Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym Feeder ti. 16 feb. 2016 18:17

Man kan si hva man vil om Donald Trump, men han har hvertfall gjort amerikansk valgkamp mer spennende ved å ikke fremstå som politisk korrekt som sine politiske motstandere. Jeg er ikke enig i noe av det han sier men jeg liker at han tør provosere, at han tør å si det som er upopulært, som ikke er politisk korrekt osv.

Skulle ønske vi hadde flere slike politikere i Norge som tør å provosere, og det er noe jeg spesielt etterlyser hos venstresiden. Hadia Taijik mfl har prøvd seg noen ganger ved å provosere, men gang på gang taper hun ansikt når hun går ut og beklager, gjerne i dialog med sin superdyktige kommunikasjonsrådgiver.

Tror nok at politikk hadde blitt mye mer spennende å følge for unge mennesker hvis vi hadde hatt flere Donald Trump-typer på venstresiden, ikke bare politikere som er opptatt av sin egen popularitet, men som tør å si det som er upopulært.

(mann 46 år fra Akershus) ti. 16 feb. 2016 18:22 Privat melding

Her i landet er det nok ikke bare politikerne som hadde hatt godt av litt trening på det området der.

Skjult ID med pseudonym Feeder ti. 16 feb. 2016 18:27

@Brumlen

Nei, men det er jo politikere som sitter med makten.

(mann 46 år fra Akershus) ti. 16 feb. 2016 18:33 Privat melding

Ja, men hvem er det som har plassert de der?

(mann 46 år fra Akershus) ti. 16 feb. 2016 18:35 Privat melding

Godt svar @My, men det fratar ikke oss andre for ansvar:-)

(mann 46 år fra Akershus) ti. 16 feb. 2016 18:39 Privat melding

Dagens grammatikk tillater både de og dem, objekt og subjekt faller sammen, så den der velger jeg å ikke ta til meg :-P

(mann 53 år fra Oppland) ti. 16 feb. 2016 18:40 Privat melding

Jeg foretrekker Donald Duck.

Nordmenn skjønner ikke Amerikanere, og omvendt...

Skjult ID med pseudonym Orokjeks ti. 16 feb. 2016 19:06

FRP og SV er jo stappfull av Donald'er.
Skjønner ikke hva dere klager på... Så har vi Tåkefyrsten og Konfliktsky ex-statsminister, som nå leder NATO... En utrolig bragd egentlig...Begge er like full av Donald bullshit, bare med innpakning.

(mann 46 år fra Akershus) ti. 16 feb. 2016 19:16 Privat melding

@My: Når du begynner å blande "du" og "deg" er du rimelig på bærtur, så av respekt for deg velger jeg å avstå fra videre kommentarer rundt det emnet der. For øvrig kunne jeg ikke brydd meg mindre om hvor mange meldinger man gjennomsnittlig må bruke for å finne "den rette". Jeg er ikke på leting, "den rette" dukker opp når man minst venter det.

Skjult ID med pseudonym James ti. 16 feb. 2016 19:21

Jeg er vel av de som synes politikken bør være seriøs, og politikerne sitt ansvar bevisst. Ser ikke poenget med spillopper for å sanke velgere. Uttrykket politikerforakt kom bla pga politikere lovet mer enn de kunne levere. Lite hjelper det med valgflesk om en ikke har gjennomføringsevne. Avgjørende for å lykkes er evnen hos det enkelte parti til å fremforhandle løsninger som flertallet kan stille seg bak. Vi har ikke behov for flere som Donald, snarere flere som Kåre, Gro, Karl, Einar, Siv, Sylvia, Kjell osv. Vi i Norge må ta innover oss at vi bor i et godt og flott land. Mulig vi har vært heldige, men vi har også hatt dyktige politikere.

Skjult ID med pseudonym Orokjeks ti. 16 feb. 2016 19:27

Rettelse@james
Vi har hatt en dyktig byråkrati som politikerne kunne støttet seg på.

Uten oljepengene, så ville vi kunne bedømme om de ville vært like dyktige. Vi har jo ingen stor norsk industri lengre, skogbruk, gruvedrift, norsk handelsflåte, store IT konsern... Alt er borte for leeeenge siden

Skjult ID med pseudonym Feeder ti. 16 feb. 2016 19:43

@James

Kommer ikke partienes budskap tydeligere frem da hvis man dropper å være politisk korrekt, og heller er rett frem?

(mann 39 år fra Vest-Agder) ti. 16 feb. 2016 21:42 Privat melding

Nå vet jeg ikke helt hvor mye jeg vil snakke om "tør" rundt taktikken til Trump. Valget ser nå ut til å være basert på helt andre verdier enn mot. Som resultatene viser, så er det en ikke ubetydelig mengde som deler de holdningene som Trump representerer, og da synes jeg det blir litt kleint å skulle framstille Trump som modigere enn andre politikere.

Med tanke på retorikken Trump har brukt overfor media, er det mye mer imponerende av de journalistene som tør å dekke valgkampsmøtene til en demagog som kommer med direkte oppfordringer til tilhørerskaren om å ta journalistene.

(mann 37 år fra Rogaland) ti. 16 feb. 2016 21:44 Privat melding

American here. No, just no. Donald Trump is a sexist racist xenophobe. The main reason he's doing well in the polls is because the Republican party has so many idiots running at the same time, and his name is best known from reality television. You really want Norwegian politicians to pander more to the most hateful, racist, bigoted idiots in the country instead of trying to maintain a healthy democratic state?

I deeply admire Norway's political system and wish the U.S. would follow its example...not the other way around. It's a circus over there right now. :(

Skjult ID med pseudonym Feeder ti. 16 feb. 2016 22:53

@Matt 1981

I do not agree with Trump 's opinions and views , but I think ugly enough that Norwegian politicians may have something to learn from the way he says things, speak straight from the liver , being politically incorrect .
We have a social democratic party in Norway called Labor . Since the beginning this was a value party , but since then it has gone from being a value party to an administrative party . It has been since the 90's had leaders who have been most eager to talk management instead of talking about values. For that is what politics is ! Value Game . Now it's just been a lot of years with fog chat.
Therefore so calls I clearer and clearer politicians on the left who dare to provoke , make people angry and stand firmer against racism, discrimination etc etc.

I rater think United States havet alot to Learn from Canada istead of Norway.

Skjult ID med pseudonym Feeder ti. 16 feb. 2016 22:58

@villrosa

Hvor har jeg skrevet at jeg er enig med Trump?

(mann 45 år fra Oslo) on. 17 feb. 2016 00:53 Privat melding

Tror også politikken hadde blitt mer underholdende hvis vi hadde hatt flere vettløse idioter på Trump's nivå. Om det tjener landet er jeg mer usikker på. Nei, la politikere være så triste og kjedelige dem bare vil så lenge de klarer å holde skuta sånn nogenlunde på rett kjøl :-)

Skjult ID med pseudonym Apache fr. 19 feb. 2016 03:38

Er ikke Listhaug politisk ukorrekt? Stem Hege Storhaug inn.:-)

Skjult ID med pseudonym Apache fr. 19 feb. 2016 03:47

Jeg tror Donald bruker de virkemidler som han mener gir han stemmer. Hadde han vunnet alt, så hadde vi sett en annen Donald. Er uenig med noen her som generaliserer republikanere og gjør dem til onde idioter. Den samne tendensen sees i Norge der alle som ikke har samme syn som noen partier i visse saker blir stemplet som onde rasister.