Alle innlegg Sukkerforum

Hva er bra matchtall?

Vis siste innlegg
(mann 39 år fra Akershus) sø. 23 nov. 2008 14:52 Privat melding

Jeg lurer litt på hva man skal anse som bra matchtall? Er det over 70, over 80, over 90 eller høyere. Vet jo at noen ikke bryr seg om tallene i det hele tatt, men er interessert i å høre hva andre mener.

Skjult ID med pseudonym Petra sø. 23 nov. 2008 15:09

Hei, tror ikke du skal henge deg opp i hva som er et godt matchtall, sålenge du har en god kjemt (huff kjipt ord) dialog/samtale med den du prater med. Mitt høyeste matchtall her inne er 97, men vi hadde ikke mye å prate om. Gikk på date og hadde det veldig koselig med en som jeg hadde et mye lavere matchtall med, desverre var det andre ting som gjorde at det ikke ble til noe mer mellom oss. Så glem matchtallet. Lykke til

Skjult ID med pseudonym Smily:o) sø. 23 nov. 2008 16:29

Vel matchtallene har jeg rett erfaring med ... har vært på date med alt fra toppen av tabellen til under 70 % ..
Og jeg kan vel si at jeg har hatt mye mer kjemi med de jeg hadde høy match med .
Men om det er på 86 eller 93 tallet har vel ikke så mye å si ....

Skjult ID med pseudonym Mr.Right sø. 23 nov. 2008 16:45

Enig med Smily her. Du bør ikke gjøre opp en oppfatning på dette etter å ha truffet bare to Petra.
Jeg har truffet "en del" og mener at matchtallet har mye for seg, men som Smiley også påpeker må man ikke bli for snever. Jeg har endt opp med at jeg helst vil treffe noen over ca. 90

Skjult ID med pseudonym Amourine sø. 23 nov. 2008 16:56

Like barn leker best? :-)

Jeg ser ikke så mye på matchtallet og treet, men interessant er faktisk "Autotekst". Den sier noe om hvor forskjellene ligger i besvarelsen. Hva man f.eks har svart identisk på. Og dersom dette er på ting man synes er viktig, kan jo dette være et godt utgangspunkt.
I tillegg avhenger det også av om hvor grundig man er i besvarelsen sin, og hvor grundig den andre har vært.

Men alt i alt vanskelig å bedømme hva som er "bra" matchtall, som flere her sier...:-)

*Amo*

Skjult ID sø. 23 nov. 2008 17:22

Treet er det samme som autotekst, du kan "lese" av bladene hvis du gidder

Skjult ID med pseudonym Amourine sø. 23 nov. 2008 17:27

Å lese blader er ikke min greie...men er fullstendig klar over at treet kan "leses". Mente at det er mer detaljert under Autotekst, for de som er interessert. ;-)

Skjult ID med pseudonym Petra sø. 23 nov. 2008 17:47

Hei, mange fine svar, enig med Amourine her (min erfaring er at jeg har blitt veldig forelsket i noen jeg hadde 88 prosent match med, mens en jeg hadde over 90 var ikke så interessant som det jeg trodde) og dette har jeg funnet ut etter to dater ja. Kjærlighetens veier er uransakelig!! det er min mening, ikke tro blindt på matchtall her inne.

Skjult ID med pseudonym spiff ma. 24 nov. 2008 15:59

Har erfart at om matchtallet er for høyt, kan det fort bety at man blir FOR like. Hvis det igjen betyr at sterke personligheter møtes, blir det fort stillingskrig, litt vel høy "tøff i trynet"-faktor. Vi har ikke noe å tilføre den andre, undres over, eller overrakes av. Så jeg synes utgangspunktet ofte er bedre hvis matchtallet ligger nedpå 80-tallt et sted.

Skjult ID med pseudonym Amourine ma. 24 nov. 2008 19:11

@ spiff
Her er jeg litt enig med deg, gitt. Jeg opplever det samme tildels. For stor likhet trenger ikke være en fordel. Og derfor er det jeg ser på autoteksten, som jeg har nevnt over her...for å se hvor de identiske svarene ligger. F.eks vil selvtillit, hevdelse, sosial IQ, selvrespekt, krenkbar, dømmende og slike egenskaper si meg mye om personen...i forhold til hva jeg selv har svart.
Noen punkter er jeg mindre opptatt av i matchen, mens andre er viktige for meg.
Skal ikke uttale meg om de jeg har høy match med...men det er noen slående likheter hos de gutta. Så ja, kanskje er en litt lavere match å foretrekke...DERSOM personen faktisk har tatt seg litt tid til å fylle ut besvarelsen, da.

