Alle innlegg Sukkerforum
(mann 29 år fra Hordaland) ti. 23 feb. 2016 20:03 Privat melding

Hver eneste profil jeg er innom vil absolutt ha noen som er "aktiv". Er det ingen som holder seg i form samtidig som de likevel er avslappede personer? Alle profiler snakker om å gå tur og gå på fjellet osv. Er alle disse som alltid nevner sine fjellturer osv. virkelig ute og går på fjellet hver uke slik de gir inntrykk for? Jeg spiser sunt og trener regelmessig. På sommeren går jeg kanskje én tur på fjellet ved godt vær. Muligens to. Ellers er jeg en sofapotet/kafépotet, med unntak av å gå rundt i leiligheten mens jeg tenker på noe. Jeg blir rent stresset av å tenke på å være med noen som alltid må gjøre ett eller annet. Hvor aktiv er "aktiv"?

Skjult ID med pseudonym BruceW ti. 23 feb. 2016 20:28

"Aktiv" er en indikator på at du har energi. Det betyr at du sannsynligvis gjør det bra på jobben, er fysisk sunn, har disiplin, er utholdende, setter mål, er presentabel, er optimist, funker i senga, lever lenge osv osv. Dette er faktorer som gjør dem trygge på at du gir dem et trygt liv. Ubevisst ber de om en alfahann, de klarer bare ikke stave det ;-)

(mann 29 år fra Hordaland) ti. 23 feb. 2016 20:32 Privat melding

BruceW Ærlig talt tror jeg du leste litt vel mye inn i det...

(kvinne 57 år fra Akershus) ti. 23 feb. 2016 20:36 Privat melding

Da tror jeg det er mange menn som er ute etter alfahunner også...

Og ikke klarer å stave det.

Skjult ID med pseudonym BruceW ti. 23 feb. 2016 20:43

Bjørn89: Ærlig talt så har jeg lest altfor mye om sånt de siste 30 årene til å ikke vite noe om dette. Det er gråsoner, variasjoner og unntak overalt selvsagt.

(mann 29 år fra Hordaland) ti. 23 feb. 2016 20:50 Privat melding

BruceW: Som Solecita skriver, "aktiv" er jo et ord menn bruker om kvinner i ett kjør også. Let's agree to disagree.

Skjult ID med pseudonym BruceW ti. 23 feb. 2016 20:56

Solecita. I følge de fleste målinger omkring vil de fleste menn uansett alder egentlig bare boinke Megan Fox og gå på puben med gutta etterpå og skryte av det.

(kvinne 57 år fra Akershus) ti. 23 feb. 2016 20:57 Privat melding

Hvis jeg hadde luket ut alle som hadde 'trening', 'aktiv', 'friluftsliv', 'sporty' og som geografisk var upraktiske, så tror jeg at jeg hadde sittet igjen med 3 kandidater med matchtall over 70.

(kvinne 47 år fra Sør-Trøndelag) ti. 23 feb. 2016 20:59 Privat melding

@Bjørn89
Enig i det du skriver ☺️ Hyggelig med en tur i ny og ne, men alt med måte.

(kvinne 57 år fra Akershus) ti. 23 feb. 2016 20:59 Privat melding

@BruceW: Men da hadde de jo vist seg aktive og sportye :-) Hvor mye friluftsliv det hadde involvert bortsett fra turen til puben skal være usagt :-)

(mann 29 år fra Hordaland) ti. 23 feb. 2016 21:02 Privat melding

BruceW: Og hva er poenget ditt? Hvem tok disse meningsmålingene? Og hva så? "Mesteparten" betyr at det er mange som IKKE bare vil dette. Man bør ikke ha "de fleste menn" som noe ideal.

Skjult ID med pseudonym Ronja ti. 23 feb. 2016 21:13

Tror nok det er mange som legger litt på.. De aller fleste virker som de er noen Duracell kaniner av noen mennesker som aldri har hatt nærkontakt med en sofa.. Ikke min type mennesker! Hvis de vil finne andre slike personer, er jo det fint, men hvis de i realiteten kjemper mot dørstokkmila stadig vekk og egentlig vil ha noen som også liker å chille, gir det lite mening.

Det er nok fremdeles bedre med aktive bilder da men.. Sammensunket på sofaen med dobbelthake blir nok aldri noe salgstriks;) men jeg blir glad når jeg finner profiler hvor de skriver at sofaen er en kjær venn, da jeg liker å trene et par ganger i uka men ellers foretrekker horisontalen:)
Hva "aktiv" er, er nok veldig subjektivt. BruceW ser ut til å holde på den ekstreme versjonen.. Er nok mange som tenker på aktiv som å trene 2-3+ ganger i uka tror jeg

Skjult ID med pseudonym BruceW ti. 23 feb. 2016 21:14

Jeg har da ikke noe poeng. Jeg prøver bare å svare deg på hvorfor kvinner liker en aktiv mann.

