Alle innlegg Sukkerforum

Friluftsliv - hype?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Sunny fr. 29 jan. 2016 23:10

Det er mange som krysser av at de er interessert i friluftsliv. Stemmer det for de fleste eller er det noen som krysser av på dette for at det er en hype?

Selv ønsker jeg å møte en som er like glad i turer som det jeg er og som gjerne blir med på aktive ferier innenlands og utenlands.

Er det mange andre som har friluftsliv som et MUST når dere søker kjærest?

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) fr. 29 jan. 2016 23:18 Privat melding

Jeg er vel ganske rund i kantene, både hva angår mer eller mindre aktiv partner. Det viktigste for meg er at dialogen er bra, og at man enten oppmuntrer til tur, eller blir oppmuntret. Er glad i å ta bilder, så liker å ta med kamera på tur, og oppleve noe helt spesielt, enten i selskap med noen, eller alene. Jeg ser på egenskaper til en partner å si ja, fordi det er viktigere med opplevelsen og tosomheten, enn nei og mer kompromiss og tyngre jobb kanskje. Men der kommer jo interessen inn da, så er ikke den der, får man finne på noe annet. Er tur viktig bare for den ene, er det vel andre kvaliteter som skal stemme ganske godt eller vil jeg tro. :)

Skjult ID med pseudonym Sunny fr. 29 jan. 2016 23:23

Det er veldig fint å gå tur alene eller sammen med venninner, men savner en kjærest å gå på tur sammen med - nyte naturen med regn som pisker, solnedganger, planlegging av neste langtur og hvilken DNT hytte vi kan gå til osv.

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) fr. 29 jan. 2016 23:30 Privat melding

Selvsagt blir det noe helt spesielt med en man er kjærest med, det danner jo grunnlaget for fine minner, bilder og fortellinger, men ikke minst hva en tur gjør med deg mentalt og fysisk. DNT hytte er jo luksus, har faktisk ikke vært på så mange DNT hytter, mest med telt, og en sporadisk kanotur. :)

(mann 38 år fra Vest-Agder) fr. 29 jan. 2016 23:34 Privat melding

Nå er jo friluftsliv en veldig bred kategori. Selv er jeg glad i det... i moderate mengder. Jeg bor ganske nær turterreng, og liker meg der når jeg først får kommet meg ut. Men jeg er ikke egentlig flink nok til å benytte meg av det i dagliglivet. Friluftsliv i type turer som måles i timer er jeg ganske interessert i, og så lenge været passer, kunne jeg gjerne hatt mer enn en slik tur i uka.

Jeg er nok litt for urban/knyttet til teknologi til at jeg blir fristet av turer som måles i dager ute i villmarken. Jeg skal ikke si at det aldri ville vært aktuelt med den rette jenta, men det er ikke den biten som frister meg når jeg tenker på å komme meg ut og nyte naturen.

(mann 39 år fra Buskerud) fr. 29 jan. 2016 23:43 Privat melding

Skal jeg være hundre prosent ærlig, så er det med friluftsliv noe jeg trenger, men ikke hver helg.. Men innimellom... Og gjerne alene. Om jenta er interessert hun også, så drar vi kanskje oftere og sammen, men mine behov for å dra alene innimellom vil uansett være der. Er hun ikke interessert så er det i og for seg greit, da tar jeg en tur alene innimellom...

(mann 36 år fra Akershus) fr. 29 jan. 2016 23:46 Privat melding

Jeg ser ikke på friluftsliv som et absolutt krav hos en potensiell kjæreste, men hun må godta at så lenge en av mine fritidssysler er speiderleder, så er friluftsliv en stor del av mitt liv, og det blir ganske mange utedøgn i løpet av året.

Om hun ikke kan fordra telttur i marka, og er et gjennomsyret hotellmenneske, så kan jeg godta det, så lenge hun godtar at jeg drar på telttur med en skokk barn og ungdommer på slep opptil flere ganger i året.

