Alle innlegg Sukkerforum

Krav og match

Vis siste innlegg
(kvinne 56 år fra Akershus) lø. 12 mars 2016 10:03 Privat melding

For en stund siden fikk jeg melding fra en som skrev at vi var en match. Da jeg så hva han skrev om 'drømmedama' så var det som følger:

'snill, empatisk. leken , humoristisk. ganske sporty golf tennis ski seiling,kajakk, apint osv, romantisk kjælen, sund, helst uten dyr, liker musikk/og konserter, gjerne jazzrock,funk, soul, groove ellers det meste av musikk'

Og ja, jeg er både snill, empatisk, leken, humoristisk, romantisk og kjælen, og jeg er glad i musikk generelt, men jeg er relativt tydelig på i profilen min på hva som er mine interesser. De inkluderer ikke en smørbrødliste av idretter. Og jeg har katt.

Så to spørsmål kom opp i mitt hode:

1. Hva må dere ha for å regne at dere har en brukbar match med noen?

2. Hvor spesifikke er dere på egenskaper/kvaliteter kontra aktiviteter/interesser/utdanning?

For min del har jeg bare to krav i den siste kategorien og det er reiseglad og høyere utdanning. Og jeg er fleksibel på den siste. Ville det være mulig at jeg kunne finne den perfekte match med en som kun har folkeskolen, jobber på lager og har Sandefjord som mest eksotiske feriested? Ja. Det er mulig. Forutsatt at han ellers var åpen og nysgjerrig på livet og hadde de indre kvaliteter som teller.

Når det gjelder de indre kvaliteter er jeg imidlertid ikke så fleksibel. Jeg kan ikke være sammen med en mann som er slem, uten sans for humor, ubehøvlet, lukket, dårlig på å kommunisere, emosjonelt kald, uromantisk, og som ikke taklet alle mine utenlandske venner. Det hadde gjort meg så ulykkelig, at det hadde ikke vært verdt det.

Høyde, bredde, hår og alder samt geografi kunne jeg også være fleksibel på, men de egenskapene over ville knust ethvert håp om et lykkelig forhold. Til gjengjeld spiller det ingen rolle om han er skuespiller, ingeniør, sykepleier, musiker, økonom, lærer eller jurist (ok. kanskje helst ikke jurist). Og det spiller ingen rolle om de liker sport, musikk, MC eller damptog. Når det gjelder interesser tenker jeg at hvis vi har felles interesser er det flott, og hvis ikke så pleier vi våre interesser hver for oss, og kommer sammen på kvelden, eller i slutten av uken, kryper opp i armkroken og forteller hverandre om det.

Hvor tydelige har dere vært i deres profiler på hva dere ønsker av spesifikke ting fra drømmedama/mannen?

(kvinne 47 år fra Sør-Trøndelag) lø. 12 mars 2016 10:24 Privat melding

Erfaringsmessig; jo mer spesifikk man er, jo mer "pepper" får man for å være kresen. Så i profilen min har jeg prøvd å trekke frem kun det helt essensielle (som du er inne på; enkelte ting kan man bare ikke inngå kompromiss på).

Det viktigste er i grunnen at han finner tid til meg/oss mellom jobb, barn, toppturer og modellflybyggingen sin ;-)

(kvinne 54 år fra Oslo) lø. 12 mars 2016 10:32 Privat melding

Han du fikk melding av har sikkert bare sett på matchtallet, og ikke lest noe i profilen din. Mitt inntrykk er at det ofte er tilfelle når en mann refererer til at "vi har god match".

Selv er jeg ikke så opptatt av matchtallet.
Men vil at han ikke røyker eller snuser.
Det blir ingen kyss om han snuser, og kysse det må man.
Helst har store unger. Mine er utflyttet og jeg vil helst at vi er på samme sted i livet der. Jeg liker friheten, men møter jeg en knakande ok fyr med barn 50% så er jeg helt sikkert fleksibel.
Avklart forhold til eksen sin. Orker ikke drama.
Bo relativt nær meg.
Han må være åpen og inkluderende .Jeg har homofile og utenlandske venner og jeg har ikke plass til fobier og fordommer.
Bra om han liker musikk, reiser og mat/vin. Ellers kan det bli veldig kjedelig.

Sport og aktiviteter er jeg fleksibel på. Han kan godt ha sine egne greier som jeg ikke er med på. Men om han må/vil ha en golf eller seilepartner er nok ikke jeg dama. Er ikke opptatt av hva han jobber med eller hva slags utdannelse han har. Bare han selv liker det han gjør er det ok for meg.