Skjult ID med pseudonym BruceW ti. 23 feb. 2016 21:16

Og jeg kan også fortelle deg hvorfor de fleste damer ikke liker øl bortsett fra pils.... ;-)

Skjult ID med pseudonym Vimsa ti. 23 feb. 2016 21:34

@BruceW....fortell fortell....hvorfor liker vi ikke øl bortsett fra pils?
Sliter med de fleste øltyper bortsett fra pils......

(kvinne 57 år fra Akershus) ti. 23 feb. 2016 21:43 Privat melding

Jeg er en varm tilhenger av armkrok. Helst i sofa eller lignende :-)

Og jeg venter også på pilsforklaringen til @BruceW:-)

Skjult ID med pseudonym Ronja ti. 23 feb. 2016 22:17

@Haakon Er som sagt veldig glad i sofaen! Armkroken også;) men de bildene fra folk som sitter i sofa, som jeg har sett, har vært lite flatterende. Selvfølgelig, med litt bedre pose kunne det sett mye bedre ut:) (de har bokstavelig talt sittet sammensunket med dobbelthake, kanskje ikke ha det som eneste bilde hvertfall..)

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ti. 23 feb. 2016 22:23

Aktiv betyr hovedsaklig to ting;

1) Du skal ikke være for glad i film, tv, tv-serier og tv-spill.
2) Du er slank/muskuløs.

For enkelte derimot, så betyr det også at du liker å fly opp fjelltopper, stå på ski, gjerne bortover typen og lignende aktiviteter.

Med andre ord, over middels aktiv. Rusleturer og at en forlater huset generelt er ikke godt nok.

Men dette er bare min tolkning da, baserte på de profilene jeg har lest som har hatt 'aktiv' skrevet i seg. :P

Skjult ID med pseudonym Ariel ti. 23 feb. 2016 22:25

Om alle hadde skrevet på sukker at man for det meste gikk rundt i leiligheten og tenkte på hva alle andre gjordet så hadde jeg blitt gal...Om jeg ser på album at han er aktiv osv så forventer jeg ikke at han bestiger mount Everest hver dag 😊

(kvinne 55 år fra Oslo) ti. 23 feb. 2016 22:48 Privat melding

Jeg treffer ofte sånne aktive menn. Eller treffer og treffer.... Jeg er sånn som liker å gå tur. Jeg går ofte hjem fra jobb igjennom Oslos gater. Litt på kryss og tvers, like mye oppdagelsesferd i egen by som trim egentlig. På disse turene mine ser jeg aktive menn. På sykkel. Aggressiv pedaltråkking på rødt lys og over fortauskanter. De ser så sinte ut! Og de roper "fløtt deg!!" når jeg går på fortauet og aner fred og ingen fare...
Jeg sykler innimellom jeg også. Innover Sørkedalen eller opp til Maridalsvannet. Der er det mye aktive mannfolk i flokk. Jeg har blitt syklet ned en gang. Da kom de 5 i bredden med fråden om munnen...
Jeg tror ikke jeg vil ha en sånn aktiv mann som sykler i kondomdrakt til jobb, som hver helg skal på topptur med kano på ryggen, som har svart belte i diverse kampsporter og smørebu i garasjen og sikkert kommer til å løfte på seg lyskebrokk innen han er 60. Ikke kan de drikke vin på en onsdag heller.

Jeg blar videre når jeg ser disse ?bersportye profilene.

Spøk til side...
Det er mange måter å være aktiv på. Et aktivt liv er for meg mye mer enn sunn mat og trening. Samfunnsengasjement, foreningsarbeid, musikk, hobby man brenner litt for.... man er aktiv når man holder hodet aktivt også.

(kvinne 40 år fra Hordaland) ti. 23 feb. 2016 23:04 Privat melding

@Bjørn89: En som holder seg noenlunde i form og samtidig er en avslappet person, er jo perfekt tenker jeg.
Jeg blir stresset av duracellkaniner som aldri finner roen. Selv har jeg det flott på sofaen, veldig gjerne i en god armkrok, men jeg har det enda bedre der hvis jeg først har vært ute og fått frisk luft og bevegelse og rom for å la tankene fly. Og det gjør jeg best på tur. På fjell. Ikke høyfjellet, men mine lokale små topper. For min del er det enklere å ta på seg tursko og gå ut døren og opp på en topp, enn å pakke treningstøy og kjøre et sted for å svette i lag med hundre andre. Så jeg er nok en av de som er en del ute. Ikke hver dag, men feks et par ganger i uken når jeg ikke har barna. Det er min lille egentid i en ellers travel hverdag. Og det hadde vært hyggelig å treffe en som delte den gleden. Men ikke et krav.

