ut i et minefelt. You should have known better. You shook Sinatra's hand..

Skjult ID med pseudonym MsObvious sø. 24 jan. 2016 16:56

Det kan du faktisk, Kiara. Du kan fjerne at du har byttet profilbilde fra veggen din, slik at det ikke kommer opp i andres feed. Da er de eneste som eventuelt kommenterer det veldig observante venner :)

Skjult ID med pseudonym MsObvious sø. 24 jan. 2016 16:59

Hvis du, rett etter du har lagt det ut, går inn på din egen vegg, finner det aktuelle bildet der, trykker på "pila" oppe til høyre, og så velger "hide from timeline", så kommer det ikke opp.

Skjult ID med pseudonym Creeper sø. 24 jan. 2016 17:02

Det kommer opp i feeden selv om man ikke har det på veggen.

(kvinne 45 år fra Østfold) sø. 24 jan. 2016 17:11 Privat melding

Eller gjør som meg @kiara når profilbilde kommer opp på veggen din så sett kun meg på innstilling ,da er det kun du som ser nye profilbilde på veggen din å får kommentert :) jeg gjør der slik når jeg bytter orker ikke alle kommentarene Hehe men de ser profilbilde I den lille 4 langs øvelser ved navnet men de kan ikke skrive noe å man slipper at alle legger merke til bytting Hehe

(mann 48 år fra Oslo) sø. 24 jan. 2016 17:13 Privat melding

"Du er like feit utenpå som inni" funker greit for min del.

(kvinne 45 år fra Østfold) sø. 24 jan. 2016 17:13 Privat melding

Sorry sitter på toget å taster frA mobilen litt mye skrivefeil Hehe

(kvinne 45 år fra Østfold) sø. 24 jan. 2016 17:17 Privat melding

Ja bare gjør det med en gang bilde kommer opp på veggen da har de fleste ikke fått med seg det Hehe

(kvinne 45 år fra Oslo) sø. 24 jan. 2016 18:03 Privat melding

"Så fin du var på bildet! Ligner overhodet ikke på deg selv!" er fin.

Skjult ID med pseudonym Apache sø. 24 jan. 2016 18:05

Jeg synes mange menn har en mobbende omgangstone. Vet ikke om det alltid har vært sånn el. dukket opp med dagens "unge". Fb siden til noen menn på min venneliste har en grov undertone når de kommenterer hverandre. Stakkars gutter som skal vokse opp til å tåle mye fra sitt eget kjønn.

@Paper_Gods: Du skriver stram i gemakket og ikke lett å ha å gjøre med over tid.
Hvis menn er kjekke og utrolig koselige, men har en mer skarpere tone også over tid. Vil du da beskrive den mannen på samme måte el. har du en mer romsligere boks til han enn kvinnen du kjenner?

(kvinne 51 år fra Oslo) sø. 24 jan. 2016 18:22 Privat melding

Jeg skjønner ikke helt hvorfor man bytter profilbilde hvis man ikke vil ha kommentarer...

Skjult ID med pseudonym BruceW sø. 24 jan. 2016 18:35

Apache. Du har helt rett i at menn ofte har en mobbende omgangsform på fbok. Det kalles humor og utøves kun mot de som synes sånt er gøy. Ellers ville det vært ufint.

Skjult ID med pseudonym Apache sø. 24 jan. 2016 18:50

@BruceW: Kanskje menn som andre i samfunnet burde gjøre noe med den mobbende undertonen i en tid da vi vet at jenter og gutter blir mobbet. Gutter sine største helter er fedre, brødre, onkler og andre menn de har et godt forhold til. Det gjelder også trenere og andre fritidsledere. Gutter ser ikke på hvem som tåler og ikke tåler når menn har en sånn stygg kommunikasjon med hverandre, men tror at det er slik det skal være og bruker samme måte ovenfor andre på skolen og i fritiden.

Menn må som alle andre gå inn i seg selv og spørre seg om hva kan de gjøre for å lære bort en annen og hyggeligere omgangstone menn/gutter i mellom. Har sett at jenter tar ofte etter omgangstonen foreldrene har. Er mødre tøffe, hardtslåene, viske og tiskende så er døtre det samme med sine venner.

