Alle innlegg Sukkerforum
(mann 28 år fra Hordaland) ti. 23 feb. 2016 20:03 Privat melding

Hver eneste profil jeg er innom vil absolutt ha noen som er "aktiv". Er det ingen som holder seg i form samtidig som de likevel er avslappede personer? Alle profiler snakker om å gå tur og gå på fjellet osv. Er alle disse som alltid nevner sine fjellturer osv. virkelig ute og går på fjellet hver uke slik de gir inntrykk for? Jeg spiser sunt og trener regelmessig. På sommeren går jeg kanskje én tur på fjellet ved godt vær. Muligens to. Ellers er jeg en sofapotet/kafépotet, med unntak av å gå rundt i leiligheten mens jeg tenker på noe. Jeg blir rent stresset av å tenke på å være med noen som alltid må gjøre ett eller annet. Hvor aktiv er "aktiv"?

Skjult ID med pseudonym BruceW ti. 23 feb. 2016 20:28

"Aktiv" er en indikator på at du har energi. Det betyr at du sannsynligvis gjør det bra på jobben, er fysisk sunn, har disiplin, er utholdende, setter mål, er presentabel, er optimist, funker i senga, lever lenge osv osv. Dette er faktorer som gjør dem trygge på at du gir dem et trygt liv. Ubevisst ber de om en alfahann, de klarer bare ikke stave det ;-)

(mann 28 år fra Hordaland) ti. 23 feb. 2016 20:32 Privat melding

BruceW Ærlig talt tror jeg du leste litt vel mye inn i det...

(kvinne 56 år fra Akershus) ti. 23 feb. 2016 20:36 Privat melding

Da tror jeg det er mange menn som er ute etter alfahunner også...

Og ikke klarer å stave det.

Skjult ID med pseudonym BruceW ti. 23 feb. 2016 20:43

Bjørn89: Ærlig talt så har jeg lest altfor mye om sånt de siste 30 årene til å ikke vite noe om dette. Det er gråsoner, variasjoner og unntak overalt selvsagt.

(mann 28 år fra Hordaland) ti. 23 feb. 2016 20:50 Privat melding

BruceW: Som Solecita skriver, "aktiv" er jo et ord menn bruker om kvinner i ett kjør også. Let's agree to disagree.

Skjult ID med pseudonym Gravlax ti. 23 feb. 2016 20:54

som single må vi jo markedsføre oss fra det vi tror er vår beste side. Du ser få bilder av medlemmene liggende å sløve på sofaen. Sitte foran PC'en osv. Nei man finner bilder som presenterer en fra det man tror virker mest tiltrekkende for de man viser seg frem for. Så da finner man frem bilder fra hikingturer langbortvekkistan, den skituren man var på sist vinter, solsenga i syden med paraplydrinken osv... Men det er ikke dermed en sannhet at man ligger på solsenga hver dag, er i langtbortvekkistan hver uke eller står på ski hver helg. Men slike bilder selger bedre enn sofa-med-laptop-på-fanget bildene ;)

Skjult ID med pseudonym BruceW ti. 23 feb. 2016 20:56

Solecita. I følge de fleste målinger omkring vil de fleste menn uansett alder egentlig bare boinke Megan Fox og gå på puben med gutta etterpå og skryte av det.

(kvinne 56 år fra Akershus) ti. 23 feb. 2016 20:57 Privat melding

Hvis jeg hadde luket ut alle som hadde 'trening', 'aktiv', 'friluftsliv', 'sporty' og som geografisk var upraktiske, så tror jeg at jeg hadde sittet igjen med 3 kandidater med matchtall over 70.

(kvinne 46 år fra Sør-Trøndelag) ti. 23 feb. 2016 20:59 Privat melding

@Bjørn89
Enig i det du skriver ☺️ Hyggelig med en tur i ny og ne, men alt med måte.

