Alle innlegg Sukkerforum

En kjede av positivitet

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Lisa to. 25 feb. 2016 10:52

Det er til tider mye negativitet her inne på forum. Vi finner feil på nesten alle og enhver. De skryter eller snakker for nedsettende om seg selv. De skriver ikke grammatisk riktig, de har for mye eller for lite bagasje, de er for høye eller for lave, de har for lite bilder, eller feil bilder, osv.. Og den klassiske gjengangeren - nesten samtlige synes de mottar for lite meldinger.
Jeg har mottatt et par meldinger fra menn som har vært helt utenfor mine søkekriterier, med komplimenter til min profil. Det har vært underforstått at dette bare har vært det det er - en positiv tilbakemelding. Og det har gledet meg!
Så jeg tenker - hvorfor ikke glede noen andre tilbake?
Hva om vi alle finner en profil vi liker, og sender en hyggelig melding til vedkommende...med oppfordring om å gjøre det samme til noen andre?
Vi finner kanskje ingen kjæreste på den måten, men det kunne blitt en kjede av positivitet. Og du kan "make somebody`s day"!

(kvinne 45 år fra Østfold) to. 25 feb. 2016 11:13 Privat melding

mitt bidrag ;)... Ingen vet bedre enn deg, hva som er best for deg! Uansett hvem du er, hvor du kommer fra, eller hvordan du lever livet ditt, så er det svært få ting i livet som man kan stole på. En av dem er at man vil høre alle slags råd, forslag, om hva vi bør og ikke bør gjøre, og hvordan man bør og ikke bør oppføre oss, eller hvordan vi skal leve livet vårt.

Det som er sikkert er at vi ikke er stanset ut som kaker. Ved unnfangelsen, får vi alle utdelt et unikt sett med gaver, talenter, egenskaper, temperament og personligheter. Ikke to mennesker på jorden er like.
Tenk et kort øyeblikk på hvordan det ville vært dersom vi levde i en verden hvor vi alle var kloner. Alle ville ha gjort som du sier, fordi de tenker, føler, og ser ting på akkurat samme måte som du gjør. Ingen ville ha kranglet, eller vært uenige. Ingen ville ha blitt plaget av ditt valg av ord eller handlinger, fordi de ville ha gjort det samme selv. Alle ville ha kledd seg likt, spist den samme maten, og kjørt den samme bilen osv.

Uten alle de utfordringene som livet kaster på oss, som ofte er på grunn av hva noen andre gjør, hva ville det ha vært å lære? Uten å måtte forholde seg til andre mennesker som er annerledes enn oss, hva ville være hensikten med livet vårt ha vært?

Vi skal glede oss over at vi alle er forskjellige. Vi skal føle oss velsignet for at man lever i en verden som er full av forskjellige folk, folk som gjør livet interessant, hjelper oss til å lære mer om oss selv, tillate oss å gå gjennom frustrasjon, uenigheter, og feil og kommer ut på den andre siden som en bedre person. Faktisk, noen av de beste tingene i livet oppstår på grunn av vår samhandling med alle disse forskjellige menneskene.

Du ble skapt unikt fordi du har en spesiell reise som bare er ment for deg og ingen andre. Råd på veien kan være nyttig for oss, slik at vi kan åpne oss opp for nye måter å se ting og verden på. Det gjør oss oppmerksom på at det finnes andre måter å si og gjøre ting som vi kanskje ikke har vurdert. Det kan være valgene som vi kanskje ikke har visst om. Denne utvidede bevisstheten kan hjelpe oss til å tenke gjennom våre egne valg, men det betyr ikke at vi bør, eller skal følge det rådet.

Til syvende og sist er det ingen som vet bedre enn deg, om hva som er best for deg. Ha tillit og husk på at svarene vi trenger ligger i oss, og ikke rundt oss

- Gaia- .

(kvinne 45 år fra Østfold) to. 25 feb. 2016 11:43 Privat melding

Nei men merkes på priv 😂😂 å da er ikke resten så nøye 😂😂😂

(kvinne 45 år fra Østfold) to. 25 feb. 2016 11:48 Privat melding

ja @rosa :-) folk jeg aldri har sett taste på forumet :-)

Skjult ID med pseudonym Lisa to. 25 feb. 2016 11:50

Det er sant, thelady. :-) Jeg skulle ønske folk var litt mer vennligsinnede og positive til hverandre. Om det er her eller privat, spiller ingen rolle. :-)

@Villrosa: Jeg tror du har mye av både innsikt og omsorg. Tommel opp for deg! :-)