Utseende. Jeg faller for så forskjellige menn at jeg umulig kan sette opp en liste over hvordan han bør se ut. Jeg vet hva som er riktig når jeg treffer ham.

Skjult ID med pseudonym Balder lø. 12 mars 2016 10:39

Jeg må si det er mange som har veldig detaljerte "kravlister". Et skrekkeksempel jeg så her om dagen var ei som i beskrivelsen av seg selv skrev noe sånn som "liker å få blomster på hverdagene også", og i "kravlista" ramset opp alle tenkelige måter hennes fremtidige partner skulle varte henne opp på.

Jeg har nok lit for mye selvinnsikt for mitt eget beste, og finner fort ut at jeg ikke er den de ser etter, og går videre til neste profil.
Jeg driver å søker jobb nå, og ser at damer har strengere krav en arbeidsgivere.

(kvinne 56 år fra Akershus) lø. 12 mars 2016 10:55 Privat melding

@Balder: Har det slått deg at de kvinnene som skriver det kan være de som står opp tidlig for å lage frokost til deg, sender med deg matpakke med en liten lapp om at de elsker deg, med glede shopper klær for deg, ser beundrende på deg når du henger opp et bilde og skryter til alle vennene sine om hvor heldig hun er som har en slik flink mann, husker på å sende presang til barna dine og blir med deg og besøker din gamle mor på sykehjemmet og som vil glede deg ved å lage yndlingsmiddagen din iført gjennomsiktig baby-doll? Samt tenker ut hvordan hun best og oftest og med mest variasjon tar deg til 'cloud 9'?

Folk som ønsker mye tilbyr gjerne også mye.

Hilsen en som også ville ha ønsket en blomst i hverdagen, men som i mangel på det i stedet endte opp med å anlegge sin egen rosehage. Så slapp jeg å vente og bli skuffet.

Skjult ID med pseudonym Balder lø. 12 mars 2016 11:02

@Sol

Det kan nok hende det, men det jeg reagerte på var at profilteksten kun inneholdt krav om oppvarting, og ingenting om hva hun kunne tilby.

(kvinne 56 år fra Akershus) lø. 12 mars 2016 11:08 Privat melding

@Balder: Hvis du ellers likte det hun skrev så spør henne hva hun selv tilbyr. Kanskje hun er akkurat den du har ventet på :-)

(kvinne 54 år fra Oslo) lø. 12 mars 2016 11:11 Privat melding

Det er fint at man vet hva som gleder en. Og godt mulig at man da også er en person som evner å gi mye tilbake. Men jeg tror man skremmer vekk menn ved å sette opp lister over hva man liker/vil at en mann skal foreta seg for å gjøre sin kvinne glad. Det blir ganske enkelt for mye....
Og menn har vel da også en tendens til å tro at dette er ting de MÅ og ikke bare ting hun synes er hyggelig.

"It's so easy when I want to, and so hard when I have to" var det en som sa en gang....

Skjult ID med pseudonym Creeper lø. 12 mars 2016 11:33

Jeg har lært "the hard way" hvor stor betydning en god match har. Faktisk har jeg funnet ut at god match er viktigere enn god kjemi. Med god match, har kjemien mulighet til å utvikle seg. Dersom den ikke gjør, så har vi fremdeles en god match. Med bare god kjemi, så vil det til slutt eksplodere om matchen uteblir. Og da forsvinner også det som var av kjemi.

Jeg må ha en ikke-røyker, ikke-snuser. Og han må være glad i å reise, nysgjerrig på opplevelser og glad i god mat. Han må ha et avslappet forhold til alkohol, kan ikke være avholdsmann, men heller ikke like å drikke seg beruset.

(kvinne 46 år fra Oslo) lø. 12 mars 2016 11:35 Privat melding

Jeg tror at den viktiste krav for meg er at mannen må være ferdig med tidligere forhold.Det er skjedd at jeg chattet med en fin fyr , vi skulle treffes for en kaffe og alt var ok.Plutselig spør jeg hvis han hadde barn og han sier at han er ennå gift og situasjon var komplisert at han ville ikke mer ut med meg fordi jeg fortjente noe bedre.Ok, helt enig med deg at jeg fortjener noe bedre, men jeg spør meg selv: hvor vanskelig kan det være å snakke helt erlig fra begynnelse???