Får hun derimot angstanfall om hun hører kajakk, kano eller telt nevnt i samme setning som tur, så har vi derimot et problem. Men når det er sagt, så ser jeg verdien av luksus som hytte eller hotell også, i rette sammenhenger, men synes samtidig det har lite å stille opp med sammenlignet med å sove under åpen himmel. Se etter stjerneskudd og telle stjerner til du sovner er en ganske spesiell opplevelse...

Dessuten vanskelig å lage turdokumentarer fra sofakroken :p

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) fr. 29 jan. 2016 23:50 Privat melding

@my: ja, de har en tendens til å komme etter hverandre. :P Opptil flere på en gang. :P

(mann 46 år fra Møre og Romsdal) fr. 29 jan. 2016 23:53 Privat melding

Hvis dere menn vil ha en dame som er glad i friluftsliv, så har dere et godt utvalg.
På min matchliste så er det stappfullt av kajakkbilder fjellbilder og klatrebilder.

Skjult ID med pseudonym Lisa fr. 29 jan. 2016 23:58

@Sunny
Hvis du hadde spurt meg for noen år siden, så ville jeg svart ja, interesse for fjell og friluftsliv er et absolutt must. Den gangen var det helt utenkelig for meg å innlede et forhold til en som ikke var minst like interessert i fjell og turer som meg. Og så fant jeg ham ...han som jeg ikke trengte å mase om å bli med meg, men som tok initiativ selv og noen ganger til og med måtte mase for å få med meg.

Og ja, vi hadde mange fantastiske turer sammen som jeg aldri ville vært foruten, men jeg begynte etter en stund å savne "alt det andre". Turene tok alt for mye av annen tid. Og det gikk mer og mer opp for meg at den felles interessen var mye mer underordnet enn jeg hadde trodd.
Jeg synes det fortsatt ville være et pluss om jeg kunne finne en som vil dele tur-opplevelser med meg, men det er ikke lenger et must.
Kanskje jeg finner en som har interesser som jeg aldri har prøvd før, som kan utvide horisonten min, lære meg noe nytt.
Når det kommer til stykket, så er det hvordan man trives sammen, i alle situasjoner, som teller.

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) lø. 30 jan. 2016 00:01 Privat melding

@Lisa: veldig bra. Kjente meg godt igjen. :)

(mann 38 år fra Vest-Agder) lø. 30 jan. 2016 00:01 Privat melding

Jeg synes Lisa har et godt poeng her. Det er viktig å ikke se seg blind på "må dele denne interessen", og heller fokusere på samspill/kjemi.

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) lø. 30 jan. 2016 00:07 Privat melding

@my: trodde det var gal kjemi? :P

(mann 38 år fra Vest-Agder) lø. 30 jan. 2016 00:08 Privat melding

@my man kan synes ordet er klisjé, og korrekt påpeke at det ikke er veldig nøyaktig, men samtidig så vet "alle" hva man mener når man bruker det i denne sammenhengen :P

Skjult ID med pseudonym Sunny lø. 30 jan. 2016 00:10

Kjemien må selfølgelig være der, men savner sterkt en som også finner RO i naturen når en sammen er ute på tur.

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) lø. 30 jan. 2016 00:25 Privat melding

Tiltrekning er bra, magnet er tingen. :P

(mann 47 år fra Oslo) lø. 30 jan. 2016 01:06 Privat melding

Det er vel strengt tatt en større hype å hevde at alle som liker trening og friluftsliv bare kaster seg på en generell hype?
Og selv om jeg (for tida) er rimelig dvask selv, innrømmer jeg glatt at jeg heller vil ha ei dame som liker trening og friluftsliv enn ei som kun vil sitte hjemme i sofaen dag ut og dag ut.

(kvinne 53 år fra Østfold) lø. 30 jan. 2016 01:13 Privat melding

Jeg er helt enig med Lisa:)

Skjult ID med pseudonym Hespetre lø. 30 jan. 2016 01:19

@ts
Alt bunner ut i tid for min del. Jeg er veldig glad i å være ute. Om det er på fjellet, gå en tur i nærområdet, en helg, en dag, en uke. Aktive ferier i inn- og utland. Men ikke hver helg, ikke hver ferie. Har man barn ville det være urettferdig mot de å dra de med vekk fra venner og aktiviteter som foregår i helger for å være gode friluftsmennesker!
Men en tur på hytta innimellom, hele året er bare deilig. Å komme vekk fra hverdagens tjas og mas.
Også viktig å bruke den marka man har utenfor døren til hverdags også. Det er også friluftsiliv.