(kvinne 45 år fra Østfold) to. 25 feb. 2016 11:53 Privat melding

@paper hvis du så nederst sto det - gaia- dette utsagnet var tatt fra -gaia- ett nettsamfunn jeg er medlem i,så dette var ikke skrevet av meg,men jeg deler 100% synet :-)

(kvinne 45 år fra Østfold) to. 25 feb. 2016 11:58 Privat melding

hehehe ;) første gang vi er enige om noe @paper nesten et kryss i taket hehe ;) ha en strålende dag ;)

(mann 37 år fra Oslo) to. 25 feb. 2016 12:09 Privat melding

Hør hør lisa det du sier er så utrolig viktig :-) vi er så flinke til og se feil, men lite bra ting :-(

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) to. 25 feb. 2016 12:10 Privat melding

Positivitet er et valg som alt annet. Man velger å se positivt på ting, og vil dra med seg folk rundt seg i en positiv retning. Eller man kan velge å være kritisk og negativ, og produsere selvoppfyllende profetier i fleng.

Jeg velger det første. :)

(mann 46 år fra Oslo) to. 25 feb. 2016 12:17 Privat melding

Det trur jeg også, Villrosa. Positivitet eller ikke er gjerne medfødt.

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) to. 25 feb. 2016 12:19 Privat melding

@Villrosa: Men når du er positiv og blir møtt av negativitet, kan du velge å ri på bølgen av nedsettende greier, eller å fortsatt tenke positivt, det er uansett et valg.

Negative personer suger energien ut av folk. De skjuler det som kritisk tenking, men du merker det på følelsen du sitter igjen med. :P

Skjult ID med pseudonym Gravlax to. 25 feb. 2016 12:21

Det kalles kos med misnøye. Noen mennesker koser seg som mest når de kan klage på noe og aldri være fornøyd. Det forsurer dessverre omgivelsene og de må lukes bort akkurat som ugress før det sprer seg for mye ;)

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) to. 25 feb. 2016 12:55 Privat melding

@Villrosa: Livet er fullt av alvor, det er nok ting å ta hensyn til, men resten av tiden går det an å velge noe annet. Det er en god ide å kutte ut negativitet rundt deg, velge å ikke plukke opp stridsøksen for hver lille ting for å hevde deg, og tenke godt, og bry deg om dine medmennesker. Det handler om valg. :)

Skjult ID med pseudonym Kiara to. 25 feb. 2016 12:56

Men; hva er positivt og hva er negativt? Jeg synes for eksempel Coma har lagd en rekke glitrende tråder, om spennende og alvorlige temaer i det siste. Når folk snakker bort alvor og tøffe temaer ved å sette fokus på "positive" ting og fjas i begynnelsen av en slik tråd, synes jeg det er negativt. Selv om intensjonen er positiv. Når det kommer alle disse "nå har det vært så mange negative tråder" kommentarer eller tråder nå, så undres jeg på er det er de trådene folk mener.

Når man lager en rekke "her skal vi ha det gøy og være snille med alle tråder" noe som isolert sett kan være positivt, kan det for meg ofte være negativt. Fordi man I den "vi er så glad og positiv" stemningen, har pakket inn en skarp kritikk mot de man anser for å være negative. Kritikk det faktisk er umulig å svare opp.

(kvinne 56 år fra Akershus) to. 25 feb. 2016 12:58 Privat melding

@Kiara: Jeg kunne ikke vært enigere.

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) to. 25 feb. 2016 13:11 Privat melding

@Kiara: tror det er mer en generell greie, ikke nødvendigvis rettet mot en eller flere tråder av et visst tema.

Man kan også undre seg over visse tema som tas opp her, hvor visse er direkte slemme og aggressive, og noen bruker hersketeknikk. Vi er alle forskjellige, og vi må ikke glemme HVORFOR vi er her, enkelte har tydeligvis gjort det.

Skjult ID med pseudonym Kiara to. 25 feb. 2016 13:37

@Nigma
Jeg er kanskje blitt litt blind etter å ha vært på nett en stund, og forventer kanskje verre stemning enn nå for å kalle det negativt.😊 Hersketeknikker og angrep på enkeltpersoner er selvfølgelg alltid negativt. Likevel opplever jeg at vi som flokk aksepterer det av noen, men ikke andre. Mange kommer med masse generell kritikk, men de er ikke der og forsvarer eller snur stemningen i det noen får gjennomgå. Polarisering mellom kjønn er jo en urting som henger igjen fra vi var helt små, og var redd for gutte- og jentelus. Ofte er det en voksnere og mer avansert form av det som skjer her på forum. Noe av underholdnignsverdien ligger i dette. Blir det bare lykke og kos, blir det gørrkjedelig og utdødd.

