Alle innlegg Sukkerforum

Lov å spørre - men ikke krav på svar

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Slappogfin to. 20 nov. 2008 19:01

Ser det er flere som kommenterer at det er mange som ikke gidder å respondere på en henvendelse/mail. Det er jo lov å spørre men ingen har krav på svar for å si det sånn. Likvel, jeg anser det som helt naturlig å gi en respons dersom noen skriver. Uansett om det er et bilde som ikke trigger et eneste fiber i kroppen så er det mangel på respekt å ikke gi en enkel tilbakemelding på en seriøs henvendelse - om ikke annet "Ikke interessert, lykke til videre" eller noe i den duren.
Dette ER mangelvare og det forundrer meg litt - mulig at damene her inne vasser i mail og henvendelser og derfor ikke har mulighet til å komme igjennom alle mailene. Likvel, jeg er litt forundret...

(kvinne 42 år fra Akershus) to. 20 nov. 2008 19:09 Privat melding

Det er bare sånn ting funker på nett , ingenting å henge seg opp i .
Hvis det er noen trøst kan jeg si at mennene er like sløve med å svare som damene.
Du kan også legge deg til svargarantilisten. :o)

(kvinne 54 år fra Buskerud) to. 20 nov. 2008 19:17 Privat melding

Svargarantilisten gir ingen svargaranti :-)

(kvinne 55 år fra Oslo) to. 20 nov. 2008 19:29 Privat melding

Sånn er det bare.....Det gjelder også de på svargarantilisten.
Gutta svarer heller ikke....
Lurer på hvem som svarer jeg....??Bare jeg...? smiler lurt*
(Men så har jeg ikke så mange mail å svare på heller da..Ler*)
Men det er bare å holde ut og skriv........for hvert NEI du får, er du en mail nærmere et JA..

Skjult ID med pseudonym Slappogfin to. 20 nov. 2008 21:46

Takker for innspill ;) Da er det "kodene" i nettverden jeg ikke har skjønt enda da...he he. Man blir bare litt usikker på om man bommer helt på det man skriver - er det best å skrive fjas og tull og underbuksehumor i første linja lissom? Er det da man svarer?? He he - nei, jeg får som du sier stjerne62 - fortsette og skrive :)

Skjult ID med pseudonym JZ to. 20 nov. 2008 21:47

Synes faktisk det er bedre å ikke få svar enn å få et blankt avslag jeg... Men det beste avslaget synes jeg er et intentsigende men hyggelig svar tilbake, som ikke innbyr til at jeg skal fortsette samtalen. Så tar jeg hintet.

Men problemet er kanskje at alle sender melding til akkurat samme tre damene her inne, som rett og slett ikke har tid/motivasjon til å svare alle. Ikke lett å holde 20 samtaler i gang samtidig. Da går det fort i ball :)

Skjult ID med pseudonym passasjer to. 20 nov. 2008 22:07

Jeg er mann jeg, og jeg vasser ikke i henvendelser. Men har latt være å svare på meldinger fra dem som ikke er helt i tråd med mine preferanser. Å svare på meldinger på sukker ser jeg på som et tegn på oppriktig interesse, og ville selv ikke likt at damene svarte av ren høffelighet.

Men jeg skal være ærlig å si at jeg får dårlig samvittighet hver gang jeg ikke svarer. Det sitter visst langt inne hos damene å shoppe menn og jeg burde jo absolutt gi en oppmuntring de gangene det skjer.

Men til alle som sender melding: Spørr om noe!! Det gjør alt så mye lettere.

Skjult ID med pseudonym stjerne62 to. 20 nov. 2008 22:52

@lettåhuske
Da gjør du kanskje akkurat det samme som jeg.
Tar meg pauser mellom hver gang jeg er superbruker..Tar en måned av gangen...pause en stund og så superbruker igjen.
Kjenner at det er det som funker for meg....ellers så blir man ganske kynisk av all " vindushoppingen"

(mann 45 år fra Oslo) to. 20 nov. 2008 23:12 Privat melding

@ TS

I utgangspunktet enig, ved min skole har det vært strengt nødvendig å svare på enhver henvendelse. Den skolen har antatt en ny læreplan.