Skjult ID med pseudonym tindar lø. 12 mars 2016 11:47

Vel jeg har ikke noe krav til kvinnen men jeg ønsker at de er ærlig og vet at man må være to om ting og at hun ikke må drikke alkohol hver helg. Men krav har jeg ikke men ønsker. Men klart man fire på ønskene om den kvinnen viser seg å være snill og grei og kan ha et forhold til en sta og sær mann som i bunn og grunn behandler henne som en prinsesse.

(kvinne 46 år fra Oslo) lø. 12 mars 2016 11:50 Privat melding

@Tindar ...sta og sær i samme setning det er en morsom kombinasjon syns jeg :-)

(kvinne 54 år fra Oslo) lø. 12 mars 2016 11:52 Privat melding

Jeg tror jeg må legge til at jeg liker at en mann har noen krav.
Sorry @tindar, men en mann må ha noen bevisste tanker rundt hva som er viktig for seg. Det trenger ikke være spesifikke egenskaper ved kvinnen, men aspekter ved parforholdet og hvordan livet best fungerer.

(kvinne 56 år fra Akershus) lø. 12 mars 2016 11:58 Privat melding

Jeg har vært gift med en.

Skjult ID med pseudonym tindar lø. 12 mars 2016 12:02

@Lislalinn.. Ikke vær redd ønskene kommer frem etter vært når man blir kjent. Men å komme med alle ønsker før en treffes er vel for meg det samme som å fortelle henne at jeg egentlig ikke ønsker seg et forhold, Man må tilpasse seg og bevege sine egne ønsker og ikke kreve at hun skal tilpasse seg alle ønsker. Jeg synes det er best at man snakker og tar det face to face;)

Skjult ID med pseudonym tindar lø. 12 mars 2016 12:04

@Tatiana. Joda sta og sær er nok til å skremme vekk de fleste og det er også meningen. Jeg ønsker meg ingen nikkedukke.

Skjult ID med pseudonym Creeper lø. 12 mars 2016 12:11

Hovmester, når ble du jurist? Trodde du var snekker jeg.

(kvinne 46 år fra Oslo) lø. 12 mars 2016 12:13 Privat melding

jeg tror at de som oppfører seg som nikkedukke forstår dessverre ikke at de er det...

(kvinne 54 år fra Oslo) lø. 12 mars 2016 12:19 Privat melding

Jojo @tindar. Det meste kommer frem etterhvert. Man skal ikke legge frem en kravspekk som skremmer vekk potensielle kjærester. Eller... Man kan lage en kravspekk som skremmer vekk de som ikke passer ;)

Du snakker om ønsker, det kan komme etterhvert. Men spesifikke ting du vet at er viktig for deg. Det synes jeg er greit at kommer frem i profilen. Må ikke drikke alkohol ofte, ser jeg for meg er et krav hos deg. På lik linje med "må ikke røyke" hos meg.

Når jeg vet at det er ting jeg ikke kan leve med eller uten så er det mest rettferdig å presentere det med en gang. Ikke spare det til femte date.

Jeg så en profil her hvor mannen hadde som krav at hans partner ville gå i kirken med ham. Det er et strålende eksempel på krav som bør stå der slik at man kan velge om dette er en mann som passer for seg.

(kvinne 56 år fra Akershus) lø. 12 mars 2016 12:22 Privat melding

@Hovmester: 'Kanskje helst ikke' er ikke det samme som 'Overhodet ikke under noen omstendigheter'. Men det er greit med litt variasjon.

Har ideelt sett bare tenkt å ha en mann til i livet mitt, og da blir det kjedelig og forutsigbart om begge var jurister. Og man kan si mye om meg, men de som kjenner meg, ville neppe beskrive meg som kjedelig og forutsigbar.

(kvinne 56 år fra Akershus) lø. 12 mars 2016 12:42 Privat melding

@Hov: Det ville bli kjedelig om begge mennene i mitt liv hadde vært jurister. Tror jeg skal gå for klovn eller mannlig stripper neste gang.

Skjult ID med pseudonym Lisa lø. 12 mars 2016 19:18

For meg er det viktigste at mannen er solid. Med det mener jeg vite hvem han er og tørre å stå for det. Da vet jeg hva jeg har å forholde meg til.
Har opplevd de som prøver å føye meg i innledende fase, og det blir bare helt feil. En hadde i profilen at han brukte mesteparten av fritiden sin på sjøen, og elsket båtliv. Det, i tillegg til en del andre ting, gjorde at jeg svarte at jeg følte vi var en dårlig match. Han svarte da at han godt kunne selge båten sin, dersom det var det som var problemet.