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) to. 25 feb. 2016 13:59 Privat melding

@Kiara: Jeg tror vi lar oss påvirke av sinnsstemningene vi tar innover oss, og dette setter seg, som sot i en pipe. Noen diskusjoner er ikke verdt å kjempe for, så da velger i alle fall jeg mine kamper med omhu. En diskusjon kan være interessant, men så snu seg til noe med eder og galle, og da hopper jeg av, det er ikke alt man trenger å kjempe for.

Diskusjoner med et visst innhold bør gjøres ansikt til ansikt, da det er så mange nyanser i diskusjonen som ikke alltid kommer helt frem, eller ironi som folk ikke forstår. Tror det er lett for å fremheve sine meninger uten å bry seg mye om hva andre mener, og man ser det og føler det i visse poster.

Jeg er definitivt ikke i flokk, jeg har alltid gått min egen vei, og jeg liker mennesker som er som meg. Det vil ikke si det samme som at jeg ikke verdsetter meninger fra flokken, men jeg liker å gjøre egne beslutninger.

Jeg er rimelig avslappet ift. humor, og innser samtidig at folk kan føle seg krenket, eller krenket på andres vegne, det er jo in for tiden. Man kan heller gå litt i seg selv og undersøke hvorfor man føler seg så krenket.

Ulikheter mellom kjønnene vil det bli uansett, det samme med mennesker, vi er alle forskjellige, men essensen i dette er ikke hvor unike vi er hvilke meninger vi har eller erfaringen vi har. Det viktigste er hva vi kan være enige om, for uten andre mennesker er vi en utdøende rase.

(mann 39 år fra Buskerud) to. 25 feb. 2016 14:29 Privat melding

Fungerer ikke! Har ikke fått noen meldinger enda. Må være en systemfeil... ;)

(kvinne 56 år fra Akershus) to. 25 feb. 2016 15:01 Privat melding

To meldinger avsendt. Ingen meldinger fra forummedlemmer mottatt. :-)

(mann 47 år fra Oslo) to. 25 feb. 2016 15:41 Privat melding

Kjempegod idé. Jeg foreslår som en konkretisering at alle a
som har lyst tar mål av seg til å sende minst 3 positive privatmeldinger til noen de liker på Sukker, men som de ikke nødvendigvis er interesser i. Merk meldingen med #EnKjedeAvPositivitet så skjønner mottakeren bedre at det er en spesiell greie. Fyr løs😉

Skjult ID med pseudonym Gravlax to. 25 feb. 2016 15:45

Sendt en hyggelig melding og fikk et hyggelig "Tusen Takk" til svar :)

(mann 47 år fra Akershus) to. 25 feb. 2016 15:56 Privat melding

Jeg har sendt noen meldinger og fått svar på noen. Strålende synes jeg dette er og gjør meg glad ;)

Skjult ID med pseudonym Gravlax to. 25 feb. 2016 16:11

det skulle vel bare sendes til folk på forum? ;)

(mann 47 år fra Oslo) to. 25 feb. 2016 16:14 Privat melding

"En profil vi liker" er vel ikke begrenset til forum?(og der er de fleste anonyme likevel...)

(kvinne 39 år fra Hordaland) to. 25 feb. 2016 17:36 Privat melding

Sendte et par slike meldinger i helgen, til et par flotte karer som dessverre ikke er aktuelle for meg. Fikk meget hyggelige svar tilbake. Kjekt å spre litt glede, og vi kan vel alle ha godt av å både få og gi noen oppriktige komplimenter 😊

Skjult ID med pseudonym Antonyma to. 25 feb. 2016 17:55

ikke første gang eg kjenner eg liker @kiara sine innlegg :)

kritisk tenkning, interessante og relevante vinklinger og spørsmål som står i kontrast og utfordring til "enighetstyrraniet" er nesten alltid det mest interessante i en tråd!

ut over det synst eg en #enkjedeavpositivitet et kjempetiltak som vi alle burde adoptere på sukker og gjøre til et eget kjent begrep her inne...skal forsøke å bli flinkere til det selv! :)

Skjult ID med pseudonym Antonyma to. 25 feb. 2016 17:58

@my!! haha!! you can't go wrong with that!! :D :D :D hahaha..henger meg på både kjede og skjede av positivitet :-)

Skjult ID med pseudonym Sunny to. 25 feb. 2016 18:08

@My: absolutt klar for litt skjedeaktivitet, men LIVE😉

(mann 47 år fra Oslo) to. 25 feb. 2016 18:10 Privat melding

@my Ordspill blir utrolig mye morsommere når de er grove 😂 Husk å undertegne med #EnSkjedeAvPositivitet. (Slik at mottakeren ikke blir _for_ innbilsk)

