Alle innlegg Sukkerforum

Er sukker et speilbildet av samfunnet?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym rådgiver lø. 6 feb. 2016 13:36

Lurer ofte på hvor representativt Sukker-medlemmer er for "alle" i samfunnet. Veldig interessant å lese hva folk er opptatt av og mener om forskjellige ting. Og da får man også en bedre forståelse for hvorfor det finnes så mange (evige) singler der ute.

Så spørsmålet mitt er om vi er så kompliserte og vanskelige også i real life - eller bare her?

Skjult ID med pseudonym MsObvious lø. 6 feb. 2016 13:43

At man er komplisert og vanskelig går vel igjen i de fleste typer forum - ikke bare sukkers datingforum. Jeg tror det påvirkes av at det er mange helt direkte spørsmål om preferanser og holdninger, av typen man sjeldent stiller folk i det virkelige liv. Om man spør, bare for å gå rett i kjernen av en av fordommene, "Vil du ha en mann med god økonomi?", så vil de fleste svare ja her inne, mens man i det virkelige liv sjeldent eller aldri får spørsmålet. Og så vil svaret styres av hva man ideelt sett ønsker seg, ikke hva man er villig til å fire på om man treffer noen man ønsker å satse på. Får man mange nok spørsmål av den typen, vil de fleste oppleves firkantet, selv om slingringsmonnet i det virkelige liv er større.

Her inne kan man lete etter idealet, fordi mange av kvalitetene mennesker har blir så synlige i matchtreet og profilen, mens man vil ha en helt annen "inngang" til mennesker man treffer i det virkelige liv, der det først og fremst handler om trivsel, dernest om man har forenelige interesser, verdier og ønsker for fremtiden. Man bytter rekkefølge, på et vis. Samtidig er man den man er uansett om man er på sukker eller i virkeligheten. Er man klin umulig her inne, så er man nok ikke så enkel i virkeligheten heller..

Skjult ID med pseudonym rådgiver lø. 6 feb. 2016 13:51

Til syvende og sist vil vel de samme spørsmål blir tematisert og vektlagt uansett. Fordelen med onlinedating er i mitt hodet å foreta en første "siling" og ikke å finne gullklumpen med en gang.

Skjult ID med pseudonym MsObvious lø. 6 feb. 2016 14:04

Joda, men å diskutere ting som idealhøyde, om det er viktig å gå på ski, hvilken filmsmak en partner burde ha, hva den burde jobbe med, om han burde kalle seg gutt eller mann eller hvor viktig det er med en reiseglad partner osv. kan i sum, for noen, gi et mer kresent og firkantet (ref. det å være komplisert og vanskelig) inntrykk enn hva man reelt sett er.

Skjult ID med pseudonym Creeper lø. 6 feb. 2016 14:05

MsObvious, syns du sier det veldig bra!

Jeg har vært på Sukker i over ett år nå. Og jeg har etterhvert blitt mer kjent med meg selv og hva jeg ser etter. Deretter har jeg funnet ut (eller rettere sagt, fått bekreftet) at jeg ikke er noen 'online-dater'. For meg er det en kunstig setting, som ikke appellerer. Jeg føler rett og slett ikke for å kaste bort tid på dating, og har derfor ikke kommet meg på en eneste date ennå...
Derimot synes jeg det er et fint supplement til å skaffe seg godt selskap i form av å prate med andre single i samme i situasjon. Jeg liker å omgås folk, og er veldig glad i å treffe nye mennesker. Slike 'events' som quiz, fester, båtturer etc. er nok mer min greie. Og da er det like hyggelig å treffe damer som menn. Sukker er et supplement til livet utenfor, men det er på utsiden man lever. Jeg tror på den gamle metoden i å fascineres uten for mye analyse, algoritmer og matching. Og i den settingen sjekker jeg neppe ut om vi er like krenkbare eller hvordan det står til med motpartens syn på kreativitet. Det finner man ut av underveis.

Skjult ID med pseudonym Fiktivia lø. 6 feb. 2016 14:11

Veldig gode poeng @MsObvious!
Årsaken til at folk er langtidssingle kan være mange - ikke nødvendigvis at de er mer sære og vanskelige enn andre.

Er også nok av folk som forblir i forhold som ikke gjør dem godt, som de egentlig drømmer om å bryte ut av. Men de blir - av forskjellige grunner. Har disse da bedre menneskelige egenskaper enn de som har sine grunner til å forbli single til tross for at de ønsker seg en partner?

(mann 48 år fra Akershus) lø. 6 feb. 2016 14:41 Privat melding

Jeg har funnet ut ved å være her inne at jeg sliter med å akseptere meg selv som jeg er og andre folks meninger. Men jeg jobber med saken og det ser bedre ut enn på lenge. Å har også funnet ut at det er utrolig mange fine mennesker her inne ;)

Skjult ID med pseudonym Fiktivia lø. 6 feb. 2016 14:50

@Mr.Marvin: Kan det hende at du også hadde en annen fremtoning på forumtreffet enn på forum online?
Det er nok vanskeligere å uttrykke seg presist skriflig på et forum enn det det er face to face. Mange leser dessverre ting mellom linjene som ikke finnnes der og andre klarer ikke å lese mellom linjene i det hele tatt.
@Rufsetufsa: Enig med deg i at det er viktig med nyanser.

(mann 45 år fra Oslo) lø. 6 feb. 2016 15:43 Privat melding

Det er to svar på det spørsmålet:
1. Ja
2. Nei

Skjult ID med pseudonym rådgiver lø. 6 feb. 2016 16:02

Takk for bidraget @Kriz :)