(kvinne 56 år fra Akershus) ti. 23 feb. 2016 20:59 Privat melding

@BruceW: Men da hadde de jo vist seg aktive og sportye :-) Hvor mye friluftsliv det hadde involvert bortsett fra turen til puben skal være usagt :-)

(mann 28 år fra Hordaland) ti. 23 feb. 2016 21:02 Privat melding

BruceW: Og hva er poenget ditt? Hvem tok disse meningsmålingene? Og hva så? "Mesteparten" betyr at det er mange som IKKE bare vil dette. Man bør ikke ha "de fleste menn" som noe ideal.

Skjult ID med pseudonym Ronja ti. 23 feb. 2016 21:13

Tror nok det er mange som legger litt på.. De aller fleste virker som de er noen Duracell kaniner av noen mennesker som aldri har hatt nærkontakt med en sofa.. Ikke min type mennesker! Hvis de vil finne andre slike personer, er jo det fint, men hvis de i realiteten kjemper mot dørstokkmila stadig vekk og egentlig vil ha noen som også liker å chille, gir det lite mening.

Det er nok fremdeles bedre med aktive bilder da men.. Sammensunket på sofaen med dobbelthake blir nok aldri noe salgstriks;) men jeg blir glad når jeg finner profiler hvor de skriver at sofaen er en kjær venn, da jeg liker å trene et par ganger i uka men ellers foretrekker horisontalen:)
Hva "aktiv" er, er nok veldig subjektivt. BruceW ser ut til å holde på den ekstreme versjonen.. Er nok mange som tenker på aktiv som å trene 2-3+ ganger i uka tror jeg

Skjult ID med pseudonym BruceW ti. 23 feb. 2016 21:14

Jeg har da ikke noe poeng. Jeg prøver bare å svare deg på hvorfor kvinner liker en aktiv mann.

Skjult ID med pseudonym BruceW ti. 23 feb. 2016 21:16

Og jeg kan også fortelle deg hvorfor de fleste damer ikke liker øl bortsett fra pils.... ;-)

Skjult ID med pseudonym Haakon ti. 23 feb. 2016 21:28

Sammensunket på sofaen med dobbelthake blir gjerne aldri noe salgstriks som det er nevnt over her, paradoksalt nok er det her den gode armkroken som 75% ønsker å krype inn i kommer til sin rett :)

Skjult ID med pseudonym Vimsa ti. 23 feb. 2016 21:34

@BruceW....fortell fortell....hvorfor liker vi ikke øl bortsett fra pils?
Sliter med de fleste øltyper bortsett fra pils......

(kvinne 56 år fra Akershus) ti. 23 feb. 2016 21:43 Privat melding

Jeg er en varm tilhenger av armkrok. Helst i sofa eller lignende :-)

Og jeg venter også på pilsforklaringen til @BruceW:-)

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 23 feb. 2016 21:59

Gravlax har et poeng. Vi viser bilder av det vi er stolt av, og som er stas. Jeg er også tilbøyelig til å tenke litt som mr Willis... Aktiv signaliserer vellykkethet, dynamikk og god helse, både hos kvinner og menn.

Jeg søker en aktiv mann, fordi jeg er aktiv selv. Jeg tilbringer minst 6-7 timer i skogen i løpet av ei uke, gjerne noen timer på vannet i kajakk, kan stikke i stallen og drive på en dag... Huset og hagen kan gro igjen i mens, for egentlig er jeg dønn lat og driver med disse aktivitetene fordi det er gøy for meg. Når jeg kommer hjem, sitter jeg helst som en pensjonist i godstolen. Etter noen timer ute, kan jeg krype inn i en armkrok. Så kan han se det han vil av tv og film, mens jeg kommer med teite kommentarer eller halvsover. Uten å ha vært aktiv først blir jeg nesten elektrisk, og umulig å plassere i armkroken. En som kan matche dette uten å bli alt for overrasket over at jeg har totalt inaktive perioder, vil jeg ha.😄 Innboksen er åpen.😜
BruceW, er det damer som foretrekker pils?😱 Jeg trodde de drakk vin... eller blondt øl.