(mann 50 år fra Hordaland) sø. 24 jan. 2016 18:51 Privat melding

Det er vel sånn samfunnet er blitt? Man teller klikk. Både i aviser, og overalt ellers. Så ubevisst "liker" man alle profilbilde-skift, og kommenterer alle bursdager. Sånn at man får tilsvarende tilbake når det er ens egen tur? Artig og interessant "problemstilling". I min verden er det lite av den mannlige mobbe-kommenteringen, heldigvis. Det holdes på "liker"-nivå. Jeg registrerer dog at den kvinnelige kommenteringen er veldig oppsnakkende. Men bare overfor kvinner. De har en helt annen, og mer forsiktig, tone når de kommenterer menn. Naturlig? Jeg vet ikke. Men en eller annen mekanisme er det som virker her.

Skjult ID med pseudonym Apache sø. 24 jan. 2016 18:55

@Condor: Kvinner er oppsnakkende, og noen er falske når de har kommentarer til bilder av andre kvinner. Fin og flott er man uansett om man ser ut om kråka.:-)

Skjult ID med pseudonym Creeper sø. 24 jan. 2016 18:55

Condor, jeg tror faktisk at det kan være at noen speiler seg i sine egne kommentarer. Man kommenterer at man synes venninna er vakker, fordi man tenker det samme om seg selv. Eller håper at andre skal tenke det samme. Rent objektivt sett, er det mange av disse profilbildene som ikke er noen fryd for øyet, men de får slike kommentarer allikevel. Det kan være for å unngå å bli oppfattet som mobbere. Nå er det jo blitt omvendt mobbing på facebook. Folk føler seg mobbet fordi de IKKE får likes, kommentarer etc.

(kvinne 46 år fra Akershus) sø. 24 jan. 2016 18:58 Privat melding

Noen bytter profilbilde ofte og da klikker jeg liker om det er fint.
Legger noen ut et profilbilde som er spesielt fint hender det at jeg kommenterer, fordi det er spesielt fint.

(mann 50 år fra Hordaland) sø. 24 jan. 2016 19:05 Privat melding

Tror du er inne på noe der @Creeper.
Omvendt mobbing....interessant begrep. Men jeg ser hva du mener. Og jeg tror du kan ha mye rett. Jeg skal selv innrømme at jeg har klikket liker på mye, av ren automatikk. Man tenker vel som så at hvis noe legges ut, så setter man pris på en tilbakemelding? Kanskje det er en bekreftelse av å bli sett? Så for ikke å støte noen med taushet, så signaliserer man at "jeg ser deg"?

Skjult ID med pseudonym Creeper sø. 24 jan. 2016 19:23

Nettopp Condor. Folk blir deprimert av å få lite likes på sosiale media.

Verden er blitt gal!

Skjult ID med pseudonym BruceW sø. 24 jan. 2016 19:30

Apache
Da mine barn var barn eksisterte ikke sosiale medier, og de hørte aldri voksne snakke i slik tone mot hverandre. Om du tror voksne menn stort sett er spydige mot hverandre så er du litt på villspor. Og jeg tviler sterkt på at unger i dag gidder å se hva foreldrene holder på med av pinligheter på nett.

(kvinne 56 år fra Akershus) ma. 25 jan. 2016 07:16 Privat melding

Jeg er kommet i en alder at jeg tar den oppmerksomheten jeg kan få. :-) Hvis noen har lyst til å gi hyggelige kommentarer på Facebook skal jeg virkelig ikke stoppe dem, med mindre det bikker over.

Jeg har vel nytt profilbilde 2-4 ganger i året - alt etter som når jeg har noe jeg har lyst til å dele.

Normalt trykker jeg like på andres bilde, og hvis det er et ekstra fint bilde legger jeg igjen en kommentar.

Men det hender også at jeg ser bilder hvor folk ser direkte for jævlige ut, og da hender det jeg legger igjen en kommentar av typen "kom hit så jeg kan ta en fotoshoot med deg - du ser virkelig bedre ut enn dette i virkeligheten''. Og folk blir jo da litt paffe, men det får stå sin prøve.

Hvis jeg ser at bildet er bevisst lagt ut med en humoristisk snert så er det greit, men når jeg ser folk legge ut bilder hvor de ser ut som om de har vært på fylla, og med forferdelig billedkvalitet, og de egentlig er nydelige, da klarer jeg ikke å legge igjen en kommentar om hvor fint bildet er.