Alle innlegg Sukkerforum

Livskvalitet, positiv utråling, selvfølelse

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym _ on. 26 nov. 2008 19:27

Hei
Finnes det noen måte for å øke livskvaliteten, selvfølelsen og ha en positiv energi folk legger merke det?
Hva gjør du for å ha det så bra som du har det?
Hva skal til for at du skal ha det bra med deg selv og andre blir blir i godt humør når du er til stede?

Skjult ID med pseudonym Luring on. 26 nov. 2008 22:32

Du må først og fremst tenke positiv , det vil synes på deg og vil gjøre dagen din fargerik .

Det er ikke enkelt men vil du det sterk nok så klarer du det !

Skjult ID med pseudonym juni on. 26 nov. 2008 22:39

... jeg er stort sett fjernstyrt av mine venner og av noen fra min familie... har jeg det bra med dem, så er min livskvalitet , min selvfølelse og min energi på topp.
Jeg er altså ikke i stand på noen som helst måte å plutselig bli den personen som andre synes det er godt å være sammen med om det ikke er fordi jeg i utgangspunktet har det innmari bra med de menneskene som betyr noe for meg i livet mitt.

Skjult ID med pseudonym V on. 26 nov. 2008 22:40

Den gode gamle "Smil til verden og verden smiler til deg" har mye for seg.
Opplever i alle fall at entusiasme er smittsomt. Men det må oppleves som ekte, og det er vel der problemet ligger om man har en shitty dag. For min del hjelper det med en treningsøkt, en utedag på ski/i fjellet el.l. - eller /farlig å si det - men:) et glass vin.

(kvinne 61 år fra Møre og Romsdal) on. 26 nov. 2008 22:46 Privat melding

Det hjelper å telle og legge merke til de gode tingene som skjer i løpet av dagen, selv om det av og til kan være flest negative.
Lete etter det gode i andre mennesker, og fokusere på framtiden istedet for å dvele ved fortiden....
Le av seg selv når ikke ting går slik de skal.
Tror ikke på å smile når man gråter på innsiden....det har ikke funka for meg iallefall..
Lykke til.

Skjult ID med pseudonym Ulf on. 26 nov. 2008 22:51

Wow, dette var er utrolig godt spørsmål.. Måtte faktisk tenke en god stund før jeg kunne komme med et noen lunde fornuftig svar.

Jeg tror det er VELDIG individuelt. For min del handler det om å kontrollere tankene mine, og da snakker jeg ikke om selvhøytidelighet. Jeg går ikke rund og tenker at jeg er best og slikt, men jeg unngår å tenke på negative ting, positive tanker gir meg en positiv holdning. Hvis jeg går rundt og sier at jeg kan alt så skaper nok ikke det godt humør rundt meg.. heller irritasjon, men hvis jeg går rundt og sier "jeg kan ikke alt, men jeg vil gjærne lære alt" gir det en bedre aura rundt meg.
Men det betyr ikke at jeg tenker glade tanker og er munter og flirer hele tia.. det passer seg liksom ikke helt i alle situasjoner.
Jeg tror heller ikke at det er alle som mester det å kontrollere tanker og følelser på samme måte som jeg gjør, og det har jo sine negative og positive sider som alt annet, de som kjenner meg godt vil nok si at jeg kan være litt kald og egositisk, mens de som ikke kjenner meg på samme måten vil heller si er jeg er en fantatisk person å være med.

Men som sagt, det er nok veldig individuelt, jeg bruker positiv tankegang mens andre bruker yoga, har også hør at "Relaxation Exercises" er en topp måte å bygge livskvalitet på, du kan jo søke det opp på google ;)

(kvinne 40 år fra Oslo) on. 26 nov. 2008 23:00 Privat melding

Hei,

Her er noen gode tips:

- Få nok søvn og hvile, og sørg for at du ikke fyller opp kalenderen helt.
- Sørg for at mesteparten av tiden din går til ting som du faktisk har lyst til å gjøre
- Tenk over menneskene i ditt liv - tilbringer du tiden med mennesker som gir deg energi eller tar den fra deg?
- Lytt til andre - vær interessert i andre mennesker og deres liv
- Smil selv når du ikke egentlig føler for det - ofte vil det faktisk føre til at du blir i bedre humør på ordentlig
- Ikke la dårlig humør gå ut over andre, det gjør bare vondt verre
- Lær deg noe, bli god til ett eller annet. Å være god til noe vil øke selvfølelsen din og gjøre deg mer interessant for andre. Og det eneste du behøver å gjøre er å velge noe som du er interessert i og så ikke gi opp, så garanterer jeg at du blir god i det med tiden :).