Skjult ID med pseudonym Ærligheten lø. 30 jan. 2016 01:27

Jeg har veldig få absolutte krav, at hun ikke røyker er et absolutt krav, og at hun virkelig liker friluftsliv..

Jeg mener ikke da å gå Besseggen, opp på piggen og en tur på prekestolen.. For meg er friluftsliv å være selvforsynt i naturen og å klare seg med relativt lite utstyr (fortrinnsvis minst mulig).
Jeg foretrekker altså primitivt friluftsliv og kan å klare meg i naturen.

Det er ikke nødvendig at hun vil dra det helt ut i primitivt friluftsliv, men å kunne dra på tur noen dager i naturen og overnatte i et telt må hun være interessert i.
Jeg sover ikke på DNT-hytter.

(mann 54 år fra Oslo) lø. 30 jan. 2016 01:35 Privat melding

For meg er det viktig at hun trives ute i naturen. Jeg datet en kvinne som hadde krysset av på friluftsliv, men det hun var interessert i var å trene ute; løpe/langrenn. Ikke gå tir og nyte naturen, stoppe og spise en kvikk lunch, sove under åpen himmel. Jeg er mye ute, men er det dårlig vær foretrekker jeg å finne på noe innendørs.

Skjult ID med pseudonym SagMoon lø. 30 jan. 2016 10:08

Om han ikke gidder gå på tur, så må vi bare finne løsninger. Pulk, hundespann, sykkelvogn, heliumballonger. Mulighetene er mange.

Friluftsliv er viktig, men kjærligheten til en mann stiller hakket høyere, om jeg skulle være så heldig å finne en det klaffer med.

Skjult ID med pseudonym Mjau lø. 30 jan. 2016 10:20

Et must å klare seg med så lite som mulig i naturen? Så jeg får ikke ha med tennstålet engang? Tvinne pinner er så kjedelig...

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) lø. 30 jan. 2016 11:40 Privat melding

@mjau: du får som oftest mannen til å fyre opp, det er hans jobb, samme som grillen. Noe må være en mannsjobb, selv om det er likestilling. :P

(kvinne 45 år fra Oslo) lø. 30 jan. 2016 11:45 Privat melding

@Nigma takk Gud at jeg må ikke tenke på grillen...:-)

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) lø. 30 jan. 2016 11:54 Privat melding

@tatiana72: Hehe.. det er noe med grilling som får menn til å bare sverme rundt den. :P

Skjult ID med pseudonym SagMoon lø. 30 jan. 2016 12:00

..jeg skjønner at jeg må skaffe meg grill. Så kan mennene sverme rett inn i hagen min, helt uten at jeg må slite for det. Nice.

Skjult ID med pseudonym Mjau lø. 30 jan. 2016 12:16

Jammen, jeg liker jo å få fyr på bålet. Eller helle bensin på det. Alt etter som.

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) lø. 30 jan. 2016 12:21 Privat melding

@SagMoon: hvis du samtidig "søler" litt på dem, får du dem kanskje til å kle av seg frivillig.. haha.. :P

@Mjau: en flamme skal man være forsiktig med, han kan dra sin vei.. hehe.. :P

(kvinne 48 år fra Oslo) lø. 30 jan. 2016 12:26 Privat melding

For meg er friluftsliv viktig, så en viss interesse for å dele noe tid i naturen er et must. Har dog ikke behov for møte en "Lars Monsen", det kan bli litt for mye av det gode :)

(mann 54 år fra Oppland) lø. 30 jan. 2016 12:27 Privat melding

Elsker fjellet, så lenge det er bilvei helt frem ( kjører SUV😝) Tror heller ikke en skal legge ut på lengre turer til fjells annet enn at en når bilen ila 10-15 min. Været skifter, og plutselig kommer Tor og Dagmar's søsken brått på besøk.