Vi snakker om avslag. Nær enhver ”første henvendelse” er en tilnærming, en invitasjon, uansett innpakning. Fra ”øy, skal vi pule” til ”fine bilder, det var alt jeg ville si” er sendt med like motiver. (Det finnes unntak, men ikke som berører spørsmålsstillingen, ikke som avsender vil/skal forvente svar på.)

Litt av saken er vel at vi som avsendere er forskjellige og som mottakere er forskjellige, og dette enkle faktum gjør at det alltid vil være noen som er misfornøyd med måten man blir behandlet på.

Og jeg tror dette gjengangerspørsmålet lar seg besvare (@ lettåhuske), men omfattende er det nok. Passer meg bra.

Selvsagt har vi muligheten til tilpasning, variasjon, men som mottaker vil man antakelig legge seg på en linje, velge en modell. Noen velger å svare alle, uansett. (Jeg er ikke enig i (@ passasjer) at ethvert svar er et tegn på oppriktig interesse, med mindre du ikke evner å formulere en velkomst og et avslag på to forskjellige måter.) Andre velger å svare kun de som vekker interesse, andre igjen leser ikke engang enkelte meldinger.

En utfordring som mottaker er at du ikke kjenner avsenders neste reaksjon. Det er her generalisering kommer inn, at en modell velges.

Skjult ID med pseudonym _Vanadium_ to. 20 nov. 2008 23:12

Reaksjonene på et avslag spenner fra taushet eller verdig resignasjon til sinne og aggresjon. Dette stedet, som sikkert alle andre tilsvarende, mangler sterke tradisjoner og klar sedvane på dette området. Og hadde man hatt slikt, så ville vi uansett møtt ”the odd one out” fra tid til annen.

Hadde alle tatt et avslag på en verdig og kortfattet måte, så tror jeg mange hadde valgt å svare på alle meldinger. Det er nok ikke så mye et spørsmål om noen har innbokser så fulle at de ikke makter å svare, i så fall har man ikke spisset profil og bildeutvalg til egen fordel/formålstjenlig.

Jeg tror, uten ryggdekning, at grunnene til at man velger å ikke svare i hovedsak er at man ikke ønsker å gi et avslag, (egentlig en sympatisk innstilling,) ikke har slik normal omgangsinnstilling i bagasjen eller, og det tror jeg er viktig, finner det ofte nok for omfattende å begynne på prosessen.

For egen del ser jeg at det å gi et helt tydelig og likevel høflig og respektfullt avslag veldig lett kan starte en prosess jeg ikke er interessert i å delta i. At det skal ta ytterligere 50 meldinger å avslutte noe som begynte med ”… og ha en fortreffelig kveld videre” gidder jeg ikke lenger. Det resulterer i at jeg i langt de fleste tilfeller ikke engang leser meldingen jeg får. Fra den ene ytterlighet til den andre trenger veien ikke være så altfor lang.

Skjult ID med pseudonym Zhair to. 20 nov. 2008 23:28

TS

Jeg skjønenr ikke at dette er noe å bruke energi på.

Hvorfor skal folk svare deg når de absolutt ikke er intressert?

Skjult ID med pseudonym _Vanadium_ to. 20 nov. 2008 23:30

@ Zhair

Hvis noen spør meg hva klokken er, så vil jeg uansett svare, om så bare at jeg ikke har klokke,

V

Skjult ID med pseudonym Zhair to. 20 nov. 2008 23:35

Hva skal jeg svare de som jeg opplever negativt da?

Inrømmer glatt at jeg alltid svarer de som jeg oppfatter som velmente eller som har lagt litt i henvendelsen sin!

Klokken er det få som spør etter - ert ert

Skjult ID med pseudonym jezzy fr. 21 nov. 2008 01:24

@TS

Vad gör du när du går nedover Karl Johan, då dessa till exempel "triomega sälgarna" (som du är totalt ointresserad av å snacka med), med jämna mellanrum försöker få kontakt med dig?
Yes, you do! You look away and move on....

Skjult ID med pseudonym forvirret fr. 21 nov. 2008 01:40

Hvem pokker er TS ?