Lykke til :)

Skjult ID med pseudonym yeehaw on. 26 nov. 2008 23:31

Livskvalitet er en opplevelseskvalitet. Den er positivt formulert som din grunnstemning av glede. Mange mener derfor den er en funksjon av din mestringsevne. Kort sagt - mestrer du tilværelsen har du god livskvalitet, er mestringsevnen svak har du tilsvarende livskvalitet.

Alle har livskvalitet, men den er ikke konstant gjennom livet. Ting går litt opp og litt ned, ikke sant?

Skjult ID med pseudonym Perle62 on. 26 nov. 2008 23:34

Et svært viktig spørsmål. Og et svært viktig svar. Aron Antonovsky har skrevet en bok som på dansk har fått tittelen "Helbredets mysterium". (Med referanse til Piets Heins: Helse er hvordan man har det, helbred er hvordan man tar det).

Forhistorien er at han som lege hadde forsket på alvorlige komplikasjoner ifb livmor kreft. Han oppdaget at det ikke fantes sammenheng (korelasjon) mellom hvordan man hadde hatt det tidligere i livet, godt/ dårlig, traumer/ kontra det gode liv i forhold til hvordan man mestret sitt liv, og hva slags livskvalitet man hadde. En av de mest tankevekkende pasienten tilfellene han hadde var en kvinne som hadde sittet i konsentrasjonsleir i flere år under krigen. Hun var blandt dem som klarte seg best.
Han gjennomførte derfor et studie for å undersøke om det fantes felles trekk for dem som klarer å mestre betydelig motgang i livet og likvell oppleve at de har et god liv.

Dette er fellesfaktorene han fant:

1. Det vedkommende går igjennom må oppleves som kognitivt begripelig/ forståelig både i forhold til yttre miljø og indre tanker.
2. Det må være håndterbart. Dette innebærer at man opplever å ha tilstrekkelige resurser til å takle det/ utvikle teknikker for å
mestre påkjenningen.
3. Livet må på tross av påkjenningen kunne oppleves som meningsfylt (kontra meningsløst). (Hva som gjør det menigsfullt vil
være individuellt, men man klarer å se en form for mening).

Tatt i betraktning av damen som hadde opplevd flere år i konsentrasjonsleir, hvordan klarer man egentlig å oppleve livet der som kognitivt begripelig/ forståelig på yttre og indre plan, så er dette en kunst. Men det lar seg gjøre å lære det.

(kvinne 37 år fra Hordaland) on. 26 nov. 2008 23:37 Privat melding

-lære seg å se positivt på ting som kansje virker litt dystert.
-være snille å hjelpsomme met folk rundt deg.
-la være å gruble over ting en ikke kan endre
- ikke bruke energi på folk som tar energien fra deg

Skjult ID med pseudonym _ on. 26 nov. 2008 23:43

juni
Er det ikke litt trist at en må være avhengig av andre for å ha det bra?

Luringen
Hvilke farger inspirer deg? Hvilke gjør deg bra? Hvordan ser du disse fargene?

mimsol
Ja det å ikke ta seg selv så høytidelig å le litt av seg selv er bra

Ulf
Jepp det var det som var meningen, og ja det var nettopp hva som bli rett for nettopp deg. Ja ha rett fokus å være oppmerksom på en selv er bra

sol-77
hehe ja tornerose sov til hun ble hundre år, tror ikke hun var så pen å attraktiv da
omgås folk en liker er bra
pleie en selv ja det er bra

yeehaw
veldig bra sakt

perle62
veldig gode å kloke ord

Er jo mange som sier at en får det bra ved å reise, bruke penger, gjøre sprell, gjøre det en måtte ønske er det beste, men bare det å ta en dusj, fresje seg opp, gå i komfortable klær gjør mye

Har dere ting dere må gjøre i løpe av dagen, uken, mnd, året osv?
Gjør dere det alene om ingen vil bli med?