Jeg ønsker en som kan tilpasse seg ja, men ikke utslette seg. Jeg må ha en med ryggrad.

Skjult ID med pseudonym pragmagraf lø. 12 mars 2016 21:53

Drømmedama er ofte annerledes enn man forestilte seg. Kanskje har hun mange egenskaper? Jeg har skrevet noe under "drømmepartner" på min profil, men det hender at jeg ser noens profil og tenker at det er en match, selv om de er forskjellige fra hva jeg har skrevet. Folk har jo mange kvaliteter.

Det er som i den sangen: "I've been looking for a lover but I haven't met her yet, she'll be nothing like I picture her to be"

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt sø. 13 mars 2016 02:03

Under drømmepartner har jeg rett og slett bare skrevet navnet på hun jeg har lyst til å bli sammen med.

Heter du det samme? Well lucky you, eller lucky me I guess.. :P

Skjult ID med pseudonym Rampegutt sø. 13 mars 2016 04:40

Min drømmedame er hu som ser på som sin private eiendom, og behandler meg deretter:) som kommer den øvrige matchen derifra og ut.

Skjult ID med pseudonym MOC sø. 13 mars 2016 06:27

Svar til topp innlegget :

1. Sørg for å vær 100 % uavhengig.
2. Ikke tenk for mye på krav / match.
3. Normalt sett, så "dukker" han/hun opp på en annen arena enn planlagt.

Lykke til :-)

mvh

MOC

(mann 74 år fra Akershus) ma. 14 mars 2016 07:36 Privat melding

Jeg er blodfersk her inne og har ikke sendt noen melding, men skal innrømme at jeg har lagt merke til tallet og kunne vært tilbøyelig til å gjøre som nevnt over. Årsaken er at det er en hel psykologitest jeg gikk gjennom før jeg kom inn her, og den ligger til grunn for match-tall. Da begynner ikke jeg selv å analysere hvor mye vi passer ut fra hva som står i profilen din. Sukker har liksom fixa det for meg:) og om det står noe i profilen din som er ulikt hva jeg ser etter, så tenker jeg at alle mennesker er ulike og at den ulikheten ikke betyr noe, for det har sukker sagt:) Ja, ja. Der var bare et innspill fra en av dem dere undrer over. god påske:)

(kvinne 56 år fra Akershus) ma. 14 mars 2016 08:58 Privat melding

@71-model: Først og fremst vil jeg få ønske deg velkommen til forumet! Håper du får det hyggelig her. Kast deg ut i alle tråder som interesserer deg og delta med liv og lyst. Alltid bra å få nytt blod.

Interessant at du ser det slik. Betyr det at hvis du har skrevet at din drømmedame er liten og tynn og mørk og utøver 10 ulike idretter aktivt, ikke har dyr, vil være hjemmeværende, kun vil feriere på hytte på Sørlandet og ikke har barn, så vil du fortsatt betrakte en høy, lys, frodig dame som ikke bedriver idrett, som har hund og katt, som har en jobb med mye reising og flere barn og hvis seneste reisemål var Mongolia, Sibir og Tatarstan og som drømmer om å reise til Kazakhstan og Usbekistan som en god match hvis dere har høyt matchtall?

Jeg tror jeg må revurdere mitt syn på livet :-)

(kvinne 54 år fra Oslo) ma. 14 mars 2016 09:35 Privat melding

Jeg har hatt match på 98 med en som jeg etter å ha lest profilen til og også chattet litt med fant ut at jeg overhodet ikke passet sammen med.
Så jeg tar det matchtallet med en ørliten klype salt.
Samtidig ser jeg også at det har en verdi. Alt over 70 kan funke. Noen forskjeller kan man leve godt med og andre er dealbreakers (barn, røyk og sånn). Jeg sjekker alltid treet jeg og ser hvor det er forskjell, utover det teller egentlig profilteksten mest.

(kvinne 54 år fra Oslo) ma. 14 mars 2016 12:52 Privat melding

Full match - altså høyt matchtall - betyr vel at man er veldig like.
Jeg er ikke så opptatt av at vi skal være så like på alt.