Skjult ID med pseudonym Lilleulv fr. 21 nov. 2008 02:15

TS= TrådStarter.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv fr. 21 nov. 2008 02:27

Ikke bare selgere, Jezzy. Vi gjør det samme med alle i baren som vi vi registrerer at ser vår vei, men som ikke ønsker kontakt med; vi sørger for at blikkene våre ikke møtes, og om han nærmer seg, snur vi oss rundt, vi flytter på oss eller stirrer på en liksom-tekstmelding. De må klare å komme så nærme at vi MÅ høre hva de sier og skjønne at det er til oss.
Hvaaa? svarer vi da, med en overbærende mine. Og legger til: Det er så mye musikk, så det er litt vanskelig å prate... Men vi foreslår ikke å gå utenfor.. Slukøret tusler han videre med whisky-glasset sitt.. Joda. Virkeligheten er brutal nok...

(mann 38 år fra Oslo) fr. 21 nov. 2008 04:02 Privat melding

Sitat stjerne62:

"Men det er bare å holde ut og skriv........for hvert NEI du får, er du en mail nærmere et JA.."

Vel, du er like gjerne en mail nærmere et nytt "nei".
Dette "nei-et" kan inntreffe i all uendelighet, et "ja" inntreffer kanskje aldri.

Schrödinger roterer i graven sin tror jeg. Alene eller med kona si. Eller med katten.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv fr. 21 nov. 2008 18:03

K0ntrast.

Vi kan vel forutsette at sjansen for et ja øker her fordi dette ikke handler om å få en sekser på terningen, men derimot noe man til en viss grad kan trene seg opp til, for ikke snakke om at det i stor grad kommer an på hvem man velger å kontakte... :-)

(mann 38 år fra Oslo) fr. 21 nov. 2008 22:27 Privat melding

Det synes meg også besynderlig at HVEM et "ja" kommer fra, ikke ser ut til å bety så mye.

Skjult ID med pseudonym lura fr. 21 nov. 2008 22:48

Er det DET som er målet her da?... å få et svar ...ja....... ja, til hva?

(kvinne 39 år fra Oslo) lø. 22 nov. 2008 00:09 Privat melding

Lilleulv: Du kan få sagt det.... :-)

(mann 38 år fra Oslo) lø. 22 nov. 2008 01:37 Privat melding

@lura:
Se først to poster over din egen, hvor jeg siterer stjerne62. Beveg deretter blikket til stjerne62s post lenger opp. Jeg tør nesten garantere at du finner svaret, men har tatt kontakt med forsikringsselskapet mitt for sikkerhets skyld.

Skjult ID med pseudonym lura lø. 22 nov. 2008 01:41

...............ok,... "du" sender en mail... og vil at svaret skal været ja... eller ....ja-til noe.... Ja, til hva?? Jeg spør igjen.... fant ikke svaret oppi tråden her.

(mann 38 år fra Oslo) lø. 22 nov. 2008 01:44 Privat melding

@lura:
Kan det være ja til bløtkake? Ja til EU? Ja til en date? Eller ja til å tillate dyresex i Norge?
Vi spiller "Vil du bli millionær?".

Skjult ID med pseudonym Slappogfin lø. 22 nov. 2008 04:06

Det er vel kanskje ikke replikken det kommer mest an på nei - om det er "Skal vi pule" eller "Du verden så flotte øyne du har" så gir ikke det ene større sjanse for respons enn det andre. Det er vel bildene om vi skal være ærlige?

@jezzy
Det kommer litt an på - om en kommer rett på meg og snakker til meg (selger eller hva det måtte være) vil jeg om ikke annet si "Nei takk". Men, jeg lærer stadig disse nett-kodene - og naturligvis er alt opp til hver enkelt :). Kan være enig i at jeg noen ganger "avviser" kontakt ved å se en annen vei om det er ei på andre siden av baren som prøver og ikke er interessant. Men, kommer hun bort og snakker snur jeg meg ikke og går uten å ha sagt noe.

Lurer fortsatt litt på om det er best å smelle til med det mest primitive instinktbaserte som "Flott kløft du har - skal vi treffes" eller en mail på minst tre avsnitt med refleksjoner som gir inntrykk av at det i hvertfall er noe omløp over snippen :) (Det ene utelukker nødvendigvis ikke det andre men...)