Alle innlegg Sukkerforum

Politisk korrekthet...

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Creeper lø. 13 feb. 2016 23:43

Er du alltid politisk korrekt?
Kan man spøke med alt mulig, evt. hva kan du ikke spøke med?
Tør du røpe at du er ukorrekt i jakten på kjærligheten?

Jeg tenker litt på tråden om hørselshemming, og andre tråder her inne. Jeg tenker at mange er redd for å si hva de egentlig mener noen ganger, eller til og med er redd for å tenke det ukorrekte. Correct me if I am wrong!

(mann 48 år fra Oslo) sø. 14 feb. 2016 00:01 Privat melding

Mitt inntrykk er i hvert fall at veldig mange setter likhetstegn mellom det å ikke på død og liv skulle sjokkere og spissformulere i enhver diskusjon med det å være politisk korrekt (eller uærlig).
Utover det mener jeg at det meste kan spøkes med, det handler mer om HVORDAN det faktisk gjøres.

(mann 45 år fra Oslo) sø. 14 feb. 2016 00:06 Privat melding

Alt kan spøkes med - til sin tid.

(mann 48 år fra Oslo) sø. 14 feb. 2016 00:10 Privat melding

Hey, Gravlax! Det var det eneste jeg kunne gjøre når jeg så hvor jævlig det så ut. La nå i det minste damene beholde eventuelle illusjoner om at jeg normalt holder en VISS stil her.

Skjult ID med pseudonym Creeper sø. 14 feb. 2016 00:11

Kan man for eksempel spøke med funksjonshemming?

For mange år siden var jeg på byen med en fresh venninne. Vi fikk øye på en fyr som satt i rullestol like ved dansegulvet. Min venninne gikk bort til ham og utbrøt: "Du må være utrolig lat, som tar med deg egen stol på byn!" Fyren brøt ut i en ekte og god latter. Han satte tydelig stor pris på å bli inkludert og ikke at folk på død og liv skulle omgås ham med ekstrem varsomhet. De fant virkelig tonen den kvelden. Moro var det, men hvem hadde turt å gjøre det samme?

(mann 45 år fra Oslo) sø. 14 feb. 2016 00:14 Privat melding

Det er veldig klassisk normenn å bli fornærmet på vegne av andre(som ironisk nok er enda mer nedlatende).
Og Ricthie Gervais sa det så fint: det er ikke bestandig de som blir såret som har rett.

Skjult ID med pseudonym Creeper sø. 14 feb. 2016 00:55

Krizstian, kunne ikke vært mer enig!

(mann 48 år fra Oslo) sø. 14 feb. 2016 01:07 Privat melding

Krizstian:
Jeg er egentlig ganske enig (og Gervais-sitatet minner om South Park-episoden om Mr Hanky, hvis noen husker den), men det er OGSÅ veldig typisk nordmenn å beskylde alle som reagerer på drittslenging og personangrep for å være både uærlige og politisk korrekte. Og det får i hvert fall får MEG til å himle med øya og miste all respekt for vedkommende.
Av en eller annen grunn har jeg aldri blitt imponert over polemisk vræling kamuflert som selvstendighet og sterke meninger.

(mann 36 år fra Oslo) sø. 14 feb. 2016 01:08 Privat melding

https://www.youtube.com/watch?v=ceS_jkKjIgo

"Political correctness is the oppression of our intellectual movement so no one says anything anymore just in case anyone else get’s offended. What happens if you say that and someone gets offended? Well they can be offended, can’t they?"

“I was offended, I was offended and I have rights!” Well so what, be offended, nothing happened. You’re an adult, grow up, and deal with it. I was offended! Well, I don’t care!"

(mann 36 år fra Oslo) sø. 14 feb. 2016 01:13 Privat melding

Ang. tråden om tunghørte, så syns jeg nigma sin kommentar var fin og noe jeg fint kunne skrevet selv, betyr ikke at jeg ser ned på tunghørte/døve. Skal man beklage alle kommentarer som noen finner fornærmende selv om de ikke er ment slik?

(mann 36 år fra Oslo) sø. 14 feb. 2016 01:16 Privat melding

Når det er sagt skjønner jeg jo at tunghørte/døve kan ha hørt disse vitsene en del ganger før (eller kanskje ikke...? (omtrent som denne)) og at de kan gå lei disse i lengden.

(mann 48 år fra Oslo) sø. 14 feb. 2016 01:22 Privat melding

Gravlax:
Det der er litt interessant: Jeg har vært på latter og opplevd at fleiping med de samme greiene har blitt ubetinga suksess eller falt platt til jorda, avhengig av timing og oppbygging (samt selvfølgelig vitsene i seg selv).

(mann 36 år fra Oslo) sø. 14 feb. 2016 01:24 Privat melding

Creeper: Ja, jeg mener man kan spøke om slikt. Problemet er at folk tar vitsene forskjellige, noen blir fornærmet mens andre kan le med deg av de. Om det er dems problem eller vårt problem kan sikkert diskuteres. Om man ikke får noe god respons på de første vitsene må man jo vurdere om det er "verdt" å fortsette med vitsene i denne personens nærvær.

Skjult ID med pseudonym Creeper sø. 14 feb. 2016 01:24

HerrFekt
"Av en eller annen grunn har jeg aldri blitt imponert over polemisk vræling kamuflert som selvstendighet og sterke meninger."
Hvorfor skal man bli imponert?
Saken er vel heller den at mange legger bånd på seg for å unngå konfrontasjon

(mann 48 år fra Oslo) sø. 14 feb. 2016 01:27 Privat melding

Eller at mange febrilsk skaper konfrontasjoner framfor saklig debatt.

(mann 48 år fra Oslo) sø. 14 feb. 2016 01:29 Privat melding

Det er nok sant, Gravlax. Men jeg tror det der gjelder i dagliglivet også. Man merker ofte fort når en fleip er ondsinnet eller humoristisk ment.

(mann 38 år fra Vestfold) sø. 14 feb. 2016 01:38 Privat melding

Creeper: selvsagt kan man spøke med funksjonshemming men det er selvsagt avhengig av hvordan man gjør det og formålet. Sånn spm hun venninnen din som gjorde det for å få kontakt med karen er det greit. Hadde hun derimot bare gått videre så hadde det ikke vært like bra...

Skjult ID med pseudonym Creeper sø. 14 feb. 2016 01:45

Tealc, jeg har aldri vært funksjonshemmet så jeg skal heller ikke late som om jeg vet hvordan det er. Men jeg kjente faktisk reell ubehag da hun Tinder-Martine gråt, snakket babyspråk og sa "Stakkar..." om han som satt i rullestol. Fyren var kjekkere og mer oppegående enn mange. I mitt hode nedvurderte hun ham som en stakkar man ikke kan tulle med på samme måte som man kan med funksjonsfriske

Skjult ID med pseudonym Chutlu sø. 14 feb. 2016 05:12

Jeg har en kamerat som ble brent.
Brent ned til det ukjente sa legen.
Synes han så veldig kjent ut etter han ble brent! Han ble litt sprø etterpå da men...