Skjult ID med pseudonym SagMoon lø. 30 jan. 2016 12:29

@nigma, frivillig? Kan menn kle av seg selv? Fordi de vil? Hm.... Jeg har så mye å lære!

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) lø. 30 jan. 2016 12:43 Privat melding

@SagMoon: Noen gjør det, det blir kampen om to onder, enten stå der med barbecuesausen rennende nedover skjorta og buksa, eller strippe, og ikke nødvendigvis ha mer verdighet, men man holder fortsatt varmen.. hehe.. :P

(kvinne 42 år fra Akershus) lø. 30 jan. 2016 14:00 Privat melding

Jeg liker kvikk lunsj, teller det? ;-)

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) lø. 30 jan. 2016 14:04 Privat melding

@Lilah: Kvikklunsj er innafor. :) Spesielt om det er en kort tur. :P

Skjult ID med pseudonym Kiara lø. 30 jan. 2016 14:08

Jeg har gjort meg samme erfaring som, @Lisa. Vi hadde hest som felles interesse, men for meg ble det for mye hest og fjellturer. Det ble litt ensformig rett og slett. Ut fra den erfaringen tenker jeg det er lurt å finne en med samme interesse, når interessen er en livsstil. Elsker begge å være ute i villmarka hver helg, er det en fordel at de finner hverandre. Er motorsykkel og turer med sykkel lykken, finn noen som liker det samme. Jeg vil ha en som kan bli med meg ut av og til, og som kan ha glede av å være med meg i fjellet eller på tur ellers. Som får den samme roen som meg etter åtte-ni timer ute. Likevel vil jeg ikke at vi skal gjøre det hver helg. Jeg vil at han skal kunne bli med på byaktiviteter, konserter og sosiale happenings også, og i perioder når jeg bare blir litt sløv og kryper sammen foran tv eller i en bok skal han skjønne nok av slike behov til at han ikke synes det er skummelt og stressende. Det å mye felles er meningsfullt og skaper felleskap, men det betyr jo ikke at man må gjøre det felles hele tiden. Siden jeg ikke trenger mann til å skape familie, er egentlig eneste behovet jeg har at vi har det fint og kan gjøre ting sammen.

(kvinne 45 år fra Akershus) lø. 30 jan. 2016 14:22 Privat melding

@Terje
En sann friluftsmann i mine øyne😂(selv om jeg faktisk kan bevege meg litt lenger enn angitt)
Hvorfor slite seg ut før man i det heletatt kommer opp på fjellet? Den frie luften befinne seg overalt, det gjelder bare å oppsøke den der man trives best😊

(mann 50 år fra Finnmark) lø. 30 jan. 2016 16:08 Privat melding

@ts Ja, for meg er friluftsliv en motesak som jeg har krysset av fordi jeg leste om at det var bra i bloggen til Sophie Elise. Hun er jo Norges mektigste mediekvinne, så ingen grunn til å tvile på sannhetsgehalten der 😃

Skjult ID med pseudonym Sunny lø. 30 jan. 2016 16:12

Må jo presisere at jeg først må treffe noen der begge får sommerfugler😉 Etter det så er felles interesser viktig for meg . Ønsker absolutt å treffe en som er flinkere enn meg til å smøre ski osv, men foretrekker nok DNT hytter før telt når det er kaldt. De betjente hyttene med 3 retters middag og vin er slettes ikke å forakte😉
@Mira: ser heller ikke etter en versjon av "Lars Monsen", men vil gjerne treffe en som kjenner at nærheten til naturen er en viktig del av livet.

Skjult ID med pseudonym Sunny lø. 30 jan. 2016 16:15

@nordog: Du skal ikke flire av det. Før jeg la ut bilder av forskjellige turer jeg har vært på fikk jeg beskjed av flere at det at jeg likte friluftsliv var noe alle sa, men få mente noe med😉

Skjult ID med pseudonym Mjau lø. 30 jan. 2016 16:18

Med mindre du går konkurranselangrenn- hvor rævva går det an å bli til å smøre ski for fritidsbruk? Siden det er ønskelig med en mann som er flinkere til å smøre ski enn deg, Sunny? Fniser. Der har jeg trua på meg selv. Men er dette en lest-opp-og-vedtatt manneoppgave på lik linje som med grilling?

