Alle innlegg Sukkerforum

Hvorfor skjult ID?

Vis siste innlegg
(mann 46 år fra Akershus) lø. 6 feb. 2016 17:58 Privat melding

Jeg må bare spørre: Hvorfor er det så mange her inne som skriver under pseudonym og skjult ID?

Hva er greia egentlig? Er det fordi dere er offentlige personer som ikke ønsker oppmerksomhet? Har dere allerede en kjæreste og vil være utro?, Er dere redd for at profilen deres her kan kobles tilbake til en ev. Facebookprofil? Vil dere være anonyme for å ha mulighet til å slenge dritt uten konsekvenser? Andre grunner?

Svar gjerne anonymt, jeg er bare nysgjerrig og vil ha tilbakemeldinger:-)

(mann 48 år fra Oslo) lø. 6 feb. 2016 18:02 Privat melding

Funker jo fint å slenge dritt uten pseudonym også.

(mann 46 år fra Akershus) lø. 6 feb. 2016 18:04 Privat melding

Hehe, sant det, så lenge man kan stå inne for det man slenger ut:-)

Skjult ID med pseudonym Piapia lø. 6 feb. 2016 18:09

Because i can :)

(mann 48 år fra Oslo) lø. 6 feb. 2016 18:10 Privat melding

Her inne har jeg ærlig talt ikke inntrykk av at folk bruker anonymiteten for å lettere kunne opptre bedritent. Det er noe annet på sosiale medier der man bruker anonymiteten for å f.eks. lettere kunne fremsette alvorlige trusler.
Jeg synes det blir et større problem når man automatisk fremstiller seg som mer ærlig i kraft av at man IKKE skriver anonymt. Noen av de skribentene jeg respekterer mest her inne, er faktisk dem som skriver med pseudonym.

Skjult ID med pseudonym Creeper lø. 6 feb. 2016 18:11

Jeg husker å ha svart på dette en gang tidligere. Tror det var i romjulen at spørsmålet kom opp.

For min egen del handler det om å bli sett for det jeg kommuniserer verbalt. Jeg vil bli lyttet til uten fordommer. Jeg vil bli vurdert på bakgrunn av det jeg skriver, og ikke på bakgrunn av hvem du tror jeg er.
Jeg er meg selv 100 % på godt og vondt. Å skrive anonymt føler jeg blir som å samtale med noen i mørket. I det mørke rommet blir kjønn, alder, utseende, kultur, ja og alt annet uvesentlig. Vi bare er, og vi lytter. Alle er likeverdige samtalepartnere.
Jeg har ikke dating i tankene på forum. Bare hyggelig meningsutveksling, fjasing og tidtrøyte. Og da trenger jeg ikke å vite hvem alle andre er. Skulle egentlig ønske at alle var anonyme jeg :) Eller jeg skulle ønske at alle kunne bytte pseudonym fra tråd til tråd. Dermed kunne vi startet uten bias og fordommer (både positive og negative).

Se denne filmen :)
http://www.viralomania.com/menneskers-fordommer/

(mann 46 år fra Akershus) lø. 6 feb. 2016 18:25 Privat melding

Du har et veldig godt poeng Creeper, samtidig som poenget ditt betyr null og niks nettopp fordi jeg ikke vet hvem du er, og jeg aner ikke hvem jeg kommuniserer med. Det blir litt "god dag, mann - Økseskaft" ...

(mann 48 år fra Oslo) lø. 6 feb. 2016 18:26 Privat melding

Hvorfor betyr poenget null og niks hvis det i seg selv er godt?

Skjult ID med pseudonym Creeper lø. 6 feb. 2016 18:29

Da er vi veldig ulike, Brumlen.

For meg er det oftest uvesentlig hvem som kommer med de gode poengene. Det er innholdet som teller, ikke avsenderen. Jeg tar til meg gode visdomsord, fine dikt, nydelig musikk etc. uten å nødvendigvis være veldig opptatt av opphavsperson. Om jeg faller for musikken, så er det ikke viktig om det er Mozart eller naboen som komponerte den.

Om du hører en sang, og faller for melodien...Endrer du ikke litt oppfatning av den etter at du finner ut at det er Justin Bieber?

Skjult ID med pseudonym Creeper lø. 6 feb. 2016 18:33

Samtidig som forutsigbarheten forsterker bias-effekten.

Ta feks en konkret anonym her inne. Jeg tillegger ham ofte en mer negativ intensjon enn hva man kan lese direkte ut fra innlegget. Dette skyldes tidligere innlegg, altså historie. Da er avsender plutselig viktigere enn innholdet i innlegget. Jeg er fullstendig klar over dette, og det er veldig menneskelig.

Skjult ID med pseudonym MsObvious lø. 6 feb. 2016 18:38

Jeg har flere uavhengige grunner, alle er hver for seg nok, til sammen blir jeg rent overbevist om at pseudonym er det som funker for meg.