Skjult ID med pseudonym Ronja ti. 23 feb. 2016 22:17

@Haakon Er som sagt veldig glad i sofaen! Armkroken også;) men de bildene fra folk som sitter i sofa, som jeg har sett, har vært lite flatterende. Selvfølgelig, med litt bedre pose kunne det sett mye bedre ut:) (de har bokstavelig talt sittet sammensunket med dobbelthake, kanskje ikke ha det som eneste bilde hvertfall..)

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ti. 23 feb. 2016 22:23

Aktiv betyr hovedsaklig to ting;

1) Du skal ikke være for glad i film, tv, tv-serier og tv-spill.
2) Du er slank/muskuløs.

For enkelte derimot, så betyr det også at du liker å fly opp fjelltopper, stå på ski, gjerne bortover typen og lignende aktiviteter.

Med andre ord, over middels aktiv. Rusleturer og at en forlater huset generelt er ikke godt nok.

Men dette er bare min tolkning da, baserte på de profilene jeg har lest som har hatt 'aktiv' skrevet i seg. :P

Skjult ID med pseudonym Ariel ti. 23 feb. 2016 22:25

Om alle hadde skrevet på sukker at man for det meste gikk rundt i leiligheten og tenkte på hva alle andre gjordet så hadde jeg blitt gal...Om jeg ser på album at han er aktiv osv så forventer jeg ikke at han bestiger mount Everest hver dag 😊

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 23 feb. 2016 22:28

Personens beskrivelse av seg selv sier jo noe om hva de mener med aktiv, og det er jo absolutt et tema man kan spørre om på melding. (Yes, idé til å hoøde konversasjonen igang😄)

(kvinne 53 år fra Oslo) ti. 23 feb. 2016 22:48 Privat melding

Jeg treffer ofte sånne aktive menn. Eller treffer og treffer.... Jeg er sånn som liker å gå tur. Jeg går ofte hjem fra jobb igjennom Oslos gater. Litt på kryss og tvers, like mye oppdagelsesferd i egen by som trim egentlig. På disse turene mine ser jeg aktive menn. På sykkel. Aggressiv pedaltråkking på rødt lys og over fortauskanter. De ser så sinte ut! Og de roper "fløtt deg!!" når jeg går på fortauet og aner fred og ingen fare...
Jeg sykler innimellom jeg også. Innover Sørkedalen eller opp til Maridalsvannet. Der er det mye aktive mannfolk i flokk. Jeg har blitt syklet ned en gang. Da kom de 5 i bredden med fråden om munnen...
Jeg tror ikke jeg vil ha en sånn aktiv mann som sykler i kondomdrakt til jobb, som hver helg skal på topptur med kano på ryggen, som har svart belte i diverse kampsporter og smørebu i garasjen og sikkert kommer til å løfte på seg lyskebrokk innen han er 60. Ikke kan de drikke vin på en onsdag heller.

Jeg blar videre når jeg ser disse ?bersportye profilene.

Spøk til side...
Det er mange måter å være aktiv på. Et aktivt liv er for meg mye mer enn sunn mat og trening. Samfunnsengasjement, foreningsarbeid, musikk, hobby man brenner litt for.... man er aktiv når man holder hodet aktivt også.

(kvinne 39 år fra Hordaland) ti. 23 feb. 2016 23:04 Privat melding

@Bjørn89: En som holder seg noenlunde i form og samtidig er en avslappet person, er jo perfekt tenker jeg.
Jeg blir stresset av duracellkaniner som aldri finner roen. Selv har jeg det flott på sofaen, veldig gjerne i en god armkrok, men jeg har det enda bedre der hvis jeg først har vært ute og fått frisk luft og bevegelse og rom for å la tankene fly. Og det gjør jeg best på tur. På fjell. Ikke høyfjellet, men mine lokale små topper. For min del er det enklere å ta på seg tursko og gå ut døren og opp på en topp, enn å pakke treningstøy og kjøre et sted for å svette i lag med hundre andre. Så jeg er nok en av de som er en del ute. Ikke hver dag, men feks et par ganger i uken når jeg ikke har barna. Det er min lille egentid i en ellers travel hverdag. Og det hadde vært hyggelig å treffe en som delte den gleden. Men ikke et krav.