Skjult ID med pseudonym juni ma. 24 nov. 2008 19:39

... skjønner jeg er litt likegyldig ang. matchtall... jeg glemmer helt matchtallet når jeg begynner å taste med noen, så jeg aner ikke matchtallet til de jeg har truffet. Men jeg har fått med meg at de som ligger på 70-80 ofte er lite aktuelle når det gjelder interesser og personlighet (i den grad jeg klarer å tolke personligheten til en person bak en profil).

Skjult ID med pseudonym Smily:o) ma. 24 nov. 2008 19:46

Som jeg har sagt før er ikke tallet sååå viktig for meg , men liker å sjekke matchtreet .... og ser på de bladene som er viktig for meg .... barn og varighet på forhhold er noe jeg ser nøye på ---- om den jeg matcher meg med og jeg har helt ulikt på f.eks porno , må jeg si at ikke dette er noe jeg ser som et problem .. hehehe

Skjult ID med pseudonym Mr.Right ma. 24 nov. 2008 22:47

Glem ikke viktig/ikke viktig markeringen på siden av spørsmålene. Der setter man jo selv hvordan matchtallet skal beregnes.. Der kan man sette ikke viktig på det man synes man er for like på. Så vidt jeg har forstått telles det da ikke med i matchtallet med mindre den andre har satt det som viktig. Så gjenstår det å se om de andre ar forstått det samme...

Skjult ID med pseudonym mmmhmmm ma. 24 nov. 2008 22:49

over 100 skal visstnok være knallbra

Skjult ID med pseudonym spiff ma. 24 nov. 2008 23:17

Jeg har 12 med bestemora mi....

Skjult ID med pseudonym pigalopp ma. 24 nov. 2008 23:31

Jeg har erfart at bra matchtall ikke betyr noe som helst.
Hadde en match på 99 med en fyr, men da jeg traff ham irl, var det ikke aktuelt for meg å gå noe videre enn til perifert bekjentskap. Knapt nok det.
Derfor har jeg begynt å se mer på treet, dersom jeg i utgangspunktet liker profilen til en fyr.
Kjemi er nok kanskje et dumt ord, men det er veldig beskrivende, og manglet fullstendig med min 99 match.
Still searching.....

Skjult ID med pseudonym yeehaw ma. 24 nov. 2008 23:31

Matchtallet er en gåte. En venninne av meg datet personen med høyest matchtall ift. seg selv. Det var en totalflopp.

Skjult ID med pseudonym Sukker.no ti. 25 nov. 2008 01:19

Hei.
Statistikken her må visst forklares litt. - Om man har kjøpt en ny Toyota og dekket punkterer etter kun en uke så blir det feil å konkludere med at Toyota er dårlige biler. Det samme gjelder her. Selvfølgelig kan det uheldigvis være slik, at en som har svart svært likt på alt som er viktig for deg, også kan ha dårlig kjemi med deg. Noen har dårlig kjemi med sine foreldre også, men det er ikke huset det er noe galt med.
Det matchsystemet gir, er muligheten til å finne den du med størst sannsynlighet passer i et forhold med HVIS dere finner kjemien. Altså det som skal redde forholdet etter at dere har vært sammen et år.

Tradisjonelt har man først oppnådd tiltrekning og så blitt sammen, for så til slutt å finne ut at man ikke passer sammen i lengden likevel. Denne fremgangsmåten tar veldig mye tid og energi og derfor lar vi brukerne av Sukker søke blant de en eller to tusen man har størst sannsynlighet for å lykkes med i det lange løp. Sorteringen forgår som kjent med et matchtall som man selv kan påvirke med vektingen til høyre i innfyllingsskjemaet og bruke som er verktøy.
For de fleste vil det i tillegg være slik at et høyt matchtall vil gjøre at dere prater bedre sammen, og dette er jo en komponent i det de fleste forbinder med god kjemi. Grunnen til at man prater bedre er at man forstår hverandre bedre p.g.a. like verdisyn og ofte felles erfaringer. Forøvrig så er det like vanskelig å merke forskjell på 88 eller 90 i matchtall som det er å se forskjell på en person på 88 eller 90 kg.

De som helst ikke vil møte "seg selv" kan lett gjøre utvalget mer tilfeldig ved å vekte ned de tingene de helst ikke vil finne hos kandidaten. De er ikke sikret mot at kandidaten vil ønske det samme tilbake, noe som må være tilfelle for at disse tingene ikke skal virke inn på matchtallet. Dette hensynet er likevel ikke "mer enn rektig" som man sier på kraft Skiensk, for den andre parten skal jo også ihensyntaes i matchtallsberegningen.
Håper dette åpnet øynene litt på de som har vært uheldig med de føste møter med dette "magiske" tallet :)

Skjult ID med pseudonym yeehaw ti. 25 nov. 2008 01:26

Takk til sukker.no for oppklarende redegjørelse!

Skjult ID med pseudonym Mr.Right ti. 25 nov. 2008 11:36

Det skal sukker ha! Komme med slikt halv to om natten..
Bra! (Er lærer..)