Skjult ID med pseudonym Kiara to. 25 feb. 2016 19:12

Veldig hyggelig å høre, Antonyma. Takk.😊

@Nigma
Langt og godt svar!!👍 Mye enig med deg! Det jeg tenker om negative følelser og diskusjoner, er at de fester seg om man ikke kjenner de igjen og får sagt ord på det. Mye vi automatisk kaller negativt, trenger ikke være det rett og slett. Helt enig i at vi er avhengige av hverandre og at mennesker er flokkdyr. På mange måter søker vi automatisk det vi er enige om tror jeg, mens det å trene seg opp til å tåle og slippe til uenigheter er vanskeligete. Det er like viktig for flokken overlevelse i det lange løp.😊

Jeg skal kaste meg på initiativet ditt @TS. Det er så mange fine profiler i Rogaland og Hordaland jeg trygt kan skryte av.😂 *mumler litt misunnelig i skjegget at jeg er litt misunnelig på my, men tenker at en dag skjer det vel en skjedekollisjon som er positiv her også *

(kvinne 56 år fra Akershus) to. 25 feb. 2016 19:22 Privat melding

Tre hyggelige meldinger sendt. Tre veldig hyggelige meldinger mottatt i retur :-)

Skjult ID med pseudonym Antonyma to. 25 feb. 2016 19:26

positiv skjedekollisjon!! ..ahahaha!! enormt bra! :-D ,

Skjult ID med pseudonym Kiara to. 25 feb. 2016 20:11

Nå høres det ut som du utvikler en aldri så liten erotisk drøm om oss, hovmester. Enda vi er for gamle for deg, og du ikke vet hvordan vi ser. 😱 Griiiiiisegutt.😂

Skjult ID med pseudonym Lisa to. 25 feb. 2016 20:11

Bare for ordens skyld - starten på denne tråden hadde ingen skjult mening av kritikk, hverken til personer eller andre tråder. Jeg synes det er flott at vi har forskjellige meninger, og tenker ulikt. Så lenge man evner å skille mellom sak og person så er en diskusjon forfriskende. Man trenger ikke alltid diskutere hyggelige ting heller; alvor og humor, glede og tristhet, litt av alt gjør det interessant å være på forum.

Tanken bak tråden var å spre litt glede i folks innbokser - og kun det.:-)
Synes Pierres forslag om å sende minst 3 var bra. Det er ikke så skummelt hverken å sende, eller svare på meldinger, når man vet at det bare er en hyggelig gest som er grunnen.
Kanskje noen får gode dialoger ut av det. Kanskje får vi flere spennende deltakere på forum...
Uansett - det gleder å glede!

Skjult ID med pseudonym Kiara fr. 26 feb. 2016 10:20

Du vet det ja, Hovmester ...😊 Ja ja, man trenger ikke være geni for å finne meg, så det kan godt være. Flere som har gjort det. 😊 Du får legge igjen en hilsen da.😊
Forøvrig har jeg heller ikke sansen for damer. Liker menn jeg.😊

Skjult ID med pseudonym Kiara fr. 26 feb. 2016 12:52

Ja... Det å huske å hake av for pseudonym, glipper av og til. Noen får det med seg, mem resten gjør det ikke.😊

Skjult ID med pseudonym Kiara fr. 26 feb. 2016 15:07

Blir lett slik, Villrosa.😊 Det er ikke så farlig for meg om mange vet, mem jeg prøver å begrense det da.😄

Skjult ID med pseudonym Balder fr. 26 feb. 2016 16:20

Må være noe galt, det er ingen kjede (eller skjede) av positivitet i min innboks.

Skjult ID med pseudonym Kiara fr. 26 feb. 2016 16:26

Takk, Hovmester.😃
Jeg mistenker at noen kanskje vil tro du drive mannssjåvinistisk hersketeknikk om du kaller Tinka det😊 Bare sånn en vennlig advarsel.😃

Skjult ID med pseudonym Kiara fr. 26 feb. 2016 16:44

Det kan du si.😂 Offer... Er du blitt plankebygutt nå. Var ikke du fra Gysla distriktet for en stund siden?😄

Skjult ID med pseudonym Kiara fr. 26 feb. 2016 17:05

He he...

Skjult ID med pseudonym Kiara fr. 26 feb. 2016 17:59

Hi hi... Jeg tenker det er hovmesteren og ikke meg som er nupp og dikk? 😂

Skjult ID med pseudonym Kiara fr. 26 feb. 2016 19:00

Takk, takk 😘😘😘