(mann 50 år fra Finnmark) lø. 30 jan. 2016 16:19 Privat melding

@Sunny Her flires stadig vekk, dessverre, men joda, kan tenke meg at det er slik. Her er friluftslivet rett utenfor døra, så om man ikke liker det, har man knapt noe liv 😉

(mann 50 år fra Finnmark) lø. 30 jan. 2016 16:24 Privat melding

@Mjau De som har prøvd gode kontra dårlige ski vil vite at det kan utgjøre forskjellen på en trivelig og strevsom tur. Hvem som helst kan smøre. Handler kun om gjentakelser til det sitter.

Skjult ID med pseudonym Sunny lø. 30 jan. 2016 16:30

@Mjau og @nordogopp
Klarer selvsagt å smøre skiene selv, men er alltid klar for at jeg skal slite minst mulig opp bakkene og skli raskest mulig ned bakkene :-) Det er så lite som skal til for at skigleden faktisk kan bli maksimalt bra!
Skiene blir neste uke levert inn til prepping slik at de er klar for fine turer i vinterferien!

Skjult ID med pseudonym Mjau lø. 30 jan. 2016 16:39

Jo, jo. Jeg skjønner det med god skiopplevelse og at det ikke bare er å kladde på. Nå bare tullet jeg litt med Sunny. Jeg har troen på at hun fikser det like bra som en mann. ;-)

Skjult ID med pseudonym Sunny lø. 30 jan. 2016 16:42

@Mjau - det er alltid jeg som smører skiene når jeg skal på tur med venninner - viss de hadde hatt bedre kunnskap enn meg på dette området hadde det også vært supert ;-)

Skjult ID med pseudonym Kiara lø. 30 jan. 2016 17:17

Jeg vil gjerne ha en mann som er flinkere enn meg til å preppe og smøre ski!! Det er fordi jeg ikke har giddet å lære meg det, og er alt for utålmodig til å stå å peppe, stryke, sikle og børste dem... Selv om jeg er overbevist om at det hsr vært god investering av krefter. 😄

(mann 50 år fra Finnmark) lø. 30 jan. 2016 17:18 Privat melding

@Sunny My point, exactly 👏????😃

(mann 50 år fra Finnmark) lø. 30 jan. 2016 17:19 Privat melding

-???? ;)

Skjult ID med pseudonym Creeper lø. 30 jan. 2016 21:20

Påfallende mange menn på 40+ har sykling som sin store lidenskap. Og kanskje skigåing om vinteren.
Jeg er selv veldig glad i friluftsliv, men dette inkluderer ikke sykkel og ski.

Kort prosess. Jeg er ikke interessert i en mann som er avhengig av sykkel, og har mange sykkelhjelm-bilder på profilen. Heller ikke MC-typer. Synes det er flott at de har bilder av dette i profilen, så jeg slipper å kaste bort tid på dem :)

Skjult ID med pseudonym perla lø. 30 jan. 2016 22:10

Her er det et kriterie at han gidder være med på en del turer. Kun dagsturer på det meste, må ikke sove i telt og sånt. Men han må kunne gå mye og være interessert i å komme seg ut.

Skjult ID med pseudonym Lisa lø. 30 jan. 2016 22:15

Jeg har smørefrie ski, enkelt. De glir kanskje ikke like fort, men det passer meg bra siden jeg ikke er tilhenger av stor fart. ;-)

(mann 47 år fra Oslo) lø. 30 jan. 2016 22:55 Privat melding

Å IKKE bruke vinteren til å gå på ski i dette landet er bare tull, Creeper. Selv når man har passert 40.

Skjult ID med pseudonym Creeper lø. 30 jan. 2016 22:57

HeheherrFekt :)
Jeg sier ikke at det er tull å gå på ski. Bare at jeg ikke vil ha en skigåer, syklist eller MC-type. Sikkert mange andre flotte damer som vil ha dere ;)

(mann 47 år fra Oslo) lø. 30 jan. 2016 23:00 Privat melding

Nå er jeg SKIKKELIG skuffet over deg, Creeper (ikke sint, bare så fryktelig skuffet). Jeg har gått TO skiturer i år, og føler meg allerede som en villmarkens sønn.