(mann 38 år fra Akershus) ma. 14 mars 2016 13:05 Privat melding

For meg så kan vi godt være like på det meste - bare vi er ulike på alder

(kvinne 45 år fra Østfold) ma. 14 mars 2016 13:07 Privat melding

enig med deg @kiara ;) jeg må ha en som er litt motsatt av meg,må ha en som ber meg sette ned tempo;) pga jeg er litt høyt oppe,gir og gir av meg selv, stiller opp på alt mulig,så jeg må ha en mann som ber meg stoppe opp litt hehe ;)

(mann 38 år fra Akershus) ma. 14 mars 2016 13:12 Privat melding

Det synes jeg var godt svart @thelady - fra hjertet

(kvinne 45 år fra Østfold) ma. 14 mars 2016 13:17 Privat melding

ja men ærlig sagt @sveinA ;) pga jeg har en tendens til å glemme meg selv,jeg har for mye fokus på alle andre skal ha det bra, jeg fikser og ordner for alle andre,stiller opp,sier ikke nei,så jeg må ha en mann som sier nå er det nok ,du kan ikke være der for alle,verden funker bra om du ikke bidrar på alt mulig;) jeg har den snill pike syndrom diagnosen dessverre ,;) så jeg må ha en mann som drar meg i øta litt å sier nå må du skjerpe deg ;)

(kvinne 45 år fra Østfold) ma. 14 mars 2016 13:18 Privat melding

øta=øra ;)

(kvinne 56 år fra Akershus) ma. 14 mars 2016 13:22 Privat melding

@Pepper: Den ser jeg ikke selv. Kan du gi meg noen eksempler? Det er ikke alltid så lett å se seg selv utenfra, så noen ganger kan det være godt med bistand fra andre. :-)

(kvinne 56 år fra Akershus) ma. 14 mars 2016 15:36 Privat melding

@Pepper: Det er greit - vi tar det ansikt til ansikt, så er det mindre sjanse for at noe blir misforstått. Jeg har totalt 'bordak' (som er russisk for kaos) rundt meg på alle kanter på jobben i dag, så det er sikkert bedre at vi tar det over en øl eller cola uansett. Jeg vet ikke om i dag er dagen jeg ville vært i stand til å være mest rasjonell og selvreflekterende når adrenalinet er oppunder mønet. :-)

(kvinne 52 år fra Hordaland) ti. 15 mars 2016 15:05 Privat melding

Eg blir som oftest matchet veldig høyt med folk som bor i langtvekkistan, som røyker,liker porno og er sjalu og vil ha barn.....og ikkje vil flytte..noe eg heller ikkje vil...så hvordan den matchingen kan stemme er eg usikker på....:D

Er ofte de tingene vi er ulike på og selvsagt gapahuk, ski opp og ned hver minste flekk og camping og vin til hvert måltid....:D

Eg gjør antageligvis noe feil...eller så kan det være at de tingene vi anser som dealbreakers ikkje systemet syns.
Fex spurte eg jo sukker om hvorfor eg KUN ble matchet opp mot folk som bor langt borte.....og ingen av oss vil flytte.....svaret var at de kunne ikkje bestemme for oss og at man kunne kanskje ønske å flytte om man traff den rette......joda..klart mange KAN det....men eg vil ikkje og de eg matches med vil heller ikkje :D

Så er det barn..eg vil ikkje ha flere barn -de som er der er velkommen helt klart,men fler egenproduserte er uaktuelt-og barn er vel mer en dealbreaker enn flytting? Alikevel matches eg med folk uten barn som VIL ha....go figure...:D

Så har eg blitt matchet med noen som er ganske lik meg og eg leste profilen og tenkte gud bedre for en kjedelig fyr..og i samme øyeblikk tenkte........DET syns sikkert folk om meg også HAHAHAH

(kvinne 52 år fra Hordaland) ti. 15 mars 2016 23:08 Privat melding

@Villrosa.. eg også -heldigvis har eg godt humør og tar ikkje megselv ofr høytidelig :D:D

(kvinne 46 år fra Oslo) on. 16 mars 2016 01:00 Privat melding

hun han sikkert fått seg kjæreste i mellomtiden...:-)

Skjult ID med pseudonym Antonyma on. 16 mars 2016 06:55

haha.., Fendi, fantastisk!!

there most definately is someting muffns going on!

(kvinne 54 år fra Østfold) on. 16 mars 2016 07:28 Privat melding

Haha Fendi,- ska'kke være enkelt gitt .. 😉