(mann 28 år fra Hordaland) ti. 23 feb. 2016 23:08 Privat melding

Kiara, forventer du at typen din er med på alt dette?

(kvinne 39 år fra Hordaland) ti. 23 feb. 2016 23:12 Privat melding

@Lisalinn, helt enig, man kan også være aktiv i betydningen engasjert, involvert. I organisasjoner, idrettslag, kulturliv, FAU, 17.maikomiteer eller hva det skulle være. Like viktig del av livet som fysisk trening.

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 23 feb. 2016 23:17

Nei, Bjørn. Helt ærlig får han ikke lov.😂 Særlig det å surre rundt i skogen er nok noe jeg trenger som egentid. Da går jeg og hører på musikk, og tar bilder og suser i egne tanker. Eller jeg løper av meg sinne og frustrasjoner, eller i pur glede. Jeg håper han vil kunne være med i kajakk, men det er ikke krav. Det som er viktig, er at han ikke blir andpusten på flatmark, og synes det er et ork og bli med av og til.

(mann 33 år fra Rogaland) ti. 23 feb. 2016 23:21 Privat melding

Turer i skog og fjell. Akk ja. Det er jeg rett og slett lei av. Først en oppvekst som speider, deretter et over norm langt opphold i forsvaret, med mye kvalitetstid i norsk og utenlandsk natur, nå er mitt behov for skog og fjell rett og slett mettet. Jeg kan jo bli med hvis en kjæreste vil, men jeg kommer ikke til å ta initiativ til det, og en dame får av meg nøyaktig 0 ekstrapoeng ved å skrive i profilen at hun liker disse turene.

Jeg holder meg jo fortsatt i form, for all del, men det finnes langt mer effektive treningsformer enn å traske opp og ned bakker med sekk på ryggen, og for meg er trening noe jeg bedriver spesifikt for treningseffekten, ikke for å snakke om det eller vise bilder av det på instagram og fb, så fjelltur for treningens del er i mine øyne bare tøys.

(mann 44 år fra Oslo) ti. 23 feb. 2016 23:22 Privat melding

Aktivitet gir meg ro.

Skjult ID med pseudonym Balder ti. 23 feb. 2016 23:47

Jeg blir også stresset av for aktive folk. Jeg er selv mer av "Skippertak" typen. "Prosjektbasert" aktivitet, finnes det?

(mann 47 år fra Oslo) on. 24 feb. 2016 00:03 Privat melding

@BruceW: Er du Willis for damene og Wayne for gutta? Og hvor blir det av pilsforklaringen?

(mann 40 år fra Møre og Romsdal) on. 24 feb. 2016 08:19 Privat melding

no snakker TS om ein fjelltur eller 2 om sommaren, og snakker om aktivitet. Når eg er i bergen, så blir det snakka om at dei går så masse på fjellet her.
Når eg går øvst i innmarka heime, ja da er eg på "fjellet" om eg var i bergen. Byen mellom dei sju bakker sei vi på Sunnmøre :P

Og no setter eg kursen heim for topptura på ski. Ei aktiv dame som ikkje ligg å dreg seg på sofaen heile tia er bra, gjerne ei Alfahunn

Skjult ID med pseudonym Mjau on. 24 feb. 2016 11:58

Dette kan vi gjøre veldig komplisert om vi vil, det ser jeg jo i denne tråden.