(mann 60 år fra Buskerud) on. 26 nov. 2008 23:50 Privat melding

Å styrke sin livskvalitet tror jeg enklest gjøres ved å bli bevisst sine egne behov og å velge deretter.

Passe søvn, fornuftig kosthold, litt mosjon og et nøkternt forhold til droger er et godt grunnlag.

Det er viktig med noen gode sosiale relasjoner også. Et vennskap virker bekreftende for ditt selv/bilde (en av grunnene til at hundeeiere er friskere enn andre).

Det er også viktig med en jobb som balanserer utfordringer og mestring. Mye av identiteten vår er knyttet til arbeidslivet, derfor er det viktig å få dette til å harmonere.

Skjult ID med pseudonym Luring to. 27 nov. 2008 00:03

@ _)

- 1 Varme og sterke farger
- 2 Varme , lune, lyse farger
- 3 Ser ikke dem der og da men jeg asosierer følersen til fargen eller omvendt :-)

Fargerik dag = følerses rik dag :)

Skjult ID med pseudonym mimi to. 27 nov. 2008 00:45

Må si at jeg faktisk er ganske enig med Juni. Hvordan jeg har det, er ganske betinget av hvordan jeg har det med de jeg opplever at jeg har nære relasjoner med (om det er familie, venner o.l).

@ _

Hvorfor er det trist at man er avhengig av andre for å ha det bra? Jeg forstår hva du mener når du skriver det, men samtidig så tenker jeg at det er vanskelig å ikke skulle bli påvirket av f.eks konflikter i nære relasjoner. For meg ville det være unaturlig å ikke bli påvirket av det.
_________

Jeg tenker ofte at det legges så mye vekt på at man skal ha det bra uavhengig av andre mennesker, at man skal være seg selv, og like den man er. Det er liksom det som er oppskriften på å ha det bra. Samtidig så har jeg etterhvert som jeg har blitt eldre mer om mer måttet erkjenne at jeg faktisk er litt avhengig av andre for å ha det bra. Jeg er avhengig av å føle at jeg betyr noe (det er det andre som kan fortelle meg), jeg er avhengig av at jeg føler at jeg er trengt (det er det andre som kan signalisere), og jeg er avhengig av å føle at jeg er til nytte (det er det også andre som kan si noe om). Det at jeg er avhengig av dette betyr ikke at dette er noe som må være tilstedeværende alltid. Men hvis jeg aldri skulle ha fått bekreftet disse tingene som er viktig for meg å få bekreftet, så ville jeg ikke hatt det så bra.

Avslutningvis vil jeg sitere en kronikkforfatter (Aftenposten) som fikk meg til å tenke litt ekstra her om dagen:

"Meg-generasjonens største myte er at man må elske seg selv, før man kan elske noen andre. Det er jo så innlysende at det er omvendt: Du kommer ikke til å elske deg selv før du elsker noen andre, for det er jo nettopp det at du er i stand til å elske andre mennesker som gjør deg til en person det er verdt å elske"

Skjult ID med pseudonym Lilleulv to. 27 nov. 2008 01:02

@mimi

Et klokt og godt innlegg!
Føler det akkurat på samme måten.
Sluttsitatet inneholder mye sannhet, tror jeg.

Skjult ID med pseudonym mimi to. 27 nov. 2008 01:10

@ Lilleulv

Takk det samme!

Skjult ID med pseudonym Lilleulv to. 27 nov. 2008 01:39

@mimi
Takk. Du sa det egentlig bedre enn meg, så jeg slettet mitt innlegg.

Vil bare legge til at de som har en diamant inni seg som de bare kan si: "tenk positivt" til, og så gjør diamenten det, uavhengig av hva de ellers måtte oppleve, kan anse seg som heldige. (Skjønt, finnes de?)