1. Jeg bruker ikke forum for å skaffe meg dater eller oppmerksomhet, det er rent tidsfordriv. Det er flere grunner til det, men den viktigste er nok at det knapt er forumbrukere i aldere som er interessante for meg.
2. Henger litt sammen med 1., jeg liker ikke at brukere som ikke er aktive selv kan observere meg utenfra på den måten forum legger opp til. Plutselig snakker man med noen man ikke vet noe om, men som vet masse om meg, fordi vedkommende har lest hva jeg skriver her over tid. Jeg liker at vi starter ut "likt".
3. Jeg har et relativt kjent fjes i mitt geografiske område, og jeg ønsker ikke at folk som kjenner meg i "rolle" skal kunne ha tilgang til informasjon om meg de ikke har noe med, det kan bli ubehagelig i jobbsammenheng (jeg har riktignok åpen profil, men der har jeg oversikt over hvem som er innom, og vet nøyaktig hva de kan ha lest).
4. Det er litt deilig å kunne snakke om noen av temaene som tas opp her uten å skulle tenke på hvordan jeg fremstår for aktuelle menn. Jeg er ærlig både på forum og i møte med eventuelle dater, men det er fint å f.eks. kunne stille spørsmål om hva folk tror om et forslag til en date, uten at daten leser hva jeg lurer på.

Jeg har ingen interesse av å snakke stygt om andre, å lyve om sivilstatus, å spille spill, leke dobbel personlighet eller å plage andre på noen som helst måte, men jeg liker å holde privatlivet mitt privat, uten at det er fordi jeg har noe å skjule, og jeg liker å selv, til dels, ha kontroll på hva slags informasjon andre har om meg. Jeg tror ikke det oppfattes som at jeg bruker det for å plage andre heller, men hva vet vel jeg..

Skjult ID med pseudonym Hespetre lø. 6 feb. 2016 18:43

Hvorfor vil du så gjerne "se" hvem du kommuniserer med @Brumlen?
Å med fare for å gjøre det litt enkelt.....hadde du vært blind hadde du aldri sett de du kommuniserer med. Hva er forskjellen på det og dette?
Kommunikasjonen her burde ikke være anderledes for deg om det er et bilde til venstre for kommentarer eller ikke. Dessuten er det ikke alle som skriver under nick heller som har bilde. De ser du heller ikke....hvis du da ikke går inn på profilen deres.

(kvinne 46 år fra Akershus) lø. 6 feb. 2016 18:54 Privat melding

Jeg har ingen problemer med å skjønne de som skriver under pseudonym. Å jeg har heller ingen problem med å kommunisere med de. Innimellom kunne jeg selv tenke meg å skrive undet et, men i frykt for å "glemme" å krysse av i boksen hvis jeg ikke vil vises har jeg valgt å droppe det.
For meg utgjør det ingen forskjell å kommunisere med et nick eller et pseudonym. Personen bak er like ukjent, forskjellen er at man kan luske på profilene til de som skriver med nick.

(kvinne 46 år fra Akershus) lø. 6 feb. 2016 19:12 Privat melding

Veldig godt poeng @Mjau.
Å for mange av oss som velger å skrive med nick velger jeg å tro at det legger litt band på oss, når opphetede diskusjoner tar helt av. Vi tenker oss kanskje litt om før vi poster noe vi er usikre på om vi kan stå for.
Jeg gjør i allefall det.

Skjult ID med pseudonym MsObvious lø. 6 feb. 2016 19:15

Jeg tenker meg også om hvis jeg er usikker på om det er noe jeg kan stå for. Så lenge jeg bruker pseudonym så er det jo den de andre forumbrukerne kjenner meg som. Selv om jeg ikke har noen private relasjoner å ivareta ved å oppføre meg pent her, så er det jo ingenting å tjene på å virke som en dust heller. Med tanke på hvordan jeg oppfører meg mot andre, kunne jeg like gjerne skrevet ikke bare med profil, men med fullt navn. Jeg skal kunne stå for det uansett.

(kvinne 36 år fra Akershus) lø. 6 feb. 2016 19:58 Privat melding

Tålte han ikke det @Villrosa, så hadde han nok ikke tålt daten heller. Så like greit 😂

Skjult ID med pseudonym MsObvious lø. 6 feb. 2016 20:02

"Den gangen jeg ble avvist for utsagn om intimbarbering".. Det er en historie å fortelle barnebarna! (Her hadde jeg slengt på en le så jeg griner-smiley, om jeg hadde den).

Skjult ID med pseudonym Hespetre lø. 6 feb. 2016 20:15

Hvorfor skal du være noen andre enn det du er @Villrosa?
Nei, vær deg selv! Du kommer lengere med det:-)

Skjult ID med pseudonym Ointah lø. 6 feb. 2016 20:58

Jeg vet ikke hvorfor vinhar den men synes det er gøy å bruke den noen ganger. Ikke for å hetse eller terge noen men bare for å se om man blir oppfattet annerledes enn med profil :)

(mann 50 år fra Finnmark) lø. 6 feb. 2016 22:43 Privat melding

@ts "Andre grunner".