Skjult ID med pseudonym Creeper lø. 30 jan. 2016 23:02

Jeg SER at du er Villmarkens sønn, Fekt.
Og jeg anerkjenner din skientusiasme! Måtte hell og lykke følge deg både i og utenfor sporet. Jeg er helt sikker på at du er altfor god for sånne som meg. Det er ikke deg, det er meg det er noe galt med.

(mann 47 år fra Oslo) lø. 30 jan. 2016 23:04 Privat melding

Jepp, det er deg.

Skjult ID med pseudonym Ærligheten sø. 31 jan. 2016 01:59

Mjau: Det er så lett å fyre opp uten tennstål at det i realiteten bare er unødig vekt å dra på.

Dere andre:
Hvorfor trekker alltid folk frem Lars Monsen når det blir snakk om friluftsliv?
Han driver jo friluftsliv med en masse teknisk utstyr, rett og slett for mye utstyr i mange tilfeller vil jeg si.

Skjult ID med pseudonym Mjau sø. 31 jan. 2016 09:22

Hva bruker du for å få fyr, Ærligheten?

Skjult ID med pseudonym Ærligheten sø. 31 jan. 2016 12:21

Jeg benytter friksjon ved hjelp av en bue og passende lettantennelig materiale for å få den første lille flammen.
Men for all del, det hender jeg bruker tennstål også, for et par år siden hadde jeg en gang med fyrstikker.

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 31 jan. 2016 12:43

Fyrstikker er undervurdert. Lett å bære også.😄

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) sø. 31 jan. 2016 12:56 Privat melding

Jeg har aldri følt meg mindre mann om jeg har med lighterbensin i sekken, man kan fint få fyr med den, og det er ikke et nederlag om man må få fyr raskt. Er veden rå eller våt, hjelper det ikke med en knusktørr vits. :P

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 31 jan. 2016 12:57

Jeg vet ikke... Dette pratet om tennstål, buer og friksjon, gir meg noen yre assosiajoner da. Selv om jeg vil anbefale å unngå friksjon i størst mulig grad.

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 31 jan. 2016 13:02

Og varmen spredte seg barmhjertig i den mørke, fuktige skogen ...

Skjult ID med pseudonym Mjau sø. 31 jan. 2016 13:04

Skulle du noensinne miste jobben din, Hovmester, så har du erotisk novelleskriving å falle tilbake på. Definitivt.

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 31 jan. 2016 13:06

Og gnistene eksploderte i en kraftfull eksplosjon, av flammer som gikk helt inn i himmelen.

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 31 jan. 2016 13:18

Den flammende urkraften fordampet med det inn i villmarken, og stillhet, ro og mørke senket seg atter over skogen.

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 31 jan. 2016 13:53

I motløshet byttet han derfor tennstål og bue med fyrstikker. Små, tynne pinner som blusser villig opp i tenning, men etter kort tid faller oppbrukt ned mot jorden. Svidde og uten spenst. Der fukten rår, blir de bare en ondskapsfull påminnelse om tenningen som varmer og lyser. Den moderne mannen hadde oppstått, og villmarken sukket tungt over tapet av sine sønner. Det gjorde hun også.

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 31 jan. 2016 14:38

Shit, det var noe dritt tenkte hun, og etterlot han der på viddene.

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 31 jan. 2016 14:51

Gud klappet han på skulderen, før hun hvisket allmektig:
Darwin gav meg den guddommelige innsik, å forstå at det ikke er synd om noen går til spille. Så "Just keep'em coming in the wild, my friend". Peace&love.

(mann 52 år fra Sør-Trøndelag) sø. 31 jan. 2016 23:58 Privat melding

Ja
Jeg har det som et must ja.

(mann 52 år fra Sør-Trøndelag) ma. 1 feb. 2016 00:01 Privat melding

En stor del av livet mitt det.
Det,og holde formen ved like!😊☺️