Jeg har ikke nøkkelen til alt jeg søker i livet inni meg. Jeg har heller ikke noe ønske om at det skal være slik. Jeg bor ikke på en øde øy og lever mitt liv i stille meditasjon, men derimot midt i Oslo sentrum med mennesker og relasjoner rundt meg på alle kanter. Jeg skammer meg ikke for å si at jeg lar meg både glede og såre av andre, og at jeg er avhengig av andre for å ha det virkelig bra.

Skjult ID med pseudonym nemo to. 27 nov. 2008 10:07

TS: Kanskje du kan lese om kognitiv terapi? Du kan søke opp dette på internett og det finnes bøker.
Teorien er at mange negative følelser starter med en eller flere negative tanker f.eks "Jeg er aldri morsom sammen med andre personer". Man prøver å identifisere disse tankene - også setter man opp motargumenter mot denne(disse) tankene og da motargumenter som man selv aksepterer som motargumenter. F.eks "Hr.A og Hr.F ler av vitsene mine", "På 40 årsdagen til ABC lo alle av historien min" eller "Jeg ler godt av historiene til NN".
Hver gang man får en slik "negativ start tanke" så tar man fram disse motargumentene for å styre unna de negative følelsene som vanligvis kommer etterpå.

Skjult ID med pseudonym juni to. 27 nov. 2008 10:21

Takk for responsen mimi :-)
Jeg tenkte når jeg skrev innlegget at nå snubler jeg ut i det igjen... dette med at jeg faktisk er avhengig av andre nære mennesker for å trives og ha det godt, at jeg slettes ikke alltid klarer å være min egen lykkes smed, men trenger støtte og hjelp fra andre for å kunne smi min egen lykke.
Det var veldig godt å lese det du skrev om at først når du elsker noen andre, er du selv også i stand til å elske deg selv, for jeg er så innmari lei av frasen om at du ikke kan elske noen andre før du elsker deg selv, og andre lignende fraser som sier noe om at vi skal være selvstendige, selvstendige, og atter selvstendige og at vi nærmest skal være immune ovenfor impulser og respons fra andre mennesker.

Men til trådstarter:
Jeg tror vel det er mye man kan gjøre for å bedre klare å gi av seg selv og tilføre energi og positive følelser til de man treffer i forskjellige settinger. En god ting med det å prøve (og forhåpentligvis klare) å være positiv og generøs ovenfor andre mennesker, er at du ofte får det samme tilbake fordi de får en positiv opplevelse av deg :-)

Skjult ID to. 27 nov. 2008 11:20

Finn deg en kjæreste så får du et fantastisk godt liv !

Skjult ID med pseudonym oslomann to. 27 nov. 2008 11:36

"Your Feet Change Your Mind".

Skjult ID med pseudonym Ahuldra to. 27 nov. 2008 12:02

Etter å ha vært alene lenge, har jeg prøvd ut mange teorier. Den som har funket best for meg, og som også har vist seg å ha positiv innvirkning på andre, er rett og slett å godta seg selv for den man er. En person som ikke er fornøyd med seg selv, vil ikke sende ut den selvsikkerheten som de fleste ser etter hos et annet menneske, ergo man blir ikke lagt merke til, og igjen slår det tilbake på en selv, og selvfølelsen sin. Nå tør jeg åpenhjertig og ekte, å smile til andre. Før var det halv hjertet, siden jeg trodde at ingen ville sende et smil tilbake. Ytre faktorer har også selvfølgelig påvirkning, men jeg tror mye er løst bare man er positiv. Problemer vil virke midre truende, mennesker vil ha kontakt med deg, siden du sprer glede og latter, og du vil ha lettere for å kunne sitte hjemme og tenke over dagens mange gleder (både små og store), selv om været er tungt og mørkt :)

Dette er hva jeg har erfart og tror på. Men mennesker er forskjellige, det viktigste er å finne en løsning som passer for deg :)

Skjult ID med pseudonym juni to. 27 nov. 2008 12:09

Så fint innlegg Ahuldra :-)