Liker jeg profilen og bildene, men er usikker på hva personen egentlig legger i ordet aktiv på sin profil, så tar jeg kontakt og jeg spør.
Jeg får et svar som gjør at jeg tenker
"Vi virker å være på samme nivå her" eller
"Han er kanskje mer fjellgeit enn meg, men jeg merker jeg har lyst å hive meg på å bli litt mer fjellgeit" eller
"Dette blir altfor ekstremt" eller
"Du er nok litt for lite aktiv for min smak... Men kanskje han vil bli mer aktiv?"

Spør, så får du svar. Det er nå min erfaring. Nytter ikke å alltid bare anta ting ut i fra profilen og se på albumbilder. Folk ordlegger seg veldig forskjellig og mange bruker de bildene de har. Bilder fra sykkelturen(e), fjellturen(e) fra ferieturen(e)... For det er da vi husker på å ta bilde. ;-)

(kvinne 39 år fra Hordaland) on. 24 feb. 2016 14:27 Privat melding

@Bonde-36: Greit, det jeg kaller fjell kaller du en bakketopp 😄 Joda jeg skjønner at de små tuene i og rundt Bergen ikke kan sammenlignes med Sunnmørsalpene. Og vi kan selvsagt diskutere hvor mange m.o.h. som kreves for å kalle noe et fjell. (Men gidder vi?😝)

Men poenget i diskusjonen, slik jeg oppfattet det, var vel mer i hvilken grad man kommer seg ut og bedriver fysisk aktivitet (enten i naturen eller på treningssenter/annet). Bor man slik at enhver antydning til "forhøyninger i terrenget" er et par timers kjøring unna, så er det klart at man velger andre aktiviteter i det daglige. Selv bor jeg i gangavstand til flere små tuer (300-500 moh), og da bruker jeg dem for trim og mental avkobling. Fordi jeg liker det og det er lett tilgjengelig. 😊

Skjult ID med pseudonym Kiara on. 24 feb. 2016 15:28

Hi hi.... Da skulle dereopplevd det de kaller fjell og storm her på Hedmarken.😄 Nå er jeg akklimatisert, så jeg blir som en turist når jeg kjører Romsdalen. 😊 Synes det er helt vilt. 😃

Skjult ID med pseudonym Tanke on. 24 feb. 2016 15:47

Enig med deg @Mjau. Man spør! Kanskje kan han som jeg anser som "hyper" ut av profil/bilder være ganske så sedat. Og mulig blir prioriteringene annerledes når man møtes. Den ene trapper ned litt, den andre øker litt- for å finne en balanse sammen. Vil han ut å jogge så får han ta turen alene, alt annet er jeg villig til å i det minste forsøke et par ganger :)

@Kiara; det var jo et sjokk å komme til pannekakelandet Hedmark første gangen. Min første tanke var at her kan jeg sykle over alt hele tiden uten å bli sliten :-p

Skjult ID med pseudonym Kiara on. 24 feb. 2016 16:08

@tanke
Det tenkte jeg også, men det er overraskende mye bakker her.😄

Godt poeng at det med aktivitetsnivå kan endre seg når man møter noen. Var en som nevnte det enten her eller i en annen tråd også. Mye av livsstilen vår som singel, henger jo sammen med at vi har mye tid alene som vi må fylle med noe. Jeg bytter gjerne ut forum med å se en dypt i øynene over middagen, og skogsturene med annen mer parrelatert aktivitet.😄

Skjult ID med pseudonym BruceW on. 24 feb. 2016 16:14

@Pirre
http://www.vg.no/forbruker/mat-og-drikke/derfor-smaker-oel-annerledes-for-kvinner/a/23584686/

Skjult ID med pseudonym my on. 24 feb. 2016 16:27

Aktiv betyr vel bare at du ikke er reimet fast til en seng eller et kors eller en vegg.

Skjult ID med pseudonym Balder on. 24 feb. 2016 20:31

@ My
Hvis vi legger til grunn mange av damenes drømmepartner, tror jeg at å være reimet til et kors bare er positivt.