(mann 29 år fra Hordaland) ti. 23 feb. 2016 23:08 Privat melding

Kiara, forventer du at typen din er med på alt dette?

(kvinne 40 år fra Hordaland) ti. 23 feb. 2016 23:12 Privat melding

@Lisalinn, helt enig, man kan også være aktiv i betydningen engasjert, involvert. I organisasjoner, idrettslag, kulturliv, FAU, 17.maikomiteer eller hva det skulle være. Like viktig del av livet som fysisk trening.

(mann 34 år fra Rogaland) ti. 23 feb. 2016 23:21 Privat melding

Turer i skog og fjell. Akk ja. Det er jeg rett og slett lei av. Først en oppvekst som speider, deretter et over norm langt opphold i forsvaret, med mye kvalitetstid i norsk og utenlandsk natur, nå er mitt behov for skog og fjell rett og slett mettet. Jeg kan jo bli med hvis en kjæreste vil, men jeg kommer ikke til å ta initiativ til det, og en dame får av meg nøyaktig 0 ekstrapoeng ved å skrive i profilen at hun liker disse turene.

Jeg holder meg jo fortsatt i form, for all del, men det finnes langt mer effektive treningsformer enn å traske opp og ned bakker med sekk på ryggen, og for meg er trening noe jeg bedriver spesifikt for treningseffekten, ikke for å snakke om det eller vise bilder av det på instagram og fb, så fjelltur for treningens del er i mine øyne bare tøys.

(mann 45 år fra Oslo) ti. 23 feb. 2016 23:22 Privat melding

Aktivitet gir meg ro.

Skjult ID med pseudonym Balder ti. 23 feb. 2016 23:47

Jeg blir også stresset av for aktive folk. Jeg er selv mer av "Skippertak" typen. "Prosjektbasert" aktivitet, finnes det?

(mann 48 år fra Oslo) on. 24 feb. 2016 00:03 Privat melding

@BruceW: Er du Willis for damene og Wayne for gutta? Og hvor blir det av pilsforklaringen?

(mann 41 år fra Møre og Romsdal) on. 24 feb. 2016 08:19 Privat melding

no snakker TS om ein fjelltur eller 2 om sommaren, og snakker om aktivitet. Når eg er i bergen, så blir det snakka om at dei går så masse på fjellet her.
Når eg går øvst i innmarka heime, ja da er eg på "fjellet" om eg var i bergen. Byen mellom dei sju bakker sei vi på Sunnmøre :P

Og no setter eg kursen heim for topptura på ski. Ei aktiv dame som ikkje ligg å dreg seg på sofaen heile tia er bra, gjerne ei Alfahunn

(kvinne 40 år fra Hordaland) on. 24 feb. 2016 14:27 Privat melding

@Bonde-36: Greit, det jeg kaller fjell kaller du en bakketopp 😄 Joda jeg skjønner at de små tuene i og rundt Bergen ikke kan sammenlignes med Sunnmørsalpene. Og vi kan selvsagt diskutere hvor mange m.o.h. som kreves for å kalle noe et fjell. (Men gidder vi?😝)

Men poenget i diskusjonen, slik jeg oppfattet det, var vel mer i hvilken grad man kommer seg ut og bedriver fysisk aktivitet (enten i naturen eller på treningssenter/annet). Bor man slik at enhver antydning til "forhøyninger i terrenget" er et par timers kjøring unna, så er det klart at man velger andre aktiviteter i det daglige. Selv bor jeg i gangavstand til flere små tuer (300-500 moh), og da bruker jeg dem for trim og mental avkobling. Fordi jeg liker det og det er lett tilgjengelig. 😊

Skjult ID med pseudonym Tanke on. 24 feb. 2016 15:47

Enig med deg @Mjau. Man spør! Kanskje kan han som jeg anser som "hyper" ut av profil/bilder være ganske så sedat. Og mulig blir prioriteringene annerledes når man møtes. Den ene trapper ned litt, den andre øker litt- for å finne en balanse sammen. Vil han ut å jogge så får han ta turen alene, alt annet er jeg villig til å i det minste forsøke et par ganger :)

@Kiara; det var jo et sjokk å komme til pannekakelandet Hedmark første gangen. Min første tanke var at her kan jeg sykle over alt hele tiden uten å bli sliten :-p

Skjult ID med pseudonym BruceW on. 24 feb. 2016 16:14

@Pirre
http://www.vg.no/forbruker/mat-og-drikke/derfor-smaker-oel-annerledes-for-kvinner/a/23584686/

Skjult ID med pseudonym Balder on. 24 feb. 2016 20:31

@ My
Hvis vi legger til grunn mange av damenes drømmepartner, tror jeg at å være reimet til et kors bare er positivt.